Appelpad

Wandelen door weilanden, over landgoederen en boerenerven in het prachtige buitengebied van Nijkerk. Ontdek het mooie buitengebied van Nijkerk. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, door weilanden en over boerenerven. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Appelpad (8 km)

Startpunt: landwinkel de Maaneschijn, Kamersteeg 3a in Appel (Nijkerk)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het Appelpad is te verlengen met het Terbroeksepad, het Griezeveensepad of het Kruishaarderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Even een rondje om

  Dit is echt een klompenpad voor als je weinig tijd hebt….en toch even sportief bezig wilt zijn.
  De route is goed aangegeven. Over een fietspad, door een weiland, over wat slootjes, langs een mooie wilgenrij, een stukje bos en over de weg. Er liep nog wat vee in de wei, vogels lieten zich goed horen, maar verder was het een beetje een grauwe ochtend.
  Je kunt goed parkeren bij Maneschijn. Jammergenoeg waren ze op maandagochtend niet open.
  Met ruim 11000 stappen op 7,8 km in anderhalf uur weer fit de week in!

 2. Onderwerp: appelpad

  25 augustus Appelpad gelopen vanuit een overstap punt van Terbroeksepad samen 19km. Leuke duidelijke route, verharde wegen afgewisseld met paden en landerijen, met als rustplaats Camping/landwinkel ‘De Maaneschijn” lieve mensen en prima zitje.
  echt een leuke route om te lopen, alleen erg kort 8 km.

 3. Onderwerp: Leuk klompenpad

  We hebben deze avond op een heerlijke zomeravond gewandeld. Leuke afwisselende wandeling door weilanden, bos en velden. Grotendeels verhard. Geen horeca onderweg.

 4. Onderwerp: reactie op Cynthia

  Beste Cynthia,

  Onderstaande reactie werd nog gisteravond geplaats door de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep die die klompenpad beheert.

  Erg onprettige ervaring die u met de kinderen opdeed. Ik kan me eventueel nog voorstellen dat u onbedoeld op privéterrein op een bankje bent gaan zitten maar dan is zo’n reactie van de bewoners uiterst onaangenaam en qua taalgebruik zeker ook ongepast.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 5. Oei, dat is geen prettige ervaring.
  Nog enig idee waar jullie precies gezeten hebben?
  Misschien kunnen we dan in de tekst er een aantekening van maken.
  Zou je me dat nog even willen laten weten?
  Groeten Corien Wessel, coördinator Klompenpaden Nijkerk.

 6. Onderwerp: Boze boer

  Vandaag met twee kinderen deze route gelopen. Iets over de helft even rusten met een koek en wat drinken. Mooie boerderij, een bankje, even pauze. Na twee minuten vliegt er n deur open. Of we gek geworden zijn! Picknicken op privé terrein. Hoe durven we t in ons hoofd te halen. De kinderen schrikken zich dood, ze zitten rustig. Ik bied mijn excuus aan maar we moeten oprotten. Tja…

 7. Onderwerp: Reactie op "prachtige route"

  Beste Dick,
  Aan de andere zijde van de Akkerweg ligt inderdaad nog een heel mooi stuk natuur. Dat behoort tot landgoed “Meerveld”. Je mag daar alleen wandelen wanneer je kaarthouder bent. Vandaar dat het niet paste binnen de route van het Appelpad. Helaas!

 8. Onderwerp: Prachtige route

  Vandaag appelpad gelopen, tegen de klok in. Eerste half uur een paar saaie asfaltwegen. Maar het werd helemaal goedgemaakt met de rest van de route. Uitzonderlijk mooie boerderijen en natuur.
  Op deze route waren de honden allemaal in het hondenhok of aan de ketting.
  Op de Akkerweg had ik een bordje links in het weggetje naar Landgoed Appel niet gezien. Dus doorgelopen. Dat was trouwens geen straf, prachtig stuk natuur, links en rechts van de weg, helaas dus niet opgenomen in de route.
  Zou de route niet verlengd kunnen worden met een rondje aan de rechter zijde van de Akkerweg? (of in plaats van het eerste stuk) Zal wel te simpel gedacht zijn, grondeigenaren moeten wel akkoord gaan natuurlijk.
  Lekkere koffie gedronken in de landwinkel. In de kantine een hele mooie foto gezien (wel 3 bij 3 meter) van een oude koeienstal met roodbonte koeien.
  Geweldig genoten, bedankt iedereen.

 9. Onderwerp: Mooie wandeling

  Vandaag samen met mijn vrouw dit pad gelopen. Tegen de klok in en de wandeling is volgens de gps 7,4 km.
  Het was prachtig weer vandaag en dat maakte alles nog mooier. Bewegwijzering is goed. Alleen jammer dat het winkeltje op zondag gesloten is. Zeer fraaie wandeling. Vrijwilligers wederom bedankt

 10. Onderwerp: abonnee update 2015

  Dit was een wandeling om nooit te vergeten, zo mooi !

 11. Onderwerp: Appelpad

  Zeer mooie wandeling wel redelijk nat aan de voeten maar dit was de schuld van de regen de afgelopen dagen.
  Bij aankomst een lekker streekbiertje gedronken en eens rondgekeken in het boerderijwinkeltje.

 12. Onderwerp: heerlijke wandeling

  Dit was mijn 3e klompenpad, en wat was deze ook weer mooi! Afwisselend liepen we door de weilanden, over asfaltwegen en door een stukje bos. Wat een mooie onderhouden boerderijen kwamen we onderweg tegen. En altijd leuk om even te neuzen in de landwinkel waar de route begint en ook weer eindigt!

 13. Onderwerp: Meest bekeken pagina in mijn weblog

  4 jaar geleden liep ik het Appelpad inmiddels is het pad 2145 keer bekeken op mijn Weblog. Gemiddeld 538 keer per jaar Dus zeker de moeite om hem te lopen.

 14. Onderwerp: Appelpad

  Vanmiddag het Appelpad gewandeld. Mooie afwisselende route. Ook veel onverhard.

 15. Onderwerp: Gezond en nuttig tijdverdrijf

  Inmiddels al vele klompenpaden gelopen, maar deze was ooit de allereerste…. …en heeft ons enthousiast gemaakt.
  Een lekker briesje, ontluikende natuur en gezellig kletsend de 8 km. volbracht.
  Een mooie afwisselende route. Goed aangegeven en keurig verzorgd, waarvoor dank!
  Een klein puntje: weinig horecagelegenhe den of de mogelijkheid voor een kopje koffie onderweg (Rustpunt).

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*