Boereneschpad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Noordijk, Geesteren en Gelselaar. Over de eeuwenoude es, nieuwe landgoederen, langs beken en door de herstelde natuur op het Noordijkerveld. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Boereneschpad (12 km)

Startpunten: Pannenkoekenboerderij Erve Brooks, Broekhuisdijk 5 in Gelselaar

Opstappunt: Café Restaurant Zalencentrum Baan, Dorpsstraat 6 in Geesteren

Openbaar vervoer: Bushalte Hondorp in Gelselaar en bushalte Baan in Geesteren

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Gerselaar - Geesteren: uitslag?

  En Theehuis de Busker, als startpunt – en dus ook vertrekpunt na de wandeling, het was een tip van Richard – hierboven.
  De wandeling kon ons zeer bekoren, zelfs met het wat waterige weer van paasmaandag. De route is uitstekend bewegwijzerd, dat kun je met eigen ogen gaan zien, maar wij, al pratend, slagen we er toch in om wel eens een bordje te missen, bijvoorbeeld als de bloesem in de tuinen langs de route onze aandacht opeisen.
  Tja, als Gerselaar en Geesteren voetballen, zoals maandag, dan is de kantine van de vereniging ook nog open!
  veel plezier!

 2. Onderwerp: Boereneschpad

  Met het prachtige weer eind maart vertrokken naar de Achterhoek op zoek naar het Boereneschpad. Als opstappunt zijn we naar Theehuis de Busker gegaan. Wat een rust en wat een prachtige omgeving. We konden nog een high tea bestellen voor als we terugkwamen van onze wandeling over het Boereneschpad. Onderweg nog wat gedronken bij erve Brooks ( iets te druk voor ons) , maar wat een prachtige route. Overal velden vol bloemen, prachtige dorpjes en veel afwisseling van landschap. Met de routekaart , gekregen bij Theehuis de Busker, geen enkele keer fout gelopen. Na afloop nog een paar uur aan de high tea en daarna moesten we helaas weer op weg naar het drukke westen.
  Complimenten aan de vele vrijwilligers die deze prachtige route gemaakt hebben en een bedankje aan de landeigenaren voor het openstellen van hun grondgebied. Wat we wel misten waren wat meer dieren in de weides.

 3. Onderwerp: Klompenpad

  Gisteren heel wat collega wandelaars gezien op dit mooie klompenpad. Het was dan ook een stralende dag.
  Het is wel verstandig de plattegrond bij de hand te hebben. Als je aan het kletsen bent, zie je zo een bordje over het hoofd en raak je de weg kwijt.
  Leuke wandeling en wat een rust !!
  Bedankt !

 4. Onderwerp: Boereneschpad

  Vandaag de routeverlenging bij Geesteren gelopen. Ook hier is een mooi gedeelte ontstaan van het boereneschpad.
  Mooie doorsteek tussen de altena’sdijk en de horstweg.
  Echt een aanrader om deze verlenging te lopen.
  Zeker de moeite waard.

 5. Onderwerp: Boereneschpad

  Vandaag onder een stralend blauwe hemel en bij bijna zomerse temperaturen met ons ‘wandelclubje’
  deze mooie wandeling rond Gelselaar gelopen. Bloeiende bomen, velden vol paardenbloemen, pinksterbloemen en speenkruid langs de sloten zorgden voor een schilderachtig landschap. Zo mooi en toch zo dicht bij huis. Met de bewegwijzering hebben we geen problemen gehad.
  We kunnen deze wandeling zeker aanbevelen.

 6. Onderwerp: Een mooi nieuw klompenpad

  Vandaag dit nieuwe pad gelopen, tegen de klok in, inclusief de twee zuidelijke verlengingen.
  Wat een rust hier, ongelooflijk. Heel veel boerderijen met heel veel binnenweggetjes (vaak wel asfalt, vooral van Gelselaar naar Geesteren). Beetje veel van hetzelfde, maar ja, anders kom je ook niet aan 22 km.
  Wat mij opviel waren de prachtige (verbouwde) boerderijen in de dorpscentra in zowel Gerselaar, Geesteren als Noordijk, Jammer dat er een omleiding was in Noordijk, weer meer asfalt. Diverse mooie meertjes gezien.
  De bewegbewijzering vond ik matig, diverse keren fout gelopen. Dan bleek vaak dat er toch wel een bordje stond, maar niet handig geplaatst, wat verdekt opgesteld, laag bij de grond. De stickers aan de verkeersborden zijn goed geplaatst. Aan het eind ben ik de weg een paar keer kwijtgeraakt, daar heb je ook nog een kleine verlenging.
  Bij de Driessenweg in Gelselaar staat m.i. helemaal geen bordje, moet wel rechtsaf. Of ook over het hoofd gezien?
  Al met al werd het voor mij een hele lange rit, maar ik ben hier helemaal tot rust gekomen (en moe geworden)!
  De rit naar Berkelland was ook lang, 91 km. Je moet er wel wat voor over hebben. Maar ik heb geen spijt.
  Bedankt iedereen.

 7. Onderwerp: zwerven door de Achterhoek

  Mooie aanwinst dit nieuwe pad. Door weiden, bosjes en langs waterpartijen. En last but not least het beschermde dorpsgezicht van Gelselaar. Prachtig. De start en finish bij erve Brooks is onovertroffen. Goede parkeermogelijkheden en volop gelegenheid voor een natje en een droogje. De route gebruikt tegen het eind wellicht wat veel asfalt maar de weggetjes zijn stil en er zijn schitterende boerderijen te zien. Organisatie let op: uitsluitend verlengings- en verkortingsbordjes plaatsen bij de daadwerkelijke afslagen. Ze staan thans te pas en te onpas langs de (hoofd)route en dat wekt verwarring. Voor de goede orde; het eerste bordje van de wandeling dat u tegenkomt op het hek van het weiland voor erve Brooks is al meteen fout. U moet er overigens wel in ! Fijne wandeling.

 8. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag 26 maart op een mooie zonnige lente dag. Deze prachtige klompenroute gelopen. Met de klok mee. Bij Erva Brooks eerste bordje “route verkorten” maar dat klopt niet. Daarna langs de beek bordje naar rechts het zelfde verhaal. Maar dat klopte ook niet. En bij de laatste verlenging bijna op het eind 2 bordjes met geen verlenging erop. Terwijl je nog op de verlenging zit. Maar wij vonden het helemaal niet erg. Maar het is ontzettend mooie route en ontzettend mooie verlengingen. Wij hebben geconstateerd dat de route 22km minimaal is met de verlengingen. Top route uit gezet!! Hoop dat er nog meer zulke routes volgen.

 9. Onderwerp: Mixed feelings

  Afgelopen zondag heb ik het basispad (dus zonder verkortingen / verlengingen !) gelopen. Het begin is prachtig en helemaal Klompenpadwaardig. Als je dus Erve Brooks in de rug hebt en dwars door de weilanden, langs water & door bos en via boerenweggetjes gaat lopen.

  Maar waar ik eerst aan een pad met misschien wel een 80% aan onverharde delen dacht viel het pad mij naar het einde toe weer wat tegen. Er is dan nog een kleine doorsteek en je loopt via een sportveld met nog een onverhard stukje. De voetbalfans keken mij verbaasd aan en na, er was net een wedstrijd aan de gang …
  Een aardig deel van het laatste deel gaat over gewone asfaltwegen met gematigd verkeer, dat is jammer. Maar het zal wel niet anders hebben gekund, helaas.

  Het Molenbeeksepad blijft toch één van de favorieten.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*