Breeschoterpad

Ontdek het mooie buitengebied van Renswoude en Scherpenzeel. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Breeschoterpad (6 km)

Startpunt: Restaurant De Dennen, Renswoude.

Openbaar vervoer: Bushalte De Dennen.

Markering: Gele markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Routes combineren: Het is mogelijk het Breeschoterpad met het Daatselaarsepad te combineren. Zowel in de brochuretekst als in het veld vindt u aanwijzingen waar de routes op elkaar aansluiten.

Brochure: van dit Klompenpad is een downloadbare brochure beschikbaar. Klik hier. Er is geen fysieke brochure verkrijgbaar in winkels en/of VVV’s. Heeft u liever informatie op papier? Print dan zelf de downloadbare brochure uit.

Horeca onderweg:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij begonnen het Breeschoterpad bij vakantiepark Ruwinkel. We volgden de paaltjes met gele klompjes tot restaurant De Dennen. Daar raakten we het spoor bijster. Er was nergens meer een gele aanwijzing voor het Breeschoterpad te vinden. Jammer!

 2. 5 September hebben we dit pad gelopen. Afwisselend leuk pad. Gaan deze vast nog wel een keer lopen.

 3. Leuke route. Gezien het slechte weer vandaag, vond ik de route best druk. Stukken door bos, langs akkers, kleine stukje heide e.d. Allemaal even mooi.
  Het werd al eerder genoemd: het laatste stukje van de route (oversteken 80 km-weg en asfaltweg naar vakantiepark, zijn te verkeersintensief en daardoor onveilig. Zou de moeite waard zijn om te kijken of hier andere paden voor mogelijk zijn. Verder zijn verschillende routebordjes aan nieuwe stickers toe. Juist op kruispunten waar je meerdere richtingen uit kunt, zijn halve stickers weg (ook delen waar tekst op staat; dat is vrij onhandig).
  Verder zou het mij als algemene tip leuk lijken als er in de app een mogelijkheid komt om aan te vinken welke klompenpaden je al gelopen hebt.

 4. Mooie,afwisselende wandelroute. Bos, houtsingels,open delen en zelfs een klein deel met heide. Deze landelijke route heeft voor het grootste deel zandpaden en half verharde paden en wordt goed aangegeven.Zelf gestart vanaf Landgoed Park Klein Ruwinkel.Combineren met Daatselaarpad en Jufferpad via Restaurant de Dennen of het overstappunt is zeer goed te doen.In dat geval lijkt me een uitgeprint kaartje, bv de aangeboden download, erg zinvol om mee te nemen.

 5. Sinds april hoort bij het klompenpad, mijn impressie. Niet zo zeer van het pad, maar van mijn beleving ervan. Vandaag was dat voor het eerst in Utrecht.
  Pad samen gelopen met een collega. Een prima wandeling.
  Voor een sfeerimpressie zie: https://bit.ly/33s7F2E
  voor meer foto’s ga naar Instagram account titiissprakeloos.

 6. Pad nr 51. Vanmorgen eerst het Grift en Graftenpad gelopen in Rhenen en doorgereden om dit pad te lopen. Ik had al eerder het Daatselaarsepad gelopen en zag bij de finish pas dit pad maar had toen geen tijd meer om het te lopen. Eerste kilometer is hetzelfde als het Daatselaarsepad. Tegen de klok ingelopen. Al snel kwam ik bij een weiland met een pasgeboren pony. Liet zich gewillig aaien. Verder vond ik het een wel afwisselend pad. Bos en weides. Het was een mooi tussendoortje.

 7. 31mei 2020 onverwachts dit pad gelopen samen met mijn man. We wonen in Renswoude en lopen sinds kort klompenpaden, toen we het dijkje op liepen bij de Denen, zagen we dezerote en dachten laten we die eens lopen. We zijn zelfs op voor ons onbekende plekken geweest, dus dit was wel héél erg leuk. Route loopt over dijkje, bos, langs weilanden heel gevarieerd….leuk was het!

 8. Afgelopen zaterdag, 16 mei, deze wandeling gemaakt. In combinatie met de Daatselaarsepad. Dan heb je een mooie afstand, ca 18km. Aan het begin nog een klein stukje Jufferpad meegenomen. Dat is vanaf de Groeperkade rechtsaf, het weiland op. Mooi stukje grasland. Het is een wandeling lekker tussen de bomen. Dan weer een stukje weiland, dan weer bos. Als je vroeg begint met wandelen heb je niet veel verkeer. Je loopt wel wat over asfaltwegen, maar dat doet niets af aan de mooie omgeving.

 9. Gelopen op zondag 3 mei. Bosrijke wandeling vanaf restaurant de Dennen in Renswoude.. Weinig asfalt. Wel redelijk druk op de route. Met een “lokale gids“ nog een extra lusje gemaakt. Route is niet al te lang en de bewegwijzering is uitstekend.

 10. Gisteren op 17 mei 2020 dit pad gelopen samen met mijn vrouw. Het was een prima wandeling door de mooie natuur rond Renswoude. Het enige nadeel het was toch wel behoorlijk druk en dat is natuurlijk nu niet zo’n pretje met het Corona virus. Gelukkig waren de paden over het algemeen wel breed genoeg om elkaar te passeren als je achter elkaar ging lopen. De bewegwijzering was zeer goed te noemen. Vrijwilligers bedankt

 11. Leuk pad. Geschikt om met kinderen vanaf drie jaar te lopen. Beetje ruig soms voor de kids, maar daardoor juist leuk. Eieren halen was een dikke plus. Weinig tegenliggers, wel fijn nu met corona.

 12. Ik heb dit pad zo half maart gelopen. Het pad voert soms langs verrassende paadjes, stukje bos, langs weilanden en akkers. Helaas gaat een flink deel over verharde weg.
  Video volgt

 13. We hebben vanmorgen erg genoten van dit afwisselende klompenpad. Het was helemaal geweldig om 2x oog in oog met een ree te staan. De bewegwijzering was prima en de hond bij de boerderij was een lieve lobbes.
  Tip: neem muntgeld mee voor de eierautomaat onderweg.
  Bij het restaurant bij het startpunt kun je coffee to go en flesjes water krijgen. Mooie service in deze coronatijd.
  Complimenten voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en onderhouden.

 14. Vandaag eerst het Daatselaarsepad gelopen en omdat ik tijd over had en nog wel wat verder wilde wandelen meteen aansluitend het Breeschotenpad gelopen wat hetzelfde startpunt heeft. Het paste prima als verlenging. Mooi pad, wel wat meer verhard ook maar op zich nog steeds een mooie omgeving. Ik heb ervan genoten.

 15. Ik heb geen hond gezien. Lekker gewandeld en mooi afstand voor een ommetje. Het waren grotendeels brede paden. Dat viel me wat tegen. De omgeving leent zich wel voor kronkelpaadjes door het bos of weilanden. Dat zou het klompenpad nog meer kunnen opwaarderen. Verder rustig en veelal weg van grote wegen.

 16. Mooi pad,mooie afwisseling bos/boerderij paden, area,goede markering op 1 plekje na,dat is als je het stukje op het fietspad loopt en links richting juffrouw tok de weg over moet lopen, het is dat ik dat wist en de tegenovergestelde richting wel werd aangegeven!maar wat ik al schreef zeer de moeite waard.

 17. Vandaag het pad gelopen. Erg afwisselend met boerenland en stukjes bos. Mooie boerderijtjes die je in de verte ziet staan of er pal langs loopt. In de zomer loop je hele delen onder een bladerdak die de bomen je geven.

 18. Hoi ,
  Ik liep vandaag rustig over het klompe pad samen met mijn kinderen en mijn hond , de hond was erg rustig en de kinderen konden de hond gewoon aaien . Ook kon onze hond rustig met de hond spelen . Wat een lieve hond !

  Met vriendelijke groet ,

  Elga vd Brink

 19. Super leuke route! Ik heb genoten van de prachtige omgeving! Ik was met mijn kinderen en die eerder genoemde hond was een schat van een beest, hij heeft met mijn kinderen gespeeld en was heel vriendelijk. Ik heb echter gehoord dat de hond op eigen terrein liep, dus klagen hier over zou natuurlijk echt niet kunnen!

 20. Super leuke route! Ik heb genoten van de prachtige omgeving! Ik was met mijn kinderen en die eerder genoemde hond was een schat van een beest, hij heeft met mijn kinderen gespeeld en was heel vriendelijk. Ik heb echter gehoort dat de hond op eigen terrein liep, dus klagen hier over zou natuurlijk echt niet kunnen!

 21. Prachtige afwisselende wandeling van een dik uur. Ook de hond tegengekomen, vriendelijk beestje….

 22. De route vond ik een beetje saai, veel lange rechte stukken. De eerder genoemde hond overigens, bleef heel rustig liggen, geen blafje of wat dan ook. Zo vind ik honden best leuk.

  Ik heb deze route gecombineerd met het Daatselaarpad, dat is wel een aantrekkelijke route.

 23. Er is op dit pad soms een loslopende hond bij een boerderij op Breeschoten , onderdeel van landgoed Scherpenzeel.
  Als controleurs komen we hier regelmatig langs .( pad wordt 2x p maand nagelopen)
  Maar de hond is niet vervelend en zeker niet bedreigend. We ondervinden hier geen probleem.
  Ook van andere controleurs geen berichten van nare ervaringen hier vernomen.
  Mocht u het toch niet aandurven , kunt u de hoek bij de boerderij overslaan door eerder een bospad te nemen , hier staan geen bordjes , maar met een folder of kaart op de app, is het eenvoudig om weer op de route uit te komen.
  Fijne wandeling, Harm Fledderus

 24. Vandaag samen met de kids deze route gelopen. Prachtig, goed aangegeven.

  We zijn als afsluiting bij pannekoekenboerderij Grietje wezen eten, erg lekker en vriendelijke bediening.

 25. Ik heb ooit een erg vervelende ervaring gehad met een hond die los liep op een erf (Turfvelderpad). Sinds die tijd kijk ik, voordat ik een pad loop, altijd even bij de berichtjes. En als ik hier lees dat er een vervelende ervaring was met een hond, durf ik het Breeschoterpad niet meer te lopen.
  Mogelijk ben ik niet de enige…?

 26. Vandaag met wandelmaatje deze wandeling gelopen. Helaas in een miezerig regentje maar
  dat haalt de schoonheid van het gebied en de wandeling niet naar beneden. Integendeel, bij betere
  omstandigheden gaan we dit pad ongetwijfeld nog eens lopen.
  Aanrader, fijn veel plaats voor de auto,
  bushalte ook mooi pal bij het beginpunt en een lekkere kop koffie in “de Dennen”.

 27. Vandaag in mijn eentje gelopen. afwisselende route en goed gemarkeerd! Vond het heerlijk voor 1 keer niet zelf de weg te moeten bepalen 🙂 onderweg even nog wat eieren gekocht bij een pluimvee bedrijf – als souveniertje!

 28. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooie route en ik kom zeker terug om de twee aangrenzende paden te lopen! Je kon zien dat het weer lente is, het was gezellig druk op het pad😉
  Vrijwilligers bedankt!

 29. En na een onderbreking van een paar maanden was het eergisteren dan zover, number 60, het Breeschoterpad.
  Warm aangekleed, fototoestel mee en genieten van een zonovergoten route. Genoten van het begin tot het
  eind. Heel even onprettig bij het passeren van de eerder gememoreerde hond. Die hoort toch echt thuis op eigen grondgebied!
  Heerlijke wandeling en gaan we zeker overdoen. Voor vertrek nog even heerlijk met een cappuccino opwarmen bij
  De Dennen. Wederom een echte aanrader. Allen weer van harte bedankt!

 30. Vandaag met man en dochter van 8 gewandeld en genoten van de route. Pannenkoeken gegeten bij restaurant Grietje en toen nog 1 km naar auto. Aanrader, alleen stukje over weg bij het park wat veel autoverkeer.

 31. Bedankt voor het uitzetten van de klompenpaden! Dit was mijn eerste pad een maand geleden, ik kwam het bij toeval tegen. Sinds dien verslingerd aan deze paden.

  Wat ik mij herinner is dat het sowieso duidelijk was qua route. Verder (net zoals de andere) erg afwisselend. Ook mooie stukken bos erbij.

 32. Op 2 april gelopen met een vriendengroepje. Opvallend rustige omgeving met een zeer gevarieerd boerenlandschap. Op het eind nog een fraai vennetje als kers op de taart. Beslist de moeite waard. Kees van Ginkel

 33. Tegen de avond dit pad gelopen. Ik vond het afwisselend en mooi. Veel te zien en interessante omgeving. Oa Grebbelinie.

 34. Beste Landschappen, Utrechts als wel Geldersch, vrijwilligers, mensen die u eigendom openstellen, sponsors en uiteraard iedereen die vergeten ben, ENORM BEDANKT.
  Mede door jullie inspanningen heb ik vandaag een fantastische wandeling gemaakt, de eerste na mijn hersenoperatie.
  Wat ben ik blij dat ik het kunnen en mogen lopen,
  Hulde aan jullie allen.

  (dit is zeker ook voor alle vrijwilliger op alle 94 klompenpaden)

 35. Met heerlijk zonnig herfstweer deze leuke route gelopen.
  Vlak voor het einde een klein stukje van de route af naar het vennetje gelopen en daar een ijsvogel gezien.

 36. Mooie route, maar door gebruik van standaard wandel- en fietspaden voelt het niet heel avontuurlijk en “klomperig” aan. Onderweg lekkere pannenkoek gegeten bij Hans&Grietje, en afgesloten met kop koffie bij Restaurant de Dennen.

 37. Vandaag Daatselaarpad gelopen,, daarna koffie en cake bij De Dennen en toen Breeschoterpad gelopen. Totaal zo’n 20 km. Beide paden zijn prachtig. Maar ook hier: niet echt klompenpaden, maar die zijn er blijkbaar niet zo veel.
  Dat neemt niet weg dat ik zeer genoten heb van beide paden.
  De volgende keer doe ik het toch nog anders: Beginnen op de dijk naast De Dennen en dan na een paar honderd meter linksaf het Breeschoterpad op en bij Wittenoord Daatselaarpad vervolgen. De camping Kleine Weide en de lus Grote Fliert overslaan. Dan zo’n 17 of 18 km zeer mooie route.
  Voor mij was het ook erg nostalgisch, ik ben ik Renswoude opgegroeid, in 1968 al uitgevlogen.
  De opmerking over de hond (m.i. was hij/zij zwart) is echt overdreven. Hij zat mij ook op te wachten, ik liep langs hem heen, haalde hem iets aan en liep een stukje met me mee. Heeft zelfs niet geblaft. Een echte sul.
  De markering was uitstekend.

 38. Wij op 20-8-2015 het Daatselaarsepad gelopen , start bij opstapplek bij het kasteel Renswoude en meteen om het mooie kasteel heen gelopen en even daarna kwamen wij de vrijwilligers tegen die het pad aan het controleren waren en schoon maken , alleen na de Groeperkade aan het eind bij de Groeperweg daar moet je rechtsaf maar daar staat een ronde paal met 2 bordjes en deze was verdraaid en dan staan de bordjes met pijl verkeerd maar een man die daar woon gaf ons de aanwijzing van inderdaad rechts af en dat deze paal vaker is verdraaid , dus even een andere oplossing voor zoeken een zwaardere vierkante paal of ergens anders de bordjes op plaatsen verder een hele mooi klompenpad hoor voor ons bij een van de mooiste paden tot nu toe met voldoende rust met koffie of iets dergelijks mogelijk heden een compliment voor de vrijwilligers daar

 39. Beste mevrouw/meneer Van der Pol,

  Wij vinden het spijtig dat u moest besluiten uw wandeling af te breken. Klompenpaden lopen door het agrarische landschap en daarbij kan u te maken krijgen met boerderijhonden . Vrijwel alle honden zullen niet van het erf af komen, daar zijn ze op getraind. Het Breeschoterpad loopt op het genoemde punt ook niet over een erf, maar erlangs. Wij begrijpen dat het een onprettige situatie is wanneer u angst heeft voor honden. Echter wandelaars kunnen hier wel ongehinderd langs lopen.

  Evelien Kenbeek
  Team Klompenpaden Utrecht

 40. Een aardige wandeling, totdat we bij punt 4 van het kaartje kwamen. Daar lag een hond te wachten totdat we langskwamen. Nu weet ik niet wat voor hond het was: gemeen, achterdochtig, agressief of aardig, maar juist om die reden hebben we rechtsomkeer moeten maken. Het was een grote, bruine hond met een korte vacht die NIET was aangelijnd.
  Ik snap niet dat als je toestemming geeft om een klompenpad over je erf te laten lopen je dan vervolgens je grote hond doodleuk onaangelijnd laat. Mensen die bang zijn voor honden (zoals ik) hoeven dit klompenpad dus niet te gaan lopen.

 41. Vandaag met goed weer dit pad gelopen.
  Even goed opletten want vandaag was het pijltje op een bordje omgedraaid. Niet zo’n leuke grap want zo liepen wij en met ons nog een paar andere wandelaars die wij tegenkwamen verkeerd.
  Al met al 4 km omgelopen maar wel in goed gezelschap inmiddels van 2 dames.
  Tip om geen plakpijltjes te gebruiken op de routepaaltjes.

 42. Vanochtend heerlijk Breeschoterpad gelopen, erg mooie route, genoten van de rust en een lekker zonnetje. Wij zijn echte klompenpad wandelaars en deze scoort een 9. Alles ook goed aangegeven, kan iet verkkerd lopen.

 43. Vandaag heerlijk door de regen en de wind het Breeschoterpad gelopen. Hier en daar wat blubber, maar blijft mooi. Ik ben bang dat Gerard per ongeluk de Daatsuelaar heeft gelopen, die is wel 14 kilometer. Zelfde begin punt alleen een ander kleurtje op de markeringen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.