Breukerengpad

Wandelen over stegen, langs beken en over boerenland in het buitengebied van Bennekom en Wageningen. Ontdek het mooie buitengebied van Bennekom en Wageningen. U wandelt langs plekken waar kastelen en landgoederen stonden, langs uniek blauwgrasland en beschermd weidevogelgebied. De combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Breukerengpad (5,5 km)

Startpunt Breukerengpad: Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122 in Bennekom

Openbaar vervoer Breukerengpad: Vanaf station Ede-Wageningen rijdt buslijn 86 richting Arnhem elk half uur, halte Hoekelumsebrinkweg

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Breukerengpad combineren met het Harsloërpad. Beide paden zijn in één brochure opgenomen. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: nauwelijks begaanbaar gedeelte van het breukerengpad

  Het gedeelte van het Breukerengpad wat om de Manege zonder Drempels heen gaat is in deze tijd van het jaar bijna onbegaanbaar. Het is op sommige paatsen erg overwoekerd door o.a braamstruiken en brandnetels; daar doorheen lopen leek op een survivaltocht….

 2. Onderwerp: Genieten in de buurt

  Vandaag met het schitterende weer gelopen. Prachtige wandeling en wat een perfecte APP is beschikbaar. Op een gedeelte van de route was het even behelpen ivm omgevallen boom en toch wel drassige grond. Maar.. weer genoten van deze route. Er volgen er meer.

 3. Onderwerp: Na de wandeling koffie drinken bij JCKoffie&Thee in het centrum van Bennekom (tegenover Lidl)

  Dan maar even van het paadje afwijken en door tippelen naar het centrum van Bennekom. Het terrasje van JCKoffie&Thee ( http://www.jckoffieenthee.nl ) schenkt de beste soorten thee en er is keuze uit 90 thee soorten. Daar loop je wel even voor om! Het dorpje staat ook bekent om zijn evenementen zoals Vlegeldag en Dickensfair. Ik kom snel weer terug in Bennekom. Maar begin dan eerst met een kopje koffie bij JCKoffie&Thee. Het rijmt ook nog 🙂

 4. Onderwerp: Geen klompenpad

  Route gaat grotendeels over verharde bestrating, langs de snelweg en door een nieuwbouwwijk. Verdient niet de naam klompenpad.

 5. Onderwerp: Een snel rondje

  Nog een prachtige nazomerse dag! Even tijd vrijmaken voor een (korte) wandeling.
  Dit pad heb je zo gelopen. Hij is wat minder interessant, maar heb je toch oog voor alles om je heen en kijk je wat naast het asfalt, dan zie je konijnen, eksters, merels, paarden, een “eigen dierentuin” bij een huis, bloemen, planten en struiken…..Met de app prima te lopen.
  Het terrein van kasteel Hoekelum ligt er mooi bij. Een versnapering bij ‘t Schot, op het zelfde terrein, ging er goed in!
  Je hebt daar veel spullen om te bekijken. Je bevindt je even in grootmoeders tijd. Leuk om ideeen op te doen.
  En wat zal het daar in de herfst mooi zijn!

 6. Onderwerp: Echt een afrader

  Voelt niet als een klompenpad, bijna constant op asfalt lopen op drukke smalle wegen waar je steeds moet oppassen voor autos, fietsers en paarden wat niet ontspannen wandelde.
  Voor mij niet meer dit pad.

 7. Onderwerp: schapen in weiland

  Beste wandelaars,

  De opmerking over de schapen in de wei betreft het Harsloërpad (bij routepunt 2). De eigenaar heeft de draad extra laag gehangen zodat wandelaars van het Klompenpad er over heen kunnen stappen. U kunt dus rustig doorlopen.

  Marlies van Loon

 8. Onderwerp: Breukerengpad

  Bij punt 2 (groen) loopt het pad het weiland in, echter halverwege heeft de boer een overdwars hek geplaatst met schrikdraad , en er liepen schapen. We moesten helaas omdraaien.

 9. Onderwerp: Een grapje...

  Vanmorgen heel vroeg begonnen aan het Wag. Engpad en daarna dit pad gelopen (tegen de klok in).
  De lus vond ik wel grappig, niet in het weiland en bouwland lopen, ook niet over het zandweggetje, overal lopen achter (prikkel)draad. Dat stuk leek toch wel op een klompenpad!
  De rest was een zeer landelijke en mooie omgeving met mooie huizen op De Eng.
  De snelweg en de drukke provinciale weg en de lengte van de route en de hoeveelheid asfalt maken er toch wel helemaal iets grappigs -en niet zo’n serieus pad- van.
  Op het laatste stuk vanaf driesprong Bovenbuurtweg, Geerhoeve eb Hazenhoeve heb ik 3 stickers gezien die los zaten, ze plakten ook niet meer. Die zijn er eerdaags af.
  Maar toch bedankt iedereen voor het lopen in een mooie opgeving.

 10. Onderwerp: Mooi cultuurlandschap maar veel verkeer

  Na twee klompenpaden door rustiger gebied (ten noorden van Ede en bij Scherpenzeel) was deze route wel iets anders. Hoewel je prachtige stukjes cultuurlandschap tegenkomt en langs mooie huizen loopt, voert de route veel door/langs de bebouwde kom en langs erg drukke wegen. Het echte klompenpadgevoel kreeg hier wat ons betreft dus weinig ruimte. Voor mensen die vanuit Bennekom lekker een stukje willen lopen, is dit een lekker rondje. Maar als je echt een eindje moet rijden voor je een route gaat doen, dan is hij toch wat minder mooi dan de anderen die wij tot nu toe hebben gedaan.

  Overigens was de route toen wij hem liepen (in de lente) nergens drassig, overal goed begaanbaar en duidelijk aangegeven. Complimenten voor de onderhoudsmensen.

 11. Onderwerp: Ik zou dit Klompenpad heroverwegen

  Het is het kortste Klompenpad in Ede, dus wel een mooi rondje als je niet al teveel tijd hebt. Het stuk langs de noordkant van Bennekom is heel sfeervol, maar het stuk langs de A12 niet echt. Vanaf de manege wordt het erg drassig. Diepe plassen waarbij je als je niet uitkijkt tot je enkels in de modder zakt, met voortdurend het geraas van het autoverkeer. Dan het laantje langs de A12: dit wordt als de nieuwe afrit Bennekom klaar is een drukke doorgaande weg. De charme van het Klompenpad is dan volledig weg. Ik zou als ik jullie was serieus overwegen om dit Klompenpad op te heffen.

 12. Onderwerp: Een mooi rondje om even bij te praten....

  Het is kerstvakantie, prachtig weer (droog en 10 graden) en tijd voor even een lekker ontspannen wandeling.
  De start is prachtig. Kasteel Hoekelum ligt er mooi bij. Het vervolg is eerst wat rommelig ivm werk aan de Edeseweg.
  Daarna wat teveel bebouwing.
  Bij Philadelfia wordt het rustiger op de landwegen. De route loopt langs mooie dieren: vogels, paarden, lama’s, schapen, geiten. Dwars door een wat drassig weiland, even “uitrusten” op een bankje met zicht op de A12, wat hekjes beklimmen en het rondje is zo gelopen….op zich geen bijzonder klompenpad.
  In de koffiekamer bij de boerderij, achter het kasteel, nemen we nog een versnapering en genieten we van een stukje nostalgie. Een leuke, knusse ruimte ingericht met allerlei voorwerpen uit grootmoederstijd. Prachtig gedaan!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*