Broekerpad

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg en Scherpenzeel. Wandelen op de grens van Gelderland en Utrecht. Door het agrarisch gebied, over landgoederen, boerenerven en langs beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Broekerpad (7 km)

Startpunt Broekerpad: Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59, Scherpenzeel

Openbaar vervoer: Bushalte Scherpenzeel kerk

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Broekerpad combineren met het Oudenhorsterpad en het Dashorsterpad. Zowel in de brochuretekst als in het veld vindt u aanwijzingen waar de routes op elkaar aansluiten.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Mooi pad

  Vanavond hebben wij dit leuke, afwisselende pad gelopen. Een groot deel van de route is over verharde paden, maar wel tussen het groen en totaal niet storend. Dit pad zullen wij waarschijnlijk nog wel een keer lopen.

 2. Onderwerp: Combineren paden

  Vandaag het Dashorsterpad nog eens gelopen. Ik weet nu waarom het Broekerpad is uitgebreid met 2 km verharde weg door Scherpenzeel (niet mooi). Nu is de overstap naar het Dashorsterpad wel gemakkelijker.
  Het Oudenhorsterpad kan m.i. het beste worden verlengd met het Broekerpad (zonder extra lus van 2 km) en het Dashorsterpad kan eventueel verlengd worden met het Schutpad.

 3. Onderwerp: Wat minder leuk/mooi

  Dinsdag 28 juni het Broekerpad gelopen. Het begon erg leuk, door het “park” van huize Scherpenzeel en een stukje langs de grebbelinie. Helaas was het daarna alleen bebouwde kom, veel verharde weg en weinig bijzonders te zien. Jammer, maar des ondanks wel een gezellige wandeling. We maken er toch altijd wat van.

 4. Onderwerp: Super

  Gisteren, 2 april 2016 dit klompenpad gelopen met m’n lieve zus. In tegenstelling tot onderstaande berichten vinden wij de afwisseling dorp, park, boerenland wel erg leuk.
  Ook het feit dat er veel over verharde wegen wordt gelopen vinden we geen enkel probleem. Ook dat was verrassend. Een erg leuk en afwisselend klompenpad. Complimenten voor de makers.

 5. Onderwerp: Is geen klompenpad, oudenhorsterpad wel

  Zie mijn schrijven bij het Oudenhorsterpad. Dat pad is geweldig mooi, deze niet.

 6. Onderwerp: Saaie uitbreiding

  Het Broekerpad was altijd als wandelingetje van 5 km leuk om te lopen (ofwel te combineren met het Oudenhorstpad). De uitbreiding naar 7 km levert slechts een dodelijk saaie 2 km extra op door (de nieuwbouw van) Scherpenzeel. Ik vind dit echt geen verbetering. In Scherpenzeel zelf is het leuk toeven op een terrasje maar laat mensen niet onnodig “genieten” van 2 km over straat lopen.

 7. Onderwerp: Op herhaling

  Dit was 10 jaar geleden het eerste klompenpad wat ik heb gelopen. Nu, na 10 jaar, weer eens op herhaling op een zonnige zondagmiddag. Het nieuwe startpunt en de 2 km extra door Scherpenzeel vind ik geen verbetering en voegt niet veel toe. De rest van dit pad is prachtig en zeer afwisselend. De route aanduidingen waren goed in orde.

 8. Onderwerp: Leuk ommetje

  Het broekerpad is een leuk ommetje.

  Het onverharde pad over de liniedijk is het mooiste stuk van de route, de rest gaat over verharde wegen in het dorp(saai) en daarbuiten(fietspaden)

  het is mooie combinatie met oudenhorsterpad

 9. Onderwerp: Dhr

  Op zondag deze wandeling gelopen. Het buitengebied is mooi, maar het gedeelte in Scherpenzeel saai.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*