Doddendaelpad

Ontdek het prachtige buitengebied van Beuningen, Ewijk en Weurt. Ervaar de overgang van het kleinschalige landschap op de oeverwal naar de uiterwaarden langs de Waal. Wandelen langs boomgaarden, weilanden, bossen en landgoed Doddendael. Cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Doddendaelpad (15 km)

Startpunt: Ter hoogte van Van Heemstraweg in Beuningen. Parkeren bij de kerk, Dorpssingel 1 in Beuningen

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk van Heemstraweg in Beuningen

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Doddendaelpad combineren met het Ambts- en Rijkspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag heerlijk gewandeld over het klompen pad. Wat een prachtige route met duidelijke beschrijving en aanduiding op de paaltjes. Echt geweldig! Je loopt strak langs de waal. Enige minpuntje vonden wij de wilde paarden die mooi met zijn allen voor het poortje stonden waar wij door heen moesten. Brrrrrr

 2. Op de 1 of andere manier (en dat vonden we niet erg hebben we de route af moeten breken na een km of 18) waar het mis is gegaan geen idee maar hebben dus wat prachtige km extra moeten maken. Maar zeer zeker super genoten. Maar denken dat het niet meer heel.duidelijk was na het dijkhuisje mvg marianne

 3. 2 sept. dit prachtig klompenpad gelopen. We hebben er al vele gelopen. Deze komt in top 10. Niet veel asfalt en goed bewegwijzerd. Wel is het goed om te weten als je het stuk langs de Waal loopt er op eens een kudde hooglanders te voorschijn kan komen ze lopen ook over het klompenpad. Op het pad is weinig tot geen ruimte om ze te laten passeren. Ze dwingen respect af, zeker al hun aantal en de stieren die meelopen. De koeien beschermen hun jongen en houden je goed in de gaten wat je doet. Gelukkig zagen wij ze aankomen en konden ze alle ruimte geven die ze nodig hadden. Ze hielden ons goed in de gaten wat wij deden. Nou stil blijven staan en toen ze voorbij waren een foto maken.

 4. Beste Wandelaar,

  Bedankt voor uw reactie.
  We gaan kijken of we de bewegwijzering kunnen verduidelijken.

  Wij adviseren u om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Op de website en in de gratis app informeren we u over (tijdelijke) routewijzigingen. Zo weet u de volgende keer zeker waar u heen moet.

  M.v.g.
  Team Klompenpad

 5. Dit pad op dinsdag 18 augustus gelopen. Verrassend mooi. 1 opmerking: nadat je vanaf slot Doddendael de dijk opkomt is het niet duidelijk of je links of rechtsaf moet. Er staat daar alleen een bord: overstaproute.
  complimenten voor dit prachtige pad!

 6. Persoonlijk vonden wij dit niet zo’n geweldige tocht. De route op zich was wel mooi langs het water, maar die zijn er meer. De route staat niet echt goed aangegeven en vooral verwarrend omdat hij zowel linksom als rechtsom gelopen kan worden en het er soms niet duidelijker maakt met de paaltjes. Omdat hij op 2 manieren te lopen is, wordt het soms ook ingewikkeld om tussen de brandnetels de tegenliggers te ontwijken. Daarnaast zijn de horeca gelegenheden om iets te kunnen drinken en even te pauzeren alleen in het weekend open, dikke tegenvaller dus. Gelukkig wel voldoende bankjes onderweg.

 7. Prachtig pad, absolute aanrader.
  Met lus rond het Weurtsemeer kan je hem met 5 km verlengen, volg daarvoor de bordjes van de struinroute vanaf de uitkijktoren.

 8. Filmpje volgt later.
  Wat is dit een prachtig klompenpad! Het naburige Ambts- en Rijkspad is leuk, het Doddendaelpad is top! Het deel van Beuningen tot Kasteel Doddendael is aardig, mooi stukje door bos en langs akker. Het deel daarna gaat door de uiterwaarden, wat een mooi stuk is dat! Mooie uitzichten op de Waal, prachtige uitkijktoren en vervolgens een stukje dijk en weer terug naar Beuningen. Dit pas is een absolute aanrader, staat zeker in mijn top 5 (na 53 klompenpaden)

 9. Beste heer Broekman,

  Op dit moment zit er een bug in de app waardoor de ondersteunende Points Of Interests soms niet te zien zijn. U kunt dit verhelpen door de app opnieuw op te starten. De Points Of Interests zouden dan wel zichtbaar moeten zijn.
  Wij zijn bezig om deze bug te verhelpen.

  Met vriendelijke groet,

  Klompenpaden Beheerteam

 10. Heel fijne route.
  En nu, 2 juli 2020, al helemaal, nu vele bloemen aanwezig zijn.
  Alleen vreemd en heel jammer dat het gedownloade Doddendaelpad geen filmpjes en/of teksten bevat als informatie bij de bezienswaardigheden langs de route.

 11. Mooie wandeling, veel variatie. Je loopt veel Langs het water, door weilanden en bongerd. We zijngestart in Ewijk waardoor we heerlijk konden afsluiten in de theetuin. Een echte aanrader.

 12. Deze route op 21 december en 7 maart gelopen en ieder seizoen heeft zijn charme bij dit afwisselende klompenpad. We gaan hem absoluut nog vaker lopen, want het is één van onze favoriete routes. We zagen in maart bizar veel vogels (ook een stelletje ijsvogels!) en in december hadden we een mooie omtmoeting met de Konikspaarden. De doorgang is helaas niet altijd vrij i.v.m. hoog water, maar dit is op te lossen door een stukje over de dijk te lopen.

 13. Vandaag deze mooie en afwisselende route gelopen , onderweg kwamen wij nog drie personen tegen gewapend met heggenscharen 2 heren en 1 dame!
  Het bleek de onderhoudsploeg te zijn die het pad zoveel mogelijk vrij knipten van uitstekende distels en dergelijke.
  Petje af voor deze mensen die het pad onderhouden!
  Wat betreft parkeren bij de kerk zou ik Dorpssingel 1 weg laten uit de aanwijzing ivm auto navigatie , je rijdt dan te ver door en komt in de blauwezone terecht.
  En nog een tip : In het centrum hebben ze heerlijke ijs !

 14. Deze route op de warme 2e pinksterdag gelopen. Wij vonden de route erg leuk en afwisselend met de overstapjes , het slot en de uitzichten over de Waal. Een mooie wandeling, dank

 15. Vandaag met mijn zus dit klompenpad gelopen: wat een prachtige wandeling!
  Op een paar kleine stukjes na, geheel onverhard, door de uiterwaarden, stukjes bos, en langs velden. Prachtige uitzichten over de Waal.
  Het mooie weer maakte de dag compleet.
  Een echte aanrader deze wandeling en bovendien heel goed aangegeven.

 16. Sinds april van dit jaar blog ik mijn klompenpadervaring weg. Voor het Doddendaelpad verwijs ik naar de volgende link https://bit.ly/35Kb77K
  Voor meer foto’s over dit pad zie ook Instagram account titiissprakeloos

  Het Doddendaelpad was een zeer aangename wandeling, voor mij verrassend, niet verwacht dat aan deze kant van Nijmegen ook zo’n prettig wandelgebied was. Al met al een hele vette aanrader. Dank vrijwilligers uit Beuningen e.o.

 17. Op Woningsdag hebben we dit pad helemaal gelopen. Vele vogels gezien, bijvoorbeeld een paartje overvliegende Lepelaars en een Ooievaar.
  Leuk dat je dicht langs de Waal kunt lopen. Ook de wilde runderen en paarden vielen ons op, prachtig.
  Heel afwisselende en mooie route, hoewel het op de dijk zelf behoorlijk druk was. Zeker een aanrader voor de Klompenpadfans !

 18. Op 25 april het Doddendaelpad gelopen. Wat een geweldig mooi pad, leuke kronkelpaadjes langs het weiland, prachtig wandelen langs de Waal. De Lepelaar en de Konikpaarden gezien. Veel mooi gesitueerde bankjes voor de pauzes. Werkelijk een pareltje onder de klompenpaden. We hebben genoten. We liepen zelfs bijna de aanloop route voorbij voor nog een rondje 😊 Een kleine opmerking: de weg bewijzering bij hoog en laag water niet heel duidelijk, daar moesten we de app even raadplegen.

 19. Vandaag dit klompenpad gelopen. Echt geweldig! Het was prachtig weer, dus een feestje om langs de Waal te lopen, door de uiterwaarden, door weilanden, langs een enorm veld bloeiend koolzaad, en allerlei verrassende paadjes. Prachtig om de hele kudde paarden te zien met nog heel jonge veulentjes. Een top pad!

 20. Ik had nog niet eerder een klompenpad bewust gevolgd maar kwam toevallig op deze terecht toen ik voor vandaag een rondwandeling in de buurt zocht. Ik heb heerlijk genoten van de wandeling en was erg verbaasd dat er zo’n mooie wandeling zo dicht bij mijn huis te vinden is. Het is 1 van de mooiste wandelingen die ik in Nederland heb gemaakt. Een mooie afwisseling in de uiterwaarden. Zeker niet het laatste klompenpad dat ik heb gelopen.

 21. 22-04-2020 gelopen ,heerlijk weer 22 graden volop zon. Corona tijd ,Maar..
  Een wandeling om van te genieten! Vrij rustig en een heerlijke natuur, bloesem in bloei, kersen en peren al uit de bloei, maar appels nog volop!
  Voor mij een dikke 9 🤩

 22. Zondag jl samen met mijn zoon (ik 68, hij 40) het Doddendaelpad gelopen. Wat een prachtig pad is dit. We begonnen bij de kerk in Beuningen en liepen na een kort aanloopstukje al snel het groen in. Het slot Doddendael wordt dan al snel bereikt, een prachtige plek. Het mooist vonden we echter het stuk dwars door de uiterwaard langs de Waal, wat een afwisseling: prachtige bomen, oneffenheden, strandjes en een boom vergroeid met een oude aanlegsteiger (?).
  Halverwege bij het dijkmagazijn even gezeten op een prima bankje en dan weer de uiterwaard in tot bij Weurt. Daar hebben we nog even de uitkijktoren bekeken. We zagen verschillende families met kinderen, maar we hadden nergens last van opstoppingen of tegenliggers. Het smalle paadje waar we soms moesten bukken onder boomtakken door was verrassend, hier gelukkig ook geen tegenliggers. In dit deel kwamen we ook langs een richtingbordje dat in het water stond; gelukkig konden we met droge voeten toch het pad volgen. Ook het terugstuk was mooi, we hebben genoten.
  Op de dijk waren wel veel fietsers en wat joggers en wandelaars, maar de 1,5 m regel leverde geen probleem op.
  Een van de mooiste klompenpaden die we tot nu toe liepen!

 23. zondag 12 april, 1e paasdag , voor het eerst een klompenpad gelopen. Het weer zat ons natuurlijk erg mee, maar wat een prachtige route. We hebben genoten van de stilte, de vogels, het van de gebaande paden weg zijn, de boerenpaden, de bloeiende fruitbomen en sowieso de pracht van een voorjaar in bloei. Het stuk langs de Waal was ook erg mooi…hoewel erg jammer dat sommige mensen toch menen er een vuilnisbelt van te maken.
  Alles met elkaar….wij zijn vanaf nu fan van klompenpaden (de volgende staat al in de agenda)
  Dank aan alle vrijwilligers die dit in stand houden

 24. Op een zonovergoten aprildag deze wandeling gelopen. Dit is een echt klompenpad! Langs boerenakkers en dijken. Dwars door de uiterwaarden (het was er nog zompig), tussen konikpaarden en ooievaars door. Langs de oevers van de Waal. Ik heb genoten. Met recht één van de mooiere klompenpaden!

 25. Vandaag deze wandeling gedaan. 15 kilometer. Erg mooi, zeker het stuk vlak langs de Waal.

 26. Op 12/2 deze prachtige route gedeeltelijk gewandeld, want (dom genoeg) niet aan het hoge water gedacht.
  Het maakt de wandeling wel spectaculair als je wandelpad in het water verdwijnt en je bijvoorbeeld tussen het uitgedroogde riet toch ergens een plek zoekt om het water over te kunnen steken, wat natuurlijk niet lukt! Dan maar weer (gelukkig nog wel met droge voeten) teruggelopen en het hogerop zoeken.
  Maar zeker redenen genoeg om in het voorjaar hier weer eens terug te komen om de originele route helemaal te doen.

 27. Prachtige wandeling, prima bewegwijzerd. Omdat de Waal vandaag erg hoog stond konden we niet door de uiterwaarden lopen maar liepen we parallel op de dijk. De extra kilometers geven een meerwaarde. Ik zou de afkorting zeker niet doen.

 28. Het Doddendaal pad gelopen, 12 km, is een leuk natuur rijk pad en de bewijzering is prima te volgen! Prima wandel pad!

  Groetjes Daan,
  coördinator Lauwse pad!

 29. Het Doddendaal pad gelopen, 12 km, is een leuk natuur rijk pad en de bewijzering is prima te volgen! Prima wandel pad!

  Groetjes Daan,
  coördinator Lauwse pad!

 30. Zeker 1 van de mooiste paden die we hebben gelopen!
  Genieten van al het moois zoals de konikpaarden, Koeien en de vele weidevogels, zelfs de ooievaars zaten op het nest.
  Jammer dat de paaltjes af en toe niet te vinden waren, gelukkig biedt de app uitkomst als je verkeerd gelopen bent.
  Jammer dat 1 tuinder de weg had verspert door een grote bult zand op de doorgaande route te gooien, hierdoor toch even zoeken waar we heen moesten. Hierdoor laten we ons niet van de wijs brengen, het was GENIETEN!

 31. In november was dit mijn eerste klompenpad, daarna er nog vele gelopen maar geen één zo mooi als deze. Hij staat met stipt op nummer 1. Wat een fantastische wandeling. Zonnetje erbij, lekker koud. Heerlijk genieten, vooral van het stuk langs de Waal. Ik wilde dat de dag niet ophield, zo mooi. Ik kijk nog regelmatig terug naar de prachtige foto’s van die dag. Dank jullie wel voor het uitzetten van zo’n prachtige wandeling!

 32. Heerlijke route, lekker veel modder. Door de uiterwaarden moesten we soms een alternatieve route zoeken, omdat bij de waterstand van vandaag (Waal bij Nijmegen Haven 883 cm) het pad te veel onder water staat.

 33. 29 december gelopen, gestart in Weurt, tegen de klok in gegaan. De Waal was afgelopen dagen wat harder gestegen dan verwacht, stond nu op 880 cm op de peilschaal “Nijmegen Haven”. Daardoor was er op 2 plekken direct aan de Waal geen doorgang meer en moest je die stukken terug en omlopen via de dijk, dat was ook geen straf.
  Afwisselende route waarbij wij vooral het uiterwaarden deel van Weurt tot Ewijk een highlight vonden.

 34. Gisteren deze route gelopen.
  Wat een fantastische wandeling!
  Al heel wat klompenpaden afgestruind, maar deze komt met stip op nummer één.
  De afwisseling van het landschap, de nagenoeg auto-luwe route en de schitterende wandeling langs de Waal maakt dit tot een absolute parel.
  Complimenten! En een échte aanrader.

 35. Wil je als Noorderling of Zuideling eens een ander gedeelte van Nederland verkennen dan is het Doddendaelpad zeker het proberen waard. Wij, 4 vriendinnen van oorsprong Friezinnen, werden verrast door dit pad in een mooi stukje Gelderland. Het pad doet zijn naam als klompenpad eer aan; je loopt nauwelijks op verharde wegen. En ja, zoals de andere reacties al noemen, het is een heel afwisselend landschap, door weilanden, langs boomgaarden en langs de Waal. Onderweg hebben we genieten van een kofje koffie in de theetuin die even ten zuiden van de route ligt, dat is een prachtige plek om even te zitten. Vooraf even bellen kan geen kwaad, want ze zijn niet altijd open.

 36. Supermooie route! Lekker afwisselend tussen uiterwaarden, actief boerenland en landgoed en fijn veel onverhard pad. Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren!

 37. We hebben deze route, vlakbij huis, al meerdere malen gelopen. We genieten nog steeds van deze zeer afwisselende route door de uiterwaarden van de Waal en langs de dijk. In de bloesemtijd is het ook prachtig om de boomgaarden in bloei te zien. Tevens is de route eenvoudig te splitsen in 2 kleinere delen.
  We volgen de Klompenpad routes ook via onze telefoon met behulp van de “Klompenpaden” app. Dit kan ook zonder dat er een internet verbinding beschikbaar is tijdens de wandeling.
  Download thuis de app en de route op je telefoon en volg de route off-line tijdens het wandelen. Het blauwe bolletje geeft je locatie aan. De aanvullende route informatie is ook beschikbaar, erg handig!

 38. Vandaag deze prachtige route gelopen.
  Het was goed wandelweer om deze zeer diverse route te lopen.
  Leuke slingerpaadjes, dan weer langs de Waal, het Weurtse straatje is ook erg leuk!
  Wel goed opletten geblazen wat betreft de bordjes.
  Soms ben je er zomaar voor bij gelopen!
  Het zou fijn zijn als er wat meer bankjes of zitplekken op deze prachtige route zouden zij zodat je nog meer van deze route kunt genieten.

 39. gelopen op 26 juni, vroeg op pad vanwege de hitte:
  We lopen de Kloosterstraat in en kunnen dan al snel een paadje in dat ons naar de dijk voert, richting Weurt. Ik ben op vertrouwd terrein, 7 jaar woonde ik hier in een klein gehuchtje onder aan de dijk. Ik herken het huisje, ooit van de steenfabriek en destijds door mij gekraakt, de wei waar onze schapen liepen met het leblam dat blèrde als ik langs fietste, het moestuincomplex waar wij de eerste pioniers waren en de grond ontgonnen. Maar vooral ook herken ik het landschap. Een voortdurende afwisseling van akkers, weiden en boomgaarden, met ruige stukken vol bloemen en wielen ertussen. Langs de randen ruisende populieren en wilgen. Dit is het rivierenlandschap van destijds en van nu, veertig jaar later.
  Van de dijk af lopen we de uiterwaarden in en krijgen op de uitkijktoren een weids uitzicht op de Waal. Naast de toren een vlak van fundamenten en lage muurtjes waarvan we ons afvragen voor wie die behuizing ooit was, in dat gebied dat toch vaak overstroomd zal zijn.
  Slingerend door de uiterwaarden zien we talloze bloemen: glad walstro en echt walstro, groot kaasjeskruid en het kleinere muskuskaasjeskruid, zilverschoon en zeepkruid, ruit en Sint Jacobskruiskruid en niet te vergeten de talloze distels. Her en der Brandrode runderen en Konikspaarden. De natuurwaarde van de uiterwaarden laat zich hier in alle glorie zien.
  Dan komen we bij het Dijkmagazijn van Beuningen. Ze zijn aan een grondige opruiming bezig maar koffie en thee zetten kan nog wel. We zitten buiten onder een boom, we zijn stil, alsof iedereen het landschap op zich in laat werken. Er staat nog steeds een fris windje en de heren hebben het waarachtig een beetje koud. Dus stappen we op en vervolgen onze tocht die nu vlak langs de oever van de Waal loopt. Een golvende oever: inhammen met strandjes die in laagjes afkalven, dan weer bosjes wilgen die wat het water insteken. Grillige vormen, donkere stammen met zachtgrijs blad en vlak aan of in het water, onze mangrove bossen in wording.
  Vervolgens worden we weer naar de dijk geleid, waar we op een bankje ons brood kunnen eten. Een hele stoet oldtimers over de dijk vergroot voor de heren het plezier. Ze passen in dit landschap, dat moet ik toegeven, maar voor mij had het toch niet gehoeven.
  We gaan het land weer in en komen bij kasteel Doddendael alwaar we de enorme bossen reuzenberenklauw bewonderen. Ze hebben een verwoestende uitwerking op de natuurlijke ecologische omgeving hier, maar prachtig zijn ze zonder meer.
  We lopen nog door en langs wat bosjes, waaronder het Roodslag, veel populieren die maar blijven ruisen en vooral: beschutting bieden tegen de zon, want ja, nu zo rond 1 uur is die toch eindelijk echt doorgebroken en wordt het weer warm.
  We doen nog een landwinkel aan waarin de dame goed van verkopen weet en komen langs de aan-/aflooproute weer bij de auto’s.
  Wat een prachtige tocht!

 40. Vandaag gewandeld in korte broek. Dank voor deze prachtige afwisselende route. We hebben genoten. Lekkere aardbeien gekocht bij de boerderijwinkel de Landopper.

 41. Wat een prachtig en afwisselend pad. Knap bedacht om zoveel Klompenpaden erin te verwerken.
  Dank aan de vrijwilligers om alle paden zo goed begaanbaar te houden.
  Komt in mijn top 3!!

 42. Vandaag groot onderhoud gepleegd, waar nodig gemaaid, gesnoeid etc . Er kan ook weer in korte broek gewandeld worden.

 43. Prachtige route door boerenland en langs de Waal. Een absolute aanrader! Het gras, de distels en de brandnetels staan op sommige plekken vrij hoog en dicht op het pad. Een lange broek is dus geen overbodige luxe. Met onze korte broeken hebben we desondanks erg genoten :).

 44. 26 mei 2019,
  Het Doddendaelpad vonden wij een absolute topper. Verrassend mooi in de directe nabijheid van toch grote bewonersgebieden als Beuningen en Nijmegen. Mooi door de afwisseling van stukjes natuur en cultuurland met als kers op de taart de struinroute langs de Waal. Hulde aan de bedenkers van de route en dank aan de landeigenaren voor hun toestemming. Tijdens onze wandeling was de waterstand van de Waal te hoog en blokkeerde op een punt de doorgang waardoor wij terug moesten naar de dijk. Daarom een tip aan de beheerders van dit pad: neem in de route-info een waterstandhoogte op waarbij voornoemde struinroute wel/niet beloopbaar is. Zo’n hoogte zou b.v. de peilschaalhoogte van Lobith kunnen zijn. De actuele Lobith-peilhoogte is tijdens de voorbereiding van de wandeling gemakkelijk op internet te raadplegen zodat onnodig omlopen wordt voorkomen.

 45. Vorig jaar bij de opening dit pad gelopen en nu weer eens, ook omdat het pad verbeterd is volgens de site. Het was al een heel mooi pad, maar nu is het nog mooier, zelfs fantastisch mooi. Het stuk op de dijk wat je vorig jaar nog dubbel liep is er ook uitgehaald.
  Op een paar plaatsen is het gras wat lang, maar vandaag was het gras droog, dus ook geen probleem.
  Ik ga verder niets schrijven, want dan heb ik zo een A4tje vol met mooie dingen over dit pad.
  Dit pad is nu mijn pad nummer 1, voor mij wat ver weg, maar op de vroege zondagmorgen ben je er zo. Dit pad is echt FENOMINAAL.
  Ik meet 42% hard (inclusief fietspad op dijk met mooie vergezichten). Als je de aanlooproute (2 x ruim 1 km hard) niet meetelt als hard is het percentage 33,55%. En misschien kan het lager zijn door onderaan de dijk te lopen (zie recensie 24-2-2019 van Jan Ernst). Hier ben ik ook op de dijk blijven lopen denk ik. Bij de Kloosterstraat staat nu wel een aanwijzing linksaf naar bushalte dorp.

 46. heel afwisselend klompenpad. het mooie weer en de natuur in lentetooi werkten uiteraard geweldig mee. al meer dan veertig jaar wonen wij in nijmegen, verkenden al die jaren de omgeving rondom. wandelend en fietsend. niet eerder dan vandaag liepen we over het weurtse straatje, rijk aan historie en o zo verrassend.

 47. Vandaag dit werkelijk prachtige klompenpad gelopen. Wat een mooi afwisselingen en schitterende vergezichten.Ook het Weurtse straatje is prachtig. Er stond echter in het “plassenstuk” bij “Dijk”te veel water om er doorhen te kunnen lopen. Ik ben terug gelopen en onderlangs de dijk gegaan dat ging prima. Goede bewegwijzering. Alleen de laatste aanwijzing stond de pijl naar rechtdoor terwijl dit naar links zou moeten zijn in mijn geval (met de klok mee gelopen)
  Maar ik heb genoten, één van de mooiere klompenpaden wat mij betreft.

 48. We lazen dat de route op 19 februari was aangepast, dus gingen we meteen een kijkje nemen en parkeerden onze auto tegenover de kerk. Fantastisch weer, blauwe lucht, windstil en lekker fris, maar al snel de trui uit en met korte mouwen wandelen. Geweldig leuke omgeving, prachtige boerderijen, kasteel Doddendael over afwisselende paadjes, weinig asfalt, behalve op de dijk. Maar dat loopt dan weer lekker door, ook niet erg. Veel kramsvogels in de struiken en ganzen gebabbel in de lucht. Het gedeelte van de struin route langs de Waal is WAALzinnig mooi. De bomen met hun wortels in t water, de kleine strandjes, lunchende wandelaars in de zon, genoeg bankjes…verrassing was de uitkijktoren met vleermuizenverblijfplaatsen. Het was zeker niet té vol en te druk op deze zondag. Wat een rust. Af en toe een brommende motor van een enorm vrachtschip wat leuk was om naar te kijken. Klein opletpuntje: let op als je op “Dijk” loopt bij kruising Distelakkerstraat blijft dan niet Dijk volgen maar ga onderaan de dijk lopen evenwijdig aan “Dijk”. En op 1 km van het eindpunt is wat verwarring als je bij de Kloosterstraat komt staat een pijltje rechtuit (oversteken) maar je moet linksaf richting kerk (startpunt). We hebben een geweldige dag gehad! 😃😀

 49. Afwisselende wandeling met mooie vergezichten. Groot deel langs de Waal. (Moet je wel laag water hebben) Meer land inwaards loop je tussen fruitboomgaarden en kwekerijen. Bij Doddendaal lekker geluncht. Veel bankjes!

 50. 6 januari 2019 dit klompenpad gelopen. We hebben ervan genoten. Een afwisselende wandeling door weilanden, langs Slot Doddendael en door de uiterwaarden van de Waal. Vooral dat laatste vinden we heerlijk.
  Een aanrader!

 51. Hallo,

  Een prachtige mooie afwisselende wandelroute , lekker struinen langs de Maas.
  We hebben een kleine minicamping in Hernen en onze gasten krijgen deze route van ons.
  Campinggasten wandelen de klompenpad en wij krijgen positieve reactie.
  Een echte aanrader !

  Groet Karen en Marlene

 52. vandaag een gedeelte van deze route gelopen kleine 7 km
  mooie route alleen bij het bos waren ze bezig met groot onderhoud waardoor waarschijnlijk 1 paaltje is verdwenen
  maar door middel van de app zaten we weer snel op de juiste route

  ivm het warme weer hebben we op verschillende plekken de tocht afgesneden wat goed te doen was, we gaan hem zeker nog een keer in z’n totaal lopen

 53. Gisteren 10 km van dit pad gelopen. Eerst geprobeerd aan het begin van de route de folder bij cafe de Zaak te kopen maar deze vriendelijke jonge man zei met een smeuig accent dat hij het niet kende en de folder nooit gehad had. Maar iets verder op de route bij het fruitbedrijf was hij wel voorradig. De folder gekocht en een kers voor in de mond meegekregen. Toen bleek al gauw dat het kaartje uit de folder in het begin niet overeenstemde met de daadwerkelijke route aanwijzingen. Later bleek dat de route een stukje omgelegd was. Prachtig weer, bij het dijkhuis de uiterwaarden in en inderdaad een super mooi gebied. Vele bloemen manshoog en vol in bloei. Smalle paadjes en samen met de paarden waren we er alleen, Maar ook na dit stuk bleef het avontuurlijk, echt zoals je als wandelaar een wandeling wilt lopen. Op het laatst nog wel in het hardhoutbos, Het Roodslag, wat vieze poeppaadjes wat een vies gezicht was. Weer langs het fruitbedrijf en toch nog een kilo kersen gekocht, wat een kers in de mond bij het begin teweeg kan brengen. We hebben een super 10 km gewandeld en van onze 87 klompenpaden mag deze in de top 3. En sluit deze reactie helemaal aan bij al de vorige reacties. Vrijwilligers en uitzetters bedankt!

 54. Hulde aan de vrijwilligers voor dit pad. Staat bovenaan ons lijstje. Een geweldige mooie afwisselende route. Een aanrader voor iedereen die van wandelen en natuur houdt. Lekker struinen langs de rivier. Leuke lunchplek zo aan het water. Echt een dikke 10!

 55. Vandaag met prachtig weer dit mooie klompenpad gelopen. Zeer goed aangegeven en heerlijke struinpaden door afwisselend landschap. Waar over prikkeldraad geklommen moest worden stonden degelijke overstapjes. Een lange broek is op deze route geen overbodige luxe.

 56. Vandaag 10 Juni al vroeg dit mooie afwisselende pad gewandeld dank aan organisatie en alle vrijwilligers die dit mogelijk maken wat een rust heerlijk zit bij de 10 mooiste die ik wandelde

  bedankt !!

 57. Twee weken geleden dit pad gelopen, erg mooi, heel afwisselend, weinig afvalt, goed aangegeven. Zeker een aanrader en we gaan hem zeker nog eens lopen.

 58. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Het is een hele mooie,afwisselende wandeling. Mooi door de uiterwaarden en dan weer bos. Absoluut een aanrader!

 59. beste vrijwilligers,
  ik schrijf niet zo snel berichten. maar nu kan ik het niet laten. Wat hebben jullie weer een geweldige route uitgezet. Gisteren – 12 mei – hebben wij deze gewandeld. in een woord prachtig. Boven op de dijk lopen, onder aan de dijk. Alles wat een route nodig heeft zit in deze. Ik lees ook wel eens wat meer negatieve berichten. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: Geniet van de MOOIE dingen die je tegenkomt en let er niet te veel op wat je eigenlijk zou willen. Dit was onze 50ste klompenpad en in iedere route zitten mooie en minder mooie punten. Focus je op de mooie dingen en je hebt altijd een fijne wandeling.
  Veel succes met het uitzetten van de volgende routes.
  En iedereen heel veel wandelplezier.

 60. Genoten van een lentedag op het prachtige Doddendaelpad. Dank aan eenieder die dit mogelijk maakt middels bijv. duidelijke richtingaanwijzers, beschikbaar stellen van privéterrein, onderhoud van overstapjes en beheer van paden. Een waar natuurfeestje!

 61. Vandaag liep ik deze route tegen de klok in en dat is ook de moeite waard!
  Tip: indien men ter hoogte van het dijkmagazijn koninkspaarden aantreft, die pal tegen het hek staan, loop dan nog even verder over de dijk, totdat men een bordje aantreft “voetvoer “. Van daaruit kan men de route weer vervolgen.

 62. Inderdaad een aanwinst voor de KP-en. Zeker in dit jaargetijde met veel meidoornpracht. Dijk loopt wat onrustig (e- en andere bikes). Slot Doddendael is ook een mooi startpunt, er is een openbare parkeerplaats. Je hoeft dan het aan- en terugloopje over de straat vanaf de kerk niet te doen. Alleen zou ‘t dan wel handig zijn om klompenpad-wegwijzers te plaatsen bij de parkeerplaats voorbij het kasteel (daar is nu niets aangegeven).

 63. Een prachtige klompenpad, Dit behoort inderdaad tot de absolute topper van de klompenpaden. Dank aan de vrijwilligers, die zich hiervoor hebben ingezet. Hulde!

 64. vandaag 17 april het nieuwe doddendaelpad gelopen onder prachtig voorjaarsweer.
  De wandeling kan zo in de top tien van mooiste klompenpaden.
  De komplimenten.
  Zeer afwisselende en fraaie route.
  Vooral langs de rivier vondt ik erg mooi.
  Het nieuwe natuurterein bij de steenfabriek is nu nog kaal
  maar zal volgend jaar al veel mooier zijn.
  Een heerlijke dag gehad.

 65. vandaag 17 april het nieuwe doddendaelpad gelopen onder prachtig voorjaarsweer.
  De wandeling kan zo in de top tien van mooiste klompenpaden.
  De komplimenten.
  Zeer afwisselende en fraaie route.
  Vooral langs de rivier vondt ik erg mooi.
  Het nieuwe natuurterein bij de steenfabriek is nu nog kaal
  maar zal volgend jaar al veel mooier zijn.
  Een heerlijke dag gehad.

 66. Wat een prachtig pad om te lopen. Veel verrassingen onderweg zoals:
  Wilde paarden langs de oever van de Waal – een heerlijk pick-nick bankje met tafel tussen de bloesems.
  Alleen vonden we de opstapjes een beetje te hoog voor mensen met wat stramme benen (zoals wij). Het is dan een hele klus om over het hek te komen. Misschien een extra opstapje erbij zetten zodat de staphoogte wat minder is.
  Verderis het uitkijken bij het punt waar je de dijk op moet (althans dat staat niet zo direkt aangegeven). Het pijltje wijst eigenlijk naar rechts en kijk je dan naar rechts dan zie je inderdaad weer een paaltje staan maar wij denken dat dit de route terug is. De app was in deze een uitkomst.
  Voor de makers – vrijwillegers en dikke 9

 67. Vandaag dit nieuwe pad geopend en direct gelopen, met de klok mee. Na de vele tochten door de Veluwe van de laatste tijd (veel regen) is dit weer heel anders. Het is een prachtige route. De klei was gelukkig aardig opgedroogd. Ik kwam heel veel wandelaars tegen, er was vandaag nog een andere (langere) wandeling. Gezellig. Soms honden, maar steeds aangelijnd. Ongeveer 36% asfalt en klinkers, maar dat is voornamelijk de dijk en 1 km aan het eind. Nergens druk (auto)verkeer. Enkele sporters op een racefiets op de dijk. Prachtige vergezichten op de dijk.
  De zachte gedeelten waren ontzettend mooi, bouwland, boomgaard, weiland, uiterwaarden (soms mul zand om moe te worden), mooie paadjes etc. Ik heb echt genoten. Bedankt iedereen.

 68. Heerlijke wandeling. We liepen het pad de dag voor de officiële opening. Goeie variëteit, begeleid door 4 reeen, die door het landschap sprongen. Veel buizerds gezien. Lekker geluncht langs de rivier. Veel vriendelijke mensen tegen gekomen Kortom een Topdag gehad!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.