Dorenweertsepad

Ontdek het afwisselende landschap en de cultuurhistorie in het buitengebied van Doorwerth. Wandelen rondom het imposante kasteel, door de uiterwaarden en hellingbossen met mooie vergezichten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Dorenweertsepad (13 km)

Startpunten: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b in Doorwerth

Opstappunten: Renkumse Veer, Veerweg in Renkum. Drielse Veer, Veerweg in Oosterbeek

Openbaar vervoer: Bushalte Drielse Veer in Oosterbeek. Bushalte Rolandseck in Doorwerth

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Dorenweertsepad combineren met het Hartensepad, het Molenbeeksepad, het Nederrijnsepad of het Rosandepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtige wandeling, vooral het gedeelte door het bos met de hoogteverschillen. Ook leuk om meer van de geschiedenis van Heveadorp te weten te komen. Alleen jammer van de vele hondendrollen op de wandelpaden. Het was helaas twee keer raak.

 2. Vandaag deze route gelopen. Mooie en afwisselende route met eigenlijk geen verharde weg. Heerlijk door het bos en langs de uiterwaarden. Veel mooie punten om even stil te staan bij wat er allemaal is te zien. Ook leuk te combineren met een bezoek aan kasteel Doorwerth.

 3. Na onze vakantie in Spanje zetten we het in Nederland gewoon voort met nog wat wandelingen zoals dit klompenpad in Doorwerth, wat we in twee keer hebben gedaan (8 + 5 km). Deze route is voor de eerste keer helemaal goed gegaan (uitgerust door vakantie waarschijnlijk?) Een echte aanrader!

 4. Vandaag het klompen pad gelopen. Een mooi en afwisselend pad. Eerst door de uiterwaard en daarna over de stuwwallen met prachtige uitzichten over de uiterwaarden en de Rijn. Ook nog een ommetje gedaan door het pittoreske plaatsje Heveadorp. Was best wel een pittige wandeling.
  Wat zal de oude oprijlaan in mei schitterend zijn met de bloeiende rhodo’s en heerlijk geuren.
  Hierna een link naar mijn foto’s die ik vandaag genomen heb. https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/138

 5. Prachtige en afwisselende route met goede bewegwijzering. De route gaat door uiterwaarden en bos, maar heeft ook een paar mooie uitzichtpunten. Het het start- en eindpunt, kasteel Doorwerth, is ook erg mooi!
  Fijn dat er op de route ook horecagelegenheden zijn. Allereerst al bij het startpunt en onderweg kom je langs De Westerbouwing dat een mooi, groot terras heeft met prachtig uitzicht.

  Dit klompenpad echt een aanrader! Zie onderstaand twitterbericht voor een paar foto’s van dit klompenpad.
  https://twitter.com/kasteeldw/status/1290266405418409985

 6. Wat een prachtige route met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het geweldige uitzicht. En ook een afwisselende route met historie. Van het boerenland en de uiterwaarden langs water naar slingerende bospaden over de heuvels. Van kasteel naar landgoedpark en dorp. En dat alles met een minimum aan asfalt. Het Dorenweertsepad heeft mij aangenaam verrast, een absolute aanrader, ik ben fan, 100% genieten !! Lees hier mijn verslag: https://www.wij-wandelen.nl/dorenweertsepad-klompenpad-doorwerth/

 7. Op zaterdag 20 Juni bij schitterend weer dit mooie pad gelopen. De start was door de gezellige drukte bij het kasteel al een super begin.Onderweg schitterende doorkijkjes en vele vergezichten op oa de Nederrijn. Pad is heel goed bewegwijzerd. Het is een echte aanrader voor een ieder om dit pad toch eens te gaan lopen. Staat bij ons in de top 5. Gaan dit pad zeker nog eens lopen.

 8. Niet vaak zo’n mooie uitgezette wandeling gelopen! Zo afwisselend en zo heerlijk genieten. Wat een prachtige paadjes, stevige klimmetjes, mooie vergezichten. Goed bewegwijzerd. Ik waande me gewoon even in het buitenland!

 9. Afgelopen zondag 14 juni, dit prachtige pad gelopen. Echt een aanrader. Veel afwisseling, met prachtige vergezichten.
  In de bossen echt heuvelachtig. Maar wel goed om te doen, alhoewel er soms een aardige klim bij zit.
  Voldoende bankjes, en de route is goed bewegwijzerd.
  Zondag best veel mountainbikers in de bossen actief. Het was soms op elkaar wachten, maar goed te doen.
  Alleen jammer dat mensen hun eigen rommel niet opruimen op de pickniktafels bij het kasteel. Zal wel aan de opvoeding liggen.
  Weer Toppie voor de vrijwilligers.

 10. Een goed bewegwijzerd pad wat wij al eens liepen in mei 2019. Tijd voor een up-date en deze keer tegen de klok in gelopen. Geeft meteen een andere gevoel. De start bij t kasteel voelt meteen feestelijk en dan langs de uiterwaarden en de rivier. Overal was goed gemaaid dus nergens last met brandnetels of bramen waar je sommigen wandelaars over hoorden. Daarna de hoogte in een oefening voor de kuitspieren. Op en neer door de bossen. Er bloeiden bij landgoed Duno zelfs nog wat rododendrons! De varens in de bossen waren prachtig en werd afgewisseld door een goudgeel korenveld. De hele wandeling vogelgeluiden om je heen. Uitspanning Westerbouwing is zeker een aanrader voor heerlijke koffie en aan t eind van de wandeling reden we er opnieuw naartoe voor een lekkere lunch met super aardige serveersters die de Coronamaatregelen omtrent hygiëne stipt uitvoeren. Als je bij het monument staat aan de zijkant van het restaurant raak je weer onder de indruk van de strijd die hier is geleverd in de tweede wereldoorlog.

 11. Gisteren dit mooie pad gelopen. Zeer gevarïeerd en goed verzorgd pad. Zeker een aanrader om te lopen, tenminste als je ook van klimmetjes houdt. Complimenten.

 12. Afgelopen 7 mei dit prachtige klompenpad gelopen, zeer gevarieerd en prachtig gelegen , heel bijzonder is Heveadorp en de prachtige tuin van het landgoed DUNO al met al zeer de moeite waard.

 13. Op 16 mei het Dorenweertse pad gelopen. We hadden hem al een keer in de winter gelopen en nu in de lente een totaal ander pad. Heerlijk die heuveltjes, je waant je in het buitenland. Ook nog een stukje uiterwaarden. Veel uitzichtspunten en mooi gesitueerde bankjes. Begin en eind bij kasteel Doorwerth en nog even de kasteeltuin bekeken. We hebben echt ontzettend genoten van dit prachtige klompenpad 👍

 14. Topper onder de klompenpaden. Vanaf de eerste meters wordt je constant verrast, prachtige bossen, waterlopen, uitzichten, de uiterwaarden van de Rijn. Absoluut een aanrader.
  Video: https://youtu.be/0OE-dIUYoO0

 15. Afgelopen vrijdag met de kinderen het eerste deel van dit pad gelopen. Een van de mooiste paden! De kinderen waren helemaal in ‘Robin Hood’ fantasie. Komt door combinatie van kasteel en de feeërieke sfeer van het bos. Prachtig! Laatste stuk langs de Rijn door de regen. Maar ook dat hoort bij avontuur😀
  Groeten, Huib, Teije en Jacob

 16. Beste Judith, Wilma en Henk,

  Bedankt voor jullie bericht. De regels bijvoorbeeld t.a.v. het wel of niet toestaan van mountainbikers kunnen per grondeigenaar verschillen. De regels worden aangegeven of op door borden geplaatst door de grondeigenaar of op borden geplaatst vanwege het Klompenpad.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 17. Ook ik verbaas me over en erger me aan de mountainbikers die overal rondvragen.
  Kan daar een verbod of minstens richtlijn voor komen?

 18. Zondag 28 april hebben we deze route gekozen. Met de gedachte Corona tijd pas je aan.
  Vroeg uit de veren en waren we om 09.00 op pad. Net wat we dachten meer naar de middag werd het ook drukker.
  Ons idee niet op zondagen voorlopig zulke trips te nemen.
  Bij de start ( kasteel) veel gemotoriseerde verkeer fietsers en complete gezinnen.
  Neem de route door de week, dan hebben zijn de zondags mensen niet.

  Deze trip mag beloond worden met een ster, goed beloopbaar heuvelachtige landschap en op de achtergrond een koor met verschillende vogels. Op verschillende plekken waar je kan genieten van de vooruit blik ( panorama )
  Let wel een groot min punt de fietsers die in het wilde weg door de bossen crossen.
  Wij wandelen veel in zuid Duitsland in onze vakanties en op verschillende momenten dachten we ‘Kijk’ het lijkt wel…..
  en dan noeme een plaats/ plek waar we toen waren.
  Een fantastische dag gehad, zeker de moeite waard!

 19. Een prachtige start bij kasteel Doorwerth en al snel de heuvelachtige bossen in. Veel klim- en daalwerk maar heerlijk om te doen. Prachtige vergezichten over de Nederrijn en een verrassend Heveadorp met schattige huisjes en een leuke geschiedenis. Klein stukje weiland maar voornamelijk bos gelopen. We hebben een heerlijke middag gehad. Was goed bewegwijzerd en dank aan allen die hieraan meewerken.

 20. Ik wandel altijd al veel in het gebied rondom Doorwerth/Oosterbeek, maar op 19 april 2020 voor het eerst eens zo’n klompenpad gelopen. Leuke route, duidelijke aanwijzingen, en toch ook nog een paar paadjes die ik nog nooit eerder gelopen had! Wat ik wel vervelend vond, was dat er vooral op het pad op de Boersberg heel veel mountainbikers waren.

 21. Vandaag 19 april dit prachtige klompenpad gelopen. Wij hebben de meeste klompenpaden in Gelderland en Utrecht gelopen maar deze komt met stip op nummer 1.

 22. Erg mooie route. Veel afwisseling. Van kleine bospaden tot weiland, polder, heuvels en vergezichten. Het is halverwege echter wel even puzzelen, de bewegwijzering klopt dan niet helemaal.

  Tip voor de bordjes die er hangen:

  Vermeld de te nemen richting ook in tekst onder de pijl. Bijvoorbeeld ‘rechtsaf’ of ‘schuin linksaf’. Dat voorkomt verwarring :-).

  Veel plezier aan iedereen die hem nog gaat lopen.

 23. Vandaag in combinatie met het Rosandapad, het dorenweertsepad gelopen. Wat een mooie route, en wat een afwisseling.
  Alleen langs de Nederrhijn is het vlak, maar voor de rest gaat het omhoog en omlaag. Mooie doorkijkjes en soms verrassende elementen.
  Ik ga deze zeker nog eens in de zomer lopen, wanneer de natuur mooi groen is.
  Aanrader.

 24. 18 Jan. 2020 gelopen ,een prachtige route, een aanrader.
  Ik denk dat hij op zijn mooist is in het herfst seizoen, ga hem dan nog eens over doen !😊

 25. Op 16 november dit pad gelopen. Het was erg koud zo op de hellingen, maar de herfstkleuren waren prachtig. Veel bos en prachtige uitzichten. Een aanrader dit pad! Dank jullie wel.

 26. Veel dank aan alle vrijwilligers! Wij vinden het een aanrader om bij de Westerbouwing te beginnen, zodat je halverwege bij kasteelcafé De Zalmen kunt lunchen. Overigens is de westerbouwing alleen op zondag open. Prachtige vergezichten. Gewandeld op 17/12/19 met zon en 15 graden.

 27. Zondag 17 Nov gelopen.
  Volledige route,goed aangegeven! ook de App erbij.
  Dit is de mooiste die ik heb gelopen.
  Veel hoogte werk, afdalingen,geschiedenis,uitkijk toren veel bos en ook wat weilanden,uiterwaarden.Gelukkig was het koel weer in de zomer lijkt het me te warm om m te doen.
  Ook hele mooie vergezichten over de Rijn.
  Dit is echt n aanrader trek wel goede schoenen aan.

 28. Beste Jeroen,

  Bedankt voor uw reactie. Uw opmerking over de onduidelijke route is doorgegeven aan de werkgroep van het Dorenweertsepad. Zij zullen de route controleren op eventuele onduidelijkheden.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 29. Gisteren heb ik een poging gedaan het pad te lopen, maar zelfs met beschrijving erbij was de route niet te volgen. Misschien dat er bordjes ontbraken, maar we kwamen er echt niet uit. Ben gewend dat de paden altijd goed aangegeven staan. We hebben het opgegeven en hebben zelf rondgewandeld in het gebied, dat overigens schitterend is!

 30. Gisteren heb ik een poging gedaan het pad te lopen, maar zelfs met beschrijving erbij was de route niet te volgen. Misschien dat er bordjes ontbraken, maar we kwamen er echt niet uit. Ben gewend dat de paden altijd goed aangegeven staan. We hebben het opgegeven en hebben zelf rondgewandeld in het gebied, dat overigens schitterend is!

 31. Vandaag dit prachtige pad in een fantastisch gebied gelopen. Een zeer mooie route rondom kasteel Doorwerth met een aantal klimmetjes erin, mooie uitzichten en prachtige bossen. Route is zeer goed aangegeven. Echt genoten. Dit pad komt zeker in mijn top 3 lijstje.

 32. Wat is dit een fantastisch mooi gebied! Samen met het Hartensepad en het Molenbeeksepad vormt het Dorenweerterpad mijn top 3 van mooiste Klompenpaden. Vandaag gelopen, een bewolkte, maar gelukkig droge dag. Vanaf het kasteel slingert het pad over stuwwallen. Je waant je bijna in het buitenland. Een minimum aan asfalt, ook altijd fijn. De combinatie van bos met weiland langs de rivier is echt heel mooi. We liepen de lange route (12,6 kilometer volgens de gps) en kregen ongeveer 300 hoogtemeters te verstouwen. Waar vind je dat in Nederland? Kortom: puur genieten. Dank aan de vrijwilligers!

 33. Prachtige afwisselende route, genoten van de uitzichten en afwisselende landschap en bossen, een klimmetje hier en daar. Op 1 punt misten wij het pijltje, bordje was er wel, zonder pijl. Maar de route verliep logisch zodat we wel de weg wisten. Deze route is echt een aanrader!

 34. Afgelopen zondag (6 oktober) deze mooie route gelopen. Grotendeels in de stromende regen, dus heel rustig onderweg. De route is lekker afwisselend met af en toe wat hoogteverschil. Nooit te veel of lastig, maar door het hoogteverschil wordt je af en toe getrakteerd op mooie uitzichten over de Rijn en het rivierengebied: prachtig!

  Het laatste stuk van de route loopt door de uiterwaarden en langs de sluis. Ik had daar door het weiland moeten lopen, maar heb een bordje over het hoofd gezien, waardoor ik langs de sluis ben gelopen en daar op het eind over een prikkeldraad hekwerk geklommen om weer op de oorspronkelijke route te komen. Was vast mijn eigen schuld, ik ben niet meer teruggelopen om te kijken of het bordje wel goed stond.

  Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren die deze schitterende route mogelijk maken!

 35. Met minder mooi weer eerst het kasteel bezocht en na verloop van tijd de route gestart toen het zonnetje om de hoek kwam kijken. Wat een prachtige route! Mooie vergezichten en lekkere klimmetjes in het bos.
  Route staat met behulp van de bordjes goed aangegeven, slechts éénmaal heb ik getwijfeld toen de route me én naar rechts én rechtdoor wilde sturen. Een blik op Google Maps bood hier uitkomst, zou hier intuitief de juiste route hebben gekozen, maar had op beide manieren bij het eindpunt gekomen.
  Zeker voor herhaling vatbaar! Als niet dit dan wel een ander klompenpad!

 36. Wat een prachtige plek is dit voor een rondwandeling. De niveauverschillen in het bos, de rivier met uiterwaarden, het kasteel. Op een zonnige maandag deze wandeling gelopen. Wat een rust en alleen maar fluitende vogels. We kwamen maar enkele wandelaars tegen. We kunnen ons voorstellen dat het in de weekenden hier een drukte kan zijn. Af en toe lees je dat men dit geen klompenpad vindt maar niets is minder waar. De hoogteverschillen zijn gemakkelijk te doen en was voor ons geen enkele belemmering en toch zijn we 62 en 64 jaar! Onderweg nuttige informatieborden over de oorlog, enhet industriële verleden van de omgeving. De app is ook heel fijn met uitleg over de zaken onderweg. Verrassingen kwamen we tegen….een ijskelder waar vleermuizen in wonen, een watervalletje, de Dunobrug als folly, de Hunnenschans, De Westerbouwing met zijn gedenktekens door de Devonshire divisie met kransen getooid, en natuurlijk de azalea’s in dit jaargetijde.
  Daarna weer via de uiterwaarden terug. Een hele vlucht puttertjes met rood/gele kopjes vloog voorbij, daarna mooi zicht op het kasteel en daarna nog even naar Renkum gereden voor een late lunch bij restaurant Campman (hier start het Hartensepad). Een geweldige dag!

 37. Meermaals heb ik het Dorenweertsepad gelopen, in verschillende seizoenen en in verschillende weeromstandigheden. Het Dorenweertsepad is echter altijd mooi! Prachtige vergezichten over de Rijn, een mooi stukje Heveadorp, de azalea’s in het voorjaar, de soms pittige klimmetjes en mooie afdalingen… Deze tocht behoort zeker tot de mooiste Klompenpaden.

  Tip: neem je eigen eten en drinken mee, je komt onderweg niet direct iets tegen.

 38. Wat een prachtig pad op een zonnige dag gelopen. Mooie start bij kasteel Doorwerth. Daarna door open bos . Enkel bospaden en langs weilanden en door de uiterwaarden. Groot compliment voor diegenen die de route hebben uitgezet.

 39. Wat een prachtige route door afwisselende natuur! Ik zou dit aanraden voor iedereen die houdt van een stevige en matig zware wandeling. Er zijn namelijk wel veel klimstukken en afdalingen in de route.

 40. Een heel mooi klompenpad, met behoorlijk wat klimmetjes erin. Heel leuk dat je veel infobordjes onderweg tegenkomt, zoals die over Heveadorp. Toch een bijzonder stukje geschiedenis. Ik vond het een prachtige wandeling!

 41. Wat een mooie route. Alles zeer goed aangegeven. Grotendeels door het bos met veel klimmen en dalen. Mooie uitzichten onderweg, waardoor ik niet goed op het pad lette en plat op mijn snufferd ging…. Ook nog een uitkijktorentje. Zo goed als geen asfalt, alleen een klein stukje door het dorp, wat wel leuk was. Deze gaan we zeker nog een keer andersom lopen.

 42. vandaag 23 februari een heerlijk zonnige dag! We hebben genoten van deze prachtige wandeling die we zijn gestart bij kasteel Doorwerth. Route is heel goed aangegeven, alleen raakten wij soms in een beetje in de war bij de bordjes routeverkorter. Groot compliment voor de samensteller van deze route.

 43. Vandaag dit klompenpad gelopen tijdens zonnig weer en begonnen bij het opstappunt bushalte Drielse Veer
  eerst klein stukje langs Veerseweg om daarna meteen ‘n stuk steil naar boven te gaan de bossen in met een
  prachtig uitzicht over de Nederrijn om daarna weer af te dalen naar de stuwdam toe,de dijk over om te belanden
  bij het mooie Doorwerthkasteel. Vervolgens weer verder over kronkelige en glooiende bospaden en een mooi
  smal zandpaadje langs een weide,langs een ijskelder gekomen bewoond door vleermuizen en verder door het
  glooiend boslandschap terug naar het Drielse Veer. Dit was een mooie en pittige wandeling,goed en veelvuldig
  gemarkeerd met een minimum aan asfalt. Een zeer aan te bevelen klompenpad.

 44. Wat een verrassing, een kasteel, een ijskelder, een uitzichtspunt, een wandeling die naar boven en beneden gaat.
  Ondanks het mooie weer toch veel rust in het bos. De mountainbiker en de wandelaar delen samen delen van de route, geen probleem.
  Zon, water, nog wat sneeuw en prachtige uitzichten.
  Wij hebben er vandaag van genoten.Wij fietsen hier vaak maar wandelen er zelden, een aanrader.
  TOP locatie.

 45. goed aangegeven wandeling met verschillende landschappen, bos, uiterwaarden en landgoed Duno. Ook is er heel wat (voor Nederlandse begrippen) hoogteverschil en klim of daal je regelmatig. Mooie uitkijkpunten en vergezichten! En heel erg leuk dat het begin en eindpunt bij het kasteel Doorwerth is, leuk om te bezoeken en daar wat te drinken/eten.

 46. Vandaag tegen 10.00 uur gestart met dit klompenpad. Mooie route erg afwisselend, lekker klimmen en dalen. Het bos in deze tijd van het jaar heeft prachtige kleuren. Kortom genieten en een echte aanrader.

 47. Donderdag de 25e dit pad gelopen,de verkorte route ook dan is er genoeg te zien.
  Door de weilanden, en het bos bergen en dalen heel afwisselend.
  We waanden ons in het buitenland, eeen vakantiegevoel op een mooie donderdag!

 48. Hele mooie en diverse route. Van uitgestrekt landschap tot heuvels (!) in de bossen. En dat allemaal, zo dicht bij elkaar!

 49. Prachtige en goed aangegeven route, op het einde hebben we nog heerlijk gezwommen in de Rijn. Nunc aut Nunquam, Wim Wentink & Albert van Heijningen.

 50. Schoenen aan gaan op deze mooie zondag. Het was een mooi maar zwaar wandelpad . We voelen onze kuiten en de benen flink van het klimmen en dalen T was druk met wandelaars gezellig . We hebben met de klok meegelopen en was goed te lopen op de klompjes schildjes groet. V d Fam. Nieuwenhuis.

 51. Nadat ik eerst het kasteel Doorwerth heb bezocht, kon ik daarna bij het kasteel meteen door voor de wandeling.
  Ik heb de verkorte wandeling gedaan van 8km en dan tegen de klok in. Puntje was wel dat toen ik bij de verkorting aankwam het voor mij niet duidelijk was hoe ik verder moest. De pijl wees naar mijn gevoel weer terug vanwaar ik kwam , eigenlijk had de pijl schuin links omhoog moeten staan, want zo loop je hem als je tegen de klok in loopt. Ik had gelukkig mijn app aan, en nadat ik eerst wat richtingen had geprobeerd, uiteindelijk de juiste gevonden dankzij de app. Maar als je hem zonder app loopt kan ik me voorstellen dat je echt niet weet waar je heen moet.
  Dat is dan ook meteen mijn enige negatieve punt van deze wandeling. Verder is hij super. Niet echt een klompenpad, al heeft het wel wat kenmerken, het overgrote deel gaat door het bos. Tegen de klok in is inderdaad op sommige punten best even pittig. Wat mij betreft mogen er nog veel meer van dit soort wandelingen door bosrijk gebied worden opgenomen!

 52. Wat een prachtig klompenpad is dit! We hebben genoten van de wonderschone omgeving en de afwisseling in de route. Deze gaat voornamelijk door bossen, maar heeft verrassende elementen, zoals mooie doorkijkjes, toffe slingerpaadjes, klim- en daalwerk, cultuur. Het was warm (ca. 30 graden), maar op de uiterwaarden voelde je de verfrissende wind heel goed en in de bossen was het lekker koel. De start bij kasteel Doorwerth is ook leuk voor een kopje koffie.
  Wij hebben de route trouwens ook met de klok mee gelopen.
  Ook voor ons geldt dat dit klompenpad toch zeker bij de top 3 hoort. Met dank aan de makers van dit pad.

 53. Vandaag met een ander wandelmaatje nogmaals dit schitterende pad gelopen. Het maakt zeker een verschil of je hem met de klok mee of tegen de klok in loopt. Met de klok mee is lichter! Er zitten nl flinke hoogte-verschillen in dit pad. Maar het is wel een van de mooiste klompenpaden.
  Weer genoten van de natuur (veel rodondendrons in bloei) de mooie ligging van het kasteel, de uitkijkjes over de Nederrijn en we waren onder de indruk van de oefeningen van de militairen, die ook in het bos gehouden werden.
  Het pad is goed aangegeven en onderhouden. Weinig over asfalt of andere bestrating.
  Op de app is veel informatie te vinden over het gebied.
  En dan met mooi wandelweer erbij….wat willen we nog meer.
  Onze dank aan de vrijwilligers!

 54. Vanmiddag deze route gelopen, met de klok mee. Vantevoren alle reacties in het gastenboek gelezen, dus deze keer de klompen thuis gelaten☺. En inderdaad het overgrote deel van de route gaat door bos, het laatste stukje door de uiterwaarden. Als je van bos en heuveltjes houdt dan is dit een echte aanrader. Kom voor de azaleas en rododendrons in dit jaargetijde. Wat een uitbundige kleuren. Tussendoor kom je ook nog wat historie tegen. Voor ons staat deze wandeling in de categorie “niet-klompenpaden” in de hoogste regionen, een echte aanrader! Waarschijnlijk ook heel mooi in de herfst, het uitproberen waard.
  Goed bewegwijzerd. Bedankt voor het uitzetten.

 55. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Op het duno plateau de Rodondendrons prachtig in bloei.
  Vooral het laantje …
  Klimmen en dalen….Ondanks dat de regio bekend is nog mooie onontdekte plekken gezien.
  Terug bij de auto zagen we dat iemand blauwe Meindl’s op de parkeerplaats bij de stuw had laten staan.
  Ze in de berm gezet in de hoop dat de rechtmatige eigenaar ze nog is komen halen.

 56. We hebben met dit mooie zomerweer in de lente een prachtige wandeling gehad. Heel goed aangegeven overal, fijne bankjes voor de lunch en prachtige uitkijkpunten. Ook wij vonden de info borden over Heveadorp en landgoed Duno leuk om te lezen. Wij komen zeker nog eens terug om deze route weer te lopen, hij is waarschijnlijk in de herfst ook erg mooi om te lopen.

 57. Gisteren 10 april met goed weer de route gelopen en genoten van de natuur die langzaam tot leven komt.
  Afwisselende wandeling. Vooral prachtig kasteel Doorwerth (koffie op de binnenplaats), door de uiterwaard langs de Neder-Rijn erg interessant met stuw en sluis waarin net een grote “rijnaak” geschut werd. En dan omhoog de stuwwal op. De stuwwal is hier druk bezocht en meer een park dan natuur. Over de stuwwal en droogdalen met “rijke” dorpjes Heveadorp (interessante informatie over het ontstaan) en Doorwerth. Dan weer terug naar het kasteel waar de auto staat. Heel aardige wandeling

 58. Wat een mooie route hebben we vandaag gewandeld!!! Dochterlief (12 jaar) genoot van de “extra” vele heuvels langs het pad. En zoals zij zegt… Deze route moeten we wanneer alles groen is en bloeit echt nog een keer lopen…echt mooi en leuk hier 👍!

 59. Wat een heerlijk pad om te lopen. Bijna helemaal onverhard door bos, langs water, over een weiland. Onderweg veel mogelijkheden om de boterham op te eten. Wij genoten vooral van de stilte om ons heen en luisterden alleen naar de diverse spechten die hun nest aan het bouwen waren. Verrassend was het voor ons om door Heveadorp te lopen. We spraken daar met een inwoonster. Echt leuk wonen daar en wat een historie. Zeker een must om de info borden goed te lezen. Wederom dank voor deze tocht.

 60. Vandaag het breeschoterpad gelopen maar toen dacht ik: ik heb nog geen reactie gepost bij het Dorenweertsepad geplaatst welke ik op 15 maart gelopen. Een van de mooiste paden! Uitzicht, bos, uiterwaarden, kasteel, landgoed, cultuurhistorie, hoogteverschil, echt veel te zien! Mooi en heerlijk gewandeld op een vd eerste lentedagen van 2018!
  Vrijwilligers bedankt!

 61. Op 24 maart als oudere genoten van deze wandeling. Op de dijk langs de rivier zijn de overstapjes wat wankel.

 62. Sluit me bij mijn voorgangers aan. Moeilijk voor te stellen dat hier zo gevochten is tijdens Market Garden. Voor we nog wat verder wil gaan qua afstand: Ga vanuit de Westerbouwing niet terug naar Duno maar steek door naar Oosterbeek richting de kerk aan de Benedendorpseweg en steek via de Weverstraat door naar de Paasberg en Schoonoord en wandel via Klein Hartestein via landgoed Hemelseberg terug naar de Westerbouwing.

 63. Naast het Molenbeekse pad (een ander klompenpad) een van de mooiste routes tot nu toe. Mooie vergezichten, cultuur en natuur. Wat klimmen en dalen in een prachtige omgeving. De bijbehorende app is handig voor de route, maar ook voor extra informatie. Een aanrader dit pad met goed onderhouden paden.

 64. Een mooi, gevarieerd pad! Hoogteverschillen, weilanden en bossen, geschiedenis, cultuur en natuur, mooie uitzichten – dit pad is het waard. Ik heb er van genoten!

 65. Als fervent loper van de Airborne Wandeltocht en de Polentocht was ik bedacht op ‘meer van hetzelfde’. Niets is minder waar! Een prachtig mooi en zeer afwisselende route!!

 66. Eén van onze mooiste klompenpaden tot nu toe. Veel afwisseling en vrijwel geen asfalt! Bos, akkers, mooie vergezichten over de Neder Rijn en goed gemarkeerd. Veel paddestoelen in deze tijd van het jaar. Ook de app vonden we een mooie toevoeging en deed de geschiedenis herleven.

 67. Al met heel veel plezier de routes bij Renkum (Hartensepad) en Wolfheze (Molenbeeksepad) gelopen en nu dan een derde toppertje ontdekt rondom de Doorwerthse stuwwal die zich ook nog eens met die andere twee routes laat verbinden.
  Zo moet je toch in staat zijn 30-40 km door een van de allermooiste gebieden van Nederland te lopen. Lijkt me ideaal als vierdaagse training hoewel die 4 dagen op het asfalt rond Nijmegen dan wel weer heel saai zullen lijken.
  Het was we ietsjes te druk in het weekeinde, maar dat concentreerde zich vooral rondom het kasteel en op voorste deel van de stuwwal.
  Met de klok mee gelopen, conform advies. Voor Heveadorp een afslag gemist waardoor we in Heveadorp zuid uitkwamen en onderlangs tegen de klok in een achtje draaiden.
  Een absolute aanrader met, voor Nederlandse begrippen, veel stijgen en dalen, mooie vergezichten, schitterende lanen, hele mooie oude bomen en Industrieel erf-aandenkens rond Heveadorp.

 68. De brochure van het Dorenweertsepad is te verkrijgen bij 19 verkooppunten, ook in Doorwerth, Oosterbeek en Renkum. U kunt dit zien door ‘Toon meer’ aan te klikken onder de eerste twee verkooppunten gemeld op deze site.

  Annet Venbrux

 69. Het is merkwaardig dat de brochure over dit klompenpad bij de plaats Doorwerth alleen ver weg in Barneveld en Amersfoort is te krigen; kan dat niet dichterbij bv in Renkum of Oosterbeek ?

 70. Op 28 juli dit pad tegen de klok in gelopen. Daardoor hadden we de stevige wind en de eventuele buien (in de uiterwaarden) in de rug. Erg leuk afwisselend: de uiterwaarden, de bossen, Heveadorp en niet te vergeten het kasteel (even koffie gedronken in het koetshuis). Inderdaad hier en daar even pittig klimmen maar de prachtige uitzichten over de uiterwaarden zijn dat zeker waard! Opvallend is verder dat er in de route heel weinig asfalt is. Top dus. Beslist een aanrader. Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 71. Wij hebben het pad op 16 juni gelopen. Met de klok mee lopen is inderdaad het mooist. De heuvels vallen op zich mee.
  Nagenoeg geen asfalt. Een van de mooiste routes tot nu toe! Je moet Heveadorp zien (dus niet de afkorting gebruiken) rijtjeshuizen met rieten daken, wat sfeervol.

 72. Woensdag 14 juni de verkorte versie van het Dorenweertsepad gelopen. Wij vonden het een hele mooie wandeling in een prachtig, authentiek bos met best wat klimmetjes!
  Ook van dit klompenpad hebben wij erg genoten en wij zijn zeker van plan om meerdere klompenpaden te gaan lopen in Nederland.

 73. Op 10 juni 2017 deze wandeling gelopen. Op aanraden in een review met de klok mee en dat is écht inderdaad bijna een must. Dan kun je namelijk eerst “werken” en daarna een beetje cooling down doen in de uiterwaarden van de Rijn. Deze route loopt voor 90% door bos en 10% door uiterwaarden maar het bosgedeelte is door het hoogteverschil af en toe aardig werken. Het klopt ook dat de stegels aan de hoge kant zijn, zoals we al lazen. Voor ons waren de gedeeltes Landgoed Duna (jammer van de renovatie maar het moet gebeuren wil je blijven genieten) én Heveadorp (cultuurverrassing!) de hoogtepunten qua ervaring en de stuwwal fysiek 🙂 Maar als eindoordeel is dit een prachtig klompenpad en zit ie qua intensiteit niet in de onderste regionen!

 74. Vandaag op 5 juni deze prachtige wandeling gelopen. Eerst langs de Rijn en de sluizen van Driel daarna door de bossen met diverse klimmetjes en schitterde vergezichten. Alleen horeca aan begin en einde van de route. Al vele routes gelopen maar deze behoort tot een van de mooiste, een aanrader.

 75. Mooie route met veel afwisseling.
  Hier komen we zeker nog een keertje terug.

 76. Op een mooie zondag in Mei gelopen. ik vond het een prachtige route, prima uitgezet. En wel degelijk een echt klompenpad: de route loopt langs verschillende stukken landbouw grond, langs een paarden fokkerij, en door de landelijke uiterwaarden. En natuurlijk ook mooie stukken door het bos, slingerend over de stuwwal. Wel aardig wat hoogte verschil te overbruggen, maar dat levert ook mooie uitzichten op! De azalealaan op landgoed DUNO stond er werkelijk schitterend bij, zeer kleurrijk, een hoogtepunt. De folly op het zelfde landgoed is momenteel onder restauratie. Aanrader, dit klompenpad. Tip:Loop bij voorkeur de routemet de klok mee.

 77. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Het begon heel mooi bij kasteel Doorwerth. Daarna naar mijn mening te lang door bosgebied gelopen, zodat ik dacht dat ik een boswandeling maakte i.p.v. een klompenpad liep. Gelukkig eindigde dit klompenpad in een ‘open stuk’ door weilanden, zodat ik toch nog aan mijn trekken kwam. Zeer goed bewegwijzerd!

 78. Vandaag 20april deze route gelopen.
  Prachtige start bij het kasteel. Prima bewegwijzering. Mooie vergezichten over de rivier.
  De “klimmetjes” werden prachtig beloond. Veel bankjes onderweg. Ook kun je prima in het bos op een
  Boomstam zitten. Een mooie meanderende wandeling en tot slot nog het laatste stuk door het weiland.
  Prachtig weer…. dus… Aanbevolen!! Klompen aan, rugzak op en gaan….een dikke duim voor deze vrijwilligers.

 79. zéér goed aangegeven, duidelijk en veel bordjes, kan niet missen.
  Prachtige route, af en toe wat klimmetjes, maar je wordt beloond!
  hulde voor de vrijwilligers.

 80. Vandaag 15 april 2017 deze super mooie route gelopen. Hebben al diverse keren op camping De Boersberg gestaan maar hebben vandaag op veel verrassende mooie nieuwe wandelpaden voor ons gelopen. Zeker de moeite waard om deze route nogmaals te lopen.

 81. 8 April liepen wij deze route. Het viel ons op dat de route ontzettend veel door het bos loopt zonder ook maar echt uit de buurt van het kasteel te lopen. Met andere woorden leek het er een beetje op alsof we aan het slalommen waren in het bos. Het laatste stuk vonden we daarom het mooist, lange weilanden en vergezichten. Al met al een mooie route. Vrijwilligers bedankt !

 82. Gisteren, 17 maart, met een vriendin dit pad gelopen. Geweldige route! Ik verheugde me erop om onderweg iets te kunnen drinken bij de Westerbouwing. Deze bleek helaas alleen nog op zondag open te zijn…
  Wij vonden het heerlijk uitwaaien in de Doornse waarden, het laatste stuk. We vonden wel dat de overstapjes over de hekken erg hoog waren. Een extra treetje zou handig zijn. Dat kan aan onze leeftijd liggen, 62 en 72 jaar, maar wij lopen veel klompenpaden en we zijn ze nog niet zo hoog tegengekomen.
  Els ter Burg

 83. Ik zal kort zijn. Geweldige route! Het begint al heel mooi bij het kasteel en daarna wacht je een hele
  afwisselende route. Ook wel een pittige route, behoorlijk wat hoogteverschil moet overwonnen worden, maar
  dat maakt het ook leuk en levert bijvoorbeeld ook prachtige uitzichten op. Een aanrader en ook voor herhaling vatbaar.

 84. Vandaag mijn 22e klompenpad gelopen. De keus was gevallen op het Dorenweertsepad. Eigenlijk zoals alle voorgaande wandelingen bleek dit ook weer een voltreffer te zijn. Vandaag het voordeel van de zon en blauwe luchten. Wat nu de definitie is van een klompenpad, lekker boeiend, klompen kun je overal aan en gewoon gaan en vooral genieten. Voor de gelegenheid heb ik het bij mijn wandelschoenen gehouden maar dat terzijde.:) Hoogteverschillen, bos, historie, de Nederrijn, vergezichten en kasteel Doorwerth zijn maar een paar van de ingrediënten van deze prachtige route. Alle tot nu toe gelopen paden hebben hun eigen charme maar dit pad is right up there.

 85. Vandaag dit pad gelopen.Zeer afwisselende wandeling met fantastische uitzichten.
  Wat ons betreft een topper.Geen moment saai, Kortom een echte aanrader.
  Klompen aan en gaan.

 86. Vandaag dit pad gelopen.Zeer afwisselende wandeling met fantastische uitzichten.
  Wat ons betreft een topper.Geen moment saai, Kortom een echte aanrader

 87. Een mooi pad,maar niet een echt klompenpad. De route gaat daarvoor te weinig door of langs weilanden,en teveel door het bos.misschien ben ik wat kritisch,maar ik merk dat meerdere paden die de laatste tijd geopend zijn dit kenmerk hebben.

  Robert Haar

 88. Na een winter die (te) lang heeft geduurd zat het voorjaar vandaag in de lucht.
  Met een blauwe lucht vertrokken vanaf kasteel Doorwerth, door de wind een gevoelstemperatuur van ik schat zo’n 8 graden maar uit de wind en in de zon zeker 12 graden.
  Als snel wisten we dat het een afwisselende en dynamische route zou worden. Dat zit ‘m vooral in het hoogteverschil, en vergezichten over de riviervallei, maar ook langs glooiende akkers en grafheuvels zoals Ronaldseck aan de rand van het dorpje Doorwerth. Na de Italiaanse weg waar de wielrenners hijgend boven komen liepen we onder een met kiezelstenen ingelegd bruggetje aan in het tot de verbeelding sprekende Heveadorp, met het Landgoed Duno en de rubberfabriek Hevea. Vanaf het Landgoed gaat naar beneden en volg je de Seelbeek tot deze bij het Drielse Veer in de Nederrijn uitmondt. Met Kasteel Doorwerth in het gezicht zijn de laatste kilometers over weides langs de Nederrijn nog maar een makkie. We hebben geluk, de eerste regendruppels vallen net als we de poort van het Kasteel binnenlopen.
  Voor herhaling vatbaar deze mooie route!

 89. Ik heb inmiddels een stuk of 12 klompenpaden gelopen, maar deze is wel het meest afwisselend.
  Bos, weide, rivier, hoogteverschillen, techniek en cultuur. Compliment voor degen die dit pad heeft bedacht en uitgezet.

 90. We hebben vandaag ons zoveelste klompenpad gelopen. Geen spijt van onze keus, om dit nieuwe pad eens te proberen. Wat een prachtige route!
  We hebben direct afgesproken, dat we hem nog een keer willen lopen, wat verder in het voorjaar.
  De lengte van de route kwam op onze GPS niet helemaal overeen. Volgens de GPS was het 11,34 km.
  Bedankt voor het uitzetten!

 91. Vandaag, 18 februari, het klompenpad gelopen. Wat een prachtige wandeling en gebied. Had nog gedacht om de verkorte route te lopen, maar ben blij dat niet gedaan te hebben, ook al was de wandeling best pittig met veel hoogteverschillen. Leuk om door Heveadorp te lopen en al die prachtige vergezichten. Dank voor de ontwikkeling van dit pad. En eindelijk ook een pad met regelmatig een bankje om van het uitzicht te genieten.

 92. Gestart vanaf een prachtige startlocatie, kasteel Doorwerth. Via de binnenplaats de route op gepakt en dan de bossen in. Dit is een mooie en afwisselende route, die ook zeer goed aan gegeven is via duidelijke bordjes. Sommige stukken kwamen ons wel bekend voor. Van de Airbornwandeltocht. Na afloop in de gewelfkamer van het kasteel koffie gedronken voor we terug gingen naar huis.
  Een bedankje voor de vrijwilligers is wel op zijn plaats voor het onderhouden van deze route.

  P.S. Het bordje om de vrijwilligers te bedanken is ook leuk bedacht. Niet eerder gezien.

 93. Allereerst dank aan alle mensen die het mogelijk maakte om dit pad te ontwikkelen hopelijk ook de vrijweilegers
  die in een later stadium het gaan bij houden.
  Goed aangegeven wat pijlen betreft wel een pittig route.
  Het is ook deels een lange afstand pad route en volgens mij is ook een deel van de Airborne wandeling.
  Prachtige vergezichten over de Betuwe en natuurlijk het kasteel waar alles begon schitterend.
  een pad voor alle jaargetijden

 94. Allereerst dank aan alle mensen die het mogelijk maakte om dit pad te ontwikkelen hopelijk ook de vrijweilegers
  die in een later stadium het gaan bij houden.
  Goed aangegeven wat pijlen betreft wel een pittig route.
  Het is ook deels een lange afstand pad route en volgens mij is ook een deel van de Airborne wandeling.
  Prachtige vergezichten over de Betuwe en natuurlijk het kasteel waar alles begon schitterend.
  een pad voor alle jaargetijden

  HR

 95. wauw wat een prachtige route was dit, dit was ons de 50ste klompen pad deze staat bij ons in de top 3 wij hebben deze pad 22 januari 2017 gelopen
  het was op sommige plaatsen heel erg glad maar het was goed te doen dan maar een beetje voorzichtig doen
  mooie uitzichten wij gaan deze pad zeker van de zomer nog een keer lopen
  complimenten voor de makers

 96. Prachtige gevarieerde wandelroute door bos en over de stuwwal met fantastische vergezichten over de Rijn en uiterwaarden. Heerlijk door de sneeuw gelopen met een stralend winterzonnetje.

 97. Lekker gelopen op deze winterse dag. Wel de verkorte route, want het is erg glad op de paden. Maar wát een uitzichten en afwisseling!
  2 kleine opmerkingen:
  – er miste een schildje op een paal vlakbij de Boersberg. Even voorbij je de holle weg hebt overgestoken (we liepen in tegengestelde richting). Het was duidelijk te zien dat het schildje op een brede paal heeft gezeten, maar nu verdwenen is. Het was overigens voor ons niet erg, want met folder én app in de hand loop je ook nooit verkeerd.
  – Op het terrein van Gelders Landschap waren wat rododendrons topzwaar geworden en omgevallen, waardoor ze het pad versperden.
  Complimenten voor alle vrijwilligers voor deze schitterende route!

 98. Vandaag dit klompenpad gelopen, een erg mooie route. Op sommige plaatsen wel glad, maar dat hoort bij dit jaargetijde. Van de zomer gaan we hem nog een keer lopen.

 99. Vandaag heb ik deze route gelopen. Het is een mooie route en hij is zeer goed aangegeven. De informatie onderweg is interessant. Zeker aan te raden !!!

 100. Klein laagje poedersuikersneeuw, zon en windstil: wat hebben we genoten van dit mooie, goed gemarkeerde pad. Prachtige uitzichten op de stuwwal, landerijen, uiterwaarden en kronkelige bospaadjes wisselden zich af. Mooie wandeling met regelmatig flinke hellingen op en af. Een pad dat in ieder jaargetijde aantrekkelijk is om te lopen. Het kasteel leent zich uitstekend voor een tussenstop.

 101. Op 30 december hebben wij dit Klompenpad gelopen. De rijp over het landschap maakte het extra mooi. Maar ook zonder die prachtige rijp….wat een geweldig mooi Klompenpad. Erg mooie vergezichten, supermooi wandelen in het bosgebied, erg leuk om de mooie cottages in Heveadorp te zien, de uitleg onderweg op de borden bij bezienswaardigheden. Alle hulde voor de mensen die deze route hebben gemaakt. Heel goed uitgezet, stevige “overstapjes” bij de weilanden aan het einde. Zelfs een stukje plastic om het prikkeldraad zodat je niet aan het draad blijft hangen. Hartelijk dank voor deze mooie route en een erg fijne dag. Wij gaan deze route zeker nog eens lopen in het voorjaar.

 102. Ondanks de mist was het een prachtige wandeling met veel hoogteverschillen. Dank aan de vrijwilligers voor het plaatsen van paaltjes, voorzien met een blauwe klomp, Hierdoor is verdwalen onmogelijk Chapeau!

 103. Een heel mooi klompenpad!
  Samen met vriendin Mieke het grootste deel gelopen (Boersberg niet gedaan). Onder de indruk van de azalealaan, ook al was die nu natuurlijk niet in bloei. Van de vergezichten, het cascadedal en de hunneschans waar een soort prehistorische sfeer heerst. De afwisseling tussen stuwwal en uiterwaarden maakt het heel gevarieerd lopen.
  De toegang naar het kasteel was mooi versierd met kersttakken. Bij het kasteelcafé op een warm schapenvel op de bank geploft en heerlijk geluncht. En tot slot nog het kasteel van binnen bekeken. Echt een aanrader want het is mooi ingericht, de exposities interessant en als kers op de taart nog de tijdelijke expo over schilder Bilders in Museum Veluwezoom.

 104. Op 13 december hebben we dit nieuwe klompen pad gelopen. Het was een nevelige dag waardoor we niet echt van het uitzicht konden genieten maar desondanks een prachtige route. Langs kasteel Doorwerth is het erg mooi maar de wal nog mooier. Heuvel op, heuvel af, je waant je in het buitenland haast. Een erg roofvogel rijk gebied, we hebben er wel 5 gespot onderweg. Een heel mooie wandeling die we zeker bij helder weer nog een x gaan lopen.

 105. Vandaag, 11 december het pad in tegengestelde richting gelopen. We hebben hierbij de verkorte route gelopen. De verschillende hoogten in het landschap maken deze route extra leuk. Dit deel van de route is ook prima om met de hond te wandelen.
  Deze route blijft zeker in onze top drie staan. Aanrader dus.

 106. Heb deze route op een rustige maandag gelopen bij een stralende zon en vrieskou. Erg mooi en afwisselend door het bos en door de uiterwaarden. Mooie route om ook eens in het voorjaar te lopen. Goed aangegeven onderweg. Dat loopt heerlijk als je niet steeds op hoeft te letten.

 107. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen in de vroege ochtend. Wat een prachtige wandeling is dit met verrassende kronkelpaden die stijgen en dalen en met prachtige vergezichten. De wandeling is op geen enkel punt saai. Ondanks dat ik het gebied door en door ken vond ik de wandeling toch speciaal om zijn diversiteit. Dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. groet van Wilma

 108. Vandaag een van de mooiste klompenpaden gelopen! Deze route vraagt best een goede conditie en stevige wandelschoenen. De route is erg afwisselend. We zijn langs de Nederrijn begonnen en toen de bossen in. Er is veel te zien: activiteiten bij het water, verschillende dieren (runderen, schapen, reigers, allerlei andere vogels en ganzen in overvloed), sporen van dieren (oa wilde zwijnen), uitkijktoren, veel paddenstoelen, bruggetje in het bos, een ijskelder voor vleermuizen etc.
  Het pad heeft weinig asfalt, voert even maar door Doorwerth, dan direct al weer het bos in, …. echt een klompenpad.
  De app vertelt veel over de historie, omgeving, aardrijkskunde.
  Het begin en eindpunt is kasteel Doorwerth. Je kunt diverse delen bekijken. In kasteelcafe Zalmen is het prima vertoeven en lunchen!
  Deze route zal in alle seizoenen weer zijn bijzonderheden hebben. Het mooie is dat er veel bankjes onderweg zijn en juist ook op plaatsen met prachtige vergezichten.
  Een supermooi en afwisselend pad! Vrijwilligers: helemaal top en bedankt!

 109. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Is ongetwijfeld het meest vermoeiende pad van alle paden. Twee uur door de bossen met prachtige hoogteverschillen. Mooie uitzichten van de steile hellingen en mooi landschap in Heveadorp. En dan nog van boven over de Neder-Rijn richting Betuwe kijken.
  De laatste kms langs het water en aan de rechterkant nog een koppel blaarkoppen gezien en schapen, zodat het niet alleen een boswandeling leek, maar ook nog een beetje een (boeren)klompenpad.
  Veel mountainbikers, maar ik heb daar geen last van, stoor me daar niet aan.
  Ook uitzonderlijk veel wandelaars. Ik betwijfel wel of ze allemaal de hele route lopen. Vandaag ben ik al de vierde hier in dit gastenboek, dat nog nooit meegemaakt op één dag. Bedankt weer iedereen en Doorwerth gefeliciteerd met deze aanwinst.

 110. Genoten van deze nieuwste telg in Klompenpadland. Goed gemarkeerd. Prachtige omgeving. Afwisselend, uitdagend, verrassend, maar vooral uniek. Lees, kijk mee en geniet van mijn Dorenweerste Klompenpadwandeling op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

  Complimenten aan de bedenkers en makers van dit pad.

  Wandelgroetjes Anita

 111. Wat een prachtig klompenpad, we hebben er ongeveer 30 gelopen, maar deze hoort beslist bij de top 3, (voor ons op de 1ste plek).
  Een goede conditie is meegenomen veel stijg-en daalwerk. Door het heldere weer prachtige uitzichten over de Rijn en Betuwe. Veel bos en parkachtige terreinen, met veel bankjes.
  De route was prima bewegwijzerd, vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van de route.

  Tjeerd en Jantje Veenendaal

 112. We komen uit de buurt maar dit pad heeft ons onbekend terrein laten zien. Wat een prachtige route, veel klimmen en dalen. De bordjes staan prima. Deze route is een aanwinst!!

 113. Kaartje beter bekeken zie nu dat het de aanlooproute is
  Dom van mij maar dat moet u mij maar vergeven
  groetjes Andries

 114. Zie ik het goed op het kaartje ? raken 2 blauw gemarkeerde routes elkaar ? dat is lastig moet ik naar de bordjes lopen om te lezen welke ik moet volgen
  verschillende kleuren is toch beter , ook kleuren die op elkaar lijken is voor kleurenblinden lastig pijltjes zijn op korte afstand te zien maar namen niet !

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.