Elsvoorderpad

Ontdek het landschap rond Veessen en Vorchten met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs de IJssel, door akkers en over historische kerkenpaden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Elsvoorderpad (11 km)

Startpunten: Restaurant de IJsselhoeve, IJsseldijk 46 in Veessen

Openbaar vervoer: Buurtbus vanaf station Wezep, bushalte IJsseldijk in Veessen

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: elsvoorderpad

  Gelukkig een paar reserveklompen meegenomen, het eerste paar was snel versleten op al dit asfalt. Langs de IJssel loop je op de gok, nergens aanwijzingen. Diverse personen die ik daar tegenkwam waren letterlijk de weg kwijt. Alleen de IJssel zelf biedt dan nog houvast. Als compensatie voor al het asfalt loop je bij de kerk in Vorchten een niets toevoegend rondje door de wei. Het lange kaarsrechte traject over het fietspad op de dijk mag ook geschrapt worden. Dit moet in zo’n mooie omgeving toch beter kunnen! Positief was het weer op deze warmste 16-de oktober ooit.

 2. Onderwerp: 0639753711

  Zaterdag 14 oktober dit nieuw geopende klompenpad gelopen. We zijn vanaf de uiterwaarden gestart, maar hadden moeite om de bewegwijzering te vinden, daardoor op de alternatieve route terechtgekomen met veel verkeer. Het is een wandeling met veel asfalt, jammer hoort niet bij een klompenpad. Wel een goede indruk gekregen van het project ruimte voor de rivier, met prachtige vergezichten.

 3. Onderwerp: Veel asfalt, IJssellandschap prachtig

  Prachtig IJssellandschap tussen Veessen en veerpont Wijhe. Dorpjes Veessen en Vorchten aardig maar alles er tussen in is minder aantrekkelijk (veel asfalt). In broedseizoen of bij hoogwater is dit klompenpad niet aan te raden want dan moet je een heel eind over een dijk met (zelfs op doordeweekse dag) veel gemotoriseerd verkeer.

 4. Onderwerp: elsvoorderpad 4 oktober 2017

  Samen met met mijn zwager het pad gelopen. Eerst langs de IJssel, prachtig door de natuur, daarna door de nabij gelegen nieuwe ruimte voor de rivier. Krijg je enigszins een indruk van de waterplannen. Vrij eenvoudig pad en een gastvrije buurtwinkel annex rustmogelijkheid in Veessen. Goede indruk overgehouden, prachtig gezicht op het kerkje van Vorchten, indrukwekkende historie!

 5. Onderwerp: het Elsvoorderpad

  dit was mijn 102e klompen-pad natuurlijk best mooi die natuur zal in het voorjaar nog wel mooier zijn pijlen staan heel goed aangegeven ook hier weer dank aan alle die dit mogelijk maakten rondje om de kerk vond ik heel bijzonder
  bedankt !!!

 6. Onderwerp: het Elsvoorderpad

  dit was mijn 102 de klompen-pad natuurlijk best mooi die natuur zal in het voorjaar nog wel mooier zijn pijlen staan heel goed aangegeven ook hier weer dank aan alle die dit mogelijk maakten rondje om de kerk vond ik prachtig

  bedankt !!!

 7. Afgelopen zondag gelopen, begin door leuk paadje daarna het dorp uit tussen wat boerenbedrijven door, de winterdijk op met wijds zicht over de weilanden, beetje saai stuk maar als je van weilanden houd. Daarna via oude kerk weer tussen de de weilanden door tot nu toe alleen maar asfalt, pas bij het pontje ga je de uiterwaarden in, staat een bord dat je dat niet moet doen want drassig, maar dat viel reuze mee. hier staan geen bordjes maar als je links aanhoud , over de metalen brug gaat, kom je in het mooiste stuk langs de ijssel tussen de koeien , en paarden door.

 8. Vrijdag j.l. is dit pad geopend, meteen maar gelopen tegen de klok in. Eerst een heel eind door de prachtige uiterwaarden met vee. Bij geen enkel ander klompenpad loop je zo’n afstand door de uiterwaarden.
  Vervolgens door een heel stil landelijk gebied (zelfs op een door-de-weekse dag). Deed me denken aan het Teisterbantpad in de Betuwe, daar ook twee heel stille dorpjes.
  Na de uiterwaarden wel vrij veel asfalt, maar nauwelijks verkeer. Mooie ouwe kerk in Vorchten.
  Wat mij betreft is de afstand wat kort, maar verder een heel mooi klompenpad.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*