Fliertpad

Ontdek het mooie buitengebied Twello (Voorst). Wandel over statige landgoederen, langs karakteristieke boerderijen en door het beekdal van de Fliert. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Fliertpad (16 km)

Startpunt: Gemeentehuis Voorst, H.W. lordensweg 17 in Twello

Openbaar vervoer: Bushalte Gemeentehuis in Twello of treinstation Twello

Opstappunt: Treinstation Twello

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Fliertpad kan gecombineerd worden met het Tuylermarkerpad en het Avervoorderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: FliertpAd verkorten

  Dag,
  Kan iemand mij adviseren welk deel van het FliertpAd het leukste is om te lopen? Ik wil graag 10 km lopen ipv het hele pad. Ik wil wel starten bij het gemeentehuis, maar we hebben een auto waardoor we evt ergens anders kunnen starten.
  Dank alvast!

 2. Onderwerp: Schitterende route!

  Wat hebben wij vandaag genoten van dit mooie Klompenpad.
  Heel afwisselend in een schitterende omgeving,de bordjes stonden heel duidelijk aangegeven ook altijd fijn.
  En dat we af en toe op een stuk verharde weg moesten lopen vonden wij absoluut geen punt want,daarin tegen krijg je er veel voor terug.
  Deze gaan we zeker nog een keertje lopen….en onze complimenten voor alle vrijwilligers die deze wandeling mogelijk hebben gemaakt.
  Een aanrader dus!

 3. Onderwerp: mooi gevarieerd Nederland

  Beste initiatief nemers, hartelijk dank voor het uitzetten van deze mooie route. Leuke stille paden, smal en onverhard voor een groot deel, en door een gevarieerd landschap. Heerlijke wandeling gemaakt. Vriendelijke groeten, Pim

 4. Onderwerp: otter

  Op 16 februari heb ik het Fliertpad gelopen, van de Aze naar Huis Hunderen. Een prachtige route. Hier heb ik een otter gezien. Hij kwam uit de weilanden aan de noordkant, dook de Fliert in en verdween in de elzenbosjes aan de zuidkant. Zijn er meer meldingen bekend van otters?
  Dirk

 5. Onderwerp: Mooi stuk ommeland Twello ontsloten

  Gister de helft gelopen van de route. Ik woon al twintig jaar in Twello, maar ben aangenaam verrast. Er zijn extra stukken ontsloten en toegankelijk gemaakt zodat je op plekken kunt komen waar anders alleen de eigenaar/beheerder komt. Prachtige omgeving!
  Ik woon op tweehonderd meter van de route !! Goed gedaan en aanrader voor avonturiers !!

 6. Onderwerp: Wandelen

  Onder mooie weersomstandigheden het Fliertpad gelopen.mooi wandelpad. Maar net als mijn voorganger schrijft Heel veel hondenpoep midden op de paadjes.Ik snap die honden baasjes echt niet.Maar dat kon de pret niet bederven hoor. De route was weer van alles wat. Veel gezien .Was de moeite weer waard. Hulde. Met ons vieren gelopen.Fam Nieuwenhuis uit Apeldoorn.

 7. Onderwerp: teveel verhard lopen

  Bij het woord Klompenpad denken wij aan veel onverhard lopen. Dat is met dit pad jammer genoeg niet gelukt. Prachtige onverharde pareltjes worden verbonden door veel asfalt en andere verharde wegen en fietspaden. Jammer dat het pad ook vlak langs de Rijksstraatweg loopt.

 8. Onderwerp: afwisselende route

  Vandaag dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige afwisselende route en goed bewegwijzerd. Compliment voor allen die zich ingezet hebben om de aanleg van het pad mogelijk te maken. We hebben van begin tot eind genoten. Beslist een aanrader.

 9. Onderwerp: Fliertpad

  Vandaag maandag 31 oktober dit sprookjesachtige pad gewandeld, bijna auto vrij en de rust die daar uitstraalt en zo gevarieerd. maar ook de verwijzing van pijlen klopt, hier zijn vrijwilligers (wandelaars bezig geweest ,op de laatste drie kilometer heb ik een van die mensen gesproken ontzettend aardige meneer (wandelaar), natuurlijk ook dank aan de gemeente`s en landschapsbeheerder die dit mooie pad mogelijk maakte, maar ook dank aan al de agrariërs die ons over hun grond laten wandelen,laat geen rommel achter neem het mee naar huis is ook mijn oproep aan de wandelaars. vrijwilligers bedankt hoor !
  Dit was mijn 93e klompen-pad en zeker een die van de eerste 10 mooiste !!!!!

  Hennie Roelofsen uit Ede

 10. Onderwerp: Klompen pad de fliert

  Mooie route, goede bewegwijzering. We hebben in het eerste gedeelte van de route, vanaf stadhuis richting wilpse dijk tot aan Hof van Twello slechts 1 bankje gezien. Is wat weinig.

 11. Onderwerp: zeer mooie tocht

  Vandaag gelopen ( zondag 23.10.2016) Toen de mist was opgetrokken hebben we genoten van deze schitterende omgeving. Juweel ! Prima bewegwijzerd ! Een absolute aanrader.

 12. Schitterend klompenpad. Petje af. De linker lus door bos en weiland en langs de oevers van de Fliert. De rechter lus meanderend door de lommerrijke achtertuin van oostelijk Twello, over (boeren) erven, langs dijken en buitens. De aanraking met wat verkeer aldaar is niet of nauwelijks hinderlijk. Ook heb ik er bijzonder aardige mensen ontmoet. Van een visser nabij de Aze tot een groente- en fruitverkoopster met de toepasselijke naam Klomp, van een in opstallen grossierende ‘agrariër’ tot een scharnieren verzamelende Fliertpad initiator. Hoe divers wilt u het hebben! Kortom goed toeven in deze afwisselende contreien. Maaaaaaaaaaar, en nu komt het: in de rechter lus vanaf de Schaker ligt het pad bezaaid met ons nationale erfgoed aan bouwafval. Vermalen beton, doorregen met geglazuurde tegels, glas, pluggen, plastic en pvc ligt pijnlijk aan uw voeten. Het zal allemaal legaal en goedkoop zijn, maar een zichzelf en de natuur respecterende (plaatselijke) overheid of beheerder kan natuurlijk z’n eigen (lees strengere) grenzen stellen. Ik schrijf dit niet om vervelend te zijn, maar omdat ik dit verfoeilijke fenomeen op mijn gewaardeerde tochten, in toenemende mate tegenkom. Tot in onze meest geprezen natuurgebieden toe! Ik begrijp dat er bij tijd en wijle verhard moet worden, maar op dat gebied zijn er vele milieu vriendelijke wegen die naar Rome en Twello leiden. Laten we die dan ook bewandelen opdat het ganse land uiteindelijk niet tot één grote puinhoop verwordt. Mag het wonderschone Fliertpad hiertoe een eerste aanzet zijn.

 13. Onderwerp: mooi hoor

  Bij onverwacht mooi weer (hele dag waterig zonnetje) dit klompenpad tegen de klok in gelopen. Mooi hoor.
  Nauwelijks hondepoep gezien trouwens. Eerst het extra rondje bij de IJssel van het Tuylermarkpad er vast bij gedaan (nu nog meer uiterwaard dan het kaartje aangeeft). Maar toen om de trein te halen maar weer wat afgesneden. Door het Bruggenbosch kun je rechtstreeks onverhard naar het station lopen. Totaal zo’n 20 km. Vooral het westelijke gedeelte is erg de moeite waard.

 14. Onderwerp: veul hondepoep

  9-10 gehele pad gelopen.
  Zeer mooie route.
  Jammerlijk veuuuul hondepoep….
  Van begin tot einde verrassend mooie omgeving. En waar het denk ik fout gaat met de verkorter is bij de fruitteler richting de weg
  Als je met de klok mee loopt staat er op de bewijzering op het hek links en rechtse pijltje??? Verwarrend…maar met route kaartje moet het lukken voor iedereen. Kan enigzins wel wat verduidelijking gebruiken.
  Ook leuk is de stoom kracht zagerij, wij durfden niet te gaan kijken op het erf door een vervaarlijk geblaf van zo te horen een niet erg klein hondje.
  Zagerij kan wel iets vriendelijker uitstraling gebruiken, waardoor er meer uit te halen is voor toerisme. Denkende aan koffie/thee schenker.
  Ook dit klompenpad is weer een aanwinst en aanrader. De groeten👍

 15. Onderwerp: Markering

  Vandaag klompenpad gelopen. Ging voor korte (10) route. Uiteindelijk 14 km gelopen.? Waar ging het fout. Geen idee maar na kruys voorde en de fruitteelder bleef ik route volgen maar werd deze niet korter. Besloten toen om te keren richten Twello centrum. Desondanks mooie route, zeer afwisselend en verrassende vergezichten. Dank jullie vrijwillers die dit mogelijk maken 😀💪

 16. Onderwerp: Heel mooi nieuw klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Vanaf start bij gemeentehuis direct al eerste 4 km heel mooi, dus niet eerst een nieuwbouwwijk door. Daarna een paar km asfalt en over een snelweg, dus wat minder. Daarna kwam het allermooiste stuk, De Fliert en een heel landelijk stuk met o.a. lopen over een pad voor koeien, prachtig. Laatste stuk ook erg afwisselend, Wel paar vrij lange stukken asfalt. Per saldo zeker niet te veel asfalt.
  Al met al een heel mooi nieuw pad tussen twee bestaande paden in.
  Ik heb weer genoten, bedankt iedereen. Dit was pad nummer 86.

 17. Onderwerp: prachtig Klompenpad

  Vorige week het klompenpad gelopen. Prachtige route, duidelijk aangegeven. I heb ervan genoten. Jammer dat er een paar hekken waren zonder opstapje. Ik heb het contactformulier ingevuld en hoop dat dit in behandeling wordt genomen.

 18. Onderwerp: reactie op foutje markering

  Beste mevrouw Aartsen,

  Bedankt voor uw melding.
  Gisteren hadden we bijeenkomst van de vrijwilligers van het Fliertpad en vandaag is de markering vervangen!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst!

 19. Onderwerp: Foutje markering fliertpadndelrnd

  Wandelend langs de Rijksstraatweg zie ik een markering : rechtsaf äanlooproute “deze heb ik genegeerd ( ik was immers al op de route en wilde deze nog niet verlaten ) bleek hier echter wel rechtsaf te moeten
  wilt u deze markering vervangen ?

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*