Glindhorsterpad

Wandelen door de weilanden, langs boerenerven en beken in het prachtige buitengebied van de Glind. Ontdek het mooie buitengebied van de Glind. Wandelen door het agrarische gebied, langs boerenerven, door weilanden en langs beken. Rust, een kleine dorpskern met zeel zorgprojecten en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Glindhorsterpad (9 km)

Startpunt: Bistro ONS, Rudolphlaan 2 in De Glind

Openbaar vervoer: Buurtbus 511 vanaf station Barneveld (niet op zondag)

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Routes combineren: het is mogelijk om het Glindhorsterpad te combineren met het Snorrenhoefpad. Let op: de route in de huidige folder van het Snorrenhoefpad en op het kaartje van het Glindhorsterpad klopt niet meer. U kunt het beste met de app lopen of het kaartje van de pagina van het Snorrenhoefpad printen en meenemen.

Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Afgelopen vrijdag het klompenpad gelopen. Het is een leuk pad maar zeker geen topper al geeft je het “Melissenpad” wel een glimlach op je gezicht.
  Op de verhalen borden staan soms erg mooie verhalen. vooral die van de spinnen webben.
  Op de link kun je mijn foto’s zien. https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/141

  PS, voor de vrijwilligers. Net voor de Glind staat een wewijzerigingspaal en deze is 90 graden gedraaid. IK kwam aan wandelen en zag dat ik links af moest, maar na +/- 400m kwam ik erachter dat ik verkeerd was. ipv. links af had ik rechtsaf gemoeten. Aan de rechterkant staat wel een paaltje met een goede klompenpad bewegwijzering. Alle aanwijzigingen waren voor de rest prima in orde.

 2. Verrassend wandelpad. Veel onverhard en een leuke intermezzo bij het melissenpad met al die metalen voorwerpen van oud agrarisch materiaal. Een mooie tocht. Zeker aan te raden.

 3. Vandaag deze route gelopen. Vond hem erg afwisselend en heb mij geen moment verveeld. Misschien heb ik geluk gehad want op die Helweg ben ik maar een paar auto’s tegen gekomen. Ja, het was even een stukje maar langs de weg is voldoende te zien. Verrassend was natuurlijk het Melissenpad, met al die kunstwerken raak je niet uitgekeken en vergeet je bijna dat je met een wandeling bezig bent.
  Ook het gedeelte langs de modderbeek was bijzonder fraai. En verder was de hoornaar waarschijnlijk een stukje om aan het vliegen want dat is mij allemaal ontgaan…. 🙂

  Ik kan dit pas alleen maar aanraden!

 4. Overdrijven is ook een kunst voor sommige mensen. De Helweg was met zijn goede kilometer asfalt het enige mindere stuk, verder was het een prachtig pad. JL. 30 Augustus gelopen in regen en zonneschijn. Zeer gevarieerd met vele verrassende paadjes en het Melissenpad was wel heel erg geinig. Eigenlijk jammer dat de route zo klaar was en maar 8.5 kilometer omsloeg .

 5. Na het Paradijspad was ik nog niet uitgewandeld, dus aansluitend deze route gelopen. Leuk stuk vond ik de Modderbeek. Lekker langs de beek gelopen en de schaapjes links gelaten. Verderop helaas het Melissenpad gemist en toen bij kruising met de Postweg maar naar rechts gegaan. Gelukkig ervoor kunnen kiezen even verderop de route weer te volgen. De hoornaars weten te trotseren, brrr. Daar vooral niet blijven staan kijken. Ben bij de manege naar links gegaan waar je eigenlijk naar rechts zou moeten. Maakt uiteindelijk niet veel uit. Al met al zeker een afwisselende route.

 6. Vandaag 30-08-2020 dit pad gelopen, het is een erg leuk afwisselend pad, maar op een gegeven moment moet je vlak langs een hoornaar nest lopen en dat vonden we toch best wel spannend, ik kan ook goed begrijpen dat mensen hier echt niet langs durven, want ze waren behoorlijk actief en het waren er ook behoorlijk veel.

 7. Vandaag dit pad gelopen. Een stuk ging over de geasfalteerde Helweg. Dat is erg jammer. Er wordt namelijk gevaarlijk hard gereden. Uitkijken dus! Na de helweg werd het een verrassend leuke wandeling door het groen, maisvelden, bospercelen, kruidentuin en over het erf van verschillende boerderijen. Erg grappig: Je komt ook op een erf van een kunstenaar waar je voor een vrijwillige bijdrage zelf koffie en een koek kunt pakken. De borden zijn duidelijk aangegeven met voldoende rustpunten. Aanrader!

 8. Vanmorgen al vroeg, 7 uur begonnen, dit mooie pad gelopen. Heerlijk rustig op het klompenpad. Leuk Melissenpad met mogelijkheid van sanitaire stop. Helaas was de Helweg al wel gevaarlijk druk. Dat was dan weer jammer.

 9. Mooie route, alleen jammer dat er 1.5 km over asfalt gelopen moet worden. Zag bij het uitkomen op de Helweg vanaf het pad langs de modderbeek dat de route vroeger rechtdoor ging langs/door de weilanden, maar dit is nu afgesloten en in plaats daarvan moet men dus over de Helweg lopen.Om maar zo snel mogelijk v het asfalt af te zijn, heb ik mijn looptempo aangepast. Het was niet druk op de weg, daar had ik dan weer geluk mee.

 10. De helft is mooi en leuk, andere helft veel te veel asfalt met hard rijdende auto’s en groepen motoren. Gezien de uitgestrekte weilanden langs de weg moeten er toch andere mogelijkheden zijn. Het andere deel is mooi en gevarieerd en erg goed onderhouden.

 11. video: https://youtu.be/RLjHCHBLtFk

  Ik zag tot mijn schrik dat ik nog niets over dit pad heb geschreven…..

  De Glind, wie kent het dorp(je) niet. Ik heb mijn halve leven in Barneveld gewoond en pas bij een van mijn autorijlessen kwam ik voor het eerst in De Glind. Onbekend maakt onbemind, dat gelkdt ook voor De Glind. Nu stelt, eerlijk gezegd, het dorpje niet veel voor, hoewel er vele verhalen verteld kunnen worden….

  Het Glindhorsterpad vond ik prachtig, erg verrassend. Veel smalle paadjes langs velden, akkers, beken. Het hoogtepunt is het Melissenpaadje. Neem er echt even de tijd voor, pak een kop koffie, er is een toilet en genoeg plekjes om te zitten.

  Andere klompenpaden in de buurt:
  Snorrenhoefpad: https://youtu.be/8NAuymdKxNw
  Paradijspad: https://youtu.be/4ksyh-lSDh8
  Iets verderop, rond Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude liggen nog veel meer klompenpaden.

 12. Wij hebben dit pad ook gecombineerd met snorrenhoefpad. In begin veel asfalt ( begonnen in Achterveld) De recycle kunst van Melis, was alleen al het wandelen van dit pad waard. Ook stukje langs de Glind was mooi.

 13. Zaterdag 13 juni 2020 dit pad gecombineerd met het Snorrenhoefpad met mijn vriendin gewandeld. Het was een prachtige dag en het was nog heerlijk rustig. Genoten van de mooie omgeving, de schapen, koeien en vogels en het verrassende Melissepad met zijn bijzondere grappige objecten. Voor we gingen wandelen een heerlijke cappuccino gedronken bij Ons buiten op het terras. Zo fijn dat het weer mogelijk is. Zonder kan natuurlijk ook maar dit is wel zo leuk.

 14. Gelopen op vrijdag 22 mei tegen de klok in. Leuke afwisselende wandeling. Slechts een paar stukjes (erg rustig) asfalt en verder veel goed beloopbare paden door het groen. De route is duidelijk aangegeven. Het Melissenpad is wel heel grappig zo opeens op de route.

 15. Glindhorsterpad gecombineerd met het Snorrenhoefpad. Schitterende wandeling o.a. langs de mooie Modderbeek. Wij hebben er enorm van genoten. Heel afwisselend en met een bijzonder paadje onderweg (Melissenpad).

 16. Mooi pad door de weilanden. Het Melissepad is erg leuk met veel landbouwkunt langs de kant van het pad. Het stuk asfalt is minder, maar daarna weer langs de Modderbeek. Voor wie het leuk vindt is hier het hele pad te zien https://youtu.be/pgxmqn-E4Dw

 17. 10 mei 2020
  Donderdag 7 mei liepen we het Glindhorsterpad in combi met het Snorrenhoefpad (14 km). Fantastische dag gehad. De auto bij Bistro ONS, daarna meteen al smalle paadjes met veel fluitekruid. Bewegwijzering meer dan voldoende. Na de Molenbeek (lunch op het bankje bij de brug) staken we de weg over om verder te gaan langs de beek voor het Snorrehoefpad. Verrassend, na het landbouw- nu veel bos-achtig gebied. Veel vogels en fris lentegroen. Twee schitterende klompenpaden. Allebei aanraders en samen prima te doen.

 18. Net terug van een HEERLIJKE wandeling door het boerenland van de Glind. We hebben echt genoten van de prachtige route. Veel paarden en koeien gezien, trouwens ook voldoende bankje om te zitten. Halverwege het melissenpad met die oude landbouw kunst was een openbaring ( zo mooi gemaakt) . ECHT EEN AANRADER

 19. Prachtige wandeling veel slingerend door afwisselend landschap vrijwel geheel onverhard. Hoewel er is een routewijziging na het Melissepad. Niet langer door weiland en daarna langs slingerende Modderbeek maar ca. 2km over een asfaltweg (jammer genoeg) en dan nog een stukje Modderbeek.
  Een bordje routewijziging ah eind van het Melissepad is welkom. Op de asfaltweg aangekomen zagen we het bord klompenpaden niet. Bleek verscholen achter het groot hoefblad.

 20. Vanmorgen met me man dit klompenpad gelopen, route staat duidelijk aangegeven en wij hebben ook de app erbij. Afwisselend route door weilanden, smalle paadjes en.mooie vergezichten. Wat héél erg leuk is, is het Melissenpad. Een weg vol “kunst” gemaakt van oude landbouw atributen. Door het coronavirus zijn de rustpunten nu gesloten. Mooi op tijd gestart, was heerlijk rustig.

 21. Vandaag onder een Hollandse lucht, het Glindhorsterpad gewandeld. Langs de Modderbeek een Lepelaar gezien. Heerlijk rustige wandeling waarbij het opviel hoe een ieder ruimte maakt om elkaar op de smalle patente kunnen passeren.

 22. Beste Nanda,

  Bedankt voor uw bericht. Er zijn op dit stuk inderdaad geen borden aanwezig. Het stuk bij de Modderbeek wat u bedoelt is in eigendom van het Waterschap. Het Waterschap bepaalt haar eigen regels wat betreft toegankelijkheid, maar hebben vaak geen borden op hun gronden staan.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 23. Vanochtend deze route voor de tweede keer gelopen en we hebben er weer enorm van genoten. Enige dissonant: 2 mountainbikers op de dijk bij de Modderbeek die, toen we hen erop aanspraken, beweerden dat we maar eens goed moesten lezen op de bordjes omdat daar zou staan dat dit mocht. Die bordjes hebben we niet kunnen ontdekken, maar als dat inderdaad het geval zou zijn dat is dat het begin van het einde van dit prachtige stuk van de route.

 24. Gestart in het jeugd dorp de Glind en al snel de weilanden in. Prachtige route met onderweg een verrassend paadje, Melissenpaadje, met kunst. Ik heb echt genoten en ik vind het een echte aanrader. Dank jullie wel voor het onderhouden

 25. Gisteren heb ik dit klompenpad gelopen en ik vond het verrassend. Een mooi stuk langs de modderbeek, veel kieviten, reigers en andere vogels. Verderop het Melissenpaadje met humoristische kunstwerken van oude gereedschappen en landbouwwerktuigen door de eigenaar van de boerderij gemaakt.. Erg leuk!

 26. Beste heer Driessen,

  Bedankt voor uw bericht. Na verkoop van grond enkele jaren terug was de verbinding tussen de Modderbeek en de Helweg niet langer te maken. Echter er wordt op dit moment gewerkt aan een complete make-over van het Glindhorsterpad. Wordt in de toekomst dus vervolgd…

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 27. Mooi divers pad vandaag gelopen, en zelf koffie nog beschikbaar aan begin/eindpunt. Afwisselend pad vandaag wat drukker, maar meestal kun je genoeg afstand houden. Wel jammer dat het stukje nu over de helleweg voert en niet meer door de weilanden zoals vroeger, nu moet je een groot stuk over een asfaltweg, waarom is dat?
  Bedankt voor mooie pad, paar boordjes beginnen te vervagen, tijd voor nieuwe!

 28. We hebben vanmiddag dit prachtige klompenpad gelopen!
  Het was één van de mooiste paden tot nu toe!
  Met deze droge weken achter de rug, zijn we op dit pad weinig tot geen modder tegengekomen. Kortom een aanrader!

 29. We hebben dit klompenpad gecombineerd met het Snorrenhoefpad gelopen. Totaal was dat (slechts) 13,3km, dus dat was prima te doen.
  Omdat het al dagen droog is, hebben we totaal geen modder gezien onderweg.
  Verder vonden we het een mooie, afwisselende route.
  Vooral het begin is heerlijk, mooie rustige onverharde paden. Jammer is dat je tussen punt 6 en 8 op de weg moet lopen, met best veel verkeer.

 30. Op een zonnige maandag hebben we dit pad gelopen. Het ligt er mooi bij en is afwisselend.

 31. Een modderig klompenpad
  Het heeft de afgelopen tijd veel geregend en dat was goed te zien en te merken op dit fraaie pad.
  Begonnen bij ONS in de Glind, waar je de auto makkelijk en kosteloos kunt parkeren. De route is goed aangegeven.
  Veel door en langs weilanden. Nu erg modderige en drassige paadjes. Op andere momenten zal dit een mooier pad zijn met veel verschillende soorten dieren, planten en bloemen en vooral makkelijker te lopen.
  Rondom de Modderbeek is het mooi aangelegd en ook bij Melissen op het terrein is veel te zien. Evt een santaire stop en de mogelijkheid wat te drinken.
  Bij ONS liet een goed gevuld broodplankje zich best smaken!
  Vrijwiligers: dank aan jullie!

 32. Vanwege de harde windvlagen het bos gemeden en deze route gekozen. Om niet in de sloot te belanden door de harde wind, moesten we zorgen dat we stevig op de benen bleven. We zijn dus heerlijk uitgewaaid!
  Een mooie route met veel waterpartijen en verrassingen. Vooral de Modderbeek vonden we een cadeautje!
  Dank aan de routemakers!

 33. Een erg leuke, afwisselende route. We liepen op een zonnige zondagmiddag en het verkeer op de Helweg viel mij erg mee. Erg genoten van het wandelen en van de lekkere taart vooraf, en ‘high friet’ na afloop bij ONS.

 34. Een heerlijke winterse wandeldag tussen kerst en oud en nieuw. Rijp op gras en bomen en op de sloten een laagje ijs. Toch nog aardig wat modderige paden, maar dat maakt ook een klompenpad juist tot een klompenpad! Veel onverhard dus. Een heel mooi en afwisselend pad. Leuk en verrassend vonden wij het Melissenpaadje, het leek wel een openlucht-kunstmuseum. En oh, hoe heerlijk veel ruimte hebben de kippen van de kippenboerderijen! Bij start en einde is het goed toeven bij Bistro Ons. Dank aan de vrijwilligers van dit pad.

 35. Prachtige route! Heerlijk gewandeld door afwisselend landschap! Er was alleen geen aanduiding bij de Hoge Schuur vanaf de Helweg.

 36. Beste Jolanda,

  In de nabije toekomst start er een proces waarbij de volledige route zal worden aangepast. Hierdoor zal het stuk dat u noemde niet meer in de nieuwe route worden meegenomen.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 37. Afgelopen zondag hebben we deze wandeltocht gewandeld. Een mooie pad, behalve een drukke smalle verkeersweg. Het is niet veilig dat we deze weg gaan lopen. We moeten een soort ribbelstoep gaan lopen. Dat is geen pretje. Sommige auto’s rijden zo hard. Niet fijn! Misschien in de nabije toekomst om een andere route waar we echt veilig zijn. Verder vonden we heel erg leuke wandeling, vooral bij de rust. Geweldig om mee te maken. Daar ga ik niet vertellen wat we daar hebben gezien.

 38. Afgelopen vrijdag liepen wij t Glindhorsterpad. Gelijk mooi landelijk, een wandeling waar we geen snelweg hoorden, en dat stukje weg dat wandelaars noemen, was ook weer niet zo heel erg wat ons betreft.
  Ons vielen de prachtige en diverse bermen op en ook waren er overal bankjes te bekennen en meandere watertjes.
  Het Rustpunt was ronduit uniek en een betere in zijn soort! Toilet, keukentje enz. Alles goed verzorgd en schoon! Wij vonden de schildjes hier en daar inderdaad verbleekt maar de weg was prima te vinden. Op t laatste stuk liep de halve kippenfarm buiten de hekken, hoe landelijk wil je t hebben?
  Dit pad gaan we zeker nogeens wandelen!!

 39. Dacht route nog wel te kennen. Liep dus vast langs de beek. Ongeveer halverwege door mij afgelegde afstand langs de beek kom je bij een bank nog wel een routeschild tegen met – helaas – een richtingpijl rechtdoor! Op de paal aan andere kant van dit punt hangt een verregende gescheurde plastic hoes met daarin resten van een stuk papier. Helaas niets meer op te lezen. Zou zo eenvoudig kunnen. Gewoon richtingpijltje op laatste schild naar rechts laten wijzen. Ook plastic zak weghalen en extra schildje met pijl rechts op die paal aanbrengen. Schildjes blijven toch altijd bruikbaar alleen richtingspijl kan wijzigen.
  Ik kwam tot aan eind van het pad langs de beek , ben daar uiteindelijk een grote wei overgestoken en kwam precies uit bij het punt waar je naar de “oud ijzer kunst” gaat. Heeft me dus uiteindelijk het saaie/gevaarlijke stuk heiweg bespaard.
  Blijft mooie route!

 40. Beste Fred,

  Leuk dat je reageert en de verschillen ziet. Er is inderdaad ten gevolge van de verkoop van gronden een routeaanpassing doorgevoerd waardoor een stukje onprettig Helweg in de route opgenomen moest worden. Vooral terugkerende wandelaars maken melding van deze verandering. Op dit moment wordt concreet gezocht naar een volgende aanpassing van de route.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 41. Jaren geleden dit mooie pad ook al eens gelopen. Ik kon me toch niet herinneren dat er zo’n groot deel over asfalt ging. Of heeft men de nieuw aangelegde weg nu in de route opgenomen?

 42. Goedemiddag,

  Ik vraag mij af of het Glindhorsterpad en andere paden die door weiland gaan, geopend is tijdens het broedseizoen 15 maar 15 juni? Graag hoor ik van U.

  Vriendelijke groet, Simon de Jong.

 43. Vandaag deze tocht gelopen, circa twee uur over gedaan. Het is een erg leuke route, alleen loopt een deel over de Helweg, waar erg hard gereden wordt, ook door motoren. Dat deel is minder interessant, maar voor de rest, top! Hier en daar zijn wel wat stickers aan het verbleken, Dank aan alle vrijwilligers die dit pad onderhouden!

 44. Deze route gestart vanuit de Glind richting Modderbeek waardoor je eerst ook het Snorrenhoefpad loopt. Deze hadden we in november al gelopen. Lopend lang de Modderbeek was erg avontuurlijk. Helaas wordt dat niet vervolgt en moet je de weg op richting Helweg. Dit deel is niet het meest interessantste deel van de route. De website lezende is dat blijkbaar onlangs gewijzigd. Jammer. We hadden ook last van de harde wind op dit stuk. Dat heeft ook wel een rol gespeeld. Bij Bitterschoten en dat is punt 6 werd het weer leuker. De route staat goed aangegeven hoewel er diverse stickers erg aan het verbleken zijn. We zijn toch wel tevreden naar huis gegaan nadat we in de Bistro Ons koffie en soep hadden genomen. Voor volgende week staat er weer een pad op het programma. De weersverwachting is dan beter.

 45. Beste Thea de Vette,

  Dank voor uw reactie. Jammer dat het niet lukte om de app of het kaartje te downloaden. Ik ben het even nagegaan en mij lukten beide zaken wel.

  Door het niet beschikken over kaart, app (of folder) wordt het pas bij de start (paneel) of onderweg duidelijk dat de klompenpad vanwege de bezwaren van de vrijwillig meewerkende (agrarische) grondeigenaren niet toegankelijk zijn met een hond.

  De bewegwijzering op de aanlooproute vanaf De Allure verdient wat extra aandacht. Ik zal dit opnemen met de lokale vrijwilligersgroep die de route maandelijks nalopen.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 46. Op besneeuwde winterdag dit klompenpad gelopen vanaf opstappunt Allure. Gelukkig was de receptie open die ons de goede kant uit wees. We hadden het begin anders nooit gevonden. Ook nadat we rechtsaf waren geslagen kwamen we oo een punt waar we links en rechts konden. Een vriendelijke boer die aan het strooien was adviseerde ons rechts te gaan en aan het eind de weg over te steken. Zo kwamen wij een heel stuk verder op de weg langs de weilanden de eerste groene klompjes tegen. Een zucht van verlichting. ‘We gingen goed’. De vreugde was echter van korte duur: na het oversteken van de weg vinden we de ingang van het vervolgtraject met een groot bord dat onze hond geen toegang had. Wij terug. Grote teleurstelling natuurlijk. Kan het vermeld wirden op de website als honden geen toegang hebben op (delen) van de route. Zowel in de tekst als in de routeaanduiding? Ps we konden voor de
  Dit pad geen routekaartje downloaden vanaf de site of de app.

 47. Mooi pad, goed aangegeven. De aanpassing over de Helweg is ronduit gevaarlijk (maandagmiddag half 4). Veel schoolgaande kinderen op fietsen en heel veel auto’s die te hard rijden op deze drukke smalle weg:-(
  Het paneel bij het startpunt toont nog de oude route langs de modderbeek. Is de vervanging over de Helweg tijdelijk?

 48. Wat en geweldig mooi, en in dit geval ook leuk, pad is dit. Afwisseling qua lopen en zeer veel te zien. Het ( kleine) stukje asfalt niet als hinderlijk ondervonden. Het was zondag dus wellicht scheelde dat?!
  Veel bankjes onderweg, een superleuk rustpunt op de route. Voor bewegwijzering krijgt deze route een 10. Zelfs de ( vernieuwde) app niet nodig gehad.
  Voor de cachers onder ons ook leuk om te lopen 😊
  Wat boffen we toch met zulke leuke paden en met de mensen die het onderhouden.

 49. Zondag 28 oktober zijn dochter Marlies en ik in De Glind gestart met Het Glindhorsterpad. We hebben dit tegen de klok in gelopen en bij het overstappunt aan de Modderbeek zijn we doorgelopen op het Snorrehoefpad. Dat hebben we via de routeverkorter (achteraf hadden we het Snorrehoefpad best helemaal kunnen volgen) naar De Glind terug gelopen. Ruim 11 kilometer in iets meer dan 2 uur. Fris zonnig weer en een leuke gevarieerde route. Goed bewegwijzerd en geen problemen tegen gekomen. De hoeveelheid asfalt viel ons mee maar kan altijd minder! Wat honden betreft één blaffende achter een stevig hek, en één lieve Duitse herder tijdens onze pauze ter hoogte van Duurkoop. Het stuk tussen de Postweg en de Helweg vonden wij een verrassend gedeelte !

 50. Wij vinden het onverantwoord dat dit ‘klompenpad’ een flink aantal kilometers over een drukke smalle verkeersweg loopt. Als je veilig wilt lopen, moet je over de ‘rumblestrips’ lopen, bepaald geen pretje. Een alternatief zou recht doen aan deze verder prachtige route.

 51. Prachtig zoals de natuur zich herstelt langs de Modderbeek. Erg jammer dat een flink deel van het oeverpad niet meer toegankelijk is. Wanneer de remplacant , de vrij drukke Helweg, kan worden vervangen door een rustiger traject wordt het Glindhorsterpad zeker weer een Toppad.

 52. Super leuke wandeling,ik ga hem binnenkort voor de 3e keer lopen. Niet alleen de afwisseling van de natuur,maar ook dat stukje humor wat daar in de route ligt en 2 pluktuinen in de route. De 9 km loop je zo weg,maar deze route ben ik steeds paar uur langer onderweg. Geweldig!

 53. Beste heer/mevrouw Blok,

  Fijn dat u beide paden waardeert. De omlegging van de Modderbeek naar de Helweg is helaas niet van tijdelijke aard maar is een noodzakelijk stukje geworden in het overigens gelukkig nog steeds gewaardeerd klompenpad.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 54. Samen met Snorrenhoefpad is deze combi al tijden mijn favoriet. Jammer dat je nu niet meer langs de beek kunt doorlopen en in plaats daarvan 1,5km op nog best drukke asfalt weg moet. Is dit een tijdelijke omlegging? Zou heel jammer zijn als dit zo blijft.

 55. Vandaag voor de tweede keer deze route gelopen. Dat was wel een tegenvaller. Het stuk langs de beek is vervangen door een lang stuk asfalt. De route is hierdoor een stuk minder aantrekkelijk geworden. Maar ik kan me voorstellen dat jullie dit liever ook niet gedaan hadden. De totale afstand is met 8,3 km ook een stuk korter geworden. Misschien wel goed om dat aan te passen bij de informatie?

 56. Vorige week hebben we heerlijk gewandeld via het Glindhorsterpad. Een mooie route, leuk dat deze ook langs allerlei constructies uit landbouwattributen zijn tentoongesteld.
  Wij hadden de route nog niet eerder gelopen, maar kwamen vanzelf de duidelijke plattegrond tegen bij een bordje dat de route is aangepast; duidelijk. Inderdaad volgde toen een gedeelte over asfalt, maar dat hebben wij niet als heel hinderlijk ervaren (misschien ook om dat wij niet weten hoe de route eerst liep).

 57. Het pad gelopen, was mijn grote favoriet, zeker met het melissenpaadje.
  Waarom is deze route zo ontzettend veranderd en mogen we niet meer langs de beek, ik vind het echt doodzonde en snap het ook echt niet…..

 58. Vandaag dit pad gelopen voor de 6e keer, de eerste keer volgens de nieuwe route. Deze route loop ik altijd samen met het Snorrenhoefpad (helemaal er omheen, tegen de klok). Ook ik zeg het nog maar een keer, zonde dat er een wijziging moest komen in de route. Samen met het Snorrenhoefpad meet ik 25% verhard. (In de oude situatie kom ik ongeveer aan 14% verhard). 25% is nog steeds laag. De Helweg is 1,5 km asfalt.
  Nog steeds een mooie route van ongeveer 14 km (er omheen). Tweemaal een rust-wat pauze, op het Melissenpad en bij de Zandbrink. Het blijft voor mij een mooi pad.
  De modder viel mij nog mee al was er de laatste 2 dagen weer 20 mm regen gevallen.

 59. Het glindhorsterpad was een favoriet van mij om te wandelen, gisteren had ik er zin in. Helaas is er een mooi stuk langs de beek uit gehaald en loop je nu over de Helweg. het word zo wel een stuk minder favoriet

 60. 26 februari met gezin gelopen.
  Het was vandaag een koude dag met een heerlijk zonnetje.
  Lekker warm aangekleed op pad gegaan.
  Wat een prachtige, afwisselende wandeling!
  Met veel watertjes, mooie boerderijen, leuke kleine paadjes.
  Het rustpunt is ook echt een aanrader! Wat een leuke creatieve creaties kom je daar tegen langs het pad! En wat leuk dat je in oude silo’s een boek kunt kiezen, een kop koffie kunt maken en kunt genieten van de omgeving.
  Het stuk daarna naar langs de Helweg is inderdaad even wat minder prettig, maar daarna maakt het stuk langs de modderbeek het weer helemaal goed.
  Wij hebben genoten!

 61. Het blijft ontzettend jammer dat je in plaats van 1,5 km langs de idyllische modderbeek nu langs de Helweg moet waar regelmatig een auto langs raast. Gaat echt ten koste van de bijzondere klompenpadervaring die dit verder mooie pad opleverde.

 62. Leuke rondwandeling. Inderdaad jammer dat de route nu over de Helweg gaat, maar desondanks een leuke route met meerdere onverharde delen.
  Vandaag heb ik deze route afgelegd en wil graag doorgeven dat het laatste bruggetje (naar de vijver/plas in De Glind toe) erg glad is bij natheid. Ik was erg voorzichtig omdat ik geen kippengaas of ander anti-slip op het houten burggetje zag liggen, maar desondanks mocht ik de gladheid van nat hout ervaren (net zonder vallen). Misschien is dit nog een punt van aandacht met betrekking tot veiligheid van de route.
  Verder, hartelijk dank voor de leuke route.

 63. Beste wandelaars van het Glindhorsterpad,

  De route is per 1 september gewijzigd. Volgt u in het veld de markeringen, print een kaartje van deze pagina uit of download de gratis app. De route die op het startpaneel en in de folder staat klopt niet meer.

  Samen met de vrijwilligers van het Glindhorsterpad hopen we dat u toch geniet van de route.

  Marlies van Loon – Team Klompenpaden Gelderland

 64. Wij kennen dit mooie pad al vele jaren. Helaas hadden wij deze keer – vandaag 3 september 2017 – niet eerst op de website gekeken zodat we (linksom lopend) plotseling – tot onze verbazing – voor het bordje “dit pad is opgeheven” stonden. Van daar de ongezellige Helweg gevolgd.
  Uit het bericht van Marlies hebben wij de reder van een en ander inmiddels begrepen. Vermoedelijk gaat het om de nieuwe eigenaar van de ex-zorgboerderij waar vroeger een rustpunt was.
  Hopelijk kan er in de komende tijd een alternatief gevonden worden, liefst zodanig dat het pad direct langs de Modderbeek als klompenpad (grotendeels) behouden blijft. Bij voorbaat dank voor de moeite.

 65. Vandaag nog eens dit mooie,afwisselende en beetje kunstzinnige pad gelopen wat ik en met mij nog meerdere
  vaker zullen gaan ondernemen. Wel zal dan het eerste gedeelte langs de Modderbeek gesnoeid moeten worden
  om het begaanbaar te houden. Het is nu dicht aan het groeien met hoge brandnetelplanten en het zou jammer
  zijn als hierdoor het pad minder of niet meer werd bewandeld

 66. Langs het eerste deel van de Modderbeek was het paadje wel erg smal met heel veel hoog gras en brandnetels. Met korte broek is het pad hier nauwelijks te lopen, vanwege de vele brandnetels.
  Wanneer het geregend heeft wordt je hier drijfnat tot aan je knieën.

 67. Beste wandelaars,

  Een van de participerende grondeigenaren heeft inderdaad aangegeven de openstellingsovereenkomst niet te willen verlengen. We zijn al geruime tijd op zoek naar alternatieven. De eventuele wijzigingen in de route worden zowel in het veld als in de app als op deze website aangegeven. De route in de bestaande folder kan hierdoor straks afwijken. De route die in de app en op deze website staat is altijd leidend.

  Marlies van Loon

 68. Heel mooie wandeling, maar het viel daarom op dat het meest oostelijkje stuk niet duidelijk was. 1 keer zijn we over privegrasland gelopen omdat het groen en de brandnetels veel te hoog waren. Het weiland voordat je de helweg ( tussen en 21 en 23) oploopt is de bewegwijzering erg onduideijk. We liepen achter het verkeerde huis langs..,Omwonenden hebben ons het goede pad gewezen en vertelden ons dat het klompenpad de route niet wilde bijhouden en binnen een maand opgeheven wordt!

  Hopelijk wordt dit knelpunt opgelost of omgeleid zodat de route nog een keer bewandeld kan worden.

 69. Gestart bij Dok 14 De Glind om vervolgens de Moosterpaadjes tegaan volgen langs een grote manege en over
  weilandpaadjes langs een kabbelend beekje een boerenerf passerend en de verharde weg overgestoken om
  vervolgens een stukje wandelpad in te lopen waar creatieve knutsejkunst werd vertoond,een mini-bibliotheek
  met koffiebarretje en schoon toilet eveneens gevestigd was.Alles zeer onderhoudend en na een kopje koffie
  verder door weilanden lopend met smalle paadjes langs de beek om vervolgens langs de slingerende
  Modderbeek in een zeer open gebied te lopen. Op een gegeven moment de Modderbeek verlaten,een stukje
  verharde maar niet drukke weg gelopen en nog een paadje door het weiland waarna ik bij een mooie,grote
  vijver uitkwam om daarna weer bij het startpunt uit te komen. Ik had een mooi en onderhoudend klompenpad
  gelopen dat zeer goed gemarkeerd was. Met dank

 70. super mooi klompenpad. Al die natuur echt geweldig. Echt een aanrader. Leuke rustpunten om even een bakkie te doen.

 71. Vandaag gelopen. Tot nu vinden we dit het mooiste klompenpad dat we gelopen hebben. Perfect onderhouden en gepijld. Met de fraaie teksten en de humoristische kunstwerken onderweg is dit een pad waar je vrolijk van wordt.
  Goed gedaan, vrijwilligers van dit pad!

 72. Vandaag met heerlijk weer Glindhorsterpad gelopen. Een erg mooie en afwisselende route. Het Melissenpad is echt super leuk met mooie beelden en een leuk rustpunt.
  Dit klompenpad is prima onderhouden en echt een aanrader wij hebben in elk geval genoten.
  Een bedankje voor de mensen die het hebben uitgezet en het onderhouden.

 73. Een ”klassieke” Klompenpad met wandelingen langs boerderijen, heggen en door de weilanden. Mooi aangelegd en afwisselend. We gaan deze nog een paar keer vaker wandelen!

 74. vanuit het startpunt de postweg overgestoken en meteen de moosterbeekpaadjes ingedoken langs randen van
  weilanden en beekjes en onverharde paadjes mijn weg vervolgend in een zeer ontspannende sfeer
  ook prachtig is het meanderende modderbeekje met zijn vistrapjes
  tegen het einde van het laaste stukje over verharde weg met weinig verkeer om vervolgens op het laatst nog
  even onverhard een mooi stukje mee te pikken van dit goed gemarkeerde klompenpad

 75. Fraai en afwisselend klompenpad. Zelfs op zaterdag zeer rustig. Leuke bankjes, oa met zicht op oude boerderij de Havixhorst. Nabij Achterveld verrassend stukje natuurontwikkeling met meanderende beek en vistrappen. Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren!

 76. Vandaag deze route in 2,5 uur gelopen. Zeer mooie omgeving. Het is erg leuk om door weilanden en langs een beek te lopen. Deze ga ik zeker nog een keer doen.

 77. Een heel mooi klompenpad!
  Waarbij grotendeels de paden onverhard zijn en dwars door de weilanden heen gaan.
  Rondom Bitterschoten staan allemaal kunstwerken gemaakt van o.a.oude gereedschapen en metalen.
  Kortom voor ons komt dit pad in onze top 5.
  Bram en Like.

 78. Nu de buien overgetrokken lijken te zijn, waag ik het toch om deze wandeling te doen. En daar het ik ZEKER geen spijt van! Wat een ruimte en rust! De weilanden door, langs kleine watertjes. Prachtige vergezichten met heerlijke wolken-luchten. Deze wandeling is een echte aanrader!

 79. Vandaag 25 maart,

  Het was een prachtig zonnige wandeldag.
  De route klopt zoals de recenties beschrijven.
  In een woord geweldig
  We hebben genoten. Dank voor alle vrijwilligers en particulieren die dit mogelijk maken.
  TOP

 80. Afgelopen zondag was het boffen met het heerlijke zonnige weer én met de mooie, verrassende route die we hebben gelopen!
  Bijna de gehele route bestaat uit kleine paadjes dwars over of tussen de weilanden door. Echt met zorg uitgezocht.
  Bewegwijzering kon niet missen en was uitstekend.
  Er stonden in het begin een aantal borden met mooie foto en bijbehorende wijs verhaal, mooi om te lezen, deze levenswijsheden. Verderop was het Melissenpad met al zijn kunstwerken echt een heel leuke verrassing. Het hield maar niet op! Ook het rustpunt onderweg aan het Melissenpad, waar je zelf je thee of koffie kunt zetten met een koek erbij (tegen een kleine vergoeding uiteraard) was prettig, zeker omdat er zo veel bankjes op dat stuk zijn geplaatst.
  Echt een groot compliment voor de uitzetters en onderhouders van dit pad!

 81. Vandaag (7 maart) het Glindhorsterpad gelopen. Een leuke route door veel weilanden, met recht een klompenpad. Het was wel overal erg nat en drassig. Daardoor wel een paar natte voeten opgelopen. Laarzen of goede waterdichte schoenen geen overbodige luxe dus. Bij het laatste stukje modderbeek was alles helaas nog kaal maar het beloofd een prachtig plekje te worden. Ook genoten van de prachtige kunststukjes onderweg. Zeker de kleine details waren erg leuk en grappig. De moeite waard om daar even de tijd voor te nemen. De route is (nu) goed bewegwijzerd. Maar 1x verkeerd gelopen door eigen onoplettendheid!! 🙂

 82. Vorige week maandag (31 oktober 2016) deze route gelopen tijdens een zonnige herfstdag. Mooie route waarbij je veel door en langs de weilanden loopt. Op een gegeven moment lijkt het alsof je een boerderijerf op loopt. Hier is de route niet met klompenbordjes aangegeven (althans, ik kon ze niet vinden). Geen bordjes, dus rechtdoor blijven lopen helemaal tot de t-splitsing en daar is de route weer aangegeven. Onderdeel van de route is Melissenpad met allemaal kunstwerken langs de route (ook erg leuk voor kinderen). De modderbeek ziet er bijzonder uit gevolgd door een behoorlijk stuk langs weilanden en beekjes. Een mooie route, zeker de moeite waard.

 83. Vandaag lekker gewandeld wij zijn begonnen in achterveld het eerste stukje van de snorrenhoefpad tot aan het startpund van de Glindhorsterpad route daar verder de route gevolgd Glindhorsterpad bij het punt waar je de boshuisweg over steekt kom je wel veel honden poep tegenverder was het een schitterende route ook langs de modderbeek deze gaan we zeker nog eens lopen.

 84. Mooie route, zowel door de velden als langs kunstwerk. Ook grappig de bordjes met wijze woorden.
  Ipv een kaart kan je de route ook via een app downloaden. Is up to date. Plus kan je gelijk zien waar je je op de route begeeft.

 85. Deze zondag deed zijn naam eer aan. Met een prachtig zonnetje begonnen in De Glind.
  Een prachtige wandeling met beginnende herfstkleuren, voor 90% over onverhard, dat is wat
  klompenpadenwandelaars graag willen. Hier loop je werkelijk dwars door de landerijen
  met schitterende uitzichten en doorkijkjes. Een juweeltje van 10km onder de klompenpaden..
  Als het nieuwe gedeelte bij de beek straks begroeit is, dan helemaat een plaatje.
  We wisten niet dat je zo dicht bij huis zo mooi kunt wandelen.
  Een grote pluim voor de grondeigenaren die toestaan dat je over hun erf/grond loopt.
  Iedem voor diegenen die het realiseren en onderhouden. Echt top.
  Tip: Let goed op de bordjes, doe stevige schoenen aan en neem een kaartje mee! ! ! ! !

 86. Vandaag 22 oktober deze, goed aangegeven en goed begaanbare, mooie wandeling gelopen. Geen last gehad van een eventuele omleiding Dwars door de weilanden lopen is zo’n aparte ervaring. Inderdaad is het Melissenpad een leuke aanvulling op de route. De creativiteit van Appie Melissen ontlokte vaak een spontane lach. Fijn ook om even een stop te hebben voor een boterham en wat drinken en niet te vergeten een hele schone toilet. TOP!
  Mooi ook om te zien dat er volop gewerkt wordt aan de herinrichting van de Modderbeek door ‘m weer te laten meanderen. We zijn benieuwd naar het resultaat.

 87. Wij wilden afgelopen zondag weer eens – linksom -het Glindhorsterpad lopen. Volgens de laatste informatie (kaartje uitgeprint) zou er een omleiding via Achterveld zijn maar daarvan vonden wij geen melding toen we bij de Modderbeek waren. Er was daar wel een kleine doorgang gemaakt waardoor je links van de Modderbeek zou kunnen lopen. Wij hadden niet de indruk dat dat het pad was.
  Doorlopend naar Achterveld waren er op het kruispunt nergens markeringen te vinden die op een omleiding duiden. Alles zeer onduidelijk dus. Kunnen we zondag a.s. weer de normale route volgen?

 88. Zonneschijn, vriendelijke wolken, ritselende bladeren, ruizen van de wind in de bomen, vochtig gras, natte schoenen, een wegrennende haas, een stuntende ijsvogel, die onder een duiker van de Modderbeek doorvloog, een met ons meelopende kudde nieuwsgierige koeien, wandelen langs de super heldere Modderbeek (anders dat de naam doet vermoeden), speciaal gezaaide bloemen langs akkers en een heleboel kunst van oude metalen afgedankte voorwerpen. Verwondering en bewondering over hoe dit verzonnen is.
  Zomaar enige ingrediënten van de wandeling van afgelopen 4 oktober over het Glindhorsterpad in De Glind.
  Eens per twee weken laten wij onze voetstappen steeds op een ander klompenpad achter. Dit keer waren wij met z’n tienen, waarvan zelfs twee gasten uit Tasmanië. Ook dit was weer een bijzonder klompenpad. We hebben genoten.

 89. Een prachtig pad met heel veel afwisseling en lekker veel lopen in de weilanden. Leuke onderbreking is het Melissenpad. De route lange de Modderbeek is schitterend.

 90. Voor ons was het de eerste klompenpad route en volgens ons waarschijnlijk de beste want het kon niet beter. Uitstekend weer. Wat een heerlijke stille omgeving zelfs op zaterdag loop je in de rust en we kamen twee andere lopers tegen. Het is ook een natuuravontuur door over velden met paarden, kippen. Genoeg koeien gezien en landerijen vol mais en knolselderij. Heldere riviertje vol leven. Een hele fotogenieke route. We hebben onderweg veel bramen en frambozen geplukt maar je kan nog meer plukken in de pluktijd tegen een kleine vergoeding. Het hoogtepunt is al het kunstwerk van hergebruikt metaal. Bedankt voor deze heerlijke route, ik hoop dat je andere voor een klein gedeelte zo leuk zijn als deze dan is het al super.

 91. Gisteren genoten van dit pad. Het zuidelijke deel heeft variatie en een aantal bankjes; het stuk langs de Modderbeek is prachtige natuur. Het is een echt klompenpad, met veel agrarische elementen. Opvallend: bijna iedereen die ik tegenkwam, groette me vriendelijk. Aanrader!

  Foto-impressie: https://goo.gl/photos/JXgFYv5gAofSAjup9

 92. Een echt landelijk pad waarbij zeer regelmatig overpad werd geboden door diverse boerenbedrijven. Bijzonder was een enorm perceel met honderden loslopende kippen. Toen we even daarna bij een andere boerderij een loslopende haan zagen, wilden we deze haan de dag van zijn leven bezorgen door hem naar de kippenwei te brengen…
  Door het hoge gras lopend langs de Modderbeek, kregen we natte sokken en daardoor natte voeten. Neem droge sokken mee.
  Dit Klompenpad loopt verder ook helemaal over het terrein van verzamelaars van oude werktuigen. Het is ongelofelijk met welk een creativiteit de eigenaar nieuwe objecten heeft gemaakt van oud gereedschap. Dit staat allemaal langs een deel van de route tentoongesteld.

 93. Gisteren hebben wij het Glindhorsterpad en het Snorrenhoefpad gelopen. Echt heel mooi!
  Maar helaas, het Snorrenhoefpad is wegens een afsluiting gedeeltelijk omgelegd. Dit is wel gewijzigd op de kaart van dit pad zelf, maar niet op die van het Glindhorsterpad (waarop beide wandelingen staan), waardoor je de aansluiting mist.
  Wij hebben wel een alternatief kunnen vinden, maar het is beter om de kaart van het Glindhorsterpad ook aan te passen.

 94. Heerlijk dit pad gelopen ook wij vonden het stuk langs de beek een beetje lang maar de rest van het pad echt geweldig. Echt tussen de koeien gelopen. Een aanrader.

 95. Wat een mooi boerenland-pad is dit. Echt een aanrader. De route langs de modderbeek duurt inderdaad wat lang en wordt uiteindelijk een beetje saai. Omdat het pad langs de beek geheel overwoekerd is, zijn een lange broek en hoge schoenen raadzaam ook vanwege de distels en brandnetels. Het pad langs de beek is – op een klein stuk na – droog en goed te lopen. Er zitten geen onverwachte kuilen in gelukkig. De rest van het pad maakt het een onvergetelijk mooie route die geheel over en door boerenland loopt. Ik heb ervan genoten!

 96. Inderdaad, zo hoort een klompenpad te zijn! Vrijwel geheel onverhard. Erg mooie route waarbij de tijd van het jaar natuurlijk ook meehielp. Op de boerenerven bloeit de rododendron en de sering en langs de paden staat het vol met fluitenkruid, boterbloemen en klaver. Kortom, genoten.

 97. Vandaag heb ik deze wandeling gelopen met zeer zeker mooi weer. Ik ben tegen de klok ingelopen en de route bedraagt volgens de gps 9,6 km. De wandeling begint zeer fraai en enorm veel afwisseling. Na ongeveer 6 km kom je bij de modderbeek uit en loop je ongeveer bijna 3 km langs deze beek waarbij de mens de natuur af en toe een beetje geholpen heeft. Op een gegeven moment vond ik het pad langs de beek wel een beetje welletjes. Naar mijn mening werd het een beetje saai en was weer wat afwisseling op de plaats geweest, maar een ander kan een andere mening toegaan zijn. Op het laatst nog gelachen, een tiental koeien hielden het pad bezet en moest over een hek klimmen en onder het prikkeldraad en dwars door een kippenren. Vrijwilligers wederom bedankt. Op naar het volgende pad.

 98. Wat een mooi klompenpad! Bijna alleen maar door weilanden gewandeld en over privé terrein, amper asfalt gezien. Verder ook verrast door het Melissenpaadje met kunstobjecten van Appie Melissen. Echt een aanrader deze wandeling. Ben het eens met eerdere review, dit is hoe een klompenpaadje hoort te zijn.

 99. Wandelen in Barneveld op zondag. Is dat niet de goden verzoeken? Ik heb het erop gewaagd. De weergoden voorspelden van de week een hoop bagger en ellende. Maar de zon schijnt dus ben ik weg van de weg. Glindhorsterpad. Complimenten aan de bedenkers en de makers van dit pad. Ik heb ervan genoten. Lees en kijk mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor het hele verhaal van deze meer dan mooie tocht.

 100. Op 20 april 2016 deze route gelopen. Was verrassend mooi. Vooral ook het deel langs de Modderbeek, die zijn naam overigens (vandaag) geen eer aan doet. Je loopt over bruggetjes, lanks akker en door weilanden. Kortom: echt een klompenpad zoals een klompenpad hoort te zijn! Zeker aan te bevelen!
  We wilden aansluitend het Snorrenhoefpad lopen maar daar geldt een omleiding omdat er aan gewerkt wordt. Dit zou nog 3 km extra worden en dat werd ons iets te veel van het goed.
  Met dank aan alle vrijwilligers en landeigenaren!

 101. Gisteren zondag 17 april deze route gewandeld prachtig en afwisselend; met volop speenkruid,en pinksterbloemen
  en weinig asfalt. Echt aan te bevelen; prachtig openluchtmuseum, en prettig leeszaaltje
  heerlijke koeken.
  Dank klompenpadenaanleggers

 102. Vandaag hebben wij met vrienden het Glindhorsterpad gelopen. Het is een mooie afwisselende wandeling door het buitengebied. We hebben vooral genoten van het pad naar het rustpunt Melissen met de vele kunstwerken . Wat hebben wij toch creatieve mensen. Dit pad is een echte aanrader.

 103. Vandaag gelopen. Na een weekje droog weer niet zo drassig meer, goed te lopen. Veel mooie paadjes langs beken en weilanden, ook dwars door weilanden. Nauwelijks asfalt. Echt een mooie route. Prachtige boerderijen gezien. En een buitenmuseum gratis! Voor mij wel wat kort, volgende keer Snorrenhoefpad meenemen.
  Direct na de start moest ik over een gedeelte van een erf bij een manege. Daar stond een bordje: Honden lopen los, betreden eigen risico. Niet erg uitnodigend, maar……..ik heb (de hele route) geen HOND gezien of gehoord.
  Bedankt iedereen.

 104. Een heel leuk klompenpad, veel weiland, ondanks de drassigheid prima te lopen,, een lang stuk langs de Modderbeek, weinig asfalt. En op de zuidoever van de beek het eerste speenkruid gezien, 28 januari. Natuurlijk een klompje over het hoofd gezien, maar dat hoort bij ons.
  Bedankt beheerders van de klompenpaden.

 105. Op 11-8-2015 de route gelopen, nagenoeg niet voorbereid. Dankzij de bordjes de hele route gedaan dwars door allerlei soort landschap. Gelukkig weinig zon; dan had het een erg warme klus geworden. Leuke dingen beleefd: kunst uit alledaagse voorwerpen; leuke mensen ontmoet; foto’s gemaakt: o.a. van een jonge vrouw met zoontje op de kabelpont naar het speeleiland. (Meldt u?!) Aanrader. Gert

 106. … bij de Klompenpadfans. Vandaag de eerste wandeling gemaakt. Erg leuk en zeer goed aangegeven. We gaan binnenkort een volgende wandeling uitkiezen en lopen!

 107. Dit pad is weer een relatief kort, maar erg mooie en bijna asfaltvrije route. Dwars door de wei, veel langs water, erg leuk “Rustpunt”. En de mogelijkheid even bij te komen na de wandeling of als pauze. Om daarna het Snorrenhoefpad te lopen (to do voor mij) :-). Ga zo door, wel kan de beheerder wat groen voor sommige Klompenpadenbordjes weghalen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.