Glindhorsterpad

Wandelen door de weilanden, langs boerenerven en beken in het prachtige buitengebied van de Glind. Ontdek het mooie buitengebied van de Glind. Wandelen door het agrarische gebied, langs boerenerven, door weilanden en langs beken. Rust, een kleine dorpskern met zeel zorgprojecten en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Glindhorsterpad (10 km)

Startpunt: Grand Café DOK14 De Glind, Rudolphlaan 2 in De Glind

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Routes combineren: het is mogelijk om het Glindhorsterpad te combineren met het Snorrenhoefpad. Let op: de route in de huidige folder van het Snorrenhoefpad en op het kaartje van het Glindhorsterpad klopt niet meer. U kunt het beste met de app lopen of het kaartje van de pagina van het Snorrenhoefpad printen en meenemen.

Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

 • Rustpunt Melissen / Nieuwerwets en Ouderwets Hooiberg, Postweg 25/1, De Glind,
  Openingstijden: zoals aangegeven op bord.
 • Grand Café DOK14 De Glind, Rudolphlaan 2 , De Glind,
  Openingstijden: wisselend
 • Allurepark De Lucht, Barneveldsestraat 49, Renswoude

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag 25 maart,

  Het was een prachtig zonnige wandeldag.
  De route klopt zoals de recenties beschrijven.
  In een woord geweldig
  We hebben genoten. Dank voor alle vrijwilligers en particulieren die dit mogelijk maken.
  TOP

 2. Onderwerp: Met volle teugen genoten van deze route grotendeels over kleine paadjes

  Afgelopen zondag was het boffen met het heerlijke zonnige weer én met de mooie, verrassende route die we hebben gelopen!
  Bijna de gehele route bestaat uit kleine paadjes dwars over of tussen de weilanden door. Echt met zorg uitgezocht.
  Bewegwijzering kon niet missen en was uitstekend.
  Er stonden in het begin een aantal borden met mooie foto en bijbehorende wijs verhaal, mooi om te lezen, deze levenswijsheden. Verderop was het Melissenpad met al zijn kunstwerken echt een heel leuke verrassing. Het hield maar niet op! Ook het rustpunt onderweg aan het Melissenpad, waar je zelf je thee of koffie kunt zetten met een koek erbij (tegen een kleine vergoeding uiteraard) was prettig, zeker omdat er zo veel bankjes op dat stuk zijn geplaatst.
  Echt een groot compliment voor de uitzetters en onderhouders van dit pad!

 3. Onderwerp: Erg nat maar toch zeer geslaagd

  Vandaag (7 maart) het Glindhorsterpad gelopen. Een leuke route door veel weilanden, met recht een klompenpad. Het was wel overal erg nat en drassig. Daardoor wel een paar natte voeten opgelopen. Laarzen of goede waterdichte schoenen geen overbodige luxe dus. Bij het laatste stukje modderbeek was alles helaas nog kaal maar het beloofd een prachtig plekje te worden. Ook genoten van de prachtige kunststukjes onderweg. Zeker de kleine details waren erg leuk en grappig. De moeite waard om daar even de tijd voor te nemen. De route is (nu) goed bewegwijzerd. Maar 1x verkeerd gelopen door eigen onoplettendheid!! 🙂

 4. Onderwerp: Veel door en langs weilanden

  Vorige week maandag (31 oktober 2016) deze route gelopen tijdens een zonnige herfstdag. Mooie route waarbij je veel door en langs de weilanden loopt. Op een gegeven moment lijkt het alsof je een boerderijerf op loopt. Hier is de route niet met klompenbordjes aangegeven (althans, ik kon ze niet vinden). Geen bordjes, dus rechtdoor blijven lopen helemaal tot de t-splitsing en daar is de route weer aangegeven. Onderdeel van de route is Melissenpad met allemaal kunstwerken langs de route (ook erg leuk voor kinderen). De modderbeek ziet er bijzonder uit gevolgd door een behoorlijk stuk langs weilanden en beekjes. Een mooie route, zeker de moeite waard.

 5. Onderwerp: Glindhorsterpad 26-10-2016

  Vandaag lekker gewandeld wij zijn begonnen in achterveld het eerste stukje van de snorrenhoefpad tot aan het startpund van de Glindhorsterpad route daar verder de route gevolgd Glindhorsterpad bij het punt waar je de boshuisweg over steekt kom je wel veel honden poep tegenverder was het een schitterende route ook langs de modderbeek deze gaan we zeker nog eens lopen.

 6. Onderwerp: Glindhorsterpad 22/10/2016

  Mooie route, zowel door de velden als langs kunstwerk. Ook grappig de bordjes met wijze woorden.
  Ipv een kaart kan je de route ook via een app downloaden. Is up to date. Plus kan je gelijk zien waar je je op de route begeeft.

 7. Onderwerp: Glindhorsterpad 23-10-2016

  Deze zondag deed zijn naam eer aan. Met een prachtig zonnetje begonnen in De Glind.
  Een prachtige wandeling met beginnende herfstkleuren, voor 90% over onverhard, dat is wat
  klompenpadenwandelaars graag willen. Hier loop je werkelijk dwars door de landerijen
  met schitterende uitzichten en doorkijkjes. Een juweeltje van 10km onder de klompenpaden..
  Als het nieuwe gedeelte bij de beek straks begroeit is, dan helemaat een plaatje.
  We wisten niet dat je zo dicht bij huis zo mooi kunt wandelen.
  Een grote pluim voor de grondeigenaren die toestaan dat je over hun erf/grond loopt.
  Iedem voor diegenen die het realiseren en onderhouden. Echt top.
  Tip: Let goed op de bordjes, doe stevige schoenen aan en neem een kaartje mee! ! ! ! !

 8. Onderwerp: Mooie herfstwandeling

  Vandaag 22 oktober deze, goed aangegeven en goed begaanbare, mooie wandeling gelopen. Geen last gehad van een eventuele omleiding Dwars door de weilanden lopen is zo’n aparte ervaring. Inderdaad is het Melissenpad een leuke aanvulling op de route. De creativiteit van Appie Melissen ontlokte vaak een spontane lach. Fijn ook om even een stop te hebben voor een boterham en wat drinken en niet te vergeten een hele schone toilet. TOP!
  Mooi ook om te zien dat er volop gewerkt wordt aan de herinrichting van de Modderbeek door ‘m weer te laten meanderen. We zijn benieuwd naar het resultaat.

 9. Onderwerp: Route langs Modderbeek vanaf De Glind (Schoonderbekerweg)

  Wij wilden afgelopen zondag weer eens – linksom -het Glindhorsterpad lopen. Volgens de laatste informatie (kaartje uitgeprint) zou er een omleiding via Achterveld zijn maar daarvan vonden wij geen melding toen we bij de Modderbeek waren. Er was daar wel een kleine doorgang gemaakt waardoor je links van de Modderbeek zou kunnen lopen. Wij hadden niet de indruk dat dat het pad was.
  Doorlopend naar Achterveld waren er op het kruispunt nergens markeringen te vinden die op een omleiding duiden. Alles zeer onduidelijk dus. Kunnen we zondag a.s. weer de normale route volgen?

 10. Onderwerp: Start van de herfst opsnuiven

  Zonneschijn, vriendelijke wolken, ritselende bladeren, ruizen van de wind in de bomen, vochtig gras, natte schoenen, een wegrennende haas, een stuntende ijsvogel, die onder een duiker van de Modderbeek doorvloog, een met ons meelopende kudde nieuwsgierige koeien, wandelen langs de super heldere Modderbeek (anders dat de naam doet vermoeden), speciaal gezaaide bloemen langs akkers en een heleboel kunst van oude metalen afgedankte voorwerpen. Verwondering en bewondering over hoe dit verzonnen is.
  Zomaar enige ingrediënten van de wandeling van afgelopen 4 oktober over het Glindhorsterpad in De Glind.
  Eens per twee weken laten wij onze voetstappen steeds op een ander klompenpad achter. Dit keer waren wij met z’n tienen, waarvan zelfs twee gasten uit Tasmanië. Ook dit was weer een bijzonder klompenpad. We hebben genoten.

 11. Onderwerp: Een van de mooiste

  Een prachtig pad met heel veel afwisseling en lekker veel lopen in de weilanden. Leuke onderbreking is het Melissenpad. De route lange de Modderbeek is schitterend.

 12. Onderwerp: Wat een geweldige beleving

  Voor ons was het de eerste klompenpad route en volgens ons waarschijnlijk de beste want het kon niet beter. Uitstekend weer. Wat een heerlijke stille omgeving zelfs op zaterdag loop je in de rust en we kamen twee andere lopers tegen. Het is ook een natuuravontuur door over velden met paarden, kippen. Genoeg koeien gezien en landerijen vol mais en knolselderij. Heldere riviertje vol leven. Een hele fotogenieke route. We hebben onderweg veel bramen en frambozen geplukt maar je kan nog meer plukken in de pluktijd tegen een kleine vergoeding. Het hoogtepunt is al het kunstwerk van hergebruikt metaal. Bedankt voor deze heerlijke route, ik hoop dat je andere voor een klein gedeelte zo leuk zijn als deze dan is het al super.

 13. Onderwerp: Prachtig

  Gisteren genoten van dit pad. Het zuidelijke deel heeft variatie en een aantal bankjes; het stuk langs de Modderbeek is prachtige natuur. Het is een echt klompenpad, met veel agrarische elementen. Opvallend: bijna iedereen die ik tegenkwam, groette me vriendelijk. Aanrader!

  Foto-impressie: https://goo.gl/photos/JXgFYv5gAofSAjup9

 14. Onderwerp: Koeien en kippen

  Een echt landelijk pad waarbij zeer regelmatig overpad werd geboden door diverse boerenbedrijven. Bijzonder was een enorm perceel met honderden loslopende kippen. Toen we even daarna bij een andere boerderij een loslopende haan zagen, wilden we deze haan de dag van zijn leven bezorgen door hem naar de kippenwei te brengen…
  Door het hoge gras lopend langs de Modderbeek, kregen we natte sokken en daardoor natte voeten. Neem droge sokken mee.
  Dit Klompenpad loopt verder ook helemaal over het terrein van verzamelaars van oude werktuigen. Het is ongelofelijk met welk een creativiteit de eigenaar nieuwe objecten heeft gemaakt van oud gereedschap. Dit staat allemaal langs een deel van de route tentoongesteld.

 15. Onderwerp: Kaart Glindhorsterpad nog aanpassen

  Gisteren hebben wij het Glindhorsterpad en het Snorrenhoefpad gelopen. Echt heel mooi!
  Maar helaas, het Snorrenhoefpad is wegens een afsluiting gedeeltelijk omgelegd. Dit is wel gewijzigd op de kaart van dit pad zelf, maar niet op die van het Glindhorsterpad (waarop beide wandelingen staan), waardoor je de aansluiting mist.
  Wij hebben wel een alternatief kunnen vinden, maar het is beter om de kaart van het Glindhorsterpad ook aan te passen.

 16. Onderwerp: Echt klompenpad

  Heerlijk dit pad gelopen ook wij vonden het stuk langs de beek een beetje lang maar de rest van het pad echt geweldig. Echt tussen de koeien gelopen. Een aanrader.

 17. Onderwerp: Mooi boerenland!

  Wat een mooi boerenland-pad is dit. Echt een aanrader. De route langs de modderbeek duurt inderdaad wat lang en wordt uiteindelijk een beetje saai. Omdat het pad langs de beek geheel overwoekerd is, zijn een lange broek en hoge schoenen raadzaam ook vanwege de distels en brandnetels. Het pad langs de beek is – op een klein stuk na – droog en goed te lopen. Er zitten geen onverwachte kuilen in gelukkig. De rest van het pad maakt het een onvergetelijk mooie route die geheel over en door boerenland loopt. Ik heb ervan genoten!

 18. Onderwerp: Prachtig pad

  Inderdaad, zo hoort een klompenpad te zijn! Vrijwel geheel onverhard. Erg mooie route waarbij de tijd van het jaar natuurlijk ook meehielp. Op de boerenerven bloeit de rododendron en de sering en langs de paden staat het vol met fluitenkruid, boterbloemen en klaver. Kortom, genoten.

 19. Onderwerp: Modderbeek

  Vandaag heb ik deze wandeling gelopen met zeer zeker mooi weer. Ik ben tegen de klok ingelopen en de route bedraagt volgens de gps 9,6 km. De wandeling begint zeer fraai en enorm veel afwisseling. Na ongeveer 6 km kom je bij de modderbeek uit en loop je ongeveer bijna 3 km langs deze beek waarbij de mens de natuur af en toe een beetje geholpen heeft. Op een gegeven moment vond ik het pad langs de beek wel een beetje welletjes. Naar mijn mening werd het een beetje saai en was weer wat afwisseling op de plaats geweest, maar een ander kan een andere mening toegaan zijn. Op het laatst nog gelachen, een tiental koeien hielden het pad bezet en moest over een hek klimmen en onder het prikkeldraad en dwars door een kippenren. Vrijwilligers wederom bedankt. Op naar het volgende pad.

 20. Onderwerp: Beste klompenpad tot nu toe

  Wat een mooi klompenpad! Bijna alleen maar door weilanden gewandeld en over privé terrein, amper asfalt gezien. Verder ook verrast door het Melissenpaadje met kunstobjecten van Appie Melissen. Echt een aanrader deze wandeling. Ben het eens met eerdere review, dit is hoe een klompenpaadje hoort te zijn.

 21. Onderwerp: Verbazing, vertrouwen, respect en positieve energie.....

  Wandelen in Barneveld op zondag. Is dat niet de goden verzoeken? Ik heb het erop gewaagd. De weergoden voorspelden van de week een hoop bagger en ellende. Maar de zon schijnt dus ben ik weg van de weg. Glindhorsterpad. Complimenten aan de bedenkers en de makers van dit pad. Ik heb ervan genoten. Lees en kijk mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor het hele verhaal van deze meer dan mooie tocht.

 22. Onderwerp: Prachtige route

  Op 20 april 2016 deze route gelopen. Was verrassend mooi. Vooral ook het deel langs de Modderbeek, die zijn naam overigens (vandaag) geen eer aan doet. Je loopt over bruggetjes, lanks akker en door weilanden. Kortom: echt een klompenpad zoals een klompenpad hoort te zijn! Zeker aan te bevelen!
  We wilden aansluitend het Snorrenhoefpad lopen maar daar geldt een omleiding omdat er aan gewerkt wordt. Dit zou nog 3 km extra worden en dat werd ons iets te veel van het goed.
  Met dank aan alle vrijwilligers en landeigenaren!

 23. Onderwerp: Verrassende en mooie route

  Gisteren zondag 17 april deze route gewandeld prachtig en afwisselend; met volop speenkruid,en pinksterbloemen
  en weinig asfalt. Echt aan te bevelen; prachtig openluchtmuseum, en prettig leeszaaltje
  heerlijke koeken.
  Dank klompenpadenaanleggers

 24. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag hebben wij met vrienden het Glindhorsterpad gelopen. Het is een mooie afwisselende wandeling door het buitengebied. We hebben vooral genoten van het pad naar het rustpunt Melissen met de vele kunstwerken . Wat hebben wij toch creatieve mensen. Dit pad is een echte aanrader.

 25. Onderwerp: Prachtige route, aanrader

  Vandaag gelopen. Na een weekje droog weer niet zo drassig meer, goed te lopen. Veel mooie paadjes langs beken en weilanden, ook dwars door weilanden. Nauwelijks asfalt. Echt een mooie route. Prachtige boerderijen gezien. En een buitenmuseum gratis! Voor mij wel wat kort, volgende keer Snorrenhoefpad meenemen.
  Direct na de start moest ik over een gedeelte van een erf bij een manege. Daar stond een bordje: Honden lopen los, betreden eigen risico. Niet erg uitnodigend, maar……..ik heb (de hele route) geen HOND gezien of gehoord.
  Bedankt iedereen.

 26. Onderwerp: Langs de Modderbeek

  Een heel leuk klompenpad, veel weiland, ondanks de drassigheid prima te lopen,, een lang stuk langs de Modderbeek, weinig asfalt. En op de zuidoever van de beek het eerste speenkruid gezien, 28 januari. Natuurlijk een klompje over het hoofd gezien, maar dat hoort bij ons.
  Bedankt beheerders van de klompenpaden.

 27. Onderwerp: Echt leuk

  Op 11-8-2015 de route gelopen, nagenoeg niet voorbereid. Dankzij de bordjes de hele route gedaan dwars door allerlei soort landschap. Gelukkig weinig zon; dan had het een erg warme klus geworden. Leuke dingen beleefd: kunst uit alledaagse voorwerpen; leuke mensen ontmoet; foto’s gemaakt: o.a. van een jonge vrouw met zoontje op de kabelpont naar het speeleiland. (Meldt u?!) Aanrader. Gert

 28. Onderwerp: We horen er nu ook bij....

  … bij de Klompenpadfans. Vandaag de eerste wandeling gemaakt. Erg leuk en zeer goed aangegeven. We gaan binnenkort een volgende wandeling uitkiezen en lopen!

 29. Onderwerp: Mooi !

  Dit pad is weer een relatief kort, maar erg mooie en bijna asfaltvrije route. Dwars door de wei, veel langs water, erg leuk “Rustpunt”. En de mogelijkheid even bij te komen na de wandeling of als pauze. Om daarna het Snorrenhoefpad te lopen (to do voor mij) :-). Ga zo door, wel kan de beheerder wat groen voor sommige Klompenpadenbordjes weghalen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*