Goilberdingerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Culemborg. Wandelen door weilanden en de uiterwaarden van de Lek, over fort Everdingen, historische dijken en door boerenland. De weidsheid van het rivierenlandschap en de cultuurhistorie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Goilberdingerpad (15 km)

Startpunt: Werk aan het Spoel/Caatje aan de Lek, Goilberdingerdijk 40 in Culemborg

Openbaar vervoer: Bushalte Schootsveldpad in Culemborg. Station Culemborg ligt 3 km van de route

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Goilberdingerpad kan gecombineerd worden met het Kuilerburgerpad en het Lint- en Liniepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Definitieve route is te bewandelen!

  Vanaf zondag 25 juni is de definitieve route te bewandelen! Met nog meer mooie onverharde stukken en over het terrein van Fort Everdingen! Rugzak op, klompen (opnieuw) aan en gaan! De vrijwilligers horen graag wat u ervan vindt.

  Veel wandelplezier,

  Marlies van Loon – team Klompenpaden

 2. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Vandaag dit mooie klompenpad gelopen, veel variatie, vooral de uiterwaarden en de zandput. Heel veel vogels gezien en gehoord, o.a de koekoek, ook echt gezien, wat niet vaak gebeurt. Omdat het warm en broeierig weer was, niet de verlenging over de A2 gelopen, hadden het stukje van Dick van den Brandhof gelezen, dat het weinig toegevoegde.
  In de Zandput, was het wel opletten, want door het hoge gras en de brandnetels, misten we een paar keer bijna een paaltje, verder was de bewegwijzering prima in orde. Dank aan de vrijwilligers die ook dit klompenpad mogelijk hebben gemaakt.

  Vriendelijke groet Tjeerd en Jantje Veenendaal.

 3. Onderwerp: Foutje in route omschrijving

  De Veldkeuken Culemborg is sinds begin dit jaar beëindigd. Vaatje aan de Lek is de nieuwe uitbater van de horeca bij het beginpunt.

 4. Onderwerp: Nu al mooi klompenpad en het wordt nog mooier?

  Vandaag dit pad in de mooie Betuwe gelopen met de klok mee. Het is een prachtig klompenpad terwijl het blijkbaar nog niet af is. Als het af is kom ik nog een keer. Bijzonder mooi: De Zandput en de uiterwaarden.
  Minpunt is de A2. Het is de vraag of de wandelaar er 40 minuten voor over heeft om een klein stukje (wel mooie) natuur aan de andere kant van de A2 te zien. Ik was blij dat ik het geruis van de snelweg achter me kon laten. Verder prachtig, maar de lus vond ik dus wat minder.
  Alle paden heb ik nu gelopen, d.w.z 97 stuks, want één pad is (tijdelijk?) gesloten, te weten het Veen- en Veldendijkpad in Bunschoten. Dus ga ik weer verder met herhalingen van paden op de Veluwe.
  En 13 mei wordt er een nieuw pad geopend in Hoenderlo. Ik zie er naar uit. Daar is het prachtig.
  En op 31 mei wordt het 100ste pad geopend in mijn geboorteplaats Renswoude.
  Bij deze nog maar eens alle vrijwilligers, boeren, landbezitters en verder iedereen die geholpen heeft al die paden te openen en te onderhouden hartelijk te bedanken.

 5. Onderwerp: 20 april

  Deze route met een vriendin gelopen. We hebben genoten van alle mooie dingen die we tegen kwamen. Heel veel vogels horen fluiten en vlinders gezien. Prachtige route.

 6. Onderwerp: 2e paasdag

  Deze route op 2e paasdag, 17 april 2017 gelopen. Mooie route, allemachtig prachtig.
  Elly Tunders &
  Albert van Heijningen

 7. Onderwerp: Veldkeuken is niet meer, heet nu Caatje aan de Lek en is erg open

  De Veldkeuken is niet meer, heet nu Caatje aan de Lek en is erg open. Openingstijden op webzijde van het etablissement.

 8. Onderwerp: Veel asfalt, valt wat tegen

  Zaterdag 1 april (geen grap) hebben we samen dit klompenpad gelopen. Over het algemeen ben ik erg content met de klompenpaden, goed verzorg, afwisselend en voorzien van een goede app met info is het wandelen echt leuker geworden.

  Dit pad was een tegenvaller. Veel langs lange saaie wegen en bij sommige bouweerken (oude kazematten en brugdelen) was info welkom geweest. Het grootste deel liep langs binnenwegen. Alleen het laatste deel op de dijk, fort Everdingen en de uiterwaarden was plezierig om te wandelen.

  Fort Everdingen en de bijbehorende brouwerij zijn een aanrader !

 9. Onderwerp: Goilberdingerpad

  Vandaag (30-03) het Goilberdingerpad gelopen. Gestart vanaf carpoolplaats Zijderveld/A2 en aanloop via de Kerkweg. Hele mooie route langs de Zandput naar Werk aan het Spoel. Jammer dat de weg langs de Zoowijkerweg en Prijsseweg (veel verkeer) minder aantrekelijk is, waarschijnlijk vanwege een tijdelijke omleiding (?). De natuur en historie maakt echter veel goed. Voor herhaling vatbaar langs de “normale” route.

 10. Onderwerp: reactie op 'routebeschrijving'

  Beste Lalita,

  Voor alle Klompenpaden geldt dat u de route kunt lopen via de gratis app, het uit te printen kaartje op de website of via de folder. De route is ook gemarkeerd in het veld, maar we raden af om zonder kaartje, app of folder te gaan lopen.
  De folders worden verkocht bij de verkooppunten die hierboven staan.

  Veel wandelplezier gewenst!

  Marlies van Loon

 11. Onderwerp: routebeschrijving

  Hoe kom ik aan een routebeschrijving.
  Kan ik dat ergens bestellen/kopen.
  Ik hoor
  Alvast dank

 12. Onderwerp: mooi

  Prachtig klompenpad in mijn eigen stadje. Ik woon hier 41 jaar en geniet van de plekken waar je normaal niet (mag) komen. Reuze benieuwd naar het laatste stukje dat nog niet klaar is, maar fijn dat hij al is opengesteld. Goede afstand om te lopen 11, 15 of 18km.

  Bedankt Stichting Landschapsbeheer Gelderland en natuurlijk de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 13. Onderwerp: reactie op 'jammer'

  Beste meneer Woortman,

  Bedankt voor uw reactie.
  Jammer dat uw eerste kennismaking met het nieuwe Goilberdingerpad niet zo positief is.
  Dat het pad nog niet af was bij de opening viel helaas niet te voorkomen. We hadden het zo lang mogelijk uitgesteld maar zaten gebonden aan subsidievoorwaarden waardoor we moesten opleveren en de uitvoering van grote maatregelen zoals dijkverzwaring en realisatie van natuurvriendelijke oevers die de route fraaier maken lieten op zich wachten.

  Uiteindelijk wordt het een erg mooie route. Tot die tijd delen we bij de folders een speciaal inlegvelletje uit met de huidige route, zodat we voorkomen dat mensen verdwalen. Helaas is dat, waarschijnlijk doordat u het laatste exemplaar had, bij u niet goed gegaan.
  U kunt naast de folder ook de gratis app downloaden of het kaartje van de website printen. Deze zijn altijd actueel en worden aangepast zo gauw de route helemaal definitief is. Dat zal waarschijnlijk begin 2017 zijn.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst.

 14. Onderwerp: Jammer

  Onlanngs naar het Spoel gefietst met de bedoeling het klompenpad te lopen. Na enig zoeken kregen we de laatste folder, zonder inlegvel. Na een km. Lopen ontdekken we, dat het pad nog niet af is. Toch maar even ons mobieltje geraadpleegd. De omleiding die we moesten lopen beloofde veel rechte stukken asfalt. Omdat we in Culemborg wonen, hadden we ons erg verheugd op deze nieuwe wandeling door het buitengebied. Die asfaltweggetjes kenden we natuurlijk wel van onze fietstochten. Het is erg jammer, dat klompenpaden geopend worden, terwijl Ze nog niet af zijn. Dit pad kan best iets worden, maar nu werd het net zo,’n teleurstelling als het Engelroderpad bij Beusichem. Asfalt en nog eens asfalt. Niks klompenpad of in ieder geval veel te weinig. Op deze manier prijzen de klompenpaden zich uit de markt. Ik snap, dat de Betuwe weinig Onverharde paden heeft en dat de boeren minder genegen zijn om mensen over hun erf te laten lopen. Als liefhebber en vrijwilliger bij andere klompenpaden moest met dit toch een keer van het hart. Met vriendelijke groet, Henk Woortman

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*