Holhorsterpad

Ontdek het mooie buitengebied van Beemte Broekland. Wandelen door het Weteringse Broek, langs het Apeldoorns Kanaal en de middeleeuwse Grift. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Holhorsterpad (11 km)

Startpunt: Dorpshuis, Beemterweg 25A in Beemte Broekland

Openbaar vervoer: Bushaltes Laan van de Dierenriem en Laan van de Leeuw aan de Oost-Veluweweg in Apeldoorn

Opstappunt: Kanaal-Noord in Apeldoorn

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Holhorsterpad kan gecombineerd worden met het Kopermolenpad en het Avervoorderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: klompenroute

  Vandaag dit klompen pad gelopen, deze route viel ons tegen we hebben haast constant de auto’s in de omgeving gehoord. Volgens ons is zijn er bij Beemte veel meer mooiere plekken om te lopen dan dit klompen pad heel jammer maar we hebben onze beweging wel weer gehad en t was mooi weer.

 2. Onderwerp: klompenroute

  Vandaag dit klompen pad gelopen, deze route viel ons tegen we hebben haast constant de auto’s in de omgeving gehoord. Volgens ons is zijn er bij Beemte veel meer mooiere plekken om te lopen dan dit klompenpad, heel jammer maar we hebben onze beweging wel weer gehad en t was mooi weer.

 3. Vandaag het Holhorsterpad gelopen.Wat jammer was geen of weinig boerenerven. Veel verharder paden. Maar ze kunnen ook niet allemaal even mooi zijn.was een grote ronding met van alles wat. Niet 1 van de mooiste. Maar verschil moet er zijn. Op naar de volgende.Fam .Nieuwenhuis.

 4. Onderwerp: Holhorsterpad

  Toch bijzonder hoe je in een drukke en verstedelijkte omgeving zo’n diverse landelijke route kunt lopen. Het Holhorsterpad biedt ongeveer 5 kilometer onverharde paden, waarvan een flink aantal nieuw. Daarnaast ook over fietspaden en autoluwe wegen (muv de drukkere Beemterweg).

 5. Onderwerp: Helaas

  Vandaag dit klompenpad gelopen en het viel ons behoorlijk tegen. Veel verkeersgeluiden van de nabije snelwegen, hondenpoep en asfalt.

  Van de ongeveer twintig klompenpaden die we gelopen hebben de afgelopen jaren was dit de minste. Jammer.

 6. Onderwerp: Toch wel een beetje gelijk met de negative opmerkingen

  Recensies zijn wij zelf altijd voorzichtig mee, omdat ieder mens anders in elkaar zit, wij moeten echter toch wel beamen wat hierboven wordt geschreven.

  Ondanks de vele noeste arbeid die het kost om een mooi klompenpad te maken moeten we hier toch concluderen dat je bij deze route rekening moet houden met veel asfalt(te veel voor ons gevoel, de klompenpaden die we hebben gelopen is dit minder dan de helft) en als je van natuurschoon en stilte houdt moet je deze denk ik niet nemen.

  Wat ik zelf wel super mooi vind zijn de natuurlijke bruggen die zijn geplaatst ,dat zijn net kunstwerken.

  Al met al toch een hele leuke middag gehad, onze dank is groot dat het team van vrijwilligers dit toch allemaal mogelijk maakt.

  Niet iedere route kan naar ieders mensen wens worden ingevuld worden 🙂

  groeten van Bert en Lin

 7. Onderwerp: Holthorsterpad

  Onlangs het holhorsterpad gelopen, een mooi klompenpad en erg divers.
  De omgeving was merendeels prachtig, en dat je daarbij een snelweg moet oversteken het zij zo.
  Wel was het inderdaad zo dat met name het gedeelte dichtbij Apeldoorn nog al wat paden had met te veel en hoge brandnetels, maar ook dat overwonnen.
  En dat er een 2 tal paaltjes door de ijverige boeren waren omgereden, en niet weer terug gezet, jammer!!
  Maar al met al erg genoten van deze mooie omgeving, hulde.

 8. Onderwerp: Tegenvallertje (Was er al beducht voo))

  Na eerst alle omliggende paden te hebben gelopen was nu dit pad aan de beurt. Vandaag gelopen, tegen de klok in. Bij de industrie van A’doorn aangekomen moet je NIET de alternatieve route volgen en wat brandnetels trotseren en verderop moet je je rechterooglap voordoen. Links is nog wel mooie natuur. Overigens is het hier wel rustig.
  Verder zijn er wel leuke natuurstukjes, maar ja, het geluid van het verkeer is jammer. Een klompenpad hoort niet over en snelweg te gaan, denk ik. Ik ben het grotendeels met Andries eens.
  Het valt mij op dat dit een nieuwe klompenpad is te vergelijken met het nieuwe Hoeverveldpad in Putten. Dat is helemaal niks. 3 prachtige paden in de buurt (Oldenaller-, Norder- en Pelserpad). De mooie stukken van dit pad zitten ook al in de andere paden (gekaapt), verder gaat dit pad rechttoe rechtaan naar de A28 om vervolgens nog een stuk naast de snelweg te lopen en daarna er ook nog overheen. Totaal geen toegevoegde waarde voor de regio. Tot die conclusie kom ik ook bij dit pad, al is dit pad iets interessanter dan het nieuwe pad in Putten.
  Zo zachtjes aan ga ik denken: liever geen nieuw pad als de bestaande paden veel mooier zijn.
  Dit was pad nr 66, daarna ben ik naar Emst gereden en heb het Schraverensepad gelopen. Een juweeltje en stil, een verademing.

 9. Onderwerp: Verrassend dicht bij huis

  Net terug van onze wandeling en zoals meerdere reacties al aangeven, is er last van verkeerslawaai van de A50, maar dat is logisch, gezien de ligging van dit uitgezette klompenpad. Wij hadden een stevige westenwind en we hadden alleen aan de kant van de Weteringse Broek last van de weg, maar zodra je de A50 weer oversteekt, kom je in de Beemte en is de verkeershinder snel weg. Mooi stukje langs de Grift. Fietsen doen we vaak langs het kanaal, maar we wisten niet dat er zo’n leuk wandelpad langs de Grift liep. Ons heeft de route zo vlakbij huis verrast.

 10. Onderwerp: verkorte route

  Leuk om een voor ons niet zo bekende kant van Apeldoorn te lopen. Zo dicht bij de bebouwde kom is het wel logisch dat er wat verkeerslawaai en horizonvervuiling is, maar voor een keer vinden wij dat ook niet zo erg. Klompenpad, tja, wat is daar de definitie eigenlijk van?
  Wat wel lastig was, was dat de verkorte route op één plek niet was aangegeven, of misschien klopte de in het veld aangegeven route niet met de kaart. Dan loop je gauw wat te dwalen. Ook was het niet helder welke verkorting wij moesten volgen om 8 km te lopen, die bij het kanaal, of die bij de A50. Maar misschien staat dat in de folder? Wij liepen met de app.

 11. Onderwerp: VERRASSING !

  Zaterdag 23 juli liepen we met een groepje van 8 personen het pad. ‘t Was best warm, maar de route verraste ons, vooral na ook kritische berichtgeving. b.v. weinig geluidshinder, ‘t geluid van autowegen was er nu nauwelijks: het hangt dus ook sterk af van waar de wind vandaan komt. De verassing was, dat het hier en daar ook over “spannende” paden ging (als je niet de alternatieve route koos) of door een jong natuurgebied. Kortom, het was weer één van die vele mooie klompenpaden. Dank aan al die vrijwilligers (en eigenaren!), die ook dit pad mogelijk maakten. En er zijn zelfs meer en meer overstappunten, zodat je hele (gevarieerde) tochten kan maken.
  Even terzijde: Hoewel niet bang voor teken, was het gras soms wel wat aan de hoge kant. Maakt het extra spannend. En 1x hadden we moeite met de route, door het grasland naar het overstappunt van de Avervoorderpad. Maar dat zal wel aan ons hebben gelegen ………..? (Is er ook ergens een plek op deze site waar je foto’s kan plaatsen ?)

 12. Onderwerp: Holhorsterpad

  Een heel mooi pad, zeker een echt klompenpad. Natuurlijk is het jammer van het auto geluid. Maar de route is prachtig. Bedankt. Vr. Gr. Anja & Willem

 13. Onderwerp: Een echt klompenpad door echt boerenland

  Dit pad zou geen klompenpad mogen heten….. daar breekt onze klomp!!! Een klompenpad is een wandeling over boerenland, lezen we op de homepage van deze website. En daarmee is het Holhorsterpad voor ons een echt klompenpad. We zagen koeien met kalfjes in de wei, we zagen boeren het gras binnenhalen van grote akkers, we zagen kikkerpoelen, we zagen bermen vol met bloemen en we zagen verkeer op de weg. Maar zonder die weg zouden wij niet bij het startpunt van dit klompenpad zijn gekomen!

  Het Holhorsterpad voert je door echt boerenland anno 2016. Wij vinden het een aanrader! De route is duidelijk aangegeven, we hebben het zonder folder en zonder app probleemloos gelopen. Dank aan de vrijwilligers!! Foto’s vind je op mijn blog op http://www.hetpothoven.nl

 14. Onderwerp: Holhorsterpad

  Jammer,jammer. Veel geluidsoverlast van verkeer op snelweg A50, Oost-Veluweweg en Kanaal Noord. Beemterweg is een lange asfaltweg bij aanvang route met erg veel verkeer. Wij lopen veel klompenpaden, geven ook aan als het wèl mooi is. Het Holhorsterpad verdient de naam klompenpad in onze beleving niet. Het aangrenzende pad Kopermolenpad is een echt klompenpad met veel natuur, weinig asfalt en praktisch geen verkeer. Een aanrader om te lopen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*