Houtdijkenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Kamerik. Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Oude Rijn. Geniet van de slingerende rivier en de lijnrechte polders. klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Houtdijkenpad (12 km)

Startpunt: Boerderij de Boerinn, Mijzijde 6, Kamerik

Openbaar vervoer: Bushalte Sluis

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Houtdijkenpad kunt u combineren met het Graveslootpad  of het Teylingenpad. Dit wordt aangegeven in het veld.

Broedseizoen
: De route is tijdens het broedseizoen gesloten tussen 1 april en 15 juni tussen De Boerinn en ‘s Gravesloot. Alternatieve route (niet gemarkeerd) loopt van het startpaneel bij De Boerinn naar de Mijzijde over Mijzijde naar het zuiden, fietspad (westzijde van de watergang langs de N405 Van Teylingenweg) en De Kruipin naar ‘s Graveslootpad.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Teylingenpad

  Het Teylingenpad mis ik in de app. Is dit ivm de werkzaamheden?

  Met vriendelijke groet,
  Margret Does.

 2. Onderwerp: Weer een topper....

  Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Begonnen bij einde van ‘s-Gravesloot. Eerst mooi stukje Bredius, dan wel een paar km op een paadje langs de Oude Rijn, dan een binnenweggetje langs boerderijen (Houtdijk?), dan dwars door weilanden met koeien, dan even door centrum Kamerik, dan weiland wat ook in Gravenslootpad zit. Ik vond het een geweldig mooi pad. Van de 12 km zeker 11km mooi. De bewegwijzering was hier uitstekend (in tegenstelling tot Graveslootpad gisteren).
  Ik heb nog een tip voor de lopers: Als je bereid bent 15 km te lopen, moet je dit pad lopen en bij Bredius een stuk van het Graveslootpad meenemen, van ‘s- Gravensloot (eind) tot ‘s-Gravensoot (Nieuwendijk). Dan hoef je Graveslootpad verder niet meer te lopen.
  Ik logeer een weekje in Kamerik op een boerderij, morgen Teijlingenpad, denk ik, vroeg beginnen want het wordt warm. Iedereen weer bedankt.

 3. Onderwerp: Onduidelijke route...

  Wij lopen regelmatig met veel plezier klompenpaden, maar dit keer vonden we het erg lastig lopen.
  We hebben deze route gisteren (geprobeerd) te lopen vanaf het station en startten rond half 12, maar omdat we eind van de middag nog een afspraak hadden in Woerden, hebben we de route maar afgebroken om ons niet te veel te hoeven haasten. Zoals hiervoor ook gemeld is, is de route aanduiding in het weiland erg onduidelijk, niet alleen vanwege het broedseizoen op dit moment. Jammer. Wel vonden we de startlocatie op de boerderij geslaagd.

 4. Onderwerp: Mooie polderroute

  25-04-1015 dit klompenpad gelopen. wij hebben hem in tegengestelde richting gelopen. In de polder staan weinig klompjes. Als je langs het water glopen hebt sta je ineens in het centrum van Woerden daar was het erg onduidelijk waar je heen moest lopen. Na wat zoeken vonden we het klompje richting station. Plaats even een klompje aan de brug zodat je weet dat je linksaf moet lopen naar het park.

 5. Onderwerp: Veel asfalt en verkeer geluiden

  Zaterdag dit klompenpad gelopen, over het algemeen veel langs de weg gelopen, waardoor je altijd wel auto’s hoort. Je loop ook wel door weiland en door een park, maar over het algemeen niet echt “rustig” lopen. Mini pondje was wel leuk. Wij geven dit pad een 6, er zijn mooiere klompenpaden.

 6. Onderwerp: Natte weilanden en mooie omgeving

  Vanaf station Woerden zijn we met deze route begonnen. De omgeving vonden wij erg afwisselend: het verrassend mooie Brediuspark, rustige jaagpad, smalle houtkades, mooie doorsteek door weilanden en het sfeervolle Kamerik. Door de vele regen van de afgelopen tijd waren de weilanden eigenlijk onbegaanbaar. Wij hebben er door één gewandeld, erg avontuurlijk! Tip: de Mijzijde is een prima alternatief voor het boerenland bij punt 1 op de kaart. Als alternatief voor het boerenland tussen punt 3 en 4 kan je het fietspad (Houtdijkerpad) parallel aan de Ir. Enschedeweg lopen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*