Klarenbeeksepad

Ontdek het prachtige, cultuurhistorische landschap van Klarenbeek. Door weilanden en bossen, over landgoederen en langs beken en historische boerderijen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Klarenbeeksepad (13 km)

Startpunt: Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55 in Klarenbeek, gemeente Voorst

Opstappunt: Station Klarenbeek, Hoofdweg in Klarenbeek

Openbaar vervoer: Station Klarenbeek of bushalte Elsbosweg in Klarenbeek

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

 • Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55, Klarenbeek, gemeente Voorst,
  Openingstijden: di-vr 10.00-21.00 uur, za-zo 11.00-21.00 uur
 • IJssalon De IJskoningin, Molenweg 4, Klarenbeek, gemeente Voorst,
  Openingstijden: ma-zo 12.30 -20.30 uur

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Super

  Vandaag op een lekkere nazomerse dag 13 km gewandeld. Hebben enorm genoten van de tocht! Alles duidelijk aangegeven. Wel goed op de bordje Letten. Voordat je het weet mis je een bordje door het prachtige uitzicht.
  Top route!

 2. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  zondag 8 oktober dit pad gelopen. Zeer mooie tocht! We hadden de modder tot op de knie zitten maar dat weet je van te voren met regenachtige dagen. Geen horeca onderweg, wil je dat wel dan zal je het beginpunt moeten veranderen. Super dat je bij mensen over het erf mag. Wij hebben idd de route met de klok meegelopen en gelijk al de verlenging gedaan. Kom je terug op dat punt weet je dat je door moet maar dat is aan de bordjes niet te zien (het bordje zit aan de achterkant) Was voor ons geen probleem maar we snappen de verwarring. Complimenten voor de tocht en het onderhoud!

 3. Onderwerp: Top

  Het Klarenbeeksepad stond gisteren op het menu. Eindelijk eens gewoon droog en een heerlijk zonnetje, ingrediënten voor een heerlijke wandeling en voor mij uiteraard ook foto’s schieten. Het pad is inmiddels aardig plat getreden, geen
  bordjes en app nodig lol. Belangrijk lijkt mij om bijvoorbeeld in weilanden langs de kant te lopen.
  Ben met name hele mooie vliegenzwammen tegen gekomen. Wat zou het mooi zijn wanneer deze site de mogelijkheid creëert foto’s te kunnen/mogen plaatsen. Hoe dan ook, het was # 54 en weer een beauty.
  Iedereen weer van harte bedankt en ga dit pad graag nog eens wandelen.

 4. Onderwerp: 0555344482

  Wat een verrassend en lekker afwisselend pad. Zeer goed aangegeven, veel onverharde paden en leuke doorsteekjes over privé-terrein. Fijn dat ie zowel in te korten als uit te breiden is.
  Van harte aanbevolen !

 5. Onderwerp: klarenbeeksepad

  Ik heb deze route gelopen, na een paar dagen droog weer, en met een lekker zonnetje. Erg mooie wandeling, langs de Molen, Hertenkampje, eerst naar Landgoed Klarenbeek – rondje Landweg, terug naar de Vijverweg, oversteek Beekbergerbeek, en een rondje om het Lampenbroek ( inderdaad geen bankje aanwezig ) en een stuk langs voorgenoemde beek, richting het Beekbergerwoud, slingerend het Hooiland door weer terug naar Pijnappel.
  Prima uitgezet en duidelijk aangegeven, wel altijd opletten dat je niet afgeleid word door de mooie omgeving!!
  Uitzetters Bedankt.

 6. Onderwerp: Complimenten

  Dit pad op de dag van opening gelopen
  prachtige route heel tevreden

 7. Het was zo ver. Onder ideale weersomstandigheden de klompen aan en gaan. Een heel mooi pad wat is er veel werk verzet om dit zo ‘n mooi klompenpad te maken Alles zat er in wat hoorde bij een klompenpad. Het was op sommige stukken een beetje sompig. Mooie vergezichten , beek jes, weilanden.. en weinig verharde wegen. Werd overigens goed gelopen vandaag veel wandelaars gezien. Hij komt bij ons bij de top 3 .En niet te vergeten bankjes onderweg. We liepen vandaag met 4 personen. We hebben op de klompschildjes gelopen nergens verkeerd ging helemaal goed . 👍👍

 8. Onderwerp: Top pad!

  Vandaag (zondag 1 oktober) zag het weer er stralend uit dus ideaal om de benen te strekken. Eigenlijk waren we op pad om deel twee van het Loenense Enkenpad te lopen (ook mooi!) maar we kwamen de Klompjes van dit pad tegen. We dachten dat er veel asfalt in zou zitten maar niets is minder waar. Zeer gevarieerde route, erg mooi, her en der wat drassig dus zorg dat je daar je schoeisel op aan past. het stuk bij Lampenbroek zou nog net wat mooier worden als er halverwege een bankje wordt geplaatst. Bedankt voor het uitzetten. Het Grenspalenpad zou ook zo maar een Klompenpad kunnen zijn/worden

 9. Onderwerp: klarenbeekse pad

  prachtige route, wisselend landschap, geen hoofdwegen, perfect aangegeven. Helemaal top dus.

 10. Onderwerp: Prachtig

  Heerlijke wandeling vandaag met super mooi weer. De app werkt prima (android). Nog prachtige groene weilanden en een lekker ijsje aan het eind bij de molen.

 11. Onderwerp: Klarenbeekse pad

  Weer een “echt” klompenpad, door akkers en langs beken en sloten. Helaas waren de foldertjes “op” (van het eerste weekend al), maar we kregen heel behulpzaam een gelamineerd exemplaar te leen in de “De Pijnappel”. Heel in het begin een foutje gemaakt ( de afslag naar links langs de kinderboerderij gemist) maar snel hersteld. Let wel op, i.v.m. de autonavigatie! Het is namelijk de Hoofdweg 55 in Klarenbeek gemeente Voorst. Hoofdweg 55 Klarenbeek gemeente Apeldoorn bestaat namelijk niet in de navigatie.

 12. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  Maandagmiddag 25 september dit klompenpad gelopen.
  Dit is een van de mooiste klompenpaden die wij hebben gelopen.
  Annie is een oud-Klarenbeekster en stond versteld van de plekjes die zij nog nooit gezien had.
  De route is prima aangegeven en gelukkig het stukje op de openbare weg is tot een minimum beperkt gebleven.
  Al met al een prima prestatie van de mensen die dit klompenpad hebben mogelijk gemaakt.
  Hulde

 13. Onderwerp: +31555411029

  Vandaag maandag het klompenpad in Klarenbeek gelopen. Wel hard uiteraard. Goed te doen. Mooie route en met leuke doorsteekjes. Als het gras straks wat korter is en er paadjes gaan ontstaan helemaal top. Een aanrader.

 14. Onderwerp: de app

  Geweldig nieuw klompenpad, we hebben heerlijk gewandeld, mooie vergezichten, ooievaars, reigers, buizerds etc.
  De klompenpaden-app was niet beschikbaar op onze iPhone.
  Kan zijn dat die alleen nog maar voor Android beschikbaar is.
  Hierdoor inderdaad bij de vierkante paal even moeten zoeken maar dat heeft ook zijn charme.

 15. Onderwerp: Een heel mooi nieuw klompenpad

  Vandaag gelopen met de klok mee. Weer eens een pad wat de naam klompenpad waardig is. Door de mist gingen helaas het eerste uur letterlijk en figuurlijk de vergezichten de mist in. Het natte gras was veelal net gemaaid.
  Bewegwijzering was in principe wel goed, maar A. Aartsen heeft wel gelijk. Bij de laatste verlenging gaf dit problemen. Als je de Hoofdweg overgestoken bent kom je in het bos bij een splitsing. Wil je de verlenging lopen moet je linksaf, maar het bordje zie je niet want dat zit rechts op de paal. Moet je dus achterom kijken on het bordje te zien. Hier waren veel wandelaars aan het zoeken. Als dat bordje er is voor de mensen die tegen de klok in lopen, zouden er 2 bordjes moeten staan. M.i. is het trouwens zo dat je deze verlenging aan het begin of aan het eind van de route kunt lopen,, of je nu met de klok mee loopt of tegen de klok in. Of zie ik dat verkeerd? Dat is heel moeilijk om dat met bordjes te duiden. Het moet i.i.g. wel duidelijker worden.
  Naast dit geweldige pad is in Lieren ook een klompenpad in de maak. Zal niet meevallen om dit pad te evenaren.

 16. Onderwerp: klompenpad omgeving Klarenbeek

  Ben helemaal met A. Aartsen eens dat een bordje -bij de vierkante paal van de weilanden- extra geplaatst zou mogen worden- Daar kwam ik een paar “verdwaalde” wandelaars tegen. Verder is het een mooie omgeving, maar voor mij is het lopen over heel veel graspaden wel wat zwaar.

 17. Onderwerp: Klarenbeekse pad

  Mooie wandeling door een afwisselende natuur!. Een perfecte zonnige najaarsdag. De klompenpad app. werkte goed.

 18. Onderwerp: Mooi

  Na de opening dit pad gelopen mooie route met wijde vlaktes en mooie natuur
  één bordje zou ik zelf iets anders geplaatst hebben ( vierkante paal bij weilanden )
  valt beter op als deze op zijkant paal zit ( beter in zicht wandelaar )

 19. Onderwerp: Klompenpad

  Kan niet wachten ben zoooooooo benieuwd naar dit nieuwe klompenpad. We lopen hem volgende week. Fam. Nieuwenhuis

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*