Kuilenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Culemborg. Wandelen door een waterrijk gebied, door landschapsparken en over historische gronden. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Kuilenburgerpad (8 km)

Startpunt: De Plantage (stadspark), kruispunt Wilhelminadreef en Burgemeester van Hoytemalaan in Culemborg. Let op: gratis parkeren op de Palumbus parkeerplaats aan de Palumbusplaats

Openbaar vervoer: Station Culemborg

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Kuilenburgerpad combineren met het Engelroderpad, Goilberdingerpad, het Leidschehoevenpad en het Lint- en Liniepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

 

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Dit pad gelopen met onze kinderen van 5 en 7 jaar oud. De bewegwijzering was top en goed aangegeven. Leuk was het gedeelte door het park. De kinderen genoten van de kooien met dieren en hebben lang staan kijken bij de jonge cavia’s en andere dieren.

  We vonden er toch nog wel redelijk wat verhard pad in zitten en door de velden met bloemen lopen was prachtig, maar we hebben toch wat afwisseling gemist.

  We hebben inmiddels al 10 klompenpaden gelopen met onze kinderen in deze Corona tijd, deze was mooi, maar niet bijzonder vonden wij.
  Wat teveel van hetzelfde en veel rechte stukken in de wandeling.

 2. Vandaag het Kuilenburgerpad gelopen, prachtig en heel goed aangegeven met stickers en bordjes 🙂

 3. Beste Ruud Sweers,
  Wat leuk om in deze Corona tijden te horen dat u zo genoten heeft van het Kuilenburgerpad. Leuk voor de vrijwilligers om te horen dat alles klopte aan de markering en dat het pad goed begaanbaar was. Ja, wat een felle oostenwind zeg, al een week lang, maar wel heerlijk koel wandelweer.
  Groet, Stefan Claessens

 4. Vandaag gemeend om toch dit klompenpad te gaan lopen. We zijn wel vroeg begonnen. Zodat we het niet te druk hadden op dit klompenpad. Prachtig pad en we hebben er goed aan gedaan om dit te lopen. Niet te lang ook. Want er stond een straffe oosten wind en het was erg schraal. Zowaar bij het bosje De Geeren een mannetjes fazant gezien. Die zie je niet veel meer. Toch weer leuk om te zien dat de omgeving van Culemborg erg mooi is. Hadden we toch niet verwacht. De route was ook goed aangegeven en nu ook niet meer zo nat. Verder hadden we nog geen last van bramenstengels. Dat zal straks wel anders zijn.

 5. Op 15 oktober het Kuilenburgerpad gelopen. Een mooi pad met veel echte klompenpaadjes. Prachtige herfst kleuren en vele paddestoelen 🍂🍁 Door de kleigrond op sommige stukken wel glad en drassig maar zonder natte voeten werk. Een leuk ommetje, enkel aan de korte kant 😬

 6. Op Honddijk 2, ca. 20m vanaf de route over de Lange Dreef bevind zich een vlinder- en theetuin waar wandelaars op zondag (bij mooi weer open) even bij kunnen komen met thee/koffie en een huisgebakken taartje!
  Zie: http://www.Honddijkertheetuin.nl
  In de theetuinschuur leestafel met veel informatie over biodiversiteit.

 7. Als Culemborgse dit zondagse rondje gelopen. Mooie wandeling, goed aangegeven, we hadden de app niet één keer nodig. En het leukste: een gedeelte van de wandeling liep over een pad waar ik nog nooit geweest was. Aan te raden voor alle Culemborgers. Vanaf het station is de aanlooproute vrij ver maar wel leuk door het oude stadscentrum.

 8. Heerlijk rondje gelopen, perfecte lengte als je verhinderd bent om een lange wandeling te maken. En wat een rust in deze fijne agrarische omgeving: ter hoogte van landgoed De Geer hoorden we helemaal niets – tot we opschrokken van een karper die rondspartelde in de sloot onder het bruggetje waarop we stonden. Veel bomen vol appels en peren, leuke kleine onverwachte paadjes. En na afloop nog even geluncht bij Op de haven. Genoten!

 9. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Eerst heb ik het Engelroderpad gelopen en toen met de auto naar dit pad gereden. De volgende keer neem ik de overstaproute ook mee, anders is dit pad wel heel erg kort. Leuk voor mensen uit Culemborg die op een zondagmiddag met hun visite een eindje willen lopen.
  Maar mooi is het wel, vooral de lus en het park aan het eind met z’n kippenrennen.
  Ik kom nog eens terug als de dijkwerkzaamheden zijn voltooid en dan ga ik voor 22 km.
  Dit was mijn pad nummer 96.

 10. Vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn. Het was een mooi afwisselend pad. Makkelijk om te lopen, heerlijk om zo buiten te zijn.

 11. Vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn. Het was een mooi afwisselend pad. Makkelijk om te lopen, heerlijk om zo buiten te zijn.

 12. We hebben genoten van de route met onze meiden van 5 en 6 jaar.
  Goeie afstand voor hen.

 13. Vandaag dit schitterende pad gelopen, inclusief de aanlooproute vanaf het station. Erg de moeite waard en ook leuk om dan nog even Culemborg te bekijken wanneer je daar nooit komt! Duidelijk aangegeven. Echt genieten!

 14. Prachtig, die Klompenpaden! We lopen er diverse en ze zijn allemaal heerlijk. Lof voor al die vrijwilligers, die dit mogelijk maken. Vanmiddag gaan we weer op pad, nu voor een klein wandelingetje. Dan is het Kuilenburgerpad ideaal. Korte wandeling in een mooi gebied, dat ook bij vochtig weer zeer goed begaanbaar is. Genieten!

 15. Vandaag met vriendin deze prachtige route gewandeld, daarna bij Willemien geluncht. Vervolgens de auto genomen en aan de Goilberdingerdijk gestart met het Jan Blankenpad. Het was een dag met een gouden randje!

 16. 08-05 gelopen. Prachtige route. We genieten enorm van de Klompenpaden. Eerst Culemborg bekeken, mooi stadje, leuke winkels. Aanrader: logeren in B&B De Appelgaard en de volgende dag het Engelroderpad lopen.

 17. allereerst bedank aan alle vrijwilligers die dit pad beheren en mogelijk maken in het bijzonder de fam Borgstein van Landgoed “De Geer”je mag maar zo over hun landgoed wandelen en je kan daar ook nog slapen Bed & Breakfast http://www.landgoeddegeer.nl uiterst vriendelijke mensen de route is wat kort maar je kan hem verbinden met het pad van Beusichem leuk en afwisselend puur natuur ook deze zit bij de top 10 van de voor mij gewandelde klompenpaden 52 stuks.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.