Molenbeeksepad

Wandelen door bos, over hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. Ontdek het mooie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. U wandelt door bos en beekdalen, over hei en langs historische plaatsen. Rust, natuur en cultuur bepalen bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Molenbeeksepad (17 km)

Startpunt: NS station Wolfheze.

Opstappunt: Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.

Openbaar vervoer: NS station Wolfheze. Bushalte Doorwerthsestraat in Heelsum (vanaf Arnhem). Bushalte Telefoonweg in Renkum (vanaf Arnhem).

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het is mogelijk om het Molenbeeksepad te combineren met het Hartensepad, het Kreelsepad, het Nederrijnsepad of het Dorenweertsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vanochtend dit prachtige klompenpad gelopen. Gestart in Wolfheze en tegen de klok in gelopen. Hierdoor waren de prachtige stukken heide en het gebied met de bruggetjes bijna aan het einde van de route en een fantastische toegift.
  Genoten van de afwisseling van bos en landelijk gebied, de beken enz. Een kijkje genomen bij de beeldentuin en de restauratie van de watermolen.
  Eén keer fout gelopen. Het bordje net na de onderdoorgang van de A50 stuurde ons, voor ons gevoel, naar de Utrechtseweg. Daar er geen zijwegen waren, duurde het even voordat we onze vergissing bemerkten.
  Maar volop genoten! Dank aan de vrijwilligers.

 2. Wat een feestje om vanaf de natuurcamping bij Landgoed Quadenoord deze route te kunnen lopen! Met name de stukken over de heide en door het bos vond ik prachtig. De routes is erg afwisselend en je kijkt je ogen uit. Er staan meer dan genoeg bordje om te kunnen navigeren zonder de app. Ondanks de vakantieperiode toch erg rustig onderweg. Heerlijk om lekker te struinen en van de natuur te genieten.

 3. Prachtig klompenpad met bloeiende heide, bos en beken. En op de wandeling va 17 km. mag de hond -mits aangelijnd- ook mee. Dubbel plezier!

 4. Vanochtend vroeg dit pad gelopen. Een toppertje, veel afwisseling, veel onverhard, interessante highlights onderweg, prachtige natuur. Heel bijzonder dat je over een wildwissel mag lopen. Een echte aanrader. Ik had de app wel regelmatig nodig om op de route te blijven.

 5. Heerlijke wandeling. Het bosmeertje was een hoogtepunt. En het bospad vanaf de beeldentuin. En het schitterende beekdal. Erg genoten van een kopje thee bij een snackbus in de beeldentuin. Heerlijk om even spontaan te mogen zitten aan een picknicktafel op zo’n fijne open plek in het bos.

 6. Prachtige route heel afwisselend, heide bossen beekjes en bruggetjes.
  Wat mij betreft 1 van de mooiste tochten.
  Wel pittig vanwege muizend paden af en toe.

 7. Vandaag het Molenbeeksepad gelopen met vrienden. Prachtig weer, prachtig pad! Onze lof voor diegenen, die deze route hebben uitgezet. Ze zijn er in geslaagd tussen alle bebouwing en wegen een heerlijke wandeling door prachtige natuur uit te zetten. Echt heel geslaagd.
  We hebben vanaf station Wolfheze de wandeling tegen de klok in gelopen en zijn bij Quadenoord een stuk overgestapt op het Hartensepad en hebben dat weer verlaten via de afkorting bij de zwemplek van Willem III en dan weer terug naar het Molenbeeksepad. Leuke extra lus. Daardoor wordt de wandeling wel 3 à 4 km langer.

 8. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Markeringen prima te vinden. Heel afwisseld, echt een aanrader.

 9. We vonden het een prachtige afwisselende wandeling. Soms was het even zoeken naar de klompjes. Eén was verscholen achter een tak en dat heb je in deze tijd dat alles volop groeit en bloeit.

 10. Prachtige route! Veel afwisseling, mooie beekjes, en grotendeels onverhard. En hoe lang? Strava kwam uit op net geen 18 km. Twee opmerkingen: a) Op het terrein van Pro Persona een schildje gemist, of is die er niet? b) het kan aan de wind liggen, maar de A50 was aan de oostkant (te) goed hoorbaar.

 11. Schitterend pad. Op bepaalde stukken lastig om de 1,5 meter afstand te houden met tegenliggers. Jammer dat er zoveel vuil wordt achtergelaten. Zal volgende keer weer een prikker en vuilniszak meenemen.

 12. Beste Klompenpad-wandelaar,

  Het coronavirus en het mooie weer heeft invloed op het gebruik van de Klompenpaden; het is de laatste weken wat drukker op particulier Landgoed De Kamp, waar het Molenbeeksepad gebruik van maakt, dan voorheen.

  Dit is op zich natuurlijk geen enkel probleem, maar het heeft wel wat vervelende bijeffecten. Zo lijkt het dat men keurig op 1,5 meter afstand van elkaar wandelt, maar op sommige plekken zien wij ook om de 1,5 meter zakdoekjes/wc papier liggen in het aangrenzende bos.

  Met andere woorden: vriendelijk verzoek om GEEN TROEP achter te laten.

  Normaal vinden er naloopcontroles plaats vanuit de Klompenpaden organisatie, wat eigenlijk al van de gekke is dat deze ook rotzooi van wandelaars moeten opruimen, maar vanwege Corona vinden deze minder of niet geen plaats.

  Hierdoor doe ik dit nu als eigenaar van Landgoed De Kamp zelf, maar deze vieze doekjes maken mij zo nu en dan aan het twijfelen of ik De Kamp niet tot nader order moet afsluiten voor wandelaars. Enkele (delen van) Klompenpaden zijn immers om veiligheidsredenen ook gesloten.

  Bij voorbaat dank,

  Godert van Walré de Bordes
  Mede-eigenaar & bewoner
  Particulier NSW Landgoed De Kamp

 13. 26 april hebben wij dit prachtige klompenpad gelopen, strak blauwe lucht, de natuur op z’n mooist. Het was echt genieten in deze corona tijd. We zijn gestart in het Renkums Beekdal bij het opstappunt. Vanaf het begin loop je al de mooie bossen in , langs beekjes, open heidevelden , heerlijk!
  Als je de weg overgestoken bent en een stukje doorloopt kun je het beste links aanhouden de weilanden door. Het hekje rechtdoor staat ook aangegeven, dachten we…
  Maar wij hebben van begin tot eind genoten!
  Al verschillenden paden gelopen, maar deze hoort zeker bij de favorieten. Voor ons gaf ie 18,5 km aan. Bij Wolfheze hebben we een klein stukje afgesneden ws.

 14. Vandaag het Molenbeekpad weer eens gelopen. Het blijft een prachtig pad. Gelukkig is de afstand nu aangepast van 15 km naar 17 km in app, maar het is en blijft echt 20 km. Aanraden om bij parkeerterrein Station Wolfheze links over spoor te starten. Tot spoorovergang Buunderkamp is het behoorlijk pittig en ook saai. ( woonwijk) . Dit stuk kun je beter in het begin gehad te hebben dan aan het eind .

 15. Op dinsdag 21 jan 2020 dit klompenpad gelopen, we zijn begonnen bij theehuis Airborne omdat wij dachten dat we de auto’s daar konden parkeren en dat kon deze dag. We hebben genoten van de route en het weer en alles daaromheen. We geven dit klompenpad het cijfer 8.
  Albert & Wim.

 16. Vandaag dit pad gelopen, erg genoten! Prachtige wandeling! Op de bordjes stond steeds 15 km., maar wij denken dat het ongeveer18 km. was.

 17. Vandaa,28 december 2019 de route gelopen en genoten!
  Helaas ontbreekt op t terrein van het psychiatrisch ziekenhuis een markering. Vanaf t station vlak na de volière ontbreekt t teken om linksaf te gaan.
  Verder :super!

 18. Mooie wandeling alleen het einde vonden wij minder, je loopt best een stuk door een gebied met opvangcentra en behandelklinieken.

 19. Alhoewel er hele mooie gebieden worden doorkruist met veel afwisseling, heb ik toch wat moeite met dit pad. Ik heb het pad linksom gelopen en kwam op een mooie bloeiende heide terecht. Ondanks de mooie heide leek het wel of de eerste vijf kilometer een rondje snelweg zou worden. Het pad liep zo dicht langs de A12 dat er van een serene rust geen sprake was. Nu is het in Nederland sowieso erg moeilijk om niet met autowegen in aanraking te komen, maar ik vond zo dicht bij de snelweg erg hinderlijk. Is uiteraard een persoonlijke voorkeur. Verder vond ik dat het pad erg veel over asfalt en door de bewoonde wereld werd geleid. Pas het laatste gedeelte had ik het idee dat ik echt in de natuur kwam. Ik denk dat ik nogal teleurgesteld was omdat ik er met een ander idee naar toe ging. Maar goed, mensen die mij zijn voorgegaan hebben er wel erg van genoten en ik denk dat ieder zo zijn voorkeur heeft.

 20. Afgelopen vrijdag deze route gelopen. Een hele mooie wandeling en prima bewegwijzerd. Genoten van de bloeiende heide en de vele paarden die op verschillende plekken in de wei stonden. Complimenten!

 21. Vandaag met Super wandelweer deze mooie route in zijn geheel voor 2e keer gelopen (met de klok mee)

  Misten jammer genoeg twee bordjes (voor de D.W. heide en op de D.W. heide) We bleven op het juiste spoor dus geen enkel punt – Ook op het klaphek bij de Molenbeek is een vergissing snel gemaakt. Je moet eerst door het klaphek heen om je pad te vervolgen en niet voor het hek rechtsaf zoals men soms denkt en bord aan lijkt te geven

  De D.W.heide staat prachtig in bloei een genot om er te lopen. Helaas geen wild kunnen spotten. Ondanks dat het weekend was zijn we heel weinig “Klompenpaders” tegen gekomen

  Klompenpad wordt super bijgehouden- Een welgemeende dank mag hierbij wel eens uitgaan naar de vrijwilligers en eigenaren van de ter beschikking gestelde grond die dit allemaal mogelijk maken
  We gaan dit pad zeker nog eens lopen
  Een echte aanrader met na afloop een heerlijke versnapering in “Rest. De Tijd ” tegenover station Wolfheze

 22. Deze maand hebben wij de wandeling in 2x gelopen. Een mooie wandeling door de bossen, heidevelden en weilanden. Wij hebben de Beeldentuin bezichtigd, hier stonden prachtige beelden tussen. Een aanrader!

 23. Vandaag de zuidelijke verkorte route van ongeveer 13.5 km gelopen, een prachtige wandeling door zeer afwisselend landschap: bruggetjes over kristalheldere beekjes, slingerpaden over heidevelden, langs mooie bosvilla’s en boerderijtjes en door de bossen. Voor ieder wat wils dus! Onderweg zelfs nog een ree gezien. Vanaf het hotel Klein Zwitserland in Heelsum hadden we na een lekkere kop koffie al snel de klompenpad-route gevonden. Soms een klein beetje een speurtocht om de stickers te vinden, maar al met al heel goed te doen en we hebben een prachtige tocht gemaakt.

 24. 24 maart 2019
  Wat een geweldige wandeling!
  Dachten op het station Wolfheze een route kaartje te kopen, maar helaas dicht!
  Maar de route is perfect aangegeven, hadden ook heerlijk wandelweer.
  Échte aanrader!

 25. Vandaag, maandag 11 februari, dit pad gelopen. Met de folder in de hand. Geweldig , wat een afwisseling. Alleen op de golfbaan liepen we Verkeerd

 26. Vandaag 20 januari hebben we dit klompen pad gelopen. Nadat wij al vele klompen paden hebben gelopen zijn we tot de conclusie gekomen deze onze favoriet is geworden. Wat een prachtige uitgezet pad in een schitterende natuurgebied. Natuurlijk was het ook prachtig weer.
  Geen problemen gehad met de route. Wij zijn in Renkum gestart. Met heel veel plezier gelopen en er volgt zeker een tweede keer.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maken. Geweldig!!

 27. Van de week liep ik de verkorte route.
  Ik had hoge verwachtingen vanwege de positieve reacties hier in het gastenboek, maar de verkorte versie vond ik niet zo boeiend.
  Op de route van 9 km zijn gaan plaatsen voor koffie. We werden over de begraafplaats en over het terrein van de psychiatrische instelling geleid. De paden waren vaak lange rechten stukken. Veel op ruiterpaden gelopen.
  We zagen de hei wel, maar van achter een hek. Geen mooie uitzichten of verrassende paadjes.
  We hadden ook moeite om de start van de route te vinden. Pas toen we op de gok een eindje gingen lopen, zagen we de eerste klompenpadsticker.

 28. Beste wandelaars,

  als aanvulling op het onderstaande bericht wat extra uitleg over de genoemde ‘Alternatieve lengte’ van 9 km. Er is een alternatieve lengte als er een routeverkorter of routeverlenger gelopen kan worden. In het geval van dit pad is er een routeverkorter, welke ingetekend is op de te downloaden kaart op deze pagina.
  De genoemde 9 km van de alternatieve lengte wordt altijd gemeten vanaf het startpunt, in dit geval Station Wolfheze. Als vanaf hier gewandeld wordt en gekozen wordt voor de routeverkorter, dan is deze wandeling 9 km lang. Dit is het noordelijke rondje van het Molenbeeksepad.
  Als gekozen wordt om vanaf een ander punt op de route te starten en dan de routeverkorter te lopen, dan kan het aantal kilometers anders uitvallen. Het zuidelijke rondje is in dit geval ongeveer 13,5 km. Deze lengte noemen wij niet, omdat meestal vanaf het startpunt wordt gestart en dan veel verschillende lengtes genoemd worden, die de duidelijkheid niet ten goede komt.
  Hopelijk verhelderd bovenstaand hoe de alternatieve lengte gezien moet worden.

  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 29. Vandaag hebben een vriendin en ik, de alternatieve route gelopen. Deze blijkt 15 km lang te zijn en niet 9 km zoals hier op deze website staat. De vorige keer heb ik door deze foute opgave , in mijn eentje het laatste stuk bijna in het donker moeten lopen.
  Verder een fantastisch mooie route.

 30. Gisteren dit pad gelopen en wij vinden het , net als zovelen voor ons, ook één van de mooiste paden tot nu toe!
  Zo afwisselend, door bos, over heide en langs prachtige beekjes.
  We hadden de app bijna niet nodig, alleen op 1 punt gingen we fout nabij een kleine plas, daar waar een bankje staat,
  zijn wij rechtdoor gelopen terwijl de route rechtsaf ging over een bruggetje, het bordje stond achteraf gezien aan de overkant van de brug. Zodoende liepen wij in tegengestelde richting op de aanloopkosten en moesten we weer terug. Maar niet getreurd, meer dan de moeite waard!
  Alle vrijwilligers bedankt!

 31. Dit Klompenpad komt voor ons zeker in de top 3! Wat een mooie afwisselende route. Historie, diversiteit aan natuur én heel veel paarden langs de route. Dit maakte de wandeling voor een dochter die het liefst bij paarden is extra leuk! Lekker wandelen en paarden “knuffelen”, twee vliegen in één klap. Bewegwijzering erg goed, app alleen nodig gehad voor de extra informatie, hoewel op diverse punten de informatie ook al op borden aangegeven staat. Een route die door ons zeker nog een keer gewandeld wordt.

 32. Was wel afzien met 30 graden en het mulle zand. Maar het was de moeite meer dan waard.
  Mooie route door een prachtig stukje natuur. Met de app gelopen en geen enkel probleem.
  De overlast van de A50 viel reuze mee. Meer geërgerd aan los lopende honden en de shit die door paardenliefhebbers op de paden was achtergelaten.

 33. Vanmorgen om 8 uur dit pad gaan lopen, voor de derde keer, met de klok mee. Vorige week nog het Hartensepad gelopen, maar ik weet het nu zeker: Dit is het mooiste pad tussen Rhenen en Arnhem. Dat wil niet zeggen dat de andere paden niet mooi zijn, maar deze is schitterend.
  Verhard (asfalt, beton of klinkers) 24%. Is niet zo veel. Over en onder de snelweg door is hier niet storend door de vele bomen. Veel variaties, mooie uitzichten. Een prachtige route.
  Verwacht hier niet door weilanden te lopen en over boerenerven. Weinig koeien te zien, wel veel paarden.
  Tot de volgendse keer. Iedereen bedankt.

 34. Op de eerste warme voorjaarsdag van dit jaar loop ik, omringt door vlinders, dit bijzondere klompenpad.
  Station Wolfheze is goed bereikbaar met zowel de trein als de auto. Parkeermogelijkheid volop. Aan de overkant van het station tref ik restaurant De Tijd met een goed terras voor een lekkere kop cappuccino. De lichtblauwe bordjes van dit klompenpad vallen prima op. Eigenlijk kan het hele pad zonder routebeschrijving gelopen worden maar ik raad de klompenpaden-app aan. Vanwege de lengte van het pad is het aardig om te weten waar je bent. Daarnaast biedt de app informatie over horecamogelijkheden en de indrukwekkende cultuurhistorie die deze omgeving heeft doorgemaakt.
  De gedenkmonumenten van het bombardement op Wolfheze, net voor de bevrijding, zijn indrukwekkend.
  De recensie van FrankWandelt had mij al voorbereid op de geluidsoverlast van de A50 die deze route twee keer kruist. In de jaren 70 is begonnen met de aanleg van deze snelweg, toen nog twee rijstroken, dwars door deze schitterende natuur heen. Nederland was verbolgen. Ik herinner mij nog de verontwaardiging van mijn vader. De eerste oversteek bij het Ecoduct van de Wolfhezerheide is interessant en al snel is de geluidsoverlast weer vergeten. Ik geniet van het moois bij de sprengbeken. De tweede oversteek bij Heelsum gaat onder de snelweg door en helaas zit er niets anders op dan even op de tanden te bijten.
  Na de lunch bij het Airborn Café vervolg ik de route door het mooie Renkumse Beekdal en tref ik met regelmaat wandelaars van het Hartensepad.
  Het Molenbeeksepad biedt een fijne afwisseling van prachtige natuur en indrukwekkende geschiedenis.
  Een stukje van de route af ligt Bilderberg hotel De Buunderkamp. Een aanbeveling voor een weekendje weg. Hou er rekening mee dat bovenop deze 17 kilometer, nog wel een aantal meters van en naar het hotel gemaakt moeten worden.
  Ik geniet van de late zon bij het laatste stuk bij Reijerscamp voordat ik na een rustmoment bij De Tijd mijn auto weer instap

 35. Gisteren 18 maart dit prachtige pad gelopen. Het was koud op de open plekken maar ook veel in de luwte gelopen. Over ong 2 maanden gaan we dit prachtige pad weer lopen!
  Vrijwilligers bedankt voor dit super pad, we hebben genoten!

 36. We kwamen per toeval op dit pad terecht. Het sprak ons vanwege de naam heel er aan en we waren dan ook heel benieuwd wat her ons zou bieden.
  Het was geweldig. Het doet onze naam zeker eer aan. Prachtig, ook al was het een beetje een grauwe dag.
  Super genoten!

 37. Ik heb al zo’n 35 klompenpaden gelopen, maar deze behoort beslist in de Top Drie. Wat een prachtig pad! Bos, hei, bouwland, beekdalen en meanderende beekjes. Het is er allemaal te zien. Het golvende landschap is schitterend.
  Wij liepen het pad begin februari (tegen de klok in): koud maar wel rustig weer. En we komen zeker in een ander jaargetijde terug. In restaurant De Tijd bij het station in Wolfheze hebben we bij een vriendelijke bediening, heerlijk geluncht
  Hoewel meestal goed aangegeven heb ik een paar keer de app van mijn gsm moeten gebruiken omdat er een bordje miste (o.a. kort voorbij de golfbaan, waar je op de Klein Amerikaweg rechtsaf slaat).
  Alle vrijwilligers bedankt voor de topdag die we hebben weer hebben gehad.

 38. Beste Wilma,

  Dank nog voor uw reactie dat u het Molenbeeksepad prachtig en mooi afwisselend vond.

  De afstand is inderdaad geen 15 km zoals op de vele kleine bordjes en stickers langs de route in het veld staat aangegeven. Door intensief gebruik van GIS kun je tegenwoordig met de muis op de overzichtskaart met alle Klompenpaden de lengte van een bepaalde route te weten komen https://klompenpaden.nl/klompenpad/. De hoofdroute van het Molenbeeksepad is dan 16,3 km.

  Smartphones meegenomen tijdens de wandeling kunnen een zekere afwijking vertonen in het aangeven van de lengte.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 39. Beste Diet,

  Dank nog voor uw reactie dat u de route later wel in de app zag.
  Zowel op Android-toestellen (o.a. Samsung) als op iPhones is de app beschikbaar. Voor het downloaden van de routes heeft u internetverbinding nodig. Voor het bekijken van de gedownloade route niet.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 40. Deze route stond niet in de app? Is daar een reden voor? Verder kon ik het moeilijk vinden hier en daar. Erg jammer. Mooie omgeving. Na heelsum gestopt. Was niet duidelijk hoe verder en weer werd toch slechter toen. Hoop het nog eens te lopen. Met iets duidelijker bewegwijzering? Dank aan de vrijwilligers voor deze route!

 41. Wat een schitterende en afwisselende route. Zonder app gelopen alleen route uitgeprint

 42. Gisteren, 15-10-2017 dit prachtige klompenpad gelopen. Zeer afwisselend. Op enkele punten was de bewegwijziging iets minder maar dat mocht de pret niet drukken. Enige nadeel is dat de route tocht iets langer is dan aangegeven (in app staat 16 km, op bordjes 15 km, hier op site 17 km en in werkelijkheid volgens mij 18,5 km)

 43. Vandaag 16 september het Molenbeeksepad gelopen. Wat een prachtig natuurgebied. Vooral het stukje Kabeljauw. Tussen de wilde koeien doorgelopen en 2 ijsvogels gezien en gevolgd. Wat fantastisch. Het heeft onderweg flink geregend maar het pad was zo mooi en afwisselend dat we geen hinder hebben gehad van de barre weersomstandigheden. Goed bewegwijzerd, we hebben niet 1x onze app hoeven te raadplegen. Onze complimenten voor deze wonderschone tocht!

 44. Fijn dat er naast de overload aan ‘truttige wandelingetjes van 5 km’ nog wandelingen met een serieuze omvang worden ontwikkeld. Het Molenbeeksepad is een extreem afwisselende wandeling die ik gisteren met veel plezier heb gelopen. Met leuke elementen zoals de doorsteek over het prachtige kerkhofje in Wolfheze en de volkstuintjes in Renkum. Complimenten voor de bedenkers. Mijn advies is wel om altijd de app te gebruiken.

 45. Vandaag heerlijk gewandeld! Een oprechte klompenpad route met een STER. Genieten van de omgeving met wisselende Landschap momenten waar even stil staat en elkaar aankijken wonderschoon hè.
  Deze route gaan we vaker nemen. Als het kan spoedig want de hei komt nu in bloei te staan.
  Een aanrader. Wandel groet, Henk

 46. Vandaag met z’n tweëen dit vrij nieuwe pad gelopen. Gestart bij het Informatiecentrum in Renkum. Heerlijk wandelweer en enorm genoten van het prachtige en afwisselende landschap. Bij Wolfheze gingen we even de mist in: een bordje gemist? Daar aangelegd bij “De Tijd”; een prima tussenstop. Moe maar voldaan na 4,5 uur terug bij het Info centrum. Inderdaad meer dan 17 km 😁

 47. Prachtige route; genoten van alle natuur. Inderdaad kwamen wij ook uit boven de 17 km.

 48. Mijn man en ik hebben deze route al rennend af gelegd en beide erg genoten. Echter was het psychiatrisch ziekenhuis en vooral de bergravenplaats daarna een vreemde eend in de bij: verder bijzonder mooi pad.

 49. Maandag 12 juni samen met mijn partner het Molenbeeksepad gelopen. Het was een erg mooie en afwisselende wandeling en wij hebben ervan genoten. Heerlijk, die rust.
  De wandeling is wel iets langer dan vermeld, namelijk 17,75 km. om precies te zijn.
  Het viel ons wel op dat er op maandag weinig horeca open is dus dat is iets om rekening mee te houden als je dit klompenpad op die dag gaat lopen.
  Een absolute aanrader wat ons betreft.

 50. Het weer was perfect vandaag zonnig met een lekker briesje. Ik heb dit pad gecombineerd met het Hartensepad. Ik ben begonnen met het Hartensepad en ben later overgestapt naar het Molenbeeksepad. De overstap ging makkelijk. later toen ik terug ging naar het Hartensepad kwam ik er achter dat ik een stukje gemist had van het Molenbeeksepad.
  Ik woon zelf niet in deze streek dus voor mij was het een hele mooie ervaring. Normaal loop ik altijd over het asfalt en nu liep ik de hele tijd door het bos. De mensen die ik tegenkwam onderweg waren allemaal heel vriendelijk iedereen zei gedag. Ik heb een top dag gehad!

 51. Wij hebben dit pad op 21 mei gelopen en volop genoten! Echt een van de mooiste paden die we tot nu toe hebben gelopen. Inderdaad een stukje asfalt langs een drukke weg, maar daar ontkom je niet aan. Mooi stuk langs de beek en het stukje over de volkstuintjes vinden wij ook super! Een aanrader!
  Wel, zoals eerder vermeld, langer dan de aangegeven kilometers. Wij kwamen uit op ruim 18.

 52. Wij vonden deze route niet zo heel mooi.
  Er zitten zeker hele mooie stukken tussen langs beekjes en heide.
  Maar we hebben ook best veel asfalt en straten gezien.

 53. Beste Fam. Weiland,

  Dank voor uw reactie op het gastenboek van het Molenbeeksepad. Mooi dat u de route prachtig vond.
  Voor wat betreft uw reactie op het bruggetje waaruit twee planken missen: De nieuwe brug wordt bij de timmerman gemaakt en volgende week geplaatst.

  Met vriendelijke groet,
  Annet Venbrux

 54. Het plan gisteren was een klompenpad, mijn 34e. Na wat speurwerk en de herinnering van vorig jaar aan de Heelsumse (golf) op naar het Molenbeeksepad. Naar later zou blijken, een heuse voltreffer. Thuis nog wat klooien en op naar Renkum. Aangekomen bij Eethuys Airborne en onder een hemel vol stapelwolken van start. En wat volgt is een schitterende wandeling met heel veel afwisseling. Hoogtepunten alom maar de leukste wellicht op de Doorwertsche Heide. Daar ging een roodborsttapuit keurig netjes op de bewegwijzeringspaal zitten en natuurlijk op de kiek.
  Afijn, hier komen we zeker terug en inderdaad, Rust in Nederland.:)
  Allen weer reuze bedankt.

 55. Prachtig Klompenpad is dit!
  Over de Molenbeek is een houten bruggetje waar 2 planken uit missen, best gevaarlijk als je teveel loopt rond te kijken naar de schitterende omgeving…
  Maar verder niets dan lof en dank.

 56. Op maandag 8 mei 2017 dit fraaie pad gelopen. Wat was het genieten van de vlaktes, de beken, de sprengen, grafheuvels en mooie doorkijkjes. De vele verschillende vogels lieten zich horen, in de weilanden vele paarden en schapen met lammetjes. De bomen worden mooi groen en het fluitekruid en allerlei andere planten zijn een lust voor het oog.
  De route is goed aangegeven. We zijn gestart bij Eethuys Airborne in Renkum en hebben het pad (linksom) in zijn geheel gelopen. De app op de telefoon hebben we niet nodig gehad. De bordjes waren goed en duidelijk te volgen.
  Bijzondere momenten in de route zijn zeker het terrein van Pro Persona waar je overkomt, het kerkje op het terrein en dan al gauw de begraafplaats met de vele neergelegde bloemen, de uitgestrekte vlaktes en de brug over de A50 naast de wildwal.
  En wat een rust!

 57. Beste Erik,

  Bedankt voor uw reactie op het gastenboek, leuk om te horen dat u van de wandeling heeft genoten. Uw opmerking omtrent de bewegwijzering bij de begraafplaats zal ik doorgeven aan de vrijwilligers in het gebied, zodat zij dit kunnen aanpassen. De werkzaamheden bij de rotonde is ons bekend. Zodra dit helemaal klaar is zal de bewegwijzering daar weer worden aangebracht.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer
  Team Beheer Klompenpaden

 58. Zaterdag 8 april 2017 dit mooie klompenpad gelopen. Bijna nergens verharde weg, zoals het hoort bij een klompenpad. Wel twee hobbeltjes onderweg. Bij een oude begraafplaats in Wolfheze was een paaltje met een wegwijzer verdwenen waardoor het niet helder was dat we de begraafplaats over moesten steken. Daarnaast waren in Heelsum, ter hoogte van het Airbornemonument door een nieuw aangelegde rotonde, alle wegwijzers verdwenen. De klompenpad-app kwam dus erg goed van pas.
  Maar laat je niet weerhouden, een prachtige route, zeker de moeite!

 59. 28 maart deze prachtige zeer gevarieerde wandeling gemaakt. Bij het overstappunt met het Hartensepad was het even zoeken naar het vervolg van het Molenbeeksepad. Op het paaltje van de gas unie wel het blauwe klompen bordje, maar geen pijl dat je hier linksaf moest voor het vervolg tussen de weilanden door. Na punt 9 de via mooie routeverkorter naar Wolfheze gewandeld.
  Met vr. gr.
  Joop

 60. Wandelaars van het Molenbeekse klompenpad, doe voorzichtig bij het viaduct in Heelsum dat onder de A50 doorloopt.
  U moet niet op de rijbaan gaan lopen, maar even het hek opzij zetten (en terug zetten)
  De uitvoerder van het project weet dat U daar loopt.
  Groet Gerda.
  Coördinator.

 61. Vanmorgen vroeg gestart op het Hartense pad; heerlijk die stilte; genieten op een door de weekse dinsdag. Later overgestapt op het Molenbeekse pad. Goede oefening, voor mijn enigzins geblesseerde enkel, ruim 25 km, wat prima ging. Het Molenbeekse pad, blijft toch wel een topper! Glashelder en goed drinkbaar water in de beekjes! Onderweg kwam ik een behulpzame vrijwilliger tegen, die me nog een goede tip was. Fijn dat deze mensen zich inzetten voor de klompenpaden.
  Hartelijke groet, David

 62. Door de aanleg van een rotonde in Heelsum is de bewegwijzering rond dit punt lastig.
  Er zijn nog steeds werkzaamheden.
  Handig om op deze mooie route een kaartje/app mee te nemen.

 63. Vandaag heb ik deze route gelopen. Ik ben vertrokken vanaf het station Wolfheze. Met de app op mijn telefoon. De route staat goed aangegeven. Soms had ik even niet goed opgelet en zag ik geen bordjes meer. Dan is de app een uitkomst. Hij geeft precies aan waar je bent en dus ook of dat nog op de route is. Heel handig! Je loopt dan zo weer naar de goede route. Op deze site staat dat de route 16 km is. Bij het startpunt staat dat het 15 km is. Al met al heb ik 17,4km gelopen binnen 4 uur.
  De route is tot 13 km erg afwisselend. Dat maakt het zo leuk om te lopen. Het laatste stuk vond ik een beetje saai, veel lange rechte stukken helaas. Maar voor de rest, echt prachtig! En de app geeft je leuke informatie onderweg.
  Dit was mijn eerste wandeling van een klompenpad en ik ga er zeker meer van lopen.

 64. Een aantal weken geleden hadden we het noordelijke deel van dit klompenpad gelopen. Nu tijd voor het zuidelijke deel. Vertrokken vanaf Eethuys Airborne, over de heide, door bossen, langs beken en sprengen, langs de grafheuvels en niet te vergeten de oversteek over de A50 (wildwissel). Wat een schitterende wandeling van 13,8 km in ruim 19000 stappen. Er is veel te zien onderweg, de route is goed aangegeven, een tijdje wat lawaai van de snelweg, maar met de prachtige natuur om je heen mag dat de pret niet drukken…..
  Deze staat voor ons, op dit moment, zeker in de top 5!
  Dit klompenpad zal in alle seizoenen prachtig zijn!

 65. Heerlijke wandeling. Leuk afwisselend met bos, heide en bebouwing.

  Goede bewegwijzering.

  Was een grote kleurenpracht vandaag. Het rook zo kruidig, het was een genot. De lengte is prima voor een middag of ochtend. Het valt op dat de klompenpaden gewoon echt goed onderhouden worden. De app helpt als de stickers even niet zo helder zijn.

  Misschien is het een idee om gebruiker een foto te laten uploaden

 66. Bij het viaduct in Heelsum wordt een rotonde gemaakt.
  Klompenpad wandelaars mogen onder het viaduct op de busbaan lopen, maar het is wel goed uitkijken !!

 67. Gisteren met vrienden de lange route gelopen
  Gestart bij station Wolfheze en hier linksaf de route opgepakt
  Bij afwisseling wat bewolking en een zonnetje ideaal weer om te lopen
  Door de reeds verkleurende bomen en de mooie doorkijkjes was het echt genieten
  De route is prima aangegeven al blijft het opletten
  Wandelend tussen de volkstuinen aan de Arborneweg nog een egel bevrijd die verward
  zat in een net (hoop dat hij nog leeft)
  Deze wandeling is een echte aanrader
  In een vorige reactie werd gesteld dat dit een top 3 wandeling is – zijn het er helemaal mee eens
  ( wat zijn de top 1 en 2 ??)

 68. U maakt melding van een veld met het gewas koolzaad. Vermoedelijk gaat het om een veld gele mosterd, een gewas dat als groenbemester is bedoeld, later als het koud wordt afsterft en tenslotte wordt ondergeploegd.

 69. Na een lange tijd hebben we weer samen een wandeling gedaan en daarom nu maar even gekozen voor de verkorter.
  We startten bij station Wolfheze en gingen linksom. Eerst een stukje bebouwing (een prachtig kerkje voorbij) en al gauw het bos in. Aan het begin van het bos voert het pad over een begraafplaats en raak je onder de indruk van alle teksten op de graven. Tussen de grafstenen door zoekt een eekhoorn zijn weg. De vogels zingen het hoogste lied. Wat een rust verder op dit gedeelte van het Molenbeeksepad. We hebben genoten van de afwisselende natuur, de glooiende vlakten met runderen, het gele koolzaadveld en de al licht-verkleurde bomen. De zon was prachtig, gaf warmte en mooie stralen door de bomen heen.
  Het pad is goed aangegeven. De 8,5 km was zo gelopen. Her en der een bankje om nog even extra te kunnen genieten van de rust en de ruimte.
  Bedankt vrijwilligers. Het pad wordt door ons nog een keer vervolgd.

 70. Op zaterdag 13 augustus hebben wij met vier man het Molenbeekse Klompenpad gelopen (lange versie). Een onverwacht mooi stukje natuur in Nederland. Heel afwisselend: heide, sprengengebied, bos en en ook nog een beeldentuin die op de route lag. Waterdicht schoeisel was echt nodig omdat sommige paden bijzonder modderig waren. De route is goed bewegwijzerd, maar al kletsend kun je wel een bordje missen. Aan te raden is dus om de brochure van deze wandeling of een geprint routekaartje mee te nemen.

 71. Vandaag de route gelopen. Wij hebben de weg wel gehoord, maar de route is zo heerlijk en gevarieerd dat wij daar geen last van hebben gehad. De heide bloeide mooi, dat was natuurlijk ook nog de kers op de taart. Wij hebben de verkorte route gedaan, deze is echter wel flink langer dan 9 km. Maar wat ons betreft was dat geen punt. We hebben genoten.

 72. Dit pad heb ik onlangs gelopen en ben daarvoor met name afgegaan op de recensies van de andere wandelaars. Bovendien weet ik dat er zo rond Renkum, Wolfheze en Heelsum een fraai landschap te belopen is. Ik heb het pad op een bewolkte dag gelopen, goed loopweer dus. Het heeft inderdaad de nodige afwisseling; loof en naaldbos, heide, beekjes (sprengen). Het is goed bewegwijzerd en fout lopen is lastig. Toch heb ik wel een paar aanmerkingen: het eerste fraaie stuk over de heide wordt aardig verstoord door het luide verkeersgeraas van de A50 die de heide in tweeën klieft. Dat is toch een stukje van zo’n 4 km met lawaai in je horen. Misschien dat andere wandelaars dat niet zo’n punt vinden, maar ik kan daar niet zo heel goed tegen. In de buurt van Renkum is ook een weinig inspirerend recht stuk tussen 2 hoge hekken langs een golfveld. Daarnaast merk je ook nog dat de omgeving nogal vol is met mensen. Echt stille stukken zitten er niet tussen. Maar goed het is Nederland natuurlijk, dat besef ik ook. Verder is het een prima pad. Je kan ook mooie fauna tegenkomen in de vorm van vele verschillende vogels, reeën en als je echt mazzel hebt, reptielen zoals slangen en hagedissen. De reptielen zaten er voor mij helaas op deze bewolkte dag niet echt in. Gelukkig lieten de IJsvogel en de Roodborsttapuit zich nog wel zien.

 73. Wat een supermooie en afwisselende wandeling. Iedereen aan te raden. Wij gaan hem zeker nog een keer lopen!

 74. Wat een prachtige supertoffe wandeling. Schitterende natuur, helemaal wat we voor ogen hadden. Ondanks de goede bewegwijzering toch nog klein stukje fout gelopen maar dat lag helemaal aan ons zelf. We hebben ervan genoten. Dank je voor de mooie route. Hopelijk morgen weer zo’n mooie!

 75. Gisteren (10 juli) met in totaal 12 personen dit pad gelopen vanaf station Wolfheze. Veel onverharde delen, prachtige vergezichten, heide, water & beekjes, de operatie Market Garden (1944) ofwel de terreinen waarop destijds de zweefvliegtuigen landden, bos, de beeldentuin / het atelier.
  Een heel erg mooi pad met lekker (iets te warm) wandelweer, goede bewegwijzering. Hoewel de app ook hier handig blijft.
  De horecamogelijkheden bij het station en Eethuis Airborne waren perfecte rustpunten. Zelf had ik het pad in (waarschijnlijk 2012) al eens gelopen. Heel erg afwisselend met prachtige stukken – echt een TOP 3 pad !

 76. Gisteren dit mooie pad gelopen, gestart bij Eethuys Airborne. Het weer was goed, veel zon en we hebben genoten van de zuidelijke lus via de route verkorter, in totaal 14 km. De atb route loopt gedeeltelijk met dit pad mee waardoor we veel fietsers tegenkwamen. In het najaar komen we terug om de noordelijke lus te lopen.

 77. Vanmorgen dit pad gelopen. Geweldig mooi. Bos, heide, weilanden met paarden, bouwgronden met opkomend mais en graan, alles omringd met bosschages (prachtige vergezichten).
  Ook nog dwars door een kerkhof gelopen met o.a. slachtoffers bommen 2e WO, ook de heidevelden gezien waar de droppings waren. Op het schelmpad gelopen (vroegere boevenroute naar Gerechtshof Arnhem).
  Soms moet je wel op de koeien- of beter pinkenvlaaien letten, maar dat is geen enkel probleem.
  Zelfs 2 x de snelweg oversteken is niet storend, in tegenstelling tot het Stoetwegenpad, daar veel en langdurig snelweglawaai, hier absoluut niet, door de bomen.
  Bewegwijzering kan niet beter!
  Alle paden tussen Rhenen en Arnhem heb ik nu gehad, allemaal prachtig! Op naar de volgende regio.
  Iedereen bedankt.

 78. Zondag 3 april 2016 deze route gelopen. Het plan was om in Renkum bij eethuys Airborne te starten maar daar aangekomen staat bij de parkeerplaats een bordje alleen voor bezoekers van het eethuys Airborne. Verder geen plek om daar de auto neer te zetten dus maar doorgereden naar het station in Wolfheze. Dit is echt het enige minpuntje van deze route. De wandeling zelf is zeer goed aangegeven. Bij ieder twijfelpuntje zit een bordje/sticker. De natuur is erg afwisselend waarbij het sprengengebied bij Wolfheze er echt uitsprong. De wandeling gaat over veel leuke smalle paadjes en erg weinig asfalt.
  Dit klompenpad is een echte aanrader. Wij hebben er erg van genoten.

 79. Beste Erik en Willem,

  Leuk dat jullie dit klompenpad zo waardeerden. De afstand is inderdaad geen 15 km zoals op de vele kleine bordjes en stickers langs de route in het veld staat aangegeven. Door intensief gebruik van GIS kun je tegenwoordig met de muis op de overzichtskaart met alle klompenpaden de lengte van een bepaalde route te weten komen https://klompenpaden.nl/klompenpad/ . De hoofdroute van het Molenbeeksepad is dan 16.3 km.

  Ik ervaar zelf ook dat smartphones meegenomen tijdens de route een zekere afwijking vertonen al vind ik 1 km wel veel.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 80. Vandaag dit pad gelopen, genoten van de mooie natuur, het heerlijke weer en zoveel andere mooie dingen. Kleine kanttekening, ook al geven de bordjes zelf 15 km en de website 16 aan, hebben wij toch ruim 17 km gemeten, 17.3 om precies te zijn. Mogelijk een keer aanpassen op de site?

 81. Op dinsdag 16 februari 2016 Molenbeeksepad gelopen. in een woord geweldig, zeer gevarieerd qua natuur, heide, bossen, weilanden. complimenten voor degene die deze wandeling uitgezet heeft.

 82. Bij mijn werkzaamheden als vrijwilliger op Landgoed Quadenoord ben ik onder meer betrokken bij inspectie en onderhoud van een gedeelte van het Molenbeekpad. Vandaar mijn belangstelling voor reacties van de wandelars die van dat pad gebruik maken.

 83. Wij liepen deze wandeling op 3 januari in een druilerige setting maar daar houden wij wel van. Echt een mooie route in een natuur met grote variatie. Wij begrijpen de opmerkingen nooit zo over de routebordjes. Maar goed, wij vinden ook dat je je moet ondersteunen door de app op je telefoon voor het geval vandalen of de tijd er voor zorgen dat bordjes niet meer te vinden of herkenbaar zijn. Dank aan de vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maken.
  Een indruk van de omgeving vindt je hier in: een 1,5 minuu filmpje https://youtu.be/WENDT9-6K04 en ons fotoalbum https://www.facebook.com/media/set/?set=a.803735019749910.1073741865.595260957263985&type=3 .

  Dus huphup… dit weekend er op uit naar dit pad en wandelen!

 84. Beste heer/mevrouw van Beek.

  Vreemd dat u het startpaneel van het Molenbeeksepad niet geeft gevonden. Het paneel opgehangen tussen 2 palen en staat in de berm van de kruising Parallelweg en de Wolfhezerweg. Wellicht toch over het hoofd gezien

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 85. Het Molenbeeksepad is wat mij betreft een van de mooiste klompenroutes die ik ken! Ik had geen moeite met het vinden van de bordjes, heb genoten van de mooie natuur (zelfs s winters) en me verbaasd over een stukje geschiedenis op het terrein van Pro Persona, dat ik niet kende hoewel ik er zo dichtbij woon. Het kerkhofje is ontroerend.
  Een route die ik iedereen kan en zal aanbevelen.

 86. Vandaag wilden we klompenpad Wolfheze lopen, auto geparkeerd bij NS station Wolfheze, waar de route moest beginnen…..geen enkel bord kunnen vinden!!!!! Echt waar nergens om of nabij het station Parallelweg 5!!!! Een bord van klompenpad te bekennen. Zijn wij gek?

 87. Beste Jet,

  Klompenpaden zijn zoals je merkte niet gemaakt om uitsluitend met de bewegwijzering te lopen. Voor alle klompenpaden geldt (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Laat het ons even weten als de openingstijden op de website of in de klompenpaden app niet kloppen, soms veranderen deze zonder dat we dat weten.

  Dank voor je reactie.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 88. Prachtig wandelweer vandaag, maar wat is deze route op (teveel) plekken niet of slecht aangegeven (lopende vanaf station Wolfheze linksom). Zeker wanneer je de routeverkorter loopt. Dan mis je ook 8 van de 12 interessante punten onderweg. En catering is er alleen bij NS station Wolfheze (di-vrij 11-20u en in ‘t weekend 14!-20u).

 89. Vrijdag 23 -10-2015 wederom de blauwe route gelopen. Nu echter andersom. Start bij Airborne , en dan niet rechts af de volkstuintjes in, maar linksaf de heide op. Markering was heel goed, zonder kaart gelopen. Het is een prachtige route met veel beekjes, bruggetjes en heide(zeker mooi als die in bloei is). Wij hebben genoten. Lopen in bebouwde kom viel nu ook reuze mee. Zo zie je maar weer hoe een route een 2dekeer lopen weer anders is. Wij vinden hem schitterend en lopen hem zeker vaker. Pluim voor de vrijwilligers.

 90. Vandaag ( 25 augustus) een flinke wandeling gemaakt en voor het eerst kennis gemaakt met de klompenpaden. Het Molenbeeksepad gecombineerd met het Hartensepad en Wageningse Engpad. Genieten! Mooie paden, m.n. de bruggetjes over de beek vond ik erg leuk. Wat een helder stromend water, prima te drinken. En wat bloeit de heide mooi. Erg leuk om dat 2 v.d. 3 paden ook langs en door volkstuintjes liepen. Dank aan alle vrijwilligers!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.