Netelenburchpad

Wandelen door de polder, over kavelpaden en langs de Eem. Ontdek het mooie buitengebied van Baarn. Wandelen door het open polderlandschap van Eemland. Door weilanden, over kavelpaden en langs de Eem. Geniet van het weidse uitzicht! Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Netelenburchpad (5,5)

Startpunt: Gemaal Zeldert, vlakbij Zuidereind 35, Baarn

Openbaar vervoer: Bushalte De Drie Eiken. Vanaf daar kunt u de aanlooproute volgen (zie kaart) en opstappen op de route tussen de nummers 5 en 6

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp

Broedseizoen: Tussen 15 maart en 15 juni is een deel van de route omgelegd vanwege broedseizoen. Volg de markering in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: werkzaamheden aan dijk

  Beste wandelaars,

  Er worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd aan de dijk, waardoor er markeringen kunnen ontbreken. Met de app, de folder of kaart van de website kunt u de route goed blijven lopen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 2. Onderwerp: Mooie wandeling

  Vanmiddag een lekkere wandeling precies 5 km als je de horeca niet aandoet!
  En bij het ontbrekende paaltje naar de weg-lopen en dan verder op de Grimmesteinseweg na 750 meter weer de weilanden in!
  Prima wandeling. Lekker in de natuur, mooi he dat hoge gras en netels……….. die daar moeite mee heeft er zijn ook stadswandelingen….

 3. Onderwerp: paaltje weg

  Vanmiddag eens een kort klompenpad gelopen.
  Helaas is het gras op de dijk heel erg hoog en staan er veel distels en brandnetels tussen, waardoor je meer naar de grond kijkt dan dat je van het prachtige uitzicht kunt genieten! Dan maar af en toe stil staan bij een bruggetje!
  Aan het eind van de dijk trof ik een bosje palen inclusief een paal met bordje van het klompenpad in het water, een soort ‘mikadosoep’. Was even goed opletten waar het pad verder ging, waarschijnlijk door werkzaamheden aan de dijk.
  Het asfalt en de weilanden waren verder prima te lopen.
  Voor het eerste stuk raad ik een lange broek aan.
  Het was leuk om eens in het gebied te wandelen waar ik normaal gesproken via de snelweg langs race.

 4. Onderwerp: Weer een grapje......

  Vandaag dit pad gelopen, eigenlijk om te bepalen of het grasland nog drassig is. Morgen wil ik eventueel een langer pad lopen. Het eerste stukje (met de klok mee gelopen) op de dijk van de Eem was het gras wel 1 tot anderhalve meter hoog. Gelukkig was het gras droog, -geen mist of regen geweest deze nacht- anders was het niet te doen geweest, je wordt gewoon zeiknat tot je middel. Dat heb ik eerder meegemaakt bij het Rhenoysepad. Het is dan wel een klompenpad, maar er zijn grenzen. Verder was het grasland niet echt drassig, ondanks de regen deze week.
  Verder een leuke wandeling in de polder, een dijkje, asfalt en een paar stukjes weiland. M.i. was de afstand overigens nog geen 5 km, in ieder geval binnen 1 uur gelopen. Ik noem dit klompenpad daarom een grapje, net als het Breukerengpad in Bennekom en het Schutpad in Leusden.
  Maar toch iedere medewerker bedankt.

 5. Onderwerp: IIsvogel!

  Op 30 augustus 2015 het Netelenburchpad gelopen. Al lopend langs de Eem, kwam er een ijsvogel over het water van het nieuwe natuurgebied van Natuurmonumente n langs scheren! Prachtig!

 6. Onderwerp: Mooi!

  Mooi klompenpad hoor, het broedseizoen zit er weer op dus, lekker door de weilanden banjeren. Ook het stuk langs de Eem is weer begaanbaar, er is een flinke laag klei uit het nieuwe natuurgebied bovenop de dijk gekomen. Nu is het droog, dus dat liep prima, maar we vroegen ons wel af hoe dat er uit ziet na een regenbui (erg glad?!)

 7. Onderwerp: Omleiding

  Gisteren deze wandeling gemaakt maar een enorme tegenvaller. Hele stuk langs de Eem was afgezet dus we moesten over de weg lopen. Vanwege het broedseizoen waren de andere stukken door het weiland ook dicht. Kortom een rondje gewandeld over asfalt (waarvan nog een deel langs de A1 ook). Daarvoor hadden we niet naar Baarn gehoeven. Geen aanrader!!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*