Norderpad

Wandelen over eeuwenoude kerkenpaden, over landwegen en landgoederen, langs waterpartijen en oude boerderijen in het mooie buitengebied van Putten. Ontdek het mooie buitengebied van Putten. Wandelen over eeuwenoude kerkpaden, over landwegen en landgoederen, langs waterpartijen en
oude boerderijen. Een belevenis van afwisseling in cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Norderpad (12 km)

Startpunt: Kerkplein 15, 3881 BH in het centrum van Putten. Parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gemeentehuis, te bereiken via de Brinkstraat. De start van de route wordt gevonden door met de rug naar het startpaneel te vertrekken. Let op: Op woensdagmorgen is het markt in het centrum van Putten en is het startpaneel minder makkelijk zichtbaar.

Opstappunt: Bij NS station Putten is een opstappunt. Maar u kunt ook vanaf het station op de route opstappen.

Openbaar vervoer: Het NS-station Putten ligt enkele kilometers buiten het centrum. Buslijn 107 vanaf NS-station richting Ede, halte Centrum

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Norderpad kan gecombineerd worden met het Huinerpad, het Hoeverveldpad en het Pelserpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Genieten

  Wederom genoten van een heerlijke wandeling. Vandaag was het Norderpad aan de beurt.
  Wat mij betreft alweer een kanjer. Heel veel afwisseling en van harte aanbevolen. Net de
  foto’s (90x lol) bekeken, thuisfront genoot mee.
  Over stickers/bordjes ga ik het niet hebben, altijd de app mee:)

 2. Onderwerp: Mooi pad, bordjes lijken hersteld.

  Vandaag het pad gelopen, tegen de klok in. Er is veel geschreven over ontbrekende bordjes. Maar ik denk, dat de situatie nu hersteld is. In onze looprichting stonden ze nu toch echt allemaal. Elke hoek, alle afslagen. Met slechts drie uitzonderingen: het kruispunt Keizerswoert – Husselsesteeg, net buiten Putten (beide richtingen) en twee bordjes in Putten zelf maar we liepen toen al vlak bij het Kerkplein en dan kan het niet echt meer mis gaan. Op een route van 12 km met ik weet niet hoe veel bordjes, is dat Keurig. En misschien keken we wel op ons neus.
  Mooie route verder, en de lunch bij boerderijmuseum Mariahoeve was goed (bezoek museum met gids hebben we niet gedaan ).
  Hulde aan de vrijwilligers. Klompenpaden is een kwaliteits-ding.

 3. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen voor de 4e keer dit jaar, tegen de klok in, gestart bij NS station..
  Van de 19 reacties in dit gastenboek gaan er 12 over onvolledige bewegwijzering. Hier en daar moet het inderdaad beter kunnen, maar echt slecht kan ik die bewegwijzering niet vinden. Soms moet je wel de situatie logisch bezien, de sticker van de tegengestelde route even opzoeken bijvoorbeeld of plattegrondje raadplegen.
  Eerder heb ik geschreven dat de verkorte route beter gevolgd kan worden om nieuwbouw te vermijden (naar Beekweg). Nu heb ik ontdekt dat je het beste de Putterbrink kunt lopen. dan snij je maar ongeveer 1,5 km af, te weten nieuwbouw en je voorkomt 2 x rijksweg oversteken. (Dan geen koffie in centrum!)
  Ik blijf het overigens een mooie route vinden.
  Verder verbaas ik me telkens weer over het Hoeverveldpad. Waarom dat pad is verzonnen is mij een raadsel. Half Norderpad, half Oldenallerpad en de rest is niks.

 4. Onderwerp: reactie op Marianne

  Beste Marianne Mulder,

  Wat een vervelend bericht. Ik hoop dat alles naar omstandigheden goed met u gaat? Ik heb u een persoonlijke email gestuurd om dit te verifiëren. Ik zal het doorgeven aan de beheerder/eigenaar van het bruggetje.
  Veel beterschap gewenst!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 5. Onderwerp: Pas op glad!

  Vanmorgen ben ik op het bruggetje bij het grasveld tussen de Meinwerkstraat en de Bruno Fabriciusstraat uitgegleden met als gevolg een aantal gekneusde ribben en minimaal één gebroken rib. Het bruggetje is spekglad!
  Tip: kippengaas zou misschien meer ongelukken helpen voorkomen

 6. Onderwerp: App nodig bij deze route

  De route op 13 november 2016 gelopen tegen de klok in. Het duurt even voordat je uit het centrum van Putten ben, maar daarna kom je in het mooie buitengebied van Putten terecht. Volgens mij ontbreken er een paar markeringen, dus het is raadzaam de route met de App te lopen.

 7. Onderwerp: Gevarieerd

  Vandaag hebben wij deze wandeling gelopen met behoorlijke motregen, maar dat mocht de pret niet drukken.
  We hebben de wandeling met de klok meegelopen en bedraagt volgens de gps 12,6 km. In het begin zijn er wat stickers in het dorp verdwenen maar met de app kwamen we er wel uit. Voor de rest was de bewegwijzering goed. Zeer gevarieerde wandeling met lanen, wat asfalt en bossen. Wij hebben genoten en vinden het wel een aanrader, Vrijwilligers bedankt

 8. Onderwerp: reactie op Yvonne

  Beste Yvonne,

  Bedankt voor het bericht, ik geef het door aan de vrijwilligers die regelmatig het pad nalopen/controleren. Wij adviseren overigens om bij alle klompenpaden tijdens het wandelen de bewegwijzering te combineren met de app, folder of het routekaartje.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 9. Onderwerp: Norderpad

  Vandaag, met heerlijk weer, dit klompenpad gelopen.
  Prachtige omgeving, afwisselend. Maar wat hebben we vaak de bordjes gemist, waardoor we verkeerd liepen. Wij denken dat dit pad eens nagelopen zou moeten worden.

 10. Onderwerp: Norderpad ( klompenpad)

  Wandeling na het station moeilijk te volgen. Soms komen wandelingen samen en wordt het moeilijk de juiste richting te bepalen. Ook ontbreken er aanwijzingen op belangrijke punten. De wandeling van 12 km werd zo ruim 18 km.
  Jammer, want er zijn mooie stukken bij. Een betere kaart leveren is misschien de oplossing.

 11. Onderwerp: slecht onderhouden

  Op 12 september dit klompenpad gelopen met een groep. Ik sluit me aan bij de andere gasten: Er missen erg veel wegwijzer plaatjes, zodat het pad alleen te vinden is met een kaart. Ik was blij dat ik er al meerdere keren gelopen heb, anders verdwaal je. En het pad is tussen de Vanenburgerallee en de Kiefeldersteeg zo overwoekerd, dat het bijna niet meer te lopen is!

 12. Onderwerp: Norderpad

  Een mooie route. Wel veel over bospaden en niet door weilanden. Op sommige punten missen de bordjes.
  Gelukkig hebben we de app, dan komt het altijd goed. Al met al heerlijk gewandeld.

 13. Onderwerp: Slecht gemarkeerd

  Het pad is nauwelijks nog gemarkeerd en zonder kaartje niet te volgen. Erg jammer. Het eerste deel dat we wel konden volgen was niet echt interessant. Veel over verharde wegen, niet echt een klompenpad dus.

 14. Onderwerp: Slecht onderhouden

  Afgelopen week in de namiddag dit pad gelopen.
  En het was toch een flinke domper te moeten bemerken dat het pad er niet onderhouden bij lag.
  Op sommige stukken moest je je langs een haag van bramenstruiken en brandnetels wagen met op slechts enkele centimeters een afzetting met schrikdraad.
  Met korte broek werd dat dus een bijna onmogelijke opgave.
  Ook zijn onderweg op de route over langere stukken de lantaarnpalen voorzien van een nieuwe verflaag waardoor de route aanduiding niet meer zichtbaar is, maar dankzij het kaartje wat ik op zak had kon ik nog wel inschatten waar ik liep.
  En de markering die nog wel zichtbaar was bleek veelal verschoten of en een enkele keer onleesbaar.
  Dit alles had tot gevolg dat ik toch nog ergens verloren liep en uiteindelijk een 3 tal extra kilometers kon toevoegen.
  De route op zich is afwisselend en mooi maar het pad zelf verdiend wel alle aandacht op dit moment!!!

 15. Onderwerp: prachtige route

  28 maart 2016 hebben we de route gelopen het was weer een prachtige route op punt 7 was het wat drassig maar goed te doen we hebben er weer van genoten

 16. Onderwerp: Zwerfafval

  Nog even dit: In Putten was het waarschijnlijk de dag van het zwerfafval, zakken vol vuil gezien en ook de jeugd was daar duidelijk bij betrokken. Een goede zaak.
  Maar langs het Norderpad heb ik ook zwerfafval gezien. Volle flessen drank worden meegenomen voor tijdens de rit, maar als ze leeg zijn worden ze onder een boom gedropt. Helaas.

 17. Onderwerp: Een aanrader

  Vandaag dit pad gelopen. Ik vond het geweldig mooi. Kenmerkend waren de vele weilandjes met bosschages aan de randen en prachtige boerderijen met op de achtergrond hoge bomen.
  Ik heb tegen de klok ingelopen en ben bij NS station begonnen. Als je asfalt wilt vermijden kun je het beste de verkorte route lopen naar de Beeklaan. Dan niet langs industrie en nieuwbouw cq villawijk. Een asfaltweggetje of asfaltfietspad vind ik niet zo’n probleem als de omgeving (bv bos) mooi is.
  Op de Papiermakersstraat moet je op een gegeven ogenblik linksaf een klinkerpaadje op. De sticker staat daar m.i. aan de verkeerde kant van de lantaarnpaal. Verder uitstekende bewegwijzering.
  Alleen bij punt 7 was het een vijftig meter nog drassig. Maar daar kun je eventueel heel snel op de harde weg teruglopen en eerste weg rechts weer nemen. ‘t Is maar een stukje door het land.
  Nogmaals, ik vond het geweldig mooi en zal dit pad zeker deze zomer nog eens (een paar keer) lopen.
  Bedankt allemaal.

 18. Onderwerp: Norderpad

  Vanmorgen dit pad gelopen. Parkeren kun je achter het gemeentehuis zonder parkeerschijf. Op een plek (wanneer je bij 7 de weilanden ingaat) was het echt heel nat.
  De stickers die de route aangeven zijn niet steeds dezelfde kleur (zowel grijs als groen).
  Leuke route die we in 2,5 uur hebben gelopen.

 19. Onderwerp: Norderpad

  Vandaag het Norderpad gelopen. Over het algemeen een mooie route met wat saaie stukjes asfalt. Sommige stukken waren erg drassig, houd daar rekening mee als het nat weer is (geweest). Parkeren kan prima bij de bibliotheek in putten, net voorbij het startpunt. Op het kerkplein geldt een parkeerschijfzone van max. twee uur. Wij redden de wandeling niet binnen die tijd.

 20. Onderwerp: Norderpad

  Vorige maand deze wandeling gelopen bij regenachtig weer. De wandeling is zeer mooi . Ook goed aangegeven .
  We zijn wel op een bepaald moment een stuk moeten teruglopen omdat het pad onderwater was gelopen . Dan maar een stuk over de weg gelopen maar dat was niet zo erg. Toch een mooie wandeling.

 21. Onderwerp: Niet de mooiste route

  Vorige maand deze route gelopen, we vonden niet de mooiste route, nog al veel asfalt en de omgeving van het industrieterrei n bij het station was niet erg fraai. De Mariahoeve was wel erg leuk, een aanrader om daar een rondleiding te krijgen (ca. 60 min.) Wij gaan deze route niet nog een keer lopen. Jammer dat er niet gekozen is om Beekweg in te lassen en dan niet door het centrum van Putten te gaan.

 22. Onderwerp: Tussen het riet

  Vorige week is dit klompenpad ons erg goed bevallen. We zijn gestart bij de pluktuin en zijn toen richting Putten gelopen. Erg afwisselend en af en toe zoeken naar het pad, niet omdat we de bordjes niet zagen, maar door het hoge riet.Na afloop in de pluktuin een kopje thee. Vandaag lopen we hem weer, gaan dan vis halen op de markt in Putten.

 23. Onderwerp: Mooi pas

  We hebben erg genoten van het pad, alleen bij boerderij Voorzorg recht door gelopen ipv rechts af te slaan. Stond volgens ons niet aangegeven. Maar misschien hebben we hem gemist. Daarom hebben we een beetje gedwaald en verkeerde richting gelopen. Op een gegeven moment ben je dan even de kluts kwijt hoe je moet lopen.
  Maar we zijn weer bij begin punt terecht gekomen. Sommige stickers op lantarnpalen zijn wat verwarrend, waaronder ne het station voorbij de rotonde. Wjij zijn rechtdoor gelopen, dit was niet goed. Maar we zijn bekend in de buurt dus het kwam wel goed. Al met al toch een mooi pad ondanks het verkeerd lopen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*