Nywelepad

Ontdek het rivierengebied van Zaltbommel met haar historische gebouwen, oude kaden en vochtige hooilanden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Nywelepad (14 km)

Startpunt: T-splitsing Kerkstraat – Waalbandijk in Nieuwaal

Opstappunt: Parkeerplaats Waalbandijk – Gamersche Waarden in Gameren

Openbaar vervoer: Bushalte Kerkstraat in Nieuwaal (vanaf treinstation Zaltbommel)

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Nywelepad is te combineren met het Hamarithapad. Eventuele overstappunten en -routes zijn aangegeven in het veld en op de kaart

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Genoten

  Gisteren voor het eerst als kersverse vrijwilliger het Nywelepad gelopen. Als wandelaar loop ik veel verschillende tochten door heel Nederland. Genoten van hoe de natuur rondom het dorp Nieuwaal zich in de herfst laat zien. En dat zo dicht bij huis! Afwisseling doordat er gewandeld wordt door de uiterwaarden en weidegebieden. Ook zijn er veel vogels te spotten onderweg. Aanrader om ook eens te lopen! Blij dat ik mee mag werken aan het onderhoud van een schitterend klompenpad!

 2. Onderwerp: Een heel mooi klompenpad

  Vandaag gelopen tegen de klok in. Bij begin 2 stickers gezien en de uiterwaarden ingelopen. Daarna heb ik bijna een uur geen sticker meer gezien. Omdat ik al gewaarschuwd was door Albert van H. (gastenboek d.d. 30 oktober 2015) liep ik maar steeds door. Op een gegeven ogenblik naar de hoge dijk en ik was in Zuilichem. Toen de hoge dijk maar teruggelopen totdat ik de stickers weer tegen kwam. Waarschijnlijk een mooi stukje Breemwaard gemist. Jammer dat er niets wordt gedaan aan de opmerkingen van de bezoekers van het gastenboek. Ook elders was de bewegwijzering matig.
  De route zelf vond ik geweldig mooi. Dat komt wellicht ook doordat de Bommelerwaaard niet in de buurt van mijn woonadres is. Hele andere landschappen. Ga er verder niets over zeggen, ervaar het zelf en ga maar lopen!
  Bij de Lieskampen had ik last van brandnetels en vooral van vervelende muggen.
  Maar het was weer dik de moeite waard, iedereen bedankt.

 3. Onderwerp: tips

  Als je op zondag loopt is het hippisch centrum geen handig beginpunt: niet open, daarentegen is it stoepke op zondag al om 10 uur open en een prachtige locatie om te starten en eindigen, Let op dat er een hoogwaterroute is, als je de afslag daar voor mist moet je kilometers later weer keren …….

 4. Onderwerp: mooi

  hele mooie wandelroute vooral nu de natuur op zijn mooist is
  jammer dat er midden in t dorp gameren een groot span doek van de benzine pomp voor de bewegwijzering staat

 5. Onderwerp: Een zompige zaterdag.

  Vandaag de verkorte versie gelopen (11,3 km). Sommige stukken waren erg nat maar wel mooi. Sommige overstapjes waren inderdaad wat aan de hoge kant en de doorgangen in de uiterwaarden erg smal. We komen zeker een keer terug om de andere helft van de route te lopen.

 6. Onderwerp: Subliem

  Mooie route, alleen ontbraken er helaas op sommige locaties routebrodjes en of routepijlen vnl langs de waal.

 7. Onderwerp: Mooi

  Erg leuke wandeling met veel afwisseling
  Jammer dat hondenbezitters de verboden gewoon negeren en het verpesten voor anderen.

 8. Onderwerp: Mooi, veel afwisseling

  Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen staat er in de beschrijving, nou dat mag zeker wel en antimuggenspul; ) Het is een klompenpad met veel afwisseling , echt heel mooi en bijzonder.
  Het was een prachtige ( zware) wandeling
  zwaar door het hoge gras denk ik, en inderdaad de opstapjes zijn echt te hoog, er zijn ook paden die hebben er nog een klein opstapje voor zodat het net een trapje is,
  Wij zijn gestart bij Eetcafé/Cafetar ia Ons Trefpunt, Kerkstraat 7 in Nieuwaal waar het ook nog is gezellig was.
  We hebben een heerlijke mooie dag gehad.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*