Oldenallerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Putten op en rondom landgoed Oldenaller. Wandelen door kasteelbos, over boerenland, langs houtwallen, beken en over heide. Ervaar de rust van een eeuwenoud landgoed. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer.  Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Oldenallerpad (8 km)

Startpunt: de Zoete Inval, Broekermolenweg 5, 3882 MG in Putten. Tevens horecagelegenheid, open vanaf 12 uur

Openbaar vervoer: Buslijn 103, 620 en 674 vanaf NS station Nijkerk of Putten, halte School Hoef aan de Nijkerkerstraat (5 min lopen)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Oldenallerpad kan gecombineerd worden met het Huinerpad, het Hoeverveldpad en het Kruishaarderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

 • Schaapskooi Natuurmonumenten, Hogesteeg 19, Putten,
  Zelfservice.
 • De Zoete Inval, Broekermolenweg 5, Putten,
  Openingstijden: 15 mei-15 sep, zo gesloten

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Tweede paasdag

  Vandaag het oldenallerpad gelopen. Prachtig pad en gelukkig redelijk weer! Halverwege een pauze in de schaapskooi met een lekkere kom chocomelk en gebruik gemaakt van (een schoon👍) toilet. Hoe fijn is dat! Onderweg veel moois gezien: weilanden vol paardebloemen, poelen, eenden, kikkers, vogels en zelfs een hert! *Genoten*

 2. Onderwerp: Genieten

  Vandaag het Oldenaller pad gelopen.
  Heerlijke wandeling zeer afwisselend en mooie paadjes.

 3. Onderwerp: NLDoet helpt

  Een prachtige zaterdag en 12 enthousiaste mannen en vrouwen van WijPutten staken samen met 3 kp vrijwilligers de handen uit de mouwen om alle houten overstapjes en slootkruisingen van stevig en wandelschoenenproof gaas te voorzien. En niet alleen dat, naast veel energie droegen onze gasten bij met o.a. spaden, bezems en boormachines. Het waren gezellige en nuttige uurtjes met een geweldig resultaat dankzij NLDoet. Alle werkers en het Oranje Fonds hartelijk dank.

 4. Onderwerp: Absoluut top

  Inmiddels dit pad 3x gelopen. Er begint al aardig een spoor te ontstaan.:)
  Heerlijk om in deze afwisselende omgeving te wandelen en te genieten.
  De bebording is perfect in orde. Alle vrijwilligers, dank voor jullie inzet.

 5. Onderwerp: reactie op Rob Ruitenbeek

  Beste Rob,

  Leuk om te lezen dat de wandeling van het Oldenallerpad goed bevallen is!
  De opmerking over het startpaneel geef ik door aan de vrijwilligersgroep die helpt met het onderhoud van het Oldenallerpad.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 6. Onderwerp: Informatiebord

  Allereerst wil ik graag zeggen dat het oldenallerpad een heel mooi en afwisselend pad is.

  Niet overdreven lang en in twee uur te lopen, twee en half als je wat meer de tijd neemt.

  Zeker een aanrader.

  Ik heb wel een opmerking. Het informatiebord bij de start is behoorlijk groen aangeslagen
  en dat zou wel eens schoongemaakt mogen worden. Maar voor de rest niets dan lof.

 7. Onderwerp: reactie op Rens Buist

  Beste Rens,

  Bedankt voor uw reactie op het gastenboek. Fijn dat u een mooie wandeling heeft gehad! De Zoete inval is inderdaad niet altijd open. In de zomermaanden is er een zelfbedieningsterras, maar in de winter is dit dicht.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 8. Onderwerp: Mooie wandeling

  Prachtige omgeving, mooie paden amper asfalt echt door de weilanden en grasfalteerde paden.
  waterdichte schoenen wel een must in de herfst/winter
  Bij het begin (zoete inval) geen koffie oid beschikbaar, alles gesloten. Misschien alleen in de zomer?

 9. Onderwerp: Prachtige route

  Vorig jaar december dit pad gelopen zonder verlenging. Vandaag met verlenging. De verlenging van 5 km is bijna volledig verhard, maar wel heel mooi, over en langs boerenerven, bosschages, zeer landelijke omgeving.
  Op advies van een andere wandelaar (A. Aartsen) heb ik een 8 gelopen en het stuk van 5 naar 7 dus 2 x gelopen.
  In totaal dan 15 km. Ik vond het prachtig.
  Advies: de mooiste gedeelten zitten in de 8 km. Als dat te kort is raad ik je aan de verlenging ook te lopen in de vorm van een 8. Na alle regen van de laatste tijd viel me de drassigheid nog mee, ‘t is te doen.

 10. Onderwerp: reactie op Henk

  Beste Henk,

  Bedankt voor het bericht. Ik heb het doorgegeven aan de beheerder van het gebied.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 11. Onderwerp: Oldenaller

  Zit je lekker van de natuur te genieten zie ineens twee mannen lopen net een hond die ze gewoonweg over het hek heen tillen hier lopen koeien het is hier verboden voor honden stelletje asociaale. Dit was bij de ingang gang aan de broekermolenweg het stuk natuur park.

 12. Onderwerp: wandeling Oldenallerpad

  Afgelopen zaterdag heb ik in de ochtend het Oldenallerpad gelopen. Het is een mooie afwisselende route. Eerst de statige lanen en het landhuis van Oldenaller, daarna het grillige patroon van paadjes, houtwallen en weilanden en als klapstuk nog een perceel hei. Het lijkt mij een route die in elk jaargetijde weer verrassend anders zal zijn. Rond het landhuis was het wel goed opletten om de bewijzering te volgen.

  Van de wandeling heb ik een verslagje gemaakt op mijn weblog: https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/09/24/oldenallerpad/

 13. Onderwerp: Mooie, afwisselende omgeving

  Na een aantal warme dagen de ‘klompen’ weer aangetrokken. Wij hebben deze route gelopen op 28/8 en vonden de route heel afwisselend qua landschap. Op sommige punten staat de mais hoog en dan ben je benieuwd wat daar achter zit. Dus later nog maar eens terug om dit te ontdekken. Het hoogtepunt van de wandeling vonden wij het gebied rondom het landgoed Olden Aller.
  De bewegwijzering was weer goed. Op sommige punten even opletten of je niet toevallig een ‘routeverkorter’ pakt.

 14. Onderwerp: Oldenallerpad combi met hoevelandschap

  Met mijn vriendin erg genoten van een wandeling over het Oldenallerpad dat tevens deel uit maakte van een wandelpad van 11 km gepubliceerd in een gezamenlijke uitgave van ANWB en AD in de omgeving van Nijkerk. Het was onze eerste wandeling samen in Nederland waar we ook werden geconfronteerd met het fenomeen klompenpad. Na wat kort internet zoekwerk op deze leuke internet pagina gestuit. De app komt zeker op m’n telefoon.

  Voor wat betreft het uitgezette Oldenallerpad een mooi afwisselend parcours door bos en weidevelden waarbij voldoende PICNIC banken onderweg staan. Mooie vergezichten alsmede weidevogels gezien en boerenhoeven. Ook het landgoed Oldenaller is de moeite van het bekijken waard. Wij zijn op slag fan geworden van klompepaden.

 15. Onderwerp: Een fraai klompenpad

  Wij hebben inmiddels al een aantal paden gelopen, maar het Oldenallerpad is beslist één van de mooiste.
  Wij liepen het pad op zaterdag 11 juni bij redelijk warm weer. De route is zeer afwisselend door bos, heide en weilanden. Opvallend vonden wij de gastvrijheid van de familie Brouwer van de Zoete Inval. Je kunt de auto daar vrij op het erf parkeren en bij terugkomst van de wandeling kun je genieten van een drankje of een heerlijk boerenijsje.
  Wel zelfbediening, ook de betaling. Dat maakt het zo leuk!

 16. Onderwerp: wat een toppertje!

  zondag 5 juni gelopen met heel mooi weer.Zeer afwisselend met veel bankjes om even te genieten van de omgeving.
  rond het kasteel is echt prachtig. hebben de verlenging ook gelopen en ook dt is geen straf. Zijn volgens de tip eerst naar punt 7 gelopen en toen de verlenging gedaan en dan loop je een stukje mooie natuur 2x. De vogels gaven menig concert maar we waren waarschijnlijk te laat voor reeën.Het pad was zeer goed uitgezet en daarvoor hulde aan de vrijwillegers. Een toppertje onder de paden.

 17. Onderwerp: Oldenallerpad, 4 mei 2016

  Een prachtig Klompenpad. In deze tijd van het jaar, eind april, begin mei is het parkbos rondom Huize Oldenaller een lust voor het oog. Er bloeit van alles: zoals narcissen, madeliefjes en niet te vergeten de blauwe boshyacinten. En de rest: een prachtig hoevelandschap dat in het verleden nooit door ruilverkaveling is aangetast. Het pad is prima te belopen. Zelfs langs de rand van het weiland en de beek. Ik heb weer met volle teugen genoten.

 18. Onderwerp: Prachtige wandeling

  Deze wandeling staat met stip op de eerste plaats. Wat een prachtige wandeling! Een echte aanrader.

 19. Een geweldig mooie wandeling, af en toe flink drassig maar dat is juist avontuurlijker.

 20. Onderwerp: Het voorjaar lonkt

  Het eerste groen begint uit te lopen. Laat nu de temperatuur maar omhoog gaan.

 21. Onderwerp: Fraaie wandeling

  Op zondag 21 februari 2016 hebben mijn vrouw en ik deze wandeling gemaakt. We hebben met de klok meegelopen en de wandeling was volgens de gps 7,96 km. Het was een aangename wandeling met veel afwisseling waarbij we nog een aantal reetjes hebben gezien. Het was alleen op sommige plekken behoorlijk drassig dus wel deze wandeling met goede waterdichte schoenen lopen. Een aangename verassing was de schaapskooi waar je een bakkie koffie kon tappen en even naar een schone toilet. Omdat wij met de klok meeliepen waren we al na 2 km bij de kooi maar als je tegen de klok inloopt kom je hem pas na 6 km tegen. Zeker een aanrader en de vrijwilligers wederom bedankt. Wat jammer was dat de Zoete Inval dicht was.

 22. Onderwerp: naloopgroep Oldenallerpad actief met onderhoud klompenpad

  Bij de maandelijkse nalooprondes checken de vrijwilligers van het Oldenallerpad de staat van de bewegwijzering en de toegankelijkheid van de paden. Ook het verzamelen van eventueel zwerfafval nemen zij voor hun rekening. Jammer dat dit op bepaalde delen van de route een terugkerende taak is, zo bleek vorige week op de jaarvergadering van de groep.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 23. Onderwerp: Verlengde route

  Misschien een goede tip voor hen die de verlenging ook willen lopen en het mooie stuk tussen 5 en 7 niet willen missen de verlenging beginnen bij 7 en zo terug naar 5 loop je het mooie stukje 2 x maar dat moet niet erg zijn , toch ?

 24. Onderwerp: Prachtige route

  Zeer mooie route, ik heb ook reeën gezien. Ik heb ook een stuk van de verlengde route gelopen (Tintelersteeg), maar inderdaad, gewoon de 8 km route is de mooiste (wel wat kort voor mijn doen). Bij de verlengde route mis je een heel mooi stuk tussen punt 5 en 7.

 25. Onderwerp: Oldenallerpad een heel mooie route

  Zeker een aanrader voor natuurwandelaars .Op een bepaald moment stonden we op tien meter van een koppel reeen en dat in volle natuur.

 26. Onderwerp: Aanrader!

  Het valt me op dat de vogels ‘s morgens al heel druk aan het zingen zijn. Vanmorgen maar eens de stoute (wandel)schoene n aangedaan en om 05.30 uur opgestaan om het Oldenaller klompenpad te wandelen. Na 10 minuten stond ik al oog in oog met de eerste ree; later volgden er nog een paar. Wat een prachtige route; volgens sommigen het mooiste klompenpad. Echt zoals een klompenpad moet zijn: over hekjes, bruggetjes, door weilanden en leuke bospaadjes. Helemaal top. En de vogels…. één groot concert!
  Ik heb de lange route gelopen waarbij het wat meer over verharde wegen gaat. Wil je wat minder en toch alle hoogtepunten zien, ga dan voor de 8 km.

 27. Onderwerp: Afwisselende route, maar pas op bij de verlenging

  Inderdaad een mooie afwisselende route, maar pas op als je zoals wij de verlengde route wilt doen. De verlenging wordt pas een meter of tien na de gewone afslag aangegeven, zodat je die gemakkelijk zou kunnen missen als je de route niet bijvoorbeeld op de kaart bijhoudt.

 28. Onderwerp: Mooie route!

  Prachtige route, zeer afwisselend en goed aangegeven.
  Leuke rustpunten en veel informatie onderweg!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*