Paddenpad

Wandelen door de bossen op de stuwwal en langs weilanden, boerenerven en weteringen in de uiterwaarden in het prachtige buitengebied van Wapenveld. Ontdek het mooie buitengebied van Wapenveld. Ervaar tijdens het wandelen de overgang van de stuwwallen van de Veluwe naar het open ontginningsgebied richting de IJssel, ondertussen genietend van het uitzicht, de boerenerven en de watergangen. Rust, een landschap met geschiedenis en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Paddenpad (10 km)

Startpunt: Restaurant De Hekserie, Groteweg 24, Wapenveld

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Paddenpad kan gecombineerd worden met het Vosbergenpad en het Hoenwaardsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Pinksterbloemen in bloei!

  Vandaag dit pad gelopen, prachtig mooie route, veel afwisseling en de pinksterbloemen in bloei! Mooi mooi mooi!! Helaas het laatste stuk in de regen gelopen en door en door nat geregend. Jammer maar wel eekhoorns gezien!

 2. Onderwerp: Mooie wandeling

  Vandaag op 26-03-2017 heb ik met mijn vrouw dit pad gelopen. Het was mooi weer en dan heb je het meeste al gewonnen, We hebben de wandeling met de klok mee gelopen en bedraagt volgens de gps, 9,7 km. Het pad viel bij ons in goede aarde en er was afwisseling genoeg. We begonnen met een mooi stukje bos, daarna de wallen en op het laatst mooie boerderijen en huizen gezien met prachtige oprijlanen. Na de wandeling hebben we het cafetaria aangedaan voor een cappuccino en een biertje. Was ook top en genoeg te eten. Vrijwilligers wederom bedankt. Het was een mooie wandeling.

 3. Vandaag route gelopen in prachtig wandelweer.Was een hele afwisselende route ook bij de asfaltpaden is ook van alles te zien,als je het maar wilt zien. Ooievaars op de nesten zo leuk. En de natuur staat op open springen.wij lopen altijd met de folder bij de hand.Kun je lezen over de boerderijen. En de monniken die daar gewoond hebben. Leuk. We hebben met 6 personen gelopen. Dank aan de vrijwilligers maar weer. Groet van de Fam Nieuwenhuis.

 4. Onderwerp: Mooi landelijk gebied

  Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Een rondje Wapenveld. Eerst een boswandeling, dan een mooie molen met draaiende wieken gezien. Dan langs water (mooi), met links weids landschap met roodbonte koeien. De Kloosterlaan vond ik heel mooi, heel dicht langs boerderijen. Dan Kloosterpad, bos, ook heel mooi.
  Hier in Wapenveld zijn veel mooie huizen aan de rand van de bebouwde kom, vooral het laatste stuk, vanaf Revelingseweg veel landweggetjes met prachtige huizen (zoals ook in Heerde).
  Wel nogal veel asfalt o.a, Luttenbroekseweg. (lange saaie weg).
  Werd nog ingehaald door een hele groep ouwe Kreidler rijders. Nostalgisch. Deed me wat pijn, want ik was vroeger van de Zündapp.
  Koffie gedronken bij een neef die langs de route woont. Acht jaar niet gezien, waar een klompenpad al niet goed voor is.
  Al met al een voldoende voor dit pad. Bedankt iedereen voor de mooie wandeling.

 5. Onderwerp: Paddenpad 8 november 2015

  Mooie route – goed uitgezet. In begin ( rechtsom) even moeten vragen. Veel harde weg.

 6. Onderwerp: Verwijderde aanwijzing

  Op 18 juni, een veel te koude donderdag, de route linksom gelopen. Aan het eind van het fietspad bij nr. 12 op de kaart, zat er op een paal nog maar een deel van de routesticker, grijs gekleurd dus een overstapsticker . Verder geen blauwe paddenpadsticke r te bekennen. Daar maar Vosbergenpad opgepakt. Aangekomen bij het Apeldoornskanaa l troffen we een heel duidelijke kaart en zijn via de Kanaaldijk het Paddenpadsticke r weer gaan oppakken. Leuke tocht maar wel erg veel verharde wegen.

 7. Onderwerp: Paddenpad

  24 mei 2015.
  Een mooie wandeling in het bijzonder de weidevelden met boterbloemen tussen punt 10 en 11. De kleur geel zie je overal in deze periode; prachtig!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*