Paddenpad

Ontdek het mooie en afwisselende buitengebied van Wapenveld. Het landschap verandert richting de IJssel van bosrijk landschap- op de stuwwallen van de Veluwe – naar open ontginningsgebied. Onderweg komt u door een nieuwe hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Paddenpad (13 km)

Startpunt: Pannenkoekhuis ‘t Mussennest, Groteweg 109 in Wapenveld

Openbaar vervoer: Bushalte Parkweg in Wapenveld

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Paddenpad kan gecombineerd worden met het Vosbergenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Even een berichtje n.a.v. de vorige reactie in dit gastenboek.
  In het najaar 2018 of in de winter 18/19 is dit pad wel degelijk vernieuwd. In augustus 2016 heb ik dit pad ook gelopen. Toen was de route nog via de Luttenbroekerweg, een lange wat saaie weg, evenwijdig aan de dijk van de nieuwe route, iets naar het oosten.
  Er zouden 3 wijzigingen zijn bij dit nieuwe pad, o.a. een trekpontje. Dat pontje is blijkbaar niet doorgegaan. De afstand zou 13 km worden, maar het is m.i. nauwelijks 12 km geworden.
  In aug. 2016 ben ik een hele groep op oude Kreidler bromfietsen tegengekomen.
  Over de opmerking van het niet groeten op zondag heb ik een paar jaar geleden ook hetzelfde geschreven bij het klompenpad in Oene (klompenmakerspad). Ook in bepaalde plaatsen in de Betuwe heb ik dit geconstateerd.

 2. We gaan in herhalingen vallen…..opnieuw genoten!!! Wij liepen op 15 september dit mooie pad! Dat het pad vernieuwd was is ons niet opgevallen (in februari liepen we dit pad ook). Voor de verandering zijn we hem andersom gaan lopen wat ook weer een heel andere kijk op de wandeling geeft. Bij de Euroma fabriek, met mooie bakstenen pijp, ruik je de nootmuskaat lucht van deze specerijenfabriek! Lekker!
  Men kijkt hier erg stuurs en er wordt niet gegroet…zou het komen omdat het een zondag was? Als grote verrassing kwam er een groep van wel 60 fietsers langs op historische rijwielen en in klederdracht. En toen konden we groeten zoveel leuke reacties! Koffie bij café Teun en daarna weer langs mooie buurtschappen en boerderijen. De dijk is helemaal niet saai, prachtige wolkenluchten en weidsheid om je heen, een rennende haas gezien, (er renden loslopende honden achteraan door het ruige veld onderaan de dijk) het aantal vogels was niet zo veel op dit moment. Mooi is het oude gemaal om te zien, dan een gedeelte door t Kloosterbos van Hulsbergen en weer aangekomen bij pannenkoekrestaurant het Mussennest voor een lekker drankje. Een super dag!

 3. Vandaag bij prachtig nazomerweer dit mooie klompenpad gelopen. Het was ons 36e. Zeer afwisselend pad, met als verrassing het laatste stuk dat over de nog deels bloeiende heide ging. Het rechte stuk aan het begin van de route vonden wij helemaal niet saai, in tegendeel. Maar wel beter om met dat stuk te beginnen en niet te eindigen. We hadden een verouderde folder, maar middels de gratis app vonden we moeiteloos de weg. 3 uurtjes heerlijk gewandeld. Bedankt vrijwilligers van dit pad!

 4. Vandaag het vernieuwde Paddenpad gelopen. Nu 13 km volgens de site, maar volgens de “kaart met alle paden” 11,77 km en dat klopt beter denk ik. Had van mij nog wel wat langer kunnen zijn. Nu ga je in de buurt toch extra kms zoeken, als je van ver komt.
  Langs een boerdeij/camping gelopen met grote schuren met vee. Daarom is het wat mij betreft nog net een klompenpad?
  Verder mooie vergezichten, bos en heide. Het lange rechttoe rechtaan fietspad over de dijk is 2 km en niet 5 km zoals eerder in dit boek staat vermeld. De dijk zelf is wel 3,5 km lang, maar het rechte (saaie?) stuk dus 2 km. Wel mooie vergezichten.
  Het viel mij juist wel op dat de mensen hier zeer vriendelijk gedag zeggen.
  Hard helaas 66%, dat is veel. Een matig pad wat mij betreft.

 5. Vandaag mijn eerste klompenpad gelopen. Het Paddanpad rond Wapenveld. Een prachtig pad met mooie vergezichten langs de IJssel en de bossen en de heide in het tweede gedeelte van de route. Prachtig landgoed Petrea met de bloeiende heide. Genoten van de stilte met alleen het zoemen van de duizenden bijen.

 6. Het is helaas zo dat niet iedereen zijn eigen afval meeneemt naar huis. Waarschijnlijk zijn de wandelaars die bewust een klompenpad lopen niet de grootste vervuilers, integendeel!
  Graag zou ik weten over welk specifiek traject er werd gesproken in de reactie die is geplaatst op 24 februari. Dan kunnen wij als onderhouds-groep dat stuk een keer extra nazien.
  Er was ook een opmerking over het ontbreken van prullenbakken langs de route. De gemeente Heerde heeft juist een aantal prullenbakken weggehaald omdat uit onderzoek is gebleken dat er dan juist minder zwerfvuil ontstaat!

  Gezien de hoeveelheid, gemiddeld genomen toch positieve, reacties kan worden geconstateerd dat het mooie weer uitnodigend heeft gewerkt op de wandellust, en ik heb de eerste pad al gezien!

 7. Op zondag 24 februari voor de eerste keer het Paddenpad gelopen. Ik heb op de route geen enkele pad kunnen ontdekken, maar daar was het natuurlijk ook nog te brief voor in de tijd.
  Voor mij komt dit klompenpad niet in de top van de tot nu toe door mij gelopen klompenpaden voor. Daarvoor kent dit pad teveel asfalt. Daarnaast is het deel aan de oostzijde van de route, over de lange zo goed als rechte dijk, nogal saai. De west- en noordzijde daarentegen zijn wel afwisselend en zeer de moeite waard. Op deze zondag niet veel andere wandelaars tegengekomen. Wel veel fietsers, vooral op de dijk.
  Kortom, voor mij niet een route die ik snel nog een keer wil lopen. De koffie en het gebak bij het ‘t Mussennest was overigens heerlijk.

 8. 22-02-’19 gelopen. Wát een unieke route dit. Mooie nieuwe vogelspottersplek en veel informatieborden lang de route. Een aanrader dit pad, wij geven de route een 10! Super!

  (We zagen wel twee “lokalen” die al fietsende een banenenschil weggooiden, dat is wel weer grappig in het licht van het bericht dat een buurtbewoner hier gisteren achter liet 😉

 9. Gisterenhet Paddenpad gelopen, prachtig! Heel heel mooie route!!! Jammer dat er weinig prullenbakken op de route zijn. We hebben ons afval keurig mee naar terug naar huis meegenomen. Onderweg wel wat stuurse blikken van bewoners die aan de route wonen gekregen. Men groette niet echt vriendelijk, waren wel verbaasd over. Ik snap het nu als ik de eerdere reactie van vandaag lees. Jammer, de mensen kwamen stug over. Maar ja, ik snap het wel als ze met de rommel , lees koffiebekers, van ons wandelaars komen te zitten, alle tuinen waren spik en span en al op z’n Paasbest, daar past inderdaad geen rommel bij!

 10. Sinds er(onaangekondigd)klompenpad-bordjes bij ons in de buurt zijn geplaatst kunnen wij als buurtbewoners allerlei rommel,met name koffiebekers opruimen.
  Kunnen jullie daar iets aan doen?

 11. Het weer van vandaag was zo uniek mooi dus snel de klompen aan en naar Wapenveld. Ook al is het van ons huis 75 km rijden, we hebben het er graag voor over gehad. Zovéél enthousiaste berichten gelezen op deze site dat we niet anders kónden, dan dit pad…..En we zijn net zo enthousiast als de rest. Mooie beginpunt bij resto Het Mussennest, aardige bediening en lekkere koffie. Richting de IJssel, alles goed aangegeven met blauwe klompjes. De dijk vonden we helemaal niet saai, wat anderen weleens schrijven…veel ganzen, aalscholvers, haas en zilverreigers, zwanen en roofvogels. Ook verschillende, nu nog onbezette ooievaarsnesten op een paal. Mooie boerderijen op idyllische plekken. De afwisseling met het stuk Petrea heide (nu natuurlijk niet paars) was een leuke overgang. Aan het eind van de wandeling kwam je bij de mooie plek met molen De Vlijt en de oude Euroma fabriek aan het kanaal. En natuurlijk besloten we met een broodje croquet op een baguette bij t Mussennest restaurant! Een topdag was dit!

 12. 14 oktober 2018, in korte broek en T-shirt dit pad gelopen. veel afwisseling, drie landschappen. Weidse blikken nabij de Ijssel, speelse (zand-)paden door Wapenveld met kasten van huizen en ook nog eens klimmen op het heideveld. Zoals steeds met Klompenpaden, grote afwisseling. Heerlijk.
  Suggestie. Direct na het oude gemaal rechts af een stukje langs de Wetering. Dit volgen tot het volgende gemaal en dan naar boven de Dijk / fietspad op. Over de Dijk ook erg mooi qua vergezichten en is fietspad. Je kunt ook onderlangs blijven volgen.

 13. Wat een mooie afwisselende route, de stilte op het fietspad het ruime zicht en de kleine Klompenpaden door het bos, we hebben genoten!

 14. Gisteren deze tocht met zijn drieën gelopen. Toch weer verrassend dat je op plekken komt waar je nog nooit bent geweest.
  Het aangepaste water overloop gebied was nieuw voor ons en zeker niet saai. Veel uitzicht en diverse jagende torenvalken gezien. Daarnaast ook herkenning van plekken uit onze lange kampeertijd in deze omgeving. En lekker gegeten in het Mussennest was ook weer een feest. Ook voldoende rustpunten onderweg zoals Tapperij Teun waar we zijn “bijgepraat” over het verleden en de veranderingen in de omgeving daarbij. De routebewijzering was ook perfect.
  Volgende week gaan we weer een tocht maken. We worden erg blij van de klompenpadden.

 15. Dit is een zeer fraai en interessant pad. Er zijn veel info-borden die verhalen over de historie van het gebied, het afwateringssysteem, fora en fauna etc. Je komt langs de nieuwe hoogwatergeul waar wij onder de dijk langs zijn gelopen omdat we de Westerdijk met fietspad niet zo’n aantrekkelijk idee vonden. Je komt dan bij het gemaal weer op de route uit. De slinger over de Veluwe door Petra maakt er een zeer afwisselende wandeling van door 2 zeer verschillende landschappen.

 16. Zaterdag 9 juni Wij waren volgens het oude kaartje nog gestart in Wapenveld, daar wel een nieuwe route gekocht. Tot voorbij het Kloosterbos vonden wij het een leuke route, maar het nieuwe kaarsrechte fietspad langs de hoogwatergeul, wat je ongeveer 5 km volgt, vonden wij erg saai. Als wij de route nog een keer lopen dan gaan we hier de oude route oppakken. Terug in wapenveld was de route wel afwisselend, maar dat lange saaie fietspad, dat hoefde niet voor ons.

 17. Het Paddenpad wordt binnenkort op 3 stukken aangepast qua route. Wij denken dat het daardoor nog aantrekkelijker wordt!
  Dan zullen overal nieuwe bordjes worden aangebracht met naar ik hoop een wat meer zonbestendige verf. Deze bordjes moeten nog worden afgeleverd.
  Groet!

 18. Het Paddenpad met Koningsdag gelopen, heerlijk rustig tot aan Wapenveld zelf, waar natuurlijk Koningsdag uitbundig werd gevierd met veel muziek. De bordjes waren inderdaad soms lastig te vinden en zeer verkleurd of gewoon helemaal weg. Het bankje in het Kloosterbos moet echt vervangen worden, zakt helaas in elkaar.
  Verder een hele leuke wandeling met bij de start heerlijke koffie bij Any Time en onderweg een heerlijke lunch bij thet Mussennest!

 19. Vandaag 24 april dit pad gelopen mooie wandeling maar op sommige punten mag de bewegwijzering wel iets beter zichtbaar zijn ook veel groene aanslag op de bordjes wat de zichtbaarheid belemmerd maar toch de moeite om dit pad te bewandelen

 20. Op dinsdag 17 april 2018 hebben wij dit klompenpad gelopen. Mooie afwisselende route, die wij iedereen kunnen aanraden. Wel zorgen voor wat drinken en iets te meten onderweg als je de route op dinsdag loopt, want dan is alle genoemde horeca dicht.

 21. Het paddenpad gelopen en evenals het geval was bij het assenradepad was er ook hier sprake van een relatief klein stukje waarbij honden worden geweerd wat redelijk makkelijk is te omzeilen.

 22. Valt me op dat bij iedere wandeling standaard vermeld staat verboden voor honden. Tot nu toe twee wandelingen gelopen. Tijdens het lopen van de eerste wandeling ( loobrinkerpad , waarbij we de hond toevalligerwijs niet bij ons hadden ) zijn we volgens mij uberhaupt geen enkel stukje tegengekomen wat verboden is voor honden en tijdens de tweede wandeling (assenradepad) is er een stukje van ca. 100 meter ( wat geheel in de hekken is gezet) waarbij inderdaad een bordje staat verboden voor honden. Reden daarvan ontging me ten enen male omdat, zoals al gezegd het stukje weg geheel omrasterd is . Dat een verklaring daarvoor het schuwe vee zou kunnen zijn lijkt me heel stug, tenzij er panda’s o.i.d. ronddartelen op dat stukje land. Maar ja, die schrikken volgens mij ook van mensen. Lijkt me eerder dat een particuliere landeigenaar op zijn strepen is gaan staan. Je kunt dat stukje echter heel makkelijk omzeilen door een paar honderd meter om te lopen. Punt van mij is dus dat er denk ik veel te makkelijk wordt aangegeven dat het verboden is voor honden waardoor mensen ten onrechte worden afgeschrikt om samen met hun hond deze wel erg leuke wandelingen te lopen.

 23. Mooie afwisselende wandeling waarbij je zowel door Wapenveld kwam, langs het water liep als door het bos. Het pad is goed begaanbaar ook als het geregend heeft (wij hebben dit in nov 2017 gelopen, en weinig modder tegengekomen) Het grootste gedeelte ging over verharde paden.
  Heerlijk rustgevend en een prima tocht.

 24. Niet ver genoeg naar beneden gescrold…..zie nu pas dat hrt eel op de website staat. Dat midschien boven het gastenboek plaatsrn?

 25. Vandaag de laatste fag van onze vakantie. In de auto gestapt voor een mooie wandeling die vermeld stond in de Stentor. De paddenroute. Opgezocht op de website. Wat een teleurstelling als blijkt dat de hondrn niet welkom zijn. ….daar ging ons leuk bedachte uitje….. jammer dat dat niet op de website of in het artikel van de krant vermeld dtond. Dat had ons een teleurstelling doen voorkomen.

 26. Vandaag deze route gelopen, we zijn met de klok meegelopen. Een leuke wandeling met best veel afwisseling, bos uiterwaarden en mooie vergezichten. Onderweg 1 rustpunt tegen gekomen waar wat gedronken wat worden. De route staat goed aangegeven….maar wel goed opletten!!!

 27. Vandaag dit pad gelopen, prachtig mooie route, veel afwisseling en de pinksterbloemen in bloei! Mooi mooi mooi!! Helaas het laatste stuk in de regen gelopen en door en door nat geregend. Jammer maar wel eekhoorns gezien!

 28. Vandaag op 26-03-2017 heb ik met mijn vrouw dit pad gelopen. Het was mooi weer en dan heb je het meeste al gewonnen, We hebben de wandeling met de klok mee gelopen en bedraagt volgens de gps, 9,7 km. Het pad viel bij ons in goede aarde en er was afwisseling genoeg. We begonnen met een mooi stukje bos, daarna de wallen en op het laatst mooie boerderijen en huizen gezien met prachtige oprijlanen. Na de wandeling hebben we het cafetaria aangedaan voor een cappuccino en een biertje. Was ook top en genoeg te eten. Vrijwilligers wederom bedankt. Het was een mooie wandeling.

 29. Vandaag route gelopen in prachtig wandelweer.Was een hele afwisselende route ook bij de asfaltpaden is ook van alles te zien,als je het maar wilt zien. Ooievaars op de nesten zo leuk. En de natuur staat op open springen.wij lopen altijd met de folder bij de hand.Kun je lezen over de boerderijen. En de monniken die daar gewoond hebben. Leuk. We hebben met 6 personen gelopen. Dank aan de vrijwilligers maar weer. Groet van de Fam Nieuwenhuis.

 30. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Een rondje Wapenveld. Eerst een boswandeling, dan een mooie molen met draaiende wieken gezien. Dan langs water (mooi), met links weids landschap met roodbonte koeien. De Kloosterlaan vond ik heel mooi, heel dicht langs boerderijen. Dan Kloosterpad, bos, ook heel mooi.
  Hier in Wapenveld zijn veel mooie huizen aan de rand van de bebouwde kom, vooral het laatste stuk, vanaf Revelingseweg veel landweggetjes met prachtige huizen (zoals ook in Heerde).
  Wel nogal veel asfalt o.a, Luttenbroekseweg. (lange saaie weg).
  Werd nog ingehaald door een hele groep ouwe Kreidler rijders. Nostalgisch. Deed me wat pijn, want ik was vroeger van de Zündapp.
  Koffie gedronken bij een neef die langs de route woont. Acht jaar niet gezien, waar een klompenpad al niet goed voor is.
  Al met al een voldoende voor dit pad. Bedankt iedereen voor de mooie wandeling.

 31. Mooie route – goed uitgezet. In begin ( rechtsom) even moeten vragen. Veel harde weg.

 32. Op 18 juni, een veel te koude donderdag, de route linksom gelopen. Aan het eind van het fietspad bij nr. 12 op de kaart, zat er op een paal nog maar een deel van de routesticker, grijs gekleurd dus een overstapsticker . Verder geen blauwe paddenpadsticke r te bekennen. Daar maar Vosbergenpad opgepakt. Aangekomen bij het Apeldoornskanaa l troffen we een heel duidelijke kaart en zijn via de Kanaaldijk het Paddenpadsticke r weer gaan oppakken. Leuke tocht maar wel erg veel verharde wegen.

 33. 24 mei 2015.
  Een mooie wandeling in het bijzonder de weidevelden met boterbloemen tussen punt 10 en 11. De kleur geel zie je overal in deze periode; prachtig!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.