Rhenoijschepad

Ontdek het rivierenlandschap rond de schilderachtige dorpen Rhenoy en Acquoy. Historische gebouwen en elementen van de Hollandse Waterlinie vertellen hier hun verhaal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Rhenoijschepad (14 km)

Startpunt: Cafetaria/Lunchroom Route 88 (voorheen de Smulmuis), Rhenoyseweg 11, Rhenoy

Openbaar vervoer: Bushalte Busstation in Rhenoy (vanaf NS-station Leerdam)

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Zondag 19 juli het RHENOIJSCHEPAD gelopen, een mooie wandeling vooral het stuk langs de Linge is erg mooi, je waant je in het buitenland. Pad is goed bewegwijzerd alleen waar het pad gesloten is vanwege corona waren we even het spoor bijster. dank aan alle vrijwilligers die dit pad mogelijk maken.

 2. Tegen de klok in gelopen op maandagmiddag 29 juni. Vanwege tijdgebrek de verkorte route genomen. Inderdaad zit er aardig wat asfalt in de route, maar wel voor een groot deel over rustige wegen. De Lingedijk was op deze maandagmiddag ook uitgestorven. Het stuk wat langs het spoor loopt is misschien wel het minst leuke van de route, de rest vond ik erg aangenaam. Volgende keer nog de volledig lopen.

 3. Vandaag (2e Pinksterdag) deze wandeling gelopen. Vroeg gestart (rond 8u), zodat we andere wandelaars en fietsers én warme temperaturen voor waren. We hebben de route met de klok mee gelopen vanuit Rhenoy, waardoor we het eerste stuk van de Lingendijk voor onszelf hadden. Asfalt ja, maar de route was zo prachtig! Bijna on-Nederlands en tegelijk juist heel Nederlands! Heerlijk gewandeld en een gezellig babbeltje gemaakt met een inwoner van Acquoy. De route was goed bewegwijzerd! We zijn alleen een keer verkeerd gelopen bij een bruggetje. We hadden daar de route langs het spoor moeten vervolgen, maar liepen per ongeluk de routeverkorter (tussen punt 3 en 5) op, en kwamen daardoor weer terecht op het Culemborgsche Vliet. Zelf niet goed opgelet; onderweg staat er wel “routeverkorter” op de markering, maar niet op een van de eerste stickers, waardoor het dus niet in de gaten hadden. Overigens was de routeverkorter wel erg mooi om te wandelen (langs een veld met bloeiende margrieten en wuivende grassen) en met de routeverkorter (die tussen punt 3 en 5 dus) vermijdt je een klein bosje eikenbomen, waar we de nesten met de bekende rupsen zagen zitten (overigens geen last van gekregen). Het laatste stukje over de Lingedijk was druk, zoals verwacht, met net de eerste terrassen open. We hebben genoten, vrijwilligers bedankt!

 4. Vandaag, zaterdag 30 mei, dit prachtige pad gelopen. Zoals velen hiervoor aangeven, veel asfalt, maar door de mooie natuur en de geweldige Linge vonden wij dit geen enkel bezwaar. Rust en ruimte overweldigend en de schattige huisjes aan de Lingedijk… prachtig!

 5. Ik deel de mening van enkele andere lopers. het is een aardige route maar om het een klompenpad te noemen met maar 2 passages door de weilanden, is wat veel credit.

 6. 6 mei 2020 gelopen. Mooie route. Goed bewegwijzerd. Eerste deel Lingedijk in Rhenoy nog steeds afgesloten, behalve bestemmingsverkeer en wandelaars. Helaas vandaag te veel bejaarde stellen op de (e-)fiets die zich er niets van aantrekken en zich ook niet laten aanspreken…..
  Paar kleine stukjes over drukke dijk naar Fort Asperen, maar grootste deel daar over mooi pad aan de voet van de dijk.

 7. Ik heb 4-5-2020 dit pad gelopen
  je loopt weinig door weilanden ik vind het teveel asfalt wel jammer
  ik liep en opeens bij de Kooise zorgboerderij Acquoy kon ik niet de weg vinden dus dat is erg onduidelijk
  maar jammer dat er zo veel asfalt is ik denk niet dat ik deze route nog loop

 8. Vandaag dit pad gelopen. Wat drukker dan we hadden gedacht. Maar dat mocht de pret niet drukken. Grote stukken op de dijk waren afgesloten voor verkeer. Alleen bestemmingsverkeer en wandelaars mochten erdoor. Dat scheelde veel drukte. Prachtige wandeling. Wat is het mooi daar langs de Linge en in de Betuwe. We hebben genoten.

 9. Op Koningsdag liepen wij dit klompenpad vanuit Rhenoy. Wij stapten eerst noordwaarts langs de Linge om daarna met een brede boog door de weilanden te gaan. Vervolgens ging het door graslanden, langs sloten en beboste stukken richting Fort Asperen. Een goeie keus om het in deze richting te lopen (klompenpaden kun je in 2 richtingen lopen). Want na Fort Asperen loop je over het mooiste deel van dit pad. Via het verstilde Acquoy: langs de meanderende Linge en zijn natte weilanden met knotwilgen. Je loopt dan ook meer over grasdijken en onverharde paden.
  Een kleine kanttekening bij de route: voor een Klompenpad gaat het Rhenoyse pad – in het begin – wel over veel asfaltweggetjes met het nodige verkeer van fietsers en auto’s.
  Maar in z’n geheel is het pad meer dan de moeite waard.

  Jacques & Lenny

 10. 22 april 2020
  Gisteren liepen wij onder een staalblauwe hemel het Rhenoysepad. Heerlijk rustig (mede dankzij corona denken we), maar wat een sprookjesachtige tocht. Het koolzaad spatte uit de bermen en soms liep je aan de Linge door een haag van geel en het wit van het fluitekruid.
  Bewegwijzering prima; er konden twee verkortingen gemaakt worden en ook die waren perfect aangegeven, maar dat zou jammer geweest zijn. De 15 km waren voorbij voor we het wisten. Volgend jaar doen we het nog een keer en hopelijk zijn dan al die leuke terrassen aan de Linge weer open.

 11. Deze route vandaag gelopen. Een geweldige wandeltocht. Ik ben begonnen op station Leerdam. Dan wordt de afstand 17,5 km. Afwisselende route met de klok mee. Ik heb hierbij de routeverkorter gebruikt op het Kooise pad. Dat is wel weg leuk. Bij Rhenoy en Acquoy worden op di moment, vanwege Corona, de wegen afgezet voor verkeer en fietsers. Wandelaars mogen er wel doorheen. Ik heb vaker de bloesemtocht gelopen maar dan is het veel te druk. De bloesem op de fruitbomen vond ik tegenvallen. Wel heb ik op de Lagendijk, net voor Fort Asperen, 2 reeën zien oversteken. Ik was net te laat met mijn camera. Zou je niet verwachten in dit gebied.

 12. Wij zijn beginnende wandelaars ( corona is de aanleiding ) en dit pad is no 6 wat we hebben gelopen ; onze favoriet tot
  heden ! Zeer afwisselend en prachtige vergezichten afgewisseld met fraaie panden langs de dijk. Een aanrader,

  Ruud & Toke .

 13. Geweldig genoten vandaag. Prachtig pad. Voorjaar aan de Linge. Mooier kan (bijna) niet!

 14. EXCUUS😱 CONTANT BETALEN OMDAT ER GEEN PIN IS HOORT TE ZIJN BIJ ☕️TAPPERIJ LINGEZICHT☕️ En niet bij Rust wat.!!

 15. We wandelden deze route voor de derde maal en weer in een ander jaargetijde en ook weer prachtig! Uitstekende bewegwijzering, geen enkel saai stuk, altijd veel te zien. Zeker vandaag….zondag 19/1/20 de “Hell van Rhenoy” een ATB wedstrijd door de modder met zwoegende mannen en vrouwen op de fiets. Wát een belevenis was dat! Een groot gedeelte werd het klompenpad gebruikt wat daardoor flink modderig was maar we vonden al die fietsers niet storend, zeer vriendelijke deelnemers die rekening hielden met de wandelaars. Misschien handig om dit soort evenementen door de beheerders van klompenpaden bij “bijzonderheden” te noteren. Veel vogels gehoord, ganzen en fazanten. Futen op t water, aalscholvers, ganzen die gakkend door de weilanden liepen, zilverreigers….het zag er voorjaarsachtig uit. Sneeuwklokjes in de bermen op de Lingedijk langs de oude boerderijen nog bloeiende rozen, je verbaasd je steeds weer.
  Alles klopte bij deze wandeling en bijna aan het einddronken we nog thee en koffie bij “Rust wat” aan de Lingedijk. Handig om te weten……., contant betalen, ……er is geen pin! 🤣😂.

 16. Wij fietsen regelmatig in deze buurt, voor deze keer eens wandelen, en dan het klompenpad. Dat viel tegen: alles over asfalt en fietspaden. Inderdaad een stuk onder de dijk gelopen, dat was flink modderig, maar daarna weer via een fietspad verder. Tja, de omgeving en de dorpjes zijn prachtig, maar wij hadden graag wat meer door het ”groen” gewild.

 17. Zondagmiddag 27-10 gelopen: Een prachtige wandeling, over eeuwenoude dijkjes, goed begaanbaar en niet modderig. Gelukkig hadden we zelf een rugzak met koffie en thee mee, want alle horeca onderweg was gesloten, ook het fort in Asperen. Gezellige App met af en toe een filmpje of verhaaltje over de plek waar je bent. Superleuk!

 18. 16- 8 -2019
  Wat een prachtig pad en wat geweldig dat buurtbusjes rijden vanaf Geldermalsen met enthousiaste vrijwilligers!
  Ik liep een paar jaar geleden Het grote rivierenpad en was toen al zo onder de indruk van de authenticiteit van dit gebied.Ik heb toen de wat lange geasfalteerde route langs de Acquoise weg onderbroken door de verkorte route kooise pad te nemen, was mooi alternatief! en nu in Leerdam gezellig bij Kiki meegegeten!oh ja, er was overal keurig gemaaid, nergens een probleem

 19. Ik loop geregeld dit klompenpad, maar onder de Meerdijk is het geen lopen meer. Het gras en kruid staan heel hoog.
  Ook bij de put in Acquoy ligt er gemaaid gras, waarbij slecht te lopen is. Onderhoud laat dus te wensen over. Normaal is dit een schitterende wandeling die ik heel graag loop.

 20. Op 11 juni het Rhenoijschepad gelopen. Een mooi pad over de dijkjes langs de Linge. Daardoor is verhard lopen toch niet heel erg. Afwisselend weilanden en nog een klein stukje bos, nieuwsgierige Shetlanders. Weer genoeg te beleven onderweg. Goed bewegwijzerd, geen app hoeven raadplegen. En een grote hoeveelheid bankjes op prachtige uitzichtpunten 👍👍

 21. Op zaterdag 19-1-2019 deze route gelopen van 1,2 ► 3 etc. Zeer mooie route en wij geven het een cijfer 8 en een half. Onderweg gerust bij De Koolse Camping, daar eerst de dieren bezocht, die er allemaal geweldig bijstaan of liggen, chapeau en vervolgens een lekker bakje koffie en thee gedronken met koek in de kantine.
  Elly & Albert

 22. Vandaag, 18 september, op misschien wel de laatste echte zomerdag van het jaar, deze route gelopen.
  De combinatie van struinen door het veld (de routeverkorter ‘Kooisepad’ is zeker de moeite waard!), totaal stille boerenweggetjes waar in je beleving Dik Trom zo de hoek om zou kunnen komen (vergezeld van Bartje) en uiteindelijk de romantische Lingedijk, die door onder andere het zeer schilderachtige Acquoy voert, maakt dit pad aantrekkelijk, al was het maar om bij sommige huizen aan de dijk en in het land te denken ‘Als ik daar eens zou wonen…’. Ik ken de streek vrij goed, en heb de route makkelijk kunnen lopen zonder steeds te checken of de paaltjes er wel staan. In voorkomend geval gewoon de app raadplegen, dan weet je snel of je goed zit.
  Aan het eind, richting Leerdam, kan een afslag worden gemaakt door Asperen, wat zeer de moeite waard is. Het kost misschien een kilometertje meer, maar zeker een aantrekkelijk dorp. Door Asperen heen, aan het eind de Leerdamseweg op en dan rechtsaf de Stardam op, naar de oude Zuiderlingedijk. Dit geeft een mooie aanloop naar Leerdam, mocht je naar het station moeten. In Leerdam aan de haven nog een borrel bij Kiki aan de Linge (check website) maakt de dag compleet.

 23. Na 2 jaar weer eens dit pad gelopen (met de klok mee). Fantastisch mooi. Wel jammer dat asfalt 63 % is, maar wel allemaal rustige wegen en fietspaden.
  Bij Asperen zou de route gecontroleerd moeten worden. Een sticker op een betonnen paal laat los (beton plakt slecht). Locatie: bij trappetje naar beneden vanaf de dijk. Iets verderop, onder aan de dijk, is een paal met 2 stickers uit de grond getlld. Iedereen maar weer bedankt voor de prettige dag.

 24. Eergisteren deed ik samen met mijn man het 1e stuk van 9 km van het Rhenoijschepad. We hebben er van genoten totdat we rechts het spoor overliepen en we verdere aanwijzingen misten. Een toevallig passerende dame op een fiets deelde ons mee, dat er wegwerkzaamheden waren geweest en dat daardoor een paal met klompenpadsticker verplaatst was, maar waarheen?? Gisteren hebben we het 2e stuk van nog 5 km gelopen zonder “hindernissen” en ook dat stuk was erg de moeite waard!

 25. De route gaat wat meer over verharde weggetjes, maar is wel buzzonder rustig qua verkeer. Mooie route

 26. Hallo Erna,

  Er is een app te downloaden van de klompenpaden. Hierin staan alle klompenpaden. Hier kan je gelijk de kaart downloaden en deze vervolgens volgens d.m.v. gps.
  Vandaag hoop ik deze route te kunnen toevoegen aan mijn wandelingen

  Groeten

 27. Beste mensen,

  Ik regel maandelijks een wandeling voor een groep vriend(inn)en. Af en toe doen we ook een Klompenpad, waarbij het jammer is dat we daar geen routebeschrijving van hebben. Ik weet dat de routes goed aangegeven zijn met een klompje, maar het zou zo fijn zijn om vooraf ook een echte routebeschrijving te kunnen lezen, zodat je een beter idee krijgt van de omgeving en vooral van verhard ten opzicht van onverhard.

  Ik lees dat er meerdere plekken zijn waar brochures verkrijgbaar zijn. Maar bevatten die dezelfde informatie als de website, of zijn er ook gedetailleerde routebeschrijvingen beschikbaar? En zijn er ook gps-tracks beschikbaar?
  En zo ja, hoe kan ik daar aan komen?

  PS: Op zondag 22 april a.s. denken we een Klompenpadwandeling te gaan lopen. Het zou erg fijn zijn als ik voor die tijd een gedetailleerde routebeschrijving en/of gps-track zou kunnen hebben.

  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  Erna Koelman

 28. Op 29 oktober dit klompenpad gelopen. Mooie route. Misschien wel veel over verharde wegen, vind het nou juist zo leuk om door de weilanden te dwalen en dat is bij deze route wat minder. Toch wel genoten hoor.

 29. Leuk pad, vooral in het voorjaar met bloesem.
  Toch eens in het najaar gelopen (nu 24 september). Weinig bloemen maar blijft een leuke route: op de dijk, paden in de buurt van water, paar leuke stukjes weiland. Meerdere horecagelegenheden onderweg.
  Het gras was overigens net gemaaid en het was verder niet drassig. Goed te doen.

 30. Hebben Maandag 22 Mei deze route gelopen
  Het weer was hiervoor uitstekend. Auto geparkeerd bij “Route 88” en met de klok mee gelopen
  Ondanks het hoge gras in het begin was het goed te doen. Schitterende doorkijkjes. Mooie natuur en af en toe een stukje langs pitoreske huizen. En regelmatig het uitzicht op de Linge
  Dank zij de zeer alerte vrijwilligers die de paden “regelmatig “nalopen” is er zelfs een waarschuwing aangetroffen bij een brugje over losliggende planken. Een pluim voor deze mensen
  Route is heel goed aangegeven en zeer de moeite waard.
  Hebben deze tocht afgesloten bij het uitstekende Linge terras Rust Wat ( een echte aanrader)

 31. Op vrijdag 14 april 2017 dit pad gelopen. Gestart bij het Dorpshuis in Rhenoy en met de klok mee gelopen. Erg leuk pad, hoewel het voor het grootste deel over verhard terrein gaat. De dorpjes waar je door loopt zijn klein en leuk. Even lekker geluncht bij Ford Asperen (eenvoudige kaart). We liepen dit pad juist nu: in de bloesemtijd. En dat was een goed idee. Houd je van klompenpaden én van bloesem, dan moet je dit pad nú gaan lopen 🙂 .
  Vrijwilligers: bedankt voor het uitzetten en grondeigenaren bedankt voor de gastvrijheid!

 32. Vandaag dit pad gelopen. En wat een schi-te-rend pad… Nu hielp de hele dag strakblauw, voor het eerst in poloshirt zonder jas en de bloesem natuurlijk mee. Maar ook het pad zelf: prachtig, de vaart en het pad langs het acquoysemeer (noordkant route), het trektouwveer over de vaart langs de Acquoyseweg (noordwesthoek route), fort bij Asperen, de dorpen Acquoy en Rhenoy, het Griendbos tussen die beide dorpen, de fruitbomen onderweg, waarvan soms nog van het type hoogstam… Mooi hoor! Hele stukken lekker stil en rustig, geen snelweg in de buurt. De Meerdijk langs de Linge was op zo’n lentedag wél erg druk natuurlijk. We hadden veel te laat in de gaten dat er ook een pad onder de dijk (Linge-kant) liep, dan heb je van de drukte waarschijnlijk weinig last. Bordje gemist, denk ik. Dat heb je, met die app-lopers.
  We zijn de route begonnen bij restaurant ‘Rust Wat’ aan de Linge in de Noord Oost hoek van de route. Je zit daar koninklijk aan het water. Fort Asperen is met mooi weer erg druk, maar je kunt er ook nét buiten het fort aan het water op een houten plankier zitten. Tegenover de ingang, onder aan de sluis. Ook staan er boven aan de sluis bankjes. Zit je ook héél mooi.
  Deze route doen we dit jaar nog eens, en dan eens met de klok mee.

 33. Pardon, ik bedoel wij lopen hem altijd met de klok mee. Dus punt 1, punt 10, 9, 8.. 😉
  Dan kom je – als je in de buurt van Route 88 parkeert – na een kleine 4km bij Fort Asperen, en kom je richting het eind van de wandeling bij RustWat of Route88. Maar goed, voor beide varianten is iets te zeggen. Fijn dat het goed is aangegeven beide kanten op!

 34. Ik zie slechts een beperkt aantal reacties hier dus ik deel mijn ervaring toch maar even, ook al was deze 2 weken terug:
  Op 25 maart deze wandeling gedaan toen de eerste krentenboompjes, forsythia enz. in bloei waren. Een afwisselende route met uitzicht op stukjes rivier en veel weiland. Verschillende horeca onderweg, zoals Fort Asperen en RustWat (medio april heropend). Deze wandeling is echt een aanrader en waarschijnlijk in april/mei nog een stuk mooier. Verder goed aangegeven en zeer goed begaanbaar… het gras is uiteraard nog laag. Circa 1/3e van de route is op asfalt, maar dit zijn (zeer) rustige wegen.. niet storend. Op de enige weg met wel wat verkeer, punt 6 t/m 7, loop je bijvoorbeeld na 150m naast de dijk.
  Wij gaan zeker deze wandeling nog eens herhalen in mei. Overigens lopen wij hem altijd tegen de klok in omdat dit handiger is qua timing van de horeca onderweg.

 35. 15-2-2017

  Het pad gelopen , mooi weer en ook het pad was mooi. Rustig en ook veel langs het water. Wij hebben de auto halverwege gezet en zijn toen gaan lopen. De meeste horeca waren gesloten of aan het renoveren maar Route 88 was open en daar kan je héél goed terecht , mooi aangekleed kopje thee . Ze serveren er ook een salade.
  We willen deze route nog eens lopen in het voor-of najaar.

 36. Leuke afwisselende route tegen de nummering in gelopen, met toch aardig wat gras en “grind”. De route onderaan de Meerdijk is nu (5 dec) goed te lopen. En er is geen hoog gras meer bij de start. Voor Rhenoij vroeg ik me af of ik de Linge wel te zien zou krijgen. Veel eigenaren schermen hun stukje grond aan de oever af met manshoge heggen. Maar verderop viel dat erg mee.

 37. Na het bericht van Marlies te hebben gelezen moet ik zeggen dat mijn klomp van het klompenpad is gebroken.
  Als boerenzoon constateer ik dat hier iets niet klopt. Ik heb op 3 juni dit pad gelopen, zie mijn bericht hieronder.
  Tot eind vorige week is het super weer geweest om te hooien. Nu regent het en……….wacht de boer tot het droog is. Zo lust ik er nog wel één. Op 3 juni was het gras in feite al te hoog om te maaien!!
  Als de boer geen tijd heeft om te maaien, moet hij niet pachten.
  Ik heb er geen spijt dat ik heb doorgezet hoor, maar het was eigenlijk niet te doen.

 38. Beste wandelaars,

  Momenteel is het gras inderdaad hoog rond route punt 10 en het startpunt. Deze dijk wordt gepacht door een boer en hij gaat binnenkort hooien. Hiervoor wacht hij op het juiste moment. Dus als het gras goed droog is.
  Nog even geduld…

  Marlies van Loon – Klompenpadenteam Gelderland

 39. ook in eerdere reacties gezien, ik begon het klompenpad samen met mijn broer, we gingen linksom, het had vrijdag nacht 10-06-2016 de hele nacht geregend. we starten bij het begin punt, een 30 meter lopen, de provinciale weg over, en moesten toen over een dijkje lopen, het gras stond minstens 1 meter hoog, het was geen doen om verder te gaan, want het regende nog steeds een beetje, en om niet natter te worden als we al waren, hebben we het klompenpad niet gelopen..!! erg jammer, je zou toch denken dat er wel rekening mee gehouden moet worden, dat de padden wel toegankelijk moeten zijn, ook bij nat weer!! Mijn broer is verstandelijk beperkt, en om hem niet teleur te stellen, hebben we ons eigen plan getrokken. erg jammer.

 40. Vandaag dit pad gelopen. Jaren terug vaak langs de Linge gefietst, dus ik weet dat het hier super mooi is. Langs de Linge door Rhenoy en Acquoy, de H. Linie en ook langs het Acquoysemeer, allemaal super mooi. In mijn buurt heb ik al tientallen paden gelopen, dus ik moet het nu iets verderop zoeken. Maar dit is zeker 50 km (snelweg 60 km) waard.
  Deze morgen was het eerst mistig. Ik moest wel direct de dijk op met zeer lang gras (wel 1 meter). Dat was soppen in de schoenen en tot mijn middel zeiknat. Zo erg heb ik het nog niet gehad, zelfs niet in de winter met de modder. Maar ja, ‘t is tenslotte een klompenpad. Na een uur was ik weer aardig droog, al was er geen wind en geen zon vandaag.
  Bedankt iedereen voor de mooie route.

 41. Een mooie dag in mei, zonder afspraken in de agenda; tijd om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Het Klompenpad Rhenoijschepad staat al een tijdje op mijn wensenlijst. Deze wandelroute loopt langs schilderachtige dorpjes in het rivierenlandschap. Nu de bomen en bermen vol in bloei staan is deze wandeling op zijn mooist. Wanneer mede-wandelliefhebber Berend op Twitter aangeeft ook te willen gaan wandelen, spreken we af om gezamenlijk op pad te gaan.

  Deze wandeling voldeed aan al mijn verwachtingen, prachtige natuur, heerlijke rust en afwisselende paden. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken! Lees een uitgebreid verslag op mijn blog: https://wandawandelt.nl/klompenpad-rhenoijschepad/

 42. Net weer thuis in Rosmalen gebiet ik na van een prachtige dag!
  Met elf wandelmaatjes liepen we het Rhenoijschepad, 14 kilometer.
  Ik heb meerdere Lingetochten gelopen; deze tocht benut meer dan de anderen onverharde paden juist om wegen met druk verkeer te mijden. knap gevonden!
  We genoten van de eenmanspaadjes, lopen over een weiland, het oversteken van slootjes, prachtige ruime uitzichten, bloeiend fluitenkruid en koolzaad etc.
  Onze koffiestop was bij Fort Asperen: een aanrader!
  We gaan de route zeker nog eens inplannen in april als er volop bloesem is.
  Complimenten aan de routemaker(s)!

 43. We hebben dit klompenpad gelopen op hemelvaartsdag 2016 met prachtig weer. Dat maakte de route helaas ook druk met veel fietsers. Er zijn slechts een paar stukjes echt voetpad en het merendeel van de route volgt fietspad of autoweg. Wij kozen voor de noordelijke routeverkorter om asfalt en drukte te vervangen door stilte en voetpad; ook een stuk tussen Acqoy en Rhenoy ging onverhard door het land. Ondanks de vele verharding was dit heel mooie wandeling met prachtige uitzichten op Linge en bloesems.

 44. We lopen samen al heel wat jaren klompenpaden maar deze wandeling overtreft alles. De omstandigheden waren geweldig, 17 graden en veel zon met schapenwolken. Roze appelbloesem (de peer was bijna uitgebloeid) lammetjes, jonge ganzen, een veulentje, prachtige historische boerderijen langs de dijk. En inderdaad Astrid (reactie van 2 mei jl.) restaurant Rust Wat is een geweldige plek met zeer vriendelijke bediening en geweldig uitzicht op eenden, kieviten en scholeksters langs het water. Fort Asperen is strategisch gelegen, een aantal boten varen op de Linge met je mee als je op het wandelpad loopt. De bewegwijzering is zeer goed aangegeven. Bijna bij t eindpunt in Acquoy aan de dijk tapperij Lingezicht met heerlijke tosti en fijne bediening. We gaan deze wandeling ook nog een keer in de herst lopen als de appels en peren aan de bomen hangen.
  Wie weet een nog mooiere wandeling? 😀👍
  Jan
  Ernst en Marijke

 45. Afgelopen zondag deze wandeling gedaan. Een heerlijke afwisselende wandeling, mooie natuur, veel vogels en voldoende restaurants om even te rusten. tevens hebben wij op het ontbreken van bankjes gelet, maar wij zijn vele bankjes tegen gekomen.
  Een echte aanrader, vooral Rust wat/ Linge Lounge, heerlijk vertoeven aan het water!

 46. Wát een schitterende route; wij boften gisteren (20 april) ook nog met het weer.
  Een prachtige lentedag, veel bomen in bloei en de jonge blaadjes die weer komen.
  We hebben echter één opmerking:
  Wat zou het fijn zijn als er onderweg hier en daar een bank zou staan….. wij hebben onze boterhammen zittend op de rand van een brug (Tiendweg) opgegeten, een bank zou dan heel welkom zijn!
  Verder niets dan lof voor de goed aangegeven route….

 47. Deze route zondagmiddag 17 april met een vriendengroep gelopen. Een mooie afwisselende route en nu helemaal, met de bloesem erbij. We misten alleen onderweg bankjes. Die kwamen we later op de route pas tegen. Verder absoluut de moeite waard!

 48. De route vandaag op 14 april 2016 gelopen. In één woord, prachtig! De bloesem is al aardig aan het uitkomen. Het gedeelte tussen Asperen en Rhenoy is nu bijna op zijn mooist. Een echte aanrader en vooral niet te lang wachten als je nog van de bloesempracht wilt genieten!

 49. Zondag 3april gelopen , mooi weer gehad , veel mensen onder weg tegen gekomen , omdat heteen aantal dagen droog is geweest goed te belopen . Mooie variatie van de ondergrond waardoor de route boeiend is en blijft .
  Ik verwacht dat deze route half/eind april een hoogte punt heeft vanwege de bloeiende fruit bomen.
  Een aanrader.

 50. Mooie wandeling. Maar in het broedseizoen is de afkortingsroute langs het spoor niet aanbevelenswaardig ivm de vele broedende ganzen die verstoord worden

 51. Gister gewandeld, mooie route met veel vergezichten, vogels en off-road wandelen. Wel even een misser gemaakt wanneer je de Acquoysemeer weer op gaat, we sloegen het pad v/d verkorte route in ipv de route te vervolgen, dit was niet zo duidelijk aangegeven. Verder helemaal top, goed aangegeven en veel variatie.

 52. Dit pad heb ik gelopen op zaterdag 16 januari. Een prachtige route, erg goed aangegeven en goede mogelijkheden om onderweg een kop koffie te drinken.
  Wel was de route op deze dag extreem glad en modderig, maar dat lag niet aan de route maar aan de weersomstandigheden.
  Ik heb het pad met de klok mee gelopen en het stukje vlak na het Fort bij Asperen was echt onbegaanbaar door werkzaamheden. Beste is om daar een stukje over de weg te lopen ipv onder langs de dijk.

 53. Prachtige route! We kenden al een groot gedeelte vanaf asperen. Stuk vanaf route 88 – acqoy is mooi onderdeel.

 54. Vandaag liep ik van station Beesd naar station Leerdam, grotendeels langs de Linge. Het dorp Rhenoy uitkomend en de provinciale weg overstekend op weg naar Acquoy ontdekte ik dat ik een klompenpad kon volgen. Ik ben blij dat ik dit mooie stuk onverhard niet heb gemist, hoewel het hier en daar wat drassig was. Tot aan Asperen de route gevolgd.

 55. Gisteren dit pad gelopen, een prachtige route!
  Verbeterpunt is wat mij betreft de begroeiing onder aan de dijk ( vanaf punt 7) dit pad is overwoekerd door lange brandnetels en distels. Ook met een lange broek aan is het moeilijk er doorheen te lopen.

 56. Hele moooie wandeling. Een ECHTE WANDELroute grotendeels over autovrije wegen en paden.
  Tegenover de Kooise zorgboerderij ontbreekt, volgens mij, de aanduiding van het pad op het punt waar de verharde weg wordt verlaten.
  Nu nog iets grotere Pijlen en de route is perfect.

 57. Op zaterdag 1 augustus dit pad gelopen. we kampeerden op de Kooise Camping dus konden daar de folder kopen (doen we altijd ter ondersteuning van de paden)en zo aanpikken op de route. Het pad is afwisselend. Je ontkomt niet aan verharde wegen maar ze zijn niet storend. Er zit voldoende info in de route. Een aanrader!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.