Slagmaatpad

Ontdek het mooie buitengebied van Bunnik en Houten. Wandelen over Fort bij Vechten, door een nieuw natuurgebied en over boerenland. Geniet van een afwisselende route zo dicht bij het stedelijk gebied. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Slagmaatpad (7 km)

Startpunt: TOP Fort bij Vechten, t.o. parkeerplaats Achterdijk 21, Bunnik

Opstappunt: Parkeerplaats Binnenweg, Houten

Openbaar vervoer: Bushalte Oud Amelisweerd

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Klompenpad Kids: Dit is ook een ‘Klompenpad Kids’ met speelaanleidingen langs de route. Bekijk hier de speciale kids folder.

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 2 en 5 km.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Zeer slecht

  We hebben al vele klompenroutes gelopen, maar dit is wel de slechtste van allemaal. Bebording klopt niet en is onduidelijk hoe je moet lopen, route is saai. Lijkt alsof er niet veel moeite voor gedaan is. Wat er wordt gezegd klopt, niet te lopen zonder app, folder of wat dan ook voor Navigatie voor deze route.

 2. Onderwerp: Reactie op viel erg tegen

  Beste Marlies,

  Jammer dat het Slagmaatpad tegen viel. We hebben zo goed mogelijk de route aangegeven met alle verschillende mogelijkheden. Maar dit is lastig bij verschillende rondjes op de route. We adviseren ook de route te lopen met de kaart van de website, folder of app.

  In het veld staan een aantal bordjes met de openingstijden van de landwinkel.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 3. Onderwerp: Viel erg tegen

  Vandaag dit klompenpad gelopen en met eerder goede ervaringen, viel deze erg tegen.
  Bij het Fort zijn er veel werkzaamheden waardoor het onduidelijk is waar je wel/niet mag lopen en de bewegwijzering was slecht te vinden.
  De bewegwijzering was sowieso een uitdaging. Met name eenmaal in nieuw/oud Wulven was het lopen op de gok omdat er op één paaltje zomaar verschillende pijltjes konden staan. Hier stond dan wel op ‘rondje boerderij’ of ‘rondje speelbos’ maar het was onduidelijk wat het verschil zou zijn.
  Uiteindelijk bleken we verkeerd gelopen te zijn en hadden we bijna de halve wandeling weer dezelfde weg terug moeten nemen (gelukkig kennen we de omgeving en hebben we er voor gekozen om via de saaie Achterdijk terug te lopen). Er liepen meer wandelaars te dwalen!
  Verder was het fijn geweest als er tijdens de wandeling aangegeven had gestaan, wat de openingstijden waren van de landwinkel. Dan hadden we nl meteen af kunnen snijden, nu zag je iedereen weer terug komen lopen omdat de winkel dicht bleek te zijn.

  Jammer! Op naar weer een nieuw Klompenpad met hopelijk weer een positieve ervaring.

 4. Onderwerp: Geen aanrader

  We hebben al heel wat klompenpaden gelopen ( waarvoor onze complimenten) maar dit was een echte tegenvaller. Met jonge kinderen is t denk ik wel leuk, maar voor een beetje wandelaar zou ik het niet aanraden. Erg gericht op de landwinkel ( wat een heel goed initiatief is hoor en zeker ook leuk om wat te kopen)! Ookal is de omgeving niet erg spannend, de route maakt het zeker niet aantreklijker. Ik zou zeggen voor de beginnende wandelaar misschien wel leuk en met jonge kids zeker! Het opstappunt in houten ook erg onduidelijk hoe van daar af verder. Dan kan je maar beter vanaf t fort starten, net zo makkelijk.

 5. Onderwerp: Mooie korte wandeling

  Vandaag dit pad gelopen. Er lag nog een beetje sneeuw en het was licht mistig, dat gaf samen een fraaie sfeer. Een mooi stukje natuur zo dicht bij stad en snelweg. Heerlijk!

 6. Onderwerp: Blij met nieuw pad én leuke landwinkel

  Mooi dat er een rondwandeling in de gemeente Houten is waarbij je met bos, weiland, boomgaard en met het boerenleven in aanraking komt. We hebben er met veel plezier gelopen, ook al lopen we zelf vaak langere stukken dan 7 km. Dit is in ieder geval mooi om een ochtend of in een middag te doen met de landwinkel zeker als leuk onderbrekingspunt. Veel nieuwe leuke producten gezien (volgende keer gaat een grotere rugzak mee voor de aankoop.) Veel succes met onderhoud!

 7. Onderwerp: Prachtig klompenpad voor kids en voor volwassenen

  Vandaag dit pad gelopen. Begonnen in Houten, was wel even zoeken, Binnenweg blijven volgen, ook als auto’s gast worden op deze weg. Ik vond dit een heel mooi pad, inclusief de aanlooproute. Als wandelpad lijkt me dit pad erg leuk voor kids, nog afgezien van spelletjes e.d. Je kunt de route net zo lang maken als je wilt. Op deze manier leren ze lopen / sporten / bewegen.
  Van de snelweg heb je alleen lawaai in de buurt van het Fort. Van die paar treinen komt weinig lawaai vandaan. En aan hoogspanningsmasten stoor ik me niet zo aan, die maken geen geluid.
  De bewegwijzering vond ik uitstekend, snap de negatieve opmerkingen daarover niet. Aan de hand van het plattegrondje van de site moet je wel opletten waar je bent.
  Ja, de blaarkoppen zijn geweldig mooie beesten en ze zijn erg mak.
  Dit was pad nr 90. Alle paden heb ik nu minstens 1 x gelopen, behalve 3 in de Betuwe, daar zijn nog werkzaamheden.
  Het Veen en Veldendijkpad in Bunschoten is gesloten. Ga nu eerst “boulevard/strandpaden lopen op Lanzarote.
  Alle vrijwilligers en landeigenaren (vooral de boeren) nogmaals bedankt.

 8. Onderwerp: Aardig pad

  Afgelopen zaterdag dit pad gelopen met heerlijk weer.
  Het is een aardige wandeling maar heb zeker mooiere gelopen. Boerderij Nieuw Slagmaat (Rustpunt) met terras en bio-winkel is een aanrader.
  Bij deze wil ik andere wandelaars attenderen dat je € 3,- parkeergeld moet betalen als je op het parkeerterrein bij Fort Vechten je auto neerzet. Jammer dat hier niets over vermeld staat op de website.
  Het Fort is leuk om doorheen te lopen, maar alle horecapunten waren gereserveerd voor feesten en partijen en voor overige bezoekers gesloten. Nergens dus een drankje te koop!!! En dan nog € 3,- vragen om te parkeren vonden wij een domper. Tip: parkeer je auto dus (gratis) bij het opstappunt.
  Verder was het een aardige korte wandeling.

 9. Onderwerp: Wat een prachtig pad!

  Dit pad ligt in mijn eigen gemeente. Nooit geweten dat het daar zo mooi is. Drie reigers, een hert en een haas gezien. Complimenten!

 10. Onderwerp: Creatief!

  Vandaag, zondag 14 augustus, dit pad gelopen. Heel creatief om in dit best drukke gebied zo’n leuk pad uit te zetten. Jawel, de A12 is redelijk dichtbij dus op de achtergrond hoor je snelweg-geluiden. Kwestie van focussen op de omgeving en het wandelen. Gewoon een leuk pad voor de korte afstand. Doen we zeker vaker!

 11. Onderwerp: Klompenpad Slagmaatpad

  Vandaag het Slagmaatpad gelopen. Mijn vrouw en ik hebben vele paden gelopen, het Slagmaatpad is het slechtste van allen. De eerste km over het fort is nog leuk, daarna volgt een vreselijk gekunsteld pad. Hoe wrotten we een paar kilometers bij elkaar. Dit mag het predicaat klompenpad niet dragen. Waar je kijkt treinen, snelwegen, hoogspanningsmasten, lawaai.

 12. Onderwerp: Dazen

  Mooi pad om te lopen, maar helaas zijn we veelvuldig gebeten door dazen! Zelfs door kleding heen.
  Wellicht kun je dit pad dus beter lopen in het najaar…

 13. Onderwerp: Mooi pad!

  Op 11 juli 2016 liepen wij dit mooie pad. Het begint al verrassend met een grote Ford van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, wat tevens nationaal museum is (museum hebben we niet bezocht).
  Afwisselend landschap: weilanden, bomen, watertjes enz.
  Voor kinderen ook leuk dat er een natuurlijk speelterrein is. Daar moeten ze natuurlijk wel eerst een eindje voor lopen, maar als je dat niet wilt, kun je ook bij het Opstappunt in Houten starten, want het is daar heel dichtbij.
  Kortom: weer een aanrader!
  Heerlijk huisgemaakt gebak bij “Vroeg” (zie http://www.vroeg.nl) voor of na de wandeling. Het restaurantje “Vroeg” ligt overigens vóór de start van het pad (in het dorpje Vechten).
  Eten aldaar is ook mogelijk.

 14. Onderwerp: Fotoverslag van de opening

  Inderdaad Wim, trek er voldoende tijd voor uit om het pad te lopen. Of nog beter, loop het vaker. Er is zoveel te zien en te beleven en in elk jaargetijde is het weer anders. Alleen al met het rondje Fort Vechten in combinatie met een bezoek aan het Waterlinie museum en de replica van Fort Fectio kun je rustig een dag doorbrengen. Mooie reportage overigens van Wim, geeft een goed beeld van het Slagmatenpad. De opening op 18 juni werd groots gevierd. Zie de reportage op http://www.nederlandhetlandschap.nl/blog2016.html

 15. Onderwerp: Fotoverslag van het Slagmaatpad

  Woensdag 6 juli 2016 liep ik dit pas geopende pad.
  Heb genoten van dit mooie klompenpad, Advies trek voldoende tijd uit,
  want ook in en om het Ford is veel te zien en te bewonderen.
  Voor een volledig fotoverslag zie onderstaande Link, dat kan u veel zoekwerk besparen.
  Dank aan ieder die het tot stand komen van dit pad mede mogelijk hebben gemaakt.
  http://doordezoeker.vmblogs.nl/2016/07/08/slagmaatpad-in-bunnik-7-km/

 16. Onderwerp: Slagmaatpad

  Een aanwinst, dit “kids” klompenpad. Wat is er door vrijwilligers weer veel werk verzet.
  Een betere bewegwijzering wanneer je van het fort naar beneden komt en de route wilt vervolgen is wel nodig.
  Ook vinden we de klompenpad-brochure nodig om de route goed te kunnen lopen.
  Wat is er voor kinderen veel te beleven in het fort, het museum, maar ook langs de route met de speurtocht.

 17. Onderwerp: Slagmatenpad

  Leuk klompenpad maarzonderhulp van de app kom je er niet uit. Op verschillende punten slecht bewegwijzerd

 18. Onderwerp: slagmaatpad

  allereerst weer dank aan allen die hier aan mee geholpen hebben het Utrechts Landschap en de gemeente en zeker de vrijwilligers niet te vergeten een heel mooi pad met zeker voor de kinderen educatief gezien er is zo veel te leren over de natuur
  de rust die er heerst het geluid van de vogels is een ware happening zeker de moeite waard om een keer te wandelen in alle jaargetijden
  heel veel overstap plekjes staan heel goed vast

  Bedankt HR

 19. Onderwerp: opening Slagmatenpad

  Zaterdag 18 juni werd het Slagmatenpad geopend bij boerderij Nieuw Slagmaat. Voor jong en oud een prachtig pad waar veel is te zien en te beleven. Wat een geweldig feest was het en wat was het goed georganiseerd. Iedereen die zich hiervoor heeft ingezet en speciaal boerderij Nieuw Slagmaat bedankt! Voor een impressie zie http://www.nederlandhetlandschap.nl/blog2016.html

 20. Onderwerp: Echt Klompenpad

  Met veel onverharde delen is het echt een volwaardig nieuw Klompenpad geworden. Door weilanden met erg nieuwsgierige Blaarkoppen, natuurgebied en rondom het Fort bij Vechten. Hopelijk gaan er veel ouders met kinderen gebruik van maken, er is best wat te ontdekken aan cultuur en natuur. De bewegwijzering is met de app goed te volgen, de bordjes zijn niet altijd even duidelijk (geplaatst).
  Maar hulde en dank aan de vrijwilligers, op naar het volgende pad !

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*