Stoetwegenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Wandelen door een oud agrarisch gebied, prachtig aangelegde parkbossen, over historische landgoederen en het jaagpad van de Kromme Rijn. Geniet van de Stichtse Lustwarande, een lint van landgoederen en buitenplaatsen, met grote diversiteit aan cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan! Kijk hier voor een impressie van het pad.

Rondwandeling: Stoetwegenpad (11 km)

Startpunt: Pannenkoekenhuis en lunch-restaurant Princenhof, Hoofdstraat 1, Driebergen-Rijsenburg

Opstappunt: Wapen van Bunnik, Dorpstraat 9, Bunnik. Top Slot Zeist, parkeerplaats Zinzendorflaan, Zeist

Openbaar vervoer: Station Driebergen-Zeist

Markering: rode markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Stoetwegenpad is te combineren met het Aderwinkelpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven in het veld (en binnenkort op de kaart)

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit pad gelopen. Wat fijn dat het zo goed bewegwijzerd is.
  Heerlijke wandeling met een afwisselend landschap. En ja in hartje dichtbevolkt Nederland natuurlijk soms ook langs wegen en spoor maar juist de afwisseling van mooie stukken natuur, landgoederen en hedendaagse bebouwing (spoor/weg) maken het pad interessant.

 2. Mooi pad met verrassende stukken. Geluid van het verkeer blijft wel op de achtergrond zoemen.
  Dat stuk langs de Krommerijn blijft zo mooi!

 3. Vandaag voor de tweede keer dit pad gewandeld. Deze keer viel het ons enorm op dat in het begin er veel auto verkeer hoorbaar is. Ondanks prachtige natuur moesten wij erg ons best doen om op dit traject natuurgeluiden te horen. Later tijdens de wandeling werd dit gemis zeker goed gemaakt.
  Twee keer dit pad lopen is voor ons voldoende geweest zeker gezien het eerste traject.

 4. Wat een leuke wandeltocht.
  Vandaag was onze kennismaking met een klompenpad. Er gaan zeker meer tochtjes volgen.
  We zijn gestart en geëindigd met een drankje en een hapje bij restaurant Princenhof.
  De wandeling is gevarieerd, niet te druk en soms waan je je zelfs alleen op de wereld.

 5. Gelopen op een bloedhete vrijdagmiddag 26 juni met de klok mee. Als geboren en getogen Zeistenaar was ik toch wel verrast over dit pad. Ik was soms echt mijn richtingsgevoel kwijt. Dat komt mede omdat er niet veel asfalt in de route voorkomt. De route is uitstekend aangegeven en is erg gevarieerd. Met dit mooie weer was het stuk langs de Kromme Rijn natuurlijk ook erg leuk vanwege al die mensen die lekker aan het zwemmen waren.
  Vond het pad echt erg leuk en ga ‘m zeker nog eens lopen.

 6. Vandaag het pad gelopen en ook het jaagpad was toegankelijk. Een mooie wandeling en echt niet te druk. Ik snap de zorgen rond corona, maar ik zou het jammer vinden als klompenpaden worden afgesloten. Zij zijn juist nu extra belangrijk om in de buurt te kunnen recreëren. Is het een idee om eenrichtingsverkeer toe te gaan passen? Dan kan iedereen op een veilige manier op smalle paden wandelen, want de kans dat je in file komt te lopen is te verwaarlozen. En je komt elkaar niet in tegenovergestelde weg tegen. Wellicht te overwegen en in te voeren? Hartelijke groeten!

 7. Wat een leuk pad. Dit pad hebben we half maart gelopen, voordat het werd afgesloten. Het leek af en toe wel de mudmasters, vanwege de modder waar je doorheen moet. Je loopt over veel akkerlanden.
  Dus, bij natte tijden, trek stevige waterdichte schoenen aan.

 8. Vanmiddag begonnen aan dit pad. Na 2.8 km is het pad afgesloten ivm de coronavirus. Het zelfde stuk weer terug gelopen en nog een stukje de andere kant opgelopen.

 9. Op deze mooie zonnige herfstdag liepen wij dit klompenpad bij ons in de buurt. Wij vonden het een heel mooi pad en kwamen langs plekken die wij nog niet eerder gelopen hebben. Parken, statige lanen en een flink stuk langs de Kromme Rijn. Aan het einde via de voetgangersbrug in het station weer bij het startpunt uitgekomen, waar wij een overheerlijke pannenkoek hebben gegeten. De route was met kaartje en app moeiteloos te volgen. Wel hebben wij tekstjes gemist die normaliter als pop-ups in de app verschijnen. We hadden graag wat wetenswaardigheden gekregen over de (geschiedenis van de) omgeving. Op het kaartje staan wel nummers. Toch genoten!

 10. Vandaag dit klompenpad gelopen en we vonden het een heerlijke wandeling.
  Het was een heerlijke dag met herfstzonnetje en alle bomen zijn in herfstkleuren .
  Natuurlijk hoor je af en toe de snelweg maar dit pad is zeker de moeite waard om te lopen.
  Soms is de route inderdaad even onduidelijk maar met de app goed te doen.

 11. Mooie avontuurlijke route. Smalle paadjes, bosrijk, landelijk en lekker rustig. Hier en daar de app nodig gehad omdat de bewegwijzering niet helemaal duidelijk en/of zichtbaar was, maar dat maakt het juist zo avontuurlijk.
  Geen horeca gezien onderweg, daarvoor moet je waarschijnlijk toch wat omlopen. Je schijnt te kunnen opstappen bij slot Zeist maar het hele slot niet gezien…Ook was het TOP daar slecht aangegeven dus uiteindelijk maar gestart bij het officiële startpunt. Helaas moest ik toen de wandeling dan ook maar afsluiten met een heerlijke pannenkoek.
  Bij het station kan je de loopbrug over het spoor gebruiken om aan de andere kant het spoor te komen.

 12. Prachtige route, mooie combinatie van bos, weide, landgoed en op een paar plaatsen wat verharde weg.
  Op een paar plaatsen zou route aanduiding iets beter kunnen, maar ook zonder app goed te doen.

 13. Vandaag dit pad gelopen. Mooie route, door park, velden en langs water. We hebben er van genoten. Wel een deel over verharde weg.
  Bij de Princenhof gestart. Startpunt goed kunnen vinden. Maar bij de Breul ontbrak op een paaltje een pojl, waardoor niet duidelijk was of je links of rechts moest. We gingen rechts (fout) langs het kantorencomplex. Vanaf hier de app maar gebruikt. Was even later ook nodig, want de oversteekplaats op de Driebergseweg stond niet aangegeven. In Bunnik hebben we een tussenstop gemaakt bij het Wapen van Bunnik, dus eerst het Jaagpad de andere kant op. Dit was wel 3 km extra! Aan het eind van het Jaagpad weer de app nodig gehad, waar je een lus maakt scherp naar links; niet duidelijk aangegeven. Tenslotte bij het station Driebergen-Zeist geen bordjes gezien, maar misschien is dat vanwege de werkzaamheden daar?
  Al met al genoten van een mooie wandeling door een mooie omgeving!

 14. Vandaag gelopen voor 2e keer na 3 jaar. Gestart in Bunnik ivm bouwput Drieb./Rijs. Dat is mij goed bevallen. Vrij parkeren in centrum op plein bij Wapen van Bunnik, behalve op vrijdag ivm markt. Binnen 1 minuut loop je op jaagpad langs de Kromme Rijn.
  Eerst wel lawaai (tegen de klok in gelopen) van treinen en snelweg, maar het viel mij erg mee. Een mooi pad. Bij bouwput Drieb./rijs wel even omlopen en zoeken naar fietspad aan de overkant. Het 2e gedeelte is veel stiller. Mooi bos en langs water, geen agrarisch gebied zoals bij Aderwinkelpad. Wel veel minder asfalt nl. hoofdroute 35% en als de aanlooproute (2 x) meegeteld wordt, is het percentage asfalt slechts 22%.
  Als ik richting randstad ga ben ik vaak sceptisch, maar het viel erg mee. Wel file op terugweg.

 15. Op 8 maart 2019 dit pad gelopen en er erg van genoten. Er zitten bijzonder mooie loopstukjes bij.
  Maar bij het startpunt in Driebergen moet je heel goed zoeken voordat je, ergens op een lantaarnpaal aan de overkant van de weg, een bordje vindt. Nergens een duidelijk dartbord met informatie over de route. Vooral aan het begin van de route zijn de bordjes niet goed zichtbaar geplaatst of hebben ze geen pijlmarkering zodat je moet raden welke kant je op moet.
  Zelfs zijn, ergens midden op de route, als je het weiland in moet, de bordjes omver gereden en moet je goed de app raadplegen hoe de route verdergaat.
  Zoals iemand in een eerder bericht al aangaf, het station Driebergen-Zeist is één grote bouwput, wat extra bordjes om je goed over het spoor te leiden zou prettig zijn.
  Al met al vond ik het wel een mooie route. Ja, je loopt 2x onder de A12 door, maar het jaagpaadje langs het water maakt dat weer helemaal goed.

 16. Omdat de (organisatie van) Klompenpaden onnodig erg hondonvriendelijk zijn bij deze een berichtje voor mensen die net als ik erg van lange afstanden wandelen houden, maar ook graag hun harige wandelmaat meenemen.
  Op deze route kun je je hond meenemen. Er is één stukje waar dit niet mag, dat is het stuk over privéterrein ten noordoosten van Odijk, nadat (of voordat, net hoe je loopt) je het pad langs de Kromme Rijn betreedt. Je kunt hier makkelijk een paar honderd meter de Zeisterweg, onder de A12 door, volgen, dan kom je vanzelf weer op de route.

  Op Landgoed De Breul (ten noorden van de Driebergseweg) mogen honden zelfs los. Op de andere landgoederen mogen ze aangelijnd mee op de wandelpaden.

  Veel plezier met wandelen met hond 🙂

 17. Op bevrijdingsdag 2018 het Stoetwegenpad gewandeld vanuit mijn huis in Kerckenbos. Dus gestart in park De Breul (1). Genoten van de afwisseling in paden en uitzicht. Verrast door het groene buitengebied. Men kent Zeist van de bossen, maar Stoetwegenpad loopt vooral langs water en verwilderd weideland. De boeren waren flink aan het maaien, dat overstemde het voorjaarsgefluit van de vogels een beetje. Maar ik heb heerlijk gewandeld. Een paar foto’s:
  https://twitter.com/Michiel71/status/993213805218983937

 18. Vandaag het Stoetwegenpad gelopen.
  Helaas een tegenvallende wandeling. Voor een klompenpad wandeling teveel verharde/asfalt paden/wegen. Teveel bebouwing, verkeerslawaai en voorbij razende treinen.
  Bij station Driebergen/ Zeist één grote bouwput. Geen klompenpad bordje te vinden. Gelukkig hadden we de app. Anders waren we zeker de weg kwijt geweest.
  Af en toe op deze route een “pareltje” van een pad. Maar in onze ogen veel te weinig van deze “pareltjes”.
  Jammer. Voor ons is dit pad niet voor herhaling vatbaar.
  Er zijn veel mooiere klompenpaden.

 19. De start was niet veelbelovend. Nergens het startbord te ontdekken en bij het pannenkoekenhuis staat een onvriendelijk bord dat je er niet mag parkeren en anders weg gesleept wordt. Bij de buren geparkeerd (het was een zaterdag). We zagen geen bruine klompjes en met behulp van de app de route opgepakt na het station. Vooral het stuk langs de Kromme Rijn is mooi. Het tunneltje onder het spoor was redelijk droog! Heel leuke wandeling over de landgoederen naar Slot Zeist!

 20. Leuke route, maar de onderdoorgang bij de spoorlijn in Bunnik is toch wel een probleempje: eigenlijk staat daar altijd water in de tunnelbuis: een centimetertje of vijf als het niet regent (en de diepte na/tijdens ) regen durfde ik nog niet te testen. Een drogere, en dus veiligere variant is om (komend vanaf het wapen van Bunnik) het wandelpad achter de golfbaan te nemen ( net voor het spoor bij de houthandel linksaf). Ook nat bij regen, maar niet enkeldiep door het water.) Dit pad komt ook uit bij het grand canal.

  (Een alternatief is dat iemand een stel stapstenen in die tunnel gaat leggen…..)

 21. Gevarieerde wandeling. Af en toe vrij modderig, maar dat mag de pret niet drukken. Bewegwijzering op sommige punten niet helder. Handig dat de app er is 😉

 22. Op 28 november 2017 het Stoetwegenpad gelopen. Het was een regenachtige dag en hebben deze uitgezocht met de buienradar in de hand. En…. geslaagd want de hele tocht droog!!! Begonnen bij station Driebergen, daar zijn ze aan het werk. Daardoor ff zoeken (met de app) waar we het pad konden op pakken. Door de bouw put ook problemen met auto parkeren aangezien je bij het pannenkoekenhuis NIET mag parkeren als je geen klant bent en het parkeerterrein van het station een zandbak is. Eenmaal op pad nog een paar x onduidelijk waar we heen moesten. Veel afwisseling qua omgeving bos, park, weiland, langs slootjes en beekjes. Vooral veel water. Vlak langs snelweg en spoor maar absoluut niet storend. Eerder wel spannend langs een watertje onder de snelweg door… Door de vele regen stond een tunneltje onderweg blank maar ook daar met droge voeten doorgekomen. Ook dat was een spannend stukje (komen we wel of niet met droge voeten aan de andere kant :-)) We hebben er weer van genoten!

 23. Er zijn diverse opstappunten voor dit pad, en ik ben begonnen bij Pannenkoekenhuis en lunch-restaurant Princenhof, recht tegenover het trein- en busstation. Helaas was dit restaurant bij aankomst en vertrek nog gesloten.
  Aangezien we afgelopen nacht toch met nachtvorst te maken hebben gehad, begon de wandeling lekker fris maar wel zonnig. Maar halverwege, dankzij het zonnetje, weer heerlijk zonder jas kunnen lopen.
  Ik vond het een geweldige mooie en verrassende route, en nu al helemaal met die mooie herfstkleuren. Je komt weer op plekken die ik anders echt nooit gevonden (en gelopen) zou hebben. Zo pakje een stukje beschermd natuurgebied ‘Blikkenburg’ mee, en de ‘Wulperhorst’. Zelfs een klein stukje van het Kromme Rijnpad gelopen. Al met al een geslaagde wandeling!
  Voor foto’s -> https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/11/7-november-2017-klompenpad-stoetwegenpad.html

 24. Vandaag met een heerlijk herfstzonnetje dit pad tegen de klok ingelopen. Prachtig pad met veel afwisseling. Mooie natuur, parken, landhuizen en een stukje jaagpad. En een aantal heerlijke bankjes om op te zitten. Soms ontbreken er wat paaltjes (m.n. vlakbij Wibi :D) maar de app biedt dan uitkomst. Bij het station is het even logisch nadenken, want dat wordt verbouwd en de weg van de route is afgesloten. Daar dus niet naar rechts maar naar links, spoor over en dan naar rechts en de weg volgen. Dan kom je weer bij het pannenkoekenrestaurant uit.

 25. Gestart bij de Blikkenburgervaart en meteen al een mooi zandpad langs deze beek gevolgd,langs een graanveld
  en via een smal zandpaadje de bossen in om vervolgens langs een beek weer verder te gaan
  Dan een klein smal tunneltje onder de spoorlijn door uitkomende langs een zandpad langs de Kromme Rijn,onder
  de A 28 door het bos weer in en daarna miste ik een markering om op de Odijkerweg terecht te komen maar toch
  goed gegokt kwam ik bij Pannenkoekhuis Princenhof uit om vervolgens door een mooi park,langs een bosrand
  en een laantje tussen de struiken door weer bij de Blikkenburgervaart uit te komen.
  Zeer mooi en gevarieerd Klompenpad dat ik zeker nog eens ga lopen en dan omgekeerd

 26. Zondag 2-11 gelopen met een bleek zonnetje en toch heel warm door het vochtige weer.
  Voor het eerst met de app en dat ging fantastisch. je kan gewoon niet meer mislopen en de info
  bij sommige punten is erg nuttig. Dn weet je hoe en waar je moet kijken. Het pad is heel afwisselend van bos naar open veld en een stuk langs de kromme Rijn. Alle vrijwilligers bedankt voor al het werk dat jullie erin stoppen.

 27. Dit was de eerste keer dat we een klompenpad gelopen hebben. Wat is dit leuk zeg.
  Enige aanmerking; bij de afslag naar het Perenlaantje, komende vanuit Zeist ontbreekt de markering. Maar met het kaartje bij de hand is dat geen enkel probleem.

 28. Op deze prachtige zomerse dag in april het pad gelopen met z’n vieren. Gestart met een kop koffie bij pannenkoekenhuis Het Princenhof. Aan het begin in het park is de bewegwijzering niet helemaal duidelijk aangegeven en liepen we verkeerd. Dankzij de app en even rondvragen toch weer in de goede richting gelopen. Heel afwisselend en een prachtige omgeving; mooie bloesem. Bij Paviljoen Buiten in Odijk op het terras een drankje genuttigd. Echt aan te raden om daar eens een kano te huren e/o een pannenkoek te eten. Kortom: een heerlijke wandeling! Om en om zoeken we een klompenpad uit dus op naar de volgende….

 29. Als inwoner van Zeist vind ik het geweldig om op deze manier de omgeving beter te leren kennen. Vanochtend heb ik de wandeling voor de tweede keer gelopen en weer genoten van de afwisseling en van de vele vogels, dat laatste met name op het eerste stuk van de wandeling. Minpuntje is dat er ergens op de Breul (dus vrij snel na het begin) ergens een pijltje mist, waardoor het even zoeken is waar de wandeling weer verder loopt op de Driebergseweg.

 30. Gisteren 30-12 deze prachtige en afwisselende wandeling gedaan in een sprookjesambiance dankzij de schitterende rijp op de bomen en struiken. Met af en toe een zacht zonnetje dat de berijpte takken in glaskunst omgetoverd had.
  Klein minpuntje; de bewegwijzering in het park …maar ondanks de verkeerde oversteek uiteindelijk vrij snel weer op de route terechtgekomen

 31. Het eerste deel van de route was verrassend leuk. Vanaf het moment dat je onder de snelweg door gaat valt het wat tegen, vooral na die positieve eerste helft. Het pad langs de snelweg is op zich prima, want ook langs het water. Maar het geluid van de snelweg is erg overheersend. Niet het mooiste pad, maar zeker ook niet het slechtste.

 32. Op een prachtige zondagochtend dit Klompenpad gelopen. Een afwisselende wandeling met hier en daar verrassende elementen. Plus: Ook per trein te bereiken. Auto parkeren bij Princenhof of bij het station. Start en eind bij een horecagelegenheid. Min: de directe aanwezigheid van de snelweg met het geluid van razende auto’s en het zicht op de geluidswal is uiterst storend bij een Klompenpad. Tip: loop deze wandeling op een weekdag en niet in het weekend. Op een zonnige zondag zijn de paden heel druk. Ik loop dit pad niet een 2de keer maar zoek meer de rust en de ruimte de volgende keer.

 33. Deze route is ingenieus in elkaar gezet vind ik, het is een fijne groene route met veel gras- en zandpaden, bij toch zoveel auto- en spoorwegen in de buurt. Dat vind ik knap, al zijn er gedeeltes waar ik last had van verkeerslawaai, daar valt niet aan te ontkomen. Maar vooral groen en rustig, heel mooi afwisselend tussen bossige stukken en open land, het jaagpad, oud cultuurland.
  Inderdaad miste ik ook een of meer routebordjes ergens in het begin (in dat park), maar doordat ik ook de app erbij heb kon ik het toch makkelijk vinden. En verder was het heel goed bewegwijzerd.
  De wandeling is aangenaam makkelijk te bereizen met OV – begin- en eindpunt bij station Driebergen-Zeist en dat is een intercity-station.
  Hartelijk bedankt, een echte aanwinst!

 34. Vorige week voor het eerst een klompenpad gelopen. Vanuit huis in bekende omgeving. Dus veel herkenbare stukken, maar tot onze verbazing juist ook veel onbekend terrein! Goed te volgen met de app, waar ook extra informatie is opgenomen. Leuke wandeling en we gaan zeker meer klompenpaden ontdekken!

 35. Vandaag weer een klompenpad gelopen. We raken er verslaafd aan. Het is elke keer weer anders. Deze keer hebben we er ons over verbaasd, dat je in een zo vol gebied in ons land nog kunt wandelen over zo weinig asfalt. Ja, je kruist de A12 een paar keer, maar als je dan over het jaagpad langs de Kromme Rijn loopt, ben je dat alweer vergeten. En het is jammer, dat het laatste stukje langs een ‘drukke’ weg loopt.
  De website geeft goede info over het parkeren bij de Princenhof. Misschien is het slim als er op de parkeerplaats een bord zou staan. De bewegwijzering was prima. In het begin misten we een routebordje, maar dat kan aan ons gelegen hebben: we hadden het erg druk met het zoeken van kastanjes

 36. Je loopt niet door weiden en akkers in een open boerenlandschap, maar vooral door singels en bosschages. Dus geen echt ‘klompenpad’ maar wel een mooie wandeling door natuurgebiedjes van Utrechts Landschap en langs de Kromme Rijn. Vervelend, maar misschien niet te vermijden, de drukke fietspaden van de wegen Driebergen- Zeist en Odijk-Zeist.

 37. Zaterdag j.l. de klompenroute gelopen en de auto geparkeerd Princenhof. Voor alle zekerheid nog even navraag gedaan bij Princenhof aangaande het parkeren. Was geen enkel probleem. Uitleg gehad van Princenhof waarom bord er staat van “niet-gasten…enz” .
  Om op de klompenroute terug te komen, dit is de 1e keer voor ons dat we een ‘klompenroute’ gelopen hebben.
  Een herhaling waard.

 38. Erg jammer dat Dhr. Jensh zo negatief is over ons restaurant, zonder dat hij iemand van ons gesproken heeft.
  De parkeerplaats is voor wandelaars van het klompenpad beschikbaar zonder dat er iets geconsumeerd hoeft te worden in ons restaurant.

  Team Princenhof

 39. Mooi route weer genoten van prachtige natuur in midden nederland.
  Eigenaarese van pannenkoekenhuis Princehof gespoken over parkeren , voor klompenpad wandelaars is er vrij parkeren .
  Bord priveterein kan genegeerd worden door klompenpad wandelaars.

 40. Op 31 augustus 2016 het bijzonder mooie Stoetwegenpad gelopen.
  Dàt is een aanrader.
  Echter…..We wilden onze auto parkeren op de opgegeven parkeerplaats , t.w. “Pannenkoekenrestaurant Princenhof”,
  Deze parkeergelegenheid is er echter uitsluitend voor gasten, die Princenhof bezoeken.
  “Niet-gasten” lopen het risico een wielklem op de auto geplaatst te krijgen, Het verwijderden er van kost dan € 40,–
  Voor ons aanleiding om niet aldaar te parkeren en er zeker ook geen pannenkoek te gaan eten na de wandeling.
  De auto hebben we, na veel zoeken, elders geplaatst.
  Advies: als je deze (prachtige) wandeling wil gaan maken, kom met openbaar vervoer ( de wandeling start bij genoemd restaurant, op een steenworp afstand van het station Driebergen/Zeist.
  Gezien de “gastvrijheid” van het restaurant adviseer ik een eventueel gewenste pannenkoek elders te consumeren.

 41. Genoten van dit pad, gisteren. Mooi en gevarieerd, langs de Kromme Rijn en over landgoederen, waar ook wild te zien is. Eén van de mooiere paden!

  Vertrekkend vanaf de Princenhof moest ik even zoeken naar de juiste route en ik was wel blij dat ik m’n app bij me had, zo ook op enkele andere punten. Er viel wat neerslag en dat betekende een laagje water in het tunneltje onder de spoorlijn door; ik hield m’n sokken er niet helemaal droog, ondanks de hoge wandelschoenen – dus afhankelijk van het weer heb je die wel nodig. Het laatste stukje van het Perenlaantje is redelijk verwilderd nu en ik was blij dat ik de lange broek aanhad.

  Wat foto’s van deze route staan hier: https://goo.gl/photos/KrBLKXe2WMvx8CTB9

 42. Mooie gevarieerde wandeling. We hoefden slechts een enkele keer te kijken op de app of we goed gingen. (eind jaagpad) De bordjes zijn duidelijk.

 43. Vandaag genoten van dit prachtige, gevarieerde klompenpad.
  De bewegwijzering was prima, nagenoeg geen gebruik hoeven te maken van de app.
  Het was prachtig wandelweer, zonnetje en verkoelend windje, dat maakte het wandelen onder de bomen tot een feestje.
  We vonden het wandelen langs het jaagpad een echte verrassing, een uniek stukje in dit klompenpad.
  Het pad is goed onderhouden en in korte broek te lopen.
  Kortom: Geweldige ervaring.

 44. Beste heer van den Brandhof en andere wandelaars,

  Wandelaars van het klompenpad Stoetwegen kunnen parkeren bij de Princenhof.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 45. Het is een prachtige wandeling goed aangegeven.
  Wij hebben genoten.mooie vergezichten.
  Misschien nog wat extra bankjes.

 46. Vandaag dit bijzondere pad gelopen langs mooie landgoederen. Erg gevarieerd en goede paden, bewegwijzering niet optimaal.

 47. Vandaag dit pad tegen de klok in gelopen. Eerste helft fantastisch, rustig, mooie natuur en mooie panden. Tweede helft heel anders, maar ook mooi. Als je langs de Kromme Rijn loopt moet je wel een prop in je linkeroor doen, dan geen lawaai van de snelweg!?
  Viel mij wel mee, niet al te veel asfalt. Dit was mijn 32e klompenpad vanaf december. Een pad zonder of weinig asfalt kan ik op één hand tellen, bijvoorbeeld op de Veluwe. Maar dan vaak alleen bos en geen weilanden, dus weer niet goed. De paden waar je door weilanden moet zijn ook schaars. Al met al vond ik dit geen tegenvaller.
  Bewegwijzering vond ik vrij goed.
  Het paneel bij de Princenhof staat aan de andere kant van het huis, te zien als je met de klok meeloopt.
  Omdat ik ook had gelezen dat je 40 euro moet betalen voor een eventuele geplaatste wielklem bij de Princenhof heb ik de auto maar tegenover de weg, iets naar Zeist bij sportvelden neergezet. Parkeren is hier in de buurt een probleem denk ik, zo dicht bij het NS station. Maar uitnodigend klinkt zo’n bord niet, ik ga er dan tenminste niets nuttigen. De vraag is wel of er een afspraak is dat wandelaars daar mogen parkeren.
  Bedankt iedereen, ik ben weer fit.

 48. Op een mooie zonnige zondag zijn we weer gaan wandelen met onze vrienden, zoals we dat iedere maand doen. Het Stoetwegenpad is erg gevarieerd en we kwamen prachtige landhuizen tegen. Het is allemaal goed aangegeven en met de kaart erbij is het extra duidelijk. Vanaf de aanlooproute vanuit Bunnik liepen we over het jaagpad langs de Kromme Rijn, we hebben dus extra km gewandeld. Geen last gehad van auto’s en geen drukte. Prima Klompenpad! Ga zo door, onze complimenten.

 49. Het was vandaag lekker weer om een klompenpad te lopen. We hebben alles in de directe woonomgeving al gedaan, dus het is eerst een ritje met de auto. Deze kunnen we makkelijk kwijt achter de Princenhof (startpunt) in Driebergen, maar we hopen dat een wielklem ons bespaard blijft…..Het startpaneel zien we niet.
  De wandeling is zeer gevarieerd. (Bos)paadjes, landwegen, weilanden, onder de A12 door, langs het water.
  De omgeving is prachtig. We genieten van alles wat uit begint te lopen. Daarnaast hebben we vele verschillende dieren gezien: 3 reeen, 3 bonte spechten, kraaien, merels, buizerd, futen, aalschovers, diverse soorten vinken, schapen, kieviten, meerkoetjes, ganzen, paarden, reigers en wat niet meer..
  De wandeling is op een enkel punt niet duidelijk aangegeven. Met de app op de telefoon is dat geen probleem.
  De bordjes zijn op sommige plekken erg ver uit elkaar en dat leidt tot twijfel. Er zou ook wel een bankje meer geplaatst kunnen worden.
  Dit klompenpad is echt de moeite waard. Wij hebben genoten en op het eindpunt viel de tosti Princenhof er ook goed in. In een hoek verscholen dook ineens ook nog het startpaneel op.

 50. Het Stoetwegenpad is een qua landschap zeer gevarieerd klompenpad. Het eerste gedeelte gaat langs allerlei landgoederen en het tweede deel ten zuiden van de snelweg langs het Jaagpad van de Kromme Rijn. Een verrassend gevarieerde wandeling!

 51. We hebben mooiere klompenpaden bewandeld. Slechte bewegwijzering, te veel auto’s op de weg en weinig echte klompenpaden. Met onze ervaring was dit een tegenvaller.

 52. Mooie, afwisselende wandeling! Geen blaffende honden onderweg, en qua verkeersdrukte vond ik het meevallen. Ook goed uitgezet. Complimenten voor iedereen die aan dit pad bijgedragen heeft.

 53. Ik wist niet dat er zo dicht bij huis nog meer fraaie plekjes zijn! Een heerlijke wandeling door een wisselend landschap. Dat vind ik altijd een uitdaging van een klompenpad. Dat je kunt genieten van zoveel verschillend natuurschoon.
  Ik ga hem zeker nog een keer lopen als de natuur weer gaat uitlopen. Ben heel benieuwd hoe dit pad er dan uit zal zien!

 54. Het Stoetwegenpad loopt door onbekend gebied tussen Driebergen en Bunnik. Mijn medewandelaars waren zeer verrast. Allemaal kennen zij Amelisweerd als wandelgebied dicht bij de stad. Het Stoetwegenpad sluit daar bijna direct op aan via het Kromme Rijnpad.

  Het verkeer in de omgeving is wel hoorbaar. Maar vergeet je gemakkelijk met de mooie uitzichten. We zagen ook een groep reeën op de Wulperhorst. De koffie met taart in Bunnik was lekker.

  Let op: Landgoed Rijnwijk konden wij niet bewandelen, omdat de zon al onder was. Dus vertrek bijtijds voor het tweede deel van de wandeling. Ook de verboden toegang voor honden voor delen van de route hadden we niet helder op het vizier. We hadden alleen een kaart uitgeprint.

 55. Van de 11 km is maar hooguit een derde de moeite waard. Als je verlangt naar rust en stilte en schoonheid, dan is dit pad zeker geen aanrader. Het grootste gedeelte van de tijd loop je tussen snelwegen, een spoorlijn, etc. Ik was me vooral aan t haasten om te ontkomen aan het lawaai. Soms loop je door mooie stukken natuur maar moet je vooral niet teveel naar links of rechts kijken, want daar zie je lelijkheid ten top. En ja oké, er zitten ook mooie stukken tussen, vooral rondom slot Zeist. Maar ik zou zeggen: stuur mensen niet over deze route, en verzin mooiere paden.

 56. Onlangs het Stoetwegenpad gelopen. Vanaf het startpunt meteen lekker het groen in bij landgoed De Breul. Leuk dat hier vele libellen eieren aan het afzetten waren in de waterpartij. Mooie afwisseling van landgoederen, hakhout en open gebied. De natuurlijke oevers langs de Kromme Rijn zijn volgens mij in de late lente erg fraai om te zien.

 57. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen.
  Echt een heel mooi klompenpad.

  Koffie gedronken bij het spoorhuisje.

  Een echte aanrader.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.