Teisterbantpad

Ontdek het prachtige landschap rond Kerk-Avezaath en Zoelen: boomgaarden, stroomruggen, komkleigebieden, monumentale herenboerderijen en het mooie oude landgoed Soelen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Teisterbantpad (13 km)

Startpunten: Dorpshuis De Avezathen, Daver 46 in Kerk-Avezaath

Opstappunten: Parkeerplaats Herberg De Zoelensche Brug, Achterstraat 2 in Zoelen. Station Tiel in Tiel

Openbaar vervoer: Bushalte N834/ Daver in Kerk-Avezaath

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Teisterbantpad combineren met het Errekomsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

 • Cafe Olie B, Jeudestraat 76, Zoelen,
  Openingstijden: winter: ma 14.00-24.00 uur, wo-zo 14.00 -24.00 uur, zomer ma 10.00-24.00 uur, wo-zo 10.00-24.00 uur
 • Herberg De Zoelensche Brug, Achterstraat 2, Zoelen,
  Openingstijden: wo-zo 11.00-24.00 uur
 • Cafe Zomerzorg, Dorpsstraat 17, Kerk-Avezaath,
  Openingstijden: ma 15:00-01:00 uur, di gesloten , wo 14:00-01:00 uur, do 15:00-01:00 uur, vrij-za 12:00-02:00 uur, zo 14:00-01:00 uur
 • Zalencentrum De Avezathen, Daver 46, Kerk-Avezaath,
  Openingstijden: ma-di vanaf 12.00 uur, wo vanaf 10.00 uur, do-za vanaf 12.00 uur, zo gesloten (alleen in zomerseizoen open vanaf 13.00 uur)
 • Theetuin Zoelensche Beemd, Beemdsestraat 1a, Zoelen,
  Openingstijden: wo 12.30-18.00 uur, vr 12.30-18.00 uur

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Mooie route!

  Vandaag de verkorte route gelopen door een prachtige omgeving! De route is prachtig. Zeker het gedeelte in de buurt van het kasteel. Wel was het gedeelte door midden door het bos wel een beetje modderig. De route is goed aangeven. Ook het verkorte gedeelte is goed aangegeven. Voor herhaling vatbaar!

 2. Onderwerp: hele fijne mooie route

  Op tweede paasdag deze route gelopen.
  Mooie en erg afwisselende route, ook juist leuk hier om door de bebouwde kom te lopen!
  We kwamen nog een hele enthousiaste vrijwilliger (?) tegen, die vanuit de auto vragend een klomp omhooghield, toen we al gebarend bevestigden dat we inderdaad het klompenpad liepen, ging er een duimpje omhoog, leuk dat enthousiasme!
  Bij deze daarom een bedankje voor alle vrijwilligers en boeren en landeigenaren, die zorgen dat we zo fijn over deze paden kunnen lopen!

 3. Onderwerp: Variatie

  Zondag 9 april onder een lekker voorjaarszonnetje, dit klompenpad, nu wel op zijn mooist, gelopen.
  De fruitbomen stonden in volle bloei. De route was afwisselend. Verrassend was, dat we ook nog door een loofbos kwamen, dat verwacht je niet in de Betuwe. De markering is goed, maar wel opletten, want sommige stickers zitten hoog, en een paar iets na de afslag, verder alle lof voor de vrijwilligers en grondeigenaren.

 4. Onderwerp: Betuwe op zijn mooist....

  Vrijdag in Beesd, zaterdag in Kesteren en vandaag, maandag, in Kerk-Avezaath. Drie dagen klompenpad lopen door de Betuwe in bloesemtijd. Het kan niet op! Dit was een topper van een wandeling. Weinig asfalt vonden wij, we horen iedereen er vaak over klagen! Mooie doorkijkjes naar kerktorens, boerderijen uit 1750, door boomgaarden lopen, langs een prachtig kasteel en overal bloesem om je heen. Was de afstand echt 13 km??? Voor ons gevoel veel korter, waarschijnlijk omdat er zoveel te zien was onderweg.! Gaan we beslist nog eens doen!

 5. Onderwerp: mooie bloesemroute

  We hadden geluk met het weer op 4 april: zon en weinig wind. Ondanks redelijk veel asfalt een prachtige wandeling in het rivierengebied van klei en veen. Twee leuke stille dorpjes, ontluikende bloesem van de vruchtbomen, een “bos” met kasteel, twee ooievaars op paalnest, rust, een geocatchende jongen in een boom. We liepen zelfs langs de Linge. Fijn dat er boeren en fruittelers zijn die toegang geven tot hun land.

 6. Onderwerp: Mooie route

  @5 maart deze route gelopen, alles goed aangegeven. Mooie route ietswat veel asfalt helaas maar zeker de moeite waard om hier in de bloesemtijd nog eens rond te wandelen. vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze route !

 7. Onderwerp: Heel mooi nieuw klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen, met de klok mee. Eerst 3 km asfalt, maar wel leuk om door dorpjes als Kerk-A en Zoelen te lopen, wat een zondagsrust op een doordeweekse dag. Verder een heel mooi pad door een bos (wel wat glibberig, maar dat geeft niet) en weilanden. Ik zie graag bordjes met: verboden voor honden. Meestal geeft dat aan dat je ‘s zomers tussen het vee loopt, dat is leuk. Mooi stukje langs de Linge. Kom hier zeker terug als het bloesemtijd is.
  En….aan het eind lekkere koffie bij het Dorpshuis. Dit was voor mij pad nummer 92.

 8. Onderwerp: Fraaie route

  Recent deze route gelopen en wederom een fraaie route, wat overigens voor veel klompenpaden geldt.

  Klompenpaden zijn relatief onbekend bij het publiek, enerzijds vind ik dat niet zo erg, anderzijds verdienen
  deze paden meer aandacht want ze zijn prachtig.

  Wat klompenpaden zo kenmerkt, mijn inziens, is de geweldige afwisseling. Molens, kastelen, landgoeden, weilanden,
  bossen, vergezichten, kerken, rivieren, boerderijen, beken en paden etc. Je loopt veelal op plekken waar je anders nooit zou komen. Ook deze route heeft weer veel van de hierboven genoemde ingrediënten. Wel het nodige asfalt,
  maar dat doet verder eigenlijk weinig af. Niet perse het allermooiste klompenpad, maar zeer zeker de moeite waard.

 9. Onderwerp: Releatief veel onderverhard

  Gisteren heb ik met drie andere vrouwen het Teisterbantpad gelopen. Een aanwinst voor de Betuwe. Op zich allemaal bekend terrein voor me. Ik woon in Tiel en loop regelmatig in de omgeving. Ook dit pad is grotendeels verhard zoals helaas de hele Midden-Betuwe. Maar het leuke is dat er relatief veel voorheen niet toegankelijke en fijn onverharde stukken zijn opgenomen. Inderdaad erg modderig, zo nu en dan een kilo klei aan de schoenen (jammer dat je geen foto’s kunt uploaden, dan liet ik ze zien) maar goed te doen, ook door de mooie nieuwe bruggetjes. De kers op de taart was voor mij het stukje langs de Linge tussen Zoelen en Kerk-Avezaath. Eindelijk een stukje in deze omgeving waar je vlak langs het mooie stroompje kunt lopen. Dat smaakt naar meer, bijvoorbeeld tussen Kapel-Avezaath en Wadenoijen.

 10. Onderwerp: reactie op 'Mooie route'

  Beste mevrouw van Bommel.

  Dank voor uw bericht. Leuk om te lezen dat het Teisterbantpad goed bevallen is.
  Wat betreft de verkooppunten van de folder; als u op ‘lees meer’ klikt, dan ziet u dat er nog veel meer verkooppunten zijn waar de folder verkocht wordt. Zo ook in Kerk-Avezaath, Buren, Zoelen en Erichem.

  Hartelijke groeten, Marlies van Loon

 11. Onderwerp: Mooie route

  Afgelopen zondag liepen wij dit klompenpad. Het was voor ons bekend terrein omdat we in Geldermalsen wonen. Maar toch kwamen we op stukjes die nog onbekend waren. Leuk. Ook al waren er inderdaad wat modderige stukjes; het was een aangename wandeling.
  Jammer dat volgens deze site de brochure alleen in Amersfoort te koop is.

 12. Onderwerp: modderig maar voldaan.

  19-2.
  Op deze winderige en natte dag een mooie route met de klok mee gelopen.
  Extra lang genoten door de vele klei aan de schoenen.
  Prime aanwinst . En met de regen en nog niet gebaande paden door de weilanden waren wij blij met stukjes asfalt. Gewoon zelf gaan lopen en oordelen.😀.

 13. Onderwerp: Een advies

  Gisteren het Teisterbantpad gelopen. Ondanks dat het guur en koud was erg genoten.
  Soms vonden we wel dat er wat te veel asfalt was en dat er makkelijk een alternatief gekozen had worden.
  Maar wij begrijpen ook dat er toestemming moet komen van landeigenaren en dat zal niet altijd even makkelijk zijn.
  Graag geven wij het advies om de overstapjes te voorzien van wat meer treden.
  Oudere mensen, zoals wij, hadden wat problemen met de hoge opstap.
  Verder is het uitkijken in Kerk-Avezaath bij de splitsing bij de kerk. Wij zijn vrolijk rechtdoor gelopen omdat de verwijzing naar links niet hadden gezien. Zodoende kwamen we op de aanlooproute naar Tiel en dan mis je toch een leuk stuk.
  Maar alle lof voor de vrijwilligers want het is toch weer een hele prestatie.

 14. Onderwerp: Mooie route!

  Ik heb gelijk na de opening het pad gelopen en vond het een erg mooie aanwinst in de Klompenpadenlijst. Bedankt vrijwilligers en eigenaren!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*