Terbroeksepad

Ontdek het mooie buitengebied van Terschuur en Zwartebroek. Wandelen langs water. elzenbroekbos, oude veengaten, door weilanden en via oude stegen. Beleef het bijzondere slagenlandschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Terbroeksepad (11 km)

Startpunt: Spar, Albert van Meerveldstraat 90 in Zwartebroek

Openbaar vervoer: Bushalte School aan de Platanenstraat in Zwartebroek

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Appelpad, het Paradijspad en het Laaksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

 • Rustpunt Bellemanweg, Bellemanweg 1, Zwartebroek,
  Openingstijden: zoals aangegeven op bord.
 • Café-Cafetaria De Zaak, Platanenstraat 13, Zwartebroek,
  Openingstijden: di-do 16.00-21.00 uur, vr 16.00-22.00 uur, za 12.00-22.00 uur; zo ma gesloten.
 • Rustpunt Biologische Boerderij Top, Veenburgerweg 12a, Zwartebroek,
  Openingstijden: zoals aangegeven op bord.
 • Boerderijcamping De Maaneschijn, Kamersteeg 3a, Nijkerk ,
  Openingstijden: dagelijks van 15 mrt-30 okt.
 • Theetuin Blokhuis, Schoolstraat 145, Nijkerkerveen,
  Openingstijden: di-za 9.00-17.00 uur.
 • Pannenkoekenboerderij De Tolboom , Hoevelakenseweg 89, Terschuur,
  Openingstijden : di-zo 12.00-21.00 uur

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Niet duidelijke aanwijzingen??

  Zaterdag 1 april gewandeld met ongeveer 15 personen, tussen de 50 en 75 jaar, van “Wandel fit” uit Nijkerk. Mooie wandeling en goed begaanbaar. Zeker aan te raden. Echter het laatste deel, vanaf de Wielweg naar het eindpunt raakten wij het spoor bijster. Wij hebben geen aanwijzingen meer gezien en kwamen, via een weiland, bij een sloot terecht. Na over de sloot gesprongen te zijn kwamen wij op de Eendrachtstraat bij het eindpunt terecht.

 2. Onderwerp: Terbroeksepad

  Een mooi klompenpad. Over bruggetjes, door weilanden, langs akkerland, langs sloten, over een boerenerf (en in een skybox!) en heel veel nattigheid onder de voetzolen. Een kort stukje langs een doorgaande weg, maar dat mag niet hinderen. Op één plaats, tegen het einde van de route, klopte de routekaart niet meer, maar de app bracht helderheid. Voor een verslag van mijn wandeling op de eerste dag van de lente zie:

  https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2017/03/01/terbroeksepad/

 3. Onderwerp: Mooie wandeling

  Veel door de weilanden, lekker drassig heerlijk rustig (zondag)
  landelijke paden
  “RusTpunt” waar je zelf koffie of thee kunt maken/drinken + WC.
  tegen redelijke vergoeding

 4. Onderwerp: mooie omgeving

  We zijn echte klompenpaden lopers, we hebben al heel mooie paden gehad, dus dan zijn we misschien een beetje te kritisch.
  Dit klompenpad gaat door een mooie omgeving, maar een beetje jammer is het dat het pad een paar keer langs/ en of op drukke wegen gaat (o.a. de eendrachtsweg).

  Voor ons geen top10 vermelding, een 6½

 5. Onderwerp: Terbroeksepad

  25 Augustus Terbroeksepad en Appelpad samen gevoegd tot 1 pad van 19 km. en dat is goed te doen.
  Door het klompenpad kom je op plaatsen waar ik nog nooit van gehoord heb en ook nooit zou komen erg leuk.
  Het pad, er leuk afwisselend met verharde wegen en dan weer door het weiland, goed duidelijk aangegeven.

 6. Onderwerp: Mooi pad

  Gisteren alweer mijn 8e klompenpad gelopen. Een mooie en afwisselende route. Lekker veel door de weilanden lopen.
  Op sommige punten wat drassig maar dat mocht de pret niet drukken. Goede bewegwijzering en een paar mooie rustpunten. Lijkt qua natuur wel wat op het Appelpad die in de buurt ligt en waarop je kunt overstappen. Hulde weer aan alle mensen die dit hebben mogelijk gemaakt!

 7. Onderwerp: Terbroeksepad

  Vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtig! Wij vonden dat we weinig over asfalt liepen. Het was een heerlijk rustig en zeer goed verzorgd pad. Leuke bankjes op prachtige plekken. Wij hebben genoten. Van ons krijgt dit pad een negen!!👍🏻

 8. Onderwerp: Heerlijk gewandeld

  Gevarieerde route, hoeveelheid verharde wegen viel ons mee. Groot deel is door boerenland. Geen last gehad van de eerder genoemde honden. Pas wel op voor teken! We hadden er een paar op onze benen zitten. Bijna aan het eind van de route kom je een bankje tegen met een boekje om wat te schrijven over de route, leuk gedaan! Hebben we nog niet eerder gezien.

 9. Onderwerp: Duidelijkheid over Veenburgerweg 12

  Beste Anne-Marie,

  Bedankt voor uw reactie!
  Dit stukje route over de Veenburgerweg is een routeverlenger. Ongeveer 5 meter voor de overstap is het de bedoeling dat u het weggetje inloopt naar de biologische boerderij. De route loopt over het erf van de fam. Top door het weiland terug via de door u genoemde trap/overstap komt u weer op de Veenburgerweg.
  Bij de boerderij kunt even zitten en van het toilet gebruik maken.
  De bewegwijzering is in één richting, via het weggetje naar de boerderij.
  Op het overstap is wel een grijs schildje aanwezig maar deze geeft de overstaproute aan naar het Laaksepad. (Rechtdoor over de Veenburgerweg.)

  Met vriendelijke groet,

  Ina Kamphorst
  Coördinator Terbroeksepad

 10. Onderwerp: Route op hoogte van Veenburgerweg 12 te Zwartebroek voor ons onduidelijk

  Op hoogte van de Veenburgerweg 12 a is er een trap naar het weiland en halverwege is door ons nog een bewegwijzering aangetroffen en vervolgens zijn we zonder een verdere aanwijzing te vinden door het hele weiland gelopen. Uiteindelijk zijn we maar weer via dezelfde trap teruggelopen over de Veenburgerweg. Kunt u aangeven wat de bedoeling bij dit punt is. Hebben wij iets over het hoofd gezien.

 11. Onderwerp: Afwisselende route

  op 2 april gelopen. was niet zo’n mooi weer als voorspelt maar droog. mooie route met veel afwisseling in landschap.
  route zeer goed aangegeven en bij nat weer inderdaad goede waterdichte schoenen aan want het loopt nogal door weiland en moerasland. geen hond gezien bij Overbekerweg 5 en de 2 herdershonden 100 meter eerder gewoon negeren. blaffen alleen maar.Diverse zitbanken langs de route met mooie uitzichten.

 12. Onderwerp: Een 7+

  Vandaag mijn 12e klompenpad gelopen (november ’15 begonnen).
  Het zijn eigenlijk 2 klompenpaden, eerst een rondje van 4 km bij Zwartebroek (mooi) en dan langs een drukke weg naar Terschuur lopen om daar weer een klompenpad te lopen. Viel mij wat tegen, te veel asfalt. Gelukkig niet meer erg drassig. De herdershonden blaffen alleen maar.
  Ik zal het zeker nog wel eens lopen omdat het bij mij in de buurt is. Ik doe het ook voor de conditie en rondjes lopen om Amersfoort wordt ook saai.
  Maar dit is zeker niet mijn mooiste pad.

 13. 13 maart en een prachtige zonnige dag .Wij hebben genoten van de mooie route, klopte als een bus, onderweg de route verloren , maar het stond zo goed gemarkeerd. op een leeftijd van 73 dit nog te mogen doen, geweldig toch!

 14. Onderwerp: Mooie omgeving

  Wij hebben pas deze route gelopen. Wat mooi om je woonomgeving op deze manier te beleven. Je komt op plekken die je nooit eerder gezien hebt. De route was goed aangegeven.
  Het was de eerste klompenpadroute die wij hebben gelopen. Er zullen er meer volgen!

 15. Onderwerp: "zeer agressieve hond..."

  Iedereen kent die baasjes die zeggen “mijn hond doet niets…”.
  De hond bij de boerderij Overbekerweg 5 ken ik toevallig goed.
  Een jonge en mooie erg speelse collie, waar echt geen greintje agressiviteit in zit.
  Misschien heeft er een heel andere hond in de buurt van de boerderij gelopen ? De hond tegenover de herders, een 100 m eerder, lijkt best waaks, en kan misschien agressief overkomen ? Die collie kan het in elk geval niet geweest zijn !

  Daarover mag m.i. geen enkele twijfel blijven bestaan….

 16. Onderwerp: Reactie!

  Beste D.A.C. van Doorn,

  Bedankt voor uw reactie!
  Na aanleiding van uw bericht over een zeer agressieve hond op de Overbekerweg 5, heb ik contact opgenomen met de bewoners. Zij konden niet voorstellen dat het hun hond was. Hij doet nooit wat en is zeker niet agressief.

  Met vriendelijke groet,

  Ina Kamphorst
  Coördinator Terbroeksepad

 17. Onderwerp: Even oppassen

  Oppassen bij de boerderij, Overbekerweg 5 bij Terschuur. Zeer agressieve hond. Scheelde zeer weinig of hij had me gebeten. Ik kan het wel niet melden, maar leek me toch verstandig om het wel te doen. Verder hele mooie route!

 18. Onderwerp: Mooie afwisselende route

  Dank aan ieder die deze route mede mogelijk gemaakt hebben, heb genoten van de afwisseling en de rust die ik op veel gedeeltes op dit pad ondervonden heb en op plekken gelopen heb die anders niet toegankelijk zijn. Hoop dat veel mensen mede door m’n fotoreportage niet zullen aarzelen om ook dit pad te gaan lopen. Ik neem u haast van markering naar markering mee op deze route. Wens u alvast een fijne wandeling.

 19. Onderwerp: Mooi nederland

  Gister dit hele mooi klompenpad gelopen.
  Hele mooie gevarieerd route. 80% zeker wel onverhard. Soms wat drassig, over bruggetjes en door bos, over paden waar het mais meters hoog stond. Fijne bankjes om even te zitten en van het weidse uitzicht te genieten. Zelfs nog een ree gespot!
  Lekker koffiegedronken bij het rustpunt, vlak na de loslopende blaffende honden die niets doen overigens.
  Erg genoten, een aanrader!

 20. Onderwerp: Geweldig pad

  Vandaag hebben wij het Terbroeksepad gewandeld. De wandeling was van het aanlooppunt (Spar) 12,7 km. Hierbij dient aangeven te worden, dat wij een bordje (bij de theetuinen nog 200 m) gemist hebben en daardoor 700 m extra gelopen hebben denk ik.
  Het is een geweldige wandeling dwars door de prachtige natuur. Geen sterveling gezien, kwam natuurlijk dat het zondag was en de lokalen binnen zijn. Heel erg afwisselend en mooie huizen gezien. Enig nadeel was vandaag een beetje op het eind met loslopende honden (herders), maar ja blaffende honden bijten niet zeggen ze. Wel jammer dat ze losliepen. Dit is echt een wandeling hoe een klompenpad dient te zijn oftewel heel erg variërend door een prachtige omgeving met een heerlijke rust. Zeker een aanrader. Echt top.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*