Vosbergenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Heerde, Hoorn en Wapenveld. Wandelen over landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Een afwisselend landschap op de flank van de Veluwe met haar rijke cultuurhistorie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Vosbergenpad (14 km)

Startpunt: ECR Groot Stokkert Grand Café , Dr. Jan van Breemenlaan 2 in Wapenveld

Opstappunt: Eten & drinken De Brug, Kanaaldijk 30 in Hoorn

Openbaar vervoer: Bushalte Dreefseweg in Wapenveld (vanaf NS station Zwolle)

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt de route combineren met het Paddenpad en het Horsthoekerpad. De overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Vosbergenpad

  Prachtige wandeling. We hebben genoten. Tip van Gerrit opgevolgd 👍
  Per 1 april is De Brug niet meer open!!!!( alleen voor groepen, feesten en partijen.)

 2. Onderwerp: Vosbergerpad

  Zondag 2 april het Vosbergerpad gelopen, heb er weer van genoten.
  Als Heerdenaar kom je dan toch nog op plekken waar je normaal niet zo snel zou komen.
  In de bocht Beeklandseweg, waar hij afbuigt richting Kamperweg is door een tuinbedrijf een pad aangelegd met houtsnippers en nieuwe beplanting. Dit pad loopt langs een beekje en komt dan weer uit op de Ringweg.
  Misschien dit pad opnemen in jullie route? Je hoeft dan niet meer via de Kamperweg te lopen .
  Verder mijn complimenten voor dit mooie pad

 3. Onderwerp: Vosbergerpad

  Ook wij hebben onlangs het Vosbergerpad gelopen. Inderdaad 1 van de mooiste Klompenpaden met veel afwisseling en uitstekend aangegeven. Tip: Naast de genoemde horecagelegenheden kom je bijna over de stoep bij De Hoeve van Loo, Kamperweg 76.

 4. Onderwerp: Reactie Jan van de Beek

  Beste collega-coördinator,
  Dank voor de complimenten. Ik ga op goede vrijdag voor het eerst het Horsthoekerpad lopen en zal na afloop over onze ervaringen berichten!
  Peter Maas Geesteranus, Coördinator Vosbergenpad

 5. Onderwerp: Vosbergerpad .

  Vandaag 30 maart Vosbergerpad gelopen .Als Heerder naar dit voor de eerste keer met mijn vrouw .Prachtige route door een gedeelte van Heerde die ik niet kende . Goed uitgezet en onderhouden door de groep van het pad .
  Een van de mooiste paden die wij tot op heden hebben gelopen .Een aanrader voor een ieder .

  Jan van de Beek .
  coordinator ‘” Horsthoekerpad .”

 6. Onderwerp: Vosbergenpad

  1-3-2017 dit prachtige gevarieerde pad gelopen. We hebben al heel wat klompenpaden gelopen, maar deze behoort wat ons betreft tot een van de mooiste. Prachtig om over het landgoed te wandelen en ook het heidegedeelte vonden we heel mooi. Super goed aangegeven met de klompjes!
  Een aanrader!

 7. Onderwerp: Vosbergen Klompenpad

  Wij hebben dit pad gisteren gelopen (2-2-17) en zijn geen enkele fietser tegengekomen. Wat een mooie, afwisselende route! Wij hebben hem ook tegen de klok in gelopen en zijn zeker van plan dit ook nog een keertje andersom te doen. In een ander seizoen zal deze route ook de moeite waard zijn!
  Op de Tonnenberg hebben we van het uitzicht genoten met een heerlijk voorjaarszonnetje erbij!

 8. Onderwerp: Mooi

  Zondag 18 december dit mooie klompenpad gelopen, afgelopen zomer ook al een keer voor de helft gelopen, bij kasteel Vossenberg in de fout gegaan. Dit keer tegen de klok in gelopen en nu ging het prima. Een prachtige gevarieerde route, alleen in het begin veel mountainbikers, dus een beetje opletten. Prima bewegwijzerd, ook bij het kasteel goed gelopen. We hebben genoten van dit mooie klompenpad. Vrijwilligers weer hartelijk dank voor het mogelijk maken van dit en andere klompenpaden.

 9. Onderwerp: Nalopen Vosbergenpad op woensdag 23 november 2016

  Arie Keizer en ik hebben vorige week woensdag ons mooie klompenpad nagelopen en gecontroleerd. De bewegwijzering is weer up to date; het zwerfvuil is verwijderd (3 volle zakken!).
  Kortom het Vosbergenpad ligt er weer prachtig bij.

  Veel wandelplezier en laat van je horen!
  Hartelijke groet van de vrijwilligers van het Vosbergenpad.

 10. Onderwerp: iPhone gevonden

  Op het Vosbergenpad is in de week van 15 augustus een witte iPhone gevonden. De iPhne is af te halen bij de Gemeente Heerde.
  Peter

 11. Onderwerp: Onderhoud klompenpad

  Wim en ik hebben 24 augustus met veel plezier een warme inspectieronde gemaakt. Rommel opgeruimd, bewegwijzering hier en daar hersteld/verbeterd. We werden bij ‘Het Vosje’ onthaald op een kop thee! Je kunt daar heerlijk zitten bij de watermolen. Aan te raden hoewel een beetje naast de route (Beeklandseweg, volg bordjes).
  Wim en Peter

 12. Onderwerp: Prachtige bos- en heideroute

  Vandaag dit pad gelopen, vanaf “de Brug” met de klok mee (helaas is restaurant op maandag dicht).
  Een prachtige route, ongeveer de helft bos en in bloei staande hei. Wel vermoeiend door heuvels, maar dat is goed voor de beentjes. Verder 1/4 deel mooi landelijk agrarisch en 1/4 deel langs mooie villa’s waar de mensen op hun terras zitten en de hand opsteken als je langs komt (dat is niet overal zo!).
  Bewegwijzering uitstekend, eenmaal in de fout gegaan bij kruising Revelingseweg, / Zwolseweg. Daar staat tussen het fietspad en een bospad een bordje met de pijl omhoog. Maar niet het fietspad opgaan, maar het bospad. Pijltje zou schuin omhoog moeten staan i.p.v. recht omhoog. Verder had ik het plattegrondje niet nodig.
  De lichte klompenpadenkater die ik gisteren in Oene heb opgelopen heb ik er weer uitgelopen.
  Iedereen maar weer bedankt voor de mooie wandelroute.

 13. Onderwerp: mist een sticker

  We hebben deze mooie wandeling op 23-07-2016 gelopen. We hebben genoten van deze wandeling! Bij het begin van het plaatsje Hoorn mist een plaatje van het klompenpad aan de lantarenpaal. Geweldig wat jullie vrijwilligers doen.
  Morgen, 31-07, gaan we bij Hattem de 2 routes lopen. We laten ons verassen!

  Met vriendelijke wandelgroet,
  Rinsje.

 14. Onderwerp: Wat een mooi klompenpad

  Vandaag, 16 juli 2016, deze hele mooie, afwisselende route gelopen. Het was goed wandelweer en al wandelend door een afwisselend landschap is het weer puur genieten. Hulde aan alle vrijwilligers, die dit pad onderhouden. Goed bewegwijzerd en begaanbaar. Voor herhaling vatbaar

 15. Onderwerp: Nalopen Vosbergenpad op zondag 19 juni 2016

  Bedankt Henk Hagen voor je opmerkingen. Arie, Henny en ik hebben afgelopen zondag het pad nagelopen en gecontroleerd. De bewegwijzering is weer up to date; het zwerfvuil is verwijderd en we hebben hier en daar gesnoeid.
  Kortom het Vosbergenpad ligt er weer prachtig bij.

  Veel wandelplezier en laat van je horen!
  Hartelijke groet van de vrijwilligers van het Vosbergenpad.

 16. Onderwerp: Klompenpad " 1 jaar"

  3 x H
  Zondag 12 juni,

  Prachtige dag om te wandelen,rond 11.oo uur vertrokken bij Grootstokkert richting restaurant De Brug.
  Daar aangekomen werden wij als eerste lopers van die dag verrast door aplaus en een uitnodiging voor koffie/thee met een gebakje , we waren erg verrast !
  We hebben genoten van die mooie afwisselende route,stukjes waar wij nog nooit gelopen hadden,super!
  We gaan hem vast de tegenovergestelde route lopen !

  Bij 1 makering bij de tonneberg richting Grootstokkert was een plaatje van het klompenpad (met 1 schroef vast) over een markering van het Maarten v. Rossempad, ik weet niet of dat bekend is bij jullie?

 17. Onderwerp: Wat een afwisseling

  Vandaag dit klompenpad gelopen. Begonnen bij punt 4 op de kaart en tegen de klok in gelopen. Was goed gemarkeerd. Eerst even een stukje door het dorp maar dan al snel het landgoed Vosbergen op. Wat een mooi plekje met oude boerderijen en een mooi landhuis. Daarna wat door het buitengebied en dan het bos in. Daar ervaar je dat je op de Veluwe loopt. Een erg mooie wandeling waarbij als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt een flink stuk hei wordt doorkruisd (waarbij overigens wel de vraag boven kwam wat een klompenpad nu specifiek een klompenpad maakt). Houd je van afwisseling dan is det zeker een aanrader!

 18. Onderwerp: Opletten op deze mooie route

  !7 maart 2016 gelopen. Prachtig weer en heel mooie route. Goed uitgezet maar het is wel opletten geblazen ! Voor ons was het een van de mooiste routes.
  We zouden graag meer bevestigingen zien dat je op de goede weg zit. Dat geldt in het algemeen voor de klompenpaden.

 19. Onderwerp: Het blijft mooi!

  Gisteren met Henny en Arie het prachtige Vosbergenpad nagelopen. Hier en daar wat verbeteringen in de bewegwijzering aangebracht en drie zakken zwerfvuil verzameld. Heerlijke koffie gedronken bij ‘ECR Groot Stokkert’ en ‘Eten en drinken bij de Brug’. Diverse enthousiaste wandelaars gesproken. Het pad ligt er weer ‘glanzend’ bij. Het was weer goed toeven op het Vosbergenpad.

 20. Onderwerp: Mooie Route

  Wij hebben deze route op 17 Januari gelopen. We begonnen om 09:30 een klein beetje sneeuw en lekker een frisse temperatuur.
  De route staat goed aangegeven en hebben de app nauwelijks nodig gehad. Je loopt eerst veel over asfalt (rustige weggetjes) langs boerderijen of vrijstaande woningen. Daarna veel door het bos en heide. We moesten in het bos en op de heide wel vaak rekening houden met scheurende ATB -ers. Helaas is dat een verschijnsel wat we steeds vaker tegen komen in de bossen. Het is jammer dat veel wandelpaden stuk gereden worden door deze fietsers en zodoende je steeds verder van het pad af moet lopen om enigzins droge voeten te houden. Zijn wij de enige die zich hier aan stoort?
  Beheerders bedankt voor dit mooie klompenpad!

 21. Onderwerp: Vosbergenpad

  Voor het eerst het Vosbergenpad in z’n geheel gelopen, samen met Wim Egberts. Zo’n 5 uur (!) onderweg geweest. We hebben nog enkele verbeteringen in de bewegwijzering aangebracht en (veel) zwerfvuil opgehaald. We kunnen schoon het nieuwe jaar in!

 22. Onderwerp: Schitterend

  Vandaag dit schitterende klompenpad gelopen !
  Staat bij mij bovenaan !
  Complimenten voor de makers.

 23. Onderwerp: Controlewandeli ng

  Vandaag is het Vosbergenpad door mij nagelopen. Overdadige takken zijn gesnoeid en al het zwerfvuil is opgeraapt. Ga je binnenkort deze route lopen, dan loop je een mooie schone route. En……. .de heide op de Tonnenberg begint te bloeien!

 24. Onderwerp: Klompenpad vosbergen

  Woensdag 5 augustus hebben we dit mooie nieuwe klompenpad gelopen. Wat een mooie route en een verscheidenheid aan omgeving en gebieden. Op http://www.dickdrost.nl/foto2015 zijn wat foto’s te vinden die onderweg zijn genomen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*