Vredelantsepad

Wandelen over boerenland, langs verdwenen buitenplaatsen en de Vecht. Ontdek het mooie buitengebied van Vreeland.

Rondwandeling: Vredelantsepad (11 km)

Startpunt: Dorpshuis Vreeland, Fetha 16 in Vreeland

Openbaar vervoer: Bushalte Singel of bushalte Brug Vreeland (5 minuten lopen naar het dorpshuis)

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Broedseizoen: de route is in verband met het broeden van de weidevogels gesloten tussen 15 maart en 15 juni. In die maanden is het verboden de route te lopen.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: foto's van Vredelantsepad

  zondag 15 maart hebben we dit pad gelopen. Mooie route maar wel drassig met nat weer. Route is prima aangegeven, dat is bij sommige routes wel anders. We hebben er een kleine fotopresentatie van gemaakt op https://spark.adobe.com/page/9x2qqrWAlxNdT/

 2. Onderwerp: Weids wit knerpend landschap

  Zondag 22 januari ‘s morgens vroeg deze mooie wandeling gemaakt. Het was verstillend stil en adembenemend mooi. Langs de Vecht de “bekende” mooie doorkijkjes, hier en daar wat rommelig. Eenmaal voorbij de Willigen waan je je in een eenzame witte wereld, hier en daar een sneeuw rest, verder strak wit berijpt. Hazen, ganzen, een groene specht en een ijsvogel waren het enige gezelschap. In een woord genieten, je hoorde de stilte!

 3. Onderwerp: mooie wandeling met wat obstakels

  De dorpsbrug van Vreeland is afgesloten dus omlopen via de brug over de provinciale weg, maar het mooie oude dorp is het omweggetje waard. Na een rustige asfaltweg langs de Vecht, loop je bij kaas- en ijsboerderij de Willigen links over erf naar een semi-verharde weg door de weilanden.. Mooi, maar je moet over twee stalen hekken zonder scharnieren klauteren, of de gerafelde touwen los- en vastmaken waar mee ze aan de palen zijn bevestigd. Na een een boomwalletje loop je een paar honderd meter door het gras tot een langgerekte boomgaard. Er is een uitnodigend overstapje, maar de eigenaar wil niet dat je door de boongaard loopt, dus door de wei naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij regenweer is er een alternatief voor het weidedeel van het klompenpad: bij de Willigen doorlopen tot het voetveer bij Nigtevecht en dan langs de andere Vechtoever terug. Maar…. het veer vaart niet in het weekend.

 4. Onderwerp: appels & koeien

  In de septemberzon heerlijk gewandeld op dit prachtige Hollandse Klompenpad: molens, koeien, , kippen, kalfjes, weilanden tot aan de horizon, water, bootjes, bruggen, appels en peren, wat wil je nog meer? Echt een aanrader.

 5. Onderwerp: Vredelantsepad, 11 september

  Zondag 11 september deze route gelopen. Gestart met miezerig weer, maar toen al mooi. Eerst het deel door de weilanden en daarna dus door het oude deel van Vreeland.
  Het weer klaarde snel op zodat de route eigenlijk in prachtige omstandigheden werd gelopen. Uitkijkend over groene weilanden met koeien, molens en mooie wolkenluchten: genieten.
  Onderweg koffie gedronken en een heerlijk ijsje gegeten (rabarber! mmmm) en tot slot bij Noord Brabant koffie/ fris met wat lekkers. Een heerlijk eind van een mooie tocht.

 6. Onderwerp: Prachtige wandeling!

  Gisteren het pad gelopen. Heel erg mooi! De bestickering is Vreeland is niet helemaal duidelijk, het lijkt ook of er af en toe wat weggehaald zijn. Met de app bij de hand is het echter allemaal erg goed te doen. Veel dank weer voor het maken van deze prachtige wandeling!

 7. Onderwerp: Mooie route en veel koeien in de wei

  Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Eerst rondje binnen bebouwde kom en dan langs de Vecht. Prachtig. Deze waterrijke omgeving is mij wel bekend, heb in Weesp gewoond (lang geleden). Mooie molens gezien.
  Bij de boer over het erf lopen, de kalverboxen staan hier op het erf in een rij. Dan wel een km pad voor de koeien (beton). Stukje inderdaad onder water. Sorry boer, ben even de heining over geweest en door het lange gras gelopen.
  Dan bij een hek met een sticker linksaf. Maar je moet wel eerst over het hek en dan linksaf. Paadje inlopen door boomwalletje. Voor het paadje rechts een grote kudde roodbonte (goed uitziende) koeien.
  In het volgende weiland tussen de kudde zwartbonte koeien lopen. Daarna richting boerderij nog een kudde zwartbonte dansende en springende koeien. Zij waren erg blij omdat ze net een nieuw weiland hadden gekregen. En dan zagen ze ook nog een vreemd figuur in het weiland.
  Had dit pad al uitgesteld ivm nattigheid. Gisteren las ik bericht Ludo. Het was inderdaad wel te doen.
  Ondanks ongeveer 7 km asfalt vond ik het een geweldig mooi pad. Bedankt iedereen.

 8. Onderwerp: Mooi langs de Vecht

  Vandaag hebben wij deze wandeling gelopen met de klok mee. Volgens de gps 11 km. Wij zijn begonnen langs het kanaal en daarna het weiland in naar de Vecht en De Willigen. Beetje drassig en in de hoekerpolder stond het verharde pad voor een meter of 30 onder water maar gelukkig waterdichte wandelschoenen aan. Vanaf de Willigen een prachtige route langs de Vecht met heel mooie woonboten maar helaas ook wat verpauperde. Op het laatst nog een klein rondje door Vredeland. Heel mooie wandeling met in het midden van de wandeling een spannend hekje met een paadje door een strookje bos. Sommige bewegwijzerbordjes waren moeilijk te vinden maar we hadden de app met de gps aan dus het kwam goed. Onderweg nog bij een kraampje stoofpeertjes gekocht. Gewoon het geld in het bakkie gooien. Dit klompenpad is wederom een aanrader en vrijwilligers weer bedankt.

 9. Onderwerp: Wat een heerlijk stukje Nederland is dit

  Als je begint bij het Dorpshuis moet je wel even weten bij het linksom lopen van het pad de Boterweg ingaat. Aanduiding zou hier even moeten worden nagekeken. Je loopt dan op een mooie wel langs de Vecht. Bij de Willingen kaasboerderij even een kopje koffie om hierna over het erf van de boerderij het land in te trekken. Bij de bomenrij aan het eind het spannende hek links over de bosjes in. Een dan lopen tussen de fruitbomen door en uitkomen langs het kanaal. Appels en peren hangen als trotse trofeeën aan de bomen. Wat zal het hier mooi zijn in de bloesemtijd. Moe van de wandeling strijken we neer bij restaurant Noord Brabant. Hierna voldaan weer naar huis. Een heerlijke dag.

 10. Onderwerp: Pas op voor de hond 🙂

  Prachtige route, heerlijk langs de Vecht waar wij ons kunnen voorstellen dat tijdens de vaar periode dit nog aangenamer is om te lopen. Mooi dat je een stukje over het erf van de boer kan lopen en de kalfjes kan bewonderen. Hierna over de weilanden tot je op een heel rustig stukje komt met wat bomen midden tussen weilanden. Kortom leuke route, pas alleen op voor de hond op de Nichtevegtseweg want die liet mij heel erg schrikken en sprong zowat over het hek.

 11. Onderwerp: Leuke route, maar pas op voor de afslag door de weilanden!

  Wij hebben onlangs dit klompenpad gelopen. Het was een leuke route alleen zijn wij wel in de fout gegaan doordat we een afslag gemist hebben. Door te kijken bij “doordezoeker” hebben wij nu begrepen dat wij tegenover “De Willigen” het weiland in gemoeten hadden. Dus PAS OP daar! Ik zie op de foto van “doordezoeker” het bordje. In principe zitten de aanwijzingen meestal rechts op een paal, dat hebben we hier gemist. (dat is de eerste keer dat dit ons is overkomen op een klompenpad) Uiteindelijk hebben we daardoor een extra rondje langs Nigtevecht genaakt. En inderdaad het stuk langs het kanaal is niet het meest boeiend.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*