99ste Klompenpad is geopend: Plaggenstekerspad in Hoenderloo

Het 99ste Klompenpad is geopend! Zaterdag 13 mei 2017 vond de feestelijke opening plaats van het Plaggenstekerspad in Hoenderloo. Paul de Jongh van Vereniging Hoenderloo’s Belang en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten onder grote belangstelling de opening. Vrijwilligers en meewerkende grondeigenaren werden bedankt en ontvingen een klompenpadnestkastje. Muziekvereniging Vooruitgang Is Ons Streven verzorgde een optreden. Na de onthulling van het startpaneel gingen de aanwezigen het nieuwe Klompenpad lopen.

 

Vijfde Klompenpad in Apeldoorn

Het Plaggenstekerspad is een rondwandeling van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Hoenderloo. Wandel over onverharde paden door bos en heide, stuifzand en weilanden en langs kerk en plaggenhut. Het Plaggenstekerspad is het vijfde Klompenpad in de gemeente Apeldoorn.
Vereniging Hoenderloo’s Belang is de initiatiefnemer van dit Klompenpad. Het nieuwe Klompenpad is van begin af aan enthousiast ontvangen door bewoners en horecaondernemers in Hoenderloo. Zij hielpen bij het bedenken van de route, schrijven van teksten tot het uitzetten van de route en het slaan van de bewegwijzeringspalen.
Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer en gemeente Apeldoorn is deze route tot stand gekomen. Dit 99ste Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn, Hoenderloo’s Belang, lokale horeca- en recreatieondernemers en de Nationale Postcode Loterij.

Paarse klompjes

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Activiteiten Restaurant De Krim, het opstappunt Landal-Miggelenberg, Broodhuis Lokaliteit, Veluwe camping De Pampel, Veluwe camping ’t Schinkel, Recreatiepark ’t Veluws Hof, Bungalowpark Hoenderloo en VVV’s in de regio.
De route is in beide richtingen gemarkeerd met paarse klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.