Vierde Klompenpad in Epe wordt geopend: Nijmolensebeekpad

Vrijdag 25 oktober is de feestelijke opening van het Klompenpad Nijmolensebeekpad in Vaassen. Wethouder Maarten Heere van de gemeente Epe en projectleider Kristel van Biesen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel op de parkeerplaats aan de Julianalaan onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 14.30 uur in het restaurant van Bij Maarten in ’t Koetshuis aan het Maarten van Rossumplein 2 in Vaassen. Accordeonist Peter den Hond zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandelen langs een kasteel, molens en beken

Het Nijmolensebeekpad is een rondwandeling van veertien kilometer, die je door het prachtige buitengebied van het dorp Vaassen voert, op de grens van de hoger gelegen Veluwe en het lager gelegen IJsseldal. De wandelaar leert meer over de rijke historie van Vaassen en loopt onder meer langs kasteel De Cannenburch, fraaie beken waaronder de Nijmolense beek, molenplaatsen, prehistorische grafheuvels en raakakkers.

Netwerk van Klompenpaden in Epe

Het Nijmolensebeekpad is het 161ste Klompenpad en het vierde Klompenpad in de gemeente Epe naast het Loobrinkerpad, Schaverensepad en het Klompenmakerspad. Daarnaast ontwikkelen inwoners van de buurtschappen Zuuk en Dijkhuizen ook een Klompenpad, die via overstappunten met de andere paden verbonden wordt zodat er een netwerk van Klompenpaden in deze gemeente ontstaat.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers met medewerking van grondeigenaren het nieuwe Klompenpad ontwikkeld. De klompenpadwerkgroep gaat ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Epe, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.