Expositie Klompenpaden in Streekmuseum Vredegoed

Op zaterdag 18 juli 2015 is in het Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven een expositie geopend over Klompenpaden in Utrecht. Eerder was de expositie, ook over de Klompenpaden in Gelderland, al te zien in Museum Nairac. Frans ter Maten, ex-directeur Landschap Erfgoed Utrecht, verrichtte de officiële openingshandeling. Hij legde de nadruk op het leggen van verbindingen tussen stad en platteland: veel wandelaars komen uit de stad en komen zo in aanraking met verhalen in het landschap en met het boerenleven.
De expositie is samengesteld naar aanleiding van het boek dat publicist Wim Huijser, dichter Aad Eerland, fotograaf Willem van Leuveren, beeldend kunstenaar Jan Hiensch en fooddesigner Christian Weij maakten over hun ervaringen op de eerste 50 Klompenpaden. Want een wandeling over een Klompenpad brengt je niet alleen in contact met het landleven en de natuur, maar ook met bijzondere verhalen van een plek.

De expositie is te zien tot eind oktober in Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7, 3612 BA Tienhoven. De bezoeker wordt in aanraking gebracht met het in razend tempo populairder wordende fenomeen ‘Klompenpad’ en kan genieten van een aantal fraaie foto’s over klompenpaden, enkele kunstwerken en een stuk nagebouwd klompenpad. Kijk voor meer informatie op www.vredegoed.nl.