Achterwooldsepad

Ontdek het unieke coulissenlandschap van de buurtschap Woold. Wandelen over een oude spoorbaan, door boskavels en weilanden, tussen glooiende essen, langs houtwallen en historische boerenerven. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Achterwooldsepad (10 km)

Startpunt: Minicamping en geitenboerderij Brömmels, Meerdinkweg 5 in Winterswijk-Woold

Openbaar vervoer: Station Winterswijk ligt op 6 km afstand

Opstappunt: Boerderijrestaurant en minicamping Roerdinkhof, Roerdinkweg 1 in Winterswijk-Woold. Kaasboerderij en herberg Harmienehoeve, Kulverweg 2 in Winterswijk-Woold

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Achterwooldse pad

  Een fantastische route zeer goed bewegwijzerd. Gevarieerd landschap. En je ziet geen auto’s, brommers, veel wandelaars. Intense stilte.. Heerlijk!

 2. Onderwerp: Fout mijnerzijds

  Schreef over verkeerd bordje tekst routeverkorten nee !! op het bordje staat routeverlengen maar des al niet te min het had een bordje zonder deze toevoeging moeten zijn

 3. Onderwerp: OEI, OEI foutje

  Vandaag het Achterwooldsepad nog eens gelopen nu met verlenging (ook mooi ) één kleine opmerking in de hoofd route staat 1 bordje met de tekst routeverkorten die daar dus niet thuis hoort verder PRIMA DUIDELIJK GEMARKEERD

 4. Onderwerp: achterwooldse pad

  Wat een mooie wandeling ! Zeer afwisselend met bos, akkers, weilanden en houtwallen. Echt het Winterswijks coulissenlandschap. Ook leuke boerderijen onderweg met “ossenbloed” gevels. Weinig verharde wegen, maar wel gras – en bospaden . Leuk!
  Echt genieten van de stilte in dit gebied.
  Makers, hartelijk dank.

 5. Onderwerp: Achterwooldsepad

  Vandaag in deze omgeving de Achterwooldsepad gelopen mét verlenging. Inderdaad zoals Dick al schreef, is die nog mooier! Echt de moeite waard. Dank aan alle vrijwilligers die erin geslaagd zijn om dit mooie klompenpad te bewerkstelligen.

 6. Onderwerp: achterwooldsepad

  Schitterend wat een mooie dag vandaag, maandag om dit pad te wandelen zeer mooi en zo rustig.
  heb ook nog met een meneer gesproken die aan het pad heeft meegewerkt ,bedankt man en alle vrijwilligers en
  alle overheden, goed gepeild overal mooie bankjes ook ik heb de verlenger erbij genomen en dat was zeker ook
  zo mooi, heb ze allemaal bewandeld en deze zit bij de mooiste 10 al blijven de andere ook schitterend hoor
  zeker de moeite waard wil U foto`s zien mail dan naar hennieroelofsen@hetnet.nl en ik stuur ze graag

 7. Onderwerp: klompenpad

  https://photos.app.goo.gl/NkFvw9msvFQCOobY2

  Inderdaad een prachtig pad ook ik heb de route verlenger ook gewandeld en zelfs even op de verlenger met een meneer gesproken die deze wandeling had uit gezet overal bankjes prachtig gebied bedankt alle mensen en overheden die hier aan hebben meegewerkt heb ze allemaal bewandeld en deze zit zeker bij de top 10
  Ook alle eigenaren van grond bedankt dat we over U terrein mogen wandelen

  Hennie Roelofsen

 8. Onderwerp: Prachtig klompenpad

  Vandaag een dagje Achterhoek gedaan. Dit pad gelopen met de klok mee. Je zou kunnen zeggen dat het twee paden betreft. Eerst de hoofdroute, Weinig asfalt en veel zandwegen en paadjes, heel mooi. Na ruim anderhalf uur lopen lekkere koffie met gebak bij camping Roerdinkhof. Heel bijzonder is dat je hier koffie (en gebak) kunt krijgen in de zomer en in de winter op 7 dagen in de week van 10 uur tot 23 uur. Was dat bij alle campings maar zo.
  Daarna de verlenging. Had het niet verwacht, maar die is zeker zo mooi of nog mooier. Over diverse boerderijerven gelopen. Voor mij is het jammer dat het zo ver weg is, maar ik heb geen spijt van de 120 km (enkele reis). En oh ja, het wordt een must als je ze allemaal al hebt gelopen! Het was zeker de moeite waard. Soms wat drassig in het bos, maar het was goed te doen.

 9. Onderwerp: Mooi

  Zondag de hele route gelopen. Wat een mooi buitengebied heeft winterswijk toch. Leuke graspaadjes, zandwegen en bospaadjes. Plekken waar je anders niet komt. Orgineel was de grote bank onderweg. De verlenging van 8 km was zeker de moeite waard!
  Makers weer bedankt!!!

 10. Onderwerp: regen

  Buienradar zei af-en-toe wat motregen maar het werd een bui van de hele middag maar toch dit mooie pad gewandeld ( na de opening ) ik heb het maar op 10 KM gehouden later maar ‘s met de verlenging als het beter weer is een markering stond verkeerd ( niet zichtbaar voor de wandelaar ) de bewoner van het huis aan de overkant heeft mij beloofd dit door te geven aan een medewerker van het pad die hij kent dus ik neem aan dat het bordje nu aan de goede kant van het paaltje zit

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*