Aderwinkelpad

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg en Werkhoven. Wandelen in het Langbroekerweteringgebied. In het karakteristieke cope-landschap met de langgerekte verkaveling, versterkt door bospartijen van de landgoederen en lijnvormige landschapselementen als knotbomenrijen, lanen en zuwes. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Aderwinkelpad (10 km)

Startpunt: Wapen van Rijsenburg, Hoofdstraat 83, Driebergen-Rijsenburg.

Opstappunt: De Brink, Werkhoven

Openbaar vervoer: Station Driebergen-Zeist is op 10 minuten loopafstand. En buslijn 50, 56.

Markering: Blauwe markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Aderwinkelpad is te combineren met het Stoetwegenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Donderdag 2 mei 2024 zijn wij gestart met de wandeling van deze mooie route. Het was een zonovergoten dag. Echter rond de klok van 12:14 uur belandde één van ons tweeën in de sloot.
  Reden was dat er een gedeelte van de route erg modderig was en daardoor uitgegleden en in de sloot terecht gekomen. De brandweer van Driebergen-Rijsenburg was met spoed gekomen en heeft de persoon uit het water gehaald.
  Ondanks de mooie route en het prachtige weer, is het al met al goed afgelopen.
  Onze complimenten voor het brandweerteam wat zo snel en vakkundig ons geholpen heeft.
  En tenslotte een waarschuwing voor de andere wandelaars, wees voorzichtig en loop niet te dicht naast de slootkant.

 2. 23 april dit pad gelopen in de hoop dat het wat minder modderig was. Helaas. Pad met 2 gezichten, paar hele lange stukken asfalt. Soms heel druk. Ik zou de route met de klok meelopen. Dan heb je het meeste asfalt aan het begin. Er zijn nog een aantal mooie paden, maar een gedeelte is bijna niet te belopen. Zeker niet langs de sloot. Hoge wandelschoenen of laarzen zijn wel aan te raden. Het moet m.i. echt wel een week of 4 niet meer regenen voordat de paden verbeteren. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 3. Ook wij hebben dit mooie pad gelopen op eerste paasdag. Heel mooi zo in het voorjaar. Bepaalde delen waren erg modderig. Dan kijk je meer waar je moet lopen dat op de omgeving letten. Maar het meeste was goed te doen. Op 1 september 2019 hebben wij dit pad ook gelopen. Toen was het niet modderig gelukkig.
  Ook mooi zo in een ander jaargetijde dit pad lopen.

 4. 2e paasdag dit klompenpad gelopen. Helaas zijn sommige stukken helaas nog zo drassig, dat ze eigenlijk alleen met laarzen te doen zijn.
  Mooi tussen de landerijen met knotwilgen. Wel typisch Nederlands landschap.

 5. Vandaag genoten van het mooie klompenpad. Het gedeelte tussen de Langbroekerweg en de Broekweg is goed modderig en nat. Leuke bruggetjes. Als je het pad nu wil lopen moet je hoge wandelschoenen aan. Bewegwijzering goed duidelijk. Complimenten aan de vrijwilligers die het pad onderhouden.

 6. Vandaag genoten van de rust en wijdsheid! En het voorjaar dat in de lucht zit.. uitbottende takken, sneeuwklokjes, fluitende vogels.. heerlijk.
  Her en der behoorlijk modderig maar met goede wandelschoenen is dat geen probleem.
  Dank aan de vrijwilligers die het pad onderhouden!

 7. Op 4 februari dit pad gelopen
  Een mooi klompenpad, op sommige plekken wel heel erg drassig en glad, mij maakt dit niet zoveel uit, alleen ben je hier niet echt fan van, dan zou ik dit pad wat later in het jaar gaan lopen.
  Verder wat lange rechte stukken over asfalt.
  Verder een prima mooi pad, met veel knotwilgen, en leuke bruggetjes.
  Een dank naar de vrijwilligers. Die dit pad goed en mooi onderhouden

 8. Een mooi klompenpad,vooral de 1e helft! Het was nog mooi winterweer,grond nog bevroren en nog mooi sneeuwdek her en der.Het was dus nu goed te belopen! Vooral het stuk door t Langbroekerweteringgebied prachtig,leuke paadjes met spannende bruggetjes(planken),erg leuk! Daarna wat meer asfalt,maar genoeg te zien,mooie knotwilgen, mooie karakteristieke boerderijen.Nog even omweggetje terug gemaakt,door Driebergen -Rijsenburg,anders liep je zelfde stukje terug. Wij hebben weer genoten ,een mooi klompenpad!

 9. 22 oktober gelopen, enkele onverharde delen waren wel drassig maar dat hoort erbij.

 10. Ik liep hem in de avond. Het eerste deel is mooi, maar het laatste deel gaat over smalle bochtige asfaltwegen, met veel verkeer. Racefietsers, trekkers en auto’s. Dat vond ik niet relaxed lopen.
  2 sterren van de 5.

 11. De eerste 5 km zijn echt mooi, zeker de laatste km loop je door een dicht bos met allerlei spannende bruggetjes over het water. Maar eenmaal daaruit kom je op een fietspad terecht en geasfalteerde weggetjes, die druk bezocht worden door fietsers en cabrio’s. Niet leuk want het rijdt allemaal veel te hard voor dit soort wegen. Als we dit geweten hadden waren we dezelfde weg terug gelopen, want dat is gewoon prachtig.

 12. Route heeft prachtige stukjes natuur, lopen over bruggetjes in een bijna oerwoud. Maar de hoeveelheid asfalt viel mij flink tegen. Zeker omdat er best veel verkeer was waar je echt voor in de berm moest staan. Lange rechte stukken weg terwijl er links en rechts van dat asfalt mooie groene oaadjes te zien waren. Ook het startpunt, naast horeca in Driebergen, zorgt voor een lang stuk verharde weg dat je ook op de terugweg moet lopen. Wandeling is wel prima gemarkeerd.

 13. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen tussen de buien door.

  Dit is echt een pad om te verdwalen, om je te verstoppen, met modder te spelen, de kikkers in het water te zien springen terwijl je langs weilanden en door het bos heen loopt. Sommige stukken loop je op asfalt en heb je uitzicht op de ooievaars. De route is, volgens ons, in het veld 1 richting op bewegwijzerd en dat is van voordeel op de smalle paadjes waar je elkaar anders bijna niet kan passeren.

  In het tweede deel van de route loop je langs een ijsboer waar ze heerlijk ijs verkopen. Een aanrader is het rode liefde ijs. We wisten niet dat rode liefde vernoemd is naar de Werkhovense rode appeltjes. En je kan ook meteen je zuivel boodschappen doen bij de buren van de ijsboer!

  Dus als je na de regen geen problemen hebt om vieze schoenen op te lopen, te verdwalen over smalle paadjes in het hoge gras, langs weilanden en door bossen, dan moet je hier echt even de tijd nemen en genieten van al het moois dat je tegenkomt.

 14. Wat een prachtig klompenpad was dit vanmiddag. Prachtig stukje Nederland gezien weer. Mooi weer. Goed aangegeven. Bos, water, weilanden en door een prachtige plaats met mooie panden.
  Deze is een echte aanrader.
  Na afloop en hapje en een biertje bij het wapen van Rijsenberg. heerlijk eten en drinken en de bediening een dikke 10.

 15. Gister dit klompenpad gelopen. Wat een mooi afwisselend route, met veel groen, af en toe een bruggetje, veel koeien en paarden en mooie huizen en boerderijen. Enorm genoten van dit klompenpad. Richting het eind van de wandeling zit een ijsboerderij met heerlijk zelfgemaakt ijs, en de mogelijkheid om even een kijkje te nemen in de koeienstal, aanrader!

 16. Vandaag, op deze zonnige dag, deze leuke route gelopen. Er zitten hele mooie delen bij, en zoals eerder vermeld, ook delen over asfalt, met soms flink doorrijdend verkeer. Geen blubber in dit seizoen en route goed aangegeven. Prima middag en wandeling gehad.

 17. Op 4 maart 2023 dit pad gewandeld met 5 vriendinnen. Mooie afwisselende omgeving met verharde en onverharde paden. Maar middengedeelte tussen sloot en langs stuk weiland was erbarmelijk. Blubber over de gehele breedte van 1 1/2 tot 2 m. pad en zeker over lengte 1 km.
  Modder tot enkel diep . “Laarzenpad” zou beter zijn…
  Desondanks onvergetelijk en hilarisch.

 18. Vandaag deze route gelopen met heerlijk zonnig weer! Een mooie afwisselende route met prachtige vergezichten over de weilanden. Aleen het middelste onverharde gedeelte van de route is op dit moment heel slecht begaanbaar. Tot je enkels in de blubber. Af en toe kun je even, onder het prikkeldraad door, naast de route door het weiland lopen, maar dat zal vast niet de bedoeling zijn. Halverwege de Engweg heerlijke koffie bij een “ijsboerderij”!!

 19. Ik vind dit pad ok, maar meer ook niet. De bekende klacht over veel asfalt is hier wel van toepassing. V.a. het station is het geen 10, maar zeker 20 minuten lopen naar startpunt.

 20. Ik heb de route gelopen voor de tweede keer, had er direct spijt van bij vertrek. Ik bedacht mij ineens dat de route voor een groot deel over een verharde (asfalt) ondergrond loopt, was ik even vergeten.
  Ik ben bekend in de omgeving, het is jammer dat de route niet meer over een onverharde ondergrond loopt wat wel mogelijk is.

 21. Vanmorgen, 9 juli, dit klompenpad gelopen.
  Ik vond het een leuke route.
  Vanuit het leuke Driebergen het buiten gebied in.
  Mooi afwisselend.

  Paden waren goed beloopbaar en droog.
  Wel natte broekspijpen van de aanwezige dauw.

  Route nog vergroot door Sprengenwandeling, 5 km, toe te voegen.
  Start bij beginpunt klompenpad.

 22. De meningen zijn blijbaar verdeeld over dit pad.
  Ik vond hem niet bijzonder. De aanlooproute, dik 1 km door het dorp, die je ook weer terug moest lopen.
  Heel veel asfalt en rechte wegen. Jammer.

 23. Spontane gesprekken
  Ja! Inderdaad wat veel recht toe recht aan asfalt onder de voeten en moest ik met regelmaat wegspringen voor passerende auto’s. Daarentegen wel mooi stilte gebied met vergezichten in de weilanden.
  Ik ben blij dat ik de auto parkeer bij café restaurant Wapen van Rijsenburg. Leuk restaurant met zonnig terras in oud Driebergen met volop parkeermogelijkheid. Het zijn de 2 extra kilometers meer dan waard.
  Het pad biedt – vanwege de vele regenval de laatste periode – een alternatieve omleiding maar ik kies voor de oorspronkelijke route net als een klein groepje mede-avonturiers.
  Ik ben blij met die keus want dit geeft deze wandeling de nodige uitdaging naast het vele verharde lopen. Ondanks mijn uitstekende waterbestendige hoge schoenen zit ik tot aan m’n knieën onder de modder. Wat een avontuur.
  Het mooie weer, het fijne terras van Wapen van Rijsenburg en de spontane gesprekken met medewandelaars maken deze dag tot een succes!

  Voor foto’s: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/aderwinkelpad/8132/

 24. Dit klompenpad maandag 17 januari 2022 gedeeltelijk gelopen, eerste 3 km. goed te doen, maar de smalle paadjes daarna door bossages en paadjes langs de weilanden één en al modder zelfs met hoge wandelschoenen niet te doen, na 6km. maar verhard teruggelopen, wel leuk gebied, misschien vd zomer nog eens proberen!

 25. Heerlijk gewandeld op dit mooie klompenpad. Lopen op de openbare weg was echt maar een heel klein stukje.
  Zeker een aanrader, maar hoge schoenen zijn wel handig.
  Af en toe glibberen en glijden, maar dat maakt het ook wel weer leuk spannend, zeker over de verschillende loopplanken.

 26. Het mooie aan klompenpaden is, dat ze allemaal anders zijn. Verhard, onverhard, bos, weilanden, zand, grind, asfalt, drassig, smal, breed, etc. etc. etc.
  Dat maakt wat ons betreft het lopen van deze paden zo mooi. Natuurlijk is de een mooier dan de ander. Maar wat mogen we ons gelukkig prijzen dat ze er zijn en dat ze ons steeds weer een prachtig alternatief bieden voor een rondje woonwijk of loopje in het bos.

  Het glibberen en glijden op delen van dit klompenpad met wat leuke bruggetjes maakt ook dit pad uniek. Bij wandelen door moerasachtig gebied hoort water en modder en wat uitdaging. Natuurlijk kun je met kg’s puin het pad verder verharden of er een lange knuppelbruggen van maken. Maar dan is wat mij betreft de authenticiteit van het klompenpad van af.
  Ergo, mooi klompenpad weer. Blij dat we hem gelopen hebben.
  En daarna lekker nagenieten bij het Wapen van Rijsenburg.

 27. Vanmorgen het Aderwinkelpad gelopen.
  Geen top 10 klompenpad maar zeker niet zo zuur als af en toe wordt beweerd in de reacties.
  Leuke stukken ertussen en het nodige te zien.
  Twee tips.
  Tip 1: als je met de auto komt, parkeer dan op de Engweg. Dat maakt meteen de aanlooproute een stukje korter.
  Tip 2: loop dit klompenpad bij voorkeur in of na een langere periode van droogte als je niet van modder houdt. Dat voorkomt glijpartijen en vrijwel onbegaanbare stukken.
  Voor mij was dit pad een prima en rustig begin van de zaterdag.

 28. Gisteren dit klompenpad gelopen, heb er al een aantal gelopen maar dit is echt een heel saai pad, niet veel te zien, op veel plaatsen heel erg modderig en je loopt op een stukje drukke weg tussen de auto’s, zeker geen aanrader!

 29. Sorry, gisteren vergeten te vermelden. Op één van de planken (bruggetjes) zonder leuning, is het kippengaas deels los en opgekruld. Gezien je er met je schoen achter kan blijven hangen, is het valgevaarlijk.

 30. Vandaag dit Klompenpaden gelopen en ik ben helaas een stuk minder enthousiast dan de meeste andere wandelaars. Gestart bij het arboretum. Route loopt veel te veel over asfalt. Dat is één ding, maar het was er druk met auto’s, die te hard reden. Een paar keer bijna aangereden, hoewel ik aan de goede kant van de weg en zoveel mogelijk in de berm liep. Kortom: veel wegen die absoluut niet geschikt zijn om te wandelen.
  Het stukje op landgoed Beverweerd en Broekbergen waren mooi. Het gedichtenbankje leuk.
  Maar dat was jammer genoeg maar een klein deel van het Klompenpad. Volgende keer beter, hoop ik.
  Een tip: als je loopt vanaf het arboretum, houd dan rekening met de openingstijden van het arboretum (vanaf november t/m maart zijn ze korter geopend). Er staan nl. hekken om de parkeerplaats en van parkeerplaats naar aanlooproute.

 31. Vandaag dit pad gelopen, heel mooi pad, wel wat onverharde wegen, maar was rustig met ’t verkeer, mooie oude huizen en een modderig bospad, echt genoten weer!, het is wel jammer dat je ‘m één kant op kan lopen, de andere kant op is hij niet gemarkeerd.

 32. Gisteren dit pad gelopen. We vonden het een prima mix van rustige verharde delen en mooie onverharde stukken. Rustige wegen misschien omdat het vakantie is en op zondag maar aan verkeer hebben wij ons niet gestoord. Hele route ook goed gemarkeerd. Er zat nog wel een flink lang spannend modderig stuk in maar ook daar zijn we goed door gekomen. Gewoon een mooie wandeling dus.

 33. Vandaag dit pad gelopen, was een mooi mooie wandeling (12 km)
  Maar wel heel veel langs vrij drukke wegen, waar we echt achter elkaar moesten lopen, jammer.
  Op de app stond een kopje vermeld bij de zorgboerderij dus eerlijk gezegd hadden we op een bakje gerekend, maar helaas, oke het stond ook niet vermeld verder maar gezien dat kopje op de kaart?
  Twas een mooie wandeldag maar eerlijk gezegd op een kwart gedeelte na geen klompenpad waardig

 34. Wij liepen dit pad meer dan 10 jaar geleden ook al eens. Eén van onze eerste klompenpaden. Wat vliegt de tijd! En we vinden het nog steeds een mooi en afwisselend pad. Vanuit de bebouwde kom snel in landelijk gebied. Soms hoog gras en hier en daar waren de paadjes modderig, maar ja, dat is nou net een klompenpad hè. We kochten prei bij de zorgboerderij en een fles scharrelroom bij boerderij Kronenburgh. Fijne wandeling!

 35. Afgelopen zondag (20 juni) het pad gelopen. Ik vond het bovenverwachting. Dat kan natuurlijk iets over mijn verwachtingen zeggen (die waren er niet specifiek) maar ik concludeer dat het een hele fijne afwisselende wandeling is geweest. Mijn impressies zijn vervat in een blog https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/06/24/rijmen-op-het-aderwinkelpad/ en nog meer foto’s zijn te vinden op Instagram titiissprakeloos

  Allen die dit pad tot een fijne wandeling hebben gemaakt, dank.

 36. Heel mooie wandeling. Meest zuidelijke deel van de route, ter hoogte van 4 geeft de route 2 x linksaf aan, naar de Broekweg, dit gaat over asfalt. Je kunt als alternatief ook net iets eerder linksaf over een loopplank waarnaast een paaltje met rode top staat. Dit gaat over de velden, enorm leuk. Wel erg weinig belopen en oksel hoge grassen. Geen klompen markering behalve bij de eerste loopplank als je achterom kijkt. Als je min of meer rechtdoor gaat kom je uit op de asfalt Broekweg, via een wandel-klaphek, daar linksaf. Let op – lastig begaanbaar maar erg tof in de velden.

 37. Vandaag deze route gelopen, door het hoge gras waren niet alle bordjes zichtbaar, maar met hulp van app geen probleem. Tip voor de vrijwilligers: Ik heb de aanlooproute uit Doorn genomen, je loopt dan veel over asfalt en langs een drukke weg, tussen de Strekenburgerlaan en Broekweg heb je een prachtig wandelpad, zo maak je deze aanlooproute iets aangenamer.

 38. Ik heb vandaag heel leuk gewandeld, maar toen ik thuis kwam, zag ik dat ik door twee teken gebeten werd. Als u deze wandeling wilt doen, drag lange broeken en controleer uw lichaam voor tekenbeten.

 39. Op Koningsdag heb ik dit mooie pad gelopen. Op advies van Kirsten (2 april jl.) vanaf de Engweg met de klok mee ipv de aangegeven route andersom. Is er een reden dat dit pad maar één kant op is gemarkeerd? Zonder markering is hij overigens ook goed te lopen, maar toch zou het fijn zijn als het beiderzijds gemarkeerd is.
  Ook heb ik op advies van Kirsten de doorsteek door het veld genomen, erg mooi en het scheelt weer asfalt. Dit stuk voegt o.a. meer uitdagende loopplankjes toe. Het zou leuk zijn als jullie dit stuk in het klompenpad kunnen opnemen, je komt nl. toch weer op dezelfde route uit en het pad ligt er toch. Al met al een mooi en prima pad met deze aanpassingen, zeker voor herhaling vatbaar!

 40. Vandaag eerste paasdag samen met mijn dochter Monique deze route gelopen.
  Er zit een heel leuk stuk in de route (ongeveer halverwege) met spannende paadjes en bruggetjes.
  Omdat het lang niet geregend had, hadden we van de modder geen last.
  Gestart bij het startpunt. Daar kan je inderdaad niet parkeren; maar in een zijstraat parkeren is prima te doen. De aanlooproute is wel wat lang en omdat je hem natuurlijk twee keer moeten lopen is dit wat minder. Wij kwamen op 10,5 km uit
  Met name op de terugweg, via de zorgboerderij zitten er ook wat mindere langere asfalt stukken in de route.
  Maar het blijft een mooie landelijke omgeving. Is toch best bijzonder zo midden in ons druk bevolkte land.
  Al met al hebben wij weer een prima wandeling gehad met het nodige avontuur.

  Monique en frank

 41. Wij hebben vanmorgen dit pad gelopen. Het pad ten zuiden van de Langbroekerdijk is beduidend leuker dan het stuk ten noorden hiervan. Mijn advies: Parkeer langs de Engweg en loop met de klok mee. Dan heb je het leukste stuk aan het eind. In plaats van de Jachtrustlaan, kun je een leuk alternatief nemen dwars door het veld en langs een klein vennetje (route is aangegeven met rode paaltjes). Dit pad begint op 2/3 van de Langbroekerdijk richting de Jachtrustlaan. Er staat een klein bordje in het veld. Echtr de moeite waard! Op deze manier loop je minder langs de weg.

 42. Vandaag dit pad gewandeld. Ook wij hebben ervaren dat er niet geparkeerd kan worden bij de start (wapen van Rijsenburg). Parkeren aan de Engweg was ook voor ons de oplossing. Bij mooi weer en in het weekend kan het behoorlijk druk zijn verwacht ik. Misschien is parkeren bij AH aan de Hoofdstraat een idee. Vandaar loop je gemakkelijk naar de route. Het begin en het eind van de route is hetzelfde en niet echt avontuurlijk. Er zijn ook best wat ‘asfalt stukken’. Deze namen we graag voor lief naast de unieke en natuurlijke paadjes langs weide en landerijen. Prima te wandelen maar inderdaad op sommige plekken wat modderig. Leuk om op de planken brugjes te balanceren.
  Deze tocht staat niet met stip op 1, maar spijt hebben we er absoluut niet van!

 43. Vandaag dit klompenpad gelopen vanuit Driebergen. De parkeerplaats bij het startpunt Wapen van Rijsenburg was met rood/wit ketting afgesloten met bordjes Verboden te parkeren. En nu …?
  De auto langs de Engweg geparkeerd en vanaf hier de route gelopen. Eerste deel tot Broekweg gaat langs landerijen en heeft rustige paden. De omleiding genegeerd, want door droge periode was pad goed begaanbaar. Steven bedankt voor de tip van de alternatieve route dwars door de weilanden met spannende paadjes en planken brugjes. Op de kruising Broekweg / Langbroekerdijk even de route verlaten voor een heen en weer naar kasteel Sterkenburg. Het laatste deel heeft helaas veel asfalt, je komt langs de zorgboerderij en andere fraaie boerderijen. Vanaf Engweg via Korte Dreef, Drielinken, Rijsenburgerlaan en Kerkplein naar Startpunt en vandaar route gevolgd tot auto.
  Heerlijke wandeling gehad.

 44. Vandaag dit pad gelopen. We vonden het een saai pad en zeker geen klompenpad.

 45. Wij hebben dit pad op 25 februari gelopen. Geweldig mooi. Op dat moment geen sprake van slecht begaanbare trajecten. (komt door de droge periode) en we hebben de omleiding dan ook genegeerd.
  Gezien de weersverwachting de komende dagen goed te doen met normale wandelschoenen. Een aanrader!

 46. Vandaag dit klompenpad gelopen vanuit Driebergen, zeer leuke tocht gelopen maar zeker niet de mooiste. Eerste stuk was leuk, over paadjes en langs landerijen. Het stuk waar eventueel een omlegging was vanwege natte paden zijn we juist doorgelopen. Flink modder stampen maar dat maakte het ook weer leuk! Daarna ergens in een weiland neergestreken voor de lunch. Het laatste stuk helaas veel asfalt, dat was jammer.

 47. In de winter na een periode van vorst en sneeuw is het pad prima te belopen. Het was heerlijk rustig op zondagochtend waardoor we op de asfaltwegen niet al teveel verkeer tegen kwamen. Wij zijn het kapotte bruggetje waar Caroline het over heeft niet tegengekomen, maar misschien hebben we die over het hoofd gezien door een ijsvloer in combinatie met sneeuw.

 48. Gisteren dit pad gelopen . Er is een stukje brug weg, dus we hebben een stuk door het water gewaad (water kwam tot ruim boven mijn bergschoenen). De tieners die mee waren vonden het geweldig. Echt survival. Als je droge voeten en broek wil houden, zou ik dit pad in de zomer lopen en ook even wachten tot de brug weer is hersteld.

 49. Ik liep met de klok mee en ging in het begin vooral over asfalt. Op een bepaald moment (Broekweg/Zwarteweg nam ik een alternatieve route. Dit stuk dwars door weilanden maakte de tocht meteen veel spannender. Het ene na het ander spannende en glibberige paadje. Het slot richting het startpunt was weer een stuk minder mooi.
  De video: https://youtu.be/AD2bEEuN79Y

 50. Heb op 29 november dit Klompen pad gelopen, nog nooit zo’n slecht klompen pad gelopen.
  drie kilometer over een geasfalteerde weg waar je bijna plat wordt gereden door auto,s ,
  dan nog een kilometer door een woonwijk, het enige mooie stuk is niet te belopen is alleen maar glijden door de modder, kan volgens mij alleen bij hoog zomer belopen worden.

  Is de naam klompenpen pad niet waard.

 51. Ik begon vandaag niet bij het startpunt, maar iets verderop met de klok mee. Zo heb ik de route ook gelopen… Het viel mij op dat dit pad alleen tegen de klok in gemarkeerd is? Met de app kwam ik er gelukkig wel uit.
  Vanwege mijn route had ik het asfalt (veel, saai) in het begin. Op een gegeven moment (paddenstoelen in de app) ben ik van de route afgeweken en dwars door het weiland gegaan. Ik sneed zo een stukje af, maar als beloning meteen de spannende paadjes waar ik steeds op hoop. Toen ik weer op de route uitkwam was deze een flink deel eigenlijk onbegaanbaar. Met veel geglibber, kunst en vliegwerk kwam ik op het eindpunt aan.
  De video komt over een week of twee.

 52. Vandaag hebben we dit klompenpad gelopen. Begonnen bij het Kloosterlaantje. Het eerste stuk van de wandeling is erg mooi, over redelijk rustige wandelpaden (het weer nodigde vandaag wel uit voor wandelen, dus we waren zeker niet de enige wandelaars). Het laatste stuk van de wandeling gaat over een smalle, verharde weg, waar het ook deze zondagmiddag nog vrij druk was met fietsers en auto’s.
  We hebben de aanlooproute naar en van het Von Gimborn arboretum ook gelopen. Toen we van het Von Gimborn arboretum naar het pad terug liepen, hebben we voor het laatste stuk niet de Sterkenburgerlaan en Dwarsweg genomen, maar zijn we iets verder doorgelopen op de Gooyerdijk en toen linksaf een wandelpad langs een sloot gelopen (volg de knooppuntroute). Dat vonden we veel aangenamer lopen dan de Sterkenburgerlaan.

 53. Veel langs geasfalteerde wegen waardoor de aandacht voor natuurschoon minder is. Gewandeld op vrijdagmiddag en dan is de gooyerwetering en broekjes echt niet fijn met al het verkeer.

 54. Zaterdag 31-10 hebben wij met veel plezier dit klompenpad gelopen.
  We zijn gestart op de hoek Achterweg – Gooyer Wetering en zijn met de klok mee gelopen. Hierdoor hebben we geen aan- en aflooproutes gelopen en kwamen we uit op ca. acht en halve kilometer.
  Pluspunten zijn de afwisselende omgeving en de goede bewegwijzering.
  Minpunt op deze zaterdag (rond het middaguur) is het drukke auto- en fietsverkeer op met name de Gooyer Wetering en de Broekweg.
  Hoogtepunt waren voor ons de modderige paden in het gebied tussen de Jachtrustlaan en de Langbroekerdijk 😉

 55. Hallo,
  Weet iemand wat een aanlooproute is? Er stonden 2 bordjes met Aderwinkelpad en één daarvan met aanlooproute.
  Bedankt!

 56. Er waren mooie, leuke delen op sommige delen van dit traject. Echter op het laatste stuk loop je veel op asfalt. Het was niet fijn. We liepen meer in de berm door het vele langsrazende verkeer, wat niet plezierig was. Jammer.

 57. afgelopen zaterdag dit pad gelopen en ik vind het leuk als een pad begint bij een restaurantje. Eerst even een kopje koffie en dan op pad. In vergelijking met andere paden vond ik dit pad ook veel asfalt hebben, maar ik had er niet veel last van. Je loopt door een rustige wijk en bij de hondspol is ook veel asfalt, maar de zorgboerderij is erg leuk en wij hadden niet veel last van verkeer. Zelfs even gekeken bij overstekende koeien. Heerlijke wandeling gehad.

 58. Over het algemeen heeft dit pad hele mooie stukken, echter zitten er relatief veel lange stukken over het asfalt tussen. Auto’s rijden hier zeker ook niet de aangegeven snelheid. Veel eikenprocessierupsen op het moment, en dit staat ook aangegeven op de stukken waar ze zijn. Het grootste minpuntje van deze route is de start. Het begint in het midden van het centrum en de eerst 15-20 minuten, loop je door een relatief saaie buurt, terwijl je de auto dichter bij het ”echte” begin van het klompenpad kan zetten. Ik loop juist klompenpaden om niet door duffe woonwijken heen te lopen, dus deze route kan zeker 20 min korter… van 1 – 10: 5

 59. In mijn ervaring is dit pad erg rustig en het grootste gedeelte van het smalle stuk is goed opzij te stappen en te wachten. Ik heb nog nooit iemand hoeven te passeren op het smalle stuk langs de sloot. En halverwege kun je elkaar even laten passeren. Dezelfde ervaring heb ik ook bij het Cotlandpad. Wandelaars van klompenpaden zijn, is mijn ervaring, rustig en voorkomend. Het is nu 1 juni, ik loop deze paden vooral doordeweeks, altijd weinig tot geen wandelaars. We letten wel op elkaar. Ik zou het fijn vinden als ze open gaan..

 60. Beste Joke, Sander en Jan,

  Het Aderwinkelpad is gesloten in overleg met de gemeente omdat het westelijke gedeelte van de route achter de weilanden langs, een lange tijd gaat over een erg smal pad. Elkaar daar veilig passeren met 1,5 m afstand is niet mogelijk. Vandaar dat we het hele pad sluiten. Het is namelijk niet meer mogelijk het hele rondje te lopen.

  Uiteraard begrijpen we dat sommige stukken wél veilig zijn, zoals het Kloosterlaantje. Deze stukken blijven daarom ook gewoon voor buurtbewoners toegankelijk. Het is echter niet meer mogelijk om de hele route te lopen, maar wel de favoriete stukjes, zoals het Kloosterlaantje.

  Wat betreft de afsluiting: dit betreft een misverstand! Op zondagmiddag heeft de eigenaar van Broekbergen de linten en de boodschap verwijderd. U kunt dus gewoon weer genieten van het Kloosterlaantje!

  Groet, Team Klompenpaden

 61. Eens met de vorige twee reacties. Het Kloosterpad is ruim genoeg om elkaar op 1,5 meter afstand te passeren. Hoewel drukker dan normaal is het relatief rustig. Gisteren kon er nog gewoon gelopen worden, nu is het ineens afgesloten. Zonde!
  Hopelijk wordt dit heroverwogen.

 62. Wij zijn het helemaal eens met Sander. Als buurtbewoners lopen we een deel van dit pad regelmatig, juist in deze Corona-tijden. Ruimte genoeg om elkaar op 1 1/2 meter te passeren en heerlijk rustig. En nu is het kloosterpad met een lint afgesloten, terwijl de eigenaren dit niet nodig vonden.

 63. Hi,

  Dank voor al die mooie omschrijvingen voor wandelroutes.
  Een punt van kritiek is het sluiten van het Aderwinkelpad. Ik begrijp de noodzaak van social distancing. En tegelijkertijd proberen mensen binnen het kader van de genomen maatregelen fit te blijven door wandelen en hardlopen. Deze route heb ik in de afgelopen paar weken meerdere keren op verschillende tijden genomen. En nooit was het te druk of zo gevaarlijk dat ik geen fatsoenlijke afstand kon houden. Sterker, iedereen die ik tegenkwam hield rekening met elkaar.
  Kortom, ik snap de overweging werkelijk niet. Gevolg is ook dat mensen nu andere routes gaan zoeken waar het allicht juist drukker wordt. Dat kan ook niet de bedoeling zijn.

  Wellicht is het goed om deze beslissing nog eens te heroverwegen. En als alternatief bijv een bord als herinnering van de regels op te hangen.

  Groet,

  Sander

 64. Na een aantal jaren hebben we dit klompenpad weer eens gelopen. Dit is al een vrij oud klompenpad. De nieuwere stickers die soms naast de oude bijna vergane geplakt zijn, zijn bijna alweer aan vernieuwing toe. De bewegwijzering in maar één richting wijst volgens mij ook op de leeftijd. Het fenomeen klompenpad betekende dat je voor het eerst nieuwe fijne rondwandelingen kon maken. Vroeger stuitte aardige stukjes weg vaak op een sloot of zo. Door een plank over zo’n sloot te leggen kon je verder. Bij de nieuwere klompenpaden zie je overigens ook steeds meer leuningen naast die planken; dat is hier nog primitiever.
  Het is niet het spannendste klompenpad: lange rechte stukken en het laatste lange stuk van de ronde (weer richting Driebergen) over een vrije drukke weg (Gooyer Wetering; wel met leuke boerderijtjes). Vandaag volop speenkruid, beginnend fluitenkruid en her en der al pinksterbloemen.
  Passeren op 1,5 meter afstand is mogelijk over verreweg het grootste deel van de route. Eén wat smaller stuk loopt tussen prikkeldraad en sloot. Maar omdat het klompenpad éénrichting is, honden voor het grootste deel verboden zijn en dat deel in “the middle of nowhere” is, is de kans dat je daar een tegenligger treft minimaal. Langs de hele route kwamen we trouwens geen wandelaars tegen vanmorgen.

 65. Vandaag voor de 2e keer deze wandeling gelopen. Prachtige route, vooral het stuk over landgoed Beverweert. Door de droge periode van de afgelopen weken is de route door hier broek bos goed te lopen. Een aanrader.

 66. op de mistige morgen van 22 januari 2020 dit mooie pad gelopen. aanbevolen! maar als je in deze tijd van het jaar de stoute schoenen wilt aantrekken, raad ik je aan om goede laarzen te verkiezen. een deel van de paden is zeer modderig!

 67. Voor ons was deze route onbekend terrein. We hadden geen probleem met de lange aanlooproute. Onderweg is genoeg te zien om je te vermaken. We zijn tegen de klok in gelopen en daardoor eerst de stukken door de houtwallen gelopen. Daardoor nog een ree gezien en op de foto gezet. De stukken over de weg vielen voor ons ook niet tegen. Ook hier genoeg gezien. Op de weg ook veel wandelaars die blijkbaar een uitgezette route liepen. We hadden ook geen problemen met de bewegwijzering.

 68. Ik heb de te lange en saaie aanlooproute vanuit Driebergen genomen. Daarna heb ik het pad met de klok meegelopen omdat ik de afslag na de aanlooproute had gemist. In de door mij gekozen looprichting heb je echt de app nodig, want de bordjes zijn alleen te zien als je tegen de klok in loopt. Was heerlijk weer, maar het pad viel erg tegen. Teveel asfalt en verkeer. Het rondje zelf (zonder aanloop) is maar iets van 7 kilometer.

 69. Aanlooproute’s vermijd ik altijd. Ik heb de route zelf uitgezet en in m’n Garmin geladen. Totaal 16,7 km, waaronder dus ook het Aderwinkelpad. Ik ben gestart vanaf de Gooyerdijk waardoor ik ook nog kasteel Leeuwenburg mee kon nemen. Het was goed wandelweer en toch maar weinig wandelaars tegengekomen. En ja, er is best veel asfalt maar wanneer je niet naar beneden kijkt maar om je heen dan is het echt een landschappelijke route en soms ook mooie stukjes natuur. En natuurlijk veel kapitale huizen in dit gebied….

 70. In april 2016 dit pad voor het eerst gelopen en nu nog eens voor de tweede maal.
  In Werkhoven gestart. Vrij lange aanlooproute, net als bij start Driebergen. Start vanaf Driebergen eerst 1,3 km asfalt door saai bebouwde kom. Aan de andere kant van Driebergen geen cafe/restaurant of zo? Centrum Werkhoven is wel mooi. Start vanaf Werkhoven heeft mijn voorkeur, dan nog 2 x 350 meter grasland in de aanlooproute, dus echt klompenpad? Wat mij betreft zou de start van een klompenpad in het buitengebied moeten zijn. Verder veel langs boerderijen, zo hoort het. Echt buitengebied. De koeien lopen zowaar hier en daar in het weiland. Van Driebergen naar Werkhoven terug super mooi, bos en paadjes met planken over de sloot. Wel drassig na regen!
  Met aanlooproute (2 x) meegerekend is 61% hard, zonder aanlooproute 55% hard, dat is veel.
  De bewegwijzering is slecht, minstens plattegrondje meenemen. Contactformulier ingevuld.
  Toch krijgt dit pad wel een voldoende van mij door de mooie buitengebieden.

 71. Op een zonnige winderige dag dit pad gelopen. Het begin door Driebergen is niet leuk. Drukke verkeerssituatie om je heen. Het moment als je het bos ingaat bij landgoed van klooster Broekbergen wordt het mooier. Hier en daar wat drassig maar heel goed te doen. Vanaf landgoed Beverweert tot de zorgboerderij de Hondspol het mooiste stuk. Doorkijkjes over de polder met leuke plankjes en bruggetjes. Daarna weer over asfalt met toeterend automobilisten (terwijl je zoveel mogelijk in de kant loopt) richting Driebergen en weer terug in de drukte. Zeker niet t mooiste pad wat we gelopen hebben (en dat zijn er al heel wat) maar t was weer even lekker voor onze kilometers voor vandaag.

 72. Leuke wandeling met in het midden rust, bos, groen. Het begin en eind is inderdaad wel veel asfalt. De pleisterplaats is op zondag helaas dicht. Verder dus geen horeca onderweg.
  Vandaag was het zulk lekker weer, dat een bankje ook prima was! Maar als het regent is het wel jammer en handig om te weten.

 73. Dit klompenpad is echt leuk om te lopen, zelfs op een grijze dag zoals afgelopen zaterdag. Vanwege negatieve reacties over te veel afsfalt, elke keer de wandeling uitgesteld. Ten onrechte. Overigens niet begonnen bij het startpunt in Driebergen maar bij de buitenplaats Dennenburg aan de Engweg en de route andersom gelopen. Het eerste stukje tot de Hondspol is inderdaad over een verharde weg maar dat is meer een landweggetje. Ook de Broekweg is verhard maar wel een heel mooi smal laantje. Hier kun je ook halverwege naar rechts (staat een bord: wandelen toegestaan) via het weiland over bruggetjes en langs de bosrand lopen en dan kom je vanzelf weer op het klompenpad. Ik gebruik de klompenpadenapp, dus je kan ook goed zien waar je bent. Het was gisteren lekker modderig, een klompenpad waardig. Ga dit pad in het voorjaar zeker nog een keer lopen en dan zeker koffie drinken met kruidkoek bij de Pleisterplaats.

 74. Zaterdag 1 december 2018 hebben wij dit pad gelopen vanaf opstappunt Werkhoven. De markering was prima en het gebied is erg mooi. Het opstappunt bevindt zich op de Brink bij de N-H kerk in Werkhoven, maar daar moet je eigenlijk bij toeval achter komen. Het zou goed zijn om het opstappunt nader te omschrijven op de site. Het is een fraaie wandeling, waarbij het stuk over de Gooyerdijk richting Driebergen op zaterdagmiddag minder is in verband met het vele autoverkeer. Ik denk dat dit door de week minder is. De wandeling zou aan kwaliteit winnen als zij niet langs, maar ook over de landgoederen en langs de kastelen Sterkenburg en Beverweerd zou voeren. Wellicht kan de wandeling daarvoor in de toekomst worden omgelegd of van een ‘uitstapje’ worden voorzien.

 75. Heerlijke wandeling! Goed aangegeven en ja je loopt wat meer over asfalt maar kijk links en rechts van je en je ziet een prachtig landschap. En de drukte langs de weg….dat viel heel erg mee.

 76. Gisteren gelopen 1 augustus 2018.
  Dit is echt geen klompenpad. Wat slecht aangegeven ook, bordjes niet op de goede plaats. Voor het eerst de weg kwijt op een ‘klompenpad’.
  Niet aan te raden!

 77. zondag 1 juli dit klompenpad gelopen. Stralend weer. En een mooie wandeling. Trouwens alle klompenpaden die we gelopen hebben zijn prachtig. Sommige anders, maar dat draagt wel bij aan de romantiek van deze paden. Er was een minpuntje. Maar dat heeft niets met de route te maken.
  Na afloop besloten we wat te drinken bij het wapen van Rijnsburg. De plek waar we ook geparkeerd hadden. Viel geweldig tegen. Kregen geen kaart, maar moesten maar vragen wat we wilde drinken en of ze dat dan ook hadden. Bij de koffie werd de melk vergeten. En we moesten achter het personeel aan als we nog iets wilde. De appeltaart was geweldig.
  Nog even voor de vrijwilligers van de klompenpaden: GEWeLDIG. GA ZO DOOR.

 78. Dit is het minst mooie Klompenpad dat wij gelopen hebben.
  Zegt misschien ook wel wat over de overige die zonder uitzondering erg mooi waren!
  Dit pad loopt wel erg veel over wegen met verkeer, jammer.

 79. Gisteren heb ik heerlijk gewandeld op dit klompenpad. En ik kan de onderstaande opmerking over de spekgladde modder onderschrijven: het is een behoorlijk lang stuk en ik gleed twee keer bijna uit – dat wil je hier echt niet! Dus beter te belopen wanneer het langere tijd droog is geweest. De stukken asfalt vond ik zelf niet zo erg, de omgeving is en blijft prachtig. Ook het lange stuk door het stiltegebied vond ik bijzonder – in het midden van het land en dan zo stil, heerlijk!

 80. De lus bij Beverweerd is bij regen niet te doen als het heeft geregend. Spekgladde modder en links en rechts prikkeldraad. Dus uitglijden leidt tot verwondingen…. Verder een prachtige route!
  Tip voor parkeren met de auto: Aan het begin van de Engweg, naast de kerk. (Niet op zondag doen natuurlijk).

 81. Deze route mag niet de naam klompenpad hebben, zeker 3/4 gaat over drukke asfaltwegen. Bewijzering viel dan ook nog een tegen. Eerste klompenpad wat een tegenvaller is.

 82. Met mooi weer deze wandeling gelopen en vond verrassende paden. Erg leuk. Op het einde inderdaad wat veel over asfalt maar als je wilt kan je hier ook door de weilanden lopen. Er zijn wel bruggetjes waar je over heen kan en op de app kan je heel goed zien waar je bent. Bovendien mag dit ook echt want er staan bordjes bij.

 83. Mooi afwisselende wandeling, alleen is deze ineens ingekort, op het bord aan het begin staat een langere route, toevallig had ik een oud kaartje en die was ook langer. Nu staat hij hier korter (PDF) en op de app ook. Hij is dus ingekort en daardoor maar 10,5 km meer, waarom is dat, toch jammer! gr bob

 84. mooi landschap maar teveel asfalt, vooral in het tweede gedeelte van de tocht. Op een mooie lentedag zoals vandaag word je dan veel door autos’en motoren van de weg afgeduwd. Eerste helft van de wandeling (vanuit Driebergen bezien) vonden we prachtig.

 85. Met mooi weer deze wandeling gelopen. Veel afwisseling en veel onbekende plekjes gezien, ondanks dat we deze omgeving goed kennen. We hebben genoten!

 86. Vandaag op deze regenachtige dag dit pad gelopen. Korte broek, regenjack, petje en dichte wandelschoenen konden de pret niet drukken. Tegen de klok ingelopen en doordat er boswerkzaamheden was er een omleiding waardoor de afstand van dit pad volgens de gps 12,5 km was. Ik moet zeggen een wandeling met hele en dan wel hele lange lanen waarvan toch wel veel asfalt maar dat was misschien vandaag niet zo erg met die regen. Wat wel jammer is, dat je op het asfalt af en toe uit je wandelschoenen gereden wordt door passerende auto’s. De Zwarte weg deed zijn naam eer aan namelijk 300 meter pure modder met paardenstront en paardenzeik. Wel mooie landhuizen, klooster en mooie boerderijen gezien onderweg. De bewegwijzering was redelijk, maar was wel een paar keer blij, dat ik toch de app aan had. Tijdens de omleiding had ook wel een paar keer een bordje mogen staan, zodat je weet dat je goed loopt. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik inmiddels mooiere klompenpaden heb gelopen, maat toch vrijwilligers bedankt

 87. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Eerste (en laatste stuk) even door het asfalt heen bijten. Tijdens de rit ook asfalt, maar dat is niet zo storend, Broekweg zou Broeklaan moeten heten met zijn prachtige bomen wederzijds.
  Verder geweldig mooi.
  Dit pad is wel zeer gevoelig voor drassigheid. Ik loop veel paden, maar de laatste weken geen last meer gehad van modder. Hier nog wel, maar het was nu wel te doen.
  Bewegwijzering was uitstekend. Plattegrondje niet nodig gehad. Bedankt iedereen voor de mooie rit.

 88. Een heel leuke en mooie tocht, zoals de andere wandelaars ook aangeven was het stuk bos erg modderig. Met boomstammetjes is nog geprobeerd het begaanbaar te maken waardoor je een beetje survival gevoel krijgt. Dus je hebt goede waterdichte schoenen wel nodig en moet niet bang wezen om vies te worden. Want je glijdt nog wel eens de drek in… De andere helft veel verharde weg, maar omdat daar niet veel verkeer is, is dit niet hinderlijk! Wel de eerste tocht die we foutloos hebben gelopen, goed zichtbare bordjes en geen afwezige pijltjes. Enfin weer een mooie ervaring rijker.

 89. Gisteren heel erg genoten van deze mooie route, zeker het gedeelte bij het oude klooster en achter Bever Weert

 90. Op 12-3-2016 dit prachtige klompenpad gelopen. Heerlijk uitzicht over de landerijen. Veel open terrein in het zonnetje.
  Nadeel: Erg nat en blubberig. Dus hoge wandelschoenen of laarzen heb je nodig. Zeker tijdens of na regenperiode.
  Pas op: Je loopt veel langs prikkeldraad I.c.m. glibberpaadjes is dat best gevaarlijk. Maar voor wie graag uitkijkt over
  de landerijen EEN AANDADER.

 91. Prachtige wandeling met leuke tussenstop bij een boerderij voor een kop koffie en thee. Helaas was een groot deel van de onverharde paden enorm moddderig en daardoor heel slecht begaanbaar. Wij liepen de wandeling na een periode met vrij veel regen; ik denk dat het alleen in een droge periode goed te doen is.

 92. Beste wandelaar,

  De folder van het Aderwinkelpad is weer verkrijgbaar bij de verkooppunten.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 93. Ongeveer een jaar geleden liepen wij deze route. In prachtig zonnig weer. Vele klompenpaden later zijn wij enorm fan van die paden. Hulde aan alle vrijwilligers.
  Kijkt u gerust even mee: https://youtu.be/FglQNVvLPlo

 94. Op 4 april jl hebben wij deze route gelopen en toen was er ook geen folder, we zijn nu 7 mnd verder en er is nog geen folder, heel vreemd!

 95. Beste heer/mevrouw Meijer, De folder is inderdaad momenteel niet te verkrijgen. Over een maand is de herdruk gereed van het Aderwinkelpad. We leggen op dit moment hier de laatste hand aan. Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet, Team Klompenpaden Utrecht

 96. de folder is nergens te krijgen. Is cvolgens de boekwinkel in driebergen al jaren in herdruk

 97. Op 10 oktober deze wandeling gemaakt. We zijn gestart in Rijsenburg en hebben de route tegengesteld gelopen. Was ook prima te doen aan de hand van de kaart en door af en toe even om te kijken en de bordjes juist te lezen. Vanwege de regen was het hier en daar (m.n. omgeving Werkhoven) modderig, maar ja: daarvoor kies je een klompenpad, nietwaar. Met name de Goyerdijk is mooi met de fraaie boerderijen. Kortom: een pad wat in mijn persoonlijke top 10 wel een plaatsje krijgt. Complimenten voor de vrijwilligers.

 98. Op 27 september deze route met ons drieën gelopen. Inderdaad vaak erg modderig maar wel te doen. De plank waarover José Kluver op 4 september over schreef is inmiddels met de nodige moeite wel te belopen. ( Kan beter.) Algemeen: mooie wandeling en in tegenstelling tot wat sommigen zeggen uitstekend gemarkeerd!

 99. Beste Jose, Door de vele regen was de plank waar je overheen moest lopen onder water komen te staan. De vrijwilligers van het Aderwinkelpad, die ons ondersteunen bij het onderhoud van dit pad,gaan kijken of ze hier een brug over de sloot kunnen maken. Met vriendelijke groet, Team Klompenpaden Utrecht

 100. Woensdag 02 sep met 2 vriendinnen dit pad gelopen. De wegbewijzering was goed. Helaas was het heel erg modderig vooral na punt 3 langs de sloot. Toen we wij de de bocht kwamen om naar de Jachtrustlaan te lopen kwamen we bij n andere sloot waar de plank niet meer te zien was en de sloot te breed en te diep was om overheen te springen. Dus terug door de diepe modder naar de langbroekerdijk. Graag dat punt verbeteren, want je kan daar echt niet verder!! Wat waren we blij met het asfalt.

 101. Ik heb vandaag dit pad gelopen met mijn 12 jarige dochter, op de fiets uit Zeist naar het Wapen van Rijsenburg. Het eerste Klompenpad voor mij,gevonden in het boekje met 50 klompenpaden. Wat heerlijk om door je eigen achtertuin te lopen, prachtige landgoederen, mooie boerderijen, een verkooppunt voor peren/appelsap (online betalen), een fruitkraampje langs de langbroekerwete ring, een boer met pet en klomopen die zijn erf veegt. Je loopt hier aan het begin van de 20e eeuw. Een aanrader. Paar kleine verbeterpuntjes : het eerste deel van de route is wat saai, loopt door een woonwijk. Een alternatief startpunt zou de Engweg kunnen zijn, waar de route zijn lus afmaakt. je kunt er prima parkeren. De markering is, zoals anderen al zeiden, niet erg duidelijk, wij moesten af en toe de website op onze smartphone erbij pakken om zekerheid te zoeken. Wij hebben het stuk naar Werkhoven gemist, na het mooie bospad gingen we naar links op de jachtrustlaan, de markering was erg onduidelijk.

 102. Wij hebben dit prachtige pad op 6 juli gelopen. Het is (weer) goed bewegwijzerd, de stickers waren op elk keuzepunt snel te vinden. Er was bovendien iemand (een vriendelijke man die ons nog een mooi onverhard paadje wees!) met de bewegwijzering bezig. Kortom: de vorige maand gemelde problemen zijn opgelost!

 103. Vandaag gelopen en 2 vriendinnen. We vonden het jammer dat je veel over asfaltwegen loopt die je moet delen met auto’s en fietsen.
  De route mag wel duidelijker worden aangegeven: meer bordjes, consequent aan dezelfde kant van de weg en graag op ooghoogte. Door het hoge gras zie je het bordje soms niet.
  de Gooierdijk en de Sterkenburgerla an zorgden bij ons voor verwarring: omlopen.

 104. We hebben de route in tegengestelde richting gelopen. het eerste gedeelte ging goed, daarna ging het fout. Aan het einde van de Gooyerdijk is het erg onduidelijk.We zijn de weg kwijtgeraakt en hebben lopen dwalen.Meer klompjes plaatsen met pijltjes erop. Erg veel asfalt dat kan ook komen doordat we van de route af waren.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.