Albapad

Ontdek het mooie buitengebied van Oosterhuizen. Wandelen langs enk, stuifwal, bos en het moerasgebied Beekbergerwoud, eens het laatste oerbos van ons land. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Albapad (11 km)

Startpunt: Dorpshuis Oosterhuizen, Het Oude Veen 21 in Oosterhuizen

Opstappunt:  Eetcafé de Nieuwe Ruysch, Lierderstraat 73 in Lieren. Camping de Bosgraaf, Kanaal Zuid 444 in Lieren

Openbaar vervoer: Bushalte Dorpshuis in Oosterhuizen (buurtbus op werkdagen)

Markering: oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Albapad combineren met het Bekbergerpad en het Klarenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Leuk, verrassend en afwisselend Klompenpad. Jammer dat het vlonder gedeelte nog niet toegankelijk was. Maar ook weer een reden om nog eens terug te komen. We hebben genoten.

 2. Zondag hebben we een deel van dit mooie pad gelopen. Het pad was goed onderhouden en alle bramentakken en brandnetels weggemaaid. We komen binnenkort terug om de rest van het pad te lopen.

  Jan Voskamp uit Ammerzoden

 3. 19 mei dit pad gelopen. Inderdaad is het geluid van de weg te horen, meer/minder zal ook wel enigszins met de windrichting te maken hebben. Ik heb het pad met de klok meegelopen, dan heb je het meeste geluid aan het begin. Ik vond dat er een heel aardig pad uitgezet was binnen de beperkingen van het gebied. Bos, langs de spoorlijn (helaas geen stoomtrein gezien. Mooie vergezichten. Over de brug bij het kanaal staan na ongeveer 50 m rechts 2 leuke picknickbanken langs het kanaal. Daarna een leuk smal pad door de weilanden. Informatie gaf aan dat het vlonderpad in september weer opgesteld zal worden na renovatie na het broedseizoen. Ik ga dit pas nog een keer lopen in een ander seizoen en zodra het vlonderpad geopend is. Voor een indruk wat foto’s op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 4. Vandaag liepen we het prachtige Albapad. Wat een mooie, gevarieerde wandeling.
  Door weilanden, langs akkers en veel over zand/ grintpaden.
  In het begin van de wandeling waren de stickers wel erg vervaagd. We liepen met klok mee.
  Een extraatje was voor ons de leuke liedjes die we via de app konden horen. We vinden dit pad echt een aanrader.
  Dank landeigenaren en vrijwilligers.

 5. We zijn het Albapad begonnen Bij Ruijsch in Lieren, via social deal ons lunchpakketje opgehaald. Het pad is heel divers, langs slootjes, over bruggetjes, over grote stenen, langs de berm, door het bos. Van alles te zien. Jammer dat Het vlonderpad in het Beekbergerwoud voorlopig i.v.m. de veiligheid afgesloten is. Hierdoor is de route bijna 10 km. Er zijn genoeg bankjes onderweg om even te rusten of te eten / drinken.

 6. Vandaag het Albapad gewandeld. Helaas een behoorlijk stuk over asfalt met auto’s en ook de snelweg is erg dichtbij. Maar daarnaast ook schitterende natuur, voorzien van brugjes en bankjes. Het Beekbergerwoud is adembenemend mooi. Het pad is heel goed aangegeven. Evenals de eerdere reviews maak ook ik een compliment aan de vrijwilligers. Echt top!

 7. Op 6 maart dit klompenpad gelopen. Echt heel mooi en afwisseld. Zeer goed beschreven. Jammer alleen dat het vlonderpad was afgesloten maar dan gaan we het in oktober nogmaals lopen. Veel bankjes , ook een pluspunt. Dank aan alle vrijwilligers.

 8. Vanmorgen het noordelijke gedeelte van deze route gelopen. Wat een leuke route paadjes door de weilanden en het landschap en die bruggetjes en overstapjes echt geweldig. Ik heb weer genoten. Bedankt vrijwilligers.

 9. Vandaag dit prachtige klompenpad voor de 2e keer gelopen!
  Net voor het Beekbergerwoud iets drassig, maar geen natte voeten.
  Route prima aangegeven!
  Vrijwilligers: Bedankt voor dit mooie afwisselende pad!

 10. Vandaag het pad gelopen. Een mooie route en we komen zeker terug in een ander seizoen als ook het vlonderpad weer vernieuwd is. Route is goed aangegeven. Goede afwisseling en het asfaltgehalte vonden wij meevallen. De A 50 blijf je wel goed horen en zien. Dat is wel een minpuntje. Maar fijn gewandeld.

 11. Mooi klompenpad, jammer dat het vlonderpad voorlopig niet toegankelijk is. Komen in het najaar nog een keer terug om dat stukje te zien…..
  Route prima aangegeven, ook bij de omleiding. Wij hebben de route tegen de klok ingelopen.

 12. Vandaag, samen met mijn broer Gerrit, dit mooie Klompenpad gelopen. Ondanks het natte weer is dit, goed aangegeven pad, prima te lopen. We hebben weer volop genoten en kwamen , inclusief de omleiding, op exact
  10 kilometer. Medewerkers en vrijwilligers: bedankt!

 13. Beste mensen,

  Vandaag het prachtige Albapad gelopen.
  Op de plek van “Hallo Bolle Gijs” zijn de routebordjes verwijderd en is de toegang in het stukje bos naar de “Waterput Napoleontische tijd” afgesloten vanaf beide kanten.
  Door met de app te lopen met locatie aan zie je door de GPS, dat je gewoon de Albaweg kunt volgen.

  Vriendelijke groet
  Lidy

 14. Uitlopend Beekbergerwoud geen aanwijsbord waar je heen moet lopen, verkeerde kant uit gekozen, helaas teruggelopen en gelijk naar het startpunt dorpshuis gegaan.

 15. Vandaag deze route gelopen. Begon prachtig en veelbelovend tot de afsluiting van het Beekbergerwoud. Geen omleiding bekend? Nergens alternatieve routebordjes gevonden. We zijn maar wat gaan dwalen en kwamen niet meer op de route terecht. Erg jammer. Ben benieuwd wie de route wel heeft gevonden en hoe die dan liep. En wat fijn zou zijn; een vermelding van een omleiding op het bord bij het startpunt.

 16. Een mooi pad. De omleiding in het Beekbergerwoud voor ons niet duidelijk. We waren niet de enige die verkeerd gelopen zijn.

 17. Dit klompenpad had voor mij alles dat een klompenpad moet hebben. Afwisseling, prachtige mogelijkheden om kiekjes te schieten, historische wetenswaardigheden. Een toppertje ondanks het feit dat door werkzaamheden het pad over de houten vlonder tijdelijk niet gebruikt kon worden. Moet je nagaan.
  Voor een meer persoonlijk verslag zie ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2020/10/18/albapad-te-mooi-voor-selfies/

  voor meer foto’s verwijs ik naar mijn instagram account titiissprakeloos

  Aan alle vrijwilligers dank, de moeite waard om vaker te lopen.

 18. Beste Bert Mastenbroek,

  Bedankt voor het doorgeven dat de alternatieve route bij het Bekbergerwoud onduidelijk/weggehaald zou zijn. De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren, pakken dit op.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 19. Vandaag het Albapad gelopen wat voor ons nieuw was. Leuke en afwisselende wandeling. Het stuk pal langs de A50 was verrassend mooi. Verder loop je door een mooi gebied met een fraaie mengeling van boerenland, industriële historie en natuur. Bij de start vanaf het parkeerterrein bij het dorpshuis heb je even het kaartje nodig welk weggetje je moet inslaan, maar verder was de bewegwijzering prima. In het Beekbergerwoud was het vlonderpad van Natuurmonumenten afgesloten maar het alternatief was niet goed aangegeven. Waarschijnlijk is hier de bewegwijzering door grappenmakers weggehaald. We kwamen op de terugweg vanaf de afsluiting 3 stellen tegen, die het ook gemist hadden.

 20. Lekker gelopen vandaag. Weer was prachtig en de beentjes ook. Het Albapad komt niet in onze toptien. Ligt vooral aan de hoorbare snelweg, die je ook een paar keer kruist. Het vlonderpad is tot en met september 2021 afgesloten. Jammer.

 21. Weer een mooi klompenpad ontdekt met voldoende afwisseling. Weinig wandelaars gezien. Menigeen zat deze dag op de fiets.

 22. Wat een prachtig afwisselend mooi klompenpad. Zelfs met regen vandaag!
  Als je onder de weg door bent (op de terugweg) ga je vrijwel meteen links het bos parallel aan de grote weg in. Daar mag nog wel een extra bordje worden geplaatst voor de duidelijkheid.

 23. Vandaag dit best leuke pad gelopen. Het zijn bosjes, maar ook bouwland met ritselende maisbladeren terwijl ik langsliep. De lage horizon, de ruime lucht, ik vind het mooi. En, het enkele spoortje en de stoomtrein zelf die toe-toetend langskwam. Hoe zeg je dat? Couleur lokaal. Maar, ik geef toe, het was uitstekend wandelweer, vandaag. Niet te warm en met een briesje. Dan is alles mooi!
  De bewegwijzering was overal goed, ik heb geen markering gemist. Het scheelt misschien dat ik alleen was en goed oplette. Met wandelmaatje samen missen we wel eens een klompje doordat we onderweg ook gefocust zijn op het gesprek. Goede bewegwijzering dus, ook bij de vlonders waar je niet verder kunt. Waarschijnlijk is dit het mooiste gedeelte van de route, door de open moerasachtige velden. Natuurmonumenten geeft aan dat het nog t/m de maand september afgesloten zal blijven door dringend noodzakelijke werkzaamheden. Dat we het weten..
  Ik heb op een mooi plekje bij de beek, tussen de knotwilgen en het groot hoefblad heel prettig geluncht. Op een bankje met uitzicht over het land. Ik telde er overigens minstens tien op de route + nog een aantal picknicktafels langs het kanaal. Dat is meer dan op de meeste klompenpaden.
  De snelweg is, vooral in het begin van de route, steeds aanwezig, dat klopt. Die weg die ligt er, daar moet je omheen kronkelen als klompen pad loper. Hulde dus toch voor de manier waarop het pad is bedacht/uitgezet.
  Dan nog de kwestie van de achtergelaten zakdoekjes, waarover ik las in een reactie. Wat mij veel meer stoort zijn de weggeworpen plastic verpakkingen en de lege flesjes die ik meerdere keren tegenkwam. Die zakdoekjes worden wel opgenomen door de natuur. Het plastic dus niet. Ik neem toch aan dat de klompen paden lopers die dingen wel mee terugnemen in hun rugzak.

 24. Geen mooi klompenpad.Veel brandnetels onderweg.En stuk verkeerd gelopen daar we niet over de houten brug konden.Eerste was goed aangegeven met een omleiding maar later ineens niet meer.Ook jammer dat we veel over de verharde wegen moesten.Onderwrg kwamen we ook nog een bijennest tegen in de grond vlak bij het looppad!!

 25. Vanmorgen op tijd dit pad gaan lopen ivm de hitte. Afwisselend en mooi, dat zeker. Maar de A1 was in hevige en mindere mate steeds te horen. Ik heb maar een luisterboek geluisterd terwijl ik het juist zo heerlijk vind om de vogels en de stilte te horen. Dat was een min punt aan deze route. Ik wil toch nog een keer de vlonders over lopen dus hier kom ik nog een keer voor terug. Hopelijk gaat natuurmonumenten hier snel mee van start.

 26. De Veluwe. Mooiere gebieden voor een wandeling in Nederland zijn er nauwelijks. Het gebied rondom Oosterhuizen biedt een heerlijke wandeling met een gebalanceerde mix tussen bos, weiland en moerassig gebied. Het vlonderpad is weliswaar gesloten wegens onderhoud. Nieuwsgierig als we waren hebben we dit pad toch gelopen. Met uitzondering van een paar weggehaalde planken is het pad prima begaanbaar. Ik krijg de indruk dat met het onderhoud nog altijd moet worden begonnen. Enig minpunt zijn de kilometers parallel aan de snelweg. Heel erg storen doet het niet, maar toch……in zo’n groot natuurgebied moeten de snelwegen toch omzeild kunnen worden.

 27. Dit leuke pad voor een tweede keer gelopen. Jammer dat dit keer het vlonderpad was gesloten ivm met werkzaamheden. Wie het leuk vindt om het hele pad te kijken dit kan hier https://youtu.be/qFP8xdma1oU

 28. Een erg aardig, afwisselend klompenpad. Wel aardig wat asfalt. Het gedeelte door het Beekbergerwoud is, begin mei, nog steeds afgesloten.
  Een video is binnenkort bezien op mijn YouTube kanaal: StevenB3.0

 29. Prachtige route, heel afwisselend.
  We waren even in de fout gegaan bij het beekbergerbos, maar dat lag aan ons.
  Duidelijke bewegwijzering. Top.

 30. Prachtig pad, jammer van het vlonderpad en dat het hetstel zo lang duurt, het lijkt wel of het om de delta werken gaat, zo,n enorme klus is dat toch niet? Ook als je uitsluitend het beekbergerwoud bezoekt is het ontbreken van het vlonderpad erg jammer.

 31. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op de berichten over het vlonderpad. Deze blijft i.v.m. de veiligheid voorlopig nog afgesloten. Zoals al in de app en op de website is vernoemd, is hierdoor een stukje van de route van het Albapad tijdelijk niet toegankelijk en is er een omleiding/alternatieve route. Volg hiervoor de route aanwijzingen ter plaatse. Ook de kaart op de website en de app zijn hierop aangepast.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 32. Mooie route. Verwarrend wellicht is dat Natuurmonumenten spreekt over tot het voorjaar, wat de indruk wekt dat het vlonderpad in de lente weer bereikbaar zou moeten zijn. Klompenpaden heeft het over tot en met, dat kun je zien als drie maanden langer dan Natuurmonumenten schrijft.

 33. Vanmorgen dit pad gelopen. Ik vond het erg mooi en afwisselend en goed bewegwijzerd.
  Is al duidelijk wanneer de vlonders hersteld worden?

 34. Leuk en veelzijdig pad om te lopen. Een van de hoogtepunten is toch wel het vlonderpad in het Beekbergerwoud. Deze is echter gesloten. Ik ben toch even gaan kijken. De vlonders zijn inderdaad in zeer slechte staat en aan het begin van de vlonder zijn planken verwijderd om toegang (zo goed als) onmogelijk te maken. Is gewoon gevaarlijk, dus niet doen.
  Ter plekke (en op de website van natuurmonumenten) is aangegeven dat het vlonderpad tot het voorjaar van 2020 gesloten zal zijn. Er is echter nog geen enkele aanstalten gemaakt om de vlonders te vervangen en gezien de lengte van de vlonder en de slechte bereikbaarheid zal dit zeker nog maanden gaan duren. Jammer, want het is echt super mooi.
  De rest van het pad is ook veelzijdig. Stukken langs de A50 inderdaad, maar daar heb ik me totaal niet aan gestoord.

 35. Vorige week dit mooie pad gelopen met prachtig wandelweer. Kom weinig mensen tegen. Goed bewegwijzerd. Complimenten aan de mensen die het pad aangelegd hebben en onderhouden.

 36. Denk de verkeersgeluiden van de A50 weg evt. het kanaal en bedenk hoe het lanfschap er twee eeuwen geleden uitzag. Een nog steeds door mensenhand gevormd landchap maar verrassend veelzijdig. Het klompenpad boeit omdat de makers er in geslaagd zijn in het versnipperde gebied je elke keer weer een ander landschaps juweeltje te laten zien wat je normaliter niet op zou vallen.

 37. Vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtig weer, zonnetje met lichte bewolking. Jammer inderdaad van de geluidshinder van de A50, maar dat moet je maar opzij zetten. Wij zijn de route linksom, dus tegen de klok in, gestart. De geasfalteerde verbindingswegen waren vandaag druk bereden wat het niet fijn maakt om te lopen. Heel jammer ook van de omleiding in het Beekbergerwoud. Tot het voorjaar van 2020 is de route over de vlonders tijdelijk afgesloten. Hierdoor is het niet helemaal duidelijk hoe te lopen, waardoor wij een klein stukje verkeerd gingen, maar daar kwamen we al snel achter met de kaart en de app. O ja en op maandag is de horeca aan het Kanaal, de Nieuwe Ruysch, gesloten. Voor ons was dit een aardig ommetje. Misschien nog een keer in een ander jaargetijde.

 38. Vandaag dit pad gelopen, maar wij vonden het geen giller.
  Het geluid van de snelweg was storend aanwezig tijdens grote delen van de wandeling.
  Wellicht niet het juiste jaargetijde om dit pad te lopen.
  Mistig en geen bladeren aan de bomen.
  Pad was prima gemarkeeerd.

 39. 18-09-2019 dit pad gelopen. Heel afwisselend qua omgeving. Prachtige wandeling. Gewandeld met zon, bewolking en een spatje regen. Zeker een aanrader voor andere wandelaars.

 40. 12 september gelopen. In Nederland ontkom je niet altijd aan stukjes langs drukke wegen. Zo loop je in het begin ongeveer een half uur aan beide kanten van de A50. Maar dit is geen “wandelcorvee” omdat je door een bos loopt. Het parcours zou overigens wel verbeterd zijn als hier paadjes iets dieper in het bos worden gekozen. Verder een afwisselende route. Horeca halverwege bij het kruisen van het Apeldoorns kanaal. Langs het vlonderpad stond de watermunt in bloei. Verder nog Cosmea, Ganzenbloem en Coreopsis in bloei. Met korte broek aan was het wel prettig om een wandelstok mee te hebben om opdringerige brandnetels weg te duwen.

 41. Vandaag 1 september dit prachtige klompenpad gelopen.
  Wat een afwisseling qua landschap. Echt een aanrader.
  Ik weet zeker dat ik het pad vaker ga lopen.

 42. 4-8-2019 dit pad gelopen. Prachtig mooie route door mooie stukken natuur. Met name de uitkijktoren in het beekbergerwoud. Hier loop je over de vlonders. Hier en daar een paar vervelende braamstruiken die ver het pad groeien, maar wij lopen altijd de klompenpaden met een lange broek, dus geen probleem.
  Lekkere koffie en tosti gegeten bij Hallo holle Gijs.

 43. Vandaag, onder een prachtige wolkenlucht en af- en toe zon, heerlijk gewandeld.

  We hebben de korte versie gedaan en zijn bij het dorpshuis in Oosterhuizen gestart. Wij vonden het in ieder geval een prachtige wandeling. Veel bos, veel groen en langs diverse sprengen en beekjes. Heerlijk.

  De bloei was al uit de meeste planten maar toch voelde het heerlijk zomers en zoemden de vlinders, bijen, libellen, krekels en nog duizend andere insecten ons om de oren.

  Het pad is uitmuntend voorzien van pijlen en anders biedt de app duidelijkheid over de richting.

  Geen last gehad van provinciale wegen en het stuk langs de A50 is niet overdreven lang en gaat door bos waardoor wij er weinig van merkten.

  Wat ons betreft (inmiddels tientallen klompenpaden gewandeld) een dikke aanrader.

 44. Vanmorgen samen met een vriendin deze route gelopen . Prachtige route. Jammer van de regenbui die we op ons hoofd kregen. Aandachtspuntje de steigers in het beekbergerwoud. Vindt dat ze op sommige plekken erg slecht worden.

 45. Vandaag deze route gedaan vanaf camping Vinkenkamp.
  Prachtige route!

 46. Vandaag een gedeelte van het Albapad gelopen. 6,5 km. Ten oosten van het kanaal. Route is mooi maar bijzonder slecht onderhouden. Paadjes praktisch dichtgegroeid met gras, brandnetels en uitlopers van bramenstruiken.(meters hoog)
  2 personen dikke hand vanwege de brandnetels en 1 persoom met 2 teken.
  Men waarschuwt voor teken. Nou, op dit pad kun je ze oplopen.
  Dus vrijwilligers, aan de slag !
  Als het pad gemaaid en weer normaal begaanbaar is, ga ik de hele route lopen. Want het gedeelte dat ik gelopen heb was echt de moeite waard.

 47. Mooie afwisselende route. Vanaf het startpunt bij het dorpshuis zijn wij tegen de klok in gelopen. Het mooiste stuk is dan aan het einde. Let wel op voor tekenbeten. Diverse paadjes door hoog gras en helaas had ik een teek.

 48. Vandaag deze klompenpad vanuit camping De Bosgraaf gewandeld,precies 15 km gelopen in mooie omgeving! Bij het paaltje aan de kattenhuul,er staat wel klompenpad bordje,maar geen pijltje aangegeven. Gelukkig heb ik app even opgezocht voor het goede richting! Kortom mooi route!

 49. 22april 2019
  Wij hebben deze route vandaag gelopen.
  Het was super mooi wéér en de route was mooi en gevarieerd…complimenten!!
  Zekers voor herhaling vatbaar maar dan in een ander seizoen.

 50. Beste mevrouw Tineke Monshouwer en andere wandelaars,

  De Klompenpaden zijn zowel linksom als rechtsom te lopen. Met het aanleggen van de routebewegwijzering wordt altijd geprobeerd om de kosten en het onderhoud zo laag mogelijk te houden en wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van al aanwezige palen of lantaarnpalen. Ook wordt daarom vaak zowel de linksom als de rechtsom bewegwijzering aan beide zijden van dezelfde paal aangebracht. Daarom kan de bewegwijzering zich de ene keer aan de linkerkant bevinden en een andere keer aan de rechterkant van de weg. En soms is het wel/niet kunnen plaatsen van palen ook afhankelijk van toestemming van de grondeigenaren.

  Hopelijk verklaart dit voor u waarom de routebewegwijzering niet altijd aan de linkerkant van de weg staat.
  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 51. Vandaag dit klompenpad gelopen. Hebben met de klok meegelopen. Mooi afwisselend pad. Vooral het Beekbergerwoud was een verrassing. Alleen één ding moet me van het hart. In verband met de veiligheid is ons geleerd om buiten de bebouwde kom links te lopen. Helaas staan de aanwijzingen van het klompenpad rechts. Dan moet men oversteken om te kijken welke richting men moet volgen. Dit is ons opgevallen dat dit bij de meeste klompenpaden nog steeds het geval is. Verder mijn complimenten voor alle vrijwilligers.

 52. De route van het Albapad wordt perfect weergegeven. We hebben de app niet 1x hoeven te gebruiken.
  Veel variatie aan landschappen! We vonden het eerste deel (als je met de klok meeloopt) bij de A50 minder geschikt door het geluid van de snelweg.
  Het deel vanaf het Apeldoorns Kanaal is prachtig! Ook zijn er genoeg bankjes onderweg. Complimenten aan alle vrijwilligers voor dit mooie klompenpad.

 53. Wat prachtige wandeling zoveel variatie in de natuur , een genot om er doorheen te wandelen!
  Complimenten aan de makers!!

 54. Complimenten voor de goede markering van het pad en de vele goed geplaatste bankjes.
  Beekbergerwoud is een postzegel (maar wel een mooie). Jammer van die A50…

 55. Wij hebben met veel plezier jullie mooie pad gelopen. Behalve op het bord bij het dorpshuis stonden alle klompjes logisch en secuur aangegeven. Veel afwisseling in het landschap, mooie vlonderpaden en leuke stukjes door het bos. We gaan de route zeker nog eens in het voorjaar lopen. Lekker tussen de koeien dan. Bedankt!

 56. Op 4 januari 2019, enigszins guur en koud, dit pad tegen de klok in gelopen. Gestart in de omgeving van Camping de Bosrand met het doel halverwege bij Eetcafe De Nieuwe Ruysch te lunchen. De wandeling heeft wel wat veel verharde wegen en een aantal daarvan waren (vandaag) redelijk druk bereden. Om met kinderen daar te wandelen lijkt met niet prettig en het maakte maar matig enthousiast. Na verloop van tijd kwamen we door het Beekbergerwoud en daarmee had deze route gelijk aan aantrekkelijkheid gewonnen! Wat een mooi gedeelte en wat leuk om over zoveel (lange) vlonderpaden te lopen. Aangekomen bij het eetcafe bleek deze, in afwijking van de openingstijden op hun site, gesloten. Het laatste stuk vanaf de Oosterhuizerenk liepen we tegen de wind in. Het is een prachtig open gedeelte met zicht op de zandduinen maar het was even bikkelen tegen de gure wind. Zeker een route die de moeite waard is.
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 57. Beste gastenboek schrijvers Jacques en Truus,

  Graag reageer ik even op jullie bericht van 7 november 2018 over Restaurant De Roseboom. Dit is inderdaad geen startpunt. Het is een rustpunt. Het startpunt van het Albapad is het Dorpshuis Oosterhuizen. Beide punten staan juist vermeld op zowel de website, in de app als in de folder. We zullen het punt dan ook niet van de site halen. Wat betreft het pontje. Dat was indertijd inderdaad een van de ideeën, maar dat is niet gerealiseerd.

  Leuk om te horen dat jullie hebben genoten en het een mooie route vinden. Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  medewerker Beheer Klompenpaden Gelderland

 58. Goedemiddag,

  Wij hebben deze MOOIE route ook gelopen.
  Het startpunt bij Restaurant De Roseboom klopt alleen niet want hier kunt je NIET starten
  Volgens een van die mensen daar is het wachten op de Gemeente voor een pontje om aan
  de andere kant van het kanaal te komen.
  Zou een tip zijn om dit punt voorlopig van de site af te halen.
  Verder hebben we genoten van deze mooie route.

 59. Bezte “klompenpad lopers”

  Wij gaan morgen deze route voor het eerst lopen. Zo leuk wij kijken er naar uit
  Later meer.
  Ps wij lopen het liefst klompenpaden

  Warme groet Joke Drost
  ?

 60. Met een deel van ons ‘ wandelcluppie ‘ (vrijwilligers van het Horsthoekerpad Heerde) de maandelijkse wandeling, het Albapad gelopen. Dit keer met 4 grijze kerels gestart bij het Dorpshuis, vrijdag 19e oktober rond half tien.
  Een alleengaande loper startte gelijk maar was al snel uit zicht door zijn tempo. Tegen de klok in en mooi weer.

  Gewoon een prachtroute, afwisselend en euh veel bankjes- mooie houten ook – merkten we al gauw. Had invloed op onze loopsnelheid. Uitnodigend, dus regelmatig effe zitten. Euh , mindfulness of euh – gewoon met koffie erbij wat ouwehoeren? Bankjes op een route zoals hier klasse!
  Het Beekbergerwoud in herstel – nadat ene Barend(?) het oerbos in de 19e eeuw had laten kappen voor landbouw.
  Tja, in ieder geval wordt het nu weer mooie natuur. De uitkijktoren, we zagen riet en groen en leuke paden van houten en grote stenen. Moeras, nu (nog) droog. Een stukje Apeldoorns Kanaal met haar geschiedenis. Kennen we ook in Heerde , stukjes langs het Horsthoeker- en het Vosberger pad.
  Langs weilanden met een geweldige stier met zijn dames. De spoorlijn in een open gebied – geen stoomtrein helaas. Een klein omweggetje door een bosje met camping, grappig. Het Albameer deel laten liggen, gezien dit heen en terug langs zelfde weg ging. Waren zo om goed half twee weer bij het Dorpshuis terug.
  Nogmaals we hebben genoten van jullie mooie klompenpad. Groeten van Horsthoekerpad-groep Heerde.

 61. Op zondag 30 sept.’18, een prachtige zonnige dag, niet té heet, liepen we het Albapad. Wat hebben wij genoten !
  Daarom heel veel dank aan allen die dit mogelijk maakten, m.n. de vrijwilligers die het pad controleren en onderhouden !!!!!!!!
  – De route was perfect te volgen. Nergens ontbrak iets.
  – Wat waren er verrassende stukken.
  Hoewel we de directe omgeving door onze fietstochten redelijk kennen, was het toch “nieuw”
  – De informatie uit de folder gaf ons weer meer zicht op onze prachtige Veluwe rand.
  Nogmaals heel veel dank.

 62. Vandaag het Albapad gelopen. Inderdaad veel afwisseling, maar jammer dat je bijna overal het geraas van auto’s hoort. Onderweg lekker gepauzeerd bij hallo bolle Gijs (staat niet op de kaart).
  Het pad is in z’n geheel goed bewegwijzerd.

 63. 2 september het Albapad gelopen met 4 personen. Mooi pad wat ze weer voor elkaar gebokst hebben die vrijwilligers. Heel veel afwisseling. Jammer dat het beekberger woud nog zo,n droge uitstraling had. Het was weer een toppertje. En het was zo leuk want de stoomtrein tufte er ook lustig op los die dag. Dank aan de vrijwilligers maar weer. Die hebben het weer mogelijk gemaakt . Wandel groet Fam. Nieuwenhuis.

 64. Wat een prachtig pad, slingerende paadjes langs kabbelende beekjes. Afgewisseld met stukjes bos en zand verstuiving. Heel veel bankjes onderweg en ook van die mooie bruggetjes. Een ijsje onderweg van onze gastloper Audrey. En het uilen huisje ook bijzonder. Wel jammer dat de afstand in kilometers niet meer op de bewegwijzering staat.

 65. Afgelopen week hebben we dit prachtige pad gelopen, goed bewegwijzerd, hulde aan de vrijwilligers.

  Het stuk bos langs de beek wordt wel verstoord door het geluid van de A50, dat is het enige minpuntje aan deze route.

  Vooral niet afkorten Beekbergwoud mag je niet missen.

  Wij vinden het aanrader

 66. Wat hebben wij genoten van dit mooie klompenpad. Wat een afwisseling. Mooie banken op de route en een prachtige uitkijktoren. We gaan hem zeker nog een keer in de andere richting lopen.

 67. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een mooie route met veel afwisseling. Dat is wat het wandelen zo leuk maakt! Het is aan te raden om een lange broek aan te doen vanwege de vele brandnetels. Je ontkomt er niet aan, je moet er dwars doorheen lopen. Het enige minpuntje van deze route is dat je op veel plekken de herrie van de snelweg hoort. Voor de rest is het beslist een aanrader!

 68. Afwisselend pad met wel veel brandnetels momenteel. Een voordeel is dat het er stikt van de bramenstruiken! Het is wel aan te raden om de hele route te lopen, het pad gaat n.l. bij Beekbergerwoud over vlonders. Alleen stond het daar nu bijna droog wat wel weer jammer was. Wij gaan hem zeker nog een keer lopen!

 69. Dit relatief nieuwe klompenpad is zeker een aanwinst. Gestart vanaf cafe “de nieuwe Ruysch” , met de klok mee. Prima aangegeven route. Ik liep met een aantal mensen uit de regio, en die waren verbaasd over wat dit klompenpad te bieden had; veel afwisselende landschappen, mooie nieuwe paadjes, veel bankjes, de stoomtrein, kortom zeer aantrekkelijk! Het stuk door het (toekomstige) Beekberger oerbos met uitkijk toren was ook zeer mooi, alleen was door het droge weer van de laatste tijd helaas het waterpeil daar wel flink gezakt. Al met al is dit pad een aanrader!

 70. Genoten van de vele afwisselingen van dit pad. Zo loop je door weiden en maisvelden, dan weer langs het Apeldoornse kanaal of door het Beekbergerwoud. Daar een grote groep ooievaars gespot.
  Om wat extra kilometers te maken gestart bij camping de Bosgraaf en had dezelfde ervaring als Dick. De teruglooproute naar de camping staat nergens aangegeven. Het betreft in principe 2 lange rechte stukken en met gebruik van de app komt het altijd goed; maar wel opmerkelijk dat dit ontbreekt.

 71. Gisteren dit pad voor de 5e keer gelopen. Nu vanaf camping Bosgraaf. Ik had op de kaart gezien dat er een grote plas (Albaplas) was, kan ik daar na het lopen een duik nemen dacht ik en hoef ik niet naar Bussloo. Jammer….privé-terrein.
  Er wordt aan de rand van deze prachtige plas wel gebouwd. Iets met een stevige fundering. Komt hier een hotel zodat meer mensen kunnen genieten van deze plas?
  De bewegwijzering van de aanlooproute is slechts in één richting, dus op weg terug opletten.
  Aanvankelijk dacht ik dat dit pad veel onderhoud zou vergen, maar door de droogte is het pad nog goed te lopen, m.i. zonder al te veel onderhoud.
  De aanlooproute is 2,5 km, deels asfalt en deels grint.

 72. Vandaag, 1 augustus 2018, dit klompenpad gelopen. Een zeer afwisselende route……beetje asfalt, veel langs sloten en weilanden, door bos en het prachtige natuurgebied Het Beekbergerwoud. Mooie paadjes door dit gebied, veel over bruggetjes en zwerfkeien. Maar goed te doen. De bewegwijzering is perfekt. We zijn nergens verkeerd gelopen. In de gemeenschap Oosterhuizen is er verder geen horeca. Inderdaad wel goed parkeren bij het Dorpshuis. Dat we verder geen andere wandelaars tegenkwamen lag ongetwijfeld aan de temperatuur van bijna 30 graden.

 73. vandaag, 22 juli 2018 het Albapad gelopen. Prachtig weer en een fantastische route. Het Beekbergerwoud is geweldig om te wandelen. Maar ook de andere delen van het pad zijn de moeite waard. Dit was ons 67ste pad en mijn dank gaat uit naar al die vrijwilligers die zoveel moeite hebben gedaan en nog doen om deze paden uit te zetten en bij te houden.
  Prachtig. En bedankt voor alles.

 74. Vanochtend met z’n vieren dit pad gewandeld. De zon en wolken liepen mee, was helemaal perfect. Super zoals dit pad is bewegwijzerd: de start is een heul klein beetje lastig, de rest is een eitje. Fijn dat er mensen zijn die dit voor ons verzorgen, zo maar voor niets! Café Ruisch gaat trouwens pas om 11 uur open, dus vertrek niet te vroeg (of neem zelf koffie mee). Wat een leuke afwisseling van zand, gras, berm, bos, zon, schaduw, moeras biedt dit pad! We hebben er echt van genoten en gaan het in een volgend seizoen weer eens overdoen.

 75. Op deze zonnige zomerdag dit nieuwe pad gelopen. Gestart bij het Dorpshuis in Oosterhuizen, waar je goed kunt parkeren. Het is een prima aangegeven wandeling (2 keer twijfel over welke pijl van de 2 we op het bordje moesten aanhouden), helemaal met de app bij de hand.
  Het is in de omgeving van de A50, maar dat hindert echt niet. Wat een rust en uitgestrektheid. Zeker in het Beekbergerwoud. De natuur is volop in bloei en groei. We zagen verschillende roofvogels, mooie vlinders en veel vee in de weilanden.
  Een pad ook met allerlei wetenswaardigheden.
  De oversteekjes zijn geweldig. Her en der een bankje om van de rust, wijdsheid en natuur te kunnen genieten.
  Jammergenoeg staan de bordjes aan overwegend aan de rechterkant van de weg. Dat is opletten geblazen, omdat we toch hebben geleerd links van de weg te lopen….maar dat went gauw.
  Bedankt vrijwilligers!

 76. Het Albapad is een prachtig uitgezet klompenpad. Echt een knappe prestatie van de routemakers en dat met het voortrazende verkeer over de A50 in de buurt. Ik heb genoten van een zeer gevarieerd landschap. Onderweg kwam ik diverse wetenswaardigheden te weet, waar ik nog nooit van had gehoord. En die ik ook nog nooit had gezien zoals de stuifduinen rond de Oosterhuizerspreng en het huis van Wilma Vermaat. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de route door het nieuwe natuurgebied Beekbergerwoud. Het lijkt er op dat Natuurmonumenten er in is geslaagd om de oude glorie van het laatste oerbos in Nederland te laten herleven. Ik genoot in elk geval van deze prachtige wildernis. Een minpuntje slechts. De route bij het startpunt in de buurt van het informatiepaneel staat een beetje ongelukkig aangegeven. Ik liep regelrecht in het met heggen omgeven kleine plantsoen in. Gelukkig hielp een vriendelijke mevrouw mij op weg. Wellicht kan hier nog eens naar gekeken worden.

 77. Vandaag het gedeelte Beekbergerwoud gelopen, wel een mooi gebied veel variatie in beplanting en grassen, vlonders behoeven enig onderhoud, heerlijk rustig gewandeld in de miesserige regen. nadien het Zuidelijke gedeelte met heerlijk zonnig weer, gebied Achterste kerkweg, langs de spoorlijn, Wilmalaantje, het bosgebied Munsterman, langs de Oosterhuizerspreng, onder de A 50 door naar het Dorpshuis. Totaal…….een prachtig mooi uitgezette wandeling, waar de heren nog veel werk hebben de diverse paden zo te houden ………….succes daarmee. Als men goed op de bordjes blijf letten kunnen er weinig problemen zijn . ( div. foto’s op FB )

 78. Wij liepen op zaterdag 2 juni deze nieuwe fraaie route. Prachtige bruggetjes en overstapjes. Daar is een hoop tijd en creativiteit in gestopt. Chapeau!
  Qua aanwijzingen vonden we het af en toe wat complex en ongemakkelijk de route te (blijven) volgen (al is en blijft de app altijd handig!). De richtingpijltjes op de markeerklompjes zijn hier en daar een tikkie onlogisch. En de routeverkorter na het eetcafé (met de klok mee) is qua keuze onnavolgbaar, omdat ELKE richting als “routeverkorter” wordt aangeduid…

 79. Mijn vrouw en ik hebben ook op 3 Juni een gedeelte van het bijzondere mooie pad gelopen, vanaf het Startpaneel bij het Dorpshuis, richting de Hanekerweg bordjes gevolgd, tot we uitkwamen bij de oversteek van de Beekbergerbeek, daar lag een paal met bordje in het gras, we liepen weer richting naar de Hanekerweg lag er nog een paal met bordje in het hoge gras, ik heb de 2 palen langs de beek gelegd zodat ze zichtbaar zijn ( heb dit direct gemeld bij onsoosterhuizen.nl ) hopende dat dit weer verholpen word. Verder dit gedeelte een prachtig stuk precies zoals een klompenpad moet wezen. Dinsdag ga ik het andere stuk wandelen……….ben benieuwd. groeten aan de uitzetters. Foto’s op mijn F.B pagina.

 80. Vanochtend dit pad tegen de klok in gelopen. Mooi omgeving i.h.b. het Beekbergerwoud. Het is inderdaad een sprookjesachtige wildernis!
  Helaas is een paal met schildje e.d. uit de grond getrokken. Misschien is het goed om dit te herstellen. Bij Beekbergerwoud zou meer paaltjes geplaatst mogen worden, want door de extreem hoge struiken heb ik een paar paaltjes niet kunnen zien en hierdoor ‘n stukje verkeerd gelopen. Gaarne aandacht hiervoor en tenslotte dank aan alle vrijwillgers die dit mogelijk hebben gemaakt om door deze prachtige omgeving te kunnen wandelen!

 81. Vanochtend dit pad gelopen; een verrassing door het afwisselende landschap en gebruikte elementen van deze uitgekiende route! Stevig schoeisel noodzakelijk.

 82. Tijdens de wandeling heb ik een zonnekap van een fototoestel gevonden. Waarschijnlijk van jullie.

 83. Als fanatiek klompenpadlopers en inwoners van Apeldoorn, dit pad meteen vorige week op ons lijstje gezet. Vandaag was het dan zover. We hebben genoten. Een mooi afwisselend en zeer goed bewegwijzerd pad?Leuke en stevige overstappers ook.
  Het oversteken bij café Ruysch vonden we wel even een uitdaging. Goed uitkijken daar.
  Dank aan alle mensen die ervoor zorgen dat wij zo heerlijk kunnen wandelen.

 84. @Dick & Jennie. Ik heb em zaterdag ook gelopen, maar heb niets gevonden.

 85. Nog even dit: Ben tijdens de wandeling “Albapad” zaterdag 2 juni de zonnekap van mijn fototoestel verloren. Mocht iemand hem vinden? Laat het me maar even weten.

 86. Vanmiddag onder een grijs wolkendek (wel een aangename temperatuur) deze wandeling gedaan. Heel mooi afwisselend en goed te belopen. Vooral het Beekbergerwoud vonden we een prachtig stuk. De rust en het gezang van de vogels was heerlijk. Toch een klein nadeel vonden wij het stukje rond de A50 met het geruis van auto’s en motoren.
  Voor foto’s: http://www.dickdrost.nl/fotogalerij

 87. Is iemand zijn jack verloren op dit pad? Ik heb het gevonden op 1 juni. 0651128867.

 88. Gisteren dit mooie klompenpad gelopen.Ik kende de route door het beekbergerwoud al,dus dat is een nadeel,maar voor wie het niet kent is deze route heel mooi.Het mooiste stuk is van het beekbergerwoud naar eetcafe de nieuwe Ruysch,fantastisch door de weilanden! helaas zijn de bordjes met de routeverkorter erop wat verwarrend met al die pijltjes,Beter is aparte bordjes zoals dat bij andere klompenpaden wel het geval is.Verwachtte bij een beekje in het bos bij de A50 een heel mooi bruggetje te moeten oversteken maar dit was niet het geval.Ook mooie vergezichten achter Oosterhuizen!

 89. In verband met de warmte vanmorgen om 7 uur gestart bij het Dorpshuis met de klok mee. Een echt klompenpad met als hoogtepunt natuurlijk het Beekbergerwoud, prachtig. Wat mij zoal opviel: Dit pad vergt veel onderhoud, denk ik. Hopelijk wordt dat niet klagen over een paar maanden. De overstapjes zijn zeer solide. 38% is asfalt, maar wel rustige wegen. Dit pad is goed te combineren met (een deel van) het Klarenbeekpad.
  Minpunt: eerste half uur veel lawaai van de A50, en later nog wat geruis van die snelweg. Andere delen van dit pad zijn juist zeer stil. meerdere paden op de Veluwe hebben “last” van die A50.
  Ik heb 3 niet zo belangrijke opmerkingen over de bewegwijzering.
  1. Net na het teruglopen onder de A50 staat een bordje rechts met pijl omhoog. Is dat voor de wandelaars die de andere richting lopen? Dan moet dat bordje een kwartslag naar links, lijkt mij.
  2. Even voor de Woudweg staat bij een overstap de pijl naar boven, dus rechtdoor naar Kistjes verhuurbedrijf. Dat is niet juist, pijltje moet naar rechts wijzen. daardoor een stukje extra gelopen.
  3. Op de Hanekerweg moet je op een gegeven ogenblik scherp linksaf (bij verkorte route rechtsaf). dat bordje moet eigenlijk een kwartslag naar links, dan loop je er tegenaan.
  Al met al een heel mooi pad, voor mij wel wat kort. Kom zeker nog eens terug om samen met de hoofdroute van het Klarenbeeksepad te lopen, dan m.i. ongeveer 23 km. Bedankt iedereen. En vrijwilligers: een uitdaging om dit pad mooi te houden.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.