Alemschepad

Wandeling: het Alemschepad (8 km).

Startpunt: Herberg het Hart van Alem, Sint Odradastraat 5 in Alem. Ook parkeermogelijkheid vlakbij gelegen Eetcafé Aan de Maas, Jan Klingenweg 3 in Alem.

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk in Alem

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Zandslagenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij hebben het pad linksom gelopen.
  Niet alle bordjes zijn nog duidelijk zichtbaar door o.a. hoge grasbermen en verdwenen stickers. Op sommige plekken was het pad gangbaar gemaakt doordat het hoge gras weg was gehaald.
  Erg leuk en afwisselend pad met in deze tijd de vele meidoorns die in bloei staan. Veel mooie vergezichten, leuke zitjes onderweg en o.a. de zwartkop en nachtegaal gehoord.

 2. Let op; de “lussen” (2) op dit pad zijn momenteel niét toegankelijk door het vele water op de akkers en weilanden. Wij moesten ná een nat pak tóch omkeren om het pad een stuk terug te lopen en de route op te pakken. Als je verhard blijft lopen gaat het goed. Een leuk pad!

 3. Mooie wandeling! Weliswaar lange stukken over asfaltdijken, maar die bieden wel mooi uitzicht. Vooral de kronkelpaadjes langs en door bosranden en kreupelhoutbosjes zijn mooi. De vele meidoorns zitten in deze tijd van het jaar vol bessen en zijn een lust voor het oog. De informatie over het dakpannenmuseum is niet meer up-to-date; het kerkje staat leeg.

 4. Beste Anja,
  Helaas is het informatiebord van het Alemsche klompenpad “even “verwijderd. De houten palen zijn aan vervanging toe. We wachten op nieuwe palen, dan kan het bord weer terug op zijn plaats. Met vriendelijke groet, de coördinator van het Alemsche klompenpad

 5. Vandaag dit leuke pad gelopen. We konden alleen het bekende startbord niet vinden. Is deze weggehaald?

 6. Prachtig pad! Een van de mooiere! Afwisselend
  landschap en tussen de koeien door We hebben ervan genoten

 7. Liep op 30 juni dit pad. Het prachtige zitje na ongeveer 3 kilometer had ik nog niet nodig maar het was zo uitnodigend om midden in het heggengebied even te rusten. Fijn plekje. Grasmus gehoord, de eerste atalanta’s gezien.

 8. Vandaag dit prachtige pad nogmaals gelopen. Ik vind het een ‘lente’ pad.
  Tip1 herberg hart van Alem is onregelmatig open in de weekenden. Zeer gastvrij en heerlijk lunchen. Check hun website!
  Tip2 als je tegen de klok in loopt en je komt uit het struin pad de dijk op: loop dan niet boven over het asfalt langs de drukke dijk.
  Maar blijf beneden lopen/ struinen. Wit/ rood lange afstandspad. Kan tot het pontje.

 9. Op een zonnige, maar frisse Hemelvaartsdag (18-05-23) dit klompenpad gelopen. Prachtige omgeving
  en mooie afwisselende wandeling. Aanrader!
  De herberg Het hart van Alem is gewoon open, dit in tegenstelling wat de website staat.
  Mooie locatie met vriendelijke bediening. Ook een aanrader!

 10. Renee
  vandaag 29-04-2023 de route gelopen het is goed te doen. Vele bloemen in bloei en door de uiterwaarden zeker aan te raden.

 11. Leuke wandeling. Geeft ‘het eiland gevoel’! Rondje door uiterwaarden zeker niet overslaan. Dit wil men gaan afgraven voor zandwinning! Wij steunen de burgers van Alem: NIET DOEN! Let op vogelhuismannetje en -vrouwtje in de bomen😉

 12. Vandaag met veel wind onderweg dit pad gelopen. Was zeer afwisselend en mooie vergezichten. Vanwege de wind was 8 km wel genoeg. We zijn lekker door en uitgewaaid tenminste. De paden door de weilanden waren wel modderig maar dat hoort bij deze tijd. We hebben twee keer het kaartje geraadpleegd. Verder was de route prima aangegeven.
  Het restaurant was nog niet open maar we zijn naar Rossum gegaan. Bijna 3 jaar terug waren we daar voor het Zandslagenpad. Op de dag dat heel Nederland op slot ging vanwege de Corona pandemie. Toch bijzonder om daar op terug te kijken.

 13. Begin september deze route gelopen op een mooie zonnige zondagochtend. Heel leuk pad langs de Maas en Alem is een schattig dorp. Wel wat asfalt maar dat stoorde ons niet. Ook een leuke soort van heksenvogelverschrikker in een veld langs de route. Zeker de moeite waard om deze route te lopen, dank voor het uitzetten!

 14. Ongeveer een jaar geleden deze route ook gelopen, mooie route maar meer asfalt dan we gewend zijn bij klompenpaden. Als je over de dijk aankomt konden we het pad naar beneden dat stuk bos in niet vinden. Paaltje stond ergens in hoog gras waardoor hij niet zichtbaar was maar via een paadje iets verder weer terug op de route gekomen. Wel leuke afwisseling met stukjes bos weilanden water etc.

 15. N.a.v. vraag Peter van Grinsven:

  Beste Peter,

  Dank voor uw berichtje over de staat van de bewegwijzering bij het Klompenpad. Ik meld dit aan de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep. Zij lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid. Met een berichtje zoals dit kunnen we gezamenlijk zorgen voor Klompenpaden als kwalitatief hoogwaardige wandelroutes.

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  Het aanbrengen van markeringen blijkt lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling. In geval van waterschapsgronden is het plaatsen van paaltjes t.b.v. bewegwijzering vergunningplichtig

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 16. afgelopen woensdag 11-05 het alemsche pad gelopen, wat een prachtige wandeling, ik heb een puntje wat u wellicht zou kunnen verbeteren.
  op de Veerweg (een dijk) waar geen voet/fietspad aanwezig is lopen wij, en misschien meerdere wandelaars links van de weg zodat we het tegemoed komend verkeer zien aankomen.
  op een bepaald moment is er een mogelijkheid om links naar beneden te gaan, dus van de weg af, wij hebben dat niet gedaan want wat verderop aan de overzijde op een lantaarnpaal zat de aanwijzing dat we rechts naar beneden moesten, dit is wat verwarrend. ik zou het logisch vinden dat op een dijk waar geen fiets/voetpad is, de de route aanwijzer links van de weg wordt geplaatst, dit om te voorkomen dat hij wordt gemist.
  zet op de site, of bij wandelingen dat in dit soort gevallen de route aanwijzing links van de weg te vinden is ik hoop op een positieve reactie van uw zijde

 17. Het Alemschepad rond Alem, niet ver van Zaltbommel, is eigenlijk een erg aardig klompenpad.
  Dorpje, weilanden, akkers, uiterwaarden, bos…. Dat iedereen valt over het asfalt begrijp ik wel, maar is niet helemaal terecht. Zeker wanneer het weer goed is, is dit een prima klompenpad om te lopen. Er stond weinig wind, de drone kon dus voor wat extra beelden zorgen. Ik heb mezelf deze Koningsdag prima vermaakt.

  video: https://youtu.be/U9RPSk8BLHE

 18. Een pittige koude dag en zon met wat sluierbewolking. Een goed bewegwijzerde route met groene bordjes. Mooi begin door een bosgedeelte en even daarna langs de dijk. De eerste paardenbloemen staan er al evenals de madeliefjes (niet weggeweest). Heerlijk met je hoofd in de wind langs de rivier bij de uiterwaarden. Klein beetje modder maar genoeg droge plekken om door te lopen. Daarna de rustige dijk op een flink stuk asfalt totdat je de Alemsche en Drielsche uiterwaard bereikt. Wat een prachtig gedeelte met uitzicht op “het gat van Sientje” een watergebied. En verrast door duizenden sneeuwklokjes die in dit gedeelte bloeien tussen de geknotte bomen in, dus wacht niet te lang nu ze er nog staan! De wandeling gaat dan weer richting Alem met mooie huizen en kerken. Vergeet niet de grafheuvel te bezoeken “de berg van Alem” waar de graven liggen van vooraanstaande families. De locatie om wat te eten/drinken is eetcafé Aan de Maas. Een mooie locatie in de jachthaven. Een fantastische dag zo tussen Maas en Waal gehad! Aanrader dit pad.

 19. Vorige week dit pad gelopen. Erg mooi, veel verrassende elementen: leuk dorpje, hele mooie oude knotbomen, maasheggen, bosjes, afgewisseld met open land met veel ganzen, 2 grote rivieren…. En een mooie afstand (8 km) met voldoende tijd om te genieten.
  Hartelijk dank!

 20. We hebben dit pad inmiddels al meerdere malen gelopen. Echt prachtige omgeving en leuke route zo langs de koeien op en het insectenhotel was ook goed volgeboekt;) complimenten aan de mensen die dit hebben bewerkstelligd! 👍

 21. Gisteren 28 sept. het Alemschepad gelopen en dat vandaag, uit enthousiasme, nog eens overgedaan, zij het in tegengestelde richting. Een mooie afwisseling van landschappen, bos, akkers, weilanden en vergezichten over de rivier.
  Met op z’n tijd een bankje. Ondanks enkele stukjesasfalt verdient dit pad ten volle het predikaat klompenpad. Met veel dank aan de organisatie en vrijwilligers die dit pad tot stand hebben gebracht.

 22. Genoten van deze mooie klompenpad ,1 van mn favoriete
  Heel veel gezien
  Paden goed bereikbaar
  Zeker een aanrader!

 23. Prachtig pad. Door het vele water van afgelopen weken wel natte voeten gekregen. No problem:)
  In 1 woord: geweldig

 24. Vandaag dit pad gelopen. De omgeving is prachtig, wel jammer dat het gras op sommige plekken zo hoog was dat we op de dijk moesten gaan lopen en dan is het soms moeilijk de bordjes te vinden maar wel genoten.

 25. Ik heb woensdag voor Hemelvaart dit prachtige pad gelopen. Wat veel afwisseling in een relatief korte route. Alles was goed aangegeven. Ik ben zwaar onder de indruk!

 26. Het overstapje is al gemaakt. Wat een heerlijk rustig klompenpad in het vriendelijke Alem. Prachtig oude uiterwaarden en bloeiende bermen; vooral onderlangs de dijk lopen. Genoten.

 27. Vandaag dit leuke en rustige pad met veel plezier gewandeld; dank aan allen die dit mogelijk maken! Een punt van aandacht: in het rondje in de uiterwaarden vanaf de Veerweg, na (tegen de klok in) het grasdijkje, ligt een overstap los.

 28. Vanmiddag het Alemschepad gelopen: leuke wandeling door een mooi en rustig gebied! Veel dank aan de vrijwilligers!!

 29. Vandaag dit pad gelopen. Hartstikke leuk. Zitten een paar verrassende stukjes in. Hier en daar nog wel drassig, maar niets schokkend.

 30. Gisteren dit ALEMSCHEPAD gelopen. Het was erg drassig richting het water wat niet te omzeilen was dus terug riching de dijk. De route was voor mij te saai, veel asfalt en de dijk was erg lang. Gelukkig was het zonnetje er en een mooie partij wolken. Het dorpje Alem was leuk.

 31. We liepen deze route tegen de klok in. De start is leuk, maar na een tijdje kom je op de dijk terecht en daar kom je niet meer vanaf tot de extra lus. Gelukkig liepen we met de wind in de rug op de dijk want het is onbeschut.
  Deze route heeft te veel verharde paden naar mijn zin om het een klompenroute te laten zijn.
  Alem is wel een leuk dorpje.

 32. Het Alemschepad is een klompenpad rond het West-Betuwse Alem voert je over meest onverharde paden langs een aantal aardige plekjes. Het pad is 8 km lang, sommige stukken zijn erg, erg modderig. Een groot deel van de dijk is te omzeilen wanneer je bij de noordelijke ‘slinger’ gewoon langs het water doorloopt totdat je een vaag pad richting het kleine bos ziet. Daar pak je de gewone route weer op.
  https://youtu.be/p_dY4yheB40

 33. We liepen vandaag het Alemsche pad. Het was wel drassig maar met een bleke zon goed te doen. Mooie vergezichten met rijen bomen aan de einder, langs het water met in de verte het veer. In de wei nog koeien, paarden en schapen. Mooie tocht!

 34. Misschien kwam het door het seizoen en het gure weer, maar ik vond dit helaas een van de mindere klompenpaden. Wel lekker rustig.

 35. Door de Corona ga je de natuur in je eigen omgeving meer waarderen. Wat mooi dit klompenpad! Onderweg de Lakenvelder koeien tegengekomen. Uitzicht over de Maas naar Kerkdriel, Maren Kessel, Rossum. Anderhalf uur over gedaan met een lekker zonnetje erbij.

 36. Vandaag deze route gelopen. Was mooie route en in anderhalf uur goed te doen. Afwisselend langs water, weilanden en wat asfalt gelopen. Goede bewegwijzering op laatste stukje daar goed opletten anders loop je gauw op Veerweg weer door. Bij eetcafé niet gegeten maar in plaatsje Zaltbommel. Zeer leuk en goed te doen.

 37. Vanochtend in alle vroegte het Alemschepad gelopen. De zon op zien komen. Lopen genieten van alle moois onderweg. Vooral het stukje Alemsche en Drielse Uiterwaard is erg mooi. De meidoornhagen beginnen te kleuren. De lakensvelders in de wei. De bramen!!! In deze tijd van het jaar mag het pad wel het Bramen-klompenpad genoemd worden.
  NB: Als je heel vroeg gaat lopen, dan het advies om met de klok mee te lopen. Met de zon in de rug is extra genieten van dit stukje van de route.
  Een woord van dank aan de vrijwilligers.

 38. Wij sluiten ons bij de vorige schrijfster aan. Prachtig pad. We hebben genoten.
  Dank aan de vrijwilligers.

 39. zondag 6 juli: corona-tijd, regen, wind, maar ook zon en mooie wolkenluchten. Heerlijk pad om te lopen…. uitwaaien, bloemen in bermen, bos, maar ook de weids uitzicht vanaf de dijk, grasland, lakenvelders, pony’s, hoge bomen, veel vogels, massa’s bramen- en vlierbessenstruiken… bezienswaardigheden: dat museum, die grafheuvel, het gemaal, … we hebben genoten! Het was een heerlijke wandeling!
  Route goed aangegeven, dank voor het onderhouden van het pad!

 40. Gelopen op vrijdag 12 juni tegen de klok in. Alhoewel de route voor een groot deel uit asfalt bestaat is hij toch best de moeite waard. De asfalt wegen waren vrijwel auto vrij wat het dus best wel aangenaam maakte om te lopen. Het rondje uiterwaarden is nog wel leuk, en ook een beetje spannend door wel heel opdringerig vee.
  Het laatste stukje “bos” net voor het einde van de route voegt niet veel toe.
  We hebben eigenlijk alles op de bordjes gelopen. Misschien dat er stickers zijn bijgeplakt na de reacties, want het klopte prima.

 41. Vandaag dit klompenpad gelopen. Op het asfalt na een erg leuke route. Met de app de afslag naar de uiterwaarden gelukkig niet gemist, want het was een leuk stuk. Wilt u de route zien klik dan op de link voor de video https://youtu.be/LAi53fV-oBU

 42. Vandaag 28-05-2020 dit klompenpad gelopen met de klok mee. Inderdaad ontbreken div richtingswijzigingen. Steeds met de app erbij gelopen en toch uiteindelijk de afslag door de uiterwaarden aan het eind gemist. Ondanks dat we die lus niet hebben gemaakt was de gelopen afstand 8,9 km volgens 2 apps. Dus de totale opgegeven lengte van 7 km lijkt me onwaarschijnlijk als je ook nog de lus door de uiterwaarden loopt.

 43. Heel mooi klompenpad. Goede afstand wanneer je eigenlijk niet veel tijd hebt ivm laat in de middag moeten werken

  Enige (groot) nadeel is dat de bewegwijzering op verschillende stukken zeer slecht is, hier moet je verschillende keren de app erbij pakken om de weg te bekijken.

 44. Al bijna 50 jaar woon ik in de Bommelerwaard en dacht ongeveer iedere vierkante meter te kennen. Dit pad was een grote verrassing. Nog maar net in De Steeg vinden we de grafheuvel. Verder op dit kronkelende pad langs de afgedamde Maas volop uitdagend wit bloeiende Meidoorn. En veel uitnodigende banken. Verderop hebben de dikbilkoeien het veel te druk met op gewicht blijven, om aandacht te besteden aan de wandelaars die hun wei doorkruisen. 7,5 km is een mooie lengte, voor een wandelingetje tussendoor.

 45. Beste Theo Hanssen, wijlen Jan van Heijningen * 18-2-1923 ┼ 19-10-2006 was mijn oom, wonende in Breda en tijdens zijn werkzaam leven, leraar biologie. In mijn tuin heb ik o.a. een Angelly (een toverhazelaar) staan, die in feb bloeit. Deze hazelaar is door mijn Ome Jan gekweekt en vernoemd naar zijn 2 dochters en mijn nichtjes: Angelina & Elleke.
  Hartelijke groet van Albert van Heijningen.

 46. Vandaag hebben wij dit mooie klompenpad gewandeld.
  Mijn nieuwsgierigheid is gewekt door het gedenkplaatje met het opschrift JAN VAN HEIJNINGEN 1923-2006. Dit plaatje is op een stenen rustbank geschroefd aan de waterkant.
  Wie is (was) Jan van Heijningen?

 47. Na 3 jaar weer eens het Zandslagenpad gelopen en daarna dit Alemschepad.
  Mooi: De Steeg en Alemse Gat en Gat van Sientje en de lus is ook prachtig.
  De koeien waarover iets geschreven staat op de site zijn zg dikbillen en ze zijn erg mak. Als je ze niet aanhaalt komen ze niet naar je toe. Als je ze wel aanhaalt, aait, dan lopen sommige koeien strak achter je aan als je weer wegloopt. Het is altijd uitkijken geblazen als ze achter je lopen, kan gevaarlijk zijn. Goed in de gaten blijven houden. Als ze tochtig zijn (bronstig) kunnen ze je spelenderwijs bespringen, met nare gevolgen. Dus maar niet aanhalen, dan doen ze absoluut niks.
  Helaas kent dit korte pad door veel asfalt op de dijken een hoog percentage hard, nl 56.

 48. Zondag 7-4-2019: Vandaag dit prachtig klompenpad gelopen (voor de 2e keer) in combinatie met het Zandslagenpad. Het Alemschepad is wel stukken mooier als het Zandslagenpad. Elly & Albert.

 49. Prachtige wandeling
  Mooie herfst kleuren
  Veel rustplaatsen
  Goede aangegeven route

 50. Mooie route door dorp , over dijk en veld, met af en toe een oever.
  Op deze schitterende na-zomerse zondag in oktober waren er weinig wandelaars.
  Zowaar op een bank gezeten met aanmoediging van klompenpaden.nl om deze beoordeling te geven.
  Een aanrader.

 51. Maandag 27 augustus dit klompenpad gelopen. De app beveelt mei aan als de meidoorn bloeit, maar nu in augustus schitteren de meidoorns met hun rode besjes, zeker zo mooi. Het pad laat goed zien wat de kanalisatie van de Maas betekent heeft voor Alem. Het dorp is een verademing in onze jachtige tijd. Hartelijk dank vrijwilligers.

 52. Vandaag een erg mooie wandeling gemaakt over het Alemschepad! Vrijwilligers, grondbezitters en anderen erg bedankt voor het onderhouden van dit mooie pad.

  p.s. Bij het schrikdraad van de koeienwei in de lus van de route is een overstap afgebroken.

 53. 14 augustus het Alemschepad gelopen. Een kort maar erg mooi pad. Veel onverhard en het gedeelte verhard geen langs razende auto’s maar alle ruimte voor de wandelaar. Zeer nieuwsgierige koetjes in de lus, wat een prachtige dieren. Nog een bezoek gebracht aan de grafheuvel van Alem. Het zit niet in bij de route in maar toch een leuk extraatje. Goed bewijzerd, wel een overstap over schrikdraad die zo scheef staat dat overstappen erg moeilijk is. Een kort maar prachtig pad.

 54. Vandaag zondag 25 maart bij windstil weer met een lekker zonnetje gelopen over het pad. Eerst richting het water van het Alemse Gat. Om 11.30 uur geen verkeer of fietsers rustig lopen zonder opzij te moeten springen. Opvallend de hagen van vlier en meidoorn. Het moet hier een maandje verder prachtig zijn met alle witte bloesem van de meidoorn en later de vlier. Vervolgens lopen we parallel aan de Maas; het verkeer wordt iets drukker vanwege het pondje naar de overkant van de Maas richting Maren. De Populieren te zien aan de linkerkant zullen spoedig roodkleuren. Nog een “loop” over de Marensche Waarden, het had voor mij eenmaal op de dijk ook gewoon over de dijk mogen blijven gaan richting Jachthaven de Maas. Jammer dat het verkeer op de doorgaande weg aan de Rossumse kant zorgt voor verkeerlawaai zeker de motoren zijn hier debet aan. De meerwaarde om terug te keren naar de Veerweg is mij ontgaan. Het laatste stukje door nog wat groen was verwarrend; de pijltjes waren niet goed te volgen. Ondanks een paar tegenvallers toch een prachtige wandeling een echte ontdekking. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

 55. Ik woon vlak in de buurt en loop de route nu pas omdat ik dacht aan de kaart te zien dat het veel over asfalt loopt. Maar nagenoeg het hele pad kun je onderlangs de dijk door het gras lopen. Heerlijk rustig, veel bloemen. Dit wordt zeker een nieuw hardlooprondje voor me! Overigens is er nog een alternatieve verbindingsroute van Alem naar Rossum langs de steenfabriek. Dat maakt kennelijk deel uit van het Maarten van Rossumpad en is witrood gemarkeerd. Er staat een groot hek, maar er zit een (slecht zichtbare) voetgangerssluis in. Hierdoor hoef je niet twee keer over de Jan Klingerweg als je de route verbindt met het Zandslagenpad. Je mist dan wel een stuk Maasdijk.

 56. Vandaag eerst Zandslagenpad gelopen en toen dit pad (tegen de klok in).
  Mooie natuur bij de Steeg en Alemse gat. Ook hier beetje veel asfalt, maar wel mooi landschap. De lus met de wandeling door de weilanden vond ik prachtig. Tussen de vleeskoeien dwars door het land. Bij het laatste stuk (dijk) is het opletten geblazen. Eerst is het de bedoeling om links onder aan de dijk te lopen en bijna aan het eind moet je nog even rechts door een griendenbosje. Als je niet oplet loop je ten onrechte teveel op asfalt op de dijk.
  Overigens heb ik wel het gevoel dat als hier woont, dat je bij het einde van de wereld woont, sorry hoor.
  Iedere medewerker maar weer bedankt voor de heerlijke dag, ik ben weer lekker moe na 2 klompenpaden.

 57. Dit pad gelopen op zondag tijdens het carnavalsweekeinde. Op een carnavalswagen na hebben we weinig mensen gezien, route is mooi. De markering in de uiterwaard was of verdwenen of onduidelijk, verder goed te volgen.

 58. Vandaag een deel van het Alemsche pad gelopen. In een stukje bosrijk gebied ontdekten we een prachtige heksenkring van paddenstoelen.

 59. afgelopen zondag dit pad gelopen wij vonden het een hele leuke wandeling gezellig tussen de koeien gelopen en een mooie omgeving

 60. Vandaag met 6 vriendinnen en heerlijke “klompen” wandeling gedaan. Leuk gevarieerd pad. En oh wat hadden we toch ook geluk met het weer, heerlijk. Eind september en dan met een hempje en korte/driekwart broek. Temperaturen boven de 20 graden.

 61. Vandaag, 22 juli 2014, het Klompenpad rondom Alem gelopen.
  Prima bewegwijzering, wel wat saai. Veel over verharde dijken, mag wat ons betreft meer langs de uiterwaarden.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.