Alemschepad

Rondwandeling: het Alemschepad (7 km).

Startpunt: Herberg het Hart van Alem, Sint Odradastraat 5 in Alem. De herberg is gesloten maar het vlakbij gelegen Eetcafé De Maas, Jan Klingenweg 3 in Alem is wel geopend.

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk in Alem

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Zandslagenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Blij verrast!

  Ik woon vlak in de buurt en loop de route nu pas omdat ik dacht aan de kaart te zien dat het veel over asfalt loopt. Maar nagenoeg het hele pad kun je onderlangs de dijk door het gras lopen. Heerlijk rustig, veel bloemen. Dit wordt zeker een nieuw hardlooprondje voor me! Overigens is er nog een alternatieve verbindingsroute van Alem naar Rossum langs de steenfabriek. Dat maakt kennelijk deel uit van het Maarten van Rossumpad en is witrood gemarkeerd. Er staat een groot hek, maar er zit een (slecht zichtbare) voetgangerssluis in. Hierdoor hoef je niet twee keer over de Jan Klingerweg als je de route verbindt met het Zandslagenpad. Je mist dan wel een stuk Maasdijk.

 2. Onderwerp: Mooi paadje, met nadruk op "je", beetje kort.

  Vandaag eerst Zandslagenpad gelopen en toen dit pad (tegen de klok in).
  Mooie natuur bij de Steeg en Alemse gat. Ook hier beetje veel asfalt, maar wel mooi landschap. De lus met de wandeling door de weilanden vond ik prachtig. Tussen de vleeskoeien dwars door het land. Bij het laatste stuk (dijk) is het opletten geblazen. Eerst is het de bedoeling om links onder aan de dijk te lopen en bijna aan het eind moet je nog even rechts door een griendenbosje. Als je niet oplet loop je ten onrechte teveel op asfalt op de dijk.
  Overigens heb ik wel het gevoel dat als hier woont, dat je bij het einde van de wereld woont, sorry hoor.
  Iedere medewerker maar weer bedankt voor de heerlijke dag, ik ben weer lekker moe na 2 klompenpaden.

 3. Onderwerp: Natuur en rust

  Dit pad gelopen op zondag tijdens het carnavalsweekeinde. Op een carnavalswagen na hebben we weinig mensen gezien, route is mooi. De markering in de uiterwaard was of verdwenen of onduidelijk, verder goed te volgen.

 4. Onderwerp: Mooie natuurverschijnselen

  Vandaag een deel van het Alemsche pad gelopen. In een stukje bosrijk gebied ontdekten we een prachtige heksenkring van paddenstoelen.

 5. Onderwerp: Alemschepad

  afgelopen zondag dit pad gelopen wij vonden het een hele leuke wandeling gezellig tussen de koeien gelopen en een mooie omgeving

 6. Onderwerp: Heerlijke wandeling

  Vandaag met 6 vriendinnen en heerlijke “klompen” wandeling gedaan. Leuk gevarieerd pad. En oh wat hadden we toch ook geluk met het weer, heerlijk. Eind september en dan met een hempje en korte/driekwart broek. Temperaturen boven de 20 graden.

 7. Onderwerp: Alemschepad

  Vandaag, 22 juli 2014, het Klompenpad rondom Alem gelopen.
  Prima bewegwijzering, wel wat saai. Veel over verharde dijken, mag wat ons betreft meer langs de uiterwaarden.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*