Appelpad

Wandelen door weilanden, over landgoederen en boerenerven in het prachtige buitengebied van Nijkerk. Ontdek het mooie buitengebied van Nijkerk. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, door weilanden en over boerenerven. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Appelpad (8 km)

Startpunt: Landwinkel de Maaneschijn, Kamersteeg 3a in Appel (Nijkerk)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Appelpad combineren met het Griezeveensepad , het Terbroeksepad en het Kruishaarderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. video: https://youtu.be/ht0W21HNPjY
  Het eerste deel (na de camping) ging vooral over asfalt en was eigenlijk gewoon saai. Vervolgens worden de paden smaller en wordt het klompenpad leuker. Al met al aardig gelopen, maar het Appelpad komt niet in mijn top-10.

 2. Op 23 juli 2020 hebben we het Appelpad achterstevoren gelopen ( van 9 naar 1). We zijn op de Leemweg het Terbroeksepad op gegaan (linksaf) en daarna rechtsaf de routeverkorter en weer rechtsaf het Terbroeksepad voortgezet. Dat is een geweldige aanwinst, waarmee het, toch al mooie Appelpad, nog mooier wordt.

 3. Vandaag met mijn zoontje van 6 de hele route gelopen. We hebben hem ‘andersom’ gelopen, dus eerst door het bos. Prachtige route. Op het allerlaatste stuk miste een bordje waardoor we een stuk verkeerd zijn gelopen (vlak voor het laatste smalle paadje). Maar al met al een grote aanrader, ook met kinderen.

 4. Vanmiddag het Appelpad weer eens gelopen. Wat een heerlijke kleine camping, zo’n gezellige, vriendelijke start!
  Het begin druk met auto’s en ook asfalt, maar daarna mooi, gevarieerd, heel veel blij zingende vogels, fijne boerderijen, allerlei schapen- en kippenrassen en mooie akkerranden. Vooral het laatste stuk, prachtige wilde bloemen in een veld, met rood, geel, paars en wittinten tussen allerlei grassen door, er middenin een enorme wilg en een vlucht groenlingen, die ik al zo lang niet meer heb gezien, super!
  Natuurlijk lekkers voor thuis gekocht en na afloop een boerderij ijsje in de Landwinkel!
  Langs de Oude Voorthuizerweg, zo’n 200 m. vanaf de Appelsestraat, vonden we een kiezelkleurig damesjack met afritsbare capuchon, C&A, Eur. maat 46. Van de fiets gestapt of tijdens wandeling even bij het open veld gezeten en jas vergeten (met boodschappenlijstjes erin, maar geen naam)?
  Wij hebben de jas aan een landgoedpaal gehangen ipv in de struiken….

 5. Voor onze wekelijkse wandeling hebben wij op 9 juni ‘s avonds het Appelpad gelopen. Het was erg rustig qua wandelaars. We vonden de omgeving erg mooi. Onderweg zijn we een aantal reetjes tegengekomen. Hierdoor hebben we een mooi stukje langs de knotwilgen gemist.
  De routebewijzering is duidelijk.
  Wij gaan het Appelpad zeker nog een keer wandelen.

 6. Wilde al sinds dat we klompenpaden zijn gaan lopen (begonnen met de klompenpad hobby op 25/04/2020), het Appelpad lopen. Vandaag was het zo ver. Hele mooie route en inderdaad hele goede bewegwijzering. Dit was ons 17e klompenpad en scoort voor ons een 7,5.

 7. Vandaag, 11 juni, dit klompenpad gewandeld. Complimenten voor de bewegwijzering. Heel goed gedaan.
  En wat een mooie omgeving om te wandelen; veel verschillende vogels gezien: putters, zwartkoppen, roodborst, specht, tjif tjaf, vlaamse gaai. Genieten van de mooie boerderijen.
  Voor herhaling vatbaar.

 8. Zondag 24 mei dit pad gecombineerd met het Kruishaarderpad gewandeld. Ondanks de miezelregen genoten van de mooie omgeving en de leuke paadjes.

 9. Op 25 mei het Appelpad gelopen. Gelukkig was het helemaal niet druk dus ik had geen last van het asfalt. het advies gevolgd om bij de camping te starten. Het ging snel; in anderhalf uur weer terug. Zeker de moeite waard om nog een keer te lopen.

 10. Het stuk langs de Vrouwenweg, Leemweg en Diepenrustweg is niet aantrekkelijk, als je niet van asfalt houdt, moet je in de berm lopen, zeker als de auto’s er zoals vandaag een racebaan van maken.

 11. Leuke wandeling. Als je de route start over de camping wordt de route steeds mooier. Advies in corona tijd om allemaal zo te starten, dan kom je (nog) minder wandelaars tegen.

 12. Op de meeste plekken voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden van andere mensen. Op een (modderig) gedeelte na dat loopt tussen prikkeldraad en een sloot. Maar als iedereen voorlopig de “officiële” richting aanhoudt (d.w.z. tegen de klok in) zal dat geen problemen geven. Bovendien heb je dan het mooiste deel van de wandeling op het laatst. Op twee vogelaars na kwamen wij overigens geen wandelaars tegen.
  Onderweg zie je momenteel volop speenkruid, paardenbloemen en (vooral langs de beek)bosanemonen. Op het begin zelfs al een weiland met pinksterbloemen. En op de gekste plaatsen verdwaalde narcissen.

 13. Net dit mooie pad gelopen met 3 jonge kinderen. Het eerste deel langs de weg was met kinderen iets minder geschikt maar wel te doen. Het deel door het plaatsje Appel is prachtig! Bewegwijzering en onderhoud van bruggetje enzo onderweg was erg goed.

 14. Zaterdag 7 maart Het Appelpad gelopen. Wij hadden de natuur mee. Zonnetje en veel bosanemonen en speenkruid langs het wat natte pad langs de Appelsche Beek. Leuke informatie over het landschap. Daardoor nog wat geleerd over vloeiweiden. Wij hebben genoten, ook van de heerlijke koffie bij De Maaneschijn.

 15. Dit pad gelopen in de “gouden uren” in de avond samen met onze kinderen van 12 en 15 jaar. Een leuk pad om te lopen. Het pad bestaat uit asfalt en landerijweggetjes. Tijdens de wandeling hebben we ook nog herten gespot.

 16. Leuk om zulke enthousiaste reakties te lezen!
  Wij als vrijwilligers zijn altijd blij om te horen dat de routeaanduiding duidelijk is.
  Bedankt voor jullie berichtjes.

 17. Op 21 augustus deze route hardlopend afgelegd. Mijn zoon mee op de moutainbike. De route begint op minicamping de Maaneschijn, waardoor je gelijk zin hebt om je tentje op te zetten.
  Mooie gevarieerde route die goed staat aangegeven. Wel veel asfalt, maar vond ik niet storend, aangezien er niet veel verkeer op de route was en je langs prachtige boerderijen komt.
  Na afloop bij de natuurwinkel op de camping heerlijke bessensap gehaald om de dorst te lessen.
  We hebben genoten.

 18. Vandaag, zondag 18 augustus 2019, dit mooie klompenpad gelopen. Het asfalt is misschien storend op een drukke doordeweekse dag, maar op zondag is het zeer zeker geen storend element. Nu storen wij ons niet heel snel aan asfalt dus wellicht is dat het.
  Mooie en goed aangegeven route. Wij hebben de app altijd ter ondersteuning. Niet nodig gehad vandaag 😊

 19. Vandaag het Appelpad gelopen. Al meerdere Klompenpaden gelopen en deze is tot nu toe echt de minste.
  Voor ons gevoel meer dan de helft asfalt en het verkeer giert ook echt aan je voorbij.
  Het bosgedeelte prima,maar niet heel bijzonder. Wel heerlijk in de zon en rust een broodje kunnen eten en een specht gezien:)

 20. Nogmaals deze route gelopen maar nu andersom en niet de route verkorter genomen zoals in juni jl. Het was een mooie route en aan de zuidkant op de weg een stuk rustiger dan in mei. Toen was er een wandeling uitgezet en ook een toertocht met auto’s. Vandaag alleen wandelaars die ook het Appel pad liepen. Wel vroeg gestart om de ergste warmte te ontlopen. Mooie en gevarieerd zo door bos en landerijen. Het stuk bij de Diepenrustweg was wat lastig omdat de takken over het smalle pad was gegroeid.

 21. Zondag 15 april 2018 deze wandeling gelopen. Wij vonden het in het begin vrij veel asfalt voor een klompenpad waarop toch tamelijk veel autoverkeer was. Maar zodra je het asfalt verliet, stelde het Appelpad niet teleur. Het laatste stuk door het weiland maakte weer veel goed.

 22. Vandaag dit pad nog eens gelopen (tegen de klok). 39% hard en als je de Vrouwenweg (betonnen fietspad met daarnaast hobbelig zand / gras) ook meetelt als hard, dan 50% hard. Zachte gedeelte is mooi.
  Dit pad is 8 km, Terbroeksepad is 11 km. De combinatie zoals hieronder omschreven is m.i. ongeveer 18 km.
  Met de klok mee: vanaf Maaneschijn campingterrein over, Zeldertseweg (prov. weg) oversteken, stukje Vrouwenweg, dan linksaf Terbroeksepad volgen, bocht naar links, rechts op Zeldertseweg en vrij direct weer rechtsaf weiland in, dan bij Leemweg niet links, maar rechtsaf, bij Vrouwenweg (re.) weer linksaf land in, Terbroeksepad helemaal volgen totdat je weer op de Leemweg komt. Daar niet linksaf maar rechtsaf Appelpad volgen naar einde. En dan heb je een super route gelopen met zo min mogelijk asfalt. ‘t Is maar dat je het weet.

 23. Het beginpunt was bij landwinkel de Maaneschijn, Kamersteeg 3a in Appel (Nijkerk). Hier kan je ook de routekaart kopen.
  Het AppelPad is een schitterende landelijke omgeving met een overvloed van nieuwsgierige koeien. Ik vond hem heerlijk om te lopen, en het stuk asfalt aan het begin van de route vond ik niet echt storend (maar nu ben ik gewoon snel tevreden, als ik maar foto’s kan maken ;-)). Ik had vandaag dan ook schitterende dreigende Hollandse luchten en heb het de hele weg droog gehouden en zelfs halverwege mijn jas kunnen uittrekken.
  Voor foto’s –> https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/10/27-oktober-2017-klompenpad-appelpad.html

 24. Vandaag 4 juli dit klompenpad gelopen waarbij het ook nog ‘ns lekker weer was
  het pad is toch wel vrij afwisselend en geeft ook de nodige ontspanning ook al is het verharde stuk langs
  de Leemweg een minpuntje doch met niet veel verkeer. Voor het overige loop je over smalle paadjes
  langs weilanden en onverhard door bossen en aangroei. Toch wel een aanrader en het pad is ook
  goed gemarkeerd

 25. Dit pad viel ons wat tegen. Er zaten eigenlijk maar 2 stukjes in die erg leuk waren waaronder een mooi pad langs wilgen langs een weiland. Verder waren het veel lange stukken over asfaltwegen met weinig afwisseling qua landschap. We hebben ons soms wat verbaasd over de keuze van de gekozen route omdat er wel diverse mogelijkheden waren om van de gebaande wegen het bos/ weiland in te gaan waar we asfalt bleven volgen. Ook opvallend was dat er erg weinig bankjes stonden.

 26. Op mijn site http://www.ruudmulder.nl ga ik fotoverslagen en bijzonderheden plaatsen over alle (bijna) 100 klompenpaden die ik als fotoproject ga lopen. Op 24 mei 2017 liep ik het Appelpad. Een erg leuk en mooi pad. Toch een kleine negatieve ervaring, maar laat je desondanks niet weerhouden om dit mooie pad te gaan lopen.
  Mijn opmerking: Het deel langs de Leemweg en (deels) Diepenrustweg is niet prettig om te lopen. Je loopt op een binnenweg waar een 60km zone geldt. Maar desondanks worden de vouwen uit je broek gereden door langsrazende auto’s.
  Het pad van de Diepenrustweg naar de Zelderseweg is erg leuk om te wandelen, maar volgens de borden moet je voor dit deel elders toegangskaarten kopen.

 27. Dit is echt een klompenpad voor als je weinig tijd hebt….en toch even sportief bezig wilt zijn.
  De route is goed aangegeven. Over een fietspad, door een weiland, over wat slootjes, langs een mooie wilgenrij, een stukje bos en over de weg. Er liep nog wat vee in de wei, vogels lieten zich goed horen, maar verder was het een beetje een grauwe ochtend.
  Je kunt goed parkeren bij Maneschijn. Jammergenoeg waren ze op maandagochtend niet open.
  Met ruim 11000 stappen op 7,8 km in anderhalf uur weer fit de week in!

 28. 25 augustus Appelpad gelopen vanuit een overstap punt van Terbroeksepad samen 19km. Leuke duidelijke route, verharde wegen afgewisseld met paden en landerijen, met als rustplaats Camping/landwinkel ‘De Maaneschijn” lieve mensen en prima zitje.
  echt een leuke route om te lopen, alleen erg kort 8 km.

 29. We hebben deze avond op een heerlijke zomeravond gewandeld. Leuke afwisselende wandeling door weilanden, bos en velden. Grotendeels verhard. Geen horeca onderweg.

 30. Beste Cynthia,

  Onderstaande reactie werd nog gisteravond geplaats door de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep die die klompenpad beheert.

  Erg onprettige ervaring die u met de kinderen opdeed. Ik kan me eventueel nog voorstellen dat u onbedoeld op privéterrein op een bankje bent gaan zitten maar dan is zo’n reactie van de bewoners uiterst onaangenaam en qua taalgebruik zeker ook ongepast.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 31. Oei, dat is geen prettige ervaring.
  Nog enig idee waar jullie precies gezeten hebben?
  Misschien kunnen we dan in de tekst er een aantekening van maken.
  Zou je me dat nog even willen laten weten?
  Groeten Corien Wessel, coördinator Klompenpaden Nijkerk.

 32. Vandaag met twee kinderen deze route gelopen. Iets over de helft even rusten met een koek en wat drinken. Mooie boerderij, een bankje, even pauze. Na twee minuten vliegt er n deur open. Of we gek geworden zijn! Picknicken op privé terrein. Hoe durven we t in ons hoofd te halen. De kinderen schrikken zich dood, ze zitten rustig. Ik bied mijn excuus aan maar we moeten oprotten. Tja…

 33. Beste Dick,
  Aan de andere zijde van de Akkerweg ligt inderdaad nog een heel mooi stuk natuur. Dat behoort tot landgoed “Meerveld”. Je mag daar alleen wandelen wanneer je kaarthouder bent. Vandaar dat het niet paste binnen de route van het Appelpad. Helaas!

 34. Vandaag appelpad gelopen, tegen de klok in. Eerste half uur een paar saaie asfaltwegen. Maar het werd helemaal goedgemaakt met de rest van de route. Uitzonderlijk mooie boerderijen en natuur.
  Op deze route waren de honden allemaal in het hondenhok of aan de ketting.
  Op de Akkerweg had ik een bordje links in het weggetje naar Landgoed Appel niet gezien. Dus doorgelopen. Dat was trouwens geen straf, prachtig stuk natuur, links en rechts van de weg, helaas dus niet opgenomen in de route.
  Zou de route niet verlengd kunnen worden met een rondje aan de rechter zijde van de Akkerweg? (of in plaats van het eerste stuk) Zal wel te simpel gedacht zijn, grondeigenaren moeten wel akkoord gaan natuurlijk.
  Lekkere koffie gedronken in de landwinkel. In de kantine een hele mooie foto gezien (wel 3 bij 3 meter) van een oude koeienstal met roodbonte koeien.
  Geweldig genoten, bedankt iedereen.

 35. Vandaag samen met mijn vrouw dit pad gelopen. Tegen de klok in en de wandeling is volgens de gps 7,4 km.
  Het was prachtig weer vandaag en dat maakte alles nog mooier. Bewegwijzering is goed. Alleen jammer dat het winkeltje op zondag gesloten is. Zeer fraaie wandeling. Vrijwilligers wederom bedankt

 36. Zeer mooie wandeling wel redelijk nat aan de voeten maar dit was de schuld van de regen de afgelopen dagen.
  Bij aankomst een lekker streekbiertje gedronken en eens rondgekeken in het boerderijwinkeltje.

 37. Dit was mijn 3e klompenpad, en wat was deze ook weer mooi! Afwisselend liepen we door de weilanden, over asfaltwegen en door een stukje bos. Wat een mooie onderhouden boerderijen kwamen we onderweg tegen. En altijd leuk om even te neuzen in de landwinkel waar de route begint en ook weer eindigt!

 38. 4 jaar geleden liep ik het Appelpad inmiddels is het pad 2145 keer bekeken op mijn Weblog. Gemiddeld 538 keer per jaar Dus zeker de moeite om hem te lopen.

 39. Inmiddels al vele klompenpaden gelopen, maar deze was ooit de allereerste…. …en heeft ons enthousiast gemaakt.
  Een lekker briesje, ontluikende natuur en gezellig kletsend de 8 km. volbracht.
  Een mooie afwisselende route. Goed aangegeven en keurig verzorgd, waarvoor dank!
  Een klein puntje: weinig horecagelegenhe den of de mogelijkheid voor een kopje koffie onderweg (Rustpunt).

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.