Appelpad

Wandelen door weilanden, over landgoederen en boerenerven in het prachtige buitengebied van Nijkerk. Ontdek het mooie buitengebied van Nijkerk. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, door weilanden en over boerenerven. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Appelpad (8 km)

Startpunt: Landwinkel de Maaneschijn, Kamersteeg 3a in Appel (Nijkerk)

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Appelpad combineren met het Griezeveensepad , het Terbroeksepad en het Kruishaarderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Leuk en afwisselend pad. Wel wat asfalt maar dat mag de pret niet drukken. Sommige plekken zijn wat modderig en nat maar met wat improviseren kom je daar wel doorheen. Anders is er duidelijk een alternatieve route aangegeven. Vrijwilligers en boeren bedankt!

 2. Op 24 mei gelopen, wat een leuke route. Prachtig en afwisselend, zeer gevarieerd qua paden en wat je onderweg allemaal ziet. De delen door het bos kunnen nat zijn als het veel geregend heeft. Er zijn dan omleidingen aangegeven zodat je je voeten drooghoudt. Alles keurig aangegeven en een hele fijne boerenwinkel bij het startpunt. Aanrader!

 3. Op 17 februari dit pad gelopen. Helaas veel asfalt en twee stukken niet begaanbaar vanwege grote plassen waar je niet/nauwelijks langs kunt. Ik zou wachten tot het beter weer wordt.

 4. 5 februari 2024 dit pad gelopen. De bordjes “hoog water” hingen er nog, maar die hebben we genegeerd en met een beetje laveren door de struiken ging het prima. Mooi pad, maar de Leemweg (veel asfalt) en de Diepenrustweg (ook asfalt) mogen er wat ons betreft uit.

 5. Op 27 januari 2024 hebben we dit pad gelopen. In het begin wel wat asfalt, maar idd niet storend want je loopt langs weilanden en boerderijen. Toen de route van de weg af ging, stonden er waarschuwingen dat het vanwege de vele regen slecht begaanbaar was. We hebben de gok genomen en zijn langs de sloot het weiland in gelopen. Het was idd nat en glad maar toch goed te doen. Je kon je af en toe vasthouden aan een knotwilg. Het stukje bos was ook een uitdaging met de vele grote plassen. We vonden het eigenlijk wel een leuk extraatje want het gaf ons een beetje het gevoel van een survivaltocht. Wij vonden de tocht dus leuk. Maar als je niet van viezen schoenen houdt dan is het verstandig om nog even te wachten.

 6. 12 november 2023 dit pad gelopen, het stukje vanaf de Diepenrustweg langs de knotwilgen tot de N 301 was ondergelopen. Niet vreemd met al die regen van de laatste tijd. Dus lieslaarzen of een waadpak is nodig als je dat gedeelte wel wil doen. Het is wat minder mooi maar voorlopig kunt u beter de Diepenrustweg nemen.
  Aangezien ik dit klompenpad met het Kruishaarpad gecombineerd heb zouden jullie misschien het pad iets kunnen verlengen zodat je echt over de heuvel moet lopen. Dit eerste stuk van het overstappad is een fraai pad.

 7. Gisteren het prachtige Appelpad gelopen. En ja, er waren asfaltgedeeltes tussen. Maar hallo, we wonen in Nederland. Dan is het soms vrijwel onmogelijk om verbindingen zonder een asfaltweg te maken. Wij hebben genoten van alle bosachtige delen. De weilanden en het deel langs karakteristieke oude knotwilgen waren mooi. Wat? Meer dan mooi!
  En de bewegwijzering was prima. Dank.

 8. Dat het een heel stuk asfalt is, had ik gelezen. Maar, het is niet alsof je langs de A28 loopt. Het zijn een paar kaarsrechte wegen die heel rustig zijn. Omdat ik mij erop had ingesteld, vond ik het niet storend. De echte klompenpaden zijn erg mooi en de moeite waard.

 9. We zijn al een paar jaar bezig het Appelpad te verleggen naar het noordoosten waardoor het asfalt gedeelte in het zuidwestelijke deel geschrapt kan worden. Hopelijk krijgen we over niet al te lange tijd toestemming van landgoed Appel om een doorsteek te maken van Appelsestraat naar Akkerweg.

 10. Vandaag, 18 april 2023 na veel jaren, weer een keer het Appelpad gelopen. De Maaneschijn heeft een aparte plek gemaakt voor het parkeren van auto’s. Het eerste stukje, tot aan de Zelderseweg, was klompenpad, maar na het oversteken van de Zelderseweg was de Vrouwenweg alleen een lang betonnen fietspad tot aan de Peer en Leemweg, waar de weg geasfalteerd is. Ook de Diepenrustweg, die we ongeveer voor de helft liepen, is geasfalteerd. Halverwege wordt het een echt klompenpad. Lopen door weiland en na oversteken van de Zelderseweg is het een mooie wandeling door bos en langs beekjes en weilanden. Jammer dat het eerste stuk van deze wandeling niet anders kan.

 11. Het Appelpad heb ik een paar jaar geleden al eens eerder gelopen. Ik was toen niet echt onder de indruk van dit klompenpad op de grens van Barneveld en Nijkerk.
  Nu na een tweede keer vond ik het een heel aardig klompenpad. Ja, het fietspad en het stuk over de weg zijn vrij lang. Daar tegenover staan mooie smalle stukken langs weiland (en prikkeldraad), leuke stukjes bos, een mooi stukje open hei/gras en veel onverharde paden. Niks mis mee dus! Het pad is kort, dus goed te combineren met het Terbroeksepad, Laaksepad, Stoutenburgerpad.
  video: https://youtu.be/RcunlE-llPk

 12. Vanochtend het Klompenpad gelopen. Op het bord staat 8 km maar ik kwam op
  6,2 km. Mooie route met wel wat asfalt maar niet Albert veel verkeer.

  Organisatie: klopt de afstand op het bord wel ?

 13. 19-1-2023 gelopen.
  Leuk pad maar door de regen van de afgelopen weken was het soppen….
  Mooie parkeerplaats bij de landwinkel waar we achteraf nog divers lekkers hadden ingeslagen.

 14. Beste Henrike,

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Bij de ontwikkeling van een Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap. Vermeldingen over het percentage asfalt op een Klompenpad dragen ons inziens niet bij aan ons doel: de beleving van het landschap.
  Helaas is het zo dat bankjes niet tot de inrichting van een Klompenpad behoren. Met andere woorden bankjes stonden er al voor er een Klompenpad kwam of zijn later als losse initiatieven langs een Klompenpad geplaatst maar daarmee hebben wij, binnen de financiële mogelijkheden, bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verder geen bemoeienis.

  Met vriendelijke groet,

  Team beheer Klompenpaden

 15. Op zich een mooi pad. Tegen de klok ingelopen. Het gedeelte ten westen van de Zelderseweg is wat saaier. Je loopt er ook veel over asfalt. Ten oosten van de Zelderseweg is veel bos maar mooi. Wat we wel misten waren de bankjes! Zoveel mooie plekken waar je heerlijk, uitrustend van de omgeving zou kunnen genieten. Er stond een bankje al snel nadat we gestart waren en bijna helemaal aan het eind drie banken vrij dicht bij elkaar. Jammer!! Je wilt toch ook je broodje zittend op kunnen eten!

 16. Mooi pad, goed onderhouden en duidelijke bewegwijzering. Prima een paar km over asfalt kun je even lekker doorlopen.

 17. Eerste 3 km was erg saai. Alleen maar op asfalt gelopen. Daarna mooi en afwisselend

 18. Vandaag het Appelpad gelopen. Tegen de adviezen in met de klok mee. Het laatste deel, ten westen van de Zelderseweg, is niet zo interessant, behalve het paadje langs de wilgen. Veel asfalt, lange rechte stukken. Het is een groot contrast met het deel ten oosten van de weg. Kleinschalig, intiem, afwisselend, oorspronkelijk, kronkelpaadjes. Erg mooi.
  Het pad is goed onderhouden, lopen op de bordjes is geen enkel probleem.

 19. Vandaag dit verrassend leuke pad gelopen met prachtig weer.
  Er is geen ontkomen aan het saaie asfaltstuk, da’s een beetje jammer in de brandende zon.
  Maar dat mag de pret niet drukken! Zeker niet als je het pad tegen de klok in loopt, na het asfalt wordt het steeds mooier. Alles was ook nog eens perfect onderhouden en gemaaid, markering goed leesbaar etc.
  Leuk afwisselend door/langs weilanden, mais en schaduwrijk bos.
  Een absolute aanrader, ga ik vaker lopen.
  Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren.

 20. Vanochtend dit pad gelopen. Met wat anderen hier over schreven besloten tegen de klok in te lopen. En dat was een prima keus. Leuk afwisselend pad wat ook goed te doen is als het warm is zoals vandaag. (25graden).Er zijn redelijk veel stukken die door stukjes bos gaan. Door de droogte van de laatste tijd geen last van drassigheid en modder gehad. Alles was prima te lopen.

 21. Een relatief kort, maar leuk en afwisselend pad. Ik ben ook tegen de klok in gelopen en had het wat mindere gedeelte ten Westen van de N301 aan het begin en dat is altijd beter dan andersom. Het deel ten Oosten van de N301 is echt afwisselend en heeft heel wat verrassende stukjes.

 22. In volle bloei!
  Dit pad loop ik voor de 2de keer. De eerste keer was op een winterse dag in een wit sneeuwdek. Prachtig was dat toen. Jammer genoeg komt het steeds minder voor. En nu in mei in volle zon en volle bloei laat ik me nogmaals door dit leuke bescheiden pad van 8 kilometer verrassen. Ditmaal kies ik ervoor het onontkoombare verharde ‘aanloopstuk’ achter al het moois te plakken en dus loop ik het pad met de klok mee. Bij landwinkel Maaneschijn is voor wandelaars een speciale parkeerplaats ingericht zodat kampeerders en bezoekers van de winkel geen hinder ondervinden.
  Er staat gelukkig nog water in de lager gelegen sloten en kleine poelen. De wat hoger gelegen sloten staan vanwege de droogte nu al droog en het moet nog zomer worden. Het maakt me ongerust. Ondanks de huidige droogte geeft de natuur daar nog geen blijk van. De weides staan vol hoog gras met weidebloemen en het pad is in dit seizoen uiterst fotogeniek. Alle moeilijk begaanbare ‘natte’ paadjes zijn helemaal opgedroogd en zijn er geen obstakels meer zoals bijvoorbeeld op natte en winterse dagen. Zelfs het avontuurlijke pad langs de knotwilgen is helemaal opgedroogd.
  Een echte aanrader dit verrassende korte pad en in dit seizoen prachtig om te ervaren.

  Voor een zonnige impressie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/appelpad/9469/

 23. Vanmiddag dit pad gelopen. Tegen de klok in, dan heb je eerst het meeste asfalt, wat opzichte niet zo erg is. Dan begint het kleine smalle paadje langs de knotwilgen met hier en daar wat modderige stukken. Nadat je de weg bent overgestoken heb je pas echt het avontuurlijke. Zo nu en dan even zoeken waar zal ik langs gaan. Linksom of rechtsom, om niet door de modder te moeten. Heeft wel iets.
  We hebben van dit pad genoten. En natuurlijk nog even iets genuttigd bij het startpunt.
  Vanille ijs met slagroom en advocaat en koekkruimels en nog een soort van grote kletskoek.
  Lekkere afsluiting. Prachtig warm weer.

 24. 9 april dit pad gelopen in combinatie met het Terbroeksepad, een hele leuke en rustige wandeling door dit gebied.

 25. Stralende winterdag met voorjaar in de lucht, genoten! Verassend leuk gebied en wandeling! Eerste stuk over de weg wat minder, maar gelukkig scheen de zon. Leuke paadjes langs de knotwilgen met wat drassige stukken maar vond het goed te doen: lang leve de wandelschoenen!

 26. 11 februari dit pad gelopen …. Als je vanaf de Diepenrustweg het paadje langs de knotwilgen wilt lopen doe dan laarzen aan !
  En houd je niet vast aan het stroomdraad 😅
  Ook in het bos was het echt super drassig .

 27. Is het nu te om te wandelen met mijn dochter die een minder geoefende wandelaar is?
  Deze vraag gezien ik hier opmerkingen voorbij zien gaan ban behoorlijke modderpoelen waarbij hoge wandelschoenen nog niet voldoende zijn. Dacht eerst dat het meer om verharde wegen ging.
  Moet ik een kaart kopen of kan ik die ook van internet afhalen hier op de site?

 28. 30 December pad voor de 3e keer gelopen. Het is gelukt, maaaarrrr, idd het pad bij de wilgen nu niet te doen. Ik wist dat ik daarna het bos in ging, had daar mijn hoop op gevestigd. Helaas valse hoop. Gelukkig lagen er pallets in de plassen water, kon je over springen. Mijn hoge wandelschoenen na de wandeling maar in de wasmachine gedaan. Ook dit heeft wel wat, maar relaxt lopen is het niet.

 29. Vanmorgen deels deels gelopen, niet te doen met op schoenen (ook niet met hoge wandelschoenen, je hebt echt laarzen nodig) , hier en daar is het pad niet te vervolgen als je je voeten droog wil houden. En ook het pad langs de knotwilgen is om deze tijd van het jaar niet te doen, ook ik heb een flinke schok gekregen van het stroomdraad omdat ik het vastgreep om niet te vallen. Wij zijn uiteindelijk omgekeerd en via de weg terug gelopen naar startpunt. Jammer, misschien dat we het in de zomerr nog eens proberen.

 30. Vandaag in de vrieskou met strakblauwe hemel dit mooie pad gelopen icm Terbroekerpad dat wel aardig is maar minder dan het Appelpad. Alles wit van de rijp en gelukkig waren de meeste modderpaden bevroren. Ik kan me voorstellen dat mensen in natte periodes erg veel moeite hebben met het ‘avontuurlijke’ deel langs de beruchte knotwilgen. Nu was dat pad nog steeds erg drassig maar met mijn hoge bergschoenen en voldoende profiel loop je zonder echte problemen dit fraaie stuk. Alleen, je moet je niet even vasthouden aan het prikkeldraad want anders krijg je net als ik een flinke stroomstoot! Ik heb geen waarschuwingsbordjes gezien maar wellicht heb ik die bij het begin van dit stuk gemist, ook al omdat je aandacht getrokken wordt door de KPbordjes en het groene schild vd grondeigenaar dat je een toegangskaart nodig hebt voor dit stuk pad (inc. vermelding waar je deze kunt kopen), maar dat zal wel niet meer nodig zijn? In ieder geval blijf vh prikkeldraad af (ook in de winter). Voor de rest n mooi pad met veel sloten en (modder)plassen. Laatste deel naar Zwartebroek (met de klok mee dus) is idd minder mooi

 31. Met bovenstaande wandelaar eens dat het stuk asfalt erg lang is. Dan verlang je naar onverhard, maar langs de knotwilgen sla je toch beter over. Het lijkt een gunst van de boer dat we daar tussen bomen en prikkeldraad mogen glibberen door 10cm diepe plassen. Iets meer ruimte zou al veel schelen. Verderop is dat veel beter voor elkaar.

 32. Op maandag 22 november vergezeld van zonnig herfstweer dit pad gelopen tegen de klok in. In het begin is er dan wel vrij veel verhard, maar dat is ook wel eens prettig in plaats van glibberige paadjes lopen door de weilanden. Het gedeelte rondom buurtschap Appel vond ik heel verrassend. De bomen in kleurrijke herfsttooi staken in de najaarszon prachtig af tegen de groene weilanden. Een kort, maar krachtig gevarieerd pad, ik heb ervan genoten!

 33. Vandaag deze route gelopen als alternatief voor de Airborne tocht! Prima route, alleen vind ik dat er weinig te bankjes zijn om je broodje op te eten… Dus ben ik maar in een grasveld gaan zitten dat pas gemaaid was… En het stuk langs de knotwilgen was wel erg drassig. Heb m’n hand daar ook nog open gehaald aan het prikkeldraad.
  Verder was het prachtig weer.

 34. In juli hebben wij dit pad gelopen. Het stuk langs de knotwilgen leek wel op survivaltocht, met modder, prikkeldraad en Brandnetels. Haast niet te doen. Wij schrokken van de natuur om ons heen. Nergens zo veel brandnetels en braamstruiken gezien. Zo’n eentonige vegetatie. Als je de gevolgen van de stikstofcrisis wil zien moet je dit pad lopen. De Gelderse Vallei is in Nederland het gebied met de hoogste Stikstof uitstoot. Voor het overige wel afwisselende route.

 35. Weer eens dit pad gelopen, voor ons lekker in de buurt toch elke keer weer anders. We konden gewoon over de weg waar nu geen ander verkeer reed, lekker rustig. Uitkijken met brandnetels verderop, een Tip: In de buurt van de brandnetel groeit altijd wel ergens hondsdraf, rondbladig kruipplantje, als je toch langs de brandnetels bent gelopen, even een paar blaadjes van de hondsdraf kneuzen, en over de jeukplek wrijven…weg jeuk.
  fijne wandeling

 36. Vandaag deze mooie route gelopen. Wel een stukje terug moeten lopen, omdat de Leemweg is afgesloten tot 23 september, ook voor wandelaars. Via de Vrouwenweg en door het bos teruggelopen naar de N301 en daar later de route weer opgepakt.

 37. Dat stukje langs de knotwilgen is inderdaad een uitdaging. Deze week gaan we de overhangende begroeiing afmaaien zodat je weer beter kan zien waar je loopt.
  Vanaf nu is de Diepenrustweg en de Leemweg voor verkeer afgesloten gedurende een maand. Wat ze precies gaan doen is mij niet bekend maar het zal er ongetwijfeld rustiger zijn en na hevige regenval een beter alternatief dan langs de knotwilgen.
  Corien Wessel, coördinator klompenpaden Nijkerk.

 38. Mijn zoon en ik hebben heerlijk gewandeld, wat een mooie route de appelpad!
  Langs het prikkeldraad was een uitdaging, maar dat had wel wat.
  Het is zeker de moeite waard om dit te gaan wandelen.

 39. Jammer dat er nergens onderweg een bankje staat als je even wil zitten om wat te eten of te drinken.
  En inderdaad, dat deel bij de knotwilgen is wel heel erg smal en pal naast schrikdraad.
  Het was daar woensdag 11 augustus wel heel erg drassig, verderop lagen wel planken op de grond
  maar waar het nodig was lagen ze niet. Ben daar uitgegleden en viel met mijn arm in het prikkeldraad.
  Verder was het een heel mooie route.

 40. Op het deel bij de knotwilgen is het heel drassig op dit moment. Omlopen is verstandiger. Dit kan via de Diepenrustweg

 41. Dit pad nu eens in de zomer gelopen. Dat is wel wat anders dan in de winter. Mooi al dat frisse groen. Het is geen pad voor mensen die last hebben van overhangende takken of stengels van bramen en dergelijke (we noemen dat een “niet-Gea” pad). Heerlijk langs velden, weilanden en struikgewas. En ja, ook over asfalt. Maar hallo, we zijn wel in Nederland.
  Mooi pad, goed onderhouden en prima aanwijzingen.

 42. Mooi klompenpad. Mooie landelijke route. We zagen een stappenteller liggen. Op een boomstronk neergelegd.

 43. Op 11 juli gelopen. Heerlijk rondje. Afwisselend terrein. Vooral ook een lekker rustig klompenpad waar je nog in stilte kunt genieten van de dingen om je heen.

 44. Het Appelpad is prachtig veranderd, nog meer over bospaden. Complimenten

 45. 19 juni
  Vandaag het Appelpad gelopen, verrassend mooi, start vanaf de camping, door de weilanden onder de knotwilgen door.
  Al met al genieten samen met mijn vriendin Joke.

 46. 11 mei dit mooie pad gelopen inderdaad een stuk asfalt maar niet storend genoten van de mooie groene weide,s want groener als nu krijg je het bijna niet.
  Aan het eind nog even de landwinkel bezocht en wat inkopen gedaan.
  Wij waren vlakbij huis en wisten nog niet dat het in Appel zo mooi was.
  Genoten!ondanks de miezerregen.

 47. Vanmorgen het Appelpad gelopen. Het was redelijk zonnig en de startplek is erg mooi bij Landwinkel de Maaneschijn. Leuke en mooie camping en ligt erg mooi. De mensen in de winkel waren summier vriendelijk en niet enthousiast of uitnodigend helaas ….. terwijl ze het zo schitterend voor elkaar hebben!
  Wij vonden het laatste stuk door Appel erg mooi! Het eerste gedeelte (na het oversteken van de autoweg) langs de weg viel ons wat tegen en was ook druk met verkeer, maar het uitzicht met de paardebloemen in het weiland was wel mooi.

 48. 16 maart het appelpad gelopen. Prachtige stukken. Heb daar 2 mooi beschilderde stenen gevonden. Wat een verrassende vondst. Heb ze op facebook geplaatst maar nog geen reactie van de maakster gekregen.

 49. Vandaag, 3 mei, het mooie Appelpad gelopen. We wilden met de klok mee, maar zijn per ongeluk toch de “verkeerde kant” opgegaan en in het bos begonnen. Al vrij snel zagen we 2 reeën bij het rustgebied. Het was vandaag niet druk ondanks de meivakantie. Na het smalle paadje langs de wilgen ging de route een deel over asfalt. Dat kun je omzeilen door een stukje Terbroekerpad te volgen. Dan kom je uiteindelijk weer op het Appelpad.

 50. Misschien was zondagmiddag niet een goed tijdstip voor deze wandeling. Het hele parkeerterrein vol bij het startpunt “Maneschijn” dus de auto in de bocht bij de Kamersteeg gezet. Via de camping volgens de nummering op de kaart gelopen. Smalle gedeelten en we kropen onder het prikkeldraad door om in het weiland te komen om de benodigde afstand te bewaren van de tegenliggers niet fijn in deze Coronatijd. Ook af en toe een droge greppel ingegaan om mensen te laten passeren….Hmmm…Even dachten we….is dit het nu, ….maar vanaf de Diepenrustweg wordt het echt mooi en dan ben je in Appel! Over het landgoed met veel fluitende vogels, prachtige boerderijen, tevreden koeien en schapen met lammetjes en stromende beekjes. Ook wordt het dan veel rustiger op de route. De weilanden en bermen vol met paardenbloemen en fluitenkruid. En de bewegwijzering was top!

 51. Op 14 april het Appelpad gelopen.
  Prachtige stukken die het wat langere stuk over asfalt meer dan compenseren.
  Heerlijk wandeling, fijn klompenpad!

 52. Vanmorgen 18-04-2021 dit pad gelopen, mooie route over mooie smalle paadjes en stuk door bos en stuk asfalt. Eerste stuk zo heerlijk rustig alleen vogels die je hoort, je komt langs prachtige boerderijen en huizen.
  Ook een stuk asfalt, maar niet langs een drukke weg. Kortom zeker de moeite waard om te lopen. Groetjesssss

 53. Vandaag een mooie combi gelopen van Terbroeksepad en het Appelpad. Alles bij elkaar 16 km. Erg leuk en een pracht van een dag ondanks de natte start. Hier en daar wel even de app nodig gehad om de route te bepalen. Geweldige routes. Dank voor het uitzetten en onderhoud.

 54. prachtig gebied en prachtige route. ook prima om te zien dat er steeds meer houtwallen aangeplant worden. enige minpuntje zijn de delen over het asfalt, maar zoals gezegd wordt het ruimschoots gecompenseerd.

 55. Vandaag 21 maart samen met mijn dochter Monique het Appelpad gelopen.
  Wij vonden het een prima wandelpad. Weliswaar een stukje asfalt maar ons stoorde dat totaal niet.
  Het grootste gedeelte van het pad is heel, mooi en afwisselend, is onverhard en loopt door prachtige natuurgebieden heen.
  De drassige stukken konden prima worden gepasseerd door steeds een stukje door het bos te lopen.
  Wij hebben vandaag genoten. Het was jammer dat de route slechts 8 kilometer lang was.
  Maar wij hebben gezien dat er meer routes lopen dus wij gaan hier zeker terugkomen.
  Een topper dit appelpad.

  Monique en Frank

 56. Op 6 maart liepen wij het Appelpad. Per abuis eerst de verkorte route gelopen dus een klein stukje dubbel gelopen. Helemaal niet erg, genoten van de afwisselende paden en wegen.

 57. Gisteren (2 maart) het mooie Appelpad gelopen. Ja, wat modderig, maar je kon je prima een weg banen door het naastgelegen ‘bos’gebied. Perfect aangegeven. Ga vooral bij overstappunt naar het Kruishaarderpad even de ‘heuvel’ op en ga even zitten op het bankje bovenop die heuvel. Schitterend uitzicht over de (nu) wintertarwevelden.
  Bij de landwinkel Maaneschijn zijn ook alle folders (á € 2,-) van de klompenpaden in deze omgeving te koop.

 58. Parkeren bij landwinkel de Maaneschijn was geen probleem, plek genoeg. Het begin van de route (langs de Vrouwenweg en Leemweg) valt een beetje tegen, gewoon een asfaltweg volgen, maar daarna wordt de Appelroute echt een prachtige route, die we van harte aanbevelen. Het stuk door het bos was behoorlijk drassig, de aangegeven weg was op veel plekken amper te volgen, maar blijkbaar hadden anderen dat ook al ontdekt want er had zich al een soort van ‘reservepaadje’ ontwikkeld tussen de bomen door. Neem bij landgoed Appel als het even kan niet de afkorting maar volg de volledige route (bij het afkortpunt rechtsaf) over het landgoed, dit stuk is zeer de moeite waard en een van de mooiere stukken van de hele route. O.a. mooi een jagende blauwe kiekendief gezien hier. Ter afsluiting is een bezoekje aan de landwinkel aanbevolen, veel lekkers te koop. Compliment voor de beheerders van de route, we hebben de hele route zonder app of kaart goed kunnen volgen, routebordjes zijn overal logisch en goed zichtbaar geplaatst.

 59. Wat is dit een mooi klompenpad! Heel afwisselende landschappen. Route is goed en duidelijk aangegeven. Vooral het pad langs de sloot met al die knotwilgen vonden wij echt geweldig! Na afloop nog even wat lekkers gehaald in de boerderij winkel bij het startpunt. Wat ons betreft is dit echt een aanrader! ❤️

 60. Sneeuwlandschap
  Midden in de sneeuw maak ik dit uiterst leuke rondje op een frisse maar heldere dag.
  De auto kan prima geparkeerd worden bij landwinkel de Maaneschijn die geopend is.
  Er is plek genoeg. Bij het begin even wat asfalt maar al snel over het wilgenpad langs de sloot wat vanwege de vorst nu goed begaanbaar is. Ik heb enige twijfel hoe zich dit drassige paadje na de dooi zal ontwikkelen. Eenmaal in het bos blijken alle plassen gelukkig stevig bevroren en ik volg de eigen gemaakte paadjes van eerdere wandelaars langs de moeilijk begaanbare stukken. Dit komt wellicht ook wel goed na de vorstperiode.
  Als kers op de taart loop ik even later door Landgoed Appel. De kroon op dit leuke klompenpad. Het is zeker aan te raden niet de verkorte versie te kiezen maar lekker door de stappen en te genieten van de intense rust in dit gebied.
  Leuk, dit wat kortere klompenpad rond het eeuwenoude cultuurhistorische landschap van Nijkerk.

  Voor een winterse sfeerimpressie:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/appelpad/9469/

 61. Bedankt vrijwilligers voor dit mooie pad, veel afwisseling, bijzonder paar varkens gezien met een soort schapenvacht, lijkt wel! Op deze zonnige zondag veel wandelaars.

 62. Nog een kleine aanvulling; dit was de eerste keer dat we een klompenpad liepen zonder dat we op de app hoefden te kijken. Alle bordjes hangen voor ons op logische plekken waardoor de telefoon in de zak is gebleven. Chapeau.

 63. Afgelopen vrijdag hebben wij het Appelpad gelopen. Voor een doordeweekse dag vonden we het best druk. Omdat het de nacht ervoor flink geregend had waren we bang voor veel drassigheid, maar gelukkig was het alleen langs het wilgenlaantje glijden geblazen en kijken waar je voeten neer moest zetten. In het bosgedeelte was het erg leuk om over de boomstammen te balanceren. Het viel ons op hoe goed onderhouden de boerderijen onderweg er allemaal uitzien. We hebben lekker gelopen en na afloop veel lekkers gekocht in de Landwinkel.

 64. Om 10:30 gestart bij het startpunt Terbroeksepad en, toch mooi weer, ook het Appelpad meegenomen. Totaal 17,7km. Schitterend weer en schitterende paden. Het was al weer 2jr geleden dat wij het Appelpad liepen. Tot onze verrassing was de route bij de Akkerweg verlegd (niet meer die weg volgen maar door het naastgelegen bos). Na alle drassige stukken op weilanden Terbroeksepad kon dit er ook wel bij. Met een aantal takken was door iemand zelfs een oversteek gemaakt zodat je niet helemaal wegzakt. Leuk deze verandering en drassig? Ach, dat maakt het juist leuk maar ook een zware tocht. Geniet je er, terugkijkend in je luie stoel, met extra veel plezier op terug.
  Dank vrijwilligers!

 65. Met het gezin en twee voetballen mee dit leuke klompenpad gelopen. Het was een mooie route door bos en weiland met leuke weggetjes. We hebben genoten.

 66. Vanmorgen met 5 kleinkeren dit prachtige pad gelopen. We hebben er van genoten!
  Alles is prima aangeven.
  Dank vrijwilligers!

 67. Leuk afwisselend pad.
  Was wel een beetje glibberig na al de regen de afgelopen week.
  Maar met een paar stevige wandelschoenen is het gelukt! In het bos liep het wat makkelijker.
  Verrast door de bijzondere varkens die we onderweg tegrn kwamen.
  Had wel gehoopt een ontmoeting te hebben met de ijsvogel. Maar dat is niet gelukt. Hopelijkeen volgende keer inhet voorjaar of de zomer…

 68. Vandaag het Appelpad (tegen de klok in) gecombineerd gelopen met het Termaatsepad. Gestart vanaf thuis (landgoed Klein Bylaer) via een klein stukje Paradijspad. Er zaten hele leuke stukken in. Ook stukken asfalt, maar gelukkig genoeg om te zien. Hier en daar een stukje verkeerd gelopen, maar met de app gauw weer op de juiste route. Sommige paadjes waren zo smal dat je elkaar niet kon passeren en in de weilanden was het lekker glibberen langs de kanten. Al met al heerlijk gewandeld en genoten.

 69. Wij liepen het pad eerst over asfalt met veel verkeer waardoor we bijna omgekeerd zijn- ik was wel verbaasd dat een klompenpad zo lang over een redelijk drukke autoweg liep, ik werd we ook sagarijnig van.
  De tweede helft van het pad was een stuk leuker, muv het continue geluid van crossmotoren. Het stukje door het bos hadden wij bijna gemist. Niet een pad dat ik nog een keer lopen. Op 2/3 van het pad hebben we een stukje door een varenbos gelopen welk pad grijs gemarkeerd was op de kaart. Ik zou dit stuk
  Opnemen in het Appelpad ipv het asfaltgedeelte.

 70. Gisteren 7 november het Appelpad gelopen. Het eerste stuk door bos en landerijen was heel mooi. Het verharde deel over landwegen vonden wij wat minder. Komen uit omgeving en fietsen daar ook geregeld dus misschien daardoor wat minder leuk voor ons. Het weer was super. Op de smalle paden kwamen we gelukkig net (ivm corona) niet veel mensen tegen. In de landwinkel nog wat lekkers gekocht voor thuis. Geslaagde middag. Vrijwilligers bedankt voor het pad.

 71. Vandaag, 8 november 2020, het Appelpad gelopen. Wat een prachtige wandeling! Zeer landelijk. Hier en daar kwamen we mensen tegen, logisch met dit mooie weer. Bij nauwe doorgangen gingen we elkaar ruggelings passeren. Niemand die daar moeilijk over deed. Zeker de moeite waard om dit pad nog eens te doen.

 72. Het Appelpad was mijn eerste Klompenpad dat ik gelopen heb en nu ben ik 71 paden verder. Ik Heb het Appelpad dus vandaag voor de tweede keer gelopen met de klok mee. Eerste stuk prachtig door het bos en de landerijen. Stuk over asfalt minder. Het was op deze mooie zonnige herfstdag druk op het pad en het smalle paadje bij de knotwilgen was niet geheel COVID proef. Ik heb er 3 paar mensen moeten passeren maar lukte wel aardig. Na afloop nog even de landwinkel bezocht. Dank voor het onderhouden van dit pad.

 73. Vanmiddag kwamen we uit Utrecht rijden en kwamen langs Nijkerk. Even gestopt om het Appelpad te lopen. Wat een prachtige wandeling! We hebben er van genoten.
  Alles prima aangegeven.
  Dank aan de vrijwilligers!

 74. video: https://youtu.be/ht0W21HNPjY
  Het eerste deel (na de camping) ging vooral over asfalt en was eigenlijk gewoon saai. Vervolgens worden de paden smaller en wordt het klompenpad leuker. Al met al aardig gelopen, maar het Appelpad komt niet in mijn top-10.

 75. Op 23 juli 2020 hebben we het Appelpad achterstevoren gelopen ( van 9 naar 1). We zijn op de Leemweg het Terbroeksepad op gegaan (linksaf) en daarna rechtsaf de routeverkorter en weer rechtsaf het Terbroeksepad voortgezet. Dat is een geweldige aanwinst, waarmee het, toch al mooie Appelpad, nog mooier wordt.

 76. Vandaag met mijn zoontje van 6 de hele route gelopen. We hebben hem ‘andersom’ gelopen, dus eerst door het bos. Prachtige route. Op het allerlaatste stuk miste een bordje waardoor we een stuk verkeerd zijn gelopen (vlak voor het laatste smalle paadje). Maar al met al een grote aanrader, ook met kinderen.

 77. Vanmiddag het Appelpad weer eens gelopen. Wat een heerlijke kleine camping, zo’n gezellige, vriendelijke start!
  Het begin druk met auto’s en ook asfalt, maar daarna mooi, gevarieerd, heel veel blij zingende vogels, fijne boerderijen, allerlei schapen- en kippenrassen en mooie akkerranden. Vooral het laatste stuk, prachtige wilde bloemen in een veld, met rood, geel, paars en wittinten tussen allerlei grassen door, er middenin een enorme wilg en een vlucht groenlingen, die ik al zo lang niet meer heb gezien, super!
  Natuurlijk lekkers voor thuis gekocht en na afloop een boerderij ijsje in de Landwinkel!
  Langs de Oude Voorthuizerweg, zo’n 200 m. vanaf de Appelsestraat, vonden we een kiezelkleurig damesjack met afritsbare capuchon, C&A, Eur. maat 46. Van de fiets gestapt of tijdens wandeling even bij het open veld gezeten en jas vergeten (met boodschappenlijstjes erin, maar geen naam)?
  Wij hebben de jas aan een landgoedpaal gehangen ipv in de struiken….

 78. Voor onze wekelijkse wandeling hebben wij op 9 juni ‘s avonds het Appelpad gelopen. Het was erg rustig qua wandelaars. We vonden de omgeving erg mooi. Onderweg zijn we een aantal reetjes tegengekomen. Hierdoor hebben we een mooi stukje langs de knotwilgen gemist.
  De routebewijzering is duidelijk.
  Wij gaan het Appelpad zeker nog een keer wandelen.

 79. Wilde al sinds dat we klompenpaden zijn gaan lopen (begonnen met de klompenpad hobby op 25/04/2020), het Appelpad lopen. Vandaag was het zo ver. Hele mooie route en inderdaad hele goede bewegwijzering. Dit was ons 17e klompenpad en scoort voor ons een 7,5.

 80. Vandaag, 11 juni, dit klompenpad gewandeld. Complimenten voor de bewegwijzering. Heel goed gedaan.
  En wat een mooie omgeving om te wandelen; veel verschillende vogels gezien: putters, zwartkoppen, roodborst, specht, tjif tjaf, vlaamse gaai. Genieten van de mooie boerderijen.
  Voor herhaling vatbaar.

 81. Zondag 24 mei dit pad gecombineerd met het Kruishaarderpad gewandeld. Ondanks de miezelregen genoten van de mooie omgeving en de leuke paadjes.

 82. Op 25 mei het Appelpad gelopen. Gelukkig was het helemaal niet druk dus ik had geen last van het asfalt. het advies gevolgd om bij de camping te starten. Het ging snel; in anderhalf uur weer terug. Zeker de moeite waard om nog een keer te lopen.

 83. Het stuk langs de Vrouwenweg, Leemweg en Diepenrustweg is niet aantrekkelijk, als je niet van asfalt houdt, moet je in de berm lopen, zeker als de auto’s er zoals vandaag een racebaan van maken.

 84. Leuke wandeling. Als je de route start over de camping wordt de route steeds mooier. Advies in corona tijd om allemaal zo te starten, dan kom je (nog) minder wandelaars tegen.

 85. Op de meeste plekken voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden van andere mensen. Op een (modderig) gedeelte na dat loopt tussen prikkeldraad en een sloot. Maar als iedereen voorlopig de “officiële” richting aanhoudt (d.w.z. tegen de klok in) zal dat geen problemen geven. Bovendien heb je dan het mooiste deel van de wandeling op het laatst. Op twee vogelaars na kwamen wij overigens geen wandelaars tegen.
  Onderweg zie je momenteel volop speenkruid, paardenbloemen en (vooral langs de beek)bosanemonen. Op het begin zelfs al een weiland met pinksterbloemen. En op de gekste plaatsen verdwaalde narcissen.

 86. Net dit mooie pad gelopen met 3 jonge kinderen. Het eerste deel langs de weg was met kinderen iets minder geschikt maar wel te doen. Het deel door het plaatsje Appel is prachtig! Bewegwijzering en onderhoud van bruggetje enzo onderweg was erg goed.

 87. Zaterdag 7 maart Het Appelpad gelopen. Wij hadden de natuur mee. Zonnetje en veel bosanemonen en speenkruid langs het wat natte pad langs de Appelsche Beek. Leuke informatie over het landschap. Daardoor nog wat geleerd over vloeiweiden. Wij hebben genoten, ook van de heerlijke koffie bij De Maaneschijn.

 88. Dit pad gelopen in de “gouden uren” in de avond samen met onze kinderen van 12 en 15 jaar. Een leuk pad om te lopen. Het pad bestaat uit asfalt en landerijweggetjes. Tijdens de wandeling hebben we ook nog herten gespot.

 89. Leuk om zulke enthousiaste reakties te lezen!
  Wij als vrijwilligers zijn altijd blij om te horen dat de routeaanduiding duidelijk is.
  Bedankt voor jullie berichtjes.

 90. Op 21 augustus deze route hardlopend afgelegd. Mijn zoon mee op de moutainbike. De route begint op minicamping de Maaneschijn, waardoor je gelijk zin hebt om je tentje op te zetten.
  Mooie gevarieerde route die goed staat aangegeven. Wel veel asfalt, maar vond ik niet storend, aangezien er niet veel verkeer op de route was en je langs prachtige boerderijen komt.
  Na afloop bij de natuurwinkel op de camping heerlijke bessensap gehaald om de dorst te lessen.
  We hebben genoten.

 91. Vandaag, zondag 18 augustus 2019, dit mooie klompenpad gelopen. Het asfalt is misschien storend op een drukke doordeweekse dag, maar op zondag is het zeer zeker geen storend element. Nu storen wij ons niet heel snel aan asfalt dus wellicht is dat het.
  Mooie en goed aangegeven route. Wij hebben de app altijd ter ondersteuning. Niet nodig gehad vandaag ?

 92. Vandaag het Appelpad gelopen. Al meerdere Klompenpaden gelopen en deze is tot nu toe echt de minste.
  Voor ons gevoel meer dan de helft asfalt en het verkeer giert ook echt aan je voorbij.
  Het bosgedeelte prima,maar niet heel bijzonder. Wel heerlijk in de zon en rust een broodje kunnen eten en een specht gezien:)

 93. Nogmaals deze route gelopen maar nu andersom en niet de route verkorter genomen zoals in juni jl. Het was een mooie route en aan de zuidkant op de weg een stuk rustiger dan in mei. Toen was er een wandeling uitgezet en ook een toertocht met auto’s. Vandaag alleen wandelaars die ook het Appel pad liepen. Wel vroeg gestart om de ergste warmte te ontlopen. Mooie en gevarieerd zo door bos en landerijen. Het stuk bij de Diepenrustweg was wat lastig omdat de takken over het smalle pad was gegroeid.

 94. Zondag 15 april 2018 deze wandeling gelopen. Wij vonden het in het begin vrij veel asfalt voor een klompenpad waarop toch tamelijk veel autoverkeer was. Maar zodra je het asfalt verliet, stelde het Appelpad niet teleur. Het laatste stuk door het weiland maakte weer veel goed.

 95. Vandaag dit pad nog eens gelopen (tegen de klok). 39% hard en als je de Vrouwenweg (betonnen fietspad met daarnaast hobbelig zand / gras) ook meetelt als hard, dan 50% hard. Zachte gedeelte is mooi.
  Dit pad is 8 km, Terbroeksepad is 11 km. De combinatie zoals hieronder omschreven is m.i. ongeveer 18 km.
  Met de klok mee: vanaf Maaneschijn campingterrein over, Zeldertseweg (prov. weg) oversteken, stukje Vrouwenweg, dan linksaf Terbroeksepad volgen, bocht naar links, rechts op Zeldertseweg en vrij direct weer rechtsaf weiland in, dan bij Leemweg niet links, maar rechtsaf, bij Vrouwenweg (re.) weer linksaf land in, Terbroeksepad helemaal volgen totdat je weer op de Leemweg komt. Daar niet linksaf maar rechtsaf Appelpad volgen naar einde. En dan heb je een super route gelopen met zo min mogelijk asfalt. ’t Is maar dat je het weet.

 96. Het beginpunt was bij landwinkel de Maaneschijn, Kamersteeg 3a in Appel (Nijkerk). Hier kan je ook de routekaart kopen.
  Het AppelPad is een schitterende landelijke omgeving met een overvloed van nieuwsgierige koeien. Ik vond hem heerlijk om te lopen, en het stuk asfalt aan het begin van de route vond ik niet echt storend (maar nu ben ik gewoon snel tevreden, als ik maar foto’s kan maken ;-)). Ik had vandaag dan ook schitterende dreigende Hollandse luchten en heb het de hele weg droog gehouden en zelfs halverwege mijn jas kunnen uittrekken.
  Voor foto’s –> https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/10/27-oktober-2017-klompenpad-appelpad.html

 97. Vandaag 4 juli dit klompenpad gelopen waarbij het ook nog ‘ns lekker weer was
  het pad is toch wel vrij afwisselend en geeft ook de nodige ontspanning ook al is het verharde stuk langs
  de Leemweg een minpuntje doch met niet veel verkeer. Voor het overige loop je over smalle paadjes
  langs weilanden en onverhard door bossen en aangroei. Toch wel een aanrader en het pad is ook
  goed gemarkeerd

 98. Dit pad viel ons wat tegen. Er zaten eigenlijk maar 2 stukjes in die erg leuk waren waaronder een mooi pad langs wilgen langs een weiland. Verder waren het veel lange stukken over asfaltwegen met weinig afwisseling qua landschap. We hebben ons soms wat verbaasd over de keuze van de gekozen route omdat er wel diverse mogelijkheden waren om van de gebaande wegen het bos/ weiland in te gaan waar we asfalt bleven volgen. Ook opvallend was dat er erg weinig bankjes stonden.

 99. Op mijn site http://www.ruudmulder.nl ga ik fotoverslagen en bijzonderheden plaatsen over alle (bijna) 100 klompenpaden die ik als fotoproject ga lopen. Op 24 mei 2017 liep ik het Appelpad. Een erg leuk en mooi pad. Toch een kleine negatieve ervaring, maar laat je desondanks niet weerhouden om dit mooie pad te gaan lopen.
  Mijn opmerking: Het deel langs de Leemweg en (deels) Diepenrustweg is niet prettig om te lopen. Je loopt op een binnenweg waar een 60km zone geldt. Maar desondanks worden de vouwen uit je broek gereden door langsrazende auto’s.
  Het pad van de Diepenrustweg naar de Zelderseweg is erg leuk om te wandelen, maar volgens de borden moet je voor dit deel elders toegangskaarten kopen.

 100. Dit is echt een klompenpad voor als je weinig tijd hebt….en toch even sportief bezig wilt zijn.
  De route is goed aangegeven. Over een fietspad, door een weiland, over wat slootjes, langs een mooie wilgenrij, een stukje bos en over de weg. Er liep nog wat vee in de wei, vogels lieten zich goed horen, maar verder was het een beetje een grauwe ochtend.
  Je kunt goed parkeren bij Maneschijn. Jammergenoeg waren ze op maandagochtend niet open.
  Met ruim 11000 stappen op 7,8 km in anderhalf uur weer fit de week in!

 101. 25 augustus Appelpad gelopen vanuit een overstap punt van Terbroeksepad samen 19km. Leuke duidelijke route, verharde wegen afgewisseld met paden en landerijen, met als rustplaats Camping/landwinkel ‘De Maaneschijn” lieve mensen en prima zitje.
  echt een leuke route om te lopen, alleen erg kort 8 km.

 102. We hebben deze avond op een heerlijke zomeravond gewandeld. Leuke afwisselende wandeling door weilanden, bos en velden. Grotendeels verhard. Geen horeca onderweg.

 103. Beste Cynthia,

  Onderstaande reactie werd nog gisteravond geplaats door de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep die die klompenpad beheert.

  Erg onprettige ervaring die u met de kinderen opdeed. Ik kan me eventueel nog voorstellen dat u onbedoeld op privéterrein op een bankje bent gaan zitten maar dan is zo’n reactie van de bewoners uiterst onaangenaam en qua taalgebruik zeker ook ongepast.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 104. Oei, dat is geen prettige ervaring.
  Nog enig idee waar jullie precies gezeten hebben?
  Misschien kunnen we dan in de tekst er een aantekening van maken.
  Zou je me dat nog even willen laten weten?
  Groeten Corien Wessel, coördinator Klompenpaden Nijkerk.

 105. Vandaag met twee kinderen deze route gelopen. Iets over de helft even rusten met een koek en wat drinken. Mooie boerderij, een bankje, even pauze. Na twee minuten vliegt er n deur open. Of we gek geworden zijn! Picknicken op privé terrein. Hoe durven we t in ons hoofd te halen. De kinderen schrikken zich dood, ze zitten rustig. Ik bied mijn excuus aan maar we moeten oprotten. Tja…

 106. Beste Dick,
  Aan de andere zijde van de Akkerweg ligt inderdaad nog een heel mooi stuk natuur. Dat behoort tot landgoed “Meerveld”. Je mag daar alleen wandelen wanneer je kaarthouder bent. Vandaar dat het niet paste binnen de route van het Appelpad. Helaas!

 107. Vandaag appelpad gelopen, tegen de klok in. Eerste half uur een paar saaie asfaltwegen. Maar het werd helemaal goedgemaakt met de rest van de route. Uitzonderlijk mooie boerderijen en natuur.
  Op deze route waren de honden allemaal in het hondenhok of aan de ketting.
  Op de Akkerweg had ik een bordje links in het weggetje naar Landgoed Appel niet gezien. Dus doorgelopen. Dat was trouwens geen straf, prachtig stuk natuur, links en rechts van de weg, helaas dus niet opgenomen in de route.
  Zou de route niet verlengd kunnen worden met een rondje aan de rechter zijde van de Akkerweg? (of in plaats van het eerste stuk) Zal wel te simpel gedacht zijn, grondeigenaren moeten wel akkoord gaan natuurlijk.
  Lekkere koffie gedronken in de landwinkel. In de kantine een hele mooie foto gezien (wel 3 bij 3 meter) van een oude koeienstal met roodbonte koeien.
  Geweldig genoten, bedankt iedereen.

 108. Vandaag samen met mijn vrouw dit pad gelopen. Tegen de klok in en de wandeling is volgens de gps 7,4 km.
  Het was prachtig weer vandaag en dat maakte alles nog mooier. Bewegwijzering is goed. Alleen jammer dat het winkeltje op zondag gesloten is. Zeer fraaie wandeling. Vrijwilligers wederom bedankt

 109. Zeer mooie wandeling wel redelijk nat aan de voeten maar dit was de schuld van de regen de afgelopen dagen.
  Bij aankomst een lekker streekbiertje gedronken en eens rondgekeken in het boerderijwinkeltje.

 110. Dit was mijn 3e klompenpad, en wat was deze ook weer mooi! Afwisselend liepen we door de weilanden, over asfaltwegen en door een stukje bos. Wat een mooie onderhouden boerderijen kwamen we onderweg tegen. En altijd leuk om even te neuzen in de landwinkel waar de route begint en ook weer eindigt!

 111. 4 jaar geleden liep ik het Appelpad inmiddels is het pad 2145 keer bekeken op mijn Weblog. Gemiddeld 538 keer per jaar Dus zeker de moeite om hem te lopen.

 112. Inmiddels al vele klompenpaden gelopen, maar deze was ooit de allereerste…. …en heeft ons enthousiast gemaakt.
  Een lekker briesje, ontluikende natuur en gezellig kletsend de 8 km. volbracht.
  Een mooie afwisselende route. Goed aangegeven en keurig verzorgd, waarvoor dank!
  Een klein puntje: weinig horecagelegenhe den of de mogelijkheid voor een kopje koffie onderweg (Rustpunt).

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.