Assenradepad

Ontdek het mooie buitengebied van Hattem, een Hanzestad aan de IJssel. Wandelen over een oud spoortracé, door een polder, bossen, en een landgoed. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Assenradepad (11 km)

Startpunt: Herberg Molecaten, Molecaten 7 in Hattem

Openbaar vervoer: Bushalte Centrum in Hattem (vanaf station Apeldoorn en Zwolle). ‘t Kleine veer (vaartijden: van de laatste week van april tot de laatste week van oktober)

Opstappunt: Jachthaven IJsseldelta Marina, Geldersedijk 20 in Hattem

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Assenradepad is te combineren met het Hoenwaardsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Te veel asfalt

  Ondanks dat we toch wel wat te veel op asfalt moesten lopen erg genoten van dit pad. Soms is het goed uitkijken maar dan gaf de app altijd wel weer de oplossing.
  Niet direkt een hoogstandje maar leuk om te doen en zeker leuk te combineren met b.v. de stadswandeling, Deze route is aan te schaffen bij de VVV in Hattem.

 2. Onderwerp: Assenradepad

  Tegenvaller. Vorige week dit pad gelopen en we hebben al heel wat klompenpaden gelopen, maar dit pad viel ons tegen. Geen “klompenpadgevoel”. Ook is de route niet goed onderhouden, hoog gras, takken over de paden en de bewegwijzering niet goed of niet duidelijk. Wij hebben een poging gedaan bij Hattem langs de IJssel de weg over te steken en daar de route langs de IJssel te lopen. Het is volstrekt onduidelijk aangegeven. Men heeft met een stift een kruis gezet over de bewegwijzering heen, die er vervolgens afgeregend is (zagen wij later toen we met onze neus zo ongeveer tegen het bordje aanstonden), met als gevolg dat het onvindbaar blijkt te zijn. Jammer omdat eigenlijk alle klompenpaden goed worden onderhouden en de route goed staat aangegeven.

 3. Onderwerp: Bewegwijzering

  Hallo als bewoner hoek Langenberg/ Eikenlaan wil ik even aangeven dat de kleine stickers veelal niet gevonden worden op de lantaarnpalen.
  Gevolg dat ik dagelijks vragen krijg waar het pad heenloopt..
  Naar mijn inziens kan hier beter een bordje op een paal in de berm gezet worden.
  Ook heb ik onlangs bij de gemeente Hattem een bankje aangevraagd, daar best veel wandelaars hier hun pauzes zittend in de berm of op het Ziggo kastje..nemen.
  Vriendelijke groeten

 4. Onderwerp: Klompenpad

  Vandaag het assenradepad gelopen wij vonden het een grote teleurstelling 11 kilometer lang hebben wij het geraas van de snelweg gehoord er was geen wind missschien daarom .maar ook de wandeling zelf vonden wij niet leuk veel asfalt en hoogspanningsmasten, de mensen daar zijn we heel aardig en wij
  vonden Hattem wel heel mooi daar hebben wij ons eigen rondje maar gedaan

 5. Onderwerp: Assenradepad

  Vandaag, 24 september, stond dit pad op ons lijstje. Een mooi stukje door Hattem en langs de molen ( prachtig en open voor koffie enz )
  We kozen voor het gedeelte dat bij laag water goed te doen is. Dat was het ook, maar we waren wel blij dat we als ondersteuning onze klompenpad app aan hadden gezet. De bewegwijzering op dit stukje was ons niet geheel ( geheel niet) duidelijk.
  Verder is dit pad ook leuk als je van geocachen houdt. Twee traditionals aardig dicht langs de route.
  Niet 1 van onze favorieten, maar wel de moeite waard !
  Fijn dat er mensen zijn die het onderhouden en ons zo de kans geven om weer een mooi stukje Nederland te zien

 6. Onderwerp: Assenradepad

  Mooi zeer afwisselend pad met als toppers het landgoed Molencate en het historische centrum van Hattem.
  Het is raadzaam het internetkaartje bij de hand te houden want de blauweklompjes-bewegwijzering is niet optimaal.

 7. Onderwerp: Aangenaam afwisselend

  Op 16 mei het Assenradepad gelopen. Een mooi stukje bos ter afwisseling van weiland en grasveld. Langs het landgoed Molecaten erg mooi. Bij een bankje naast de haven gegeten, ook daar een prachtig uitzicht. Bij herberg Molecaten nog een kop thee gedronken. Een zeer hartelijke ontvangst en vriendelijk personeel. Kortom: weer een prachtig pad, veel weide vogels gezien en kikkers met dril. Herberg Molecaten aan te raden. Onze complimenten weer!

 8. Onderwerp: Assenradepad

  Vandaag heerlijk dit klompenpad gewandeld. Erg afwisselende route, wel jammer dat sommige stukjes gelopen moest worden op de weg, maar zeer goed bewegwijzerd en goed te doen met onze dochters van 9 en 12 jaar, al waren ze aan het eind wel een beetje moe. Ruim voldoende rustmogelijkheden onderweg met een heerlijk boerenijsje toe. Kortom, wij hebben ons prima vermaakt!

 9. Onderwerp: Klompenpad

  Vandaag 30 april deze route gelopen. In het begin al een klompje gemist. Wij lopen altijd op de klompjes zat aan andere kant v.d.straat hoog aan een pa al. Waarom niet aan 1 kant rechts of links.maar verder een prima pad. Van alles wat. Hattem een heel mooi stadje leuk dat de route er Door komt.gelopen met 5 personen. Geweldig Dank aan vrijwilligers. Fam Nieuwenhuis.

 10. Onderwerp: Assenradepad

  Vandaag, in de mist het Assenradepad gelopen. Ik ben begonnen bij de jachthaven. Hier is een grote Parkeerplaats en tevens een openbaar toilet. Vanaf de jachthaven de weg overgestoken en heb eerst het stuk door Hattem gelopen. Een mooi stadje. Vlakbij de molen kom je langs een bakker. Het stuk door het landgoed Molecaten is erg mooi. Het laatste stuk langs het spoor e.d. kon mij niet erg bekoren. Maar goed, dit is slechts mijn mening :). Verder is het prima aangegeven.

 11. Onderwerp: antwoord

  Hallo Ellen,

  Op deze pagina staat hierboven waar eetgelegenheden of horeca is. Ook is er in het centrum van Hattem voldoende horeca. De route loopt door Hattem.

 12. Onderwerp: onderweg

  Hallo
  Mijn vriendin en ik willen dit pad morgen gaan lopen maar vragen ons af of er onderweg ook eetgelegenheden zijn op de route.
  Groetjes Ellen

 13. Onderwerp: Assenradepad gelopen

  Vandaag het Assenradepad gelopen. Begonnen bij de jachthaven en zo langs de dijk, langs de nieuwe wijk Assenrade gegaan. Een hele verbetering is het nieuwe stukje pad onder de spoorbaan langs. Voor zover ik het begrepen heb komt hier een wandelpark. Al met al weer een mooie tippel gemaakt en veel wandelaars tegengekomen.

 14. Onderwerp: Bewegwijzering en Assenradepark

  Beste wandelaar,
  Nav van een aantal opmerkingen heeft de klompenpadwerkgroep de bewegwijzering weer kritisch nagelopen en enkele verbeteringen aangebracht.
  Ook is recent het Assenradepark (ten noorden van Hattem) geopend, de route van het klompenpad loopt hier nu doorheen, een mooie verbetering van de route.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst!
  Karen Hinkamp, Landschapsbeheer Gelderland

 15. Onderwerp: assenradepad

  pad gelopen bewegwijzering kan veel beter, en te veel langs fietspaden. Verder maar een paar rustbankjes onderweg.
  Al met al een matig klompenpad!!. kan wel aanpassingen gebruiken dit pad!!.

 16. Onderwerp: Assenradepad

  Woensdag 7 september deze bijzondere, afwisselende en mooie route gelopen. Route was goed gemarkeerd en makkelijk te volgen.
  Afgezien van de mooie route vonden we het heel bijzonder dat de mensen, onderweg, allemaal vriendelijk groetten.

 17. Onderwerp: Matig klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Eerst een boswandeling, deels ook woensdag j,l, gelopen bij Hoenwaardsepad. Wel een uniek stukje over de 80 jarige Spaanse oorlog. Dan mooi stukje landschap en vervolgens zo’n anderhalve km betonblokken langs spoor. Aan de overkant van spoor eerst mooi landschap en rechts een paar bijzondere varkens gezien. Iets verderop moet je de linkeroogklep opdoen (bij een manege te koop) en naar rechts kijken, weids landschap. Echte kleinschalig agrarisch gebied. Bewegwijzering was wel goed, behalve bij de ingang van Hattem. daar was de markering zeer slecht. Geen bordje meer te vinden. Een hele groep wandelaars stonden daar te zoeken. Aan de hand van het plattegrondje van de site toch gevonden, maar zeker een kilometer geen stickers gezien en eerst de stad helemaal doorgelopen.
  Al met al een matig klompenpad. Toch iedereen maar weer bedankt.

 18. Onderwerp: Jammer

  Gisteren deze route gelopen. 1 keer misgelopen bij het stukje splitsing mbt hoog water. Het was laag water dus de weg overstoken maar aan de overkant het bordje gemist ivm hoog struikgewas en zo het hele stuk richting de boerderij gelopen waar we weer om konden keren. Het stuk bos was heerlijk, zeker met deze temperaturen. Het stukje door Hattem was ook wel mooi maar door de lange stukken langs de fietspaden vonden we het geen klompenpad.

 19. Onderwerp: mooie route

  9 April deze route gelopen samen met het Hoenwaardsepad. Beide erg plezierig om te bewandelen. Alles staat goed aangegeven en vooral de stukken door het bos zijn zeer rustgevend. Dank aan de vrijwilligers.

 20. Onderwerp: Boswerkzaamheden

  Naar aanleiding van meerdere opmerkingen van wandelaars is contact opgenomen met de eigenaar van het bos rondom Molencaten. De bosaannemer heeft inmiddels opdracht gekregen om de bospaden te herstellen en dit wordt momenteel uitgevoerd.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst!

 21. Onderwerp: Beetje gesmokkeld

  Begonnen bij Rooseboomspoor, idd bovenlangs en gestopt bij het Rooseboomspoor bij de ‘oude bakkerij Beumer’. In de bos prachtige spechten gezien en een goudvink paartje. Enorm genoten. Bosbeheer geeft idd geen professionele indruk. Ga zeker de andere helft ook nog wandelen….

 22. Onderwerp: Goed te combineren met Hoenwaardse pad

  Zaterdag Asseradepad gelopen vanaf Herberg Molecaten, daar koffie gedronken op terras, en daarna Hoenwaardse pad. We hebben genoten, het was fantastisch wandelweer. Beide mooie paden, maar Hoenwaardse pad vonden wij het mooist: afwisselender en minder verhard. En het is een aanrader om de routeverlenging naar het kleine veer bij de Ijssel te maken.
  Als je de combinatie wilt lopen: eindig met Hoenwaardse pad en loop dit dan zo, dat je niet 2x deel bij Molecaten in zelfde richting loopt.
  Zie https://klaskedejong.wordpress.com/2016/03/27/klompenpaden-rond-hattem/ voor foto’s

 23. Onderwerp: Afwisselend

  Gelopen op een miezerige zondag in maart. Ik vind het een prima wandelpad met mooie afwisseling van landschappen. Mooi zicht op de sprengkop van de beek. Ook leuk een stukje door het oude gedeelte van Hattem. De bewegwijzering was geheel in orde.
  Helaas was een deel van de wandeling over de bospaden slecht begaanbaar . Tijdens het bos onderhoud zijn met grote machines een aantal paden behoorlijk aan gort gereden. Ook is met dit materiel in het bos veel schade aangericht. Een typisch voorbeeld van slecht bosbeheer wat ook nog amateuristisch lijkt te zijn uitgevoerd. Jammer.

 24. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Gewandeld 10 jan 2016. Mooie route. Bewegwijzering goed ( soms erg hoog)
  Opletten : “”Rosenboomspoor”” volgen op de hogere zandwal en niet op het rijwielpad !

 25. Onderwerp: Veel verhard

  Weer een mooie route gelopen. In verhouding tot het andere klompenpad in Hattem heeft dit pad relatief veel verharde stukken.
  Bij hogenkamp zijn de markeringen niet makkelijk.

 26. Onderwerp: Mooi route

  paar zondagen terug was ik met de kleine groep deze pad gelopen,mooie route langs de oude dorpje Hattem en ook klein stukje buiten Hattem,inderdaad was wel even een lange fietspad om naar het bos te wandelen.Het was veel verharde wegen,paar stukjes langs de weilanden.Maar wij het groep hebben genoten en wij deze samen in combinatie met hoenwaardpad gelopen en totaal was 21,5 km…

 27. Onderwerp: een erg mooi klompenpad

  ik heb ditpad gelopen op woensdag de 23e december.
  Een erg mooi pas, helaas het tweede gedeelte veel verhard, daar in tegen het eerst e deel volledig onverhard.
  helaas heb ik 1 maal niet goed opgelet, of het bordje was er niet, hierdoor ben ik verkeerd gelopen.
  ik was wel erg blij eindelijk weer een nieuw pad wat goed te lopen is volgens de aangebrachte markering, de 2 paden die ik hiervoor heb gelopen was één groot drama, sorry dat te moeten zeggen, ondanks dat ik wet hoeveel inspanningen er gedaan worden om de markering op order te hebben/houden. iedereen bedankt die heeft bijgedragen aan dit mooie pad in een prachtige omgeving

 28. Onderwerp: beetje teleurstellend

  half december dit klompenpad gelopen.rondom molecaten is het mooi maar dit is daar meer een boswandeling.een vrij lang saai stuk langs het spoor op een fietspad,en heel weinig door of langs een weiland,waar de klompenpaden om bekend staan.of het gebied leent het zich er niet voor of er had een betere route gemaakt kunnen worden.het pad gaat ook te veel door de bebouwde kom.

 29. Onderwerp: Mooie route

  Veel natuur stukje drassig graspad in de bebouwde kom kleine hindernis ( ze waren aan ‘t asfalteren )
  aan het begin en het einde en een stukje onder weg loopt de route samen met Hoenwaardsepad

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*