Avervoorderpad

Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het prachtige buitengebied van De Vecht (Terwolde). Ontdek het mooie buitengebied van buurtschap De Vecht (Terwolde). Rust, ruimte, karakteristieke boerderijen en een landschap op de overgang van de Veluwe naar de IJssel bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Avervoorderpad (13 km)

Startpunt: Parkeerplaats bij sportvereniging V en L, Kerkstraat 42 De Vecht (Terwolde)

Openbaar vervoer: Bus van Apeldoorn naar vliegveld Teuge, daarna 33 minuten lopen naar startpunt of u stapt eerder op de route

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het Avervoorderpad kan gecombineerd worden met het Niebroekerpad, Fliertpad en het Holhorsterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een geweldig klompenpad is dit. Alleen langs het vliegveld een stuk asfalt verder vrijwel helemaal onverhard. Wel nog modderig en zompig hier en daar, maar prima te doen.
  Het bordje bij punt 8 hadden we bijna gemist doordat het onder de begroeiing verdwenen was.
  Verder niets dan complimenten!

 2. Mooie route. Af en toe wel slecht te zien waar we heen moesten omdat bordjes vervaagd waren, waardoor we een paar keer verkeerd liepen, toen de app er maar bij gepakt. Maar buiten dat een mooie route!

 3. Mooi pad, nu goed te doen, op een klein stukje na wat nog erg nat was.
  Veel door de weilanden, en niet veel asfalt
  Helaas wel verkeerd gelopen, bij het overstap punt niet goed gekeken en het fliertpad opgelopen, dus 13 km werd 18,5.

 4. 28 febr. Een hele hele mooie route !! Aanrader! Nu erg modderig Route 15 km. Leuk café De Vecht ,lekkere koffie

 5. Inderdaad heel drassig, en dus heel zwaar. Maar gelukkig mooi weer. Laatste stukje hebben we het weiland toch maar overgeslagen en hebben de route afgesloten via de weg. Storen wel dat je in de app de route niet kunt downloaden, en dat je op de kaart niet kunt zien waar je bent.

 6. Erg drassig momenteel, met natte voeten weer thuis!
  Wel verrassende leuke route, veel door de weilanden, met mooie verrassende paadjes!

 7. Vandaag op 17 februari dit mooie klompenpad gelopen.
  Als je niet een drassig en zwaar pad wilt lopen, zou ik dit pad de komende maand links laten liggen
  Persoonlijk vind ik het fantastisch om door de modder te lopen.
  Het is een mooi pad door landerijen, langs knotwilgen, boerderijenen en langs riet kragen, een echt klompempad, die dus op dit moment erg drassig, modderig en glad is op een groot gedeelte van de route
  Mijn dank aan de vrijwilligers die dit pad begaanbaar houden

 8. Vanmiddag gelopen, een echt klompenpad! En geluk dat de vorst nog in de grond zat, anders was het een hele zware route! Er mist her en der wel een bordje, en waar je bij de grote wetering de brug overkomt is de volgende paal afgebroken, als je rechtsom loopt tenminste, daarna het stuk natuurgebied her en der wel nat, maar net kon net! Met de app erbij prima te doen
  Zeker een mooie ronde met de zon erbij!

 9. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Mooi pad, veelal onverhard. We hadden alleen wel een beetje pech: door de vele regenval van de afgelopen tijd was een deel nabij vliegveld Teuge echt onbegaanbaar. Je moest daar echt door diep water waar zelfs laarzen niet zouden volstaan. We zijn omgekeerd en hebben het pad een stuk verderop weer opgepakt, iets wat heel goed kan met gebruik van de app. Maar toch, een mooi pad!

 10. Gisteren het Avervoorderpad gelopen. Een prachtig pad! En heel goed aangegeven. Een keer een stukje waar t gras wel heel hoog stond en je bijna een boom omver moest duwen om er langs te kunnen. Maar vrijwel geen verharding en als je van weilanden houdt een echte aanrader. Het stukje langs vliegveld Teuge vonden wij erg leuk, de ene na de andere parachutesprong, wat een prachtig gezicht was.
  Geschuild voor de regen bij de Theeschenkerij en dat is ook een prima plek.
  Al met al zou ik hem zo nog een keer lopen alleen dan met de klok mee. Dan heb je het kleine stukje asfalt als eerste.

 11. Gisteren het avenvoorde pad gelopen. In het begin vonden wij de route erg mooi. Maar halverwege stond de route niet duidelijk aangegeven. Het pad liep door het weiland met koeien erin en deze was afgebakend met stroomdraad. Wij zijn omgekeerd en omgelopen en de route verderop weer op gepakt
  Daar kwamen we langs het vliegveld Teuge het gras was daar niet bijgehouden en erg hoog sloot niet te zien en schrikdraad ook niet. Op dit pad waren de bordjes helemaal niet meer te zien.
  We vonden sommige stukken mooi maar alles langs sloten en schrikdraad vonden wij minder. Het is wel echt een klompen pad als je van alleen weilanden houd dus als je daarvan houdt dan zeggen wij ga die route lopen.

 12. Onder de rook van Teuge
  Een echt authentiek klompenpad met uitzonderlijk mooie flora en fauna, dit Avervoorderpad. Ik ben een weekendje weg en kies daarvoor deze tocht op de mooiste dag van de week. Hoeveel mazzel kan je hebben?
  Bij sportvereniging ‘Vlug en Lenig’ kan de auto prima de dag staan. Geen horeca. In mijn geval geen punt maar heb je er wel een uur of langer voor in de auto gezeten dan is een stukje verderop Eetcafé de Groot een echte aanrader. Ook leuk na de tocht voordat je weer in de auto stapt.
  Met regelmaat stap ik over de Klompenpad-waardige overstapjes. Het pad is uiterst zorgvuldig onderhouden (het voortreffelijke onderhoud is goed zichtbaar op de foto’s) maar soms ook met opzet niet gemaaid en is het even opletten bij ‘avontuurlijke’ stukjes. Mijn hartelijke dank aan alle vrijwilligers voor het fijne onderhoud. Ik zie ooievaars, reigers, zwanen, allerlei watervogels, libellen, vlinders. Te veel om op te noemen. En wat mij het meeste bijstaat is het gekwaak van de vele soorten kikkers. Wat een bijzondere ervaring dit pad. Indien je kiest voor dit pad in het bijzonder in het voorjaar en of zomer, kom je bijzondere flora en fauna tegen.
  Realiseer je echter wel dat dit gebied in de schaduw van Teuge ligt en op een zonnige woensdag als deze ontkom je niet aan het gebrom van de vele vliegtuigjes. Niet altijd of even intens maar wel vaker dan ik had gehoopt. Je bent gewaarschuwd.
  Ik loop een avontuurlijk stuk met de kwakende kikkers langs de beek. En even verderop tref ik het zoveelste zonnige bankje op deze route. Bij minicamping en theeschenkerij ’T Oegenbos bij Teuge drink ik koffie met een stuk appeltaart. Negeer het bord van de Theeschenkerij op de kruising en vervolg de route. Even verderop in het open veld is een plankje gemaakt zodat je de theetuin kan bereiken. Alleen open tijdens het seizoen. Even opletten dus.
  In het veld op 10 meter afstand ben ik getuige van een ‘dropping’ parachutisten. Solo- en tandemsprongen. Hele bijzondere ervaring. Gelukkig verstompt langzaam het geluid van de vliegtuigjes en vervolg ik de wandeling. Er is bijzonder veel bedrijvigheid op de velden. Boeren maaien het gras. Altijd even groeten. Goede gewoonte als je door agrarisch gebied loopt. Vlak voor het ‘Friese Paard’ is een nieuw pad aangelegd door bossages. Een provisorisch bordje wijst naar rechts. De klompenbordjes zijn nog niet aangepast. Ik kan me voorstellen dat de bewoner van de villa de behoefte aan meer privacy heeft. Begrijpelijk. Op afstand is het enorme beeld ook zichtbaar. Prima opgelost zo.
  Nog even een afzakkertje in Café de Groot en daarna mijn eigen onderkomen weer opzoeken. Bijzondere tocht. Zonder gebrom van de vliegtuigjes één van de mooiste, maar ja…
  Voor een fotoimpressie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/avervoorderpad/12712/

 13. Vanmiddag dit klompenpad gelopen: een heel erg mooi pad. Heel groot deel onverhard, over smalle paadjes langs weiland of door bosstukjes. Bij vliegveld Teuge stukje langs de verharde weg waar veel auto’s reden, dat was minder leuk, maar was maar een klein stukje.
  Je moet wel goed opletten op de bordjes! Door de hoge mooie begroeiing hier en daar, mis je de bordjes makkelijk,
  Met de app erbij is het prima te doen.
  Bedankt!

 14. 🎶Op een mooie Pinksterdag, op een dag in mei…🎵
  Gistermiddag en -avond heb ik het Avervoorderpad gelopen. Het was mijn 95e klompenpad.
  Het lopen van zo’n pad is net een-vakantie-van-één-dag. De reis er naartoe is vaak al leuk, zeker het laatste stuk, zodra je van de snelweg af bent. En het warme, zonnige weer van nu maakt het helemaal compleet.
  Over de gehele route kom je struin-stukken tegen, wat het pad avontuurlijk maakt en het dragen van een lange broek haast noodzakelijk. Op dit moment is het nergens meer drassig.
  Het sonore geluid van de vliegtuigen is op de achtergrond regelmatig aanwezig, maar was niet storend. Vliegveld Teuge geeft een geheel eigen toevoeging; leuk om de parachutisten te zien landen en de zweefvliegtuigen te zien opstijgen.
  Veel zwanen langs de route, vaak met jongen, die duidelijk waarschuwen als je te dicht langs ze loopt. Ben er voor één zelfs een stuk omgelopen.
  Het gebruik van de app is soms aan te raden, omdat op een enkele plek de routebordjes net niet helemaal handig geplaatst zijn of geen duidelijkheid geven. Ook ontbreken er 1 of 2 overstapjes (het prikkeldraad hing hoog genoeg om er onderdoor te kruipen) en is er een wat gammel.
  Ik vond het een mooi pad, wijds én weids 😉, met soms een stukje bos en regelmatig langs water. Veel vlinders en watervogels gezien en de koekoek alleen gehoord.
  Mijn dank voor al het werk dat de vrijwilligers van dit klompenpad verzetten.
  Óp naar de 100!

 15. Klompenpad met veel onverharde paden over particulier terrein. Dat is mooi. Sommige paden gaan wel door moerasachtige natuur die door de hoge waterstand moeilijk begaanbaar is. Onze schoenen in gebiedje ten westen van vliegveld bijna volledig onder water. Eigenlijk is hier een plank/vlonder of iets dergelijks nodig. Al met al was dit pad toch ook wat saai. Redelijk pad, geen echte topper.

 16. 13 mei het aAervoorde pad gelopen en inderdaad een mooi pad. Wel zijn een aantal stukken, met dank aan de hoge stand van het grondwater moeizaam te doorwaden. Zeker het stuk langs het vliegveld Teuge is een uitdaging zonder lieslaarzen. Daarnaast is de tip om een lange broek te dragen met het oog op de ontluikende brandnetels tijdens de smalle passages langs de waterwegen er zeker eentje om ter harte te nemen.

 17. We hebben vandaag het Avervoorderpad gelopen, en wat blijft dit toch een mooi pad.
  Voor ons is deze tijd van het jaar de mooiste tijd.
  Het gras, de brandnetels en berenklauwen zijn nog niet zo lang, al hoe wel dit pad er keurig bij ligt.
  Je kunt nu nog ver weg kijken, echt een landelijk klompenpad.
  En bij het vliegveld Teuge was vandaag veel te zien, parachutisten en zweefvliegtuigen.
  Erg leuk, daar hebben we maar ons broodje gegeten.
  En inderdaad we kunnen ons ook niet herinneren dat er een klompenpad is waar je op zoveel particuliere grond mag lopen.
  Dit pad staat hoog genoteerd in onze klompenpaden die we al gelopen hebben.
  Dank! Vrijwilligers en grondeigenaren.

 18. Vandaag, in de zon, dit prachtige pad gelopen. Schitterend!!! Wel drassig op dit moment, maar voor ons geen probleem.
  En zoveel over particuliere grond!!! Hoe bijzonder dat dit mag.
  Dank mensen!

 19. Mooie wandeling door het boerenland. Vandaag gelopen was mooi winterweer. Ook het Avervoorderpad-Kruis gezien van bijna 500 jaar oud indrukwekkend.

 20. Vandaag dit mooie Klompenpad gelopen. Mooie route maar door de vele regenval van de afgelopen dagen alleen te doen met laarzen of waterdichte hoge wandelschoenen.

 21. Een écht klompenpad! Erg fraaie route, een aanrader! Genoten van deze fikse wandeling.

 22. In november 2019 voor het eerst gelopen, maar toen nog geen verhaaltje.
  Op 14 oktober gelopen met mijn neef, die de historie van de omgeving van het Avervoorderpad verlevendigde . Een fijne wandeling ondanks druilerig weer
  Een levendig historisch relaas van deze wandeling is terug te vinden op mijn blog: https://sprakeloosverhalen.com/2022/10/15/grijze-flarden-over-het-avervoorderpad/

  Met foto’s op Instagram account titiissprakeloos

  Vrijwilligers, dank en succes verder.

 23. Het Avervoorderpad blijft een prachtig klompenpad. Vanaf het startpunt duik je meteen de ‘boerenpaadjes’ in. Smalle verrassende paadjes, langs akkers, dwars door weilanden, langs vaarten en zelfde een vliegveld. Grote delen van het pad waren perfect onderhouden, andere delen waren wat avontuurlijker. Halverwege, bij de camping, smaakte een (alcoholvrij) biertje prima. Een leuke ontmoeting met een ‘echte’ wandelaar, oefenend met zware bepakking voor een lange afstands wandeling, maakte wat mij betreft de tocht compleet.
  video: https://youtu.be/TfCKMuQI8ZA

 24. Beste wandelaars, hou deze week rekening met een omleiding ivm astbestsanering direct aan de route. Het makkelijkste (om uit te leggen) is om het Avervoorderpad met de klok mee te lopen, dwz starten via het sportveld. Als je dan het vliegveld al voorbij bent en bijna aan het einde van het klompenpad bent, dan loopt de route een heel eind langs de wetering (toevoerkanaal). Deze buigt op enig moment sterk af, maar dan ga je NIET met de bocht mee, maar daar loop je dan rechtdoor het klinkerpad af naar de Beemterweg. Daar sla je rechtsaf en loop je naar de parkeerplaats van V en L. Excuses voor het ongemak, we wensen iedereen veel wandelplezier!

 25. 25 mei dit klompenpad gelopen. Dit pad mag echt de naam klompenpad dragen. Zoals al eerder benoemd in andere reacties, weinig asfalt smalle paadjes langs weilanden, akkers en slootjes. Ik liep hem na een nachtje regen en ik moet zeggen dat viel niet altijd mee. Sommige stukken waren mooi gemaaid, maar op andere stukken moet je door het hoge gras. (wat je kunt verwachten op een klompenpad) . Doordat het geregend had betekende door doordrenkte broekspijpen. Die drogen wel weer. Lastiger vond ik hele stukken waar je het pad bijna niet kon zien, zeker op de smalle ongelijke stukken tussen het schrikdraad en de slootjes was het oppassen geblazen. Dit was mijn 62e klompenpad maar het was voor mij de zwaarste tot nu toe. Ook moest ik geregeld de app raadplegen omdat de routestickers niet altijd duidelijk waren. Mijn wandelapp kwam trouwens op de 14,6 km. Op zich is het zeker een mooie wandeling maar als ik hem nog eens zou lopen dan na een paar dagen droog weer. Een fotoverslag op mijn website: arievanhensbergen.nl

 26. Vanmorgen het Avervoorderpad gelopen. Een prachtige wandeling. Afwisselend, weinig verharding, fijn lopen. Dank voor de landeigenaren/boeren dat we over hun grond mogen lopen…soms zelfs stukjes gemaaid, best wel luxe. Maar soms door de manshoge fluitekruid lopen heeft ook zeker wat!

 27. Route rondwandeling start in gehucht de Vecht bij de voetbalvelden. Daar staat een informatie bord. Je loopt richting rij van 4 woningen en halverwege ga je links door de struiken het voetbal terrein op. Je loopt achter het doel langs. En bij reclamebord “ café de Groot” op de omheining van het voetbalveld start de route. Met hulp van bewoner start gevonden, voelt gek om over het voetbalveld te moeten lopen. Verder een zeer goed aangeven route over nagenoeg alleen maar onverharde soms erge smalle paadjes. Vliegveld Teuge is met z’n zweefvliegtuigen en parachutisten een leuke onderbreking.

 28. Vandaag het Avervoorderpad gelopen. Het is een mooi afwisselend klompenpad. We hebben hem gelopen bij droog en zonnig weer. Zelf denk als het een lange tijd heeft geregend, de paden wat moeilijker te belopen zijn. Het heeft dan natuurlijk wel een mooie uitdaging. Hoogtepunt was de vele parachutisten en zweefvliegtuigen, die we hebben gezien bij vliegveld Teuge.

 29. Een prachtige, zonnige dag voor het lopen van een klompenpad. Extra vroeg opgestaan voor ons gevoel, want de klok is vannacht een uur vooruit gezet. Toch was de parkeerplaats bij de voetbalvereniging al vol, er waren twee wedstrijden. Op goed geluk geparkeerd bij de basisschool en de kerk. Voordeel was dat we gebruik van het toilet konden maken bij het clubhuis. Het was niet een heel afwisselend klompenpad wat natuur betreft, maar wel veel onverharde paadjes, overstapjes, bruggetjes en vergezichten. Het gaf ons een echt klompenpadgevoel. We zagen veel vogels, waaronder ooievaars, roofvogels en watervogels. Een haas koos rennend het hazepad. Wij vonden wij het vliegveld een erg leuke toegevoegde waarde. We hebben genoten van het opstarten en volgen van de zweefvliegtuigen, van het dalen en landen van de parachutisten en alles zonder veel lawaai. We zijn de hele dag geen andere wandelaars tegengekomen, zo rustig. Echt genoten! Bedankt, vrijwilligers van dit mooi onderhouden pad!

 30. Hoewel deze route niet in onze top 10 zal belanden, is het zeker een fraaie route en beslist de moeite waard om een keer te lopen.
  Veel smalle paadjes langs sloten. En heel veel knotwilgen. Heel veel.

  Door het droge zonnige weer van de laatste weken was de route vandaag uitstekend begaanbaar.
  Het is overigens wel weer de tijd dat de boeren het land gaan gieren.
  De frisse buitenlucht was daardoor niet overal fris.
  Op een paar plekken hadden ze het weiland bemest tot en met het klompenpad.

  De route is redelijk goed gemarkeerd, maar we moesten wel vaker de kaart en app raadplegen dan we gewend zijn op de klompenpaden.

  Tot slot nog alle lof voor de inwoners van De Vecht. We hadden ondanks een groot bord niet door dat we over het terrein van de plaatselijke voetbalclub moesten lopen. We waren even aan het zoeken en dat bleef niet onopgemerkt. Eerst kwam een halve schoolklas naar buiten gehold om ons de weg te wijzen en vervolgens schoten ook nog twee inwoners van het dorpje ons te hulp. Wat een aardige mensen.

 31. Op zondag gelopen, weer was bewolkt, maar droog. Deze route staat bij velen in de top 10 en toch bijna niemand tegengekomen op de route, vreemd. Wel gelukkig, want sommige paadjes zijn erg smal, tussen water en schrikdraad. Zou een probleem worden bij tegemoetkomende wandelaars. Route is echt klompenpad waardig, heel veel paadjes, weinig asfalt. Note aan medewandelaars, neem aub die vieze witte zakdoekjes mee in plastic zakje, route lag vol van die witte zakdoekjes gebruikt voor sanitaire stop.

 32. Op zondag gelopen, weer was bewolkt, maar droog. Deze route staat bij velen in de top 10 en toch bijna niemand tegengekomen op de route, vreemd. Wel gelukkig, want sommige paadjes zijn erg smal, tussen water en schrikdraad. Zou een probleem worden bij tegemoetkomende wandelaars. Route is echt klompenpad waardig, heel veel paadjes, weinig asfalt. Note aan medewandelaars, neem aub die vieze witte zakdoekjes mee in plastic zakje, route lag vol van die witte zakdoekjes gebruikt voor sanitaire stop.

 33. Op zondag gelopen, weer was bewolkt, maar droog. Deze route staat bij velen in de top 10 en toch bijna niemand tegengekomen op de route, vreemd. Wel gelukkig, want sommige paadjes zijn erg smal, tussen water en schrikdraad. Zou een probleem worden bij tegemoetkomende wandelaars. Route is echt klompenpad waardig, heel veel paadjes, weinig asfalt. Note aan medewandelaars, neem aub die vieze witte zakdoekjes mee in plastic zakje, route lag vol van die witte zakdoekjes gebruikt voor sanitaire stop.

 34. Op 11 maart dit klompenpad gelopen. Het pad was inmiddels behoorlijk opgedroogd met nog enkele modderige stukjes, maar is goed te doen. Voornamelijk door landelijk gebied, over gras en fietspaden, langs weilanden en beken. Tijdens ons lunchpauze bij de schaapskooi naast Vliegveld Teuge zagen we veel stijgende en landende vliegtuigjes én zweefden er veel parachutesspringers boven ons: leuk!

 35. 7 maart 2022
  Vandaag dit prachtige pad gelopen,een echt klompenpad, weinig asfalt,dus veel door weilanden en smalle paadjes,het was ondanks t mooie weer behoorlijk drassig op sommige stukken.We misten soms een sticker(waar je rechtsaf naar de Groenstraat moest en in t stukje natuur weteringsebroek),ook zijn sommige stickers erg verbleekt door de zon,waardoor slecht te zien.Nog 1 klein detail,de route was idd.14,6 km,dus geen 13! Maar wij hebben genoten van deze route, Leuk langs vliegveld Teuge, de smalle paadjes langs de weilanden en langs t natuurreservaat,nog reeën gezien als verrassing! Het is een pittige maar mooi klompenpad!

 36. Een prachtig pad met veel afwisseling.
  Zoals al eerder benoemd is op sommige stukken een hoop modder en zak je ook best diep in de modder, hoge wandelschoenen zijn aangeraden!

  Op 2 plekken kon ik geen bewegwijzering vinden dus even zoeken op m’n telefoon en weer door!

 37. Vandaag grotendeels deze route gelopen. Ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen is de route op sommige plekken nauwelijks begaanbaar. De benaming “laarzenpad” zou hier beter op z’n plaats zijn. Klompen zijn hier absoluut te laag en zou de modder in je klompen komen. We hebben vanwege de modder de route ingekort en zijn via Bovenbrinkstraat, Bekendijk en Beentjesweg weer naar het startpunt gegaan. Strava gaf, ondanks de inkorting, toch nog 12.7 km. aan…

 38. Gisteren. 19 februari 2022, dit klompenpad gelopen Het is een mooi pad, maar na regenval ook een moeilijk begaanbaar pad. Een groot deel van de route is er sprake van zoveel modder en diepe plassen, waarbij je tot ver boven je enkels wegzakt. Zeker het deel met aan de ene kant water en aan de ander kant prikkeldraad is niet of nauwelijks begaanbaar. Uitglijden en verwondingen door het prikkeldraad zijn dan ook niet denkbeeldig. Werken met deels vlonders, en zeker het weghalen van het prikkeldraad of op zijn minst het verbreden van de paden tussen sloot en weiland zou ik dan ook aanbevelen.

 39. Op een beetje druilerige dag dit pad gelopen. Het gaat door natuurgebied en langs de randen van weilanden. Nog nooit zoveel modder gezien en zo vaak door plassen gewaad.
  Café Groot zit niet aan de route en het is ook jammer dat het dorpje De Vecht niet op de route ligt.

 40. Klompenpad gelopen; bleek geen 13 km maar 14½ km te zijn. Pad is goed aangegeven; alleen waar de bordjes Apeldoorn loopt (of zo iets) er bij kwamen werd het even onduidelijk want daar ontbraken de Klompenpadbordjes.
  Leuke gevarieerde wandeling; ook leuk om zo dicht langs Teuge te komen.

 41. Een afwisselende wandeling met opvallend veel bankjes. We liepen voornamelijk over paadjes langs weilanden, watertjes en vliegveld Teuge. We liepen ook door kleine natte natuurgebiedjes vol met wilgen en struiken. Het is verstandig om hoge wandelschoenen aan te hebben. Op sommige plekken zakten we behoorlijk diep weg en glibberden voort. De paadjes langs het water maakten de tocht wat zwaarder omdat het het daar schuin afloopt. Wij hebben genoeg moois gezien. Koeien, schapen, zwanen, een zoenkruis, de echte koekoeksbloem en een statig Fries paard.

 42. Het avervoorderpad van 13 km gelopen. Tot nu toe de minst leuke . Reden te veel mountainbikers op deze route. De hele tijd over je schouders moeten kijken of er wat aan komt is echt niet prettig.

 43. Langs de Groenstraat ligt momenteel een grote wilg over het klompenpad. De landeigenaar zal hem binnenkort vast weghalen. Je kunt de boom passeren door een stukje over de asfaltweg te gaan.

 44. Twee weken geleden dit pad gelopen. Echt heel mooi! Weinig asfalt en veel groen. Leuk om langs vliegveld Teuge te lopen, steeds wat te zien.
  Alleen bij de theeschenkerij wilden we even schuilen voor een fikse onweersbui maar dat werd niet op prijs gesteld. We moesten buiten blijven staan want de honden waren binnen(?) en er werd ook geen alternatief afdak of zoiets aangewezen. Hoezo gastvrij?
  Voor de rest is dit pad een echte aanrader!

 45. Vandaag dit echte struinend gelopen
  Helemaal top
  Wel een echt zomerparkdag want zelfs nu waren sommige stukjes nog drassig
  Dwars door de weilanden en de metershoge mais en de parachutisten die boven je hangen
  Geweldig

 46. 23 juli 2021.
  Vandaag dit prachtige Klompenpad gelopen. Prachtig landschap, intieme doorkijkjes met afwisselend wijdse blikken. En hoewel de route vlak langs vliegveld Teuge voert, toch ook momenten van absolute stilte, met soms alleen het geruis van de wind door de struiken. Vogels, veldmuisjes, kikkers, een keur aan mooie vlinders en zelfs een ree tussen het maïs. Wonderlijk genoeg vrijwel geen andere wandelaars getroffen. De vrijwilligers die dit pad onderhouden verdienen toch écht een paar bezoekers meer!

 47. vandaag het pad gelopen. Alles duidelijk aangegeven. Geweldige route! Een van de mooiste paden die we tot nu toe gelopen hebben. Complimenten voor de vrijwilligers.

 48. Onverwacht en onvoorbereid hebben we het Avervoorderpad gelopen. Normaal begint het al met de voorpret: uitzoeken, de kaart erbij, reacties lezen, soms filmpjes bekijken.
  We parkeren de auto bij het beginpunt in De Vecht. We lopen links om. Meteen volgen we een smal paadje door het struweel, langs akkers en watergangen. Er is zelfs een nieuw, mooi stukje pad aangegeven. Door een omvergereden paaltje missen we bijna een aanwijzing en ook het hoge gras belemmerd soms het zicht op de bordjes. De app brengt hier goede uitkomst. Bijna op de helft van de tocht zitten we aan de koffie met heerlijk appelgebak bij ’t Oegenbos. We worden getrakteerd op fleurige valschermspringers die door de wolken naar beneden zeilen.
  Dichter bij het vliegveld Teuge zien we hoe een reclamevliegtuig (bestaan die nog?) zijn boodschap oppikt. Door het levendige vliegverkeer is dit stukje asfalt minder saai.
  Dan vervolgen we onze weg door hoog grasland, waar we nauwelijks het pad kunnen ontwaren. De app houdt ons op koers. Dichter bij ons uitgangspunt komen we weer op een stukje asfalt. Maar het laatste stukje is weer een verrassing : het gaat weer over een smal graspad langs een watergang, akkers en over een super groene grasmat van de plaatselijke sportvereniging. Een waar toegift van dit afwisselend pad met in verhouding weinig asfalt.
  We hebben al vele klompenpaden gelopen. Elk heeft zo zijn eigen charme. Zouden we een top 10 moeten samenstellen dan zou dit pad zeker bij de eerste 10 kunnen behoren. Maar……we hebben ze nog niet allemaal gehad!

 49. Beste wandelaars,

  Het gebeurd regelmatig, dat wandelaars onze camping ’t Oegenbos als startpunt gebruiken en hun auto op onze parkeerplaats plaatsen. Dit is niet toegestaan. De startpunt is bij De Vecht.

  Onrechtmatig geparkeerde auto’s worden weg gesleept.

  Wij hebben onze parkeerplaats nodig voor onze gasten van de camping.

  Graag uw aandacht hiervoor.

 50. Erg mooie wandeling door en langs heel veel weiland. Er is veel nat gras, dus watervaste schoenen zijn aan te raden. Veel afwisseling langs het vliegveld, over een voetbalveld, veel koeien, varkens en vogels. Niet veel asfalt, typisch een klompenpad dus. Er zijn voldoende bankjes op de route om even voor je uit te staren. We kwamen uit op 13,9km met als startpunt de camping

 51. Gisterenmorgen het Avervoorderpad gelopen.
  Een fijne wandeling met prachtige stukken door en langs de weilanden.
  Wel lang gras en andere gewassen waar je doorheen moet lopen, wat ’s morgens vroeg (nat!) soms even afzien is.
  Vliegveld Teuge met opstijgende en dalende vliegtuigen is een leuke afwisseling.
  De bosvarkens vlakbij de theeschenkerij waren een leuke verrassing.
  Werd bijna van mijn sokken gereden door kerkgangers die nogal hard aan kwamen rijden over de smalle weggetjes bij De Vecht. Overigens verder relatief weinig asfalt op dit klompenpad.
  Mijn smartwatch gaf na afloop 14 km aan.
  Nog een tip voor andere wandelaars: ik liep dit pad tegen de klok in. Achteraf vond ik dat de verkeerde keuze; als je het pad met de klok mee loopt, heb je het grootste gedeelte van het asfalt al in de eerste kilometers. Heb je dat vast gehad …
  Al met al vond ik het Avervoorderpad een heel mooi klompenpad, echt een aanrader.
  Dank en complimenten voor de betrokkenen!

 52. Vandaag dit klompenpad gelopen. Wat een geweldige route. Dwars door de weilanden, allemaal smalle paadjes met prachtige knotwilgen. De koeitjes stonden heerlijk buiten. Mooie vennen en sprengen. Echt zoals een klompenpad bedoeld is. Zeer goed bewegwijzerd en heel veel bankjes om lkkr op neer te ploffen. We gaan hem zeker nogmaals lopen maar dan andersom. Een aanrader. Dank aan de boeren die ons toch over hun land laten lopen en aan alle vrijwilligers. We hebben genoten. Top. 1 opmerking, het bordje in het begin bij de manege was erg moeilijk te lezen. Waarschijnlijk door de zon geheel verkleurd. Miss een nieuw bordje ?

 53. Vandaag 28-4-2021 dit klompenpad gelopen. Kris kras over boerenland met heerlijk de koeien buiten genietend van het voorjaarsgras. 85-90% onverhard door en langs de weilanden. Voor wie van open landschap echt een aanrader. Ook kom je door heerlijk verscholen liggende natuurgebiedjes met vaak een klein meertje waar de nodige dieren een goede plek hebben. Bij vliegveld Teuge heb je prachtig zicht op de start en landingsbaan. Even later loop je weer langs de weilanden. Ga rustig op een bankje zitten bij zo’n natuurplas en je ziet zo maar een stuk of 6-7 vogelsoorten. Wij hadden geen verrekijker bij ons helaas. Fantastisch dat al die boeren je over hun land laten lopen. Laat de hondenbezitters dit niet bederven. Verboden voor honden is met een reden gedaan dat moge duidelijk zijn.
  Al met al een fikse tippel voor ons 70+ers. Nu was het met 15-16 graden en droog natuurlijk een topdag.
  Ook lof aan alle mensen die de paden onderhouden, we hadden ons meegenomen kaartje niet nodig alle bewegwijzering was dik in orde.

 54. Vandaag, zaterdag, dit prachtige klompenpad gelopen. Veel afwisseling en veel natuur. Veel watervogels ed. Ook de activiteiten rondom vliegeveld Teuge stoorden ons niet. In tegendeel. Deze wandeling staat in onze top 3. De app nergens nodig gehad. De hele route duidelijk niet te missen markereingen.

 55. Gisteren gelopen. Prima begaanbaar maar na regen wordt het wel spannend vlak naast de diverse slootjes en weteringen. Veel zweefvliegtuigen die de lucht in werden getrokken. Leuk. Veel bloesem ook. Afwisselende paden over en langs veel weidevelden en soms wat stukken met struiken. Mooie route die we nog wel eens gaan lopen maar dan de andere richting op.

 56. Wie van weilanden en open vlaktes houdt zal dit klompenpad fantastisch vinden. Er zijn genoeg pick-nic plekken voor een rustpauze tijdens dit 13km lange klompenpad. Wij liepen dit klompenpad met de klok mee.
  Dit was een klompenpad dat voor ons in de boeken gaat als een van de mindere paden. Dat heeft te maken met verschillende factoren. De belangrijkste factor is dat we de mooie en vaak verrassende afwisseling van de klompenpaden misten. Er waren erg veel weilanden en toch wel veel asfaltwegen (waar auto’s 60 tot 80 km/uur rijden – uitkijken geblazen (!) ). Ten tweede was het pad door de regen op heel veel plaatsen erg drassig en modderig en bijna onbegaanbaar. Zelfs met goede wandelschoenen gleden we regelmatig weg en stond het water soms letterlijk tot aan de enkels. Tenslotte ontbrak tussen De Lochem en Beekhoeve de bewegwijzering en moesten we via de app de goede richting vinden.

 57. Zondag 21 februari 2021 dit mooie Klompenpad gelopen. Heel goed aangegeven (en bij twijfel even de app gebruikt). Mooi afwisselend. Leuk om langs Teuge te lopen (met een mooie rustplek). Het pad was, zoals hieronder ook wordt aangeven, op sommige plekken erg modderig en nat. Een stuk moest je door het naastgelegen weiland lopen omdat het pad verdwenen was. Overstapjes zijn goed te doen. En het mooie zonnige voorjaarsweer maakte de wandeling helemaal af. Aanrader!

 58. vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen; het Avervoorderpad. Nu thuis en nu pas deze site gevonden. Maar goed dat we niet alles van te voren weten want dan waren we misschien niet gegaan: want inderdaad, veel land staat onder water en het is op sommige delen glibberig. Maar wat is het prachtig!!
  En wat geweldig, die bankjes om makkelijk over te stappen. En ook op veel plaatsen het prikkeldraad dat voorzien is van een “jasje” zodat je je niet zult bezeren of je kleding kunt beschadigen. Geweldig!! Dank je wel voor degenen die dit gedaan hebben.

 59. Wat een prachtige pad! Bijna geen asfalt. Wel heel heel weilanden. Je loopt straks langs Teuge. Mooi stukje. Het pad was vandaag (21 februari) heel drassig. Echt letterlijk tot aan de enkels in de modder. En een stuk weiland was net een zwembad. Ik vond het niet erg maar voor de wandelaars die dat niet prettig vinden, zou ik even wachten met lopen. Hulde aan de vrijwilligers weer. Pad is perfect aangegeven. Verkeerd lopen kan bijna niet. Het stroomdraad waar je overheen moet stappen, is goed beschermd dus ik heb daar totaal geen last van gehad.

 60. Zondag 20 dec. dit pad gewandeld ,prachtig mooi pad langs beken en door weilanden. Erg mooi en duidelijk uitgezet, het was hier en daar wel wat drassig en het stukje langs de Nijbroeksche Wetering was erg moeilijk begaanbaar. Maar dat is in deze tijd van het jaar niet heel raar natuurlijk. Ik zoek nu tijdelijk de wat hoger gelegen paden uit en die zijn er gelukkig ook in overvloed. Waardering voor de vrijwilligers!

 61. Als ik het vorige bericht lees…. mag ik dan een voorstel doen?
  Kunnen we niet iedereen verplichten een filmpje of foto’s te maken van het gelopen klompenpad? Dat kruipen door de modder, onder stroomdraden….. ik wil beelden zien!
  Kijk voor zomerse beelden gerust naar mijn video op youtube. Link staat in een vorig bericht in het gastenboek.

 62. Goedemiddag, ik ben een vrijwilliger bij dit klompenpad. Dat sommige stukken moeilijk begaanbaar zijn door de regen daar kunnen wij niets aan doen.
  Waar wij wel iets aan kunnen doen is het feit dat u onder stroom heeft gestaan. Dat vinden wij super vervelend en dat willen wij graag heel snel oplossen.
  Wilt u aangeven waar dat was??

  Dank u wel alvast

 63. Het klompenpad 12 januari gelopen. Onder stroom gestaan bij een overstappunt, sommige delen zijn onbegaanbaar onder draad door moeten kruipen om het pad te kunnen vervolgen, uitgegleden door de modderpaden. Momenteel alleen geschikt voor de echte avonturiers?

 64. Vandaag klompenpad gelopen, sommige paden bijna onbegaanbaar vieze natte modderpaden waar je zo in weg zakt met je schoenen
  mooie route om in het voorjaar/zomer te lopen

 65. Vandaag het pad gelopen. Verrassend, spannend, onverwacht en avontuurlijk. Een klompenpad zoals een klompenpad is bedoeld. Dank vrijwilligers en grondeigenaren voor deze schitterende route!

 66. Beste wandelaars, graag even de aandacht voor het volgende:
  Ondanks dat op alle hoeken van onze camping inmiddels borden zijn geplaatst dat de camping privé terrein is, negeren sommige wandelaars deze borden alsnog. Bepakt met eigen thermoskan en broodjes zit men onder de veranda van één van onze verhuur accommodatie te lunchen. Als ik ze erop aanspreek, wordt er gezegd dat men naar onze theeschenkerij wilde. Dit in corona tijd terwijl alle horeca sowieso gesloten is en bij de ingang ook heel duidelijk is aangegeven dat wij gesloten zijn. En dan nog….wie gaat er met eigen thermoskan en broodjes naar een horeca onderneming. Dus, lees a.u.b. goed de regels van de Klompenpaden en betreed geen privé terrein.

 67. Vandaag dit klompenpad vanuit huis gelopen. Wat een prachtige route. Precies op tijd thuis voor het druilerig werd. Langs de Nijbroekse Wetering ca. 20 meter haast onbegaanbaar, de wandellaarzen van mijn metgezel zogen vast in de modder. We besloten om aan de andere kant van het prikkeldraad een stukje over het weiland te lopen. Verder geen wandelproblemen. Wel natte voeten (waterdichte schoenen zijn in deze periode handig)
  Tip voor de zomermaanden: er zit een Rustpunt ca. 500 meter vanaf de hoek Avervoordseweg-Groenstraat, bij een prachtige openbare natuurtuin (de Gatherhof). Welkom ?

 68. Zaterdag 5 december dit klompenpad gelopen met de klok mee , wij zijn gestart in De Vecht parkeerplaats
  sportpark , wij lopen regelmatig klompenpaden en hebben weer genoten van de natuur en de smalle paden dit geeft voor ons aan dat de klompen paden zo als deze het mooist zijn uitgezet , mooie watergangen maar in deze tijd wel wat drassig . Wij danken dan ook de eigenaren van de gronden dat zij deze paden hebben toegestaan , en het pad was duidelijk uitgezet vrijwilligers ook bedankt .

 69. Een prachtig pad dat goed is aangegeven. Wat zijn er veel overstapjes over stroomdraad op deze route!
  Leuk! Maar ook: op een vochtige dag als vandaag stond er zelfs stroom op 1 van de houten palen waar je je aan vast wilt houden bij het over klimmen.
  Veel langs sloten. Door de hoge waterstand en het dreggen was het glibberig en dras.
  Maar: we hebben er van genoten!
  Veel vogels gehoord en gezien.

 70. Vrijdag de 13e heb ik dit pad gelopen en zo met het zonnetje was het een hele mooie wandeling en heb ik genoten van de vele wateringen dat het Avervoorderpad rijk is. Heel bijzonder. Weinig verharde wegen, veel smalle paadjes. Op sommige stukken echt drassig en moet je soms uitkijken dat je niet uitglijdt.
  Ik heb er een blog over geschreven met bijbehorende foto’s: http://thestyleofmissm.blogspot.com/?m=1

 71. Prachtig klompenpad! Ontzettend veel afwisseling en ik viel van de ene verrassing in de andere, wat een prachtig landschap.

 72. Een wat minder afwisselend klompenpad, vooral veel boerenlandschap, langs weilanden en sloten.

 73. 30-08 dit pad met onze 11 jarige zoon gelopen. Na afloop zei zelfs hij: wat was dit een leuken wandeling!!
  Ben het wel eens met een review hierboven; dat het eerste stukje vrij smal is. Maar is dat ook niet de charme van een klopenpad? Fijn dat jullie deze paden uitzetten en onderhouden.

 74. Wat een mooie route. Veelal door weilanden, en weinig verhard en dat gewoon een paar km verderop waar ik woon.
  Houd er alleen wel rekening mee dat theeschenkerij t’ oegenbos tijdens Corona tijd.

 75. Vandaag deze route gelopen. De route was opzicht goed te doen, alleen vonden wij het in het begin te smal.
  De boeren hebben de schrikdraadpaaltjes te dicht langs de route staan

 76. Op vrijdag 14/8 het Avervoorderpad en het Niebroekerpad gecombineerd. We waren eigenlijk nog ambitieuzer want we wilden ook nog een gedeelte van het fliertpad lopen, hebben we (gelukkig) niet gedaan.

  Routes waren mooi, Niebroekerpad was mooier dan verwacht, aangezien de recensies zeiden dat het nogal recht toe recht aan was, maar wij vonden dit erg mooien stukken. Onderweg ook nog enthousiaste koeien tegen gekomen.

  Avervoorderpad heeft heel veel smalle paadjes, veel hekjes, bruggetjes en slootjes en zelfs een draaihekje. Langs luchthaven Teuge erg leuk lopen.

  Alleen in de lovende recensies over de theeschenkerij Oegenbos kunnen wij ons niet vinden. Het was 30 graden, we waren erg moe en verhit, maar door de vernieuwde coronamaatregelen kon er geen eens een colaatje vanaf. Het was beter geweest als op het grote bord langs de weg aangegeven had gestaan dat deze gesloten was.

 77. Vandaag 2 augustus die schitterende klompenpad mogen lopen, het is tot nu toe de mooiste van de 30 paden die we hebben gelopen. Heerlijk struinen over boerenakkers en langs maisvelden, de route gaat bijna geheel onverharde wegen en paden. Heerlijk koffie gedronken bij ’t Oegenbos en genoten van de parachutisten op vliegveld Teuge. We hebben een klein minpuntje en dat is dat op enkele stukjes de route te smal is tussen sloot en schrikdraad vooral als je tegenliggers moet passeren. De route was goed aangegeven, complimenten voor de mensen die deze route hebben uitgezet en onderhouden. Wij komen hier zekers meer dan 1x terug om dit geweldige mooie pad te lopen.

 78. Vandaag de route gelopen. Wat prachtig. Veel weiland en weinig harde wegen. Ook de route langs vliegveld Teuge erg mooi. Parachuten zien dalen en de parachutisten nog gesproken. De moeite waard. Op naar de volgende route.

 79. Vandaag, zondag 19 juli 2020 dit pad voor de 3e keer gelopen. Het blijft onze nummer 1.
  Werkelijk fantastisch !

 80. Oh ja, mocht iemand mijn verloren lunchgeld tegengekomen zijn, ga er maar lekker van lunchen eet smakelijk.

 81. Geweldig mooi , nog nooit zoveel vlinders gezien , vooral de Dagpauwoog,
  Weinig asfalt , door weilanden en ook veel brede paden.

 82. Gisteren heb ik dit zeer afwisselende pad gelopen. Landschap en geschiedenis mooi aaneen gesmeed. Vliegveld Teuge bracht herinneringen tevoorschijn aan de vele fietstochtjes vanuit Apeldoorn naar het vliegveld. Mooie nieuwe en oude natuur tijdens de tocht.
  Op één gedeelte (voor het bereiken van de Ledn Roeterdbrug( raakte ik het spoor bijster. Ik volgde de route op de app, maar dat ging niet goed.
  Voor een verslag van mijn wandeling kunt u kijken op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/07/04/klompenpad-avervoorderpad/

 83. Prachtig klompenpad. Veel libellen, bloeiende planten en een leuk uitzicht op de zweefvliegtuigen en parachutespringers bij Teuge. Enige nadeel: vlak voor het einde moet je een stuk vlak langs schrikdraad lopen, dat ook naast een sloot ligt. Niet ideaal 🙂

 84. Vooral leuk dat je door de weilanden kon lopen en allemaal mooie koeien kan bewonderen en bijna aaien. En de libellen en heel veel vogels. Maar ik ben wel blij dat we niet vlakbij een vliegveld wonen, want wat maken die vliegtuigen een herrie. En daar loopt helaas een groot deel van het pad langs. je verlangt weer bijna weer naar een vliegverbod .

 85. Een mooi pad dat grotendeels door de weilanden en akkers loopt rond het dorp De Vecht. Met diverse overstapjes over hekken en smalle planken over sloten. Dat maakt het wel extra leuk. Op het stuk langs Vliegveld Teuge werd op deze heerlijke zaterdag volop door parachutisten gesprongen. Bij de kleine camping ’t Oegenbos op het terras wat gedronken. Het pad is prima gemarkeerd.

 86. Wat een prachtige wandelroute in het buitengebied van De Vecht. Veel paden leiden je langs mooie doorkijkjes met wijde uitzichten. Voor de afwisseling een leuk gedeelte langs vliegveld Teuge. Een groot compliment aan de vrijwilligers die dit klompenpad onderhouden. Echt keurig verzorgd!

 87. Vanmorgen dit prachtige pad gelopen tegen de klok in en liep meteen de weilanden in. Heel weinig verharde wegen gelopen en genoten van de flora en de vele libelles, ooievaars, kikkers, en nog veel meer vogels. Gisteren bij het Zoddenpad irriteerde ik me een beetje aan de vliegtuigjes die over vlogen terwijl het daar zo stil was met veel vogels maar gek genoeg vond ik het nu wel leuk om langs Teuge te lopen. Misschien omdat het opgenomen was in de route. Nog even met een oudere inwoner gesproken die bij het bruggetje vlak bij huis Avervoorde stond. Hij vertelde de geschiedenis van het huis en het kruis. Ik had het al gelezen in de app maar zo leuk om het uit zijn mond te horen. Ik heb een mooie ochtend gehad en 14,5 km gelopen. Soms een bordje gemist… weet niet of dat aan mij heeft gelegen hoor. Ik bedank allen die mee hebben gewerkt om dit Klompenpad te realiseren. Ik schrijf mijn 40ste pad in het Klompenpad logboek

 88. Wat een super mooi pad. Veel klompenpaden gelopen, maar dit is tot nu toe de mooiste! Veel grasland en water, weinig asfalt en de route is duidelijk aangegeven. Super! Heerlijke dag gehad!

 89. Dit is een Klompenpad zoals het ooit bedacht is. Dwars over de weilanden, tussen de koeien, over boeren erven, door bos en onverharde paden. We hebben er inmiddels al veel gelopen, maar deze blijft ons zeker bij. Prachtig! Ook een compliment aan de boeren en bewoners die hun grond beschikbaar hebben gesteld.

 90. Een kleine aanvulling: Na het zweefvliegveld zijn er bordjes weg, of de route is afgesloten. Je moet echt zoeken hoe je verder kunt. Ook de mensen die voor mij liepen konden de weg niet meer vinden.

 91. Vandaag, Hemelvaartsdag 2020, heb ik het Avervoorderpad gelopen. Vertrokken vanaf het startpunt bij het voetbalveld van de plaatselijk FC, ik liep met de klok mee.
  Wat een prachtig klompenpad, ik heb me geweldig vermaakt. De mensen die de route hebben uitgezet verdienen een groot compliment, ze hebben erg erg hun best gedaan vergarde wegen te vermijden en dat is gelukt.
  Kijk voor de video hier: https://youtu.be/cvdx49EbrqY

 92. Gisteren, zondag, liepen we voor de tweede keer dit prachtige pad. Schitterend in het voorjaar. Prachtige weggetjes en paadjes en alles goed aangegeven!!
  Hulde voor werkgroep en de landeigenaren die hun grond beschikbaar stellen.

 93. Wij hebben 6 mei dit prachtige pad gelopen, een stralende dag met een blauwe lucht. De gele boterbloemen, de witte bloesem bomen, veel kleine smalle paadjes langs het water. Veel gefietst hebben we in deze omgeving, maar wat een mooie onbekende paden en zo mooi onderhouden, zelfs bij de weilanden was het gras gemaaid , wat een luxe! We hebben genoten.

 94. Vanaf april 2020 maak ik blogjes van iedere wandeling van de klompenpaden die ik loop. Het Avenvoorderpad dat ik op 10 november 2019 liep moet het doen met de foto’s op instagram. Mijn account heet: titiissprakeloos. Voor de blogjes van de andere klompenpaden zie ook; http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

  Dit was voor 2019 ons laatste wandeling. We eindigde bij de voetbalvelden toen en al begon te schemeren. Met recht een klompenpad, veel drassigheid op sommige stukken in dat jaargetijde. We genieten vooral van de coleur local en zijn niet meteen teleurgesteld als er teveel asfalt zou liggen trouwens. Vliegveld Teugen was met al het sportvliegverkeer af en toe wel nadrukkelijk aanwezig op zondagmiddag.

 95. Donderdag 30 april 2020 hebben we deze mooie route gelopen en we hebben er echt van genoten! Een pad door een prachtige omgeving mét mooi weer, heerlijk. We hebben de route met de klok mee gelopen en we zijn niemand tegengekomen vanaf de tegengestelde richting, de 1.5 m-afstandsregel was dus geen enkel probleem. Deze tocht is echt een aanrader om te lopen zeker in het voorjaar.

 96. Vandaag op Koningsdag het Avervoorderpad gelopen, gecombineerd met (9 km van) het Niebroekerpad. Volgens het advies de route met de klok meegelopen en ook dan is het een prachtige wandeling, wat ons betreft geen enkele reden waarom het andersom mooier zou zijn. We hebben genoten van de smalle paadjes, weidsheid van het landschap, sloten en beekjes, vliegveld Teuge, mooie boerderijen langs de route en heerlijke plekjes met bankjes om even te pauzeren. Absoluut een aanrader, deze wandeling!

 97. Het is best druk momenteel op het klompenpad. Daarom ook hier ook nog een keer het advies om met de klok mee te lopen. We wonen direct aan het klompenpad en we zien dat dit echt niet gebeurt. Er zijn stukken die echt onoverzichtelijk zijn en smal, dus daar kun je niet uitwijken en afstand houden. Volg gewoon het advies op zodat we elkaar veilig houden. Loop je de volgende keer lekker de andere kant op. Dan zie je weer hele andere dingen 😉
  Zie hier de spelregels vanuit de organisatie. https://klompenpaden.nl/klompenpaden-en-het-coronavirus/

 98. Vandaag, 26 april 2020 het mooie pad gelopen. In het kader van de coronamaatregelen, zie ook het bericht van Irma, zou ik het advies willen geven het pad rechtsom, dus met de klok mee, te lopen.
  Er zijn dan minder 1.5-m-afstandsproblemen onderweg op de soms toch wel erg smalle paadjes zonder uitwijkmogelijkheden. Veel gezonde klompenwandelingen gewenst.
  t

 99. Vandaag gelopen. Prachtige wandeling. Zo heerlijk rustig en veel afwisseling. Aanrader!

 100. Vandaag de 26ste april dit mooie pad gelopen. Het is zeker de vierde keer, maar het blijft een geweldig klompenpad.
  Het staat bij mij in de top drie.
  Veel smalle paadjes. Een lange broek is zeker aan te raden.

 101. Vandaag 19 april, dit klompenpad gelopen, het is gewoon een prachtige route!! Ik heb genoten…..het weer was ook fantastisch, dat maakt het natuurlijk nog mooier.

 102. prachtig pad………we hebben heerlijk genoten………van het mooie weer en de prachtige route

 103. Vandaag, 18 april , dit prachtige Klompenpad mogen lopen. Ons 15e klompenpad inmiddels .Een verrassend leuk en afwisselend pad in de omgeving van het plaatsje de Vecht . Gestart bij VenL en tegen het klokje in gelopen. In tegenstelling tot sommige eerdere commentaren alhier, is ook dat eerste gedeelte een prachtig stukje. Het vliegveld van Teuge halverwege het pad is een leuk intermezzo. Verder genoeg beekjes en smalle paadjes en bruggetjes en bankjes onderweg. Geen bordje gemist maar met de app ook bij de hand als eventuele controle komt het altijd goed . Al met al een heerlijke wandeling uitstekend uitgezet door de vrijwilligers, compliment ! 13.7 kilometer telde mijn Strava meter . Wij geven altijd een cijfer voor een klompenpad, het Avervoorderpad een welverdiende 8.5 ……..

 104. Fantastisch! Dit Pad doet de naam Klompenpad eer aan! Geweldig mooie route door veel bouw- en weilanden we stonden zelfs een keer midden tussen de koeien bij een dubbele overstappper. Wij liepen het pad zondag 5 april. Voor wat betreft de smalle paadjes en 1,5 meter afstand houden (zie vorige reactie) werd gewacht bij het weiland alvorens het pad op te gaan (is zeer overzichtelijk) en dan even wachten tot de andere wandelaars gepasseerd zijn!

 105. Vandaag dit klompenpad gelopen, op advies van andere wandelaars tegen de klok in. Mooi pad, veel door weilanden en uitdaging voor mijn enkels ;-). Volgens mijn informatie is het 14 km.
  In deze tijd waarin we geacht worden afstand te houden, is dit pad minder geschikt. De paadjes zijn soms erg smal en lopen bv tussen een sloot en prikkeldraad in, zodat uitwijken voor tegemoetkomende wandelaars onmogelijk is. Vandaag was het gelukkig erg rustig dus ik had er geen last van. Het lege terras van de theeschenkerij zag er wel aantrekkelijk uit, maar heb ik op verzoek rechts laten liggen. 🙂
  Al met al mooie tocht en tip voor als het Coronavirus weer overgewaaid is.

 106. Beste wandelaars, zoals u weet is alle horeca vanwege het corona virus op dit moment gesloten. Dus ook onze Theeschenkerij. Dit houdt ook in dat er buiten op ons terras niets genuttigd mag worden. Toch zien we nu regelmatig dat wandelaars hier zich niets van aantrekken. Wandelaars komen gewoon op ons terras met hun eigen meegebrachte consumpties. Dit is absoluut niet de bedoeling. Als iedereen dit doet zit het terras straks vol en is er geen voldoende afstand onder elkaar. Er word nu heel veel gewandeld tijdens deze light lock down en met dit mooie weer. Maar nogmaals: we zijn gesloten!!!

 107. Zondagmiddag dit pad gelopen. Een prachtige route, veel door de weilanden en over hele smalle paadjes. Was erg nat en drassig, daardoor pittig. Onze gps gaf 14.6 km aan, dus iets langer dan vermeld. Wij zijn om14.00 uur gestart en liepen met de klok mee, geen goede keuze! Het eerste deel erg druk omdat om 14.30 een kerk begon, echt spitsuur op die smalle wegen! Verder is het eind van de route dan minder mooi, andersom is beter. Bij mooi weer ook veel vliegtuigen (teuge) daardoor niet de rust die je hoopt te vinden bij een klompenpad

 108. Afgelopen zondag bij oer-Hollands weer (harde wind, spectaculaire wolkenluchten en een flinke bui regen onderweg) dit prachtige Klompenpad gelopen. Ik liep de route met de klok mee. Eigenlijk denk ik, dat tegen de klok in de route mooier te lopen is. Aan het einde van met-de-klok-mee loop je namelijk ineens tegen een uitzicht naar de snelweg en de hoogbouw in de buurt van Apeldoorn aan, met het bijbehorende geluid van het langsrazende verkeer. Gelukkig laat je dat uitzicht wel al snel weer achter je. Als je het pad andersom loopt, heb je dat stukje maar alvast gehad en wordt het hoe verder je loopt, steeds mooier 😉
  Voor het allergrootste gedeelte alleen maar onverharde paden. Veel graspaden en andere (ongelijke) paden, dus het loopt wel heel intensief. Maar ook weer heel avontuurlijk. En in deze periode van het jaar geen last van opgeschoten begroeiing natuurlijk. Ik had na afloop het idee dat ik veel meer had gelopen dan 13 kilometer…… De bewegwijzering met de klok mee was prima (andersom heb ik onderweg niet gecheckt….). Een stukje wat sommige mensen misschien wat minder leuk zouden kunnen vinden, is het st)ukje over het asfalt bij vliegveld Teuge. Ik vond het niet verkeerd, want er ging een klein vliegtuigje een paar keer de lucht in (zelfs met de harde wind). Bij mooi weer is er denk ik veel bedrijvigheid te zien daar.
  Ik vond het Avervoordepad één van de mooiste Klompenpaden die ik heb gelopen. Heeft zeker een plek in mijn Top 5 verdiend! Vrijwilligers bedankt voor het onderhouden van dit mooie pad!
  Nog één puntje: Ik gebruikte ook de App van dit Klompenpad, maar de nummers van de bezienswaardigheden tijdens de route kloppen daarin niet………..
  Een (foto-)verslagje staat op mijn Facebook-pagina!:
  https://www.facebook.com/pg/LindasWalkAbouts/photos/?tab=album&album_id=1044615029213911&__xts__%5B0%5D=68.ARACl6XzGdUePi5hakX7wNUEOJc3LtfalvVw4AuqWqBn_jz4XvDTmjBXFpi_4yTZRNYoPkP-bMt_gKKD6eiv7Z1sP7J8xMV_7OYeQyJnpq0NsvQeDvJebh6W1KiTWVEt7O_kdKDHzVXIjFu_AQKAxdHffyZM9v05ue8FSImdwe4jQFsanQ83-P_ujUf81GXWWjf8CubsmGoy8hovz59EMtWeGtC4sm8DfZxG5Dq-QtHWgO_C-nhu9-psUetcLbUWNpOSv51-wxgr5JEba-tX0QQ7zW6EEvV0Lq3J-HqUfqveHW7PLidZHuOFN0Rwfy0xGu0ZWedyfx4Oemg1brvFczoXtC1M3M8TQhJ_ngLKmp_7ia_QfNljJLBLSjjqxSmQ8iyKf5JM86o7vxQsnBBcTFnbWgOzqx1nxSPm-bxUJNHsalLEPv3yOUFp1valmk-RkSYplqnDBjoPPpTlPlbD&__tn__=-UC-R

 109. Leuk klompenpad maar wel ontzettend drassig wat het lopen zwaar maakt. Gelukkig genoeg bankjes om even een rustmomentje te pakken en te genieten van de mooie vergezichten. Helaas zijn niet alle boeren bereid om te wandelaars de ruimte te geven, soms was de ruimte om te wandelen tussen sloot en weiland met schrikdraad wel erg smal. Dit pad lopen zonder waterdichte schoenen is een hele opgaaf.
  Eetcafe de Groot is de enige gelegenheid waar je terecht kunt voor een versnapering tijdens de route, maar zeker de moeite waard. De minicamping met theeschenkerij was gesloten.

 110. Geweldige route om te wandelen. Wel met waterdichte schoenen of laarzen aan. Enorm genoten. In twee keer gewandeld.

 111. Vandaag de route gelopen. Sommige delen vd route waren dichtgegroeid met brandnetels. En ook een deel lastig te lopen omdat het mais nu heel hoog staat. Paden over weilanden en langs beekjes, dus ongelijke paden, wat flink vermoeiend is.
  Tip is lange broek, en waterdichte schoenen. Of droge sokken schoenen mee, want onze voeten waren doorweekt door het lopen door het hoge natte gras.
  Prachtige route, 90% is onverhard, landelijk gebied, veel overstapjes over prikkeldraad, en bruggetjes over slootjes.

 112. Vandaag, 15 juli, de route gelopen. Een erg mooi klompenpad. Genoten van de vlinders en de bloemen.
  De route is goed gemarkeerd en dito onderhouden. Op één punt zou er een bordje bij kunnen en dat is op de lange weg (vanaf De Hoeven) richting de Hoevenallee. Ter hoogte van de sluis/brug zou het prettig zijn om te kunnen vaststellen dat je op de goede weg bent.

 113. Beste wandelaars, graag uw aandacht voor het volgende. Volgens de regels van de klompenpaden is het niet de bedoeling om tijdens de wandeling privé terrein te betreden. Helaas gebeurd het toch nog vaak dat wandelaars over onze camping ’t Oegenbos lopen en soms zelf van onze picknicktafels gebruik maken, die her en der op ons terrein staan, om te lunchen van zelf meegebrachte consumpties.

  Let wel: onze gasten van de camping komen hier voor de rust! Het is dus niet de bedoeling om het hele terrein zo maar te gaan verkennen. De camping maakt geen deel uit van het klompenpad.

  Uiteraard is iedereen welkom op ons terras van de theeschenkerij.

 114. Vandaag dit ruige pad nog eens gelopen (klok mee). Na jaren met veel klachten over de bewegwijzering moet ik nu constateren dat het enorm verbeterd is. Bij Lochem (bij ooievaarsnest) ging het even fout, hier moet je schuin over het grasland lopen.
  Verder alleen maar lof over dit echte klompenpad. Soms is of kan er niet gemaaid, maar ik houd wel van een ruig pad. Bij zo’n ruig pad heb ik altijd een stokje bij me waarmee ik de brandnetels en dorens vóór mij aan de kant kan duwen.
  Bij dit pad hoef je ook niet eerst door een dorpskern te lopen, ook een voordeel.
  Ik hoorde alleen maar vogels (veel buizerds) en ergens kraaide een haan. Veel ooievaars gezien. Heerlijk stil. Voor mij één van de grootste favorieten. Slechts 9% hard.
  Even schrok ik me wild, ik zag in de verte even de A50 en het hoge HNK gebouw in Apeldoorn. Ik begon te rillen. Dit pad schuurt nl tegen het Holhorsterlawaaipad aan en dat is een vreselijk pad, eergisteren gelopen.
  Nog even een reactie op het bericht van Gerrit Haas van 2-4-19: Je moet wel degelijk rechts van de sloot lopen. Jij hebt een stuk van de oude route gelopen en een stukje mooi bos gemist. Bij een plank over een sloot zijn de oude bordjes echter niet weggehaald, dat is wat verwarrend, want je ziet dat bordje in de verte wel, maar je moet daar niet heen.

 115. gisteren 2 x paaltjes voorbij gelopen vanwege het hoge gras (ook de kleur van de stickers,groen!) helpt niet mee,het was bij beekhuizen,je gaat daar vanaf de verharde weg direct links een paadje in en dit paaltje daar loop je zo voorbij,en bij het bruggetje over de wetering. verder een echt klompenpad en erg mooi.

 116. Hemelvaartsdag 30 mei met vrienden dit pad gelopen, met recht een klompenpad te noemen.
  Wat een prachtig omgeving, en alles was gemaaid, het was prima te lopen.

 117. Beste allemaal,
  wij konden nog niet maaien omdat:

  “Voor de flora en fauna wet worden de schouwpaden elk jaar gecontroleerd voordat er gemaaid kan worden. De controle is nu gedaan voor de volgende trajecten:
  Avervoorderpad 271,275,276,277 en 357
  Er zijn geen bijzonderheden gevonden, dus er kan daar gemaaid worden indien nodig”.
  Deze mail is vanochtend bij onze werkgroep binnengekomen.
  Vanmiddag is er gemaaid en vanavond wordt de rest gemaaid.
  Er kan dus weer prima gelopen worden op dit mooie klompen pad.
  Met vriendelijke groeten,
  vrijwilligers Avervoorderpad.

 118. Gisteren 19.05.19 voor de tweede keer dit pad gelopen. Prachtige omgeving !
  Route goed uitgezet.

  Maaaaaaaaaaaaaar……. heel veel ergernis aan de vele stukken met erg lang gras !! Struikelen, moeizaam lopen en enkels omslaan. De paadjes lang sloten en langs prikkeldraad waren bovendien erg smal soms en dan ook nog door lang gras.

  Dit pad is geen aanrader als het gras niet gemaaid is. !!

 119. Vandaag genoten van het pad. alleen baalde ik enorm waar het hoog stond. het kwam tot bijna ver over mijn schouders, en ik liep dit pad juist omdat het zo goed verzorgd werd. iIk
  Ik heb meerdere keren lopen balen. Er waren ook regelmatig smalle padjes.Langs prikkeldraad en draad dun padjes liggen mij dan niet zo omdat ik dat eng vind. Ook complimenten het was prachtig. veel langs weilanden. opstapjes. bruggetjes. bedankt.. voor alle mensen die er hard aan werken. Hopelijk wordt het nog wat beter.

 120. Afgelopen weekend deze prachtige route met vrienden gelopen en erg genoten.
  De combinatie met vliegveld Teuge onderweg en alle bedrijvigheid is ook een leuke ervaring.
  Een kleine aanvulling op de route: als de camping (‘t Oegenbos) is gepasseerd gaat de route na de oversteek van het slootje haaks naar links.
  Vervolgens gaat de route na enkele 100 meters haaks naar rechts, waarbij de route volgens het loopspoor rechts langs de sloot loop (langs het prikkeldraad). Volgens mij moet je op dit punt de sloot links passeren.
  Als je toch de rechterkant neemt is er Iets verderop waar de route het natuurgebied ingaat een brugje aan de overzijde van de sloot wat dus zou betekenen dat je idd aan de verkeerde kant van de sloot hebt gelopen.
  Je kunt hier wel vrij makkelijk de sloot bedding oversteken maar je loopt door veel prikkeldraad heen wat vlak boven de grond is aangebracht.
  Ik denk dat dit eenvoudig opgelost kan worden met een extra routeaanduiding.

  Nogmaals: hulde aan alle vrijwilligers die deze routes in stand houden en veel wandelaars een prachtige dag bezorgen!!

 121. Bij een schitterend weertje richting het Avervoorderpad, startpunt in De Vecht. Fantastische (grotendeels onverharde) wandeling, veel afwisseling en overal weer verrassend. International Airport Teuge ligt op de route en er heerste een gezellige drukte. Erg leuk om parachutisten hun ding te zien doen, vliegtuigen zien vertrekken en landen en zweefvliegtuigen die de thermiekbellen bespelen. De kiekdoos was weer mee en 223 plaatjes geschoten en zo de wandeling thuis opnieuw mogen beleven. Uitstekende bewegwijzering, niet 1 ontbrekend bordje en de te volgen route was telkens volkomen duidelijk. Alle vrijwilligers, toppie, reuze bedankt.

 122. Mooie wandeling, aan het begin (voor ons het eind, we lopen meestal in tegengestelde richting) klopte het niet helemaal qua bordjes maar met de app erbij weer op de goede weg,
  Leuk om de parachutisten van vlakbij te zien landen, en de zweefvliegers ook trouwens.
  Veel door weilanden, ’t Oegenbos was helaas gesloten dus geen koffie onderweg…

 123. Gisteren met 7 man sterk dit pad gelopen: we hebben genoten. Uitstekend gemarkeerd, wat een mooie afwisseling van verschillende soorten pad, wat een superleuke plekjes die je zelf nooit zou ontdekken! We zijn bij het vliegveld even van het pad afgeweken voor een lunch bij De Hangar: heerlijk. En het blijft altijd leuk naar de parachutisten te kijken….. Ik vind dit pad een absolute aanrader en mijn mede-wandelaars waren het er volledig mee eens.

 124. Wij hebben alleen het tweede routebordje gemist, net na de parking van de sportvereniging. Het bordje is pas te zien als je toevallig links een zandweg inkijkt Advies: toevoegen een bordje op de weg dat naar links wijst naar het zandpad, daarmee is dat ook opgelost.
  Verder een prima klompenpad, grotendeels onverhard. Vliegveld Teuge in de nabijheid is een mooie aanvulling, wij konden genieten van een spectaculaire stuntvliegshow. De camping onderweg is een goed breekpunt.

 125. Een prachtig pad met weinig asfalt onderweg. Helaas op een aantal punten ondervonden wij problemen. Een prikkeldraad zonder opstapje om erover te kunnen gaan en daarna een omgevallen boom op het pad. Verder miste wij vanwege de hoge begroeiing een oversteek waardoor wij door een stuk brandnetels en over een klein modderig stroompje moesten stappen. Verder absoluut een aanrader!

 126. Inmiddels zijn bijna alle bordjes vervangen en kan iedereen weer duidelijk zien hoe hij/zij moet lopen.
  Dit pad is een aanrader.

 127. Inmiddels zijn bijna alle bordjes vervangen en kan iedereen weer duidelijk zien hoe hij/zij moet lopen.
  Dit pas is een aanrader.

 128. Van het Avervoorderpad lees ik al een tijd lang dat de bewegwijzering echt slecht is !!! Hoe kan het dat daar een tijd lang niks aan gedaan wordt ? Wij lopen regelmatig klompenpaden en het is super ergerlijk als de route niet duidelijk i saangegeven. Doe er eens wat aan ! Ik ben best bereid wat te doen en niet alleen kritiek leveren maar als we de klompenpaden de goede naam willen laten behouden moeten we wel iets doen met de kritiek !

 129. Vandaag dit pad nog eens gelopen met de klok mee. Is een allemachtig mooi, ruig boerenklompenpad. Lange broek wel bijna verplicht. Slechts 9 % is asfalt, dat is te verwaarlozen. Maar…………de bewegwijzering is allemachtig slecht. Heel jammer. Kan iemand van het Flierpad (vorige week nog eens gelopen) niet eens helpen met de markering? Of zijn dat concurrenten? Het Flierpad was ook mooi, maar wel 43 % asfalt/beton.
  Het is echt ongelooflijk dat er geen verbetering komt in de markering, zie klachten in dit klachtenboek.

 130. Even nog een PS toevoegen ( sorry, kon mijn vorige bericht niet bewerken)
  Misschien nog een leuk weetje: Als je dit pad loopt en je bent een GEO cacher dan kom je er een paar tegen tijdens het wandelen 🙂

 131. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Zo dicht bij huis en geen idee hoe mooi het in de omgeving is. Klompenpaden zijn prachtige paden om de omgeving te ontdekken.
  Dit pad mag in de top 5 wat ons betreft. Mooi pad, weinig storend asfalt ( is onze mening) , regelmatig bankjes en goede bewegwijzering. Er zijn wat bordjes die door de tijd heen wat verbleekt zijn, maar we zagen ook al nieuwe bordjes onderweg dus er wordt al hard aan gewerkt. Wel hebben we een bordje gemist rechtsaf naar de Bekendijk ( kan ook aan ons liggen)
  Even een kleine uitdaging ( nattigheid) bij het oversteken ergens in een weiland, maar dat is ook goed gekomen.
  Altijd onze app bij de hand als back up en zo hebben we ontzettend veel plezier van de routes.
  Compliment aan de vrijwilligers !

 132. Gisteren met de klok mee gelopen met zonnig maar koud weer met ijzige noordooster. Gestart bij V&L, in het begin (en later bij het vliegveld) wat veel asfalt maar verder heel mooie stukjes gelopen. Vooral het gedeelte net na het vliegveld richting Apeldoorn is mooi en verrassend. Af en toe even goed opletten bij de bordjes en je boerenverstand gebruiken. Overal net wat minder afwisseling dan het Fliertpad. Zeker de moeite waard.

 133. Wat een prachtige route! Sommige bordjes waren erg verkleurd of niet meer te lezen. Er waren gele en groen bordjes voor hetzelfde pad. Wij hebben de route met de klok mee gelopen. Het pad na de camping moest door een weiland met 5 stieren. We zijn dus aan de slootkant gaan lopen, maar dat was erg steil en glibberig! Iets verderop moesten we over een sloot, maar er was geen plank of bruggetje. We zijn om een grote boom gelopen en verderop bleek een dam waar we over konden. Maar met de klompenapp komt alles goed!

 134. Gisteren dit pad gewandeld. Mooie route. De variatie van de serene rust en de activiteiten bij vliegveld Teuge, maken dit pad bijzonder.
  Mooie rust plek bij de minicamping, waar je naast de koffie met gebak, naar parachutisten en zweefvliegen kunt kijken.
  Op het vervolg van onze route (wij liepen linksom) hebben wij autosleutels gevonden. Mochten deze sleutels van iemand zijn, laat hier een berichtje achter.

  Dank aan eigenaren en vrijwillers

 135. Zoals al heel veel mensen vermeld hebben: een prachtig pad om te lopen! Wij hebben genoten van een prachtige wandeling. Tip: Vanwege het mooie zomerweer liepen wij met korte broek, en achteraf hadden we beter een afritsbroek aan kunnen doen vanwege brandnetels op gedeeltes langs het water.
  Café de Groot is tot 22 augustus gesloten vanwege vakantie volgens een technicus die bezig was met onderhoudswerkzaamheden. Dus als je net als wij rekening houdt met een kopje koffie op dat punt zul je door moeten lopen tot ’t Oegenbosch wat in deze tijd wel open is.

 136. Op 16 juli 2017 het Avervoorderpad gelopen, met de klok mee, wat een prachtige route.
  Maar net voorbij het Oegenbos over het brugplankje linksaf naar het landhek toe bij het landhek staat geen markering. Op kaartje gekeken en dan links langs het landhek tot het volgende landhek waar wel makeringen staan rechtsaf en dan gaat het goed.
  Het zou een aanrader zijn om bij het eerste landhek een bordje te plaatsen.
  Onze complimenten naar de vrijwilligers en land eigenaren voor deze mooie route

 137. Gisteren hebben we een stuk Avervoorderpad gelopen en bij de Kraaigraaf overgestapt op het Fliertpad. Prachtige aanvulling, want zo maak je een complete wandeling door het buitengebied zonder het dorp in te hoeven. Met koffie en taart bij het Oegenbos, heerlijke kersen bij De Klomp en als afsluiter bier&bitterballen bij De Groot. Dik genieten!!

 138. Vandaag het pad gelopen. Schitterende doorkijkjes, vergezichten, heel veel vlinders, zwanen met jonkies, veel parachutisten en goed te gelopen paden/ paadjes. Helaas na lekker koffie te hebben gedronken bij Oegenbos en weer op pad te zijn gegaan, ging het mis. Je loopt langs een sloot, gaat een “bruggetje” over, pijl naar links en dan kun je niet verder, dus rondom een weiland gelopen en op de zandenallee beland. Geen zin meer om terug te gaan om te zien of ik iets gemist had. Dat was jammer. Maar voor de rest heb ik geweldig genoten!!
  Met vriendelijke groet.

 139. Vandaag het avervoorder pad gelopen. Ook mijn vraag is : wordt dit pad wel eens nagelopen/ onderhouden? Ik zie al reacties van september 2016 over afgebroken overstapjes en onduidelijke en ontbrekende bordjes/stickers. Hier sluit ik me bij aan. Op een enkel weiland na niet gemaaid zodat je door een meter hoog gras moet lopen. Wel weinig asfalt. Zonder app niet te doen.

 140. Vandaag 21 mei 2017 zijn wij 4 wandelmaatjes opstap met deze route samen met overstappunt Niebroekpad( 9 km)
  Wij liepen met de klok mee. Dus begonnen langs de voetbalvelden,klein stukje verder hebben wij even gezocht welke kant moest op rechtdoor of rechtsaf en het blijkt dat de paal bijna niet te zien door hoge berenklauw struiken. Daar moet wel wat gaan gebeuren. Verder mooi omgeving langs de weilanden,goed te volgen met paaltjes en ook mooi om parachutes te kijken! Heerlijk omgeving!

 141. De klompen gepakt, ze nog even opgepoetst, in de kofferbak en mee naar het Avervoorderpad.
  Pittige wandeling met ook hier weer veel afwisseling. Het zat mee, de zon brak nog door.
  Pauze inlassen, een versnapering en kijken naar parachutisten, vertrekkende en landende
  vliegtuigen. Geeft de wandeling een extra. Niet alleen een pittige maar ook gewoon weer een
  geweldige ervaring. Trek voldoende tijd uit en geniet. Iedereen die deze paden mogelijk
  maken, onderhouden enz., geweldig bedankt!

 142. Om te hardlopen een mooi parcours. Wel aan te raden lange tights en sokken te dragen ivm hoog gras en brandnetels. Vrijwilligers bedankt.

 143. zondag 22 januari mooi pad vooral bij Teuge. soms op plekken erg drassig denk ik maar nu niet de grond was nog bevroren.is wel aan controle toe . mist bordjes sommigen kon je niet meer lezen.
  en je moest wel opletten anders loop je nog wel eens verkeerd .zoals wij dus.
  en een idee om over de plankjes en brugjes gaas te doen voor als het glad is en ze groen zijn.
  verder genoten.

 144. Na lang wikken en wegen toch de klompen aangedaan en onder nare weersomstandigheden vertrokken. Eerst ging het nog wel . Een hele leuke mooie route drassig we zakte op sommige plekken tot de enkels in de modder. Maar dan kwamen de opstapjes weer int zicht en dat is ook altijd weer een belevenis. Hoe pakken we hem aan. Is altijd lachen bij die dingen. Maar op het laatst was het toch de kou en nattigheid die ons deed besluiten om hem aftebreken. Maar we gaan terug voor de laatste KLM. Combineren met het andere pad. Was goed bewijzerd . Odanks het slechte weer,toch weer genoten. Dank jullie wel. Fam Nieuwenhuis.

 145. Wat een leuk pad! Zeker 80% onverhard, en dat niet zozeer een bospad maar spannend door het weiland, vaak een strook naast de sloot. Hulde aan de boeren die hier vaak goed hebben mee gewerkt. Het landschap : weiland. Weliswaar nogal eens grootschalige biljartlakens, maar het mooie zit hem in de boerderijen, de houtwallen en de eindeloze rijen prachtige knotbomen. In de zomer, met de koeien op het land, moet dit nog véél mooier zijn.
  Het opstapplankje vlak bij vliegveld Teuge (lees Jantje de Vries dd 30 oktober), dat is nu afgebroken en ligt plat. Gelukkig kun je de draad makkelijk passeren door via de handgreep de draad even los te maken, passeren, en weer bevestigen. Het is dus géén probleem, maar kan het op de lijst voor vervanging?
  Vliegveld Teuge was een aardige bonus. Zelfs midden in de winter land of stijgt er elke tien minuten iets. We misten hier en daar een paar bordjes. Tip: heb je een handy gebruik dan de app er bij. Heb je nergens last van. Een mooie route. Bedankt !

 146. Vandaag 24 december hebben we dit pad gelopen bij mooi weer en redelijk veel wind. Dit is een prachtig pad dat door fraai oud boerenlandschap met boomsingels en af en toe een bosgebiedje gaat. We kenden het Nijbroekerpad al dat door soortgelijke mooie oude polders loopt, dus het landschap was voor ons vertrouwd. Ook lopen langs vliegveld Teuge is leuk. Juist toen we er langs liepen kamen er parachutespringers uit de lucht naar beneden. Dat zie je toch niet op elk klompenpad en is een leuke afwisseling. Met de bewegwijzering hadden we geen problemen maar het is altijd verstandig zo’n gedownload kaartje mee te nemen. Het voordeel boven de app is dat de batterij niet leegraakt. Het laatste paadje door Kraaigraaf is smal met aan de ene kant prikkeldraad en aan de andere kant knotwilgen met takken op gezichtshoogte. Daar loop je met je armen omhoog om de takken uit je gezicht te houden. Misschien eens knippen?
  Pal daarna in de richting van het vliegveld is een overstapplank aan de weg vernieuwd; helaas heeft men een vrijwel ingestorte overstapplank 10 meter daarvoor vergeten te herstellen.
  Kortom het Avenvoorderpad is een aanrader want een prachtig pad dat vrijwel niet over asfalt loopt en bijna alleen door weiden en andere paden of zandwegen.

 147. Een mooie, maar erg pittige tocht. Vooral veroorzaakt door de drassige ondergrond van de weilanden en de schouwpaden en de vele hoge overstappen over prikkeldraden tussen weilanden enz.
  Daar kwam nog bij dat de bepijling of het ontbreken daarvan nogal eens vraagtekens opriepen. Regelmatig moest de toevlucht gezocht worden tot de gedownloade route op de Smartphone om te kijken of je wel of niet op de goede route zat. Anders was het nog al eens zoeken geblazen.
  Vooral tussen het Oegenbos en het Verbindingskanaal.
  Een andere tegenvaller was WEER het ontbreken van koffie-rustpunten op de route.
  Zoals ook bij diverse reacties te lezen valt: theeschenkerij ’t Oegenbos was gesloten en Kraam 90 was helemaal geen pauzepunt en folderverkooppunt zoals in de folder en op de site staat vermeld.
  Daar waar nodig was alles keurig gemaaid.
  Dit was misschien wel een klompentocht in optima forma: baggerend en banjerend door drassige weilanden en over bemaaide schouwpaden en zompige zandgronden.
  Fantastisch, wat een mooie uitdaging.
  Organisatie: bedankt voor de route, maar zouden jullie deze nog een keer willen nalopen om alle gedane reacties nog eens te verifiëren.

 148. Vandaag, zondag 30 oktober dit mooie klompenpad gelopen, onder een prettig najaarzonnetje.
  Voor het eerst de klompenpadapp gebruikt, dat was erg handig, want af en toe waren we het pad bijster, er ontbraken soms stickers, of niet duidelijk, soms over een draadafzetting moeten stappen, om het pad te vervolgen.
  Een opstapplankje was verrot, staat op afbreken, erg gevaarlijk, dit was net voor vliegveld Teuge.
  Misschien kan de route door de vrijwilligers eens nagelopen worden. Bij Teuge werden we heel verrassend getrakteerd op parachutespringers. Al met al hebben we genoten van dit gevarieerde klompenpad. Heel prettig was, dat er heel weinig verharde weg in zat. Landeigenaren en vrijwillerigers bedankt voor het mogelijk maken van dit klompenpad.

  Tjeerd en Jantje

 149. Het Avervoorderpad is een ècht Klompenpad met een groot deel onverhard. Zeer de moeite waard maar dit betekent dus ook dat het kan voorkomen dat u door ruig en/of nat terrein loopt. Neem dus voorzorgsmaatregelen en draag altijd een lange broek, stevige schoenen en controleer na de wandeling op teken. Maar vergeet vooral niet te genieten van het wandelen dwars door de natuur en over boerenland! Veel plezier gewenst, ook namens de vrijwilligers van het Avervoorderpad,

 150. Dit Pad afgelopen zondag 9-10 2016 gelopen. Viel ons niet mee,bordjes waren onduidelijk of ontbraken, camping/theeschenkerij was gesloten maar de grootste ergernis waren de vliegtuigen van het vliegveld Teuge die er voor zorgden dat je de hele tocht een irritant gebrom hoorde.
  Zeker geen pad om aan te raden.

  Frank en Mieke

 151. Ik kan me aansluiten bij Ben en Atty. Een erg mooie tocht gelopen, maar de bewegwijzering is van mindere kwaliteit dan de andere klompenpaden die ik heb gelopen.
  O.a bij (na) de camping bij het vliegveld is de route slecht aangegeven. Stickers zijn er af , het duurt lang voor je weet of je op de goede route zit en aan welke kant van de sloot je langs moet.
  Ook bij de brug bij Avervoorde kun je makkelijk doorlopen ipv over het bruggetje te gaan. Na een km heen en weer gelopen te hebben, omdat je aan het eind niet over de wetering kan, zag ik een vage sticker zonder pijl. Ook moet her en der bij het vliegtuig een draadoversteek vervangen worden.
  Ook de bewegwijzering kraaigraafstraat/ hoevenallee is aan vervanging toe. Bij de oversteek bij de Kadijk staan 2 bordjes met tegengestelde info rechtdoor en rechtsaf
  Het eerste deel van de tocht had ik steun aan de app. Helaas was mijn mobiel halverwege leeg. De afslag op de kraaienjagerweg heb ik gemist. Bij de verbindingsroute met het Holhorsterpad stond ook geen verwijzing naar het Avervoorderpad, alleen dat er overstap was.
  Tot slot: de tocht is veel door en langs weilanden. Hartstikke leuk en natuurlijk moet je dan soms door gras en brandnetels. Langs de weg moet zoveel mogelijk vermeden worden. Bij de avervoordseweg en het eerste stuk van de groenweg zouden alternatieven te bedenken voor de weg zijn mits grondeigenaren willen meewerken.

  Bovenstaande zijn tips ter verbetering en zouden meer plezier opleveren. Zeker geen reden om het pad niet te lopen!

 152. Vandaag zaterdag 24.09.2016 dit pad gelopen. Absoluut een aanbeveling. Prachtig buitengebied en uitermate mooi route. Een echt juweel onder de klompenpaden……………..

  echter ………… De wegbewijzering ontbreekt op enkele plaatsen ( puzzelen, gokken en vragen dus )
  …………. Op een stuk overwoekeren de wilgentakken het pad
  ‘………….. opstappers over afrastering zijn rot en gevaarlijk
  …………. Wegbewijzering door verwering soms onleesbaar.

  Is hier de laatste tijd wel gecontroleerd ? Immers de gebreken zijn niet van de laatste maand !
  We bedoelen het positief maar als we geen ervaring zouden hebben gehad met klompenpaden dan waren we vandaag in de problemen gekomen. Toch….. komen we hier zeker terug !

 153. Op 20 september hebben we het Avervoorderpad gelopen. Een echt klompen pad met nauwelijks verharde weg. Bijna de gehele tocht langs weiland en mais velden. Inderdaad wel hoog gras, dus zeker met vochtig weer aan te raden waterdichte schoenen. Maar voor ons gaf het sloffen door het hoge gras juist nog meer een klompen gevoel. We hebben de route gelopen met de app bij de hand, 2x verkeerd afgeslagen door niet duidelijk bordje maar verder was het allemaal goed te volgen. Bij het Oegenbos (de camping) liepen we de camping op in plaats van er langs. Daar werden we verzocht het terrein zo spoedig mogelijk te verlaten… Omdat we ons op privé terrein begaven. Dus een horeca onderweg zou ik dat niet noemen… Het vliegveld was voor ons helemaal niet storend. We hebben nog even vliegtuigjes gekeken bij het kijkpunt en later landen de parachutisten bijna op ons hoofd. We hebben dus weer genoten van een geweldig klompen pad!

 154. Gisteren alle reacties gelezen hebbend, ben ik vanmorgen met een zekere scepsis begonnen aan dit pad, tegen de klok in. Het viel mij alleszins mee. Bij De Lochem was het gras wel nat maar niet zo erg hoog. Heb wel erger meegemaakt. Bij de kraaigraaf was het even een oerwoud: moest steeds wilgentakken wegduwen en de begroeiing was (slechts enkele tientallen meters) meer dan één meter hoog. Maar het was droog. Bij Kadijk was onlangs gemaaid , denk ik.
  Veel brede klompenpaden langs bosschages en langs sloten. Slechts op een paar plaatsen smal paadje.
  Geen enkel probleem met bewegwijzering. Alleen bij Hoevenallee mis ik een bordje, maar al snel duidelijk dat je linksaf moet door bordje tegenstelde richting. M.i. zijn onlangs de zwarte pijlen opnieuw aangebracht.
  Veel brandnetels en distels (in bloei).
  Vliegtuigjes zien opstijgen en dalen en parachutespringers gezien. En….één ooievaar.
  Dit mooie, wel zware pad is best te lopen, maar niet ’s morgens vroeg als het gras nog nat is (geldt voor veel paden).
  Ik had een korte broek aan en een blouse met korte mouwen. Bij benen wel last van brandnetels en bij armen en benen nogal last van muggen (speciaal bij de Lochem).
  Het was weer dik de moeite waard, bedankt iedereen.

 155. Gisteren deze prachtige wandeling gelopen. Helaas zijn er erg veel bordjes verdwenen of vervaagd. Het gras was op veel plaatsen erg hoog. En helaas was een loopplank over een sloot verdwenen waardoor we een eind terug moesten en een stuk via de verharde weg met veel verken moesten lopen.

 156. Mooie route, alleen het deel over de weg bij het vliegveld is wat minder. Alleen was het gras erg hoog waardoor je soms moeilijk kon zien waar je heen moest lopen. En er zijn wat onduidelijke of vervaagde aanduidt bordjes, maar hier gaat men al wat doen heb ik gelezen.

 157. Afgelopen dinsdag dit pad gelopen, goed aangegeven, mooi waren ook de koeien onderweg en het uitzicht op het vliegveld. Helaas was het Oegenbos dicht…

 158. Op vrijdag 6 mei 2016 heb ik het Avervoorderpad gelopen en ben helaas mijn telefoon tussen het startpunt bij de sportvereniging en de theeschenkerij verloren. Het is een HTC One in een zwart klaphoesje. Indien u deze mogelijk gevonden heeft, graag een email naar wimvanschaik@planet.nl.
  Hartelijk dank.
  Wim van Schaik.

 159. Naar aanleiding van onderstaand berichtjes is de vrijwilligersgroep die het beheer verzorgt van het Avervoorderpad momenteel bezig met het opfrissen van de bewegwijzering waar deze verbleekt is door de zon of onduidelijk is.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 160. we hebben vrijdag 1-4-’16 dit pad gelopenwoj vonden het een mooie route, camping t Oegenbos was open dus een lekkere cappucino genuttigd.
  Een tip voor de vrijwilligers, er zijn nogal wat bordjes beschadigd cq vernield, vooral in het laatste stuk, erg jammer voor jullie goede werk.
  En de wegwijzering langs het vliegveld is niet duidelijk, met de gps en een printje zijn we er wel gekomen hoor, dank voor de mooie route 🙂

 161. Vandaag over dit pad gesjokt. Of moet ik zeggen ‘gesopt’? Het was nogal drassig, namelijk 😉 Da’s de tijd van het jaar, denk ik.
  Wanneer je als wandelaar wilt pauzeren bij theeschenkerij Oegenbos, is het handig om even de openingstijden te checken. Ik deed dat niet, en stond voor een dichte deur.
  Het stuk na de Ben ??-brug richting Teuge is qua bordjes wat onduidelijk. Met de app prima te volgen, overigens.
  Tip voor de beheerders van dit pad: check de route op zichtbaarheid van de bordjes, hier en daar zijn ze vervaagd of versleten.
  Verder prima route, en de app werkt als een tierelier!

 162. Geachte mevrouw/ heer Aartsen,
  Dank voor uw reactie.
  Ik ben als projectleider betrokken bij de ontwikkeling van het Klompenpad Beemte-Broekland. Ik kan u aangeven dat dit nieuwe Klompenpad gebruik zal maken van de nieuwe wandelverbinding over de A50.
  We beogen dit pad in mei 2016 te openen.

  Groeten,
  Martijn Grievink

 163. Beste heer/mevrouw Aartsen,

  Dank u wel voor de informatie. We nemen deze kans mee bij de afronding van het Klompenpad in ontwikkeling in Beemte-Broekland.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 164. Kreeg e-mail van Natuurmonumenten
  NIEUW FIETS/WANDELPAD over de A 50 Zodat het Avervoorderpad kan worden doorgetrokken naar Beemte-Broekland wanneer is dat een feit ?

 165. Dinsdag 16 februari hebben we dit klompenpad gelopen. ’s Morgens was de grond nog een beetje bevroren en hard, maar met een stralende zon was dat snel bekeken. Ondanks dat we op bepaalde stukken tot de enkels in het water hebben gelopen, was het prima te doen. Met goede wandelschoenen hou je de sokken dan toch nog droog. We hebben genoten. Het is een route vol afwisseling. Het was niet alleen een wandeling voor de gezelligheid, we hebben ook als vrijwilliger de route gecontroleerd. Op dit moment ontbreken er nog een paar bordjes en zijn er wat onleesbaar, dit is doorgegeven. Komende week zullen deze aangebracht of vervangen worden.

 166. Vandaag een deel van deze route gelopen. Niet echt een geschikte route voor deze tijd van het jaar. Heel veel modder, water, natte weilanden en op plaatsen langs een moeras was het zo erg dat je echt wegzakte. Ook was de bewegwijzering niet altijd even goed. Veel paaltjes stonden gedraaid, bordjes niet meer leesbaar, of ontbraken in het geheel. Daarom ongeveer halverwege besloten maar verder te lopen over wegen en fietspaden. De mooie omgeving maakte gelukkig een hoop goed, want schitterend is het in De Vecht en omstreken zeker! Leuk om nog eens terug te komen in de zomer.

 167. Zondagochtend 8 november dit prachtige pad gewandeld. Veel mist de hele ochtend waardoor het naar onze mening nog mooier was. Mooie mix van veel en weinig asfalt. Ja inderdaad ergens een stukje volledig omgeploegd land. Wat ons betreft horen klompenpaden zo te zijn. Koeien, ganzen, zwanen en ander dierengespuis. Lekker hoor!

 168. Het is echt een schitterende route… nat ,modderig, afwisselend , we hebben wel opstapjes gemist .en vele “klompen” waren vervaagt. ….tip , organisatie loop de route een keer! ! ! !

 169. vandaag pad gelopen stuk tussen de 5 en 6 kilometer met klok mee nog steeds oerwoud verpest de route.. moet echt iets mee
  verder was er in laatste stuk pas nieuwe leidelinggelegd in de grond dus je moest over 1 kilometer in pas omgespit land dus 30cm wegzakkkend in de modder laatste stuk dus gewoon maar over de weg gelopen
  ik vond het meer een survival route!
  paaltje dicht bij teuge ook niet handig moet je over het prikkeldraad heen echter geen verhoging dus broek gaat er aan kapot

 170. Vanmiddag dit klompenpad gelopen (joggend). Dit is wat een klompenpad moet zijn: weilanden, gras, sloten, maisvelden, echt hollandsch landschap. Het was overal goed te doen, alleen het stukje tussen 5,5 en 6 km (met de klok mee) was niet goed te doen: tot m’n enkels in de plassen, brandnetels, en je kunt niet uitwijken. Het is het stuk vlak voor je op de Oudewezeveldsew eg komt. Verder een prachtige route.

 171. Wat een mooie route zeg! Het is wel “iets” nat, maar zeker een leuke gevarieerde route over smalle paadjes die door onverwachte natuurgebiedjes lopen.

 172. Vandaag een deel van deze mooie wandeling gelopen. Helaas is de bewegwijzering niet overal goed. Sommige stikkers waren totaal vervaagd. Te weten kruising Avervoordseweg\ Groenstraat.Op het punt waar je vanaf de Boevenbrinkstra at de Kraaigraaf ingaat ontbreekt een richting pijltje. De wandeling eindigde voor ons bij vermoed ik de Oude Wetering. We wilden er niet overheen springen, en konden ook niet links of rechts af ivm afgezette weilanden. Dus terug gelopen.

 173. hoge percentage onverharde paden en boerenland vraagt ieder jaar veel onderhoud. Gisteren hebben de vrijwilligers van dit klompenpad de maaironde voltooid. Met andere woorden het fraaie Avervoorderpad is weer goed begaanbaar.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 174. Prachtige route, gelopen dinsdag 21 juli 2015. Puntje van aandacht: hier en daar zijn de paden té natuurlijk, dwz. hoog gras, distels en brandnetels. Kan beter. En anders de lange broek aan. Verder prima, ook de bewegwijzering. Een aanrader!

 175. Vandaag het Avervoordepad gelopen. Prachtig, maar hier en daar was het wel even puzzelen. De bordjes zijn hier en daar weg of wat verborgen. Met name tussen het Kijkpunt bij vliegveld Teuge en de Grote Wetering waren wel erg weinig bordjes en de kaart is ook niet helemaal correct. Je loopt bv wat langer langs de Leigraaf en maakt bij een poel een bocht naar rechts ipv naar links.

 176. Vandaag klompenpad gelopen. Schitterende natuur……all een slecht onderhouden paden!!
  Op sommige stukken, met name vanaf het overstappunt, liepen we tot ons middel tussen grassen en brandnetels!!!! Niet leuk. Over een paar weken kan je die stukken helemaal niet meer lopen.
  bewegwijzering kan ook veel beter…zonder plattegrondkaar tje niet te doen. Jammer van zo”n mooi pad.

 177. Vandaag met de coördinator van de groep vrijwilligers gesproken die het Avervoorderpad beheert. Voor volgende week stond al een maaironde ingepland. De groep heeft toevallig ook net nieuwe plaatjes opgehaald voor het verfrissen en gelijk ook verduidelijken van de route. Kortom men is druk om de kwaliteit van dit klompenpad te kunnen blijven garanderen.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 178. Dit is voor ons het 7e klompenpad, maar dit is de eerste die slecht was gemarkeerd. Wij liepen de route linksom. Paar keer miste er een bordje of stond de pijl de verkeerde kant op. Ook moesten we een keer onder het schrikdraad door omdat er een opstapje ontbrak. We hebben dit al gemeld bij Erik. Verder wel een hele mooie afwisselende route. Wel vaak met de armen de lucht in gelopen vanwege het hoge gras en distels.

 179. Beste Anneloes,

  Dank voor je mooie recensie van het Avervoorderpad. Ik kan je melden dat het Waterschap als eigenaar van dit stuk in de voorbije week gemaaid heeft speciaal met het oog op de wandelaars.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 180. In het hemelvaartsweek end op vrijdag vanaf de camping (’t Oegenbos) dit klompenpad gelopen. Dit was de eerste keer een klompenpad voor ons, maar er gaan er zeker meer volgen! Wat ontzettend leuk om door de weilanden te lopen en dat afwisselend landschap we waren erg verrast!

  Enig minpuntje: Tussen de Boevenbrinkstra at en de Oude Wezeveldseweg staan de planten (brandnetels, fluitenkruid etc) erg hoog (1.40m), misschien kan dit weer eens gekortwiekt?

 181. Gistermorgen deze wandeling gelopen.
  Wat was dat leuk en ook nat, want we kwamen met een nat pak thuis vanwege de ochtend douw.
  Afwisselend door de weilanden, bospaadjes en prachtige uitzichten. We hebben al veel klompenpaden in de omgeving Arnhem gelopen, maar dit was het autoritje verder zeker waard.
  Zoals eerder gezegd miste er 1 markering waardoor je bijna de Beemterweg naar de start/ eindplaats loopt. Maar had de app op de telefoon dus we waren snel weer op de juiste route. Bedankt!

 182. Vanmorgen deze wandeling gelopen. Waterdichte dichte schoenen is een must of je moet wachten tot het gras droog is:) Veel op en afstapjes kwamen we tegen. Sommige markering was slecht te vinden, maar als je het kaartje gebruikt is alles goed te vinden
  Het tweede gedeelte vanaf Teuge vond ik persoonlijk mooier.

 183. Beste Jan,

  Dank voor je berichtje.

  Fijn dat je deze wandeling waardeerde.

  Ik laat even uitzoeken wat we kunnen doen t.a.v. de 2 suggesties die je noemde.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 184. Mooie wandeling, een aanrader.

  Opm.
  – Horeca bij kraam 90 is niet mogelijk dit graag op de website aanpassen
  – Graag na Oegenbos ongeveer over 1 km extra route bordjes plaatsen.

 185. 15 Februari jl. hebben we deze wandeling gemaakt. Weer een mooie landschappelijk e wandeling. Alle lof voor en dank aan de vrijwilligers.

 186. Gisteren 24-1-2015 dit klompenpad gelopen. Super mooi door het sneeuwachtig landschap. Even een stukje erbij gelopen om te lunchen bij vliegveld Teuge. Prachtig!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.