Baanbrekerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Ammerzoden en Well. Wandelen door het rivierenlandschap met al haar dynamiek: stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Weidse vergezichten, historische bouwwerken en karakteristieke landschapselementen bieden de wandelaar veel afwisseling. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Baanbrekerpad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: ’t Wellse Veerhuis, Wellsedijk 29, Well. Tevens horecagelegenheid.

Openbaar vervoer: vanaf NS Station ’s Hertogenbosch buslijn 166, halte Dorpsstraat Well (3 minuten lopen naar startpunt).

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen..

Route combineren: Het Baanbrekerpad kan gecombineerd worden met het Hamarithapad. Eventuele overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Mooi en afwisselend klompenpad, maar vraagt hier en daar wel om onderhoud, wat eerder geschreven werd. Deel langs de dode Maasarm was onplezierig vanwege hoog gras en brandnetels. Jammer dat de baanbreker niet standaard in de route is opgenomen.

 2. Een mooi klompenpad maar het was af en toe goed zoeken naar de bordjes en behoorlijk klunen door het hoge gras en de brandnetels.

 3. Beste Jan Jouke, beste wandelaars,

  het klopt dat het startpaneel nog ontbreekt. We verwachten 1 dezer weken op een nieuwe plek nabij het Wellse Veerhuis het startpaneel te herplaatsen. Als deze er staat, zal ik hier melding van maken op deze pagina.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 4. Vraag aan de vrijwilligers
  In de app staat nog steeds dat het startpaneel ontbreekt,is dit nog steeds zo? Of is er ondertussen weer een geplaatst?
  Ik hoor het graag

 5. Mooi klompenpad, alleen zijn op sommige plekken de route paaltjes onder het hoge gras verdwenen.
  Em bij de lange route was het door het hoge gras wel moeilijker begaanbaar.

 6. Goedemiddag, vandaag de korte route gelopen,zoals altijd weer veel te zien,wat ik alleen gemist heb is het routebord aan het begin,is dat weggehaald bij ’t Wellse veerhuis??

 7. Mooie route! Maar ook hier commentaar op de wegwijzing in het veld. Mijn telefoon was leeg na 4 km. Ergens een bordje gemist en een leuke tour over het industrieterrein van Ammerzoden gemaakt van minstens een half uur. Uiteindelijk teruggelopen naar het laatste bordje en ik bleek 10 meter verder al rechts te hebben gemoeten. Uiteindelijk de routeverkorter genomen want ik liep al ruim 2 uur en het was half 7 ‘s-avonds. Dit doe ik anders nooit, maar gelukkig was deze routeverkorter heel leuk en echt geen straf. Verder genoten van de uiterwaarden, de kerk-ruïne, het kasteel, de leuke dorpen en het landschap. Ik kom nog eens terug en combineer het overgebleven deel dan met het Hamarithapad. Gelukkig is het allemaal vlakbij, ik woon aan de overkant van de Maas. Dank vrijwilligers, voor de toch erg leuke wandelmiddag/avond!

 8. Afgelopen donderdag met mooi weer dit afwisselende pad gelopen. Het startpunt beloofd al veel goeds met zicht op de Maas. Wij hebben genoten van de wandeling en niet echt problemen gehad met de aanduidingen, het is uberhaupt best wel handig om de app te gebruiken omdat je dan altijd even kunt checken (en je krijgt gelijk interessante gebiedsinformatie). Mooi kasteel om langs te lopen (na afloop zijn wij nog even langs kasteel Well gelopen omdat je deze mist als je de routeverkorter niet gebruikt). Al met al genoten van dit klompenpad, mooi om aan het eind weer langs de riivier te lopen. Wij hebben mijn 133e klompenpad gevierd met een lekker alcoholvrij speciaalbiertje met zicht op de rivier, bedankt vrijwilligers, was weer een mooie wandeldag.

 9. Dit Klompenpad stond al een poosje op mijn lijstje. Dus vandaag met rugzak, boterhammen en wat drinken op pad. Helaas is de markering in het veld inderdaad erg belabberd ( dit ben ik niet gewend) waardoor ik vaak via de app op de telefoon de route heb moeten volgen. Ook jammer dat het kasteel van Ammersoyen niet in de route is meegenomen. Je loopt er wel langs vanaf de weg . Ik ben afgeweken van de route en een ommetje rondom het kasteel gedaan. Hierdoor komt het totaal aantal kilometers op ongeveer 13.5 km. Verder klopt op een punt nadat je vanaf de Achterstraat naar de Advocaten laan loopt de route niet met de app. De app stuurt je rechtdoor richting de Ruïne kerk terwijl de markering je linksaf stuurt ( Advocatenlaan).

 10. Op 2e pinksterdag dit mooie pad gelopen, helaas is de markering nog steeds belabberd, jammer en de app werkt ook niet overal of duurt heel lang vanwege waarschijnlijk de slechte verbinding.

 11. Vandaag hebben we het klompenpad gewandeld in een prachtige omgeving. Alleen de markering van het pad was ronduit belabberd. Op diverse plaatsen is er niets te vinden. Het kaartje geeft enige steun, maar is absoluut niet voldoende. Dat is jammer en geen visitekaartje voor het pad. We zijn het anders gewend bij de klompenpaden.

 12. Hemelvaartsdag dit pad gewandeld.
  Hele mooie route maar waar wel meer uit te halen valt.

  Slecht onderhouden, markeringen ontbreken. Niet het karakteristieke startpaneel.

  Je loopt heel veel tussen 40cm hoog gras en onkruid. Markeren ontbreken of zijn ook verstopt achter begroeiing.

  We hebben, tegen onze gewoonte in, de hele weg de app nodig gehad.

  Blijft een mooie route.

 13. Gelopen op 1e Paasdag, met een lekker zonnetje. Tegen de klok in gelopen, een fraai stuk langs de Maas, dan het dorp in en bij Kasteel Ammersoyen tijd voor een afwijking die beloond wordt met een lekker bakkie leut op het terras van het koetshuis. Mooie plek! Weer verder, afwisselend met fraaie stukken en ook wat saaie delen. Op de dijk bij de Afgedamde Maas toch even door naar gemaal de Baanbreker. Van daar lekker onder aan de dijk verder alleen maar mooi. Vlak voor het strandje pauzeren we, en worden onderhouden door baltsende futen, die daarna flink vechten met een ander stel futen, dat laatste hadden we nog niet eerder gezien! Het laatste stuk langs de mooie Maas eindigen we weer bij het Veerhuis, dat we ook met een bezoekje vereren, beiden met een rood hoofd van de zon. Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers voor dit mooie pad.

 14. Mooi Klompenpad! Begonnen op Noordelijke deel van de route vanaf camping/camperplaats. Bij het struinen langs de Maas twee ijsvogelsgespot 🌞! Door aanhoudende regen heerlijk geluncht in het Wellse Veerhuis. Vanaf daar verkorting gelopen. Leuk pad.

 15. Beste B. Cremers, dank voor deze vraag. Wij vervangen de stickers als het nodig is. Helaas verkleuren ze inderdaad snel. We gaan er de volgende rond extra op letten,

 16. Halverwege de ochtend gestart op 12 oktober,de zon scheen waardoor het wandelen aangenaam was. Bij de start de dijk gevolgd,maar kwamen gaandeweg erachter dat je dichter bij de Maas een struinpad kon volgen
  Op De terugweg liepen we heel dicht langs de Maas. Onderweg was op 2 plekken de vogelhuisjes van de bomen gevallen. De wandelapp regelmatig gebruikt omdat bewegwijzering niet duidelijk was
  De stickers zijn door de felle zon verkleurd
  Jammer niet lichtbestendig
  . Mooie terras bij kasteel Ammerzoden bij een mispel en vijgenboom

 17. Halverwege de ochtend gestart op 12 oktober,de zon scheen waardoor het wandelen aangenaam was. Bij de start de dijk gevolgd,maar kwamen gaandeweg erachter dat je dichter bij de Maas een struinpad kon volgen
  Op De terugweg liepen we heel dicht langs de Maas. Onderweg was op 2 plekken de vogelhuisjes van de bomen gevallen. De wandelapp regelmatig gebruikt omdat bewijgwijzering

 18. Afgelopen week dit prachtige pad gelopen. Af en toe heb je wel even de app nodig omdat bordjes wat slecht zichtbaar zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Deze route heeft van alles wat, waardoor het erg afwisselend is. Er zitten idd wat stukken asfalt in, maar niet zo lang dat je er aan gaat ergeren.
  Even extra rondje rondom kasteel met leuke horecagelegenheid. Het was prachtig weer, dus dat scheelt ook in de beleving uiteraard, maar een echte aanrader.

 19. Zondag en prachtig weer, dan kan het in de bossen en op de heide e.d. wel eens druk zijn. Dus toen maar het klompenpad Baanbrekerspad uitgekozen. Rechtsom gelopen.
  Een gevarieerde tocht langs de Maas, door Ammerzoden en het boerenland. De gpx-route die ik had kwam niet langs kasteel Ammersoyen. Dus dat even aangepast. En ook het laatste deel van de wandeling een extra stuk toegevoegd om weer langs de Maas terug te lopen. Totaal 14,5 km genieten met dat weer. 🌞😎 Wel wat veel verharde wegen.

 20. Een mooie route . Nergens problemen gehad met de route was goed te lopen . Alleen jammer dat je niet langs slot well komt om daar eventueel een ommetje erbij doen. Verder 👍

 21. Deze mooie afwisselende route op 19 september 2022 gelopen (lange route). Het is een leuke afwisselende route die voor een groot deel door de uiterwaarden van de Maas loopt. Lekker struinen. Bij Well zijn we even van de route afgeweken om Slot Well te bewonderen. Helaas was het weer erg slecht.
  Een stuk vlak voor strandbad Well was verschrikkelijk blubberig. Gelukkig hadden we regenbroeken en waterdichte schoenen aan. Alles zat onder de blubber. Kan hier wat aan gedaan worden?
  Wij konden de route maar met moeite volgen, gelukkig hadden we de app. Missen er bordjes, of staan ze onduidelijk opgesteld?
  Toch is deze route een aanrader.

 22. Vanmiddag deze wandeling voor de tweede keer gelopen. Nu de nieuwste versie. Vanaf het beginpunt tegen de klok in.
  Zou het ook leuk zijn om route in Ammerzoden te laten gaan langs de ruïne kerk en dan een vreugde rondje om kasteel Ammersoyen en daarna via de Heiligenweg naar de kruising Wordragensestraat en Achterstraat in plaats van Meester la Grostraat en Advocatenlaan naar de Achterstraat.
  Aanpassing is denk ik niet zo moeilijk.
  Trouwens waarom is het sluisje er uit gehaald? Het gedeelte langs het water is heel leuk.

 23. Vanmiddag deze wandeling voor de tweede keer gelopen. Nu de nieuwste versie. Vanaf het beginpunt tegen de klok in.
  Zou het ook leuk zijn om route in Ammerzoden te laten gaan langs de ruïne kerk en dan een vreugde rondje om kasteel Ammersoyen en daarna via de Heiligenweg naar de kruising Wordragensestraat en Achterstraat in plaats van Meester la Grostraat en Advocatenlaan naar de Achterstraat.
  Aanpassing is denk ik niet zo moeilijk.

 24. Is het leuk om op de nationale opruimdag 8 oktober met een groep mensen het klompenpad op te ruimen? Het klompenpad van Nederhemert heb ik ook benaderd en heeft positief gereageerd en ik heb ook het nog te komen klompenpad van Aalst gecontact. De Rotary van Zaltbommel heeft zich ook aangemeld om als vrijwilligers mee te helpen op deze dag.

 25. Is deze route een beetje te doen in dit seizoen, of zijn de paden erg nat?

 26. Ik had hiervoor een ander klompenpad gelopen. Het Lauwsepad wat erg tegenviel. Dus deze was gelijk daarom al leuk. Langs de rivier. Mooi. En ook leuk langs het kasteel. Ben zelf nog even naar het kasteel en ruiine kerkje gelopen. Dus van de route afgeweken. Kwam veel wandelaars met hond tegen. Overigens heb ik de verkorte route gelopen.

 27. Beste Arie, het grote informatie bord is aan de witte muur bevestigd van het veerhuis aan de zijde van de dijk. Groet Ab.

 28. Gisteren dit pad met de klok mee gelopen vanaf de start bij het Veerhuis. Ik kon geen informatiebord bij de start vinden. Het stuk door de uiterwaarden, en na de oversteek van de dijk, bij het recreatiegebied zijn leuk. Dan het al eerder genoemde lange saaie stuk onderlangs de dijk. Dan een aantal stukken asfalt. Jammer dat er geen rondje rond kasteel Ammerzoden werd gemaakt. Leuke wandeling maar weinig verrassende plekken. Een paar foto’s op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 29. Het eerste helft van dit pad is wel aardig, de ruinekerk en kasteel ammersooyen is prachtig. de tweede helft van de route viel tegen, constant aan de voet van de dijk gelopen ( gedeeltelijk scheef ) , de aftakking richting de maas was afgesloten.
  Helaas liep de route niet langs kasteel well, wat een prachtig kasteel is .
  Bewegwijzering laat soms te wensen over.
  Eindcijfer 6

 30. Vrijdag 8 okt. met lekker de zon erbij dit pad gelopen.
  Parkeren en dan koffie op het leuke terras van de bijgebouwen van het kasteel Ammersoyen. Met de klok mee door drukke straten van Ammerzoden naar de dijk van de Maas en daarna door de uiterwaarden langs de Maas over een smal glibberig pad naar de Afgedamde Maas. Dan over het schuine talud van een drukke weg over de dijk en later over deze weg naar de Baanbreker. Dan over asfaltwegen (drukke stukken) door de polder en via leuk “bospaadje” terug naar Ammerzoden en het kasteel.
  Leuke dag en aardige maar niet de mooiste klompenwandeling. Ik geef een 7

 31. Vandaag 18 september pad gelopen vanaf Well met de klok mee. Soms geen bewijzering te zien, dus dat was regelmatig de app gebruiken.
  Vrij goed gemaaid overal. Veel klimmetjes over draad, leuk! Helaas was het op de dijken razend druk met verkeer, dus ik raad een doordeweekse dag aan. Ook regelmatig asfalt, maar de rest maakt veel goed.
  Prachtige natuur, veel water en mooie gebouwen. Ik vind het een aanrader!

 32. Maandag 13 september, net terug van een prachtige wandeling. Zó divers, afwisselend. Aangezien we met de klok meeliepen en begonnen bij het kasteel, was het gedeelte langs de Maas het slotstuk. Prima aangegeven en onderhouden. Een feest!

 33. Vanmorgen het Baanbrekerpad gelopen met de klok mee vanaf startpunt ’t Wellse Veerhuis.
  Wij vonden het een leuk en afwisselend pad. Vooral het stuk langs de Maas is aantrekkelijk lopen.
  Heel veel vlinders, een indrukwekkend kasteel en prachtig weer op de koop toe.
  Het pad was prima onderhouden en overal gemaaid.
  Na afloop zeer gastvrij ontvangen voor een heerlijke lunch bij ’t Wellse Veerhuis.
  Vrijwilligers bedankt, we hebben genoten.

 34. Vandaag dit pad gelopen. Doordat het gras ed zo hoog staat was het vrij moeilijk te lopen. Ook hebben we meerdere keren de app moeten gebruiken omdat de bewijzering lang niet overal duidelijk is. Mooie route maar niet voor deze tijd van het jaar denk ik

 35. Vandaag dit pad gelopen, of liever letterlijk baanbrekend gezwoegd door ruim een meter hoog gras op de dijk. Zeker de helft van de route was hierdoor eigenlijk niet te doen.

 36. Gisteren het pad gelopen (3e keer). Het blijft een prachtig pad. Als je van bermbloemen houdt: grijp nu je kans! Alles wat nu kan bloeien, doet dat nu ook. Langs de maas en de oude maas-arm in het zuiden en westen van de route kleurt het dat het een lieve lust is. Nu hielp het zonnetje ook mee, dat zeker. Wel opschieten: veel planten hebben in april en mei qua kleurigheid hun top, in juni loopt het af.
  De stroomdraad in het bericht van Maria (5 mei) is geen enkel probleem. Het is een goed zichtbare oranjerode draad. Als je even op je knieën kunt, kun je er doodeenvoudig onder door, met rugzak en al.
  We hebben een prima dag gehad op de route. Een aanrader.

 37. Let op! Stroom! Eigen risico!

  Tussen nr. 3 en nr. 4 (zie kaart wandelroute) loopt een stippellijn vanaf de maasarm gezien richting de driehoekstippellijn(de alternatieve route). Dit stukje gaat dwars door een weiland waar koeien lopen, daarom MOET er stroom op staan! Let op, dit wordt niet aangegeven tijdens de route. U kunt er overheen stappen of er onder door, maar u kunt er ook voor kiezen om de route eerder af te buigen via de Bergse Maasdijk of nr. 2 niet volgen en gelijk nr. 3 de alternatieve route lopen.

 38. Vandaag de 12 km van dit pad, met de klok mee, gelopen(op het bord staat nog wel 10 )
  Ons 28e klompenpad, weliswaar niet in de top 10 maar echt wel een erg leuk pad.
  Nooit van spekdammen gehoord maar we hebben ze gezien vandaag, prachtig, en met het geschiedenis verhaal erbij…mooi. Genoten van de uiterwaarden, de mooie Maas, Kasteel Ammersoyen, bloesem, kool/raapzaad, pinksterbloemen, koeien, schapen, ezels, pony’s, vlinders, fazanten en…..het klimrek aan het einde 🙂
  Kortom: vrijwilligers BEDANKT voor weer een mooie wandeling!

 39. Gisteren met bewolkt weer het Baanbrekerpad gelopen. Onverwacht mooi vond ik de Ruïnekerk in Ammerzoden.
  Jammer was het vele zwerfvuil in de omgeving van de Bergse Maasdijk. Herhaalde malen de app nodig, omdat bewegwijzering niet altijd duidelijk was. Al met al een 7 voor deze route.

 40. 1e Paasdag 2021, eerste Klompenpad gelopen met mijn zoon. Deze gevarieerde, mooie wandelroute, is goed aangegeven. Route door: dorpskern, uiterwaarden, weilanden, langs een kasteel, schelpenpaden, en zelfs een kaarsje gebrand in het kapelletje van de kerk. We hebben de lange route gelopen, onderaan de dijk. Sommige stukjes onderaan de dijk zijn erg aflopend/steil, maar te doen. Wat een mooie natuur! Bedankt! We hebben genoten!

 41. Vandaag dd. 7-3-2021 dit mooie pad gelopen. Hier en daar ontbreken er richtingbordjes en of de bordjes en zwarte pijltjes erop zijn verweerd. Voor mij geen probleem want ik heb deze tocht reeds vaker gelopen en ben ter plaatse bekend, maar voor wandelaars die ter plaatse niet bekend zijn is mijn advies aan de beheerders loop de route even na en pas het een en ander aan. Hartelijk dank, ik geef deze route het cijfer 7½.

 42. Gisteren een prachtige dag voor het Baanbrekerspad. Gestart op de parkeertplaats bij het Strandbad in Well. En vandaar tegen de klok in. Wat een fraai stuk door de uiterwaard. Prachtige Maasstrandjes, boompartijen. Picknick bij de jachthaven. Twee kastelen, kerken met de ruïnekerk als on-Nederlandse verrassing, vriendelijke bebouweing en mensen maakten het een heel ontspannen wandeling. En onderwel heel rustig. Gaan we nog een keer doen in de zomer. Kijken of we de ooievaars dan weer zien!

 43. Mooie zonnige dag, die aanvoelde als lente. Zeker gezien we vorig weekend nog door de sneeuw liepen! Heel leuke, afwisselende route. Hier en daar flink glibberen, maar dat was te verwachten. Wij kozen er soms vrijwillig voor om op de dijk te gaan lopen in plaats van onder aan de dijk. De uiterwaarden waren wel heel goed begaanbaar en boden prachtige uitzichten over de rivier. Mooi kasteel Ammersoyen, zeker in de zon. Wij zijn er even naar toe gelopen. Geweldig genoten vandaag! Bedankt!

 44. 9 februari dit pad gelopen, prachtig sneeuw winter landschap. Wanneer je geen winterbanden hebt, dan kan je beter boven op de dijk ergens parkeren. Ik kwam met mijn autootje bijna niet meer terug de dijk op vanaf het parkeerterrein! Doordat de uiterwaarden onder water staan kan je een deel niet over het pad lopen, maar over de dijk is met deze weersomstandigheden ook rustig en prachtig. We maakten na het Ammerzoden de eerste voetafdrukken op dit pad. Het is dus duidelijk nog niet bewandeld sinds het gesneeuwd heeft. Daardoor extra genieten. Leuk om de afdrukken van dieren in de sneeuw te zien. Genoten van de rust, sneeuw, mooie huizen en uitzichten over prachtige natuur.

 45. Eindelijk heb ik als ‘buurman’, want vrijwilliger bij het Hamarithapad, het Baanbrekerpad eens helemaal gelopen. Mooie route, zeker de stukken door de uiterwaarden langs de Bergsche Maas. Ook het fazantenpad was leuk om te belopen. Een aanrader, dit pad.

 46. Vandaag, samen met mijn broer Gerrit, dit mooie en goed bewegwijzerde pad gelopen. Het pad is, ook in dit jaargetijde, prima te lopen, al was het hier en daar wel wat glibberig. Maar dat hoort natuurlijk bij een klompenpad. We hebben in ieder geval genoten.

 47. Afgelopen zaterdag dit pad pad gelopen. Op de site wordt gesproken over 12 km maar de borden langs de route praten over 10 km. Volgens de stappenteller hebben we iets meer als 12 km gelopen … We hebben namelijk nog even de ruïne kerk bezocht (ligt een circa 50 meter van de route af) en genoten van warme chocomelk met slagroom en een heerlijke bubblewafel in tegenover de kerk in Ammerzoden, dat was toch even een onverwachte lekkernij in tijden van corona!

  Afwisselend pad, wij vinden dat erg leuk maar er zitten wel stukken door het dorp, verharde wegen en langs wat grotere wegen. Daar moet je wel liefhebber van zijn.

 48. Het Baanbrekerpad in de Bommelerwaard gaat voor een deel langs de Maas. Dat is ook meteen het mooiste stuk van de route. De rest is aardig, maar gaat wel wat veel over asfalt, over dijken, tussen bebouwing door.
  Op het eind van de video crasht mijn drone…
  Video:
  https://youtu.be/H-7O9Z97Opc

 49. Op 6 juni dit pad al eens gelopen en hebben toen enorm genoten, reden om op deze zonnige maandag nog eens de rit van drie kwartier te maken naar Well! En wederom niet teleurgesteld. Wat een prachtig gebied blijft dit toch die uiterwaarden naast de Maas en de ruige vegetatie op sommige stukken. Twee fazentenhanen gespot, diverse valken een specht, puttertjes en 10 patrijzen die hard wegvlogen voor ons uit. En constant het “gebabbel” van grote vluchten ganzen die overkwamen. Ook het botenverkeer blijft indrukwekkend hoe dat de rivier doorklieft. De bewegwijzering was prima. Er was een minpuntje, maar daar kan klompenpaden niets aan doen. Gedurende 9 km van de totale 12 km vlogen er constant 2 zware legerhelikopters over dit gebied. We kwamen voor de stilte….? we spraken nog met een bewoner die vertelde dat de Bommelerwaard een oefenterrein is van het leger en dat ze soms tot half 11 in de avond de helicopters boven hun huis hebben vliegen.
  We liepen de wandeling deze keer andersom dan op 6 juni. Kasteel Ammerzoyen voor t laatst bewaard. De meegebrachte koffie in thermoskan bij t kasteel opgedronken en tegenover het kasteel de ruïne kerk bekeken, met duidelijke uitleg op het informatiebord ernaast.
  Het werd weer stil in Well toen de helicopters wegvlogen en we het laatste stuk langs de Maas liepen met prachtige laagstaande zon en een wolkenpracht met verschillende kleuren. We hebben genoten.

 50. Vorige week een helft van Baanbrekendpad gelopen: vanaf ’t Wellse Veerhuis met de klok mee. Deze helft vonden wij tegenvallen: meerdere stukken asfalt met auto’s die je kortbij passeren en op enkele plaatsen was de route ‘verspert’ door afrastering zonder wandelaarsvriendelijke oversteek. De laatste km was wel weer mooi met een schelpenpad naast een watertje en de lunch bij het Veerhuis was erg lekker.

 51. op Woensdag 30 sept. hebben we met 2 personen het mooie Baanbrekerpad gelopen, we liepen vanaf het Wellse Veerhuis tegen de klok in, vooral de gedeeltes in de uiterwaarden vonden we heel mooi, het pad is prima gemarkeerd, het ging dan ook goed tot net na het sijsenbos, daar stond de paal waarop de markeringen heel erg los, bovendien had iemand de paal omgedraaid waardoor wij in plaats van linksaf in eerste instantie rechtsaf gingen, omdat we daarna te lang doorliepen leverde dat ons ongeveer 1,5 km. extra op, verder alleen complimenten voor het mooie pad.

 52. op Woensdag 30 sept. hebben we met 2 personen het mooie Baanbrekerpad gelopen, we liepen vanaf net Wellse Veerhuis tegen de klok in, vooral de gedeeltes in de uiterwaarden vonden we heel mooi, het pad is prima gemarkeerd, het ging dan ook goed tot net na het sijsenbos, daar stond de paal waarop de markeringen heel erg los, bovendien had iemand de paal omgedraaid waardoor wij in plaats van linksaf in eerste instantie rechtsaf gingen, omdat we daarna te lang doorliepen leverde dat ons ongeveer 1,5 km. extra op, verder alleen complimenten voor het mooie pad.

 53. Vandaag voor het eerst een klompenpad bewandeld en niet 1, geen 2 maar meteen 3 aan elkaar geknoopt te weten het Baanbrekerpad, het Hamarithapad en het Nywelepad.

  Ik heb genoten van deze perfect gemarkeerde wandelroutes, de mooie natuur, de diversiteit in de ondergrond en niet te vergeten van de zon.

  Wel spijtig dat de normale route bij de Slijkwellsedijk afgesloten was waardoor ik genoodzaakt was om de andere route te wandelen.
  Ondanks dit tot een mooie 38 km gewandeld.

 54. Om 7.30 op zondag vertrokken en dan lopen door de leuke en afwisselende landschappen. Je loopt een stuk langs de oever van de maas en over de dijk. Het is goed oppassen voor de koeienvlaaien. En de koeien natuurlijk. Maar vooral om ze niet te laten schrikken. Op het einde natuurlijk was het weer tijd voor onze vaste traditie…. Een lekker gerstesapje voor mij en een glas witte wijn voor mijn vrouw, Maar goed dat het Koetshuis al om 10:00 open was.
  Heerlijk om de dag zo te beginnen. Dit klompenpad is een aanrader.

 55. Gestart bij de kerk in het centrum van Ammerzoden. Als snel loop je dicht langs de Maas. Veel waterplezier te zien. Na de Maas een klein stukje langs de afgedamde Maas en dan via land- en veldweggetjes en een paar bospaadjes in een grote boog terug. Mooie afwisselingsrijke wandeling, erg de moeite waard.

 56. Op 14 juni gestart met deze wandeling, die veelbelovend begon langs de rivier. Daarna volgde er een lang gedeelte over verharde weg dat ons iets minder kon bekoren. Helaas was het weer dermate benauwd dat we vóór het rondje om Ammerzoden zijn teruggekeerd.

 57. Vandaag deze wandeling gelopen, tegen de klok in begonnen en eerst een prachtig gedeelte langs de Maas (keurig gemaaid pad) zodat we bij t Koetshuis van kasteel Ammerzoden al vroeg aan de koffie zaten! (Even de route verlaten) Ons eerste terrasbezoek sinds half maart 2020! Wat een vriendelijk onthaal met lekkere koffie en prachtig uitzicht op (het nog gesloten) kasteel. We kregen van de enthousiaste eigenaar een rondleiding door de op 1 juni geopende B&B in t Koetshuis. Hierna kwam een heel gevarieerd gedeelte door polderlandschap met ruisende populieren, weilanden vol koeien (koeien mét stier en kalfjes erbij) en schapen. Ook brede vaarten met plompeblad en rietkragen met allerlei vogels. Regelmatig het geluid van een fazant gehoord. Het gedeelte onderaan de dijk bij Slijkwell loopt even wat ongemakkelijk voor de enkels maar is niet zo lang. Dan weer langs de Maas richting Well, enorm mooi met bloeiende bramen met bijen en vlinderbezoek (ook keurige gemaaid weggetje erlangs) en veel soorten bloemen en waar Myriam op 9 mei schrijft “een heerlijke zitje langs de afgekalfde oever” let op want daar zie je nestgaten in de aarde van de oeverzwaluwen die heen en weer vliegen! De bewegwijzering was prima, we hebben van deze wandeling erg genoten door de variaties. We bezochten het stadje Well eveneens. Mooie kerk uit 1200, enkele boerenhoeven en Slot Well. Zeer de moeite waard om er doorheen te lopen.
  Bij het Wellse Veerhuis nog iets lekkers gelunched en daarna weer tijd om naar huis gegaan. Een super dag gehad.

 58. Volledige route met de klok mee gelopen op een zonovergoten maandag 18 mei. Erg mooi! Bijzonder weinig asfalt en veel afwisseling. We vonden de app wel erg nuttig omdat een aantal stickers moeilijk zichtbaar zijn. Op twee plekken (bij het omhoog lopen van de Welsedijk vanuit de uiterwaarden en aan het eind richting uiterwaarden) konden we helemaal geen sticker ontdekken. Verder een echte aanrader. Bij het kasteel Ammersoyen is het wel de moeite om heel even van de route af te gaan om een rondje om het prachtige kasteel te lopen. Ook erg rustig op deze maandag. Slechts 3 anderen wandelaars gezien op de hele route.

 59. Vanochtend dit fantastisch mooie pad gelopen. Op één punt twijfelden we over het vervolg van de route: na het bruggetje achter het gemaal Baanbreker. Daar misten we een sticker (of we hebben deze niet gezien). In Well hebben we een extra lusje om het kasteel gelopen, daarna de route weer opgepakt en de mooie routeverlenging gelopen. De afgekalfde Maasoever vormde een prima bankje met uitzicht op de Maas. Het mooie weer, de meidoornbloesem en het bloeiende fluitenkruid maakte deze route een topper!

 60. Hebben deze mooie route donderdag 7 mei 2020 gelopen, hele mooie route alleen opletten want de stickers klompenpad zijn wel aan vervanging toe. Verder geen aanwijzing alternatieve route maar inderdaad staat er 10 km en routeverkorter? Maar zeker de moeite waard nog eens te doen. We hadden heel mooi weer.

 61. Let op! Stroom! Eigen risico!

  Tussen nr. 3 en nr. 4 (zie kaart wandelroute) loopt een stippellijn vanaf de maasarm gezien richting de driehoekstippellijn(de alternatieve route). Dit stukje gaat dwars door een weiland waar koeien lopen, daarom MOET er stroom op staan! Let op, dit wordt niet aangegeven tijdens de route. U kunt er overheen, maar u kunt er ook voor kiezen om de route eerder af te buigen via de Bergse Maasdijk of nr. 2 niet volgen en gelijk nr. 3 de alternatieve route lopen.

 62. Ons eerste klompenpad,…we hadden er eerlijk gezegd meer van verwacht. Voor 70% loop je door een dorpje of over verharde / geasfalteerd pad. Volgens Strava was de ronde idd 12km, hoewel de bordjes daar 10 aangeven. De route was op 1 punt na prima te lopen, op een gegeven moment heb je de oranje bordjes in de gaten.
  Wij gaan op zoek naar een nieuw klompenpad,….

 63. Niet ver van onze B&B ligt dit mooie klompenpad. De naam “Baanbrekerspad” komt van de naam van het gemaal dat je aandoet met de route.
  Wij hebben deze route gelopen in de decembermaand. Ondanks dat hebben wij het als een leuke route ervaren waarbij 10 km een fijne afstand is voor een zondagmiddag. Gevarieerde landschappen : uiterwaarden, dijken, landweggetjes door de weilanden en af en toe ook verharde, niet te drukke, wegen. Prima dus.
  Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden !! Prachtig authentiek kasteel dat je uitstekend als STARTpunt kunt gebruiken. Het ligt direct aan de route en je kan er heerlijk lunchen of even bijkomen met een kopje koffie of een biertje.
  Veel wandelplezier !!!

 64. Op 13 augustus heerlijk gewandeld. Mooi pad in een landelijke omgeving. Duidelijk aangegeven en samen met de app op de telefoon geen problemen. Prachtige luchten en vergezichten. Heerlijk langs het water gelopen en door de weilanden. Kortom de moeite waard. Ik heb me voorgenomen om dit pad ook een keer in de winter te lopen.

 65. Vandaag de route gelopen; leuk en gevarieerd. De stickers waren goed leesbaar en gaf geen aanleiding tot vergissingen. Langs de oever van de Maas geen afval tegen gekomen, wel in het begin van het pad langs de Maas stank van hondenpis en heel veel brandnetels, verderop werd dat beter. Op het eind van de route op weg naar het Oude Veerhuis veel bramen op de route, helaas daarom eerder afgebogen door het aardappelveld naar de dijk. T.h.v. Slijkwell onderaan de dijk lopen was erg ongemakkelijk en daarom toch bovenop de dijk met last van autoverkeer voor lief genomen. Groot voordeel in deze tijd van eikenprocessierups nauwelijks Eiken bomen tegen gekomen.

 66. Niet het mooiste klompenpad maar toch leuk en gevarieerd en representatief voor de omgeving. Veel stickers waren verbleekt en daardoor nauwelijks afleesbaar, maar we zijn er niet door misleidt.

 67. Zeker niet baanbrekend en een van de minste Klompenpaden. Veel asfalt en het leukste stuk langs de Maas ligt vol afval en hondenstront

 68. Vandaag 12 juni het Baanbrekerpad gelopen. Paadjes met erg hoog gras maar dat maakte het pad ook wel extra leuk. Met korte broek langs de Maas wel wat minder fijn, braamstruiken en brandnetels. Leuk langs kasteel Ammerzoden, weilanden en de Maas. Goed bewijzerd. Een prachtig klompenpad.

 69. Leuke wandeling, maar doordat wij stickers met het oranje klompje misten kwamen wij op 15 km uit. Lopend vanuit het Wellse Veerhuis in westelijke richting zagen wij bij De Baanbreker het oranje klompje niet waardoor wij niet afdaalden maar doorliepen tot voorbij café Maasstroom. Toen maar omgekeerd en bij de Baanbreker zagen wij de oranje sticker nu wél, Een stukje door het weiland en dan de Molen Achterdijk gevolgd, Ook op die weg misten wij de oranje sticker, nu de afslag naar rechts. Daardoor veel te ver doorgelopen tot twee blauwe bankjes rechts op de N-weg (832?). Ter zijde: achter deze bankjes bleken tussen de struiken diverse gevulde zwarte zakken te liggen, door deze of gene werd de plek kennelijk gebruikt als ‘stortplaats’. Teruglopend kwamen wij eindelijk iemand* tegen die ons vertelde hoe te lopen naar het kasteel Ammersoyen, de Ruïnekerk en het slot Well.
  Hadden we het kaartje maar geprint, maar degene die daarvoor altijd zorgt tobde met zijn printer.
  *) De persoon stond vlakbij zijn huis en wees ons de weg verder langs een ‘sloot’ (Meersloot?), met rechts een manege en links een hoge voor ons onbekende fabriek (?). Betrokkene vertelde ons dat de betreffende sloot de heel vroegere Maas was.
  Enfin, wellicht dat wij niet goed uit onze ogen keken, maar mogelijk ook dat er stickers ontbraken dan wel niet opvallend genoeg geplaatst waren.
  Met vriendelijke groet, FRB.

 70. Wij hebben dit pad gelopen op zondag 9 april; aan het weer ( 20 graden) heeft het zeker niet gelegen, ronduit geweldig!!
  Al met al een afwisselende wandeling, langs de Maas, dan een stukje dorp, om langs de weilanden over de dijk weer terug te lopen en daar op het terras van ’t Wellse Veerhuis van een welverdiende aperitief te genieten.
  Onderweg uit een automaat een bakje aardbeien ( HEERLIJKE!) gekocht en onderweg opgesnoept.
  We hebben ons niet verveeld, kortom: een hele fijne middag gehad! We gaan hem beslist nog een keer lopen.

 71. Vandaag gelopen. Prachtig mooi weer!
  Klopt wel een beetje wat Dick zegt. Toch ook juist wel leuk. Het grondgebruik in relatie tot de geschiedenis van het landschap en de strijd tegen het water. Kerkruïne is heel bijzonder, jammer dat als je pad verder loopt je van de achterkant niet meer bij het kasteel kan komen.
  Heerlijk gelopen en alles was perfect aangegeven! Leuke stukjes achtergrondinformatie op de app ook!!

 72. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Eerst een km langs de Maas. Dan door bebouwde kom Ammerzoden en Wordragen (nooit van gehoord). Kerk en kasteel en bebouwde kommen wellicht mooi, maar m.i. geen doelgroep voor een klompenpad. De vele kweekkassen, enorm groot (o.a. aardbeien) vind ik ook storend. Veel grint- en graspaden naast een beek, dat is dan wel weer mooi.
  Dan een mooi agrarisch landschap, weilanden, maar ik moet op asfalt blijven lopen, helaas niet even door een weiland. Onderaan de dijk was gelukkig gemaaid, maar loopt lastig omdat het inderdaad flink schuin afloopt. Bewegwijzering was uitstekend, dat dan weer wel. Veerhuis was helaas dicht (wist ik al).
  Ondanks mooie stukjes vind ik dit een matig pad. Toch iedereen bedankt.
  Hierna ben ik naar Beesd of Tricht gereden om daar een vrij nieuw pad te lopen, was fantastisch.

 73. Deze route gelopen op donderdag 4 Augustus 2016. Het had een paar dagen geregend, dus de modder was nog een beetje zichtbaar. We starten bij het Veerhuis, direct langs de over van de maas. (mooi stuk!) Hierna een stukje Amerzoden in. Kroketje gegeten bij de plaatselijke snackbar en weer door. Kasteel is mooi, maar niet bezichtigd. Aan de overkant van het kasteel lag een kerk ruïne. Apart om te zien.
  Verder gewandeld en een boog om het plaatsje heen. Op het einde langs de dijk niet naast de dijk gelopen, maar toch erop. Ernaast liep erg schuin wat niet prettig loopt.

 74. Vandaag met vriendin Monica het pad gelopen. Vanaf het Veerhuis eerst langs de Maasoever. Een verrassing was dat op de kruising vlak na het punt van de routeverkorter een picnicbank stond met een “verlaten” koelbox. Het bleek dat hierin flesjes water zaten die je kon meenemen!1 euro in de koelbox stoppen. Monica blijk, want haar waterflesje zat nog in de auto. Wat een gastvrijheid voor de wandelaar! Midden in het hoogseizoen, op Zwarte Zaterdag en geen medewandelaar tegengekomen!
  Na afloop heerlijk gegeten bij het Veerhuis. Wat een uitzicht!

 75. Mooi stuk langs oevers van de gewone en de Bergse Maas. Gemotoriseerd verkeer op de dijk doet wel afbreuk aan de rest. Stuk buitengebied Ammerzoden weinig interessant, behalve het kraaienbos. Relatief veel asfalt.

 76. Vandaag dit pad gelopen in combinatie met een bezoek aan kasteel Ammersoyen en ik moet zeggen super.
  De reviews waren weer even aan een update toe dus bij deze.Gestart bij t veerhuis en direct de uiterwaarden in.Vandaar naar kasteel A. en vervolgens de route vervolgd langs het eendenpad, het sijzenbos en het kraaienbos.
  Vandaar weer terug naar t veerhuis waar het op het terras goed toeven was met de zon van 3 uur op de plaat.
  Ik moet zeggen, zowaar een mooi pad en met de zon erbij ( 19 graden) ja wat wil je dan nog meer.
  Dank aan de vrijwilligers en op naar het volgende pad.

 77. Fraaie route langs rabatten, kastelen en rivierbeddingen . De route na het gemaal de Baanbreker tot en met het buurtschap Wordragen gaat door een voor mij wat minder aantrekkelijk landschap en deels over (drukke)wegen waar auto’s rijden. Ik werd dan ook aangenaam verrast met het opdoemen van kasteel Ammersoyen. De kerkruïne en de route langs de natuurvriendeli jke oevers van de Maas waren erg mooi.

 78. Viel best ’n beetje tegen. Veel over of onderaan de dijkjes gelopen, veel motor en auto geweld langs de dijk. Was wel op zondag 1 sept. Dus teveel asfalt.

 79. Gisteren dit pad gelopen en genoten van de ganzen, de eerste Grutto geluiden en uitzichten. De info uit de brochure biedt wel echt veel meerwaarde tijdens de wandeling. Je komt veel meer te weten over de omgeving en het landschap dan wanneer je zonder brochure loopt.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.