Baanbrekerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Ammerzoden en Well. Wandelen door het rivierenlandschap met al haar dynamiek: stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Weidse vergezichten, historische bouwwerken en karakteristieke landschapselementen bieden de wandelaar veel afwisseling. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Baanbrekerpad (10 km)

Startpunt: ‘t Wellse Veerhuis, Wellsedijk 29, Well. Tevens horecagelegenheid, open vanaf 12 uur. Dinsdag gesloten

Openbaar vervoer: vanaf NS Station ’s Hertogenbosch buslijn 166, halte Dorpsstraat Well (3 minuten lopen naar startpunt).

Markering: oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het Baanbrekerpad kan gecombineerd worden met het Hamarithapad. Eventuele overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Baanbrekerpad

  Zeker niet baanbrekend en een van de minste Klompenpaden. Veel asfalt en het leukste stuk langs de Maas ligt vol afval en hondenstront

 2. Onderwerp: Hoog gras

  Vandaag 12 juni het Baanbrekerpad gelopen. Paadjes met erg hoog gras maar dat maakte het pad ook wel extra leuk. Met korte broek langs de Maas wel wat minder fijn, braamstruiken en brandnetels. Leuk langs kasteel Ammerzoden, weilanden en de Maas. Goed bewijzerd. Een prachtig klompenpad.

 3. Onderwerp: Baanbrekerspad

  Leuke wandeling, maar doordat wij stickers met het oranje klompje misten kwamen wij op 15 km uit. Lopend vanuit het Wellse Veerhuis in westelijke richting zagen wij bij De Baanbreker het oranje klompje niet waardoor wij niet afdaalden maar doorliepen tot voorbij café Maasstroom. Toen maar omgekeerd en bij de Baanbreker zagen wij de oranje sticker nu wél, Een stukje door het weiland en dan de Molen Achterdijk gevolgd, Ook op die weg misten wij de oranje sticker, nu de afslag naar rechts. Daardoor veel te ver doorgelopen tot twee blauwe bankjes rechts op de N-weg (832?). Ter zijde: achter deze bankjes bleken tussen de struiken diverse gevulde zwarte zakken te liggen, door deze of gene werd de plek kennelijk gebruikt als ‘stortplaats’. Teruglopend kwamen wij eindelijk iemand* tegen die ons vertelde hoe te lopen naar het kasteel Ammersoyen, de Ruïnekerk en het slot Well.
  Hadden we het kaartje maar geprint, maar degene die daarvoor altijd zorgt tobde met zijn printer.
  *) De persoon stond vlakbij zijn huis en wees ons de weg verder langs een ‘sloot’ (Meersloot?), met rechts een manege en links een hoge voor ons onbekende fabriek (?). Betrokkene vertelde ons dat de betreffende sloot de heel vroegere Maas was.
  Enfin, wellicht dat wij niet goed uit onze ogen keken, maar mogelijk ook dat er stickers ontbraken dan wel niet opvallend genoeg geplaatst waren.
  Met vriendelijke groet, FRB.

 4. Onderwerp: Baanbrekerpad

  Wij hebben dit pad gelopen op zondag 9 april; aan het weer ( 20 graden) heeft het zeker niet gelegen, ronduit geweldig!!
  Al met al een afwisselende wandeling, langs de Maas, dan een stukje dorp, om langs de weilanden over de dijk weer terug te lopen en daar op het terras van ‘t Wellse Veerhuis van een welverdiende aperitief te genieten.
  Onderweg uit een automaat een bakje aardbeien ( HEERLIJKE!) gekocht en onderweg opgesnoept.
  We hebben ons niet verveeld, kortom: een hele fijne middag gehad! We gaan hem beslist nog een keer lopen.

 5. Onderwerp: Bijzonder landschap

  Vandaag gelopen. Prachtig mooi weer!
  Klopt wel een beetje wat Dick zegt. Toch ook juist wel leuk. Het grondgebruik in relatie tot de geschiedenis van het landschap en de strijd tegen het water. Kerkruïne is heel bijzonder, jammer dat als je pad verder loopt je van de achterkant niet meer bij het kasteel kan komen.
  Heerlijk gelopen en alles was perfect aangegeven! Leuke stukjes achtergrondinformatie op de app ook!!

 6. Onderwerp: Matig klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Eerst een km langs de Maas. Dan door bebouwde kom Ammerzoden en Wordragen (nooit van gehoord). Kerk en kasteel en bebouwde kommen wellicht mooi, maar m.i. geen doelgroep voor een klompenpad. De vele kweekkassen, enorm groot (o.a. aardbeien) vind ik ook storend. Veel grint- en graspaden naast een beek, dat is dan wel weer mooi.
  Dan een mooi agrarisch landschap, weilanden, maar ik moet op asfalt blijven lopen, helaas niet even door een weiland. Onderaan de dijk was gelukkig gemaaid, maar loopt lastig omdat het inderdaad flink schuin afloopt. Bewegwijzering was uitstekend, dat dan weer wel. Veerhuis was helaas dicht (wist ik al).
  Ondanks mooie stukjes vind ik dit een matig pad. Toch iedereen bedankt.
  Hierna ben ik naar Beesd of Tricht gereden om daar een vrij nieuw pad te lopen, was fantastisch.

 7. Onderwerp: Baanbrekerpad

  Deze route gelopen op donderdag 4 Augustus 2016. Het had een paar dagen geregend, dus de modder was nog een beetje zichtbaar. We starten bij het Veerhuis, direct langs de over van de maas. (mooi stuk!) Hierna een stukje Amerzoden in. Kroketje gegeten bij de plaatselijke snackbar en weer door. Kasteel is mooi, maar niet bezichtigd. Aan de overkant van het kasteel lag een kerk ruïne. Apart om te zien.
  Verder gewandeld en een boog om het plaatsje heen. Op het einde langs de dijk niet naast de dijk gelopen, maar toch erop. Ernaast liep erg schuin wat niet prettig loopt.

 8. Onderwerp: Baanbrekerpad

  Vandaag met vriendin Monica het pad gelopen. Vanaf het Veerhuis eerst langs de Maasoever. Een verrassing was dat op de kruising vlak na het punt van de routeverkorter een picnicbank stond met een “verlaten” koelbox. Het bleek dat hierin flesjes water zaten die je kon meenemen!1 euro in de koelbox stoppen. Monica blijk, want haar waterflesje zat nog in de auto. Wat een gastvrijheid voor de wandelaar! Midden in het hoogseizoen, op Zwarte Zaterdag en geen medewandelaar tegengekomen!
  Na afloop heerlijk gegeten bij het Veerhuis. Wat een uitzicht!

 9. Onderwerp: mooie maasoevers

  Mooi stuk langs oevers van de gewone en de Bergse Maas. Gemotoriseerd verkeer op de dijk doet wel afbreuk aan de rest. Stuk buitengebied Ammerzoden weinig interessant, behalve het kraaienbos. Relatief veel asfalt.

 10. Onderwerp: Baanbrekerpad

  Vandaag dit pad gelopen in combinatie met een bezoek aan kasteel Ammersoyen en ik moet zeggen super.
  De reviews waren weer even aan een update toe dus bij deze.Gestart bij t veerhuis en direct de uiterwaarden in.Vandaar naar kasteel A. en vervolgens de route vervolgd langs het eendenpad, het sijzenbos en het kraaienbos.
  Vandaar weer terug naar t veerhuis waar het op het terras goed toeven was met de zon van 3 uur op de plaat.
  Ik moet zeggen, zowaar een mooi pad en met de zon erbij ( 19 graden) ja wat wil je dan nog meer.
  Dank aan de vrijwilligers en op naar het volgende pad.

 11. Onderwerp: Afwisselend rivierenlandschap

  Fraaie route langs rabatten, kastelen en rivierbeddingen . De route na het gemaal de Baanbreker tot en met het buurtschap Wordragen gaat door een voor mij wat minder aantrekkelijk landschap en deels over (drukke)wegen waar auto’s rijden. Ik werd dan ook aangenaam verrast met het opdoemen van kasteel Ammersoyen. De kerkruïne en de route langs de natuurvriendeli jke oevers van de Maas waren erg mooi.

 12. Onderwerp: baanbrekerpad

  Viel best ‘n beetje tegen. Veel over of onderaan de dijkjes gelopen, veel motor en auto geweld langs de dijk. Was wel op zondag 1 sept. Dus teveel asfalt.

 13. Onderwerp: Bijzondere verhalen

  Gisteren dit pad gelopen en genoten van de ganzen, de eerste Grutto geluiden en uitzichten. De info uit de brochure biedt wel echt veel meerwaarde tijdens de wandeling. Je komt veel meer te weten over de omgeving en het landschap dan wanneer je zonder brochure loopt.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*