Batouwepad

Ontdek het mooie buitengebied van Lienden. Wandelen langs oeverwallen, oude stroombeddingen en dijken in het prachtige buitengebied van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Batouwepad (16 km)

Startpunt Batouwepad: Parkeerplaats centrum Lienden, Verbrughweg in Lienden

Openbaar vervoer Batouwepad: Bushalte Vogelenzangseweg in Lienden vanaf treinstations Rhenen en Tiel

Markering: Lila markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Batouwepad is te combineren met het Marspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld. Het Marspad en het Batouwepad zijn in één brochure opgenomen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag deze prachtige wandeling van 16 km met de klok mee gelopen. Volop genoten van de heerlijke Betuwe. We hadden bij de Jumbo geparkeerd en het was even zoeken naar het eerste klompenbordje maar dat houdt het spannend. Verderop ook enkele keren goed moeten zoeken naar de klompenbordjes, maar geen probleem alles goed kunnen lopen. Volgend voorjaar in de bloesemtijd gaan we deze wandeling weer lopen. Fijn kunnen zitten op de picknick banken langs de route, heel attent. Dank aan de vrijwilligers en eigenaren voor deze mooi wandeling.

 2. Op 14 September liepen wij deze heerlijk wandeling. In t voorjaar waren we hier ook al met alle prachtige bloesem dus nu hoog tijd om naar de appels en peren te kijken! En die waren er volop! De Betuwe op z’n best! De oogst was al aan de gang en grote houten kratten stonden in de boomgaarden te wachten.De bewegwijzering is super goed. Koffie in de theetuin in Bontemorgen, wat een prachtig gehuchtje is dit toch. In de weilanden ooievaars te zien! Het gedeelte langs de plas is prachtig met wilde appelbomen en veel rode bessen. Al een beetje herfst! Daarna weer een horeca stop, natuurlijk een glas appelsap bij Brasserie Beerie met de heerlijkste kroketten (en wij zijn experts😃). Het gedeelte wat dan volgt gaat meer door de weilanden tussen de schapen door, dan nog een blik op “Flipje” het bessenmannetje en via het streekmuseum en “Den Engh” met het prachtige huis weer naar Lienden. Deze wandeling blijft favoriet!

 3. Vanmorgen dit pad nog eens gelopen, met de klok mee en gestart bij het streekmuseum. Al snel door een boomgaard onder een ooievaarsnest lopen (nu leeg). Dan door Lienden. Let op: Vóór kruising paadje op (Gildeland) langs achtertuinen. Bordje valt niet zo erg op! Mooie plas op Rijndijk, door weilanden met schapen, weer door een smal weggetje met theetuin (nu dicht). Gezicht op molen, grebbeberg en cuneratoren. Marspolder met veel mooie meren. Van begin tot eind kent dit pad veel fruitbomen en boomkwekerijen. Na de camping (koffie) wordt het iets minder mooi. Door Aalst, veel asfalt, dan toch weer kwekerijen, over een erf lopen, helaas 700 meter langs provinciale weg, ook langs maisvelden.
  Al met al is dit een echt (prachtig) klompenpad, typisch Betuws. In de lente op z’n mooist.
  Hoofdroute hard 54%, dat is helaas knap veel en dus een minpuntje. De verkorte route kent waarschijnlijk een nog hoger percentage hard.

 4. Vandaag verkorte route gelopen. Mooie route, maar ik had liever de fiets gepakt want grootste deel ca 75% is verhard.

 5. 29.05.19 dit klompenpad gelopen. Drie sterren wat ons betreft.
  Prachtige uitzichten op de glooiende omgeving en de lente op zijn mooist nu met veel kleine grut, gansjes,eendjes, veulens. Voor ons vogelaars een topdag ,heel veel vogels gespot waaronder de ijsvogel die voorbij flitste.
  Onderweg nog een boomkweker gesproken en weer veel geleerd over de diverse bomen die in deze streek verbouwd en verkocht worden.

 6. Een mooie wandeling, maar in tegenstelling met anderen vind ik hem niet goed aangegeven. Een advies aan degenen die de route uitzetten, maak op het klompenvignet duidelijk of het gaat om de linksdraaiende of de rechtsdraaiende route. Vaak zijn de klompenpadvignetten verscholen en dan ontstaat gemakkelijk verwarring. Het kaartje munt ook niet uit door detail en geeft daarom onvoldoende houvast.

 7. Vandaag deze mooie route gelopen. Mooi en afwisselend. Jammer genoeg is de zorgboerderij op woensdag niet open, zodat we nog wat langer door moesten lopen voordat we bij een volgende stop waren. Landwinkel Gruun, en wat smaakt een kop koffie met appeltaart dan lekker! Zit ook een landwinkel bij, een aanrader om even te stoppen. Het was een prachtige wandeling! Veel jongen ganzen en eenden gezien.

 8. Op 26 februari liepen we de 12 km en zouden terugkomen als de bloesem ging bloeien en vandaag de gehele wandeling van 16 km gemaakt. Het was weer een feest! Duidelijk aangegeven, adembenemende vergezichten op de Cuneratoren van Rhenen met daartussenin een zee van bloesem. Nog niet alle bloesem was uit, dus komende tijd gaan we nog één van de andere Betuwe wandelingen lopen!
  Flink wat kieviten in de uiterwaarden, ooievaars, hazen, ganzen en veel lammetjes. Echt voorjaar! Leuk was de uitkijktoren waardoor je bijna IN het ooievaarsnest kon kijken. Helaas was t niet bewoond. Van de 16 km liepen we 1 km langs de Provinciale weg die wat herrie achtig aandeed. Maar ach 15 prachtige kilometers bleven nog over!! Op de dijk was een bord mbt motorrijders en herrie,” houdt rekening met de omwonenden”dat hebben we inderdaad begrepen. Treurig dat je extra gas moet geven….Een eind verderop hadden bewoners alle blikjes en flesjes aan elkaar geregen met als doel om te laten zien dat je je troep bij je moet houden, wij kunnen het niet begrijpen dat je zo omgaat met je omgeving waar je te gast bent.
  Als je dit bovenstaande leest denk je misschien dat we niet genoten hebben, maar dat is wél waar. Het is een geweldige wandeling! Als kers op de taart een zeer smakelijk menu gegeten bij het Wapen van Lienden, top eten en gastvrije mensen! zo hoort t te zijn! We gingen tevreden om 19 uur naar huis! Met een zon die Lienden in een dromerige sfeer achterliet.

 9. Op 31 maart hebben wij dit mooie pad gelopen (12km). Ik koos hem uit vanwege de bloesembomen die we rijkelijk tegen hoopten te komen. Nu waren de meeste met name (jonge) boompjes nog niet in bloei. Maar de bomen in de boomgaard waar we doorheen mochten lopen hadden al wel prachtige roze knoppen. Ik vermoed dat we een week te vroeg waren. Maar het was even goed zeer de moeite al waard! Ook omdat de hele oude grote vruchtbomen en de tulpenbomen die we ook steeds tegenkwamen al wel prachtig in volle bloesem stonden te shinen! Ook de lammetjes, de uitzichten vanaf de dijken gaven ons het echte frisse lente gevoel.

 10. Ook wij hadden prachtig weer op 14-02-2019 toen wij dit klompenpad hebben bewandeld. De route wordt erg goed bewegwijzerd en juist op het moment dat we twijfelden kwam er een attente krantenbezorger langs op zijn scooter en vroeg of hij kon helpen. Onderweg hadden we vanaf de Marsdijk prachtig uitzicht op Rhenen en de Grebbeberg. Het vinden van een geschikt bankje om wat te eten/drinken/rusten was geen probleem: de keuze is er reuze! Halverwege de route bij camping De Betuwe een heerlijke kop koffie gedronken: een mooi, vrij nieuw etablissement met uitzicht over de polders. Kortom: een prachtig pad met veel onverharde stukken, zelfs door een boomgaard waar een bankje staat met uitzichttoren: wij vinden het beslist een aanrader!

 11. Weer een uitgelezen wandeldag, de zon blijft deze week maar schijnen. De verkorte route van 12 km genomen in Lienden. Het Marspad kennen we al en wilden beslist hier in de buurt nog een keer lopen. Wat een mooi verstilde plek is dit hier in de Betuwe. Weinig verkeer op de dijk. Wel werd er gewerkt bij de fruittelers met snoeien van bomen of met het planten van bomen. Een flinke klus als je de grote percelen ziet. Op de schoorsteen van een boerderij stond een ooievaar! Alles is hier mooi, de route heel gevarieerd, de dijkhuisjes en grote boerderijen, molens, vergezicht naar Rhenen met de Cunera toren. Zo verrast door het buurtschap “Bontemorgen” de theetuin is open vanaf april! Als afsluiter bij Moeke in Rhenen op het terras zitten nagenieten….. Een geweldige wandeling, als de bomen in bloei staan lopen we de 16 kilometer! 😃😉

 12. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen in zeer fraai weer. De route stond overal goed aangegeven, chapeau. Elly & Albert

 13. Ik ben na 25 jaar weer in de Betuwe, waar ik ben opgegroeid, komen wonen. De klompenpaden blijken een fantastische manier om mijn ‘nieuwe’ omgeving te herontdekken – ik kom op plekken die ik niet kende. In de eerste week van januari, op een grijze dag, heb ik dit pad gelopen. Afwisselend, langs schapen, fruitbomen, een waterplas, dijken, uiterwaarden. En het buurtschap (?) Bontemorgen was een leuke verrassing, ik ga hier zeker nog eens lopen in een ander seizoen om dan ook de theetuin daar te ontdekken.

 14. Zondag 28 oktober 2018 het pad gelopen. Wat hebben wij genoten van dit prachtig afwisselend pad. En van de scala aan kleuren die de natuur ons nu deze tijd bied. Zo liepen we door de fruit gaarden en zo langs het water. De aanwijzingen kunnen op sommige plekken verbeterd worden. In de Zijveling straat liepen we de aanwijzing zo voorbij. Dan nog ergens bij een afweg op de dijk. Je moet dan onder aan het talut gaan lopen. Maar de pijl verwees naar het woonhuis. En in de Achterstraat waar je verwezen wordt om de boomgaard in te gaan. Het bord staat een stuk van de weg af . Bij Den Eng staat het bordje aan de verkeerde kant waardoor je voor het woonhuis gaat lopen. Ondanks dat is het een mooie route. Dank voor alle veijwilligers.

 15. Afgelopen zondag (13 aug.) deze afwisselende en bijzonder fruitige route gelopen. Begonnen in Rhenen. Naast restaurant Moeke per voet/fiets-veer Nederrijn overgestoken, waarbij plezierig contact met ‘vrijwilligers van dienst’. Aan overkant Marspad gevolgd tot aansluiting met Batouwepad. Vandaar tegen de klok in gewandeld. Eerste stop op T-splitsing Drosseweg/Marsdijk, omdat daar een prachtige tafel met twee banken staat, pal naast een indrukwekkende metalen bison. We zaten er nog maar net toen de eigenaar van dit rustpunt verscheen: ‘Hebben jullie zin in koffie?’. Ontzettend leuk, zo’n hartelijk gebaar, en de koffie smaakte voortreffelijk. We vonden de route verrassend omdat die zowel door uiterwaarden als door boomgaarden gaat, over dijken en door weilanden en bospercelen. Je wandelt letterlijk tussen talloze fruitsoorten. Onderweg ook veel bankjes! Sommige met schitterende uitzichten. Zoals op de Rhenense berg en de fraai gerestaureerde Cuneratoren. Enige minpuntje: een stuk langs de N320 met razende auto’s. Maar daarna wacht gelukkig weer zo’n verstilde fruitteelt-oase. Warm aanbevolen!

 16. Net terug gekomen van het Batouwepad. De app werkt echt goed en is soms nodig om de afslagen niet te missen. Deze zijn soms best verstopt. Ik heb koffie en gebak op in Bontemorgen aan het water. Echt een hele mooie stek. Ik zou hier zo uren kunnen zitten. Verder heb ik aan het einde van de route nog het streekmuseum bezocht. Een aanrader als je van geschiedenis houdt. Aardige mensen die er werken die graag wat willen vertellen. De route heeft leuke bezienswaardigheden. Ik heb kom graag weinig fietsers en auto’s tegen onderweg. Op deze route vond ik dat nog teveel. Verder is de route zeer goed uitgezet. Bedankt hiervoor!

 17. Afgelopen zaterdagavond hebben we een gedeelte van dit klompenpaden gelopen.
  Wat een prachtig pad, met veel afwisseling!
  De sproeiers en het weiland met de schapen waar we doorheen mochten lopen waren voor de kinderen een feest!
  We hopen gauw terug te komen om het vervolg van het Batouwepad te gaan lopen.

 18. Vrijdag 13 juli met de klok mee het Batouwepad gelopen met vrienden.
  Prachtig, afwisselend echt klompenpad over paden, rustige weggetjes en dijken. Langs wielen en plassen en leuk over privé terrein als kersenboomgaarden en weilanden. Het was warm dus kozen wij voor de routeverkorter 12 km.
  Na een lekker ijsje in Lienden en inkoop van heerlijke kersen tevreden terug naar Delft.
  Bedankt vrijwilligers en gulle boeren die de route mogelijk maakten.

 19. Vorige week dit pad gelopen. Prachtige route, weinig asfalt, echt een aanrader.
  Alleen het stukje langs de provinciale weg is niet zo fijn…. mogelijk kan hier nog eens iets aan gewijzigd worden?
  Heerlijk een glaasje biologische sap gedronken op de zorgboerderij waar ik erg gastvrij werd ontvangen en leuke gesprekken had.
  Tip voor de wandelaars deze zomer: er loopt een stukje langs een maisveld. echter, er is geen ruimte om erlangs te lopen, je moet erdoorheen. De maisplanten staat ver genoeg uit elkaar om tussen de rijen door te lopen. Er is geen andere mogelijkheid om naar de andere kant van het maisveld te lopen en de route te vervolgen.
  Maar verder: helemaal oké! dank aan de vrijwilligers die dit pad mogelijk hebben gemaakt!

 20. Vandaag dit prachtige pad gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen, deze vonden we echt heel mooi. Goed aangegeven en onderhouden. We hebben dit pad gecombineerd met het Marspad. Een aanrader! We zullen dit zeker nog eens lopen.

 21. We zijn heel wat geweend met wandel tochten.Maar deze tocht verraste ons wel.Eigenlijk een groot schilderij.
  Boomgaarden mooi,maar ons verraste al die meeren die we tegen kwamen om stil bij te worden.
  Ook de plekken waar je mocht lopen was een verrassing.Genoten en lof voor de vrijwilergers die dit bijhouden .
  .

 22. Vandaag het mooie Batauwepad gelopen met een stralende zon en op hele rustige stille wegen/weggetjes/weilanden. De fruitbomen staan vol in het blad en de bloesem begint te komen. Goed aangegeven, behalve even verkeerd gelopen bij “het wiel”. Er staat aangegeven de dijk naar beneden en toen miste ik het bordje dat je gelijk voor het eerste huis naar rechts het weiland in moet. Toen ik opeens een bocht tegenkwam naar een paar 100 meter heb ik de app erbij gepakt en weer teruggegaan. Ik sprak later iemand die die daar ook verkeerd was gelopen.

 23. Op 14 april samen met vrienden deze tocht gewandeld. Een erg mooie en afwisselende wandeling die goed aangegeven is. Helaas waren we een week te vroeg, want er stonden nog niet veel bomen in bloei. Volgend jaar komen we zeker terug om een andere bloesemtocht te lopen.

 24. Vandaag de route eens een andere kant op gelopen…..nu eerst genoten van alle boomgaarden en later van het uitzicht op Rhenen op de dijk. Door de hoge waterstand niet benedendijks kunnen lopen. Wat een variatie dit klompenpad!! Vrijwilligers heel erg bedankt!

 25. Wij hebben gisteren de hele route gelopen, erg genoten van alles om ons heen, en dan ook nog met een lekker zonnetje op onze huid, wat wil je nog meer. De route is duidelijk aangegeven. Compliment! Mooie afwisseling, dan weer door de weilanden met de schapen, waar je overal goed over de afrastering kunt komen door speciale plateaus. Over slootjes, door over 2 houten planken te lopen, omwikkeld met gaas voor gladheid, door maisvelden, over dijkjes, klinkerweggetjes met oude boerderijen, etc. Echt een aanrader.

 26. Beste wandelaars van het Batouwepad,

  Op het pad, onder het bankje bij Grun, zijn door een vrijwilliger van het Batouwepad 2 pijpen van een zwarte afritsbroek, gevonden. Mocht u ze kwijt zijn, dan kunt u contact opnemen met vrijwilliger Wil, te bereiken via nummer 0629537467.

  Hartelijke groeten,

  Marlies van Loon – Team Klompenpaden Gelderland

 27. Vandaaag wederom een klompenpad gewandeld. We hebben het onderste deel gewandeld met de routeverkorter. Het is wederom zeer duidelijk aangegeven, prima verzorgd, mooie omgeving! Werkelijk genieten! De koffie met appeltaart van de zorgboerderij is een aanrader. Je kan er heerlijk buiten zitten en de mensen zijn heel gastvrij.
  Zeker voor herhaling vatbaar en uiteraard willen we ook het bovenste deel nog gaan doen!. bedankt !

 28. Gisteren het Batouwepad gewandeld. Wat mij betreft alweer een topper.
  Het pad blijft boeiend en afwisselend, weer een echte aanrader. Onderweg,
  bij de vogelverschrikker:), 2 vrijwilligsters gesproken. Mooi om even met ze
  te praten en te horen waar ze mee bezig zijn. Top dames!
  Terug in Lienden, sterke verhalen en even bijkomen in het dorpscafé Het Wapen
  van Lienden, een gezellige dorpscafé met vriendelijke mensen.

 29. Vanaf 16 april tot 16 oktober 2017 is Brasserie Batouwe ook op ZONDAG geopend.
  misschien kunnen Jullie dit op de site aanpassen. Hartelijk bedankt.

 30. De wandeltocht (ruim 16 kilometer) gestart bij de parkeerplaats in Lienden. Op deze schitterende zonnige zondag helaas alle cafés gesloten. Een mooi compliment wil ik geven aan moeder en dochter van Wimpies & Esthers op de Dorpsstraat 19, die speciaal op zondag vanaf 12 uur geopend zijn voor wandelaars voor koffie en gebruik van hun eigen privé toilet. Behalve de Theetuin Bonte Waterkant is er op zondag overdag niets open.
  Het eerste stuk viel mij tegen. Veel asfalt en fietspad en met de grijze e-bike brigade op pad kan je het vergeten een plek op een bankje te bemachtigen. Maar daar waar de route bij de Mars samenkomt met de Marsroute wordt het prachtig en kan je ook gewoon lekker in het gras zitten. Veel in bloei of bijna in bloei dus er komen nog voldoende dagen om van de bloesem te genieten. Ik moest even door de verbindingsstukken heen bijten. Maar, dan krijg je ook wat. Een bijenkorf, veel jong spul in de wei, wilde ganzen en de ooievaar op het nest. De bewegwijzering van de route is prima en ik denk dat de beste tijd om deze route te lopen, nog moet komen. Helaas slecht weer voorspelt met Pasen. Voor zonnige dagen daarna, raad ik deze route zeker aan. Het is een echte bloesem-route!

 31. Dit vinden we een prachtige route om te wandelen in de bloesemtijd. Je loopt langs en tussen de fruitbomen. Weinig asfalt en doordat er zoveel mooie natuur te beleven is ervaar je het asfalt niet echt. Een aanrader in de bloesemtijd.

 32. Leuke route. Vooral nu in april met al die bloesem. Het startpunt van de wandeling ligt aan de kruising Dokter van Noortstraat / Verbrughweg. Daar staat een groot paars bord.
  Zelf hebben wij de afgekorte route gelopen (rechterhelft – paars) van 8-9km, maar de hele route lijkt ons de volgende keer toch een stuk leuker, evt bij de Waaiweg in het noorden inkorten. Circa 50% over (autoluw) asfalt met verder leuke stukjes off-road langs de boomgaarden en water – het kenmerkende van de klompenpaden.

 33. Wij hebben de route van 16 km. Gelopen!! VIn 1 woord: fantastisch!
  Een overvloed aan weide vogels . De ooievaars op hun nesten, waar je vlak langs loopt. De mooie paden langs / door de fruit gaarden, prachtige water partijen.

  We hebben de meeste lange route,s gelopen,maar deze hoorde bij de toppers!!

  Alle die er aan mee werken om deze route,s mogelijk te maken, BEDANKT!!!

 34. 15 februari 2017. Beste mensen,
  In Lienden vroeg het bord aan het begin van de wandeling naar onze ervaringen, ook omdat de vrijwilligers die graag wilden horen. Hier komt ie: Wij zijn HEEL ENTHOUSIAST over de Klompenpaden. We hebben inmiddels gelopen in Well, Nederhemert (Aalst), onder Dreumel en gisteren in Lienden (Batouwepad). Allemaal heel mooi, maar het pad rondom Lienden spande de kroon. Een mooie, gevarieerde wandeling, in de zomer waarschijnlijk nog mooier omdat er veel boomkwekerijen zijn. Het zonnige weer zat gisteren erg mee, er waren nog restjes sneeuw en ijs, maar ook de eerste gele katjes. Tot slot een glaasje wijn in Het Wapen van Lienden. Een PRACHTIGE dag, hartelijk dank, alle vrijwilligers! Ook dank aan boeren en boomkwekers over wier land wij mochten lopen.
  Vriendelijke groet, Hanneke

 35. Heerlijke wandeling. Heel pril voorjaarsweer. Spiegelende sloten, grafische beelden van bomenrijen, oude en nieuwe boomgaarden. Stukje op de dijk van de oude Rijnarm prachtig! Prima bewegwijzerd.

 36. Beste meneer van der Hoeven,

  Dank voor uw bericht.
  Ik zal de coördinator van de vrijwilligersgroep die het pad beheert vragen of de naloper van de maand speciale aandacht kan besteden aan de bewegwijzering bij het lopen in tegengestelde richting. Wij adviseren overigens om bij alle klompenpaden tijdens het wandelen de bewegwijzering te combineren met de app, de folder of het routekaartje.
  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden,

  Met vriendelijke groet, Marlies van Loon – Team Klompenpaden

 37. Woensdag 2 november liep ik deze route vóór om hem op een later tijdstip, waarschijnlijk in de bloesemtijd, met een groep te kunnen gaan lopen. Ik ben toen vanaf Rhenen gekomen en heb de route opgepikt bij de Remsestraat. Vanaf daar heb ik de route gelopen in de volgorde tegen de richting van de wijzers van de klok in. Op drie plaatsen ontbrak de markering en moest ik zoeken naar het vervolg van de route.
  De eerste keer was dit kort vóór Lienden. Ik liep op de Rijndijk, kwam op een kruispunt waar je voor de routeverkorting rechtdoor moet. Daar ontbrak markering dat je voor het lopen van de volledige route rechtsaf moet, en dan dus in de bebouwde kom van Lienden komt.
  De tweede keer was bij het bod van het officiële beginpunt van de route, in het centrum van Lienden. Voorbij ‘Het Wapen van Lienden’ gaat de route eerst verder via enkele voetpaden tussen de huizen in het oude gedeelte door. dat was ook op de plattegrond op dat bord niet te vinden. Ik ben toen naar de Achterstraat gegaan en heb de markering gevolgd in de tegengestelde richting om te kunnen ontdekken hoe de route nou werkelijk loopt. Daarom ga ik dus altijd voorverkennen!
  De derde was net voorbij camping ‘De Betuwe’, daar moet je direct achter de afrastering van de camping linksaf. dat was ook niet aangegeven. Even verder kwam ik op een driesprong. daar ontbrak markering. Ik ging terug en zag toen de sticker op de achterkant van een paal voor de route in tegengestelde richting.
  Over het geheel genomen vind ik het een mooie route. Op een enkele kortdurende bui na was het die dag mooi weer. De route is vermoedelijk op z’n mooist in de bloesemtijd, in een gemiddeld jaar qua ontwikkeling van het gewas tussen half april en half mei.

 38. Wij hebben op 7-8-2016 dit klompenpad gelopen. Een mooie route ,toch hebben we een opmerking .Op een gegeven moment (we denken bij punt 4) moet je het maisveld in. De bedoeling is tussen de sloot en het mais te gaan lopen, maar het pad is onbegaanbaar vanwege de mais. Dus moet je dwars door het maisveld. En dat is geen pretje bij hoog opgeschoten mais en een heel lang veld. Dus zolang dit op het land staat is dit een minpuntje in de route. Of de boer moet wat ruimte maken aan de slootkant om te kunnen lopen.

  op

 39. We hadden hoge verwachtingen van dit klompenpad n.a.v. de recensies, maar wat een tegenvaller. We kozen voor de 12 km variant en liepen tegen de klok in. Eerst over de Rijndijk. Dit was een mooi stuk en we dachten: dit belooft veel goeds. Helaas was de idylle aan het einde van de dijk verdwenen: weerkanonnen van fruittelers (terwijl er de hele dag nergens in NL regen, hagel of onweer werd verwacht) en kunstmatige geluiden van vogels in nood verpestten een beetje onze rust. Vervolgens liepen we langs de troosteloze omheining van een camping over saaie stukken grond van boomkwekerijen en fruittelers (langs een brandhoop van afval op de grond. Mag dit?) richting een natuurgebiedje. Vervolgens loop je op de dijk langs de rivier. Hier staat een bankje die zo geplaatst is dat als je erop gaat zitten je uitkijkt op het bedrijventerrein aan de overkant, terwijl je een mooi uitzicht op Rhenen zou kunnen hebben als het bankje 45 graden was gedraaid, maar goed. Later stond er nog een bankje op de dijk. Hier lag een zak vuil met plastic, dus dit was ook geen aantrekkelijke rustplek. Vervolgens weer teruggewandeld naar Lienden via de Bontemorgen. Dit was wel aardig. Bewegwijzering was soms niet duidelijk, zoals eerder aangegeven. Misschien is de 4 km die wij nu over hebben geslagen juist het mooiste gedeelte van de wandeling, want het Rhenoyschepad is vele, vele malen mooier!

 40. Jan en ik hebben vandaag 4 juli deze mooie route gelopen 👍 en genoten van het het mooie afwisselende landschap. Natuurlijk ook heerlijke kersen gekocht en onderweg opgepeuzeld. Minpuntje aan de route is het stukje langs de provinciale weg.

 41. Een paar weken geleden het Rhenoyschepad gelopen, was super mooi, maar deze was mogelijk nog mooier.
  Dwars door weilanden (met schapen), bouwland (mais) en boom/fruitkwekerijen. Meestal moet je op een smal paadje lopen tussen de sloot en prikkeldraad, hier niet! Onder twee ooievaarsnesten -met inhoud- gelopen. Prachtige hele smalle straatjes met mooie huizen. Overal de Grebbeberg op de achtergrond. Ik dacht op een gegeven ogenblik dat ik bij de Loosdrechtse plassen liep, prachtig.
  Gelet op de regen deze week had ik meer drassigheid verwacht, maar geen sprake van nattigheid.
  Met de klok meegelopen (auto in Kesteren neergezet).
  De bewegwijzering was de eerste helft uitstekend, de tweede helft wat minder. Twee keer misgelopen, maar achteraf gezien toch eigen schuld. Sticker soms wat onduidelijk. Dat is bij de toegang tot het uiterwaard en bij punt 3. Daar zit sticker aan de brug, maar je moet de brug niet over! Met plattegrondje kom je er vaak wel uit, maar die ga je niet steeds raadplegen. Al met al vond ik de bewegwijzering niet slecht.
  Voor het thuisfront nog even met de auto een kilo kersen gehaald.
  Iedereen bedankt en op naar het volgende klompenpad. Dit was nummer 47.

 42. Vandaag gelopen; heel erg mooi!

  Mocht je twijfelen tussen het Marspad of het Batouwepad dan is deze vele malen mooier!

  Wel goed opletten, ook wij gingen meerdere malen teveel op in de omgeving….en zo werd het 19,3 i.p.v. de 16. De app’ bracht ons uiteindelijk weer naar Lienden.

 43. Een erg mooie wandeling! Het bordje op de kruising Rijndijk (rechtaf voor de routeverkorter) zit aan de linkerkant achter een verkeersbord geplakt, dankzij de app blijf je op sommige punten op de route wanneer je de bordjes niet ziet. Erg verrassend was een weiland waar we tussen de schapen liepen.

 44. Vandaag het Batouwepad in combinatie met het Marspad gewandeld. Een erg mooie route, maar het is geen klompenpad, meer dan 90% gaat over verharde wegen. De app moet af en toe duidelijk maken hoe je moet wandelen.

 45. Op 17 mei het Batouwepad gelopen.
  Wat een geweldig mooi pad.
  Over dijkjes, boerenland, fruitbomen en door de mars polder.
  Werkelijk de mooiste route die we tot nu toe gelopen hebben.
  Een grote hoeveelheid verschillende vogels gespot, alleen al die watervogels was al geweldig.
  De route bordjes waren goed te vinden alleen doordat we meermaals in de omgeving opgingen mistte we er een paar.
  Maar gelukkig houden we de app erbij en waren zo weer snel terug op route.
  Zeker de moeite van het lopen waard en we komen eerder in het voorjaar nog een keer terug, want zeker met de fruitbomen in bloei zal dit een prachtige route zijn!

 46. Vandaag met in totaal 6 man & vrouw de route gelopen. Maar andersom, ik heb expres de theetuin op 4/5 van de wandeling ingepland. Bel desnoods Marjolein of Hans van de theetuin van tevoren op, er volgt een hele hartelijke ontvangst !
  Het weer was niet erg mooi, we hadden deels regen. Maar de route was wel weer mooi, zoals van veel Klompenpaden. Ik ken er nu aardig wat, maar deze is zeker de moeite waard. Erg leuk dat je veel meekrijgt van de boomgaarden en (fruit)kwekerijen in die regio.
  Je ontkomt niet aan verharde (weg)delen, maar er zaten veel onverharde paden in. Advies : stevig schoeisel, dat komt goed van pas voor het door de omgeploegde kleigrond lopen.
  Leuke vergezichten vanaf de dijk op grazende koeien, aardig wat weilanden met diverse schapensoorten en bij de zorgboerderij leuke geiten gezien.
  Aanrader dit Klompenpad !

 47. Erg mooie route om te lopen. Veel fruitbomen staan in de blloesem
  Tip: neem wel een goede routebeschrijving mee. De route word niet overal evengoed aangeduid.

 48. Op 1 mei de route gelopen, voor herhalng vatbaar! Bij deze route moesten we wel erg goed op de bordjes letten, twee maal gemist maar gelukkig hadden wij de route op papier, 17,7 km werd het nu…..extra lang kunnen genieten van de bloesem.

 49. Op deze mooie zondag genoten van deze mooie wandeling door/langs boomgaarden/boomkwekerijen en dijken.
  Wanneer de bomen over enkele weken in bloesem staan zal het zeker de moeite waard zijn. Af en toe langs de Provinciale weg (niet echt lang) is wat minder, maar wordt goed gemaakt door de mooie omgeving.
  Honden zijn niet toegestaan (staat vermeld op de borden)!!!

 50. Eergisteren dit klompenpad gelopen met de routeverkorter vanwege de tijd. We vonden het begin erg mooi over het dijkje, maar een groot deel langs de snelweg vonden we vervelend, ook een aantal honden zorgden voor spanning ipv ontspanning. Wel genoten van een prachtig ooievaarsnest en bepaalde delen over de weilanden waren echt genieten!

 51. Agelopen zaterdag met prachtig weer met de vaste klompenpad-bikkels Corine, Marieke en Wim het Batouwepad gelopen. Traditioneel gestart met koffie en geeindigd met bitterballen bij Brasserie Uit.
  Het is een schitterende route die we later dit jaar zeker nogmaals gaan lopen. Mooie vergezichten en lieflijke kleine weggetjes.
  Dit is inmiddels al de zoveelste wandeling in de serie klompenpaden en we verbazen ons er elke keer over dat het zo rustig is. Ik denk dat de organisatie wat meer aan de weg moet timmeren om de klompenpaden bij een breder publiek onder de aandacht moet brengen.

  Kleine tip: Ik was blij dat we enkelhoge stevige stappers aan hadden, dat was gezien de vette klei en dikke laag modder zeker geen luxe, dus denk aan goede schoenen als je dit pad gaat lopen.

 52. Met Frank en andere wandelaars ben ik het helemaal eens: het Batouwepad is prachtig. Vooral de Tollewaard (afgegraven voor Ruimte voor de Rivier) en de faunarijke Marspolder zijn een lust voor het oog. En: heel stil. Op een herfstdag met wind en regen is het pad door en langs (fruit)boomgaar den prima te belopen, met natte, vette rivierklei aan je schoenen – maar dat hoort erbij. Vrijwilligers hebben de route prima uitgezet en bewegwijzerd. Heel veel dank daarvoor!
  Sjaak Aarden

 53. Gisteren een lange inspannende werkdag gehad, met daar achteraan een stormachtige nacht die mij soms wakker hield. s’morgens vertekken de kinderen naar schoolen ik pak een lekker bak koffie om wakker te worden. De zon komt er lekker door…. dus wandelschoenen aan en goan! Ik besluit om het Batouwepad te gaan wandelen. Wat een kado. Prachtig omgeving en verrassend mooi. Ik heb opnieuw van het klompepad genoten. En daardoor weer energie voor 10! Vrijwillergs bedankt voor het zo goed bijhouden van deze en alle klompenpaden.

 54. Gisteren (5-11-2015) samen met mijn vrouw het Batouwe pad gelopen. Prachtig pad met mooie vergezichten. Jammer dat enige horecagelegenhe den niet open waren (theetuin). Voor de volgende lopers even uitkijken bij de Jumbo omdat daar “wellicht” een bordje niet “meer” aanwezig is. Bekenden weten het wel makkelijk te vinden maar als je nieuw bent kan het een probleem opleveren. Print in ieder geval het routekaartje van het internet want het is een mooie aanvulling. We gaan snel een volgend klompenpad lopen.

 55. De eerste zondag van November, onder een stalend herfstzonnetje, dit prachtige klompenpad gelopen. Wij wisten niet dat de Betuwe zo mooi en gevarieerd is. De bewegwijzering is heel duidelijk. We hebben tientallen klompenpaden gelopen, maar dit is wel 1 van de mooisten.
  Hulde aan de bedenkers en makers.

  Tjeerd en Jantje de Vries Veenendaal.

 56. Een erg leuk klompenpad dank aan de eigenaren van de boomgaarden en weilanden.
  Jammer dat er toch altijd weer mensen zijn die het ondanks alle,duidelijke borden presteren om met honden over de privé terreinen gaan lopen en het zo voor anderen verpesten.

 57. Zeer mooie en afwisselende tocht langs boomgaarden en maisvelden, wandelen over dijken en boeren paden, , zeker aan te bevelen in de bloesem tijd dat gaan we zeker volgend jaar nog een keertje doen

 58. Vandaag hebben wij het Batouwepad gelopen. Van het begin tot het eind hebben we genoten. Wat geweldig dat we van de fruittelers zo vlak langs hun boomgaarden mogen lopen. Schitterend hoe mooi het fruit aan de bomen zit. Een aanrader is de landwinkel Gruun, waar je een heerlijke kop koffie kan drinken en verrukkelijke appeltaart eten.

 59. Een zeer afwisselende wandeling die alle landschappen die de Betuwe kent wel laat zien. Dank aan de landeigenaren die toegang verlenen: een echte meerwaarde voor het genieten tijdens deze wandeling. Je komt zo op verrassende plekjes. Prima bewegwijzering.

 60. Op 17 juli hebben wij met vrienden dit nieuwe Klompenpad gelopen. Ik heb zelf een combinatie gemaakt met het Marspad. Wij vonden het een heerlijke wandeling. Nu was het weer ook prima, maar het was heel afwisselend, fruitbomen, boomkwekerijen, weinig groot asfalt, heerlijke dijkjes. Kortom: helemaal leuk. Wij doen deze wandeling in de bloesemtijd zeker nog een keer.

 61. Beste Dies,
  De tekst in de brochure bij punt 6 van het Marspad verwijst niet naar een foto, maar is een beschrijving van wat je op dat moment in het veld, op/naast de route ziet. Bij punt 6 zie je namelijk een T-boerderij.
  Met vriendelijke groet,
  Karen Hinkamp, Beheer Klompenpaden Gelderland

 62. In de brochure van het Marspad staat in rubriek 6 een tekst welke eindigd met; “Hier zien we zo’n kenmerkende T-boederij”
  Dit verwijst naar een foto welke kennelijk niet is geplaatst

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.