Beek- en Bultpad

Wandelen langs beken met verrassend vergezicht over het agrarisch land. Ontdek het afwisselende landschap van Wekerom. Wandelen langs oude landbouwgronden, grotendeels onderharde paden, over de Wekeromse Bult met prachtig vergezicht over de Gelderse Vallei. Het agrarisch gebied valt hier in alle rust te beleven. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Beek- en Bultpad (12 km)

Startpunt: Kulturhus, Dorpsplein 1, 6733 AV Wekerom

Opstappunt: ’s Heerenloo, Apeldoornseweg 60, 6733 SC Wekerom, het paneel van het opstappunt staat bij het theehuis (Roeklaan 24, nr. I), volg hiervoor de bewegwijzering op/van het terrein van ’s Heerenloo.

Openbaar vervoer: Bushalte Dorpsplein in Wekerom. Bushalte ’s Heeren Loo, Apeldoornseweg in Wekerom

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Beek- en Bultpad combineren met het Valkschepad en het Eeskooterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Mooie route. Hier en daar een beetje saai. Als alles bloeit, vooral de rhododendrons, zal het prachtig zijn. Wel stukjes over nogal drukke autoweggetjes.

 2. Mooie route, jammer dat er niet een deel over Het Wekeromse Zandverstuiving gaat, zoals de foto suggereert.

 3. Weliswaar komt deze niet in mijn top 10, maar het is een prima afwisselend pad. Ook ben ik op goed geluk afgeslagen en door het landgoed de Valouwe gelopen. Daar heb ik geen spijt van gehad. De Bult was mooi en het uitzicht van de uitkijktoren (inderdaad heel wiebelen…) prachtig. Ik raad het pad aan.

 4. Vandaag mijn 121e klompenpad gelopen en wat een avontuur. Eerste 2 uur droog, laatste uur in stromende regen, maar van begin tot eind veel snelstromende beekjes, diepe plassen en zuigende modder op weilanden en veel kleine houten bruggetjes. Ik hou hier wel van. Is wel mijn 1e kp dat ik geheel met kniehoge kaplaarzen heb mogen lopen, anders is t niet te doen, ook niet met zgn waterdichte schoenen, want vaak loop je door plassen die tot ver boven je enkels uitkomen. Bult is gewoon open en ook nog de wiebelende uitzichttoren beklommen. Prachtige en avontuurlijke wandeling (iig in deze moessonperiode). Maar lange stuk Immenweg is wat saai: waarom niet halverwege rechtsaf via paadjes in bos landgoed De Valouwe? En waarom niet halverwege Hoeverweg via grote PP linksaf door bos en lage heuvelrug om uiteindelijk uit te komen bij draaihek bij Hoeverweg/Vijfsprongweg? Afstand zal dan wel iets groter worden maar de aantrekkelijkheid ook. Komen hooguit 2 a 3 km bij. Ga dit kp nog een keer lopen maar dan via deze 2 extra lussen die ik dan ter plekke bepaal. Maar wel bedankt voor de vrijwilligers. Markering ook prima.

 5. Leuk en ook in deze tijd van het jaar goed beloopbaar. Pijltjes op orde, heb de app er alleen op de bult bij hoeven pakken. En daarna, maar dat kwam omdat het donker werd. Lekkere wandeling gehad van idd 12 km volgens mijn app. Dank aan vrijwilligers voor het onderhoud!

 6. Leuk klompenpad. Na de belt echter een bordje met aanduiding rechtsaf maar met stift erbij gezet was een aanduiding voor linksaf. Na het wildrooster. Er zit ook een bordje met aanlooproute onder maar daarop staat geen pijl.

 7. Leuk pad, met afwisselend weilanden en bos dat goed onderhouden wordt.
  De route wordt goed aangegeven, hoewel er wel wat bordjes aan het vervagen zijn.
  Wel wat lange, rechte (verharde) paden.
  Wekeromse Bult was erg mooi en ontzettend veel vlinders op deze route gezien.

 8. Ronald Bloem vrijwilliger klompenpad

  Zitten inderdaad saaie stukken in, maar de eigenaren van de Oude Heuvels en de Wijnbergen geven er geen toestemming voor, om het pad over hun terrein te leggen.

 9. Wel nog een vraagje aan de organisators van dit mooie klompenpad. Er zitten twee saaie rechte gedeeltes in het pad. Is het niet mogelijk om het klompen pad door de Oude Heuvels te laten lopen en dat andere saaie rechte stuk door Wijnbergen, parallel aan het saaie pad. Dan ga je door het bos en aan het einde van het pad, als je het bos uit komt is een draaideur om weer uit het gebied te komen?

 10. Gisteren de route gewandeld. Een prachtige route over veel onverharde paadjes. Heel mooi en afwisselend en steeds weer anders. Genoten van het bloeiende gras en de bloemen.
  Een toppertje.

 11. Gisteren 28-05-2023 het pad gelopen mooi goed onderhouden en bewegwijzerde route
  niets op aan te merken grt HvdH.

 12. Ronald Bloem vrijwilliger klompenpad

  DE omgevallen palen heb ik ook gezien. Zijn er inmiddels 3, bij De Riemt staat de paal ook los maar heb ik tegen het hek gezet.
  Wordt nog opgepakt

 13. Gistermiddag dit klompenpad gewandeld. Laat je verrassen door de mooie landelijke omgeving van Wekerom. Wees voorbereid op een paar lange stukken door het bos en langs bos en weiland.
  Op twee punten liggen de paaltjes met de routebordjes in de greppel/sloot:
  -op het punt waar je het pad verlaat, net na punt 9 op de kaart, met links het bos en rechts weilanden en waar je uitkomt op een viersprong met de Valkse Engweg. Steek hier de Valkse Engweg over en volg het smalle paadje (het paaltje met het routebordje ligt in de sloot/greppel rechts van het paadje) door het weiland.
  -wanneer je na punt 10 op de kaart, via de Matenweg uitkomt op de Matendijk. Steek de weg over. Recht vooruit een toegangspad met bordjes verboden toegang en privéterrein. Hier ligt het paaltje met routebordje links in de sloot/greppel van dit toegangspad. Ga hier linksaf het paadje in, met aan je linkerhand de weg.

 14. Vandaag dit pad gelopen. Aardige wandeling. Komend van de Hoeverweg lijkt een bordje te ontbreken op de kruising met de Vijfsprongweg, er stonden 2 andere wandelaars daarnaar te zoeken toen ik op dat punt arriveerde. Met de app kom je er wel uit, namelijk dat je de Vijfsprongweg over moet steken en dan daar het Klompenpad (ja, zo heet het écht, zie de app😉) langs de rand van een weiland moet volgen.
  Vervolgens had ik de indruk dat er op de Koperensteeg ter hoogte van huisnr 12 ook een bordje ontbrak? Of ik heb daar niet goed opgelet, dat kan ook, ik loop niet steeds de app te bestuderen (vind het juist wel prettig dat er bordjes langs klompenpaden staan, dat loopt relaxed😁). Kwam er bij de ingang van de sportvelden iets verder op de Koperensteeg pas achter dat ik voor nr 12 linksaf van de asfaltweg af had kunnen slaan. Verder wat verbaasd over de verschillen tussen wat er op de bordjes onderweg staat (8km), op het startbord in Wekerom (9 km) en wat op de site / in de app staat (12 km). Van die laatste afstand was ik uitgegaan bjj de start, dus verder geen probleem. De commentaren lezend, begrijp ik dat de route in de loop der jaren is aangepast, dat verklaart waarschijnlijk die verschillen.

 15. Vandaag dit mooie pad gelopen,bij startpositie staat idd.9km op het klompenpadbord,maar je weet dat het idd.12km moet zijn.Begin al leuke paadjes,en je kwam op een pad door de bloemen/plantenkwekerij,daarna over het terrein van het zeer netjes en mooi chaletpark Berkenrhode.Daarna lang stuk door het bos met paarden in de wei aan linkerkant.Dan op weg naar de Bult,aardig klimmetje omhoog,maar de moeite waard,Wat een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren! Bij helder weer en meer zon,zal je vast nog verder van je af kunnen kijken.De toren wiebelde wel beetje tijdens beklimming.Daarna weer mooi pad naar beneden en onderaan prachtige zandweg langs de hekken rondom Wekeromsezand.Door weiland en langs paadjes achterlangs voetbalveld met de leuke hekjes welkom en tot ziens.Wij hebben weer genoten van dit mooie klompenpad,het is erg leuk om deze routes te lopen,raden het echt iedereen aan!

 16. Vandaag dit pad gelopen. Prachtig, ook in zijn winterse ‘look’. Een heerlijk landelijk pad. Enkele asfaltstukken zijn voor lief te nemen, dat is soms natuurlijk nodig. Prachtig hoe de Beek gevolgd wordt in het dorp Wekerom. De Bult had ik niet gevonden, maar nu ik nog es terugdenk: dat “zig zag stukje” bij de Edeseweg had ik overgeslagen, omdat ik vergeten had mijn wandelschoenen in de auto te doen en ik de route moest lopen op gewone schoenen, ik wist niet of ik het zou halen zonder de steun van de wandelschoenen. Nja, de Bult moet ik dus nog wel inhalen, dat begrijp ik goed uit de andere reacties. Ik loop het pad graag nog weer een keer, in een ander jaargetijde (en zo mogelijk binnenkort, vanwege beter uitzicht vanaf de Bult in de winter denk ik). Bedankt voor dit pad.

 17. Vandaag dit mooi pad gelopen. Vooral het uitzicht vanaf de “bult” was prachtig. We waandden ons in zuid Limburg! Met in december nog mooie herfstkleuren.
  Op het bord in Wekerom stond 9 km. Maar onze app gaf 12 km aan.
  Dank voor het uitzetten en onderhouden van deze route met al die leuke klompjes.

 18. Gestart vanaf het Kulturhuis aan het Dorpsplein met al snel verrassend mooie zand/graspaadjes achter een school om,
  langs een beek en tussen weilanden en houtwallen.Ook de doorsteek over de boomkwekerij met bruggetje was leuk
  meegenomen.Daarna stuk rustige asfaltweg om vervolgens het bos in te duiken via fietspad met brede zandpad die
  wel wat saai en rechtlijnig was,zeker als je in je uppie bent zonder aanspraak.Daarna toch weer verrassende zand/
  graspaadjes die me weer terugbrachten bij het startpunt.Ik vond het beginnend en eindigend deel wel het meest
  mooi en aangename.Overigens wel goed gemarkeerd en met de app erbij niet te mislopen.

 19. Gisteren,16 november dit pad gelopen en ik loop de paden nog steeds met plezier.En zoals ik ook wel eens op de motor zit en om me heen kijk en dan tegen mezelf zeg: Wat is het eigenlijk mooi in Nederland,dit geldt ook voor de Klompenpaden: Het is mooi in Nederland maar je moet het ook wel willen zien.En zoveel mensen,zoveel meningen,dat heb ik wel gelezen de keren dat ik een reactie geef.De vrijwillegers doen hun best en kunnen dat alleen doen als wij,lopers,ze blijven “triggeren” met opmerkingen en bemerkingen.En dat wou ik maar even kwijt.

 20. Ronald Bloem
  Vrijwilliger klompenpad
  IK wil even reageren op de opmerkingen van Jan Ernst en Marijke.

  De struiken zijn vrijdagmiddag 30-09-2022 gesnoeid evenals de rest bij het sportveld. Dat stond al in de planning
  Bij het bord : het verhaal van Ede” staat wel degelijk een bordje met pijl, namelijk net naast het informatiebord
  op een paal
  Verder heb ik in diezelfde week alles nagelopen, maar ik vond het verder wel in orde.
  Ook bij de Belt staan aan beide zijden van de Edeseweg bordjes met pijlen

 21. Vandaag dit pad gelopen en wij zijn beslist niet ontevreden over de dingen die we gezien hebben. Dat wij dit pad nu pas lopen komt eigenlijk door de geplaatste reacties van anderen. Die waren soms niet zo positief.
  Het asfalt stoorde ons niet, zeker na de twee lange regendagen met opzet uitgekozen. Na 4 km kom je bij de zorgboerderij de Jachthoeve waar ze goede koffie schenken. Onderweg nog zg. “Longhorn” koeien gezien. Het gedeelte langs de Apeldoornseweg is herrieachtig maar daarna loop je t bos weer in en wordt het weer stil. In t bos veel wroetsporen van wilde zwijnen maar helaas niets gezien.
  Bij het gedenkbord “het verhaal van Ede” over de evacué’s in oorlogstijd mist een zeer essentiële pijl. Je hebt de neiging om over te steken maar moet rechtsaf. Je ziet dat er nog een klein stukje paarse sticker zit. Bij de aanloop naar de Bult (beslist niet overslaan) is de bewegwijzering ook onvoldoende. Gelukkig met de app geen enkel probleem. Het uitzicht was fantastisch daar bovenop met helder vergezicht en mooie wolken. Nog een klein aandachtspunt, het laatste gedeelte langs de voetbalclub mag gesnoeid worden, gemene rozenstruiken thv je gezicht. De gehele bewegwijzering moet ook weer eens nagelopen worden.

 22. Is dit pad veranderd? Het is de tweede keer dat ik dit pad loop en ik vond het nu erg tegenvallen. Veel verharde weg en mee lopen met een fietspad. Dat kan ik me niet herinneren van de eerste keer dat ik dit pad liep.
  Nog steeds een wespen nest in de toren op de bult

 23. Afgelopen zondag 7 augustus, het Beek- en Bultpad gelopen in combinatie met het Valksche Pad. Mooie afwisselende tocht van ruim 6 uur. Een ding viel mij op: de overstap van en naar het Valksche Pad, vanaf het parkeerterrein over het Wekeromse Zand, is niet aangegeven en/of gemarkeerd. Misschien iets voor de toekomst ?

 24. Afgelopen zaterdag deze mooie wandeling gelopen. Mooi weer en genoeg plekken om even uit te rusten. Pas wel op voor het wespennest in de toren. Wij merkten het bordje pas op na een aantal keer geprikt te zijn.

 25. In juli 2019 liepen wij de oude route van dit pad.
  Vandaag de nieuwe/gewijzigde versie van het Beek- en Bultpad. Wat ons betreft geen verbetering door de vroegere verlenging als hoofdroute op te nemen, veel asfalt en stukken langs drukke wegen. Het stuk door het bos was een lange rechte weg (rustig, maar saai). De gedeelten van de oude route zijn afwisselend door akkers en bossen. Vanaf de Bult en uitkijktoren prachtig uitzicht.
  We hebben inmiddels 90 klompenpaden gelopen, maar deze is uit de top 10 verdwenen.

 26. Vandaag 20 juli 2022 dit klompenpad gelopen. Hij is erg goed aangegeven en wij zijn geen een keer verkeerd gelopen.
  De route is erg afwisselend. Zo loop je door de maisvelden en dan weer door het bos. Ook het uitzicht vanaf de uitkijktoren is de moeite waard. Je komt daar door dit klompenpad te volgen en omhoog te lopen en niet beneden langs te gaan. Op het bord aan het begin staat dat de route 9 kilometer is en op de stickers onderweg staat 8 kilometer maar hij is echt 12 kilometer lang en je loopt die zo weg.

 27. Wij willen de uitkijktoren op de Bult in Wekerom bezoeken.
  Hoe kom ik daar?

 28. Prachtig pad, dank vrijwilligers. We hebben vandaag, koud weer, waterig zonnetje, genoten! een prachtig pad door de weilanden, bossen en idd de Bult!. Lekker afwisselend. We af en toe de app moeten openen om zeker te weten dat we op de juiste route zaten.

  De afstand is volgens mij langer dan 12kms. minimaal 13, misschien zelfs tegen de 14 aan.

  Nogmaals dank, en we komen in een ander jaargetijde zeker terug!

 29. Van de 32 klompenpaden die ik heb gelopen vond ik dit een leuk, maar gemiddeld pad.

  Het is een afwisselende wandeling door akkers en bossen en gaat voor een deel over particuliere grond. De wandeling over de bult geeft een prachtig uitzicht over de bossen.
  Maar dit pad heeft ook veel asfalt waar auto’s en fietsers je voorbij razen. Het stuk door het bos is een kilometers lange rechte weg.

  Ik vond dit een aardig pad, maar geen concurrentie met de nabijgelegen klompenpaden.

 30. Vandaag hebben we het beek- en bultpad gelopen (12km) bij rustig herfstweer. Mooie route en goed aangegeven!

 31. In augustus 2017 hebben wij de oude route gelopen.
  Vandaag de nieuwe van 12 km. Prachtig wandeling met zon, bijna geen wind.
  Bijzonder genoten van de herfstkleuren. De aanduiding was prima, dank aan de vrijwilligers.

 32. Vandaag met een stralende zon dit pad gelopen . Het was prima aangegeven en wij hadden vandaag de app niet nodig. Gewandeld over weilanden, door bos, langs beek en bult. Dit was pad nr. 98. In dit gebied zijn er mooiere paden , maar het weer maakt veel goed. We hebben lekker gewandeld.

 33. Een hele mooie route, duidelijk aangegeven. Wij waren echter uitgegaan van de 9 km zoals vermeld op het bord bij het kulturhus en dan is 12 km toch wel veel

 34. Net dit pad gelopen. Wij vonden het heerlijk rustig wandelen. Zeer goed aangegeven. TOP !!!

 35. Vandaag dit mooie afwisselende pad gelopen. Goed bewijzerd, goed onderhouden! Compliment aan de beheerders.

 36. ik en mijn medewandelaar hadden dezelfde vervelende ervaring als hierboven door de familie van de hoorn en jantina opgeschreven. soms waren er wel bordjes, maar zonder richting erop. gaar corrigeren
  helaas had ik ook niet vooraf gechecqt of de beschrijving in de brochure van 2009 nog klopte.
  de omgeving is het waard dat er een prettig gewandeld kan worden en niets steeds weer gezocht moet worden

 37. ik en mijn medewandelaar hadden dezelfde vervelende ervaring als hierboven door de familie van de hoorn opgeschreven.
  helaas had ik ook niet vooraf gechekct of de beschrijving in de brochure van 2009 nog klopte.

 38. wij hebben genoten van deze wandeling
  Dat er soms een stukje minder is kan gebeuren.
  Je zal toch een rondje moeten maken
  wij vonden 85 % heel leuk.
  En wij hebben al heel veel paden gelopen

 39. Wij hebben eerder met plezier dit klompenpad gelopen. Helaas is er e.e.a. veranderd en kan je de klompen zo goed als thuis laten. Je loopt een stuk over een vakantiepark (ipv langs bos en wei). Daarna een stuk over een verharde weg en een stuk langs de drukke Apeldoornseweg. Alhoewel we ook mooie stukken hebben gelopen, kiezen we een volgende keer beslist een andere route.

 40. 18 aug. jl. dit klompenpad gelopen.
  Opmerkingen:
  – op de route staan oude en nieuwe bordjes, soms verwarrend
  – bij de kruising Roekelse zandweg en de Roekelse is de bewegwijzering niet duidelijk, de app bracht uitkomst.
  – het is goed opletten, de bordjes staan niet altijd op de plaats waar je die verwacht
  Wij hebben desondanks wel genoten, vooral het uitzicht vanaf de oude vuilnisbelt, 2630 meter

 41. Heerlijk gewandeld langs maisvelden, weiland, stukje achterlangs woningen en naast de beek. Verrassend zelfs door een rhodondendronkwekerij gelopen.

 42. Ik vind de wandeling erg ingeleverd aan schoonheid, nu je niet meer vanaf het tuincentrum het bos in wordt geleid, maar hier in een grote boog omheen gaat lopen via een brede weg… dit zal mogelijk een noodgedwongen oplossing zijn, maar jammer is het wel. Voorheen liep ik deze route heel graag, maar nu kies ik eerder een andere optie.

 43. Vandaag, 9 juni 2021, deze prachtige route gelopen. Ik loop de routes altijd zonder kaart en volg de bordjes. Op 2 punten was het even gokken, maar met logisch nadenken de juiste route kunnen volgen. Prachtige natuur en soms wat langere saaie stukken. Door weilanden en door bossen.
  Sommige paden zijn niet begaanbaar ivm het voedzame weer van de afgelopen tijd. Op de bordjes staat 8km, op het informatie bord 9km, op de website 12km, maar uiteindelijk was het 11km.
  Zeker een aanrader, want er zitten prachtige stukken bij

 44. Eigen schuld, dikke bult! Wij liepen met de download van het Valkschepad. Daarop staat nog de oude route.
  Als we een nieuwe uitdraai hadden gemaakt waren we met de goede kaart op pad gegaan. Piet

 45. Op 23-5 wilden we het B + B pad lopen. Na de bult de Edeseweg oversteken en daar gaat het mis. Het kaartje stuurt je naar links, richting Wekerom en de schildjes geven aan dat je richting Ede moet. Kan het kaartje dat je download aangepast worden?
  Omdat we ook een wandelkaart bij ons hadden hebben we evengoed een mooie wandeling gemaakt.

  Groet Piet

 46. Gisteren dit pad gelopen en ik vond het een heel leuk pad. Leuk door de weilanden met kleine bruggetjes.
  Af en toe hebben we een paar stukjes aangepast die ons een beetje saai leken, nu kijk ik op de website en zie dat commentaar van andere mensen ook. Het Wekeromse zand hebben we er niet bij genomen maar was zeker ook leuk geweest. Goede tip voor volgende keer. die er zeker komt. Met onze aanpassingen vond ik het een top klompenpad!

 47. Op basis van de recensies heb ik vandaag een wat aangepaste route gelopen (deels door het Valouwe gebied en met een ruime boog dwars door het Wekeromse zand). Als je niet met een grote groep bent of met een hond is het volledig legaal om door het Valouwe gebied te lopen en dat is inderdaad veel aantrekkelijker dan de officiële route. Ik heb er van genoten en vond het een heel leuk pad, met zeker ook verrassende smalle paadje en bruggetjes. Top !

 48. Jammer dat er geen traject meer is door de bossen tussen de Edese- en Apeldoornseweg. Heeft dat iets met de beheerder, de Valouwe te maken? Het alternatief is saai en grotendeels verhard. Ook het traject langs de omheining van het Wekeromse Zand is saai. Waarom niet door het hek bij punt 5 en er bij de parkeerplaats weer uit. Dan loop je over die mooie heuvelkam en zie je hier en daar het uitzicht over de vlakte zoals op een van de foto’s. Nu is er van het Wkeromse Zand niets te zien. De route gaat door interessant gebied maar je ziet er niet veel van.

 49. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht van Ronald op 6 maart. Ik kan mij voorstellen dat de lengte van het Beek- en Bultpad verwarrend kan overkomen. De route is afgelopen jaren een paar keer gewijzigd, waardoor ook de lengte wijzigde. De laatste wijziging was in februari 2021. Momenteel is de lengte 12km. Dat staat ook in de app en op de website. Algemeen geldt voor alle paden, dat de app en website de meest actuele gegevens weergeven.

  Het startpaneel en paneel bij het opstappunt van het Beek- en Bultpad zijn echter niet aangepast na de laatste wijzigingen, evenals de folders, daar staan nog de oude lengte van 9km (uit 2018) op vermeld. Daarbij komt dat vroeger op de routebordjes nog de afstand werd vermeld. Nu doen we dat niet meer omdat bij routewijziging ook de afstand kan wijzigen, maar voor het Beek-en Bultpad geldt dat er nog wel bordjes zijn met de toenmalige afstand erop van 8km. I.v.m. de kosten vervangen we de oude bordjes niet. Ook panelen en folders worden bij relatief kleine wijzigingen niet vervangen.

  Hopelijk is het zo duidelijk.
  Alvast veel wandel plezier op de Klompenpaden!.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 50. Wij hebben de route met de klok mee gelopen dus vanaf Wekerom eerst richting Roekel. Eerste deel leuk, echter vanaf het recreatiepark naar onze smaak teveel over asfalt en langs de drukke Apeldoornse weg geen succes. Hierna lang stuk door bos naast fietspad knooppuntroute wat op zondag knap druk was. We zijn halverwege links afgeslagen het veel rustiger en mooie stuk over hei en bos richting zorgboerderij de Valouwe. Hierna de drukke Wekeromse weg overgestoken en bos weer in ipv langs deze drukke weg zoals de route eigenlijk aangeeft. Vanaf de bult hebben wij de route wel weer opgepakt en genoten van de rust en uitzichten. Mooi over de weilanden terug naar Wekerom. Wij kwamen hiermee op 13 km maar ons inziens een aantrekkelijker stuk door bos en hei gelopen.

 51. Vandaag dit klompenpad gelopen. Op de site en de app staat 12 km (en dat klopt), op het bord staat 9 km en op de paaltjes weer 8 km. Er valt dus wat te kiezen zo lijkt het. Het pad zelf viel wat tegen. Toch wel veel langs de weg gelopen. Afijn, ook deze kan weer van het lijstje!

 52. Maandag Het Beek en Bult pad gelopen . Fantastische wandeling. Zover de fraaiste in 1,5 jaar ! . Al veel gewandeld door de Bijbelbelt daar , dus had mijn twijfels, allemaal wel erg braaf daar. Maar Wekerom is een oase !. Spontaan mensen gesproken, allemaal uiterst vriendelijk en inderdaad veel achterlangs op privé terrein , moet je maar willen . Geen probleem dus voor de Wekerommmers . Ook stukken langs beek in het dorp, ook weer achter de tuinen langs .
  Wat een gastvrijheid . Ook opvallend de veel echt moderne nieuwbouw in het buitengebied , niet die kitscherige retro boerderijtjes, en viel op , veel economische activiteiten, nijvere mensen daar. Van enig sociale ellende geen spoor .
  Deze mensen hebben het met ze allen goed voor elkaar ,hulde ! . En dit uit de pen van een echte atheïst.
  Maak deze wandeling !

 53. Het bos van Schlimmer aan de Wekeromse Buurtweg en achter Berkenrhode is afgesloten voor het klompenpad.
  Alle bordjes en palen zijn verwijderd en een deel is rustgebied geworden, daar mag helemaal niet meer gewandeld worden. Jammer, maar de eigenaar wil niet meer meewerken aan het klompenpad.
  De bedoeling is nu dat er een kortere en een langere route komen.
  De kortere; is komend vanaf de Papiermolenweg rechtsaf de Roekelseweg op en dan door tot de kruising met de Wekeromse Buurtweg en daar linksaf . In de scherpe bocht bij huisnummer 20 kunt u de route weer oppakken.
  Komt u vanaf de belt/Wekeromse Buurtweg dan vanaf de scherpe bocht bij huisnummer 20 doorlopen tot aan de Roekelseweg, dan rechtsaf en doorlopen tot aan de Papiermolenweg en daar weer linksaf. Daar kunt u de route weer oppakken.
  De langere is; komend vanaf de Papiermolenweg linksaf en dan naar Berkenrhode en daar de route verlengen volgen totdat u weer bij de belt uitkomt en daar kunt u de route weer oppakken.
  Komt u vanaf de belt dan op het parallelle fietspad aan de Edeseweg naar rechts tot aan de Immenweg en dan naar links de bordjes route verlengen volgen tot over Berkenrhode en aan het eind rechtsaf de Roekelseweg op en daar kunt u de bordjes weer volgen.
  Het is wel een eind om, maar we hebben daar verder geen andere mogelijkheden.
  In het veld moet nog wat worden aangepast
  Ronald Bloem
  Vrijwilliger Beek en Bultpad

 54. ROUTE WIJZIGING
  Beste wandelaars,

  Op 5 en 6 februari 2021 wordt de route gewijzigd. Het zuidelijke stuk van de hoofdroute door het bos tussen de Roekelseweg en de Edeseweg komt te vervallen. De routeverlenger wordt het zuidelijke deel van de hoofroute. De kaarten op de website en in de app komen tijdelijk niet overeen met de bewegwijzering in het veld, die worden na het weekend aangepast. Volg de bewegwijzering in het veld/of de routeverlenger via de app en kaart.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 55. Vandaag het Valkschepad gecombineerd met het Beek- en Bultpad met de klok mee gelopen (iets meer dan 26 km). Wat heb ik genoten van deze contrasten. Zoveel afwisseling heb ik nog niet gehad. Door oerbossen, over mul zand op het “Wekeromse zand”, prachtige paden, bij boeren over het erf achter de schuur weer verder door het weiland en dan weer langs de dorpsgrens. Dit hoort bij één van mijn mooiste wandelingen! Echt een aanrader. Bedankt vrijwilligers voor het aan elkaar breien van dit moois.

 56. 25 januari 2021
  vandaag dit pad gelopen, we voelden ons meer dan welkom in Wekerom vanwege de hekjes met welkom en tot ziens!
  We vonden dit een mooi pad, goed te lopen en leuk overal tussendoor. Wij zijn wél langs het hek gelopen en hebben genoten van het uitzicht over de iets bevroren velden. De route hebben we na de “berg” nog wat verlengd door over een paar mooie stukken in het Wekeromse veld te lopen. Afwisseling genoeg in deze omgeving, bedankt alle makers en grondeigenaren.

 57. Hoewel fris over de weilanden en lekker beschut in de bosrijke delen hebben we genoten van deze wandeling. Een dikke, vette 8. Zeer afwisselend. En dan varkens zien die lekker vrij, knorrend in de modder, rond hobbelen. Een plaatje. Ook bijzonder om die hoogte verschillen in Nederland te zien. De meeste route aanduidingen hadden zelfs een lief klein geel klompje. Detail maar leuk.

 58. Ik heb deze route gister gelopen. Ik was in de veronderstelling dat ik de routeverlenger liep maar daar ging toch iets mis. Ik heb denk ik toch een bordje gemist. Ik vond de route goed te doen al was het hier en daar drassig. Wat ik jammer vond was het lange pad langs het hek, waardoor je een heel mooi stuk mist. Jammer dat de route niet meer over het Wekeromse zand gaat. Ik heb daar een extra ommetje van gemaakt.
  Het bos achter het chaletpark was prachtig….. Ik heb wel erg genoten van de route.

 59. Vandaag deze route gelopen. Op de boerenpaadjes was het behoorlijk drassig, maar met goede schoenen goed te doen. Jammer dat ik de berichten over het Wekeromse zand niet eerder gelezen had. Dan was ik veel liever daardoorheen gelopen in plaats van de zandweg. Nu ga ik de route nog maar een keer lopen?.

 60. Vandaag de standaardroute gelopen. Genoten ! Druk bij het Wekeromse zand en blij dat ik daar langs liep. Het steile stukje met het middenpunt van Nederland en het uitkijkpunt vond ik een prachtige verrassing. Mis dat niet ! Ook genoten van het bankje tussen de weilanden en de klompenpaadjes langs de beken in het dorp zelf. Een mooie, rustige en afwisselende route door bossen en weilanden. Parkeren bij het dorpsplein ging ook goed. Vrijwilligers en landeigenaren bedankt ! Ik kom graag nog een keer.

 61. Vandaag deze route gelopen. De tip in dit gastenboek gevolgd. Bij de parkeerplaats bij het Wekeromse zand niet het lange pad langs hek gevolgd, maar een pad in het natuurgebied. Veel mooier!! Prachtig op-en-neer hoog gelegen pad over de stuwwal. Via de app kun je deze alternatieve route prima volgen. Via het draaihek bij de Vijfsprongweg kom je weer op de route. Waarom loopt het klompenpad hier niet standaard langs?

 62. Ik zie veel reacties over de afstand van dit prachtige pad. Maar wat voor ons het meest bijzondere was dat we bij de wekeromse beek nota bene in wekerom zeld (tussen een verzorgingstehuis en een school) een ijsvogel zagen. Die voor ons uitsteeds van tak naar tak vloog. Prachtig. Verder een mooie en afwisselende route.

 63. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op de opmerkingen over de lengte van het Beek- en Bultpad. De juiste huidige lengte van de hoofdroute is 9,8km, afgerond 10km. In 2019 is er een routewijziging geweest, waardoor de afstand afwijkt van de lengte die vermeld staat op het startpaneel. In het verleden werden de afstanden van de paden op de routebordjes vermeld, maar dat wordt tegenwoordig ook niet meer gedaan, omdat bij routewijzigingen de lengte kan veranderen. Vanwege de kosten van de bordjes, worden oude bordjes met lengtevermelding niet vervangen en ook het startpaneel wordt vaak bij relatief kleine routewijzigingen niet vervangen. Dit verklaart waarom er soms een andere lengte op de routebordjes of het startpaneel staat dan dat die in werkelijkheid is. De folders worden bij herdruk of bij grotere routewijzigingen aangepast aan de meest actuele situatie, maar er kunnen dan nog wel oude folders in omloop of iemands bezit zijn, waardoor de informatie daarin afwijkt

  Op de website en in de app staan altijd de actuele lengtes vermeld. Wij raden dan ook altijd aan om deze te raadplegen. Hier vind u ook altijd de huidige route en eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld vermelding van boswerkzaamheden) als dat van toepassing is.

  De vrijwilligers gaan de bewegwijzering op Park Berkenrhode nogmaals controleren. Er gaat zowel een stuk van de hoofdroute als van de routeverlenger over dit terrein. Raadpleeg eventueel van te voren de kaart of de app om te zien hoe beide stukken lopen.

  Hopelijk is het zo duidelijk.
  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 64. Gisteren dit mooie klompenpad gelopen.
  Ook wij waren verbaasd over de verschillende afstandsvermeldingen.
  Gelet op de tijd houden we het op 10 km.

  Ook wij moesten even zoeken bij het bungalowparkje maar mbv de app waren we er zo uit.

  Leuke wandeling met als beloning een prachtig vergezicht vanaf een uitkijktoren op een hoge bult.
  Geen spijt van.

 65. onlangs het beek- en bultpad gelopen vanuit wekerom.
  de samenstellers van het pad hadden 2 verrassingen voor ons in petto:
  op de website is het pad 10km lang
  het startbord in wekerom geeft aan 9 km
  de bordjes langs de route geven aan 8 km lang
  ja, wat nou?

  andere verrassing op de grens van veld en (omheinde) bos hing een bordje aan het hek: klompenpadders doorlopen;
  iets verder was een huisjespark waar wij naar binnen konden; hier stonden zowel bordjes “routeverlenger” als de gewone routebordjes; zeer verwarrend
  gelukkig was de receptie van het park open en men gaf ons de raad om direct achter dit gebouwtje rechtsaf te gaan en dan zouden we in het bos terecht komen en inderdaad.
  ZEER ONDUIDELIJK DUS!

 66. Wij hebben op 3 januari het Beek- en Bultpad gelopen incl routeverlenging. Mooie en verrassende punten, maar de routeverlenging vonden wij geen aanrader: grotendeels recht zandpad langs druk fietspad.
  Aangekomen bij het Wekeromse Zand vonden wij het pad langs dit gebied (langs hek!) erg saai. Wij kozen voor een eigen alternatief en vonden dit spectaculair mooi: bij parkeerplaats Wekeromse zand het gebied ingaan en kies pad evenwijdig aan het klompenpad, op ongeveer 100m afstand. Op parkeerplaats staat plattegrond waarop dit pad goed zichtbaar is. Dit ‘berg’pad loopt over prachtige stuifduinen met mooie uitzichtpunten. Je komt uit op het wildrooster bij Vijfsprongweg en pakt daar de route weer op,

 67. Op 3 januari dit verrassende klompen pad gelopen de korte versie. Wat een kadootje.
  In 1ste instantie wilden wij het valkschepad gaan lopen maar daar was het zo druk dat we een alternatief gezocht hebben. Afwisselende route door het mooie buitengebied van Wekerom. Markering probleemloos. Dank voor de inzet van de vrijwilligers!

 68. 27 december 2020 hebben we de lange route gewandeld. Een prima route maarrrrr we gingen nu niet over de bult en hebben de uitkijktoren gemist. Het rustige weer (de dag na storm Bella) maakte veel goed.

 69. Vandaag (25-11) deze tocht gelopen. Erg mooie en afwisselende route, vooral het gedeelte langs de beek is afwisselend en verrassend. Ook het stuk door het Roekelse bos is mooi. Aanrader!

 70. 22 november 2020
  Vandaag deze mooie route gelopen. Het was een afwisselende route. Prachtige paden langs weilanden, akkers en door het bos. Erg leuk met al die beken en bruggetjes en uitzichten over weilanden. Wij vonden de varkentjes aan het eind ook erg leuk. Prachtige route, vrijwilligers bedankt. Een goed onderhouden route.

 71. Gisteren 19 november dit pad gelopen. Een verrassend klompen pad met veel variaties.
  Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben we het droog gehouden.
  Zoals in eerdere reacties vermeld geven de bordjes met routeverlening een beetje verwarring. Maar gelukkig is er dan de app en weet je dat je goed zit.
  Vrijwilligers weer bedankt voor het uitzetten en onderhouden van dit mooie klompenpad

 72. Vandaag het mooie Beek en Bultpad gelopen. Prachtige wandeling.
  Strava gaf bij ons 11,8 km aan. Onze bedoeling was om 15 km te lopen. Waarschijnlijk hebben we iets niet goed gedaan?
  Bedankt vrijwilligers voor het onderhoud.

 73. Zaterdag 7 nov 2020 dit pad gelopen. Alles was heel duidelijk aangegeven. Er zaten mooie stukken in maar jammer van toch wel het vele asfalt. Wij vonden dit toch geen pad wat we nogmaals zouden lopen.

 74. Wij hebben de route van 10 km gelopen. Werkelijk een prachtige route. Beginnend langs de beek daarna door een bos met heerlijke kronkelpaadjes, prachtige vliegendennen en enorm veel paddenstoelen, klimmend en dalend over de Wekeromseberg en via zandpaden en weilanden weer terug naar Wekerom. Onze teller gaf 11 km aan. Wij hebben met volle teugen van dit mooie pad genoten. Een aanrader.

 75. De route is goed aangegeven. Echter grotendeels over asfalt, itt wat de beschrijving belooft. Het pad door de maïsvelden vonden wij het hoogtepunt vd route. Helemaal met de schattige varkentjes aan het eind. De bult hebben we niet gezien … waar ging het mis?
  Voor mij niet het mooiste klompenpad dat ik tot nu toe gelopen heb.

 76. Een mooie route die romantisch begon en eindigde door de beek. In aangename afwisseling van boerenland en natuur liepen we op een warme zondag door het midden van het land. De route was goed aangegeven.

 77. Gisteren heb ik dit klompenpad hardgelopen. Ik ben gestart bij de Bult, parkeerplaats Wekeromse Zand. Een mooie route. Onderweg in Wekerom bij de Valksebeek nog gesproken met één van de bedenkers van de route die zijn hond aan het uitlaten was. Een gevarieerde route en aan het eind had ik de mooie klim maar de top van de Bult. Ik geef deze route een 8,5.

 78. video: https://youtu.be/-vFoJKPL7mM
  Ik liep de lange route, helaas veel asfalt en daarna een lange brede bosweg. Je komt via de gewone route niet over het Wekeronse Zand! Goed dat te weten denk ik. Het uitzicht op de bult was beperkt door hoge begroeiing.

 79. Sinds april van dit jaar hoort bij ieder klompenpad een sfeerverslag, mijn sfeerverslag van de dag. Dit is te vinden via de navolgende link; https://bit.ly/2YkXRmF
  Op Instagram met de accountnaam titiissprakeloos zijn ook nog kiekjes te vinden van dit en andere klompenpaden.

  Wij hebben het een fijne wandeling gevonden, afwisseling in de buitengebieden en zelfs in de bebouwde kom is er met creativiteit gewerkt om de wandeling te vervolmaken. Bedankt

 80. Vandaag deze prachtige route gelopen, was weer ongeveer 2 jaar geleden. Route staat prima aangegeven en ziet er verzorgd uit. Speciaal dat de route over een vakantiepark mag lopen en ook over een hoveniersbedrijf, laten we hier respectvol mee omgaan.
  Gebruik van de app is altijd handig.

 81. Weer een keer dit mooie pad gelopen, een compliment voor het onderhoud, een heel klein puntje bij de vijver in het begin van de wandeling staat een bordje routeverlenger, dat is verwarrend want het is de normale route. Wellicht hebben we voor het park Berkenrode een paaltje gemist want ook daar alleen een paaltje routeverlenger. Gelukkig was de vriendelijke receptioniste zo aardig om het uit te leggen. Vooral eind mei is deze wandeling een aanrader:alle rododendrons in bloei en frisse douche op de koop toe.

 82. Vandaag het klompenpad gelopen. Mooie route, alleen jammer dat er mensen zijn die hun rommel niet meenemen. Bij een van de picknicktafel s lag een achteloos achtergelaten bebloede doek met inlegkruisje in het gras. Bepaald niet fris !

 83. Weer een prachtig klompenpad met nauwelijks verharding, door prachtig landschap, een rododendron tuin, een vakantiepark, mooi bos en de klim de heuvel op met prachtig uitzicht. Zeker nu de nieuwe uitkijktoren er staat, totaal dus op 47 m boven NAP. Het is al vaker vermeld dat het Wekeromse zand niet in de route zit. Wij hebben dus zelf de route verlengd over het Wekeromse Zand, jammer dat die niet standaard in de route zit, via jullie app kan je prime zien waar je loopt en zelf de padjes zodat je terug kan navigeren naar de oorspronkelijke route iets verder op! Hij is toch maar 9, rondje er bij en je komt net boven de 11km, echt wel een aanrader!
  Pad is ook goed onderhouden en aangegeven, mijn complimenten!

 84. We lopen de Klompenpaden met ons 4 maanden oude zoontje. En die heeft natuurlijk af en toe een flesje melk nodig. Tijdens het geven van de fles liepen we de ontwikkelaar van het pad tegen het lijf. Hartstikke leuk om van hem wat details over het pad te krijgen. De route begon wat stroef met een buitje en de bordjes van de normale en de verlengde route die in onze ogen wat door elkaar heen stonden opgesteld. Hoogtepunten? Genoeg. Bijvoorbeeld de ontelbare hoeveelheid tuinen met in bloei staande rododendrons. Ongetwijfeld gekocht bij de kweker van de rododendrons over wiens terrein de route loopt. En de klim naar de voormalige vuilnisbelt – en tevens het middelpunt van Nederland, al claimen meer plaatsen dit punt – wordt beloond met een prachtig uitzicht.

 85. Wat een prachtig klompenpad is dit! Afwisselend met allerlei leuke paadjes en oversteekjes en door een bloeiende rododendron kwekerij. De bult vonden wij helemaal niet tegenvallen! De uitkijktoren is dan nog wel dicht, maar er valt nog genoeg van het uitzicht te genieten. De paden zijn uitzonderlijk goed onderhouden. Met dank aan vrijwilligers en eigenaren!
  Één aandachtspuntje: vrij snel na de start (halverwege de beek) staat een bordje linksaf, maar dat gaat naar de verlenging. Volgens ons moet je daar rechtdoor.
  Verder alle lof!

 86. mooie route!

  eerst door de weilanden, komen we uit bij een kwekerij. erg leuk.
  daarna naar de bult, wel perrongeluk ommetje gemaakt daar, maar verder was het leuk en een goede klim..
  zandgat pakt de route niet mee…. beetje raar maar kan je er zelf bijplakken als je wilt.

  toen door allemaal paadjes en gangetjes door Wekerom, echt heel leuk gemaakt.
  aanrader

  dank aan de vrijwilligers.

 87. Mijn verwachtingen waren te hoog gespannen. Ik heb de route verlenging genomen en tot aan het Wekeromse zand was het veel asfalt of een erg lange brede bosweg. Een volgende keer neem ik de verlenging niet. Heb zelf een rondje over het Wekeromse zand gelopen want dat wilde ik niet missen. Ook de bult valt ronduit tegen. De uitkijktoren is nog dicht en verder is de begroeiing zo hoog dat je geen enkel uitzicht hebt. Vanaf de bult is mijn tip om een stuk Goudsberg mee te pikken, op de app zie je genoeg paadjes. Je loopt anders weer een lange zandweg met aan de ene kant een hek en bos, aan de andere kant akkers.

  Wat mij betreft zijn de Klompenpaden in de buurt, het Valkschepad, het Meulunterenpad vele keren mooier.
  De video komt er aan.

 88. Ik dacht; “Laat ik ook eens een recensie schrijven want deze route is zó prachtig!”, zie ik dat Rob van Rijn al het gras al voor mijn voeten heeft weggemaaid…??? Superleuk verslag waar ik me van harte bij aansluit! Zeker in de top 3!
  Op Konings/Woningsdag deze prachtige route gelopen met ons gezin. De drukte viel erg mee, alhoewel we niet de enigen waren uiteraard, en wij hebben dus wel het extra zelfbedachte lusje door het Wekeromsezand genomen (na oversteken van de Vijfsprongweg niet de Hoeverweg op maar ongeveer rechtdoor het bos in en daar een beetje zw aanhouden en via het zand er bij het overstappunt/ Lichtenvoortseweg er weer uit)
  Twee weken geleden namelijk het Valksche pad gelopen dat het zand aan de westkant aandoet (ook al in onze top 3!) dus we wisten dat we deze fantastische zandverstuiving deze keer ook niet wilden missen.

  Het valt me op dat de Klompenpaden die we de laatste tijd lopen, nieuwer? toeval of niet?, een steeds groter percentage onverhard bevatten; heerlijk!

  Alle vrijwilligers en (nieuwe) boeren die ons over hun land laten lopen en ervan laten genieten heel erg bedankt!!

 89. Beginnend in Wekerom hebben we de 8 (of 9??) km route gelopen met de klok mee. Wat is dit een mooie route! Hij komt bij ons in de absolute top te staan, naast het Huinerpad. Een leuke verassing was een kwekerij van voornamelijk Rhododendrons waar we ons vrij plotseling op bevonden. Erg leuk. Aan de zuidkant van de route een erg leuk bospad. Het uitzicht vanaf de Bult geeft zowaar een Eifel-ig gevoel. Wél een beetje gek dat het Wekeromse Zand niet in de route is opgenomen, alhoewel op dit moment maar beter ook. We dachten het Zand zélf in de route op te nemen, maar het bleek érg druk. We hebben er maar van af gezien. De officiële route die er een stuk langs loopt was best rustig. Aan de Noordkant echt érg mooie lange graspaden dwars tussen weide- en akkervelden. En zelfs weer terug in Wekerom werden we verrast door een opeenvolging van kleine sluipdoorpaadjes dwars door het plaatsje heen, tot vlak bij de auto bij het Dorpsplein. Meesterlijk. Een aanrader. Dank aan de vrijwilligers.

 90. Onze eerste route, wat geweldig leuk!
  Goed aangegeven, complimenten vd vrijwilligers!

 91. Gisteren heb ik Het Beek-en Bultpad gelopen en ik vond het een prachtig pad. Helaas werd ik toch enigszins teleurgesteld. De bijgaande foto op de website met de prachtige zandverstuiving hoort helaas niet bij dit pad. Ik had deze wandeling juist uitgekozen met de verwachting door dat mooie zandlandschap te kunnen lopen. De tocht over de Bult was geweldig, de toren was weer dicht. En als je de afslag neemt naar Berkenrhode weet je even niet hoe het verder moet. Doordat ik aan de achterkant van een paal keek, begreep ik dat ik rechtsaf moest. Dat bordje was dus opgehangen voor degenen die de route in tegengestelde richting lopen.
  Overigens mijn complimenten voor dit geweldige pad!
  En hopelijk komt er een andere foto en een bordje in de goede richting.

 92. Beste Hans Soesbergen,

  Bedankt voor het doorgeven. Inmiddels staan er weer .pdf bestanden.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 93. Zondag deze route gelopen (8 km). Erg mooie route, heel afwisselend. Wij vonden het goed aangegeven, hebben de app bijna niet nodig gehad. Vrijwilligers, bedankt!

 94. Vandaag liepen we dit erg mooie en afwisselende pad. NB : wij liepen de normale route (8 / 9 km). We liepen door bos, door een kwekerij en langs water en weiland. Soms was er een stukje verharde weg. Verrassend was een stukje door een vakantiepark. Veel schapen, soms koeien, het was trouwens prachtig weer. Deze route is zeer de moeite waard en nu goed te lopen zonder de app (app gebruiken mijn vriendin en ik vaak).
  Ik heb al aardig wat Klompenpaden gelopen, dit is een topper. Helaas gaat het deel “bospad” verdwijnen, juist een mooi deel.

 95. Het kaartje is niet als pdf te downloaden.
  Er wordt via de pdf-link een jpg kaartje getoond met een veel lagere resolutie.
  Gaarne aanpassen, svp
  groet, Hans

 96. Beste wandelaars,

  Tijdens het Paasweekend werden voor het Beek- en Bultpad de verkeerdere (oude) routekaarten weergegeven in de app en op de site. Inmiddels staan de juiste routekaarten met de huidige route weergegeven. Excuses voor de verwarring.

  Nog veel wandelplezier op de Klompempaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 97. Beste wandelaars
  De uitkijktoren op de bult is wel open
  W meijer
  Vrijwilliger klompenpad

 98. Beste wandelaars

  De vrijwilligers zijn de afgelopen week druk bezig geweest om alle bordjes weer goed te hangen en waar nodig nieuwe geplaatst. De route is nu vanaf twee kanten goed te belopen en ook op park Berkenrhode staan overal bordjes in twee richtingen. Meer kunnen we er echt niet plaatsen. Wel zie ik dat het hierbij behorende kaartje nog niet helemaal is bijgewerkt. De route bij Roekelseweg 34 is vervallen en loopt nu over park Berkenrhode. Zal dat nog eens aankaarten.
  De bult is weer open, de afsluiting is ook buiten ons om gegaan, vandaar dat we geen omleiding hebben aangegeven. De uitkijktoren is nog niet open.
  Kortom in het veld zou het nu echt goed moeten zijn, alleen de kaart moet nog wat aangepast worden.

  Ronald Bloem
  vrijwilliger klompenpad

 99. Helaas slecht aangegeven. De afslag richting camping Berkenrode staat niet op de App en op de camping ontbreekt het aan bordjes, waardoor je bijna wel richting de verlenger moet gaan. Deze route moet echt nodig bijgewerkt, we zijn echt verdwaald: app klopt niet en bordjes ontbreken.

 100. Prachtige route net veel kleine paadjes!
  De kaart in de app behoeft wel een update. De route voert nu dwars door kwekerij De Valouwe, terwijl de bordjes er netjes omheen leiden. De route langs het bos vanaf de Roekelseweg is niet meer mogelijk tgv een nieuwe eigenaar van de woning aldaar. De route voert nu over het terrein van camping Berkenrhode.
  En De Bult bij Wekerom is weer open!

 101. Beste mevrouw Anita Schras en andere wandelaars,

  Ik reageer op het bericht over de afgesloten deel (de bult) bij het Klompenpad Beek- en Bultpad.
  In eerste instantie zou deze afsluiting maar kort van duur zijn en hadden we gekozen om alleen op de website een kort bericht hierover te zetten.
  Inmiddels blijkt dat de afsluiting langer gaat duren en zijn er op de website en in de app, een hierop aangepaste kaart en een bericht hierover geplaatst.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 102. Vandaag dit pad uitgezocht omdat ik 15 km wilden gaan lopen. Toen ik bij het verlenging punt kwam was het hek met een ketting gesloten en hing er een briefje bij dat we hier niet in konden. Het betekende dat ik de gewone route van 8 km moest gaan lopen. Op de app die ik altijd volg stond hierover niets vermeld. Ik heb hem met de klok mee gevolgd.
  Verder prachtige route!

 103. 4 april dit pad gelopen: slecht bewegwijzerd, vooral bij bungalowpark!
  Geen uitzicht gehad op de heuvel, was verboden toegang en bordje dat vermelde : loop er maar omheen, zoek maar uit welke kant!! Hebben zelfs een keer gehad bordje dat dwars over het omgeploegde akkerland wees!
  Misschien idee om het pad eens GOED na te lopen!

 104. Vandaag dit klompenpad gelopen. Mooie route, wel even klimmen tegen de berg op, maar dan heb je wel een prachtig uitzicht. Naar ons idee was de bewegwijzering goed. We hebben alle bordjes goed kunnen vinden. (misschien ligt het er aan welke kant je op loopt ??) Heerlijk tussen de weilanden, de bossen en langs boerderijen.

  Dit was ons eerste klompenpad, maar er zullen er zeker nog vele volgen.

 105. Beste Adrie en Tineke en andere wandelaars,

  Bedankt voor jullie bericht over de routebewegwijzering van het Klompenpad Beek- en Bultpad. De vrijwilligers die dit pad onderhouden, zullen de komende tijd de route nogmaals doornemen en daar waar nodig verduidelijken.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 106. Leuk wandelpad. De bewegwijzering zou wat ons betreft wat duidelijker kunnen zijn.

 107. Beste Mensen,
  als ervaren klompenpadwandelaar had ik samen met mijn vriendin zin in het Beek en Bultpad.
  Maar het plezier was snel verdwenen. Dit vanwege de slechte bewegwijzering. Aan het begin word je geconfronteerd met “route verlengeN” onduidelijk hoe en waar. De echte verlengeR is vervolgens niet te vinden. Ook een puzzeltocht op en rond de rodondendronkwekerij. En zeer weinig bordjes. En een aantal bordjes slecht te vinden. Ook het achteromkijken werkt op veel plekken niet. Blijkbaar is deze route niet in 2 richtingen te volgen.
  Dankzij onze meegenomen print van de route kwamen we er wel uit. Maar we hadden geen voldaan gevoel.
  Jammer. Vooral omdat het zo’n mooie omgeving is. Dus graag deze route eens goed nalopen met iemand die de route niet kent. Dan komen de knelpunten goed voor de dag. Wieweet gaan wij het dan weer proberen.
  vr. groet Marlies Vliek

 108. Wij hebben dit pad op 4 december gelopen en vonden het een leuke wandeling, een echt klompenpad.
  Het was een beetje fris en mistig wat het extra mooi maakte.
  Ook wij hebben de app nodig gehad en konden niet de verlengde route lopen omdat er ergens een afsluiting was.
  Maar al met al een lekkere wandeling !

 109. Vandaag 27 oktober het klompenpad gelopen, en er erg van genoten. Met mooie landweggetjes Wekerom uit, over een rhododendron-kwekerij, en dan het bos in (waar momenteel veel boswerkzaamheden worden verricht) om uit te komen bij de voormalige vuilnisbelt. Met een verrekijker kijk je verrassend ver weg. De kerktorens van Barneveld en Nijkerk zijn te zien, evenals de rij windmolens tegenover Bunschoten-Spakenburg. Daarna langs het Wekeromse zand en via leuke paadjes dwars door weilanden terug naar het beginpunt. Goede bewegwijzering, afwisselend: een echt klompenpad.

 110. Vandaag 27 oktober het klompenpad gelopen, en er erg van genoten. Met mooie landweggetjes Wekerom uit, over een rhododendron-kwekerij, en dan het bos in (waar momenteel veel boswerkzaamheden worden verricht) om uitkomen bij de voormalige vuilnisbelt. Met een verrekijker kijk je verrassend ver weg. De kerktorens van Barneveld en Nijkerk zijn te zien, evenals de rij windmolens tegenover Bunschoten-Spakenburg. Daarna langs het Wekeromse zand en via leuke paadjes dwars door weilanden terug naar het beginpunt. Goede bewegwijzering, afwisselend: een echt klompenpad.

 111. Beste SRG en andere wandelaars,

  Bij het Beek- en Bultpad ligt ter hoogte van de Edeseweg/Hondslogweg/Hoeverweg een voormalige vuilnisbelt. Deze bult is afgedekt met een deklaag en is toegankelijk voor recreanten. Hierdoor is het ook mogelijk om de route van het Klompenpad over de bult te laten gaan. In maart 2018 bleek dat de deklaag hersteld moest worden, en daarom is de bult tijdelijk afgesloten geweest, waardoor ook het Klompenpad een tijdelijke routewijziging kreeg.

  De gemeente heeft inmiddels herstelwerkzaamheden laten uitvoeren aan de deklaag, waarbij zwakke plekken werden hersteld en de gehele deklaag werd verdikt. Na afronding heeft de gemeente de route over de bult weer vrijgegeven.

  Met vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 112. maandag 2 sept. hebben we genoten van deze mooie route, heel afwisselend, leuke smalle paadjes, bospaden, dwars door een kwekerij en goed onderhouden graspaadjes, alsof je over een zachte groene loper loopt. Complimenten voor het onderhoud!!

 113. Vandaag met mooi weer dit afwisselende pad gelopen. Veel leuke smalle paden en weinig asfalt. Tegen de klok in gelopen zodat het Grand Cafe de Berkenrhode niet aan het begin maar bijna aan het eind zit. Verder is er op zondag geen horecagelegenheid open langs de route. Tegen de klok in lopen maakt wel dat je wat meer moet zoeken naar de juiste route. De aanduidingen zij hier niet echt op gericht, gelukkig hebben we de app. Door de route wijziging wel een paar kilometer om gelopen. Al met al een mooi pad, zeer goed onderhouden paden, netjes gemaaid en leuke bruggetjes. Complimenten!

 114. Beste Louise Spaargaren en andere wandelaars,

  Zoals al eerder vermeld zijn de vrijwilligers die het Beek- en Bultpad onderhouden en controleren, momenteel druk bezig met de bewegwijzering i.v.m. de routewijzigingen. Vandaar ook de opmerking bij bijzonderheden op onze website en in de app hierover.

  Betreft de routeverlenger; er is in 2018 een herdruk van de folders geweest, waar de routeverlenger in is opgenomen. Waarschijnlijk heeft u nu dus een oude versie waar deze nog niet in staat.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 115. Een hele mooie route, voornamelijk op onverharde paden. Als je de route tegen de klok in loopt, is het minder goed gemarkeerd dan met de klok mee, dus zorg dat je de kaart bij je hebt, of gebruik de app. Ook door de veranderingen was ik een paar keer (bijna) fout gelopen. De route verlenging staat overigens niet op de kaart in het foldertje.

 116. Beste Thea en andere wandelaars,

  De route van het Beek- en Bultpad is kortgeleden wat gewijzigd. Ter hoogte van de Roekelseweg 34 heeft een route wijziging plaatsgevonden, waardoor dat stuk nu is afgesloten en de route inderdaad via de weg naar de Berkenrhode loopt. Er was hier helaas geen andere mogelijkheid om de route te verleggen.

  Ook de bult is door de gemeente Ede weer opengesteld, waardoor hier de route weer over de bult kan gaan. Binnenkort zal ter hoogte van de Roekelseweg 17 ook nog een kleine wijziging plaatsvinden.
  De vrijwilligersgroep is momenteel bezig om alles goed te bewegwijzeren en in kaart te brengen.

  Zodra alles gereed is, zullen ook de kaart op de website en de app worden aangepast. Tot die tijd is ons advies om ter hoogte van de Roekelseweg en de Bult de route aanwijzingen ter plekke te volgen.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 117. Er is weer wat veranderd:

  1. Het pad over het weiland nabij Roekelseweg nummer 34 bleek vanmiddag afgesloten te zijn, zowel aan de weg als bij het hekje in het bos. Na de rododendron kwekerij wil men dat je de Roekelseweg blijft volgen en zodat je dan via de hoofdingang van park Berkenrode door het park heen het bos kunt bereiken.
  Jammer, want zo’n lang stuk over de Roekelseweg lopen lijkt me niet prettig en niet zonder risico.

  2. Volgens mij mag men weer over de Bult wandelen om van het uitzicht te genieten.(Ik woon in Wekerom en wandel daar regelmatig in het bos.)

 118. Gisteren de verkorte route vanaf de Hartenberg gelopen, het was een hele mooie route.
  Veel bordjes staan op een onduidelijk plek, gelukkig had ik de app, anders waren we zeker vaak fout gelopen.

 119. Vandaag hebben we dit pad voor de 2e keer gelopen. Vorige keer in de winter 2018, nu dus in de zomer. Het was prachtig en bedankt aan de vrijwilligers die het prima onderhouden!
  We liepen het pad tegen de klok in (de 9 km) en vonden de bewegwijzering niet overal duidelijk. Maar met de app kwamen we er prima uit.

 120. Heb op 13 Mei dit klompenpad gelopen, met mooi weer. De paden waren prima gemaaid, bordjes goed zichtbaar, wel blijven opletten natuurlijk, Alleen bij de voorheen stortplaats, met uitzichtpunt heb ik een bordje gemist ( na de oversteek Edeseweg ) of niet gezien, ben dus rechtsom de bult gelopen, ook wel mooi uitzicht, maar toch. Ik vond het al met al een prima klompenpad en hulde aan de mensen die dit zo onderhouden ( Ook leuke doorkomst via een Rododendron kweker, ze stonden grotendeels allemaal mooi in bloei )

 121. Mooie wandeling. Het overstappunt naar klompenpad Valkschepad is niet duidelijk. Sterker is niet te vinden. Er zouden grijze bordjes moeten zijn die de overstaproute markeren. Niet kunnen vinden…… De overstap zou moeten beginnen bij de parkeerplaats bij het Wekeromse zand. Hier moet je dus van de zandweg af het parkeerterrein op en dan wandelknooppunten 44 en 45 volgen, dan kom je uit op het Valkschepad (blauwe klompenmarkeringen).

 122. Beste Saskia,
  Hartelijk dank voor de snelle check en reactie! Volgende keer zullen we “brutaler” zijn en het hek van het slot halen… we namen gisteren aan dat het slot er welbewust was opgehangen om wandelaars te weren.
  Groetjes, Thijs

 123. Beste Thijs en andere wandelaars,

  De route is hier inderdaad een stukje verlegd. De coördinator van de vrijwilligersgroep die dit pad onderhoudt en controleert, is ter plekke gaan kijken en meldt dat de hekken van de huidige route gewoon open zijn. Als je vlakbij nummer 2 op de route vanaf het weiland naar de bosrand gaat en dan naar rechts gaat, staat daar een hek. Maar die kan je open maken (en dicht doen) om doorheen te gaan.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 124. We hebben zojuist geprobeerd het Beek en Bultpad te lopen maar zijn gestrand op de Roekelseweg ter hoogte van waar op de kaart een “2” staat. Voorheen liep het pad langs “Le Massage”, maar is nu zo’n 100 meter verlegd en je wordt langs een weiland geleid. Eind weiland kun je niet verder, ondanks de bewegwijzering. Er staan overal hekken die op slot zijn, je kunt het bos niet meer in. We zijn dus maar retour gegaan helaas.

 125. Gisteren dit pad gelopen met mijn zoon en ik kan beamen het een prachtig pad is. We zijn gestart in Wekerom en linksom gelopen. De bewegwijzering is weer top. Waarschijnlijk onlangs aangepast. We zijn het eens met Gerard en Fia over zaken die niet kloppen. Je kan ook even een mail sturen naar de organisatie als er zaken zijn die niet kloppen. Doe ik ook en ik krijg doorgaans reactie dat het wordt aangepast. Je moet er wel de vrijwilligers voor hebben om de routes na te lopen en onvolkomenheden aan te passen. Dus de organisatie een beetje helpen kan geen kwaad. We genoten met volle teugen van deze wandeling in een zonnig voorjaarsdag. We kijken al weer uit naar de volgende tocht.

 126. De beken en de bulten waren mooi. Zeer afwisselend allemaal. We zijn rechtsom gelopen en gestart vanaf de parkeerplaats aan het Wekeromse zand. Vanaf daar ga je langdurig langs de bosrand naar het noorden. Mooier is om vanaf de parkeerplaats het Wekeromse zand in te steken, de rode route naar het westen te volgen en uiteindelijk naar het noorden er weer uit te draaien waar je het klompenpad weer een keer oppakt. Dan is de afwisseling echt compleet.
  Op de terugweg is het fietspad over de Edese weg echt saai en moet je wel kunnen afsteken door de oude heuvels. Dat valt allemaal prima te doen op de kaart of via de app.
  v.w.b. de routebordjes, ja, die zijn af en toe wat in vergane staat en regelmatig net na de kruising ipv ervoor. Maar met een beetje vooruit kijken gaat dat best goed. (we hebben wel de route verlenger gemist en zijn voor de afstand maar om het Wekeromse zand heen gelopen en midden door terug).
  Dus zeker een aanrader!

 127. mooi pad. bewegwijzering goed als je eenmaal weet hoe de uitzetter werkt. Ik wordt soms moe van mensen die over alle puntjes kritiek hebben. Een klompenpad kan nooit voor de 100% voldoen aan de verwachtingen. Probeer te genieten van al het moois dat je tegenkomt. En vergeet de zaken die jij persoonlijk niet zo interessant vindt. Dan geniet je veel meer van de wandeling. Mijn vrouw en ik zijn 68 en 71 en hebben nu ons 80ste klompenpad gelopenen we genieten volop van elke wandeling en we gaan voor de volle 111 stuks die er nu zijn.
  Vrijwilligers: Bedankt, bedankt, bedankt en ga zo door, ook met de andere wandelingen die nog in de pijplijn zitten.

 128. Vandaag Beek en Bultpad gelopen (9km). Mooie afwisselende route. Maar route markering is ronduit slecht. Linksom zijn de meeste bordjes verdwenen en die er staan zijn zonder pijlen. Rechtsom zit er ook geen consistentie in. Vaak meters van het kruispunt of T splitsing, zodat je gauw misloopt of moet zoeken. Regelmatig staat bijv rechtdoor aangegeven terwijl je feitelijk dan bijv linksaf moet. Ontbrekende bordjes. Advies: niet linksom lopen en rechtsom alleen met de app, anders is het niet te doen. Niettemin wel een mooie route.

 129. Omdat De Bult vervuild water lekt is de voormalige vuilnisbelt sinds vandaag afgesloten, en daarmee het klompenpad. Een gewaarschuwd wandelaar telt voor twee.

 130. Vandaag hele dag rondom Wekerom gelopen. Hoofdroute is prachtig, met flinke bult (vroegere vuilnisbelt). Slechts 20% is asfalt. Typisch bij dit pad is het begin en het einde. In “centrum” Wekerom geen asfalt maar paadjes.
  De verlenging had ik nog niet eerder ontdekt. Die is ook niet zo fraai. Eerst mooi stukje bos, dan door Park Berkenrhode, (klinkers) met hele mooie huisjes. Enkele kavels te koop. Heeft de commercie het hier gewonnen van de schoonheid van de klompenpaden? Dan verder weer asfalt, totaal 1200 meter, deels parallel aan provinciale weg. Aan de overkant is het Eeskoterpad. Dan 2 km brede zandweg met asfalt fietspad, rechttoe rechtaan. Weinig variatie. Van de verlenging is 40% verplicht asfalt. De grote bult laat je dan ook rechts liggen (klok mee).
  Mijn advies: ga de hoofdroute lopen en daarna het Valkschepad. De overstaproute (zuidelijk) is niet gemarkeerd. Je kunt ook middenin naar het Valkschepad lopen, maar dan wel door mul stuifzand (ook starten bij punt 5 plattegrondje). Aan de noordkant bij Valksche Engweg (naar Hent uut zand) liggen de twee paden maar ongeveer 500 meter uit elkaar. Al deze overlooproutes zijn niet gemarkeerd. Als 21 tot 25 km te lang is kun je ook met de auto naar het startpunt Valkschepad (’t Schuurtje) gaan, is maar een stukje, dan ongeveer 20 km samen.
  Het Valkschepad vind ik nog net iets mooier dan dit pad (hoofdroute). De bewegwijzering is soms niet optimaal.
  Maar ik heb weer genoten, al viel het weer wat tegen, fris windje. Iedereen maar weer bedankt.

 131. In tegenstelling tot de vorige schrijvers was ik enigszins teleurgesteld. De foto’s suggereren namelijk dat je met dit klompenpad ook over het Wekeromse Zand gaat. Dat is helaas niet zo. Dus zelf maar het rondje Zand gelopen. Ook de bewegwijzering vind ik minder logisch c.q. goed zichtbaar in de route; met name de routeverlenger moet je goed in de gaten houden! De totale afstand van 15 kilometer inclusief routeverlenger is tenslotte wat overschat volgens mij; dat is echt korter. Lopen met de app is dus een aanrader en: het Valkschepad loopt wél over het Wekeromse Zand. Daar kijk ik naar uit!

 132. Prachtig afwisselend pad met leuke smalle tussendoortjes. Ook vandaag was het goed begaanbaar. Genoten!

 133. Een klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Vooral onverhard en als het dan verhard is, dan langs een landelijk weggetje. Top! Het stukje bos is erg mooi, zodra we weer wat meer in conditie zijn lopen we dit pad nog een keer maar dan met de verlenging die nog verder door het bos gaat. Ook de paadjes in de bebouwde kom van Wekerom zijn leuk. Geen trottoir langs de weg maar achterlangspaadjes waar je zelf niet van zou bedenken dat het de bedoeling is dat je daar loopt.
  Kortom, een aanrader.

 134. Het gedeelte in het bos was werkelijk prachtig, daar hadden we nog wel wat langer willen rondlopen. Alle vrijwilligers hartelijk bedankt!!!

 135. Mooi pad: heel afwisselend, weinig verharding en inderdaad veel bankjes! Paden goed begaanbaar ondanks dat het veel geregend had de week er voor en de bewegwijzering was prima. Dank aan de vrijwilligers!

 136. Wij hebben al veel Klompenpaden gelopen en ook dit pad is weer prachtig, Juist heel weinig verharde wegen in vergelijking met andere paden en echt heel veel bankjes. Een nadeel is dat er geen horeca is om even een kopje koffie te drinken, daarvoor hebben wij uit moeten wijken naar Otterloo.
  Ps. we hebben ook nog een schaap het leven mogen redden. In de wei vlak na het begin van dit pad lag dit schaap op haar rug in de wei, we hebben haar weer op de poten gezet. Eigenlijk onze top van de dag.

 137. Sinds vele jaren lopen wij enkele keren per jaar het B&B-pad. Ondanks een stuk asfalt altijd weer een mooi en afwisselend wandelpad met (gelukkig) voldoende banken voor de picknick. Afgelopen zondag liepen wij de route rechtsom (startpunt parkeerplaats Hoeverweg) met prima weer. Vreemd was dat wij op het smalle paadje langs de Valkse Beek door een snel rijdende scooter ingehaald werden. Ik neem niet aan dat dat geoorloofd is.
  Het smalle paadje achter het sportterrein is momenteel wat moeilijk begaanbaar, maar verder hebben wij genoten van de wandeling. Dank aan beheerder en alle vrijwilligers!

 138. Op 5-6-17 deze route tegen de klok in gelopen. Fraaie route met inderdaad soms wat veel prikkeldraad dicht langs het pad. Routevariant via Wekeromse Zand gelopen (fraaier dan origineel via Hoeverweg). Markering tegen de klok niet altijd duidelijk aangegeven. Mooie rustplaats op “vuilnisberg”.

 139. Op de site vermeldt u 9KM op het bord staat 8Km wat moet ik geloven ?

 140. Vandaag deze route gelopen. Lekker sompig.Er was een aardige mevrouw die ons even een stukje om liet lopen omdat daar het klompenpad blank stond. En dat was niet zo prettig als je in het begin al natte voeten kreeg. Verder was het een mooi afwisselend pad. Ik neem aan dat die leuke gele klompje Door de jongens gemaakt zijn. Heel origineel. Al met al weer een afwisselende route.en alleen op de bewijzerING van de klompje gelopen.?

 141. Op 10 januari dit pad gelopen. Op de recensies hadden we al gelezen dat het tip was om even het Wekeromse zand op te lopen en dit hebben we gedaan. We hebben aan de andere kant van het hek een parallel lopend pad gevolgd waardoor we ook nog een stuk zandverstuiving hebben meegepakt. Dat zou deze route nog mooier maken. We hebben genoten van deze prachtige route door weiland, bos en landgoed.

 142. Op 12 november deze route gelopen. Leuk afwisselen, bos, akker- en weiland en voldoende onverharde paden. Toch komt de route niet in onze top tien. Je loop veel langs hekken en dat is het net niet.
  We zijn bij het Kulturhus begonnen en hebben de route met de klok mee gelopen. Deze was voldoende bewegwijzerd maar ik vraag me af of het andersom ook zo duidelijk is. Wellicht een tip voor de vrijwilligers om de route zo nog eens na te lopen.
  Verder dank aan de landeigenaren en vrijwilligers voor deze route.

 143. Na ruim 4 jaar dit klompenpad nogmaals gelopen, het blijft een mooi pad. Tegen de klok in gelopen. In plaats van langs het hek van het Wekeromse zand te lopen ben ik door het draaihekje gegaan en een schitterend paadje gelopen, slingerend en op en af. Ik had de organisatie al eens eerder gevraagd om dit stuk in de route op te nemen in plaats van de saaiere onverharde zandweg.

 144. Vandaag nogmaals deze route gelopen, Geweldig Echt een klompenpad wat zijn naam eer aan doet! Prachtige omgeving. Kleine stukjes over erven en de eigenaren blijven vriendelijk! Haast geen asfalt.
  Aandachtspunt: volgens mij is het pad maar in 1 richting bewegwijzerd. ’t Zou fijn zijn als je hem ook andersom kunt lopen.
  Hartelijk dank aan alle mensen die dit mogelijk maken!!!!!

 145. Vandaag deze mooie route gewandeld met mooi fris en zonnig herfstweer. We hebben genoten van het mooie landschap, o.a. het geaccidenteerde bosgebied Koelbergen. Wat we jammer vonden was dat de route niet door de zandverstuiving Wekeromsezand gaat. In plaats daarvan loopt de route tussen de punten 4 en 6 langs het hek langs de bosrand over een brede zandweg. Wij zijn afgeweken van de route en bij punt 5, bij de parkeerplaats, het hek doorgegaan. Als je na het informatiepaneel rechtdoor loopt kom je door het prachtige Wekeromsezand, deels bedekt met mossen, maar ook met grote delen los stuifzand en duinen met prachtige vliegdennen. Als je het zand dwars oversteekt kom je ergens wit gemarkeerde palen tegen. Volg je die naar rechts in noordelijke, later noordwestelijke richting, dan kom je uit bij de driesprong (Driesprongweg/Valkse Engweg), waar je via een draaihekje de klompenroute weer oppakt aan de overzijde van de weg. Je loopt misschien een paar honderd meter om, maar ziet dan wel een van de mooiste landschappen die er in Nederland te vinden zijn.

 146. Super leuke route tussen de maissvelden (september) dwars door het dorpje wekerom langs een mooi beekpad. Mijn benen waren te kort voor het fenomenale uitzicht op de bult, wie wil daar een uitkijktoren bouwen, leuk voor een panorama vieuw! We hadden geparkeerd bij het wekeromse zand en dan zonder een blik over het witte ‘strandzand’ te werpen kan niet. Dus ook nog even naar het zand gelopen waar de hei volop bloeide. Dus wij hebben volop genoten!

 147. Wij liepen dit pad op 20 Augustus tegen de klok in. Mooie route het mag soms wel iets duidelijker aangegeven staan want wij miste wel wat bordjes gelukkig bracht de app uitkomst. Een mooi uitzicht inderdaad vanaf de bult.
  Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor dit mooie kijkje in jullie achtertuin

 148. Vandaag hebben wij dit klompenpad gelopen en het was een geweldige ervaring. Tevens was er afwisseling genoeg. Wij hebben het pad met de klok meegelopen en de afstand bedroeg volgens de gps 8,9 km. Halverwege heb je de bult en dat is een kuitenbreker, maar als je boven bent heb je een geweldig uitzicht. Tevens genoeg picknick plekken en bankjes onderweg. De route langs de beek is ook noemenswaardig. Nogmaals dit pad is een aanrader en vrijwilligers wederom bedankt.

 149. Het pad staat erg goed aangegeven! Is afwisselend en het uitzicht vanaf de vuilnisbelt blijft natuurlijk altijd mooi!
  Aanrader!

 150. Afwisselend: tegenover de saaie maisvelden staat de schitterende wilde bloemenzee op de langgerekte bult. Ook de korte stukken langs de beken zijn erg mooi.
  De bewegwijzering is uitstekend: naast de kleine paarse klompschildjes geven regelmatig grote gele klompen de weg aan.

 151. Vandaag een erg mooie en afwisselende wandeling gemaakt, aanrader!
  Goed te doen met kinderen.

 152. Vrijdag 25 juni liep ik met vriend Rob het Beek- en bultpad. Mooi afwisselend pad met veel onverharde ‘echte’ klompenpaden. De afwisseling kan nog groter als je een stuk van het Wekeromse Zand meeneemt. Dan kan prima (2-3 km extra) vanaf de ingang aan de Hoeverweg. Heerlijk om op het ene moment op het droge zand te lopen en korte tijd later door het natte bouwland van de Maten. De middag werd afgesloten met een biertje en een hapje in Otterlo. Heerlijk!

 153. Met het vandaag gelopen Beek & Bultpad schrijven wij het 42e Klompenpad hetgeen ons enig overzicht geeft: Dit is één van de betere, zeer afwisselend, mooie omgeving & vergezichten, vooral vanaf de vuilnisbeltbult. je struikelt over de bankjes; minnetje is dat in de Bible Belt op zondag nul horeca is, dus bammetjes mee. De routemakers hebben zichzelf hier overtroffen. Briljant, aanradertje!

 154. Beste Anita,

  De vrijwilligersgroep van het Beek- en Bultpad heb ik gevraagd even te kijken hoe zij het overstappunt duidelijker kunnen markeren.

  Dank voor je oplettendheid,

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 155. Mooi weer, klompenpaden in overvloed. Vandaag maar eens een zelfbedachte mix gemaakt van 2 paden. Een stukje van het één en een stukje van de ander. Beek en Bult gaat prima samen met het Valksepad. De overstap aanwijzingen vanaf de parkeerplaats bij de Wekeromse zand ontbreken in het veld. Er zou een grijze markering moeten staan, maar die heb ik niet kunnen vinden. gelukkig is het gebied mij niet geheel onbekend, dus vond ik uiteindelijk de Valkse route wel. Heb een heerlijke wandeltocht gemaakt van uiteindelijk 12,5 km. Een aanrader.
  Kijk en lees mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 156. Erik bedankt voor reactie. Ik neem wel altijd (minstens) een printje van de plattegrond van de site mee, maar dat lost soms niet de problemen op. Er staan weinig straatnamen op, soms moeilijk te oriënteren waar je bent. En het is echt lekker als je gewoon door kunt lopen en niet hoeft te zoeken. Bij dit pad was het (in tegengestelde richting) echt beneden de maat. Maar nogmaals bedankt voor je reactie.

 157. Beste Dick,

  Dank voor het mailtje. Ik zal de coördinator van de vrijwilligersgroep die het pad beheert vragen of de naloper van de maand speciale aandacht kan besteden aan de bewegwijzering bij het lopen in tegengestelde richting.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 158. Vandaag gelopen, tegen de klok in. Prachtige route (beetje kort) maar de bewegwijzering kan stukken beter. Voor de route met de klok mee is de markering waarschijnlijk goed. Moet steeds nadenken waar de wandelaars van tegenovergestelde richting vandaan komen. Dit is mijn 18e klompenpad vanaf december, maar zoveel moeite met de bewegwijzering heb ik nog niet gehad. Aan het eind de route kwijt geraakt en naar Kulturhuis gelopen en vervolgens het eerste stuk met de klok mee gelopen. Toen zag ik waar ik fout was gegaan. Je moet op een gegeven ogenblijk rechtsaf over het terrein van een struikenhandelaar lopen. Maar dat bordje staat zeker 6 meter van de weg af en half achter een struik!! Enfin, al met al toch zeker 15 km (ruim 3 uur) gelopen, ben weer fit.
  Het Heras hek waar iemand het over heeft vind ik geen probleem, je kijkt er dwars doorheen of overheen en de natuur daar is heel mooi (niet naar het hek kijken).
  Toen ik de hoge bult over was kwam ik bij een grote stam van een boom op de grond. Op die boom had iemand wat “proza” geschreven. Ging over kankervluchtelingen, kutvluchtelingen (wat is het verschil?), opzotten enz. Ik heb in Wekerom rondgelopen maar ik heb geen enkele vluchteling gezien. Daar hebben ze volgens mij geen last van vluchtelingen. Uit de laatste zin bleek wel het niveau van de schrijver, hij/zij schreef: WEI zijn hier de baas. Ik dacht: Je zult maar zo’n baas hebben!
  Maar nogmaals: de natuur rond de route was fantastisch. En daar gaat het om. Bedankt.

 159. gelopen 13 maart 2016 met een heerlijk zonnetje er bij
  mooi en afwisselend

 160. Prachtige route, gevarieerd en verrassend!

  Punt van aandacht is de bewegwijzering. Bij de ingang naar het Wekeromse zand (gewoon langs het hek blijven lopen), in het bos voor Wekerom (linksaf langs de picknicktafel) en vlak voor Wekerom (schuin rechts het brede zandpad in) is het gewoon gokken maar ook dat maakt het verrassend 🙂

 161. Vandaag de route gelopen met een stralende zon erbij! Een super mooie wandeling met
  heel veel onverharde paden! Dwars door de weilanden, door het bos, een klim omhoog naar een super uitzicht,
  langs de bosrand en weer door de weilanden en zelfs in Wekerom zelf smalle, onverharde paadjes.
  Wij hebben al meerdere klompenpaden gelopen en deze is toch echt een aanrader! Lopen dus!

 162. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen erg leuk en afwisselend, alleen jammer dat je op sommige plekken moest zoeken naar de route bordjes {soms zaten ze op de achterkant van een paaltje} Verder niks dan positief over de afwisseling van de route. Het was op een paar plekken langs de beken wat nattig maar goed te lopen, ook na de regen van afgelopen periode!!

 163. Wederom deze mooie route gelopen, nu voor de afwisseling eerst linksom.
  De wegaanduidingen ( linksom) zijn slecht aangegeven vnl. merk je dat in het bos.
  Ook zou het handig zijn, om overal op de paaltjes een pijltje te zetten.
  Voor de rest heel veel lof voor de vrijwilligers!! !!

 164. Mooie wandeling dit klompenpad. Erg afwisselend. Langs beek, door bosgebied, rododendronkwek erij, over de bult, langs wekeromse zand en tenslotte door zeer hoog mais. Het uitzicht op de bult is fantastisch. Wel eng smal zeer steil pad omlaag. De route is wel langer dan 8 km. Maar zeker de moeite waard. Ben benieuwd hoe het er uitziet in een ander jaargetijde als er geen hoog mais staat.

 165. 29-09-2015 In het Kulturhus de brochure opgehaald. Wat een hartelijke service daar.
  Met heerlijk najaarsweer deze afwisselende route gelopen. We herhalen hem zeker nog eens in een ander seizoen. Nu mooie paadjes door de maisvelden. Dank aan bewoners over wiens erf of land de route voert.

 166. Wij hebben heerlijk t klompenpad gevolgd. Bewegwijzering was in orde alleen bij de Edeseweg moet er een klompje bij. Mooie afwisselende route.
  Na de wandeling wilde we wat eten en drinken maar t witte paard was gesloten.
  In het kulturhus konden we koffie drinken maar niets eten tot dat de dame voorstelde iets warm bij de bakker voor ons te halen. Wat een service.
  Dus lekker koffie met een saucijzenbroodj e en toen op huis aan.

 167. Vond deze wandeling eigenlijk te kort, maar op 2/8/15 was het tamelijk broeierig, dus maar deze gekozen. Had ik eerder moeten doen, want klassieker onder de klompenpaden!We l jammer van de vage markering: een klompenpad is nou juist zo leuk vanwege de plekken waar je anders nooit komt en omdat je niet op een kaart hoeft te letten… Ach, zo werd het toch nog een klompenpad van ruim 10 km;-).
  Ik zou niettemin het deel vanaf de parkeerplaats (ik liep tegen de klok in)nog eens kritisch beoordelen. Dat kan een stuk beter!

 168. Na een regenachtige dag dit pad op deze zomeravond gelopen. Dat was goed te doen, het gras was weer droog. Ook al was ik in de omgeving goed bekend, met zo’n pad kom je nog eens ergens anders.
  Een aantal dingen:
  Bij het vertrek in oostelijke richting kom je langs een weiland waarvan het prikkeldraad nogal richting het smalle paadje hangt, dat loopt niet fijn.
  Het gras was bijna overal netjes gemaaid, klasse! Complimenten voor het stuk tussen de Vijfsprongweg en de Matenweg!
  De afstand was op mijn gps ook 8,8 km.
  Ik heb andere routes gelopen waarop de bordjes wel wat handiger waren neergezet, met pijltje nog vóór je van richting moet veranderen. Hier en daar gaf de gele klomp het ook wel goed aan, maar vaak sta je toch even te zoeken, bijv. op kruising Edeseweg – Wekeromse Buurtweg, al kom je er met de app altijd wel uit.
  Bij het sportveld loop je door een sloot die nog maar net droog stond, niet zo aangenaam.
  Parkeergelegenheid is prima!

 169. Vandaag het Beek- en Bultpad onder mooie omstandigheden gelopen. Fraaie afwisselende wandeling met een mooi uitzicht vana De Bult. Een aanrader, waarbij het inderdaad aan te bevelen is om door het Wekeromse Zand te gaan. Aan de andere kant mis je dan wel het uitzicht over de landerijen vanaf de Hoeverweg.

 170. Vandaag (hemelvaart) dit pad gelopen en het is zeer de moeite waard. Mooi afwisseling van cultuur- en natuurlandschap . Goed begaanbaar, nergens problemen gehad. Soms wel de app even nodig gehad om de route te bepalen. Lijkt inderdaad wat langer dan 8 km…..

 171. Voor het Beek- en Bultpad gekozen voor een route die iets vertelt op het agrarisch cultuurlandscha p van de Veluwe (hoe schaapherders en akkerbouwers een bestaan opbouwden op deze plek).
  Wanneer u niet langs het hek wilt lopen om het agrarisch cultuurlandscha p te ervaren, kunt u dit gedeelte ‘over het Wekeromse Zand’ vervolgen richting Vijfsprongweg.
  In de folder die bij de route hoort (en in de app) staat de suggestie opgenomen om het klompenpad uit te breiden met de wandeling door het Wekeromse Zand.

 172. Als ik alle reacties hier lees, vraag ik me af of ik hetzelfde pad heb gelopen. Misschien dat veel van de eerdere wandelaars bij Heras werken? Die paar kilometer langs het hek rond het Wekeromse zand is een gemiste kans. Heel erg saai. En dan tegen het eind een heel stuk over een rechte asfaltweg. Vermoeiend.

  Maar het is niet alleen kommer en kwel. Het eerste stuk door het bos met oude, nu begroeide stuifduinen is prachtig. Voor wie niet bang is te verdwalen is het aan te raden ook wat meer het gebied in te lopen. Verder is natuurlijk het stuk over de “bult”, de voormalige vuilstort leuk om te doen.

  Mijn advies: loop tot op de bult, en neem dan hetzelfde pad weer terug. Anders ga je voor gaas.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.