Beek- en Bultpad

Wandelen langs beken met verrassend vergezicht over het agrarisch land. Ontdek het afwisselende landschap van Wekerom. Wandelen langs oude landbouwgronden, grotendeels onderharde paden, over de Wekeromse Bult met prachtig vergezicht over de Gelderse Vallei. Het agrarisch gebied valt hier in alle rust te beleven. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Beek- en Bultpad (9 km)

Startpunt: Kulturhus, Dorpsplein 1, 6733 AV Wekerom

Opstappunt: Eetcafé De Roek/De Hartenberg, Apeldoornseweg 60, 6733 SC Wekerom

Openbaar vervoer: Bushalte Dorpsplein in Wekerom. Bushalte ‘s Heeren Loo, Apeldoornseweg in Wekerom

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Beek- en Bultpad combineren met het Valkschepad en het Eeskooterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. maandag 2 sept. hebben we genoten van deze mooie route, heel afwisselend, leuke smalle paadjes, bospaden, dwars door een kwekerij en goed onderhouden graspaadjes, alsof je over een zachte groene loper loopt. Complimenten voor het onderhoud!!

 2. Vandaag met mooi weer dit afwisselende pad gelopen. Veel leuke smalle paden en weinig asfalt. Tegen de klok in gelopen zodat het Grand Cafe de Berkenrhode niet aan het begin maar bijna aan het eind zit. Verder is er op zondag geen horecagelegenheid open langs de route. Tegen de klok in lopen maakt wel dat je wat meer moet zoeken naar de juiste route. De aanduidingen zij hier niet echt op gericht, gelukkig hebben we de app. Door de route wijziging wel een paar kilometer om gelopen. Al met al een mooi pad, zeer goed onderhouden paden, netjes gemaaid en leuke bruggetjes. Complimenten!

 3. Beste Louise Spaargaren en andere wandelaars,

  Zoals al eerder vermeld zijn de vrijwilligers die het Beek- en Bultpad onderhouden en controleren, momenteel druk bezig met de bewegwijzering i.v.m. de routewijzigingen. Vandaar ook de opmerking bij bijzonderheden op onze website en in de app hierover.

  Betreft de routeverlenger; er is in 2018 een herdruk van de folders geweest, waar de routeverlenger in is opgenomen. Waarschijnlijk heeft u nu dus een oude versie waar deze nog niet in staat.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 4. Een hele mooie route, voornamelijk op onverharde paden. Als je de route tegen de klok in loopt, is het minder goed gemarkeerd dan met de klok mee, dus zorg dat je de kaart bij je hebt, of gebruik de app. Ook door de veranderingen was ik een paar keer (bijna) fout gelopen. De route verlenging staat overigens niet op de kaart in het foldertje.

 5. Beste Thea en andere wandelaars,

  De route van het Beek- en Bultpad is kortgeleden wat gewijzigd. Ter hoogte van de Roekelseweg 34 heeft een route wijziging plaatsgevonden, waardoor dat stuk nu is afgesloten en de route inderdaad via de weg naar de Berkenrhode loopt. Er was hier helaas geen andere mogelijkheid om de route te verleggen.

  Ook de bult is door de gemeente Ede weer opengesteld, waardoor hier de route weer over de bult kan gaan. Binnenkort zal ter hoogte van de Roekelseweg 17 ook nog een kleine wijziging plaatsvinden.
  De vrijwilligersgroep is momenteel bezig om alles goed te bewegwijzeren en in kaart te brengen.

  Zodra alles gereed is, zullen ook de kaart op de website en de app worden aangepast. Tot die tijd is ons advies om ter hoogte van de Roekelseweg en de Bult de route aanwijzingen ter plekke te volgen.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 6. Er is weer wat veranderd:

  1. Het pad over het weiland nabij Roekelseweg nummer 34 bleek vanmiddag afgesloten te zijn, zowel aan de weg als bij het hekje in het bos. Na de rododendron kwekerij wil men dat je de Roekelseweg blijft volgen en zodat je dan via de hoofdingang van park Berkenrode door het park heen het bos kunt bereiken.
  Jammer, want zo’n lang stuk over de Roekelseweg lopen lijkt me niet prettig en niet zonder risico.

  2. Volgens mij mag men weer over de Bult wandelen om van het uitzicht te genieten.(Ik woon in Wekerom en wandel daar regelmatig in het bos.)

 7. Gisteren de verkorte route vanaf de Hartenberg gelopen, het was een hele mooie route.
  Veel bordjes staan op een onduidelijk plek, gelukkig had ik de app, anders waren we zeker vaak fout gelopen.

 8. Vandaag hebben we dit pad voor de 2e keer gelopen. Vorige keer in de winter 2018, nu dus in de zomer. Het was prachtig en bedankt aan de vrijwilligers die het prima onderhouden!
  We liepen het pad tegen de klok in (de 9 km) en vonden de bewegwijzering niet overal duidelijk. Maar met de app kwamen we er prima uit.

 9. Heb op 13 Mei dit klompenpad gelopen, met mooi weer. De paden waren prima gemaaid, bordjes goed zichtbaar, wel blijven opletten natuurlijk, Alleen bij de voorheen stortplaats, met uitzichtpunt heb ik een bordje gemist ( na de oversteek Edeseweg ) of niet gezien, ben dus rechtsom de bult gelopen, ook wel mooi uitzicht, maar toch. Ik vond het al met al een prima klompenpad en hulde aan de mensen die dit zo onderhouden ( Ook leuke doorkomst via een Rododendron kweker, ze stonden grotendeels allemaal mooi in bloei )

 10. Mooie wandeling. Het overstappunt naar klompenpad Valkschepad is niet duidelijk. Sterker is niet te vinden. Er zouden grijze bordjes moeten zijn die de overstaproute markeren. Niet kunnen vinden…… De overstap zou moeten beginnen bij de parkeerplaats bij het Wekeromse zand. Hier moet je dus van de zandweg af het parkeerterrein op en dan wandelknooppunten 44 en 45 volgen, dan kom je uit op het Valkschepad (blauwe klompenmarkeringen).

 11. Beste Saskia,
  Hartelijk dank voor de snelle check en reactie! Volgende keer zullen we “brutaler” zijn en het hek van het slot halen… we namen gisteren aan dat het slot er welbewust was opgehangen om wandelaars te weren.
  Groetjes, Thijs

 12. Beste Thijs en andere wandelaars,

  De route is hier inderdaad een stukje verlegd. De coördinator van de vrijwilligersgroep die dit pad onderhoudt en controleert, is ter plekke gaan kijken en meldt dat de hekken van de huidige route gewoon open zijn. Als je vlakbij nummer 2 op de route vanaf het weiland naar de bosrand gaat en dan naar rechts gaat, staat daar een hek. Maar die kan je open maken (en dicht doen) om doorheen te gaan.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 13. We hebben zojuist geprobeerd het Beek en Bultpad te lopen maar zijn gestrand op de Roekelseweg ter hoogte van waar op de kaart een “2” staat. Voorheen liep het pad langs “Le Massage”, maar is nu zo’n 100 meter verlegd en je wordt langs een weiland geleid. Eind weiland kun je niet verder, ondanks de bewegwijzering. Er staan overal hekken die op slot zijn, je kunt het bos niet meer in. We zijn dus maar retour gegaan helaas.

 14. Gisteren dit pad gelopen met mijn zoon en ik kan beamen het een prachtig pad is. We zijn gestart in Wekerom en linksom gelopen. De bewegwijzering is weer top. Waarschijnlijk onlangs aangepast. We zijn het eens met Gerard en Fia over zaken die niet kloppen. Je kan ook even een mail sturen naar de organisatie als er zaken zijn die niet kloppen. Doe ik ook en ik krijg doorgaans reactie dat het wordt aangepast. Je moet er wel de vrijwilligers voor hebben om de routes na te lopen en onvolkomenheden aan te passen. Dus de organisatie een beetje helpen kan geen kwaad. We genoten met volle teugen van deze wandeling in een zonnig voorjaarsdag. We kijken al weer uit naar de volgende tocht.

 15. De beken en de bulten waren mooi. Zeer afwisselend allemaal. We zijn rechtsom gelopen en gestart vanaf de parkeerplaats aan het Wekeromse zand. Vanaf daar ga je langdurig langs de bosrand naar het noorden. Mooier is om vanaf de parkeerplaats het Wekeromse zand in te steken, de rode route naar het westen te volgen en uiteindelijk naar het noorden er weer uit te draaien waar je het klompenpad weer een keer oppakt. Dan is de afwisseling echt compleet.
  Op de terugweg is het fietspad over de Edese weg echt saai en moet je wel kunnen afsteken door de oude heuvels. Dat valt allemaal prima te doen op de kaart of via de app.
  v.w.b. de routebordjes, ja, die zijn af en toe wat in vergane staat en regelmatig net na de kruising ipv ervoor. Maar met een beetje vooruit kijken gaat dat best goed. (we hebben wel de route verlenger gemist en zijn voor de afstand maar om het Wekeromse zand heen gelopen en midden door terug).
  Dus zeker een aanrader!

 16. mooi pad. bewegwijzering goed als je eenmaal weet hoe de uitzetter werkt. Ik wordt soms moe van mensen die over alle puntjes kritiek hebben. Een klompenpad kan nooit voor de 100% voldoen aan de verwachtingen. Probeer te genieten van al het moois dat je tegenkomt. En vergeet de zaken die jij persoonlijk niet zo interessant vindt. Dan geniet je veel meer van de wandeling. Mijn vrouw en ik zijn 68 en 71 en hebben nu ons 80ste klompenpad gelopenen we genieten volop van elke wandeling en we gaan voor de volle 111 stuks die er nu zijn.
  Vrijwilligers: Bedankt, bedankt, bedankt en ga zo door, ook met de andere wandelingen die nog in de pijplijn zitten.

 17. Vandaag Beek en Bultpad gelopen (9km). Mooie afwisselende route. Maar route markering is ronduit slecht. Linksom zijn de meeste bordjes verdwenen en die er staan zijn zonder pijlen. Rechtsom zit er ook geen consistentie in. Vaak meters van het kruispunt of T splitsing, zodat je gauw misloopt of moet zoeken. Regelmatig staat bijv rechtdoor aangegeven terwijl je feitelijk dan bijv linksaf moet. Ontbrekende bordjes. Advies: niet linksom lopen en rechtsom alleen met de app, anders is het niet te doen. Niettemin wel een mooie route.

 18. Omdat De Bult vervuild water lekt is de voormalige vuilnisbelt sinds vandaag afgesloten, en daarmee het klompenpad. Een gewaarschuwd wandelaar telt voor twee.

 19. Vandaag hele dag rondom Wekerom gelopen. Hoofdroute is prachtig, met flinke bult (vroegere vuilnisbelt). Slechts 20% is asfalt. Typisch bij dit pad is het begin en het einde. In “centrum” Wekerom geen asfalt maar paadjes.
  De verlenging had ik nog niet eerder ontdekt. Die is ook niet zo fraai. Eerst mooi stukje bos, dan door Park Berkenrhode, (klinkers) met hele mooie huisjes. Enkele kavels te koop. Heeft de commercie het hier gewonnen van de schoonheid van de klompenpaden? Dan verder weer asfalt, totaal 1200 meter, deels parallel aan provinciale weg. Aan de overkant is het Eeskoterpad. Dan 2 km brede zandweg met asfalt fietspad, rechttoe rechtaan. Weinig variatie. Van de verlenging is 40% verplicht asfalt. De grote bult laat je dan ook rechts liggen (klok mee).
  Mijn advies: ga de hoofdroute lopen en daarna het Valkschepad. De overstaproute (zuidelijk) is niet gemarkeerd. Je kunt ook middenin naar het Valkschepad lopen, maar dan wel door mul stuifzand (ook starten bij punt 5 plattegrondje). Aan de noordkant bij Valksche Engweg (naar Hent uut zand) liggen de twee paden maar ongeveer 500 meter uit elkaar. Al deze overlooproutes zijn niet gemarkeerd. Als 21 tot 25 km te lang is kun je ook met de auto naar het startpunt Valkschepad (‘t Schuurtje) gaan, is maar een stukje, dan ongeveer 20 km samen.
  Het Valkschepad vind ik nog net iets mooier dan dit pad (hoofdroute). De bewegwijzering is soms niet optimaal.
  Maar ik heb weer genoten, al viel het weer wat tegen, fris windje. Iedereen maar weer bedankt.

 20. In tegenstelling tot de vorige schrijvers was ik enigszins teleurgesteld. De foto’s suggereren namelijk dat je met dit klompenpad ook over het Wekeromse Zand gaat. Dat is helaas niet zo. Dus zelf maar het rondje Zand gelopen. Ook de bewegwijzering vind ik minder logisch c.q. goed zichtbaar in de route; met name de routeverlenger moet je goed in de gaten houden! De totale afstand van 15 kilometer inclusief routeverlenger is tenslotte wat overschat volgens mij; dat is echt korter. Lopen met de app is dus een aanrader en: het Valkschepad loopt wél over het Wekeromse Zand. Daar kijk ik naar uit!

 21. Prachtig afwisselend pad met leuke smalle tussendoortjes. Ook vandaag was het goed begaanbaar. Genoten!

 22. Een klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Vooral onverhard en als het dan verhard is, dan langs een landelijk weggetje. Top! Het stukje bos is erg mooi, zodra we weer wat meer in conditie zijn lopen we dit pad nog een keer maar dan met de verlenging die nog verder door het bos gaat. Ook de paadjes in de bebouwde kom van Wekerom zijn leuk. Geen trottoir langs de weg maar achterlangspaadjes waar je zelf niet van zou bedenken dat het de bedoeling is dat je daar loopt.
  Kortom, een aanrader.

 23. Het gedeelte in het bos was werkelijk prachtig, daar hadden we nog wel wat langer willen rondlopen. Alle vrijwilligers hartelijk bedankt!!!

 24. Mooi pad: heel afwisselend, weinig verharding en inderdaad veel bankjes! Paden goed begaanbaar ondanks dat het veel geregend had de week er voor en de bewegwijzering was prima. Dank aan de vrijwilligers!

 25. Wij hebben al veel Klompenpaden gelopen en ook dit pad is weer prachtig, Juist heel weinig verharde wegen in vergelijking met andere paden en echt heel veel bankjes. Een nadeel is dat er geen horeca is om even een kopje koffie te drinken, daarvoor hebben wij uit moeten wijken naar Otterloo.
  Ps. we hebben ook nog een schaap het leven mogen redden. In de wei vlak na het begin van dit pad lag dit schaap op haar rug in de wei, we hebben haar weer op de poten gezet. Eigenlijk onze top van de dag.

 26. Sinds vele jaren lopen wij enkele keren per jaar het B&B-pad. Ondanks een stuk asfalt altijd weer een mooi en afwisselend wandelpad met (gelukkig) voldoende banken voor de picknick. Afgelopen zondag liepen wij de route rechtsom (startpunt parkeerplaats Hoeverweg) met prima weer. Vreemd was dat wij op het smalle paadje langs de Valkse Beek door een snel rijdende scooter ingehaald werden. Ik neem niet aan dat dat geoorloofd is.
  Het smalle paadje achter het sportterrein is momenteel wat moeilijk begaanbaar, maar verder hebben wij genoten van de wandeling. Dank aan beheerder en alle vrijwilligers!

 27. Op 5-6-17 deze route tegen de klok in gelopen. Fraaie route met inderdaad soms wat veel prikkeldraad dicht langs het pad. Routevariant via Wekeromse Zand gelopen (fraaier dan origineel via Hoeverweg). Markering tegen de klok niet altijd duidelijk aangegeven. Mooie rustplaats op “vuilnisberg”.

 28. Vandaag deze route gelopen. Lekker sompig.Er was een aardige mevrouw die ons even een stukje om liet lopen omdat daar het klompenpad blank stond. En dat was niet zo prettig als je in het begin al natte voeten kreeg. Verder was het een mooi afwisselend pad. Ik neem aan dat die leuke gele klompje Door de jongens gemaakt zijn. Heel origineel. Al met al weer een afwisselende route.en alleen op de bewijzerING van de klompje gelopen.👍

 29. Op 10 januari dit pad gelopen. Op de recensies hadden we al gelezen dat het tip was om even het Wekeromse zand op te lopen en dit hebben we gedaan. We hebben aan de andere kant van het hek een parallel lopend pad gevolgd waardoor we ook nog een stuk zandverstuiving hebben meegepakt. Dat zou deze route nog mooier maken. We hebben genoten van deze prachtige route door weiland, bos en landgoed.

 30. Op 12 november deze route gelopen. Leuk afwisselen, bos, akker- en weiland en voldoende onverharde paden. Toch komt de route niet in onze top tien. Je loop veel langs hekken en dat is het net niet.
  We zijn bij het Kulturhus begonnen en hebben de route met de klok mee gelopen. Deze was voldoende bewegwijzerd maar ik vraag me af of het andersom ook zo duidelijk is. Wellicht een tip voor de vrijwilligers om de route zo nog eens na te lopen.
  Verder dank aan de landeigenaren en vrijwilligers voor deze route.

 31. Na ruim 4 jaar dit klompenpad nogmaals gelopen, het blijft een mooi pad. Tegen de klok in gelopen. In plaats van langs het hek van het Wekeromse zand te lopen ben ik door het draaihekje gegaan en een schitterend paadje gelopen, slingerend en op en af. Ik had de organisatie al eens eerder gevraagd om dit stuk in de route op te nemen in plaats van de saaiere onverharde zandweg.

 32. Vandaag nogmaals deze route gelopen, Geweldig Echt een klompenpad wat zijn naam eer aan doet! Prachtige omgeving. Kleine stukjes over erven en de eigenaren blijven vriendelijk! Haast geen asfalt.
  Aandachtspunt: volgens mij is het pad maar in 1 richting bewegwijzerd. ‘t Zou fijn zijn als je hem ook andersom kunt lopen.
  Hartelijk dank aan alle mensen die dit mogelijk maken!!!!!

 33. Vandaag deze mooie route gewandeld met mooi fris en zonnig herfstweer. We hebben genoten van het mooie landschap, o.a. het geaccidenteerde bosgebied Koelbergen. Wat we jammer vonden was dat de route niet door de zandverstuiving Wekeromsezand gaat. In plaats daarvan loopt de route tussen de punten 4 en 6 langs het hek langs de bosrand over een brede zandweg. Wij zijn afgeweken van de route en bij punt 5, bij de parkeerplaats, het hek doorgegaan. Als je na het informatiepaneel rechtdoor loopt kom je door het prachtige Wekeromsezand, deels bedekt met mossen, maar ook met grote delen los stuifzand en duinen met prachtige vliegdennen. Als je het zand dwars oversteekt kom je ergens wit gemarkeerde palen tegen. Volg je die naar rechts in noordelijke, later noordwestelijke richting, dan kom je uit bij de driesprong (Driesprongweg/Valkse Engweg), waar je via een draaihekje de klompenroute weer oppakt aan de overzijde van de weg. Je loopt misschien een paar honderd meter om, maar ziet dan wel een van de mooiste landschappen die er in Nederland te vinden zijn.

 34. Super leuke route tussen de maissvelden (september) dwars door het dorpje wekerom langs een mooi beekpad. Mijn benen waren te kort voor het fenomenale uitzicht op de bult, wie wil daar een uitkijktoren bouwen, leuk voor een panorama vieuw! We hadden geparkeerd bij het wekeromse zand en dan zonder een blik over het witte ‘strandzand’ te werpen kan niet. Dus ook nog even naar het zand gelopen waar de hei volop bloeide. Dus wij hebben volop genoten!

 35. Wij liepen dit pad op 20 Augustus tegen de klok in. Mooie route het mag soms wel iets duidelijker aangegeven staan want wij miste wel wat bordjes gelukkig bracht de app uitkomst. Een mooi uitzicht inderdaad vanaf de bult.
  Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor dit mooie kijkje in jullie achtertuin

 36. Vandaag hebben wij dit klompenpad gelopen en het was een geweldige ervaring. Tevens was er afwisseling genoeg. Wij hebben het pad met de klok meegelopen en de afstand bedroeg volgens de gps 8,9 km. Halverwege heb je de bult en dat is een kuitenbreker, maar als je boven bent heb je een geweldig uitzicht. Tevens genoeg picknick plekken en bankjes onderweg. De route langs de beek is ook noemenswaardig. Nogmaals dit pad is een aanrader en vrijwilligers wederom bedankt.

 37. Het pad staat erg goed aangegeven! Is afwisselend en het uitzicht vanaf de vuilnisbelt blijft natuurlijk altijd mooi!
  Aanrader!

 38. Afwisselend: tegenover de saaie maisvelden staat de schitterende wilde bloemenzee op de langgerekte bult. Ook de korte stukken langs de beken zijn erg mooi.
  De bewegwijzering is uitstekend: naast de kleine paarse klompschildjes geven regelmatig grote gele klompen de weg aan.

 39. Vandaag een erg mooie en afwisselende wandeling gemaakt, aanrader!
  Goed te doen met kinderen.

 40. Vrijdag 25 juni liep ik met vriend Rob het Beek- en bultpad. Mooi afwisselend pad met veel onverharde ‘echte’ klompenpaden. De afwisseling kan nog groter als je een stuk van het Wekeromse Zand meeneemt. Dan kan prima (2-3 km extra) vanaf de ingang aan de Hoeverweg. Heerlijk om op het ene moment op het droge zand te lopen en korte tijd later door het natte bouwland van de Maten. De middag werd afgesloten met een biertje en een hapje in Otterlo. Heerlijk!

 41. Met het vandaag gelopen Beek & Bultpad schrijven wij het 42e Klompenpad hetgeen ons enig overzicht geeft: Dit is één van de betere, zeer afwisselend, mooie omgeving & vergezichten, vooral vanaf de vuilnisbeltbult. je struikelt over de bankjes; minnetje is dat in de Bible Belt op zondag nul horeca is, dus bammetjes mee. De routemakers hebben zichzelf hier overtroffen. Briljant, aanradertje!

 42. Beste Anita,

  De vrijwilligersgroep van het Beek- en Bultpad heb ik gevraagd even te kijken hoe zij het overstappunt duidelijker kunnen markeren.

  Dank voor je oplettendheid,

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 43. Mooi weer, klompenpaden in overvloed. Vandaag maar eens een zelfbedachte mix gemaakt van 2 paden. Een stukje van het één en een stukje van de ander. Beek en Bult gaat prima samen met het Valksepad. De overstap aanwijzingen vanaf de parkeerplaats bij de Wekeromse zand ontbreken in het veld. Er zou een grijze markering moeten staan, maar die heb ik niet kunnen vinden. gelukkig is het gebied mij niet geheel onbekend, dus vond ik uiteindelijk de Valkse route wel. Heb een heerlijke wandeltocht gemaakt van uiteindelijk 12,5 km. Een aanrader.
  Kijk en lees mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 44. Erik bedankt voor reactie. Ik neem wel altijd (minstens) een printje van de plattegrond van de site mee, maar dat lost soms niet de problemen op. Er staan weinig straatnamen op, soms moeilijk te oriënteren waar je bent. En het is echt lekker als je gewoon door kunt lopen en niet hoeft te zoeken. Bij dit pad was het (in tegengestelde richting) echt beneden de maat. Maar nogmaals bedankt voor je reactie.

 45. Beste Dick,

  Dank voor het mailtje. Ik zal de coördinator van de vrijwilligersgroep die het pad beheert vragen of de naloper van de maand speciale aandacht kan besteden aan de bewegwijzering bij het lopen in tegengestelde richting.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 46. Vandaag gelopen, tegen de klok in. Prachtige route (beetje kort) maar de bewegwijzering kan stukken beter. Voor de route met de klok mee is de markering waarschijnlijk goed. Moet steeds nadenken waar de wandelaars van tegenovergestelde richting vandaan komen. Dit is mijn 18e klompenpad vanaf december, maar zoveel moeite met de bewegwijzering heb ik nog niet gehad. Aan het eind de route kwijt geraakt en naar Kulturhuis gelopen en vervolgens het eerste stuk met de klok mee gelopen. Toen zag ik waar ik fout was gegaan. Je moet op een gegeven ogenblijk rechtsaf over het terrein van een struikenhandelaar lopen. Maar dat bordje staat zeker 6 meter van de weg af en half achter een struik!! Enfin, al met al toch zeker 15 km (ruim 3 uur) gelopen, ben weer fit.
  Het Heras hek waar iemand het over heeft vind ik geen probleem, je kijkt er dwars doorheen of overheen en de natuur daar is heel mooi (niet naar het hek kijken).
  Toen ik de hoge bult over was kwam ik bij een grote stam van een boom op de grond. Op die boom had iemand wat “proza” geschreven. Ging over kankervluchtelingen, kutvluchtelingen (wat is het verschil?), opzotten enz. Ik heb in Wekerom rondgelopen maar ik heb geen enkele vluchteling gezien. Daar hebben ze volgens mij geen last van vluchtelingen. Uit de laatste zin bleek wel het niveau van de schrijver, hij/zij schreef: WEI zijn hier de baas. Ik dacht: Je zult maar zo’n baas hebben!
  Maar nogmaals: de natuur rond de route was fantastisch. En daar gaat het om. Bedankt.

 47. gelopen 13 maart 2016 met een heerlijk zonnetje er bij
  mooi en afwisselend

 48. Prachtige route, gevarieerd en verrassend!

  Punt van aandacht is de bewegwijzering. Bij de ingang naar het Wekeromse zand (gewoon langs het hek blijven lopen), in het bos voor Wekerom (linksaf langs de picknicktafel) en vlak voor Wekerom (schuin rechts het brede zandpad in) is het gewoon gokken maar ook dat maakt het verrassend 🙂

 49. Vandaag de route gelopen met een stralende zon erbij! Een super mooie wandeling met
  heel veel onverharde paden! Dwars door de weilanden, door het bos, een klim omhoog naar een super uitzicht,
  langs de bosrand en weer door de weilanden en zelfs in Wekerom zelf smalle, onverharde paadjes.
  Wij hebben al meerdere klompenpaden gelopen en deze is toch echt een aanrader! Lopen dus!

 50. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen erg leuk en afwisselend, alleen jammer dat je op sommige plekken moest zoeken naar de route bordjes {soms zaten ze op de achterkant van een paaltje} Verder niks dan positief over de afwisseling van de route. Het was op een paar plekken langs de beken wat nattig maar goed te lopen, ook na de regen van afgelopen periode!!

 51. Wederom deze mooie route gelopen, nu voor de afwisseling eerst linksom.
  De wegaanduidingen ( linksom) zijn slecht aangegeven vnl. merk je dat in het bos.
  Ook zou het handig zijn, om overal op de paaltjes een pijltje te zetten.
  Voor de rest heel veel lof voor de vrijwilligers!! !!

 52. Mooie wandeling dit klompenpad. Erg afwisselend. Langs beek, door bosgebied, rododendronkwek erij, over de bult, langs wekeromse zand en tenslotte door zeer hoog mais. Het uitzicht op de bult is fantastisch. Wel eng smal zeer steil pad omlaag. De route is wel langer dan 8 km. Maar zeker de moeite waard. Ben benieuwd hoe het er uitziet in een ander jaargetijde als er geen hoog mais staat.

 53. 29-09-2015 In het Kulturhus de brochure opgehaald. Wat een hartelijke service daar.
  Met heerlijk najaarsweer deze afwisselende route gelopen. We herhalen hem zeker nog eens in een ander seizoen. Nu mooie paadjes door de maisvelden. Dank aan bewoners over wiens erf of land de route voert.

 54. Wij hebben heerlijk t klompenpad gevolgd. Bewegwijzering was in orde alleen bij de Edeseweg moet er een klompje bij. Mooie afwisselende route.
  Na de wandeling wilde we wat eten en drinken maar t witte paard was gesloten.
  In het kulturhus konden we koffie drinken maar niets eten tot dat de dame voorstelde iets warm bij de bakker voor ons te halen. Wat een service.
  Dus lekker koffie met een saucijzenbroodj e en toen op huis aan.

 55. Vond deze wandeling eigenlijk te kort, maar op 2/8/15 was het tamelijk broeierig, dus maar deze gekozen. Had ik eerder moeten doen, want klassieker onder de klompenpaden!We l jammer van de vage markering: een klompenpad is nou juist zo leuk vanwege de plekken waar je anders nooit komt en omdat je niet op een kaart hoeft te letten… Ach, zo werd het toch nog een klompenpad van ruim 10 km;-).
  Ik zou niettemin het deel vanaf de parkeerplaats (ik liep tegen de klok in)nog eens kritisch beoordelen. Dat kan een stuk beter!

 56. Na een regenachtige dag dit pad op deze zomeravond gelopen. Dat was goed te doen, het gras was weer droog. Ook al was ik in de omgeving goed bekend, met zo’n pad kom je nog eens ergens anders.
  Een aantal dingen:
  Bij het vertrek in oostelijke richting kom je langs een weiland waarvan het prikkeldraad nogal richting het smalle paadje hangt, dat loopt niet fijn.
  Het gras was bijna overal netjes gemaaid, klasse! Complimenten voor het stuk tussen de Vijfsprongweg en de Matenweg!
  De afstand was op mijn gps ook 8,8 km.
  Ik heb andere routes gelopen waarop de bordjes wel wat handiger waren neergezet, met pijltje nog vóór je van richting moet veranderen. Hier en daar gaf de gele klomp het ook wel goed aan, maar vaak sta je toch even te zoeken, bijv. op kruising Edeseweg – Wekeromse Buurtweg, al kom je er met de app altijd wel uit.
  Bij het sportveld loop je door een sloot die nog maar net droog stond, niet zo aangenaam.
  Parkeergelegenheid is prima!

 57. Vandaag het Beek- en Bultpad onder mooie omstandigheden gelopen. Fraaie afwisselende wandeling met een mooi uitzicht vana De Bult. Een aanrader, waarbij het inderdaad aan te bevelen is om door het Wekeromse Zand te gaan. Aan de andere kant mis je dan wel het uitzicht over de landerijen vanaf de Hoeverweg.

 58. Vandaag (hemelvaart) dit pad gelopen en het is zeer de moeite waard. Mooi afwisseling van cultuur- en natuurlandschap . Goed begaanbaar, nergens problemen gehad. Soms wel de app even nodig gehad om de route te bepalen. Lijkt inderdaad wat langer dan 8 km…..

 59. Voor het Beek- en Bultpad gekozen voor een route die iets vertelt op het agrarisch cultuurlandscha p van de Veluwe (hoe schaapherders en akkerbouwers een bestaan opbouwden op deze plek).
  Wanneer u niet langs het hek wilt lopen om het agrarisch cultuurlandscha p te ervaren, kunt u dit gedeelte ‘over het Wekeromse Zand’ vervolgen richting Vijfsprongweg.
  In de folder die bij de route hoort (en in de app) staat de suggestie opgenomen om het klompenpad uit te breiden met de wandeling door het Wekeromse Zand.

 60. Als ik alle reacties hier lees, vraag ik me af of ik hetzelfde pad heb gelopen. Misschien dat veel van de eerdere wandelaars bij Heras werken? Die paar kilometer langs het hek rond het Wekeromse zand is een gemiste kans. Heel erg saai. En dan tegen het eind een heel stuk over een rechte asfaltweg. Vermoeiend.

  Maar het is niet alleen kommer en kwel. Het eerste stuk door het bos met oude, nu begroeide stuifduinen is prachtig. Voor wie niet bang is te verdwalen is het aan te raden ook wat meer het gebied in te lopen. Verder is natuurlijk het stuk over de “bult”, de voormalige vuilstort leuk om te doen.

  Mijn advies: loop tot op de bult, en neem dan hetzelfde pad weer terug. Anders ga je voor gaas.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.