Beek- en Bultpad

Wandelen langs beken met verrassend vergezicht over het agrarisch land. Ontdek het afwisselende landschap van Wekerom. Wandelen langs oude landbouwgronden, grotendeels onderharde paden, over de Wekeromse Bult met prachtig vergezicht over de Gelderse Vallei. Het agrarisch gebied valt hier in alle rust te beleven. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Beek- en Bultpad (9 km)

Startpunt: Kulturhus, Dorpsplein 1, 6733 AV Wekerom

Opstappunt: Eetcafé De Roek/De Hartenberg, Apeldoornseweg 60, 6733 SC Wekerom

Openbaar vervoer: Bushalte Dorpsplein in Wekerom. Bushalte ‘s Heeren Loo, Apeldoornseweg in Wekerom

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Beek- en Bultpad combineren met het Valkschepad en het Eeskooterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: beek en bultpad

  mooi pad. bewegwijzering goed als je eenmaal weet hoe de uitzetter werkt. Ik wordt soms moe van mensen die over alle puntjes kritiek hebben. Een klompenpad kan nooit voor de 100% voldoen aan de verwachtingen. Probeer te genieten van al het moois dat je tegenkomt. En vergeet de zaken die jij persoonlijk niet zo interessant vindt. Dan geniet je veel meer van de wandeling. Mijn vrouw en ik zijn 68 en 71 en hebben nu ons 80ste klompenpad gelopenen we genieten volop van elke wandeling en we gaan voor de volle 111 stuks die er nu zijn.
  Vrijwilligers: Bedankt, bedankt, bedankt en ga zo door, ook met de andere wandelingen die nog in de pijplijn zitten.

 2. Onderwerp: Mooi pad, maar bewegwijzering slecht

  Vandaag Beek en Bultpad gelopen (9km). Mooie afwisselende route. Maar route markering is ronduit slecht. Linksom zijn de meeste bordjes verdwenen en die er staan zijn zonder pijlen. Rechtsom zit er ook geen consistentie in. Vaak meters van het kruispunt of T splitsing, zodat je gauw misloopt of moet zoeken. Regelmatig staat bijv rechtdoor aangegeven terwijl je feitelijk dan bijv linksaf moet. Ontbrekende bordjes. Advies: niet linksom lopen en rechtsom alleen met de app, anders is het niet te doen. Niettemin wel een mooie route.

 3. Onderwerp: De Bult op slot

  Omdat De Bult vervuild water lekt is de voormalige vuilnisbelt sinds vandaag afgesloten, en daarmee het klompenpad. Een gewaarschuwd wandelaar telt voor twee.

 4. Onderwerp: Mooi pad, verlenging is minder...

  Vandaag hele dag rondom Wekerom gelopen. Hoofdroute is prachtig, met flinke bult (vroegere vuilnisbelt). Slechts 20% is asfalt. Typisch bij dit pad is het begin en het einde. In “centrum” Wekerom geen asfalt maar paadjes.
  De verlenging had ik nog niet eerder ontdekt. Die is ook niet zo fraai. Eerst mooi stukje bos, dan door Park Berkenrhode, (klinkers) met hele mooie huisjes. Enkele kavels te koop. Heeft de commercie het hier gewonnen van de schoonheid van de klompenpaden? Dan verder weer asfalt, totaal 1200 meter, deels parallel aan provinciale weg. Aan de overkant is het Eeskoterpad. Dan 2 km brede zandweg met asfalt fietspad, rechttoe rechtaan. Weinig variatie. Van de verlenging is 40% verplicht asfalt. De grote bult laat je dan ook rechts liggen (klok mee).
  Mijn advies: ga de hoofdroute lopen en daarna het Valkschepad. De overstaproute (zuidelijk) is niet gemarkeerd. Je kunt ook middenin naar het Valkschepad lopen, maar dan wel door mul stuifzand (ook starten bij punt 5 plattegrondje). Aan de noordkant bij Valksche Engweg (naar Hent uut zand) liggen de twee paden maar ongeveer 500 meter uit elkaar. Al deze overlooproutes zijn niet gemarkeerd. Als 21 tot 25 km te lang is kun je ook met de auto naar het startpunt Valkschepad (‘t Schuurtje) gaan, is maar een stukje, dan ongeveer 20 km samen.
  Het Valkschepad vind ik nog net iets mooier dan dit pad (hoofdroute). De bewegwijzering is soms niet optimaal.
  Maar ik heb weer genoten, al viel het weer wat tegen, fris windje. Iedereen maar weer bedankt.

 5. Onderwerp: Beek- en Bultpad

  In tegenstelling tot de vorige schrijvers was ik enigszins teleurgesteld. De foto’s suggereren namelijk dat je met dit klompenpad ook over het Wekeromse Zand gaat. Dat is helaas niet zo. Dus zelf maar het rondje Zand gelopen. Ook de bewegwijzering vind ik minder logisch c.q. goed zichtbaar in de route; met name de routeverlenger moet je goed in de gaten houden! De totale afstand van 15 kilometer inclusief routeverlenger is tenslotte wat overschat volgens mij; dat is echt korter. Lopen met de app is dus een aanrader en: het Valkschepad loopt wél over het Wekeromse Zand. Daar kijk ik naar uit!

 6. Onderwerp: Prachtige wandeling!

  Prachtig afwisselend pad met leuke smalle tussendoortjes. Ook vandaag was het goed begaanbaar. Genoten!

 7. Onderwerp: Een echt klompenpad

  Een klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Vooral onverhard en als het dan verhard is, dan langs een landelijk weggetje. Top! Het stukje bos is erg mooi, zodra we weer wat meer in conditie zijn lopen we dit pad nog een keer maar dan met de verlenging die nog verder door het bos gaat. Ook de paadjes in de bebouwde kom van Wekerom zijn leuk. Geen trottoir langs de weg maar achterlangspaadjes waar je zelf niet van zou bedenken dat het de bedoeling is dat je daar loopt.
  Kortom, een aanrader.

 8. Onderwerp: Dinsdag 11 november 2017

  Het gedeelte in het bos was werkelijk prachtig, daar hadden we nog wel wat langer willen rondlopen. Alle vrijwilligers hartelijk bedankt!!!

 9. Onderwerp: Mooi pad

  Mooi pad: heel afwisselend, weinig verharding en inderdaad veel bankjes! Paden goed begaanbaar ondanks dat het veel geregend had de week er voor en de bewegwijzering was prima. Dank aan de vrijwilligers!

 10. Onderwerp: 11-10-2017

  Wij hebben al veel Klompenpaden gelopen en ook dit pad is weer prachtig, Juist heel weinig verharde wegen in vergelijking met andere paden en echt heel veel bankjes. Een nadeel is dat er geen horeca is om even een kopje koffie te drinken, daarvoor hebben wij uit moeten wijken naar Otterloo.
  Ps. we hebben ook nog een schaap het leven mogen redden. In de wei vlak na het begin van dit pad lag dit schaap op haar rug in de wei, we hebben haar weer op de poten gezet. Eigenlijk onze top van de dag.

 11. Onderwerp: zondag 9-7-17

  Sinds vele jaren lopen wij enkele keren per jaar het B&B-pad. Ondanks een stuk asfalt altijd weer een mooi en afwisselend wandelpad met (gelukkig) voldoende banken voor de picknick. Afgelopen zondag liepen wij de route rechtsom (startpunt parkeerplaats Hoeverweg) met prima weer. Vreemd was dat wij op het smalle paadje langs de Valkse Beek door een snel rijdende scooter ingehaald werden. Ik neem niet aan dat dat geoorloofd is.
  Het smalle paadje achter het sportterrein is momenteel wat moeilijk begaanbaar, maar verder hebben wij genoten van de wandeling. Dank aan beheerder en alle vrijwilligers!

 12. Onderwerp: Beek- en bultenpad

  Op 5-6-17 deze route tegen de klok in gelopen. Fraaie route met inderdaad soms wat veel prikkeldraad dicht langs het pad. Routevariant via Wekeromse Zand gelopen (fraaier dan origineel via Hoeverweg). Markering tegen de klok niet altijd duidelijk aangegeven. Mooie rustplaats op “vuilnisberg”.

 13. Onderwerp: Foutje ?

  Op de site vermeldt u 9KM op het bord staat 8Km wat moet ik geloven ?

 14. Vandaag deze route gelopen. Lekker sompig.Er was een aardige mevrouw die ons even een stukje om liet lopen omdat daar het klompenpad blank stond. En dat was niet zo prettig als je in het begin al natte voeten kreeg. Verder was het een mooi afwisselend pad. Ik neem aan dat die leuke gele klompje Door de jongens gemaakt zijn. Heel origineel. Al met al weer een afwisselende route.en alleen op de bewijzerING van de klompje gelopen.👍

 15. Onderwerp: Mooi maar kan mooier...

  Op 10 januari dit pad gelopen. Op de recensies hadden we al gelezen dat het tip was om even het Wekeromse zand op te lopen en dit hebben we gedaan. We hebben aan de andere kant van het hek een parallel lopend pad gevolgd waardoor we ook nog een stuk zandverstuiving hebben meegepakt. Dat zou deze route nog mooier maken. We hebben genoten van deze prachtige route door weiland, bos en landgoed.

 16. Onderwerp: afwisselend

  Op 12 november deze route gelopen. Leuk afwisselen, bos, akker- en weiland en voldoende onverharde paden. Toch komt de route niet in onze top tien. Je loop veel langs hekken en dat is het net niet.
  We zijn bij het Kulturhus begonnen en hebben de route met de klok mee gelopen. Deze was voldoende bewegwijzerd maar ik vraag me af of het andersom ook zo duidelijk is. Wellicht een tip voor de vrijwilligers om de route zo nog eens na te lopen.
  Verder dank aan de landeigenaren en vrijwilligers voor deze route.

 17. Onderwerp: Nog steeds mooi

  Na ruim 4 jaar dit klompenpad nogmaals gelopen, het blijft een mooi pad. Tegen de klok in gelopen. In plaats van langs het hek van het Wekeromse zand te lopen ben ik door het draaihekje gegaan en een schitterend paadje gelopen, slingerend en op en af. Ik had de organisatie al eens eerder gevraagd om dit stuk in de route op te nemen in plaats van de saaiere onverharde zandweg.

 18. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag nogmaals deze route gelopen, Geweldig Echt een klompenpad wat zijn naam eer aan doet! Prachtige omgeving. Kleine stukjes over erven en de eigenaren blijven vriendelijk! Haast geen asfalt.
  Aandachtspunt: volgens mij is het pad maar in 1 richting bewegwijzerd. ‘t Zou fijn zijn als je hem ook andersom kunt lopen.
  Hartelijk dank aan alle mensen die dit mogelijk maken!!!!!

 19. Onderwerp: Het Wekeromsezand

  Vandaag deze mooie route gewandeld met mooi fris en zonnig herfstweer. We hebben genoten van het mooie landschap, o.a. het geaccidenteerde bosgebied Koelbergen. Wat we jammer vonden was dat de route niet door de zandverstuiving Wekeromsezand gaat. In plaats daarvan loopt de route tussen de punten 4 en 6 langs het hek langs de bosrand over een brede zandweg. Wij zijn afgeweken van de route en bij punt 5, bij de parkeerplaats, het hek doorgegaan. Als je na het informatiepaneel rechtdoor loopt kom je door het prachtige Wekeromsezand, deels bedekt met mossen, maar ook met grote delen los stuifzand en duinen met prachtige vliegdennen. Als je het zand dwars oversteekt kom je ergens wit gemarkeerde palen tegen. Volg je die naar rechts in noordelijke, later noordwestelijke richting, dan kom je uit bij de driesprong (Driesprongweg/Valkse Engweg), waar je via een draaihekje de klompenroute weer oppakt aan de overzijde van de weg. Je loopt misschien een paar honderd meter om, maar ziet dan wel een van de mooiste landschappen die er in Nederland te vinden zijn.

 20. Onderwerp: Geweldig genoten

  Super leuke route tussen de maissvelden (september) dwars door het dorpje wekerom langs een mooi beekpad. Mijn benen waren te kort voor het fenomenale uitzicht op de bult, wie wil daar een uitkijktoren bouwen, leuk voor een panorama vieuw! We hadden geparkeerd bij het wekeromse zand en dan zonder een blik over het witte ‘strandzand’ te werpen kan niet. Dus ook nog even naar het zand gelopen waar de hei volop bloeide. Dus wij hebben volop genoten!

 21. Onderwerp: Erg mooi

  Wij liepen dit pad op 20 Augustus tegen de klok in. Mooie route het mag soms wel iets duidelijker aangegeven staan want wij miste wel wat bordjes gelukkig bracht de app uitkomst. Een mooi uitzicht inderdaad vanaf de bult.
  Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor dit mooie kijkje in jullie achtertuin

 22. Onderwerp: Geweldige wandeling

  Vandaag hebben wij dit klompenpad gelopen en het was een geweldige ervaring. Tevens was er afwisseling genoeg. Wij hebben het pad met de klok meegelopen en de afstand bedroeg volgens de gps 8,9 km. Halverwege heb je de bult en dat is een kuitenbreker, maar als je boven bent heb je een geweldig uitzicht. Tevens genoeg picknick plekken en bankjes onderweg. De route langs de beek is ook noemenswaardig. Nogmaals dit pad is een aanrader en vrijwilligers wederom bedankt.

 23. Onderwerp: Afwisselend en goed aangegeven pad

  Het pad staat erg goed aangegeven! Is afwisselend en het uitzicht vanaf de vuilnisbelt blijft natuurlijk altijd mooi!
  Aanrader!

 24. Onderwerp: Beek en Bult pad - Wekerom

  Afwisselend: tegenover de saaie maisvelden staat de schitterende wilde bloemenzee op de langgerekte bult. Ook de korte stukken langs de beken zijn erg mooi.
  De bewegwijzering is uitstekend: naast de kleine paarse klompschildjes geven regelmatig grote gele klompen de weg aan.

 25. Onderwerp: Klompenpad Wekerom

  Vandaag een erg mooie en afwisselende wandeling gemaakt, aanrader!
  Goed te doen met kinderen.

 26. Onderwerp: Zeer afwisselend

  Vrijdag 25 juni liep ik met vriend Rob het Beek- en bultpad. Mooi afwisselend pad met veel onverharde ‘echte’ klompenpaden. De afwisseling kan nog groter als je een stuk van het Wekeromse Zand meeneemt. Dan kan prima (2-3 km extra) vanaf de ingang aan de Hoeverweg. Heerlijk om op het ene moment op het droge zand te lopen en korte tijd later door het natte bouwland van de Maten. De middag werd afgesloten met een biertje en een hapje in Otterlo. Heerlijk!

 27. Onderwerp: Beek & Bultpad

  Met het vandaag gelopen Beek & Bultpad schrijven wij het 42e Klompenpad hetgeen ons enig overzicht geeft: Dit is één van de betere, zeer afwisselend, mooie omgeving & vergezichten, vooral vanaf de vuilnisbeltbult. je struikelt over de bankjes; minnetje is dat in de Bible Belt op zondag nul horeca is, dus bammetjes mee. De routemakers hebben zichzelf hier overtroffen. Briljant, aanradertje!

 28. Onderwerp: overstappunt

  Beste Anita,

  De vrijwilligersgroep van het Beek- en Bultpad heb ik gevraagd even te kijken hoe zij het overstappunt duidelijker kunnen markeren.

  Dank voor je oplettendheid,

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 29. Onderwerp: Meer dan genieten....

  Mooi weer, klompenpaden in overvloed. Vandaag maar eens een zelfbedachte mix gemaakt van 2 paden. Een stukje van het één en een stukje van de ander. Beek en Bult gaat prima samen met het Valksepad. De overstap aanwijzingen vanaf de parkeerplaats bij de Wekeromse zand ontbreken in het veld. Er zou een grijze markering moeten staan, maar die heb ik niet kunnen vinden. gelukkig is het gebied mij niet geheel onbekend, dus vond ik uiteindelijk de Valkse route wel. Heb een heerlijke wandeltocht gemaakt van uiteindelijk 12,5 km. Een aanrader.
  Kijk en lees mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 30. Onderwerp: Bewegwijzering

  Erik bedankt voor reactie. Ik neem wel altijd (minstens) een printje van de plattegrond van de site mee, maar dat lost soms niet de problemen op. Er staan weinig straatnamen op, soms moeilijk te oriënteren waar je bent. En het is echt lekker als je gewoon door kunt lopen en niet hoeft te zoeken. Bij dit pad was het (in tegengestelde richting) echt beneden de maat. Maar nogmaals bedankt voor je reactie.

 31. Onderwerp: reactie op voorgaand berichtje

  Beste Dick,

  Dank voor het mailtje. Ik zal de coördinator van de vrijwilligersgroep die het pad beheert vragen of de naloper van de maand speciale aandacht kan besteden aan de bewegwijzering bij het lopen in tegengestelde richting.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 32. Onderwerp: Prachtig klompenpad

  Vandaag gelopen, tegen de klok in. Prachtige route (beetje kort) maar de bewegwijzering kan stukken beter. Voor de route met de klok mee is de markering waarschijnlijk goed. Moet steeds nadenken waar de wandelaars van tegenovergestelde richting vandaan komen. Dit is mijn 18e klompenpad vanaf december, maar zoveel moeite met de bewegwijzering heb ik nog niet gehad. Aan het eind de route kwijt geraakt en naar Kulturhuis gelopen en vervolgens het eerste stuk met de klok mee gelopen. Toen zag ik waar ik fout was gegaan. Je moet op een gegeven ogenblijk rechtsaf over het terrein van een struikenhandelaar lopen. Maar dat bordje staat zeker 6 meter van de weg af en half achter een struik!! Enfin, al met al toch zeker 15 km (ruim 3 uur) gelopen, ben weer fit.
  Het Heras hek waar iemand het over heeft vind ik geen probleem, je kijkt er dwars doorheen of overheen en de natuur daar is heel mooi (niet naar het hek kijken).
  Toen ik de hoge bult over was kwam ik bij een grote stam van een boom op de grond. Op die boom had iemand wat “proza” geschreven. Ging over kankervluchtelingen, kutvluchtelingen (wat is het verschil?), opzotten enz. Ik heb in Wekerom rondgelopen maar ik heb geen enkele vluchteling gezien. Daar hebben ze volgens mij geen last van vluchtelingen. Uit de laatste zin bleek wel het niveau van de schrijver, hij/zij schreef: WEI zijn hier de baas. Ik dacht: Je zult maar zo’n baas hebben!
  Maar nogmaals: de natuur rond de route was fantastisch. En daar gaat het om. Bedankt.

 33. Onderwerp: zeer de moeiten waard

  gelopen 13 maart 2016 met een heerlijk zonnetje er bij
  mooi en afwisselend

 34. Onderwerp: verrassende route maar matige bewegwijzering

  Prachtige route, gevarieerd en verrassend!

  Punt van aandacht is de bewegwijzering. Bij de ingang naar het Wekeromse zand (gewoon langs het hek blijven lopen), in het bos voor Wekerom (linksaf langs de picknicktafel) en vlak voor Wekerom (schuin rechts het brede zandpad in) is het gewoon gokken maar ook dat maakt het verrassend 🙂

 35. Onderwerp: Super wandeling!

  Vandaag de route gelopen met een stralende zon erbij! Een super mooie wandeling met
  heel veel onverharde paden! Dwars door de weilanden, door het bos, een klim omhoog naar een super uitzicht,
  langs de bosrand en weer door de weilanden en zelfs in Wekerom zelf smalle, onverharde paadjes.
  Wij hebben al meerdere klompenpaden gelopen en deze is toch echt een aanrader! Lopen dus!

 36. Onderwerp: Leuke afwisselende wandeling

  Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen erg leuk en afwisselend, alleen jammer dat je op sommige plekken moest zoeken naar de route bordjes {soms zaten ze op de achterkant van een paaltje} Verder niks dan positief over de afwisseling van de route. Het was op een paar plekken langs de beken wat nattig maar goed te lopen, ook na de regen van afgelopen periode!!

 37. Onderwerp: Eens even kijken

  Als het goed is krijgen de beheerders een bevestiging.

 38. Onderwerp: Beek en Bultpad

  Wederom deze mooie route gelopen, nu voor de afwisseling eerst linksom.
  De wegaanduidingen ( linksom) zijn slecht aangegeven vnl. merk je dat in het bos.
  Ook zou het handig zijn, om overal op de paaltjes een pijltje te zetten.
  Voor de rest heel veel lof voor de vrijwilligers!! !!

 39. Onderwerp: Zeer mooie wandeling

  Mooie wandeling dit klompenpad. Erg afwisselend. Langs beek, door bosgebied, rododendronkwek erij, over de bult, langs wekeromse zand en tenslotte door zeer hoog mais. Het uitzicht op de bult is fantastisch. Wel eng smal zeer steil pad omlaag. De route is wel langer dan 8 km. Maar zeker de moeite waard. Ben benieuwd hoe het er uitziet in een ander jaargetijde als er geen hoog mais staat.

 40. Onderwerp: Afwisselend klompenpad

  29-09-2015 In het Kulturhus de brochure opgehaald. Wat een hartelijke service daar.
  Met heerlijk najaarsweer deze afwisselende route gelopen. We herhalen hem zeker nog eens in een ander seizoen. Nu mooie paadjes door de maisvelden. Dank aan bewoners over wiens erf of land de route voert.

 41. Onderwerp: Heerlijk gewandeld

  Wij hebben heerlijk t klompenpad gevolgd. Bewegwijzering was in orde alleen bij de Edeseweg moet er een klompje bij. Mooie afwisselende route.
  Na de wandeling wilde we wat eten en drinken maar t witte paard was gesloten.
  In het kulturhus konden we koffie drinken maar niets eten tot dat de dame voorstelde iets warm bij de bakker voor ons te halen. Wat een service.
  Dus lekker koffie met een saucijzenbroodj e en toen op huis aan.

 42. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Vond deze wandeling eigenlijk te kort, maar op 2/8/15 was het tamelijk broeierig, dus maar deze gekozen. Had ik eerder moeten doen, want klassieker onder de klompenpaden!We l jammer van de vage markering: een klompenpad is nou juist zo leuk vanwege de plekken waar je anders nooit komt en omdat je niet op een kaart hoeft te letten… Ach, zo werd het toch nog een klompenpad van ruim 10 km;-).
  Ik zou niettemin het deel vanaf de parkeerplaats (ik liep tegen de klok in)nog eens kritisch beoordelen. Dat kan een stuk beter!

 43. Onderwerp: De moeite waard

  Na een regenachtige dag dit pad op deze zomeravond gelopen. Dat was goed te doen, het gras was weer droog. Ook al was ik in de omgeving goed bekend, met zo’n pad kom je nog eens ergens anders.
  Een aantal dingen:
  Bij het vertrek in oostelijke richting kom je langs een weiland waarvan het prikkeldraad nogal richting het smalle paadje hangt, dat loopt niet fijn.
  Het gras was bijna overal netjes gemaaid, klasse! Complimenten voor het stuk tussen de Vijfsprongweg en de Matenweg!
  De afstand was op mijn gps ook 8,8 km.
  Ik heb andere routes gelopen waarop de bordjes wel wat handiger waren neergezet, met pijltje nog vóór je van richting moet veranderen. Hier en daar gaf de gele klomp het ook wel goed aan, maar vaak sta je toch even te zoeken, bijv. op kruising Edeseweg – Wekeromse Buurtweg, al kom je er met de app altijd wel uit.
  Bij het sportveld loop je door een sloot die nog maar net droog stond, niet zo aangenaam.
  Parkeergelegenheid is prima!

 44. Onderwerp: Mooie afwisseling

  Vandaag het Beek- en Bultpad onder mooie omstandigheden gelopen. Fraaie afwisselende wandeling met een mooi uitzicht vana De Bult. Een aanrader, waarbij het inderdaad aan te bevelen is om door het Wekeromse Zand te gaan. Aan de andere kant mis je dan wel het uitzicht over de landerijen vanaf de Hoeverweg.

 45. Onderwerp: Prachtige wandeling

  Vandaag (hemelvaart) dit pad gelopen en het is zeer de moeite waard. Mooi afwisseling van cultuur- en natuurlandschap . Goed begaanbaar, nergens problemen gehad. Soms wel de app even nodig gehad om de route te bepalen. Lijkt inderdaad wat langer dan 8 km…..

 46. Onderwerp: Het Wekeromse Zand

  Voor het Beek- en Bultpad gekozen voor een route die iets vertelt op het agrarisch cultuurlandscha p van de Veluwe (hoe schaapherders en akkerbouwers een bestaan opbouwden op deze plek).
  Wanneer u niet langs het hek wilt lopen om het agrarisch cultuurlandscha p te ervaren, kunt u dit gedeelte ‘over het Wekeromse Zand’ vervolgen richting Vijfsprongweg.
  In de folder die bij de route hoort (en in de app) staat de suggestie opgenomen om het klompenpad uit te breiden met de wandeling door het Wekeromse Zand.

 47. Onderwerp: Afwisselend, dat wel

  Als ik alle reacties hier lees, vraag ik me af of ik hetzelfde pad heb gelopen. Misschien dat veel van de eerdere wandelaars bij Heras werken? Die paar kilometer langs het hek rond het Wekeromse zand is een gemiste kans. Heel erg saai. En dan tegen het eind een heel stuk over een rechte asfaltweg. Vermoeiend.

  Maar het is niet alleen kommer en kwel. Het eerste stuk door het bos met oude, nu begroeide stuifduinen is prachtig. Voor wie niet bang is te verdwalen is het aan te raden ook wat meer het gebied in te lopen. Verder is natuurlijk het stuk over de “bult”, de voormalige vuilstort leuk om te doen.

  Mijn advies: loop tot op de bult, en neem dan hetzelfde pad weer terug. Anders ga je voor gaas.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*