Beekweidenpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Voorst. Wandelen door beekdal en bossen, over dijken, enken en landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Beekweidenpad (16 km)

Startpunt: Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14 in Voorst

Opstappunt: Station Voorst-Empe, IJsselstraat 2 in Empe.

Openbaar vervoer: Station Voorst-Empe. Bushalte Gietelo, De Nieuwenhof (buurtbus)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Beekweidenpad combineren met het Klarenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag met prachtig weer dit zeer gevarieerde klompenpad gelopen. Zag er zeer verzorgd uit met gemaaide paden en overal borden met weetjes over de omgeving. We kunnen ons voorstellen dat zoals bedoen vorige reakties het zeer drassig kan zijn bij perioden waarin het regent.
  Aanbevolen!!!

 2. 18 sept 10 km van deze route gewandeld. Wat een prachtige tocht door de weilanden en bos. Mooi afwisselend. Goed beloopbare paden. Mooi onderhouden. Wat hebben we genoten van deze wandeling. Een aanrader!!!

 3. Gisteren dit klompenpad gelopen,wij hebben voor de 8km gekozen.
  Wat een mooi landelijk pad is dit heel gevarieerd.
  Goed aangegeven dus complimenten voor de vrijwilligers.
  Zeker aan te raden de boerderij naast de kerk,kun je leuk zitten op afstand om bij te komen met een heerlijk ijsje en de galerij erbij.
  We hadden er ook prachtig weer bij dan wordt het echt een feestje.
  Dus gaan voor dit klompenpad!!!
  Met vriendelijke groet Gerrit en Jannie

 4. Op 31 augustus route (16 km) gelopen. Prachtige route om te lopen. Afwisselend landschap met goed onderhouden wegen, mooie uitzichten. Zonder meer aan te raden!
  Groetjes, Pieter en Marlies

 5. Op 17 augustus het Beekweidenpad gelopen. Het pad begon al met smalle paadjes langs weilanden en beekjes. Knotwilgen en daarna het bos in. Een zeer gevarieerd en kleurrijk pad. Vele mooie vogels gezien: de buizerd, vele ooievaars, de gele kwikstaart, puttertjes en meer… Wel opletten bij de kruisingen als je verlengd loopt, wij waren een paar keer de draad kwijt en moesten de app raadplegen. Een erg mooi pad 😍

 6. Vandaag deze route gelopen. De route bestaat eigenlijk uit drie lussen. De noordelijke, oostelijk en zuidelijke lus.

  Ik ben begonnen vanaf de parkeerplaats achter de kerk van Voorst. Vanaf hier starte ik met de zuidelijke lus en liep deze tegen de klok in. Het eerste gedeelte zou volgens eerdere reviews erg nat zijn. Dit was nu niet het geval. Dit zal in de periode van oktober tot april anders zijn. Aan de linkerzijde van het pad hebben vrijwillers planken neergelegd, zodat je in de natte periode je voeten grotendeels droog zult houden. Deze route bestaat alleen maar uit kronkelende (gras)paadjes. Na een rondje lopen kom je op de oostelijke route uit.

  De oostelijke route heb ik ook tegen de klok ingelopen. Dit gedeelte van de route loop je bijna alleen maar over verharde wegen. Een gedeelte van deze route loop je over de dijk. Uiteindelijk kom in het het park uit van landgoed Zeezicht uit en begin je aan lus noord.

  De noordelijke heb ik ook tegen de klok ingelopen. Vanuit het park loop je door een stukje bos over onverharde paadjes. Na het bos vervolg je de route over verharde wegen en brede grind-, en zandwegen. Je loopt door landgoed De Poll. Nadat je de N345 voor de 2e keer bent overgestoken kom je weer op landgoed Zeezicht uit. Hier loop je over kronkelende graspaden. Als je het bos uitkomt dan loop je weer door landerijen langs o.a. de Voorsterbeek om weer in het park uit komen.

  Vanuit het park begin je aan het laatste gedeelte van de oostelijke lus. Nadat je de N345 bent overgestoken loop je over de svr camping De Adelaar om daarna weer via graslanden bij de kerk uit te komen.

  Conclusie:
  Lus zuid is een 100% klompenpad. Dit heeft geen verdere uitleg nodig. Lus oost is precies het tegenovergestelde. Het eerste gedeelte van deze lus bestaat bijna alleen maar verharde wegen en je moet soms aan de kant ‘springen’ voor trekkers die voorbij komen scheuren. Maar ik begrijp heel goed waarom de makers van deze route dit hebben toegevoegd. De omgeving is erg mooi en geeft wel een meerwaarde aan de route. Lus noord heeft van beide wat. Het eerste gedeelte loop je over verharde wegen en brede grind-, en zandwegen. Maar als je eenmaal voor de 2e keer de N345 oversteekt in landgoed Zeezicht dan krijg je weer het klompenpad gevoel. Ook het laatste gedeelte van lus Oost loop je door weilanden.

  Voor de hele route geld dat je door een mooi en afwisselend gebied loopt. Op lus zuid en noord kom je ook nog braamstruiken tegen, waarvan je lekker kunt smikkelen van de bramen die nu rijp beginnen te worden.

  De makers van de route bedankt voor deze afwisselende route en ook de vrijwilligers die deze onderhouden. De route was erg goed begaanbaar en de bewegwijzering was ook top.

  Wat nog wel een aandachtspuntje is, is het gebrek aan bankjes om te rusten op een groot deel van lus noord. Wellicht dat in overleg met de landgoed eigenaars hier verandering in komen. Op de rest van de de route waren voldoende bankjes.

 7. Vanochtend de alternatieve route van 8 km gelopen en we hebben ervan genoten. Oerhollandse wolkenpartijen boven een mooi weidelandschap met grazende koeien, dat verveelt nooit. Ook een stuk over een slingerende dijk gelopen, dus al met al een afwisselende wandeling die ook nog eens prima onderhouden wordt. Hier en daar wel even de app bij de hand gehouden, omdat we de verkorte versie liepen. We komen zeker nog een keer terug om de gehele route te lopen.

 8. Afgelopen zaterdag heb ik dit pad voor de 2e keer gelopen. En het was weer een heerlijke ervaring. Slechts een klein gedeelte was wat moeilijker begaanbaar door de hoge en natte begroeiing, maar dat mocht de pret niet drukken. Met dank aan iedereen die dit mooie pad bijhoudt. Een echte aanrader.

 9. Goedemiddag,

  Ben net terug van deze prachtige wandeling. Hierbij mijn complimenten voor de bewegwijzering en dank voor alle landeigenaren die toestemming hebben gegeven. Tevens dankjewel voor alle vrijwilligers.

 10. Geweldig mooi pad.
  Dit pad hebben we in oktober 2020 gelopen. Prachtig. Zoveel paddestoelen…
  En vandaag 12 juni 2021 weer.
  Hetzelfde pad maar dan met een andere natuur. Maar beide keren verschrikkelijk mooi. De mooi gemaaide velden, de opkomende maïs, de ooievaars…
  Vandaag waren ze bezig met het onderhouden van het pad. De paden werden met man en macht gemaaid zodat ze weer beter te lopen waren. Het eerste stuk was inderdaad erg dicht gegroeid, máár dat had ook zijn charmes. Mannen en mevrouw, nog maals hartelijk dank voor het onderhouden van dit mooie klompenpad.
  Groetjes Ton en Rienie

 11. Beste wandelaars,

  Wij maken u er graag op attent dat sommige paadjes door de groei van bloemen, kruiden en grassen soms nauw zijn, zoals hier al eerder is genoemd. We zijn blij met deze bloei, dat is goed voor de biodiversiteit, maar wees alert dat het mogelijk is dat er teken zijn. Dus controleer u zelf na een wandeling.

  En alle vorige mailers: dank voor de complimenten voor ons pad. We doen ons best om het zo mooi mogelijk te laten houden.

  Vriendelijke groet, José Blom (lid werkgroep)

 12. Een grote vette pluim voor de groep vrijwilligers die deze route onderhoudt (Zeker ook voor jou José) en af en toe aanpast aan de laatste ontwikkelingen en moppersmurfen. De route is goed aangegeven en bestudeer de kaart tevoren om te bepalen hoe je de lussen wil lopen. En in welke volgorde.
  M. en ik hebben de totale route in twee verschillende etappes gewandeld. De Westelijke lus op maandag 24 mei ’21. De Zuid- en Oost lus op zondag 6 juni ’21. Ik vind het mooi dat je door zoveel verschillende landschappen komt. Er is één gemeenschappelijke noemer: de Voorster / IJssel klei. Als het zo nat is als in mei hou daar met je wandelschoenen rekening mee want de klei wordt glad en de andere bodem zompig.
  Leuk om de “wilde” dieren te zien die in de grazige weiden ronddartelen. Zie de statige ooievaars thermieken en hoe de hazen lopen door het grasfalt. Hun gepluimde oren verraden waar ze schuilen. Of de kruidige weiden van De Pol en de nijvere bijtjes van de imker .
  Echt een aanrader.

 13. Vanmorgen de 16 km van het Beekweidenpad gelopen.
  Een heerlijke wandeling.
  Dit klompenpad bestaat uit 3 lussen die nogal van elkaar verschillen.
  Begonnen met de zuidelijke lus. Met name langs en door weilanden, een leuke route. Wel heel nat van de ochtenddauw – ‘s morgens rond 09:00 uur begonnen – en op sommige stukken heel smalle paden tussen gewassen van rond anderhalve meter hoog, waaronder veel brandnetels. Met mijn korte broek aan was dit niet heel plezierig lopen, maar ik was wel meteen goed wakker.
  Vervolgens de oostelijke lus. Voornamelijk asfalt dus voor de puristische klompenpadenloper niet leuk neem ik aan. Door de prachtige uitzichten, de zwarte populier met een stamdoorsnee van 5 meter en de oorverdovende stilte vond ik het toch een mooi stuk. Al was het alleen maar om even op te drogen in de zon …
  Tenslotte de westelijke lus. Echt top! Alles wat een klompenpad mooi maakt. Prachtig! Al werd ik hier lek gestoken door muggen in het stuk door het bos vlak voordat ik bij de beek uitkwam.
  Alles bij elkaar vind ik het Beekweidenpad een heerlijk klompenpad.
  Wat “avontuurlijker” dan de meeste andere klompenpaden, ik vond dat erg leuk maar niet iedereen zal dat kunnen waarderen denk ik.
  De ‘echte’ klompenpadloper kan de oostelijke lus negeren en heeft dan met de andere twee lussen een geweldige wandeling.
  Mijn complimenten voor de makers en de onderhouders van dit klompenpad!

 14. Vanwege de vele regen van de afgelopen periode was een deel van het klompenpad best pittig, modder en zeer smalle doorgangen. Bij landgoed Beekzicht, was het voor ons niet duidelijk, hierdoor een klein gedeelte van de route gemist.
  De omgeving is prachtig, echt een mooi klompenpad.
  In een drogere periode vinden wij het de moeite waard om dit pad nog een keer te lopen.

 15. Mooi pad met alles wat een rivierlandschap te bieden heeft. Als het veel geregend heeft is het zuidelijk deel erg modderig, maar daardoor ook avontuurlijk.

 16. Beste wandelaars,

  Voorheen was er een aanlooproute vanaf bakker Bril. Dit is een paar maanden geleden gewijzigd ivm de parkeerdruk. We hebben moeten constateren dat hierdoor een ongewenste situatie ontstond waardoor het besluit is genomen om deze aanlooproute te laten vervallen. Kijk op de app voor alternatieven om op de route te komen: bijvoorbeeld bij het Dorpshuis of bij de andere aanlooproute bij het station.

  Vr groet José Blom

 17. Apart dat meerdere mensen bij Bakkerij Bril fout lopen. Heeft men dan niet in de gaten dat het klompenpad een paar honderd meter achter de bakkerij langs loopt? (Appenseweg / Appense Enkweg)
  Of gaat het fout op landgoed Beekzicht, waar je op de “heenweg” schuin doorheen moet en op de “terugweg” vlak langs de Voorsterbeek moet lopen richting de grote weg, en na het oversteken daarvan schuin links moet?

 18. Op een gure dag in maart genoten van dit mooie pad. Raakte ter hoogte van Bakkerij Bril de weg kwijt, kon het pad niet meer terugvinden, ondanks routekaartje en beschrijving. Ben toen over de dijk naar Zutphen teruggelopen. Ook mooi.

 19. Vorige maand het Beekweidenpad gelopen. Erg mooi pad en goed aangegeven. Alleen na bakker Bril was het een beetje zoeken.

 20. Vandaag is het Beekweidenpad weer nagelopen door de leden van de werkgroep. We waren blij verrast dat er weinig afval lag. Compliment aan alle wandelaars!

 21. ERG mooi pad. lekker gevarieerd. bos, weiland, bospad, asfalt (maar dan kom je ook langs die prachtige solitaire boom :), cultuur en natuur. echte aanrader. Thxs.

 22. Prachtig klompenpad. Heel divers. De noordoostelijke lus veel asfalt, maar wel prachtige uitzichten. Zelfs nog twee reeën gezien.

 23. Gisteren onder ideale omstandigheden dit mooie pad gelopen.
  Het was nu goed droog, dus prima te lopen.
  Een zeer gevarieerd en mooi afwisselend pad. Een ECHTE aanrader.
  Tegenover de kerk bij Voorts op een boerderij koffie to go gehaald met HEERLIJK gebak.
  Ook een aanrader.

 24. Op 31 maart 2021 hebben we het Beekweidenpad gelopen (18,3 km volgens Strava). Het is een absolute aanrader, vooral nu in het voorjaar. Prachtige uitzichten over het vlakke boerenland met af en toe een plukje bos. Veel voorjaarsbloemen, bloeiende bomen, ooievaars en parende kikkers in de beken. Neem wel voldoende water mee (vandaag liep de temperatuur op tot 25 gr). Bij bakker Bril is voldoende lekkers voorhanden voor onderweg en bij boerderijwinkel De Kolke aan het eind van de wandeling kun je genieten van heerlijke vruchtensappen en boerenijs. We hebben de route met onze hond Wiep gelopen. Met uitzondering van het verbindingsstuk is een hond op het gehele klompenpad toegestaan. Top.
  De route is heel goed bewegwijzerd en met de app zonder missers te lopen. Hulde aan de werkgroep en de coördinator van dit klompenpad. Het is één van de mooiste in Gelderland.

 25. Gisteren, 21 maart 2021, dit mooie klompenpad gelopen. Wat een afwisseling en ja klompen zouden op sommige plekken geen overbodige luxe zijn geweest vanwege de modder en de nattigheid. Maar wij vinden dat gewoon een extra uitdaging. Wij hadden wel het geluk dat we ervoor gekozen hadden om eerst het meest zuidelijke gedeelte gelopen te hebben en als allerlaatst het oostelijk gelegen gedeelte dat over beton en asfalt gaat. Onze schoenen waren toen we bij de auto terugkwamen wel redelijk ‘schoon’ gelopen namelijk.
  Het zuidelijkste stukje is wel echt heel mooi en ook de stukken langs het water zijn leuk om te lopen. Het bos en de weilanden zijn ook top.

  Het is gewoon een super mooi en afwisselend pad waar we ook nog eens 4 mooie ooievaars gespot hebben.

 26. Zonet het pad gelopen. Het begin van de laatste lus (meteen ten zuidoosten van de kerk) is heel drassig en heel smal, dus je kunt de blubber niet ontlopen helaas. Wel twee ooievaars in het veld gezien daar. Ik heb de wandeling daar afgebroken en kom nog wel eens terug na een hittegolf…

 27. Prachtig gewandeld vandaag. Diverse omgeving met Ijssellandschap aan de ene kant en de Veluwe aan de andere kant. We hebben het pad iets uitgebreid naar de Ruïne de Nijenbeek en daar kun je ook net een stukje Ijssel zien liggen. In totaal werd onze route daardoor 18 km. De moeite waard.

 28. Een pareltje! Op een zonnige dag was het puur genieten van deze prachtige omgeving. Er waren zeker nog meer wandelaars onderweg, maar toch heel weinig mensen tegen gekomen. Veel afwisseling, mooie boerderijtjes, sneeuwklokjes, crocussen en kleppende ooievaars. De bewegwijzering is heel goed. Dus…Go!

 29. Wij hebben vandaag de noordwestelijke lus gelopen. Prachtig!! Veel afwisseling en prima bewegwijzerd. Veel stukken onverhard. Echt een aanrader. We vonden helaas geen coffee to go in Voorst maar misschien hadden we beter moeten zoeken. Het heeft de pret niet bedorven op deze schitterende voorjaarszondag.

 30. Beste Bert,

  Fijn om te lezen dat u het Beekweidenpad als een prachtig pad ervaart. Met de toestemming van vele eigenaren hebben we dit pad kunnen maken en er zijn daarbij mooie nieuwe stukken pad ontwikkelt. Maar helaas kan daarin niet alles en zijn we afhankelijk of eigenaren toestemming geven dat er een pad over hun erf/land komt. Dat is bij de Voorsterklei niet anders.
  We hebben ervoor gekozen om het stuk over de Voorsterklei richting de Nijenbeek wel in de route op te nemen omdat het landschap daar zo de moeite waard is, ons realiserend dat het dan wandelen wordt over verharde weg.

  We blijven echter als werkgroep in gesprek met de eigenaren en wat nu nog niet kan, lukt misschien in de toekomst wel.

  Vriendelijke groet,

  José Blom (lid werkgroep)

 31. Vandaag 31 januari hebben we bij schitterend weer de 2 noordelijke lussen van het Beekweiderpad gelopen. Een prachtig pad door een oud landschap met weiden, hagen, geriefbosjes, fraaie boerderijen en bossen. De tweede lus is ook heel mooi tot je op de Halmen de bandijk kruist. Het landschap blijft richting Nijebeek en terug over de Voorsterklei even prachtig maar je loopt helaas over beton en asfalt. Uitstekend voor op de fiets maar voor wandelen niet echt leuk. Het zou perfect zijn als er een pad vanaf de Halmen door de landerijen gecreëerd zou kunnen worden richting de kerk van Voorst. Dan zou het een van de mooiste klompenpaden worden.

 32. Beste Esther,

  Ik begrijp dat jullie zijn gestart bij het Dorpshuis, dat is ook het startpunt van de route. Het station van Voorst is uiteraard ook een startpunt maar geen onderdeel van de route. Er zijn daarvoor ook verschillende routeaanduidingen. De route van en naar het station is bewijzerd met ‘aanloop’route. Ik vermoed dan ook dat het hierbij is mis gegaan.

  Ik hoop dat jullie de route nog eens gaan lopen en terug gaan komen naar ons mooie dorp Voorst.

 33. Zondag 24 januari dit pad gelopen. We zijn gestart bij het dorpshuis in voorst. Op het moment dat we bij station in Voorst aan kwamen gaf de route aan linksaf, een lange weg maar zijn daarna geen klompje meer tegen gekomen. Uiteindelijk zagen we in de verte aan onze rechterhand Zutphen liggen, daar maar heen gelopen en koffie te go gehaald en maar terug gelopen naar het station Voorst en toen de route opgepakt en terug gelopen naar het start punt. Erg jammer, wat hebben we over het hoofd gezien?

 34. Genoten van de mooie afwisselende route. Veel onverhard. Een deel inderdaad erg modderig: een echt klompenpad. Je ziet dat het veel gebruikt wordt, maar ook dat een alternatief pad ontstaat in het weiland: ik ben bang dat de boer daar niet blij mee is.
  Het was relatief druk: nog nooit zoveel wandelaars op een gewone door-de-weekse donderdag op een klompenpad gezien.

 35. Hele mooie route, alleen in het begin bij voetbalvelden ontbraken er een paar bordjes.
  Maar verder stond het heel goed aangegeven. Zeer de moeite waard. Voor herhaling vatbaar

 36. Vandaag, 8 januari 2021 dit pad gelopen. Complimenten, een klompenpad zoals het moet zijn, afwisselend, relatief weinig asfalt, door de weilanden en de bossen rond Voorst, prachtig!

  1 serieuze tip: als het een dag of wat geregend heeft, zou ik het eerste stuk achter de kerk/dorpshuis richting weilanden beslist overslaan. Tenzij je laarzen aan hebt en ook geen hekel hebt aan eventueel in de modder vallen natuurlijk. De natte klei is heel glad en op sommige delen is het pad dan eerlijk gezegd niet/nauwelijks begaanbaar. Ergens halverwege het eerste deel had iemand houten planken neergelegd, dat was heerlijk! Ik ben er gekomen, maar vraag niet hoe…..

 37. 7januari 2021 gelopen prachtig pad eerste lid erg glibberig. Maar verder allerlei verschillende landschappen gehad. Wel misten we het beeld op het gemaal klopt dat of hebben we niet goed gekeken ( dat kan bijna niet denk ik).

 38. Vanmiddag deel gelopen. Parkeren bij het dorpshuis was perfect. Daar pad opgepakt. Begin heel duidelijk aangegeven. Was glibberen maar heel erg mooi. Boer zwaaide vriendelijk naar me. Stukje door weiland met koeien. Fantastisch dat dit mogelijk is. Vrijwilligers en landeigenaren bedankt ! Ik kom graag terug.

 39. Wat een heerlijke wandeling, veel variatie, nagenoeg geen asfalt, we gaan ‘m zeker snel nog eens doen!

 40. Beste Sylvie,

  Het parkeren bij Bakker Bril heeft onze aandacht. Door de grote aandacht voor ons pad, is de drukte op de parkeerplaats veel groter dan van te voren is voorzien. Dit proberen we zo snel mogelijk op te lossen, want het levert nu voor alle partijen frustraties op.Het advies is om door te rijden naar het Dorpshuis of naar het station Empe- Voorst, waar genoeg parkeerruimte is.

  Vriendelijke groet,

  José Blom

 41. Beste mensen, kijk vooraf altijd even naar de reacties en lees even de do’s en dont’s. Dat parkeren bij de bakker loopt al een tijdje niet soepel. Even doorrijden en bij de kerk is genoeg plaats. Ik begrijp die bakker volkomen!

 42. We waren van plan de lus van deze route die wat meer door het bos gaat (met punt 3 t/m 6) te lopen, en parkeerden de auto bij het opstappunt bij bakkerij Bril. Daar werden we op een bijzonder onvriendelijke manier weggestuurd door de bakker: “dit is mijn eigen terrein, hiet parkeren kost me klandizie”. Toen we meneer wezen op het klompenpaden bordje van het opstappunt dat op het parkeerterrein hangt was zijn reactie “ik haal het nu nog uit de grond”.
  Helaas moesten we meneer ook nog verzoeken om 1,5 meter afstand te houden.
  Echt geen reclame voor dit klompenpad!!
  Uiteindelijk hebben we de auto geparkeerd bij het dorphuis van Voorst, en vanaf daar de andere lus van het pad (met punt 7 en 8) gelopen. Vooral het eerste deel tussen de weilanden door (richting punt 2) vonden we niet bijzonder.

 43. Zeker een mooi pad om te lopen !!
  En op een grijze, koele, maar droge door-de-weekse middag erg rustig.
  Afwisselend en goed bewijzerd pad.
  Alleen, onze ervaring is wel dat, als het de nacht ervoor wat meer geregend heeft, de zuidelijke lus (ten zuiden van de school) echt te modderig, glibberig en drassig is om lekker te lopen. Het was dat stuk vooral zorgen om overeind te blijven.

 44. Pad gelopen zaterdag 7 november. Prachtig weer. Om 11 uur gestart bij de kerk in Voorst waar ik nog net een parkeerplaats vond. Overigens is er aan het begin van het dorp ook nog ruime parkeergelegenheid.
  Ben begonnen bij het informatiebord en dan het laantje linksaf, in tegengestelde richting dus. Mooi ochtendherfstlicht over de velden. Het is het oude kerkepad dat, omzoomd door knotwilgen, slingert en weer bij de kerk uitkomt. Hier ben ik de weg overgestoken en langs de boerderij (‘Wij houden ook van u’) naar De Adelaar gelopen en de provinciale weg overgestoken. Het landgoed Beekzicht bekeken en de kolken daar. Teruggelopen naar het bruggetje over de Voorstsebeek en de beek een stuk gevolgd. De oude bruggetjes deden me denken aan Chritiaan Kuitwaards geschilderde. Dezelfde ochtendlijke sfeer over het water. Kunst inspireert me sowieso als ik in de natuur ben. Door kunst leer ik beter kijken. Het bos in, aan de overkant. Bos percelen horen bij het landgoed Beekzicht. Grasdijken, mooie laantjes met goudgele larixen. Schoonheid in het ochtendlicht. Uiteindelijk, vlak voor het verlaten van het bos, bij een boerderij op een klaargezet bankje mijn thee gedronken en de walnoten gekocht die men aanbood daar. Dan door het buitengebied naar Appen. De Apperenkweg lag daar zeer schoon. En, dan langs de varkens terug in het parkje waar eens het landhuis stond.
  Bij latere bestudering van het kaartje blijkt dus dat ik de route naar punt 8, waar het nog Middelbeek heet, oversloeg. Iets voor een volgende keer, want een geweldig mooie omgeving. Op deze zaterdag was het pad druk belopen. Ik kwam steeds dezelfde mensen tegen. Dat was nog wel gezellig ook. Kan me voorstellen dat het bos op een druilerige dag een beetje duister, eenzaam wordt, maar nu, op deze zonnige zaterdag, was het een en al schoonheid!

 45. Vandaag dit mooie pad gelopen, in een woord geweldig! Goed bewegwijzerd. Leuke gesprekken gehad onderweg. Staat in onze top 3!

 46. Beste D en J,

  Helder, we gaan er naar kijken.

  Mvg José

 47. Jose, We hebben de aanlooproute langs de Juffer gelopen zoals het hoort. Maar ik bedoelde dat wanneer je aan het eind van de aanlooproute rechtsaf gaat de hoofdroute op je een bepaald moment de route linksom kunt lopen en rechtsom en dat is het punt waar je aan de rechterhand de kerk van Voorst hebt vlakbij de Start. Als je dan komt aanlopen moet je dus of rechtdoor of rechtsaf en nog niet links de verharde weg op .

 48. Beste D en J,

  Dank voor uw reactie naar aanleiding van uw wandeling van het Beekweidenpad. Fijn dat u genoten hebt van uw 77e klompenpad wat u heeft gelopen.

  U maakt twee belangrijke opmerkingen waar we graag op in willen gaan:
  Allereerst de aanlooproute. Als u gestart bent bij Bakker Bril en er tegenover de Adelaar het landgoed Beekzicht bent opgegaan, dan denken wij dat u een stuk aanlooproute heeft gemist. Al eerder had u rechtsaf moeten slaan om het bos in te gaan. We hebben de aanlooproute nog even nagelopen, maar de bordjes zijn duidelijk zichtbaar.

  Dan uw opmerking over het parkeren. Onze bakker heeft met zeer veel enthousiasme aangegeven dat hij mee wilde werken aan het opstartpunt voor ons klompenpad. Wat niemand echter heeft voorzien en wat zeker ook gerelateerd is aan de corona-perikelen, is dat het pad zeer druk belopen wordt. Dit brengt mee dat er heel veel parkeerdruk ontstaat bij Bakker Bril, met als gevolg dat er soms door verkeerd parkeren nadelige gevolgen ontstaan voor de bedrijfsvoering van onze bakker. Wij zullen daarom samen met Bakker Bril opnieuw overwegen hoe dit probleem opgelost kan worden.

  Met vriendelijke groet,

  José Blom

 49. 24 oktober dit klompenpad gelopen. Wat een geweldige route. Complimenten voor iedereen. Door weilanden, bossen, park en langs water. Heel erg gevarieerd. Zeer duidelijk aangegeven ook. We gaan hem zeker nog eens een.keer doen
  In 1 woord…GENOTEN

 50. Vandaag hebben we het Beekweidenpad ( ons 77 ste pad) gelopen en zeker genoten, maar toch een opmerking over punt 1. We kwamen vanaf het opstappunt bij Bakker Bril en gingen daar rechtsaf aan het eind van de aanlooproute de hoofdroute op en kwamen dus vanaf de Adelaar richting nummer 1 op de kaart, en op het punt waar je de route zowel rechtsom als links om kunt volgen zijn we links gegaan wat dus niet had gemoeten want je hoort daar rechtdoor of rechtsaf te lopen om de lus langs 10 te kunnen maken, en we dat helaas gemist hebben. We hebben de route via de bordjes en de app gelopen en was niet duidelijk. Misschien dat jullie als organisatie daar nog eens naar kunnen kijken.

  Het is misschien ook verstandig op het opstappunt bij bakker Bril te verwijderen want dat is zijn prive parkeerplaats en na mijn vragen tijdens het kopen van brood voordat we gingen lopen of hij kon merken dat er meer klanten kwamen werd hij verbaal erg agressief en hij zou wel een keer met een heftruck de auto’s verwijderen die daar geparkeerd stonden. De man is het duidelijk zat al die parkeeroverlast en ja, zo gauw hij weer zijn terras open kan doen, loopt dat zeker compleet uit de hand. Wij hebben de auto maar snel weggehaald en verderop geparkeerd en ja, het was een chaos op zijn terrein.

 51. Vandaag 24-10 deze wandel route van 16 gelopen. Wat een schitterende route, en duidelijke bordjes.deze route staat in mijn top 5 en we hebben er al erg veel gelopen.
  Organisatie bedankt!????

 52. Afgelopen zondag maar een deel van dit prachtige pad gelopen. Je kunt zelf dit pad verdelen in diverse rondjes. Er waren nl. zoveel paddenstoelen te zien dat het wandelen niet erg opschoot. Een aanrader dus in herfsttijd om een rondje door het bos te lopen.

 53. Vorige week dit pad gelopen. Genoten. Mooie afwisseling tussen weilanden en bos. Prachtige paddenstoelen langs de route. Leuke paadjes, weinig asfalt. Een aanrader!

 54. 29.09.20
  Prachtig klompenpad, met veel variatie in landschap. Na de regen van de afgelopen dagen, waren sommige paden wel erg drassig (in het bos) en het deel kerkenpad erg glad.
  We hebben er inmiddels 70 gewandeld, maar deze behoort wel tot een van mooiste.

 55. Wat een prachtige wandeling, 1 van de mooiste klompenpaden die ik heb gelopen. De route is goed aangegeven en het pad is heel gevarieerd. Genoten van de prachtige omgeving.
  Complimenten aan de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en die het onderhouden.

 56. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Mijn 60ste. Erg afwisselend met bos en weides. Ik ben meerdere wandelaars tegen gekomen en iedereen was lovend over dit pad. Ik ben altijd gewend om de app op de achtergrond mee te hebben lopen. Ik kijk wel eens te veel om me heen en mis dan wel eens een bordje. Ook vind ik het fijn om te zien waar ik loop. Nu heb ik sommige splitsingen de download van de website moeten raadplegen. Maar wellicht dat morgen met de opening ook de app versie wordt geactiveerd. Dank jullie wel voor dit prachtige pad! Hij staat bij geschreven in mijn top 3

 57. Met een wandelgroepje vandaag 6 september gelopen. Wat een prachtig afwisselend route! Heerlijk genoten van 16 km. Na afloop ongeveer 450 m verder pannenkoeken restaurant Voorst waar wij kunnen kopje koffie/thee drinken met lekkers!
  Complimenten voor vrijwilligers!

 58. De warmte is weer weg en met 18 graden wat wolken en zon nu tijd voor een heerlijke wandeldag. We kozen voor t opstappunt bij Bakker Bril. Eerst koffie een speculaasje! Klein stukje langs de Rijksstraatweg en dan rechtsaf door een stukje beukenbos waarna je uitkomt op een prachtig boeren weggetje waar de hanen kraaien en gezellig een blij varken aan het wroeten is op zijn veldje. Veel mooie boerderijen, je blijft fotograferen! We kwamen wat wandelaars tegen maar iedereen geeft elkaar de ruimte. Iedereen die je tegenkomt is erg enthousiast over deze route. Duidelijke bewegwijzering, bij iedere kleine twijfel wel even de app bekijken een paar keer. Wat ons opviel was dat er weinig vogels en hazen waren te zien, zou dat komen door de saaie weilanden zonder een bloemetjes?? Bij camping de Adelaar loop je door een appel en peren boomgaard. Zo jammer dat niemand er wat mee doet, het ligt te rotten in het gras….de wespen en vlinders genieten er wel van…De bramen langs de route waren wel heerlijk en er was zoveel bessenpracht van sleedoornbessen, rozenbottels, Gelderse roos bottels, meidoornbessen, een prachtig gezicht. De prachtige 120 jarige zwarte populier verdiend aandacht. (Nr 9)
  De wandeling is reuze gevarieerd en heeft ons erg verrast! Met de aanlooproute van startpunt Bakker Bril kwamen we op 17 kilometer. Een heerlijke dag!

 59. Beste meneer van Lenthe,

  Bedankt voor uw bericht. De route van het klompenpad loopt voornamelijk over particulier terrein.
  Particulieren die ermee instemmen om hun grond open te stellen voor klompenpadwandelaars hebben een overeenkomst met de gemeente. Wandelaars kunnen niet zomaar over paden gaan die niet in de route zijn opgenomen (behalve als het openbaar terrein is) omdat er geen overeenkomsten zijn afgesloten met die mensen.
  Nog veel wandelplezier!

  M.v.g
  Team klompenpaden.

 60. 22 augustus 2020
  Vandaag dit schitterend pad gewandeld, afwisselende omgeving, Een paar opmerkingen; In het tweede deel van het Appense bos voor de duidelijkheid twee rechtdoor aanwijzingen plaatsen. De laatste lus over de dijk behoort volgens mij niet tot een klompen pad. Een suggestie: Neem de aanlooproute naar het opstappunt, bakker Bril, in de route op, daar oversteken de asfaltweg langs de service flat in, deze volgen tot eerste weg rechts( grind), deze volgen tot het hoogste punt, hier rechtsaf de bos singel in, deze volgen tot het eind, hier links af, de grind weg blijven volgen tot de doorgaande weg, hier links af, deze volgen over de rotonde , dan links af langs het speelparadijs op kruising naar startpunt ( wil je niet langs de doorgaande weg lopen neem dan de route over het erf van de Adelaar. De route over de dijk zou dan als route verlenging kunnen dienen. Ik begrijp ook wel dat een wijziging niet op korte termijn kan worden door gevoerd. Ik heb genoten

 61. Jl. zaterdag 15 augustus, dit nieuwe pad bewandeld . Ivm de warmte het Oostgedeelte laten vallen . Gestart met het zuidelijke gedeelte ( zgn. Kerkenpad ), blij verrast en achteraf het mooiste gedeelte van het pad . Een leuke doorsteek naar het Westelijke gedeelte met daar het gedeelte buurtschap Appen met al zijn bosgedeelten . Zeker prachtig, maar iets minder “echt” klompenpad . Na een lekker ijsje bij Haverkamp, de leuke doorsteek terug naar de kerk en het startpunt bij het dorpshuis . Al met al toch nog 13 kilometer. Welzeker een aanrader en op een mooie 7e plaats van onze nu 33 gevinckte klompenpaden binnengekomen.

 62. Een heel mooi afwisselend klompenpad. Aan het Kerkepad van de rijpe bramen gesnoept, er was gesnoeid, maar de brandnetels en uitlopers van de struiken gingen al weer hun eigen weg. Bij het sportcentrum Borgele lag een paal om, dus zaten we op de aanlooproute, na 100 meter hadden we het door, konden de paal zelf zonder schep niet de harde grond inkrijgen.
  Wat de routebewegwijzering verder betreft, het blijft goed opletten! Bij de “Adelaar” een kruispunt in de route, een park met veel informatieborden over het wel en wee van de streek.
  Omdat het de laatste dag was van de hittegolf, het Oostelijke stuk de Middelbeek en Voorsterklei laten liggen, de zon brandde er ongenadig op los, voor het fietspad rechts een leuk paadje ingeslagen met veel schaduw, je kwam dan wel weer iets voor de “Adelaar“ uit, dus ongeveer 2 km. het zelfde stuk terug gelopen, naar het startpunt, maar alles beter dan het laatste deel zonder beschutting over alleen maar asfalt. Maar al met al hebben we genoten van dit klompenpad en danken de vrijwilligers voor al hun inspanningen.

 63. Het klopt dat het oostelijke deel veel over fietspad en gewone weg gaat,maar landschappelijk gezien is het wel weer mooi daar.(was een route naar ruine nijenbeek misschien een betere optie geweest?).de route in de omgeving van beekzicht en de voorsterbeek is zeer klompenpadwaardig en natuurlijk het kerkenpad.

 64. Het is een nieuw pad maar toch moet ik even reageren op de vele zakdoekjes langs diverse plekken. Ik weet wel als man kan men handiger van de soms hoge nood af, maar toch : Als de nood hoog is en er is geen W.C. neem dan nadien uw zakdoekjes weer in een b.v. plastiek zakje weer mee…..Dank U ( dat geld voor alle klompenpaden. )

 65. Vandaag dit pad gelopen het Beekweidepad , helemaal ruim 17 km, het is een prachtig uitgezet pad, mooie vergezichten en gevarieerd landschap. Alleen het stuk pad vanaf De Beele, langs de sloot is wel erg slecht nu was het nog mooi weer je moet er niet aan denken als het geregend heeft, ik weet het….. het is een lastig stuk, maar toch zouden veel wandelaars het zeer waarderen als dit toch opgeknapt word. Verder alle lof voor de uitzetters Hartelijk Dank ( ben gestart bij station Voorst-Empe ) ,de routeverkorter heb ik niet bewandeld .

 66. Een aanwinst op de vele klompenpaden die er al zijn. Onderweg diverse gezellige mensen ontmoet die even enthousiast zijn. Idd zoals in andere commentaren is aangegeven is de lus Het Kerkepad echt toe aan een maaibeurt, hoge distels en veel brandnetels op dit smalle (wel leuke) pad. Deze gaan we zeker vaker lopen.

 67. Super mooi klompenpad, echt een aanrader.
  Met veel plezier door alle smalle paadjes gebanjerd. Dit is precies wat je van een klompenpad verwacht.

 68. Gisteren op de warmste dag van juli liepen wij ons wekelijkse klompenpad. Wat een mooie uitvinding! Mooi gevarieerd pad, lekkere bramen, verrassende uitzichten. Het kerkenpaadje wordt overwoekerd, daar is onderhoud wel erg gewenst.

 69. We zitten bij bakker Bril na te genieten van de prachtige wandeling.
  Vanmorgen om 9 uur zijn we vertrokken bij de bakker.
  De aanlooproute door her grillige bos is al prachtig.
  Daarna liepen we het mooie bosgedeelte.
  Een prachtig stuk.
  Ook het Voorsterklei gedeelte met zicht op de kerk was erg mooi.
  En toen kwam de kers op de taart!
  De lus van het kerkenpad. Schittterend!
  Je ziet zo de gezinnen achter elkaar ter kerke gaan over dit pad.
  Misschien zou het kerkenpad extra gemaaid moeten worden? We liepen met blote armen en benen tussen de braamstruiken en de brandnetels.
  Maar bovenal hebben erg genoten van deze prachtige route.
  Vrijwilligers je kunt trots zijn op het resultaat.

 70. Gisteren deze route mogen lopen. Mogen, omdat het bijna als een voorrecht voelde. Wát een geweldige wandeling. Een gevarieerd landschap met mooie vergezichten, bossen, beken, heggen en vol met ooievaars. Weinig asfalt, lekker ijs en heerlijke honing maakten het geheel compleet. Een ware aanwinst!

 71. Wat een geweldige pad was dit zo afwisseld prachtige natuur in de vroege ochtend begonnen wat een rust de bewegwijzering was goed alleen we miste een bordje het paaltje stond er wel maar met de app ging het prima wij zijn ervaren klompenpad lopers complimenten voor de makers

 72. Wij hebben vandaag de westelijke helft gelopen en waren gestart bij Bakker Bril. De route bracht ons op mooie plekken en was zeker de moeite waard. Op 2 plekjes leek het erop dat ze een bordje vergeten waren terwijl de paal er wel stond maar met hulp vd app was dit geen probleem.

 73. Ik vond dit geen bijzondere route. Het landschap wel maar verder niet Klompenpad waardig, veel bos en nog meer asfalt/verharde weg. Zeker de oostelijke lus. De zuidelijke lus heb ik niet gedaan.

 74. Vandaag deze mooie afwisselende route gelopen. Keurig bewegwijzerd. Fijn dat alle land(goed) eigenaren zich zo gastvrij opstellen. Een informatiebordje bij de grafheuvels is welkom.

 75. Afwisselende route! Heb zelf bij de oostlus een extra blokje (+3 km) naar ruïne Nijenbeek toegevoegd.
  Route is onderweg goed aangegeven. Waar lussen samenkomen is de app wel handig. Het Kerkenpad bij de zuidlus is prachtig!

 76. Ik heb deze route op 11 juli, ‘s ochtends vroeg (hard) gelopen. Wat een heerlijke route, zeer afwisselend. Onderweg een stuk of 10 ooievaars in het weiland zien staan. En in het bos oog in oog gestaan met een reebokje. ‘s Ochtends vroeg is het gras nog behoorlijk nat en ook je bovenlichaam kan flink nat worden door overhangend gewas (Teken !). Toch absoluut een aanrader!

 77. Vandaag liep ik dit nieuwe Klompenpad. Maar liefst 16 km vin een heel bijzondere vorm…. een achtje en een klein rondje bij de kerk.
  Hoe het pad er uitziet? Ik laat de beelden spreken. https://youtu.be/47vXOJfdMCs

  Trouwens…. de koffie bij natuurcamping de Haverkamp was prima, gezellige baas. Helaas kwam het er niet van mijn tentje daar op te zetten, maar dat ga ik goedmaken!

 78. Mooi klompenpad! Veel uitzicht en afwisseling. Vliegt zo mijn top 10 binnen (na 75 paden heb ik aardig wat vergelijkingsmateriaal). Wel goed oppassen bij het oversteken van de doorgaande weg.

 79. Ik sluit me aan bij de mening van Dick uit Amersfoort dat de bewegwijzering beter kan in het bijzonder het plaatsen van pijltjes. Enige pijltjes zijn onduidelijk en niet goed zichtbaar en dat geeft enige twijfel. Verder is het een mooi klompenpad.

 80. We zijn vanochtend lekker vroeg begonnen met lopen en hebben weinig medelopers gezien. De eerste lus ten zuiden van het dorp was er leuk en knus. Mooi uitzicht op de kerk. Daarna de lus in oostelijke richting over de dijken. Mooie wijdse uitzichten. Laatste lus was door het bos en door coulisselandschap. Zeker de moeite waard! We willen nog een keer op de natuurcamping de Haverkamp gaan staan en lopen dan vast nog wel een keer!

 81. Vandaag het nieuwe pad gelopen in Voorst. Dit pad bestaat uit 3 rondjes.
  Het westelijke deel, vanaf het dorpshuis is een zeer mooi en echt klompenpad met veel functionele boerderijen. Hard zo’n 11%, is te verwaarlozen. Heel dicht bij de grote kerk (bij de start) loop je al direct om een grote boerderij heen. Heel bijzonder, zo dicht bij de kerk.
  Het zuidelijke rondje van ongeveer 3 km is helemaal zacht, een prachtig ommetje met leuke paadjes. Het oostelijke rondje bestaat nagenoeg geheel uit beton en asfalt en alleen al daarom zal ik dat rondje nooit meer lopen. Wat een verschil in één klompenpad.
  Dus wat mij betreft: de volgende keer eerst het zuidelijke rondje en dan naar het oostelijke deel. Van dorpshuis naar Beekzicht loop je dan 2 keer, maar dat is absoluut geen straf.
  Veel lopers gezien, het valt mij op dat het -door corona?- drukker wordt op alle paden.
  De bewegwijzering kan beter, vaak o.a. twijfelachtige, onduidelijke pijltjes op de bordjes.

 82. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een mooi afwisselend pad. Ik heb mijn auto geparkeerd bij bakkerij bril. Een mooi stukje aanlooproute. Ik liep de de route tegen de klok in. Op een paar punten was de route niet helemaal duidelijk. Maar ik gebruik ook de app. Dan goed te doen. Is zeker een aanrader om te lopen. Ik heb foto’s geplaatst op Facebook op de pagina van klompenpaden.

 83. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen. Was mooi, maar let goed op de bewegwijzering. Een folder met routekaart is geen overbodige luxe.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.