Beekweidenpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Voorst. Wandelen door beekdal en bossen, over dijken, enken en landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Beekweidenpad (16 km)

Startpunt: Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14 in Voorst

Opstappunt: Bakker Bril, Rijksstraatweg 24 in Voorst. Station Voorst-Empe, IJsselstraat 2 in Empe

Openbaar vervoer: Station Voorst-Empe. Bushalte Gietelo, De Nieuwenhof (buurtbus)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Beekweidenpad combineren met het Klarenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

 • Bakker Bril, Rijksstraatweg 49, Voorst
 • Camping De Haverkamp, Hooistraat 6 , Voorst
 • Snackbar 't Hoekje, Rijksstraatweg 75, Voorst
 • Tankstation DCO, Rijksstraatweg 182a, Voorst

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit pad gelopen het Beekweidepad , helemaal ruim 17 km, het is een prachtig uitgezet pad, mooie vergezichten en gevarieerd landschap. Alleen het stuk pad vanaf De Beele, langs de sloot is wel erg slecht nu was het nog mooi weer je moet er niet aan denken als het geregend heeft, ik weet het….. het is een lastig stuk, maar toch zouden veel wandelaars het zeer waarderen als dit toch opgeknapt word. Verder alle lof voor de uitzetters Hartelijk Dank ( ben gestart bij station Voorst-Empe ) ,de routeverkorter heb ik niet bewandeld .

 2. Een aanwinst op de vele klompenpaden die er al zijn. Onderweg diverse gezellige mensen ontmoet die even enthousiast zijn. Idd zoals in andere commentaren is aangegeven is de lus Het Kerkepad echt toe aan een maaibeurt, hoge distels en veel brandnetels op dit smalle (wel leuke) pad. Deze gaan we zeker vaker lopen.

 3. Super mooi klompenpad, echt een aanrader.
  Met veel plezier door alle smalle paadjes gebanjerd. Dit is precies wat je van een klompenpad verwacht.

 4. Gisteren op de warmste dag van juli liepen wij ons wekelijkse klompenpad. Wat een mooie uitvinding! Mooi gevarieerd pad, lekkere bramen, verrassende uitzichten. Het kerkenpaadje wordt overwoekerd, daar is onderhoud wel erg gewenst.

 5. We zitten bij bakker Bril na te genieten van de prachtige wandeling.
  Vanmorgen om 9 uur zijn we vertrokken bij de bakker.
  De aanlooproute door her grillige bos is al prachtig.
  Daarna liepen we het mooie bosgedeelte.
  Een prachtig stuk.
  Ook het Voorsterklei gedeelte met zicht op de kerk was erg mooi.
  En toen kwam de kers op de taart!
  De lus van het kerkenpad. Schittterend!
  Je ziet zo de gezinnen achter elkaar ter kerke gaan over dit pad.
  Misschien zou het kerkenpad extra gemaaid moeten worden? We liepen met blote armen en benen tussen de braamstruiken en de brandnetels.
  Maar bovenal hebben erg genoten van deze prachtige route.
  Vrijwilligers je kunt trots zijn op het resultaat.

 6. Gisteren deze route mogen lopen. Mogen, omdat het bijna als een voorrecht voelde. Wát een geweldige wandeling. Een gevarieerd landschap met mooie vergezichten, bossen, beken, heggen en vol met ooievaars. Weinig asfalt, lekker ijs en heerlijke honing maakten het geheel compleet. Een ware aanwinst!

 7. Wat een geweldige pad was dit zo afwisseld prachtige natuur in de vroege ochtend begonnen wat een rust de bewegwijzering was goed alleen we miste een bordje het paaltje stond er wel maar met de app ging het prima wij zijn ervaren klompenpad lopers complimenten voor de makers

 8. Wij hebben vandaag de westelijke helft gelopen en waren gestart bij Bakker Bril. De route bracht ons op mooie plekken en was zeker de moeite waard. Op 2 plekjes leek het erop dat ze een bordje vergeten waren terwijl de paal er wel stond maar met hulp vd app was dit geen probleem.

 9. Ik vond dit geen bijzondere route. Het landschap wel maar verder niet Klompenpad waardig, veel bos en nog meer asfalt/verharde weg. Zeker de oostelijke lus. De zuidelijke lus heb ik niet gedaan.

 10. Vandaag deze mooie afwisselende route gelopen. Keurig bewegwijzerd. Fijn dat alle land(goed) eigenaren zich zo gastvrij opstellen. Een informatiebordje bij de grafheuvels is welkom.

 11. Afwisselende route! Heb zelf bij de oostlus een extra blokje (+3 km) naar ruïne Nijenbeek toegevoegd.
  Route is onderweg goed aangegeven. Waar lussen samenkomen is de app wel handig. Het Kerkenpad bij de zuidlus is prachtig!

 12. Ik heb deze route op 11 juli, ’s ochtends vroeg (hard) gelopen. Wat een heerlijke route, zeer afwisselend. Onderweg een stuk of 10 ooievaars in het weiland zien staan. En in het bos oog in oog gestaan met een reebokje. ’s Ochtends vroeg is het gras nog behoorlijk nat en ook je bovenlichaam kan flink nat worden door overhangend gewas (Teken !). Toch absoluut een aanrader!

 13. Vandaag liep ik dit nieuwe Klompenpad. Maar liefst 16 km vin een heel bijzondere vorm…. een achtje en een klein rondje bij de kerk.
  Hoe het pad er uitziet? Ik laat de beelden spreken. https://youtu.be/47vXOJfdMCs

  Trouwens…. de koffie bij natuurcamping de Haverkamp was prima, gezellige baas. Helaas kwam het er niet van mijn tentje daar op te zetten, maar dat ga ik goedmaken!

 14. Mooi klompenpad! Veel uitzicht en afwisseling. Vliegt zo mijn top 10 binnen (na 75 paden heb ik aardig wat vergelijkingsmateriaal). Wel goed oppassen bij het oversteken van de doorgaande weg.

 15. Ik sluit me aan bij de mening van Dick uit Amersfoort dat de bewegwijzering beter kan in het bijzonder het plaatsen van pijltjes. Enige pijltjes zijn onduidelijk en niet goed zichtbaar en dat geeft enige twijfel. Verder is het een mooi klompenpad.

 16. We zijn vanochtend lekker vroeg begonnen met lopen en hebben weinig medelopers gezien. De eerste lus ten zuiden van het dorp was er leuk en knus. Mooi uitzicht op de kerk. Daarna de lus in oostelijke richting over de dijken. Mooie wijdse uitzichten. Laatste lus was door het bos en door coulisselandschap. Zeker de moeite waard! We willen nog een keer op de natuurcamping de Haverkamp gaan staan en lopen dan vast nog wel een keer!

 17. Vandaag het nieuwe pad gelopen in Voorst. Dit pad bestaat uit 3 rondjes.
  Het westelijke deel, vanaf het dorpshuis is een zeer mooi en echt klompenpad met veel functionele boerderijen. Hard zo’n 11%, is te verwaarlozen. Heel dicht bij de grote kerk (bij de start) loop je al direct om een grote boerderij heen. Heel bijzonder, zo dicht bij de kerk.
  Het zuidelijke rondje van ongeveer 3 km is helemaal zacht, een prachtig ommetje met leuke paadjes. Het oostelijke rondje bestaat nagenoeg geheel uit beton en asfalt en alleen al daarom zal ik dat rondje nooit meer lopen. Wat een verschil in één klompenpad.
  Dus wat mij betreft: de volgende keer eerst het zuidelijke rondje en dan naar het oostelijke deel. Van dorpshuis naar Beekzicht loop je dan 2 keer, maar dat is absoluut geen straf.
  Veel lopers gezien, het valt mij op dat het -door corona?- drukker wordt op alle paden.
  De bewegwijzering kan beter, vaak o.a. twijfelachtige, onduidelijke pijltjes op de bordjes.

 18. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een mooi afwisselend pad. Ik heb mijn auto geparkeerd bij bakkerij bril. Een mooi stukje aanlooproute. Ik liep de de route tegen de klok in. Op een paar punten was de route niet helemaal duidelijk. Maar ik gebruik ook de app. Dan goed te doen. Is zeker een aanrader om te lopen. Ik heb foto’s geplaatst op Facebook op de pagina van klompenpaden.

 19. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen. Was mooi, maar let goed op de bewegwijzering. Een folder met routekaart is geen overbodige luxe.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.