Beekweidenpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Voorst. Wandelen door beekdal en bossen, over dijken, enken en landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Beekweidenpad (16 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 of 10 km. De oostelijke twee rondjes zijn samen vanaf het startpunt 9 kilometer. De westelijke ronde is vanaf het startpunt 10 kilometer lang.

Startpunt: Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14 in Voorst

Opstappunt: Station Voorst-Empe, IJsselstraat 2 in Empe.

Openbaar vervoer: Station Voorst-Empe. Bushalte Gietelo, De Nieuwenhof (buurtbus)

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Beekweidenpad combineren met het Klarenbeeksepad en het Sprabanenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij hebben vandaag het klompen pad gelopen. Het was mooi, maar wat een muggen in het bos, ze waren letterlijk niet weg te slaan !. Bedek jezelf of neem anti muggenspray mee :-).

 2. 8 mei dit pad gelopen. De route bestaat uit 3 lussen die ook apart te lopen zijn.  Voorbij de kerk krijg je een keuzepunt: links, rechts of rechtdoor. Ik liep eerst rechtsaf.  Terug op het keuzepunt rechtdoor en de 2e lus tegen de klok in.  Ik denk dat het mooier is eerst rechtdoor te lopen. Je hebt dan het asfalt en het betonnen fietspad in het 1e gedeelte van de route. Dan de grote lus door het bos, terug naar Voorst en dan rechtdoor de kleine lus (kerkepad) van 2,7 km. Je bewaart het klompenpad gevoel op die manier voor het laatst. Kijk hier wel even op de app waar je rechts af moet anders mis je het vogelmeertje. (er ontbreekt een bordje)  Het stukje asfalt aan het begin is wat druk, verder op de route steek je een aantal maal een drukke weg over.  Maar je loopt ook over een dijkje, door de weilanden, langs het water, door een park en het bos.  Afwisselend dus. Pad is zeker de moeite waard een keer te lopen. Mijn wandelapp kwam op 16,7 km. Een foto impressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 3. Op 6 april 2024, de warmste dag ooit gemeten, het Beekweidenpad gelopen. De natte winter maakt dat de tocht door de weilanden van de Voorsterklei toch nog sompiger is dan verwacht. Ondanks de glibberige ondergrond prachtige vergezichten door het kale hout richting de IJssel met o.a. het silhouet van de NIJenbeek . De route gaat verder over landgoed Beekzicht met verrassende informatieborden over de geschiedenis en met een grote variëteit aan bloeiende narcissen , wat een weelde. Het buurtschap Appen, met lichte glooiingen in het landschap, bijzondere tuinen bij de verspreide woningen; kortom er valt veel te zien en te genieten. In het Appense bos is een ven met veel eenden die al kwakend aan en af vliegen. Hoe verrassend is dit zo midden in het bos!
  Deze tocht is bijzonder gevarieerd. Zeker de moeite waard.

 4. Zojuist het Beekweidenpad gelopen en wat mij betreft een pad met twee gezichten. De westelijke lus, die onder andere door een bos leidt, vond ik mooi en gevarieerd. De oostelijke lus, waar je uitsluitend over asfalt loopt, vond ik ronduit saai en voegt slecht kilometers toe, maar geen beleving. Het zuidelijke lusje is daarentegen wat je van een klompenpad verwacht: smalle paadjes met knotwilgen langs weilanden en sloten en door weilanden. Al met al geef ik het Beekweidenpad een 7,5.
  De bewegwijzering verdient hier en daar aandacht. Sommige bordjes zijn inmiddels volledig vervaardigd en kunnen makkelijk over het hoofd worden gezien. Bij de afslag naar de Kleiput en het Hoendersnest ontbreekt een bordje dat aangeeft je daar rechtsaf moet. Gelukkig brengt de app bij twijfel snel uitkomst.

 5. Vandaag was de eerste droge dag van de kerstvakantie, dus meteen maar een goed voornemen vervuld en het Beekweidenpad gelopen. Een afwisselende route met mooie vergezichten en bezienswaardigheden onderweg. Na een aantal weken bijna permanente regen zijn veel gedeelten (met name de stukken door de weilanden en in het bos) momenteel erg nat en modderig en op bepaalde plekken gewoon gevaarlijk door de gladheid. Wandelaars die dit pad (terecht) op hun verlanglijstje hebben gezet raad ik aan om even een tijdje te wachten tot de grond wat verder is opgedroogd. Wie het toch durft te wagen: vermijd waar mogelijk de stukken door de weilanden, met name de zuidoostelijke ‘lus’; daar gleed ik bijna de sloot in… Ik kom deze zomer zeker terug, dan is het pad waarschijnlijk nog mooier!

 6. Vandaag op deze prachtige nazomer dag dit klompenpad gelopen. Wat een heerlijk pad. De route door het bos is heerlijk rustig en erg mooi. Weinig bankjes in dat gedeelte. Maar op het overige deel genoeg plekken om even te zitten en te genieten van het uitzicht. Langs het klompenpad kun je uitkijken naar de vele vogels. helaas vanmiddag geen vogel te zien. Bij het buurthuis voldoende parkeerplekken en een aantal bankjes om aan het eind nog even te genieten van de zon en de kerk.

  Kortom een aanrader.
  Staat hoog in mijn lijstje van favorieten.

 7. Wat een mooi pad vooral het kerkenpad gedeelte erg rustgevend.
  Dank aan de vrijwilliger.
  Ik zag een vrijwilliger de bramen weg knippen vol passie allemaal voor de wandelaars .

  Dank.

 8. Beste Michel en Denise,

  Met zo’n mooie beschrijving van ons Klompenpad moet het binnenkort wel erg druk worden met wandelaars die hetzelfde willen ervaren als jullie. We worden hier blij van. Natuurlijk is voor ons als het best wel werk om ons pad zo te onderhouden, maar hier doen we het dus voor. Dank voor jullie mooie reactie!

  José Blom (lid Beekweidenpad)

 9. Op 4 juli, de dag voordat storm Poly over Nederland raast, wandelen wij dit prachtige klompenpad. Bij het buurthuis van Voorst zetten we de auto neer om vervolgens eerst de meest westelijke ronde te lopen, daarna de oostelijke om tenslotte te eindigen met het kleinste rondje aan de zuid kant van de route. Het is best een regenachtige dag vandaag, maar we hebben geluk. We lopen de hele route uit zonder ook maar een spat regen te hebben gevoeld of de tornado in Apeldoorn te hebben gezien.

  Het eerste stuk lopen we over boerenakkers. En als je goed kijkt dan zie je altijd wel wat dieren ergens bewegen. Zo zien we de haas rondhuppelen en valt ons ook op dat er best wel wat vlinders zijn. En die vlinders die zien we bijna de gehele route om ons heen fladderen. Na de boerenakkers komen we op een landgoed. Er is veel informatie te vinden aangezien er veel infoborden staan opgesteld.

  We lopen verder langs kleine akkers, over paden van gras, langs water. Er springen hele kleine kikkers rond onze voeten en er zijn heel veel verschillende libellen die je over het hoge gras langs het water ziet vliegen. Het is heerlijk wandelen hier. En dan komen we door een stukje bos. Omdat het net geregend heeft verspreid het bos een heerlijk parfum! Je ruikt de bladeren, de bomen, de aarde! Goddelijk! Ik moet even terugdenken aan de jurk die ik net gekocht heb waarbij iemand zoveel parfum op had bij het passen dat die geur is blijven hangen in de jurk. En nu na een paar keer wassen nog steeds in mijn jurk zit. Super vervelend! Maar het bos… Die geur, dat zou je willen vangen en mee willen kunnen nemen.

  Als we bijna het eerste rondje gewandeld hebben, stoppen we bij de bakker om daar een kopje koffie te drinken. Wat hebben ze hier lekkere broodjes en taartjes! Ja… echt een aanrader bakker Bril. We lopen het laatste stuk van dit rondje nog langs een pluktuin. Wat een leuk initiatief om zo zelf je bloemen te kunnen knippen en thuis op een vaasje te kunnen zetten.

  En dan zijn we bij de tweede lus aangekomen. We lopen een stukje door een bos waar een oude molen als ruïne is achtergebleven. En dan over een dijk met allemaal kleine akkers. Wij houden van deze kleinschaligheid. En dan overal van die houtwallen en singels er omheen. Op de grond kruipt een zwart-gele rups voor onze neus. Ik maak een grapje door te zeggen dat deze van “de zware jongens” is. Je weet wel, van Lucky Luke. Maar Michiel heeft het al snel gesignaleerd. Hij ziet Jacobskruiskruid bloeien en laat mij weten dat het vast om de rups/vlinder gaat die bij die bloem hoort. En na een snelle check klopt dat uiteraard ook.

  In het bos zagen we net een vogeltje in gevecht met een vlinder. Een prachtig schouwspel waarbij de vogel steeds kort op de vlinder duikt en de vlinder met korte draaiende bewegingen probeert de vogel slim af te zijn. En uiteindelijk lukt dat ook. Maar hier zien we in de lucht twee buizerds samen vliegen, en een valkje. En dan opeens… 12 ooievaars! Dat is wel zo indrukwekkend!!! Ineens vanachter een bomenrij zijn ze daar te vinden! Ze vliegen als een groep bij elkaar en het is duidelijk dat ze met de jongen aan het oefenen zijn. We gooien onze handen in onze nek en staan met verbazing te kijken, te genieten! Ze cirkelen en dan vliegen er een paar de ene kant op en anderen weer de andere kant op, maar ze houden elkaar in de gaten en komen weer samen!

  We lopen door tot aan de sluis en dan via de akkers terug richting het dorpje. Het laatste rondje langs het Kerkepad staat ons nog te wachten. We lopen over een smal pad met hele dikke knotwilgen aan weerszijden. Ik ben geen fan van knotwilgen. Als al die takken eraf zijn, dan vind ik het er niet uitzien, maar hier zijn ze vol met blad en hebben ze hele dikke stammen. Ik kan niet anders dan deze knotwilgen mooi vinden. Als we halverwege zijn, moeten we over een heel smal pad langs hoge struiken lopen. Het zit vol van de vliegen en muggen! Het is uiteraard al later op de dag en we komen halverwege het pad uit bij een vogelkijkwand. Het is altijd leuk om de dieren in hun eigen habitat te zien. En dan nog een laatste stuk langs akkers. Hier is wel een pad afgezet met prikkeldraad en hier en daar liggen de palen en het draad op de grond. Belangrijk om daar even goed uit te kijken zodat je niet vast komt te zitten in het prikkeldraad. En dan duurt het ook niet lang meer en zijn wij terug bij de auto.

  Hartelijk dank aan iedereen die zich, op wat voor manier dan ook, bezig houdt met dit pad. Ik kan me voorstellen dat er veel tijd in gaat zitten om dit hele pad bij te houden met zijn smalle paden en vele gras. Wij gaan weer op zoek naar een volgend klompenpad. Op naar een nieuw avontuur!

 10. Vanmorgen het westelijk deel van dit klompenpad gelopen beginnend bij landgoed Beekzicht en genoten van het bos, de weide en beekjes. Nauwelijks mensen gezien.
  Op veel plekken moesten we tot kniehoog door het gras. We snappen dat het groeizaam weer is en dat jullie afhankelijk zijn van vrijwilligers, maar sommige stukken waren wel heel erg overwoekerd.
  De route is goed bewegwijzerd, de app niet nodig gehad.
  Een aanrader

 11. Vandaag dit pad gelopen. Schitterende omgeving, gelukkig niet al te veel om weilanden heen. De navigatie met de,app werkte echter niet, en waarschijnlijk hadden we een markering gemist waardoor we de route niet uit hebben kunnen lopen, jammer!
  Anneke

 12. Beste Lies (en ook voor andere wandelaars),

  Bedankt voor het doorgeven. Voor alle Klompenpaden geldt dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden. Zorg er wel voor dat de route thuis gedownload is.

  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden,

  Team Beheer Klompenpaden Gelderland

 13. Afgelopen zaterdag de twee oostelijke lussen gelopen. Bij de rechter lus, camping de Adelaar, ging het mis. Daar werd je rechtsaf de camping op geleid, maar de doorgang is afgesloten met prikkeldraad. Er is ook geen opstap om over het prikkeldraad te klimmen. Uiteindelijk doorgelopen naar de oprijlaan van de camping en daar onder het prikkeldraad door getijgerd. Afgezien hiervan verder genoten van de wandeling.

 14. Beste Peter en Marian,

  Dank voor jullie mooie reactie over ons pad. Daar worden wij blij van!
  Wij als vrijwilligers lopen 1x per maand het pad na: we ruimen afval op, kijken naar de bewegwijzering en snoeien waar het nodig is. Het is echter groeizaam weer waardoor de groei soms harder gaat dan dat wij aankunnen. Fijn dat jullie dit melden. Met onze volgende ronde pakken we dit weer op.

 15. Vandaag dit schitterende pad gelopen!Begonnen bij de kerk,het kerkepad, dit was een heel mooi stukje,maar gelukkig hadden wij lange broeken aan,want het pad was op sommige stukken erg overwoekerd door planten en struiken.Toen door naar landgoed beekzicht en t appensebos,wederom prachtig! En door ri.de middelbeek(gemaal) maar eerst zagen we nog de ruïne van een molen en de toren van Nijenbeek,allemaal mooie stukken om te wandelen! We kwamen uit op 17 km,maar dit pad is echt de moeite waard,misschien mag er her en der wel wat gesnoeid worden,maar dat mocht de pret niet drukken met dit mooie weer vandaag.Staat hoog genoteerd op ons lijstje, inmiddels in de 60 gelopen,nog vast vele mooie te gaan!!!

 16. Veertien dagen geleden liepen we deze prachtige afwisselende tocht, met een uitdagend stukje op de dijk en vervolgens terug naar Voorst. In Voorst genoten we van een heerlijk kopje koffie en zelfgemaakt appelgebak in de boomgaard van een boerderij. Aanvankelijk waren we van plan om na de koffie te stoppen, maar na heerlijk uitgerust te hebben, besloten we om de noordelijke lus te wandelen, wat achteraf het mooiste gedeelte bleek te zijn. Het was echt een geweldige tocht!

  Naast de vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de route, wil ik met name de landeigenaren bedanken dat we als wandelaars over hun grond mochten lopen. Zonder hun gastvrijheid betwijfel ik of de tocht zo mooi zou zijn geweest als deze nu was. Bedankt!

 17. Mooie wandeling. Goed aangegeven ook. Prima te bereiken vanaf station Voorst Empe (aanlooproute is ook aangegeven). Enige minpunt is dat vliegveld Teuge dat in de buurt ligt: veel van die lawaaiige rotvliegtuigjes boven je hoofd, die ook best laag vliegen.

 18. Vandaag dit mooie pad gelopen (16 km) en ondanks het mindere weer genoten. Begonnen met de zuidelijk lus door de weilanden. In deze tijd van het jaar een beetje blubberig, maar goed te doen. Toen de linkerlus over het landgoed, langs de beek en door het bos, dit deel plensde het echt dus hier voornamelijk flink doorgelopen. Als laatste de rechterlus richting de Ijssel. Inderdaad is dit deel verhard, maar rustige wegen, mooie vergezichten en bovendien helemaal niet erg na 11 km onverhard. De afwisseling maakt dat de tijd voorbij vliegt en na elke lus de mogelijkheid om de route in te korten. Leuke dag gehad en ik doe hem van het voorjaar nog een keer.

 19. Gisteren voor de tweedemaal een deel van dit pad gelopen.
  Tussen 15:30 en 16:30 uur liepen wij in het Appensebos en hoorden met tussenpozen een heel indringend geluid maar konden niet achterhalen wat dit geluid was en waar het vandaan kwam.
  Naarmate wij de Voorsterbeek naderden, hoorden wij het niet meer.
  Overigens is het een prachtig pad.
  Gr. Fam. v.d. H

 20. Vandaag deze schitterende route gelopen door de omgeving van Voorst en ik moet zeggen: SCHITTEREND,ik heb me prima vermaakt,ben vanaf de kerk eerst over het asfalt gaan lopen ,de vergezichten zijn mooi,Pan zit (helaas) niet meer op het gemaal en ook de ruïne is een bijzondere ervaring.Daarna door de velden en misschien had ik daar beter mee kunnen beginnen,de landerijen waren erg nat en dus uitkijken waar je de voeten neerzet,zo nu en dan een stukje over het gras maakt het wat eenvoudiger.Als laatste het Kerkepad gelopen en dat vile me zwaar,het pad was echt nat,heel smal en dus gleed je regelmatig weg.Door het gras lopen was helas soms geen optie want ondanks de bordjes die er staan lopen er honden die hun behoeftes naast het pad doen.Dus mijn advies als je in deze tijd dit mooie pad loopt:

  Laat het Kerkepad even voorwat het is en loop de 14 km route.

 21. Heerlijk pad door een coulisselandschap gevuld met knotwilgen, beekdalen, kolken en bomendijken. Plus – zeggen ze – de allermooiste ruïne van Nederland. Het asfalt in de oostelijke lus – waarover wat klachten in dit gastenboek – viel mij erg mee: het zijn rustige fietspaden en weggetjes en je krijgt juist daar fenomenale uitzichten. En dus die ruïne. Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/beekweidenpad-klompenpad-voorst

 22. 2 weken geleden de westelijke route gelopen en vandaag de oostelijke route. Prima route, goed bewijzerd.

 23. Beste Toke en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven, Bakkerij Bril wordt uit de lijst met verkooppunten gehaald. Ook bedankt voor het bericht over de staat van de bewegwijzering bij het Klompenpad. Ik meld dit aan de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep. Zij lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid. Met een berichtje zoals dit kunnen we gezamenlijk zorgen voor Klompenpaden als kwalitatief hoogwaardige wandelroutes.

  Veel wandelplezier!

  Danja Kempers
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 24. Vandaag de lus aan de Beekzicht /Appense kant gelopen. Vanaf startpunt bij de kerk.
  Prima loopwerk. Leuke route.
  De bewegwijzering vind ik overal wat flodderig en multiinterpretabel.
  Welke kant wijst deze pijl nu op ?
  Inderdaad ook op diverse plekken ernstig verbleekt.
  Maar met het kaartje bij de hand kom je er wel uit.
  Dat kaartje wilden wij kopen bij bakker bril. Daar gaven ze echter aan dat ze dat niet meer verkochten omdat dan iedereen daar zijn auto daar parkeerde.
  Lijkt me handig om die informatie van de website te halen.
  We hadden het geluk dat we een kaartje konden kopen bij het startpunt bij dorpshuis
  Vriendelijke groet.

 25. Vandaag de westelijke lus gelopen, een mooie afwisselende route. Wij hebben de route tegen de klok ingelopen en dan kom je na het tolhuisje een omleiding tegen en die is m.i. niet goed bewijzerd en zijn maar via de Appenseweg weg gelopen en hebben daar de route weer opgepakt.
  Op de kruising Appenseweg /rijksstraatweg zijn de bewijzeringstickers door verkleuring nauwelijks zichtbaar.

 26. Beste Dick en Cor,

  De uitleg over de kilometers van deze route is nu aangepast. De 8 kilometer die stond aangegeven klopte inderdaad niet. Je kunt de route verkorten tot 9 of 10 km. De oostelijke twee rondjes zijn samen vanaf het startpunt 9 kilometer. De westelijke ronde is vanaf het startpunt 10 kilometer lang.

  Veel wandelplezier!

  Danja Kempers
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 27. Dit bericht ook n.a.v. de recensie van Cor Daalder d.d. 23 juli 2022. 14-9-22
  In augustus 2022 heb ik voor de 5e keer dit pad gelopen. Prachtig pad. Als je van de start naar de achterkant van de boerderij loopt lijkt het wel of de koeien in de kerk staan.
  Het oostelijke rondje vind ik persoonlijk niet zo interessant. Er zijn andere paden waar je mooier langs de IJssel kunt lopen (door de uiterwaarden).
  Maar…..een klein stukje van die oostelijke route is geweldig mooi. Ga deze oost route gewoon lopen,(met de klok mee) Na een tijdje moet je rechtsaf. Loop door totdat je een betonnen fietspad ziet. Ga daar niet heen, maar rechtsaf bij de ingang van een dijkje via ingang met houten palen totdat je weer houten palen tegenkomt. Daar linksaf en je zit weer op de route die je een poosje geleden gelopen hebt. Dan naar prov. weg teruglopen.
  Wat de opmerking over de kms (16 en 8) betreft: snap ik ook niet. Wellicht kan Danja Kempers daar ook even duidelijkheid over geven.

 28. Beste Sjia,

  Bedankt voor je vraag over het verschil tussen een startpunt en opstappunt. Het officiële begin van de route is het startpunt. Je vindt hier een groter startpaneel met algemene uitleg over de route en veelal ook een horecaonderneming.

  Als alternatief voor het officiële startpunt kan er per klompenpad één of meerdere opstappunten worden aangewezen, bijvoorbeeld bij het station of een dorpskern waar langs de route voert. Het opstappunt kan ook gebruikt worden om de hele route te lopen, maar is meer gericht op reizigers vanaf het station of de lokale wandelaar uit de eerder genoemde dorpskern. Het opstappunt heeft een kleiner opstappaneeltje met daarop de aanduiding waar je je bevindt om vanuit daar de gehele route te kunnen lopen.

  Veel wandelplezier!

  Danja Kempers
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 29. Allereerst dank voor de mooie routes. Een mooie gelegenheid om Zutphen waar we recent wonen te verkennen. Praktische vraag: wat is het verschil tussen een startpunt en een opstappunt?

 30. Prachtige route, een parel onder de klompenpaden. Heel erg afwisselend en veel onverhard. Twee keer opletten: wanneer de route zichzelf kruist.

 31. Op 22 juli 2022 de westelijke lus en het kerkpad gelopen. Uiteraard eerst even kijken wat Dick van den Brandhof
  -klompenpad kenner bij uitstek!- er van vindt. En dus weet je dat je de oostelijke lus kunt over slaan. De westelijke lus is inderdaad een fijne wandeling, het kerkpad een mooie aanvulling. Par saldo kom je dan uit op een wandeling van 13 km. Ik neem aan dat de verkorting van 8 km over de oostelijke lus gaat. Want als je in Voorst start en je loopt alleen de westelijke lus ben je sowieso al ruim 10 km onderweg. Dat kan qua tekst misschien wat duidelijker, maar dat is dan ook echt de enige -milde- kritiek!

 32. Prachtig pad! Gisteren gelopen. We liepen bij de kerk rechtdoor, eerste stukje is verhard (gebied is al erg mooi) en verder bijna alles onverhard met veel afwisseling, langs beken, bos, weilanden, akkers en mooie boerderijen! Als laatste het lusje gelopen met prachtig fluitenkruid! In mei is natuurlijk alles op z’n mooist! Heerlijk pad, aanrader!

 33. Gisteren, 6 mei, dit klompenpad gelopen.
  Begonnen bij het officiële startpunt.
  Route bestaat eigenlijk uit 3 lussen.
  Ik vond het handig dat ik naast de bewegwijzering ook de app aan had.

  Prachtige gevarieerde route.
  Mooie afwisseling van landschappen.

 34. Twee weken geleden dit mooie klompenpad gelopen, tegen de klok in, eerst van nummer 9 tot nummer 1, daarna nog het extra lusje met nummer 10. Route vond ik op deze manier erg mooi en afwisselend. Het grote asfalt/fietspad deel was nu aan het begin van de tocht en daarna alleen nog maar genieten van veelal onverharde paden. Prachtig en een echte aanrader. Dank voor het uitzetten van de tocht en het onderhoud hiervan.

 35. Wij hebben al vele klompenpaden gelopen, maar deze doet de naam wel eer aan. Veel onverharde paden over en langs landerijen en akkers die begrenst zijn door meidoorn hagen. Ook veel afwisseling tussen water, agrarisch gebied en bos. Lekker rustig, prachtige omgeving. Kortom en van de mooiste klompenpad route! En weer zeer duidelijk bewegwijzerd!

 36. Zaterdag dit afwisselende pad gelopen. Stuk verhard maar overwegend onverhard. Diverse mooie oude boerderijen op de route. Landerijen, bos, water. Van alles wat.
  Op sommige plekken de app wel nodig als de pijltjes voor ons niet duidelijk waren. Als ze bijv. schuin naar boven wezen.

 37. Aan het begin is er een kleine omleiding bij de boerderij, je moet over het erf lopen ipv om de boederij heen. Ik zou een volgende keer de route tegen de klok inlopen dus de lus richting de ijssel als eerste. Deze lus is bijna 4km over een asfaltweg en fietspad. Vanaf het fietspad is het uitzicht mooi maar vond dit wel veruit het minste van de route. Verder een hele mooie route.

 38. Vandaag een prachtig klompenpad gelopen in Voorst. BEEKWEIDENPAD.
  Nogal modderig maar er waren planken gelegd op te natte stukken.
  Duidelijke routekaartje.
  Echte aanrader!

 39. Vandaag dit prachtige pad gelopen.
  Erg modderig maar goed te doen.
  Echt een aanrader.

 40. Vandaag, 23 februari, geprobeerd dit klompenpad te lopen van 16 km. Dit is niet gelukt omdat het heel erg drassig was. Bijna tot je enkels in de blubber op sommige plekken. Glibberen en glijden dus. Ook waren sommige gedeeltes afgesloten ivm hoge waterstand. We gaan dit pad zeker nog een keer lopen in het voorjaar. Omgeving is prachtig. Wandeling afwisselend.

 41. Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen hebben we het bovenste gedeelte van dit pad gelopen. Totaal 11 km. Zoals verwacht waren er modderpaden en glijpartijen maar we hebben van een prachtige wandeling genoten.

  Vanaf het Dorpshuis van Voorst (waar je de auto goed kwijt kunt en direct zicht hebt op ooievaars op hun nest) zijn we in noordelijke richting gelopen. Omdat net buiten het dorp knotwilgen geknot werden was de doorgang door de wei met een rood-witlint afgezet. Daarom kozen we ervoor om linksom over de verharde weg te lopen zodat we de route verderop konden oppakken.

  Een minpuntje vonden we dat we wel erg lang moesten lopen om een bankje langs de route te vinden. Misschien wordt er nog een geplaatst als alle recent gekapte bomen weg zijn. Verder waren sommige rode klompenstickers wel erg verkleurd waardoor je ze soms niet onmiddellijk herkende.

  Hoe dan ook, het is een mooie, veelzijdige, goed aangeduide wandeling met water, weide en bos. We komen zeker terug om het zuidelijke deel te lopen.

 42. Op 29 november 2021 dit mooie Klompenpad gelopen. Zeer afwisselend, langs weilanden, door bos en langs water. Sommige stukken zijn drassig, dus waterdicht schoeisel is wel noodzakelijk. Complimenten voor de beheerders, route is zeer goed aangegeven. Een echte aanrader.

 43. Vandaag dit pad ( 16 km) gelopen. Het weer was heerlijk en dee late herfst liet ons nog heel veel veel moois zien.
  Een prachtige, afwisselende route. Wat een rust (1 stel wandelaars tegen gekomen)
  We hebben genoten van het bos, de doorkijkjes, de slingerpaadjes, de weilanden, het kerkenpad, de prachtige in een mosdeken gelegen grafheuvels, de Enken…en tsja de dijkjes zijn qua asfalt misschien minder mooi maar soms moet je op een bepaalde manier van A naar B om iets anders moois te laten zien.
  Op de “kruispunten” verlengen en een 2e keer dat je ergens langs komt moesten we wel de app raadplegen om zeker te zijn dat we goed liepen ( loop je zonder app makkelijk fout?)
  Wij hebben in ieder geval een top dag gehad, vrijwilligers bedankt voor dit prachtige pad

 44. Vandaag met prachtig weer dit zeer gevarieerde klompenpad gelopen. Zag er zeer verzorgd uit met gemaaide paden en overal borden met weetjes over de omgeving. We kunnen ons voorstellen dat zoals bedoen vorige reakties het zeer drassig kan zijn bij perioden waarin het regent.
  Aanbevolen!!!

 45. 18 sept 10 km van deze route gewandeld. Wat een prachtige tocht door de weilanden en bos. Mooi afwisselend. Goed beloopbare paden. Mooi onderhouden. Wat hebben we genoten van deze wandeling. Een aanrader!!!

 46. Gisteren dit klompenpad gelopen,wij hebben voor de 8km gekozen.
  Wat een mooi landelijk pad is dit heel gevarieerd.
  Goed aangegeven dus complimenten voor de vrijwilligers.
  Zeker aan te raden de boerderij naast de kerk,kun je leuk zitten op afstand om bij te komen met een heerlijk ijsje en de galerij erbij.
  We hadden er ook prachtig weer bij dan wordt het echt een feestje.
  Dus gaan voor dit klompenpad!!!
  Met vriendelijke groet Gerrit en Jannie

 47. Op 31 augustus route (16 km) gelopen. Prachtige route om te lopen. Afwisselend landschap met goed onderhouden wegen, mooie uitzichten. Zonder meer aan te raden!
  Groetjes, Pieter en Marlies

 48. Op 17 augustus het Beekweidenpad gelopen. Het pad begon al met smalle paadjes langs weilanden en beekjes. Knotwilgen en daarna het bos in. Een zeer gevarieerd en kleurrijk pad. Vele mooie vogels gezien: de buizerd, vele ooievaars, de gele kwikstaart, puttertjes en meer… Wel opletten bij de kruisingen als je verlengd loopt, wij waren een paar keer de draad kwijt en moesten de app raadplegen. Een erg mooi pad 😍

 49. Vandaag deze route gelopen. De route bestaat eigenlijk uit drie lussen. De noordelijke, oostelijk en zuidelijke lus.

  Ik ben begonnen vanaf de parkeerplaats achter de kerk van Voorst. Vanaf hier starte ik met de zuidelijke lus en liep deze tegen de klok in. Het eerste gedeelte zou volgens eerdere reviews erg nat zijn. Dit was nu niet het geval. Dit zal in de periode van oktober tot april anders zijn. Aan de linkerzijde van het pad hebben vrijwillers planken neergelegd, zodat je in de natte periode je voeten grotendeels droog zult houden. Deze route bestaat alleen maar uit kronkelende (gras)paadjes. Na een rondje lopen kom je op de oostelijke route uit.

  De oostelijke route heb ik ook tegen de klok ingelopen. Dit gedeelte van de route loop je bijna alleen maar over verharde wegen. Een gedeelte van deze route loop je over de dijk. Uiteindelijk kom in het het park uit van landgoed Zeezicht uit en begin je aan lus noord.

  De noordelijke heb ik ook tegen de klok ingelopen. Vanuit het park loop je door een stukje bos over onverharde paadjes. Na het bos vervolg je de route over verharde wegen en brede grind-, en zandwegen. Je loopt door landgoed De Poll. Nadat je de N345 voor de 2e keer bent overgestoken kom je weer op landgoed Zeezicht uit. Hier loop je over kronkelende graspaden. Als je het bos uitkomt dan loop je weer door landerijen langs o.a. de Voorsterbeek om weer in het park uit komen.

  Vanuit het park begin je aan het laatste gedeelte van de oostelijke lus. Nadat je de N345 bent overgestoken loop je over de svr camping De Adelaar om daarna weer via graslanden bij de kerk uit te komen.

  Conclusie:
  Lus zuid is een 100% klompenpad. Dit heeft geen verdere uitleg nodig. Lus oost is precies het tegenovergestelde. Het eerste gedeelte van deze lus bestaat bijna alleen maar verharde wegen en je moet soms aan de kant ‘springen’ voor trekkers die voorbij komen scheuren. Maar ik begrijp heel goed waarom de makers van deze route dit hebben toegevoegd. De omgeving is erg mooi en geeft wel een meerwaarde aan de route. Lus noord heeft van beide wat. Het eerste gedeelte loop je over verharde wegen en brede grind-, en zandwegen. Maar als je eenmaal voor de 2e keer de N345 oversteekt in landgoed Zeezicht dan krijg je weer het klompenpad gevoel. Ook het laatste gedeelte van lus Oost loop je door weilanden.

  Voor de hele route geld dat je door een mooi en afwisselend gebied loopt. Op lus zuid en noord kom je ook nog braamstruiken tegen, waarvan je lekker kunt smikkelen van de bramen die nu rijp beginnen te worden.

  De makers van de route bedankt voor deze afwisselende route en ook de vrijwilligers die deze onderhouden. De route was erg goed begaanbaar en de bewegwijzering was ook top.

  Wat nog wel een aandachtspuntje is, is het gebrek aan bankjes om te rusten op een groot deel van lus noord. Wellicht dat in overleg met de landgoed eigenaars hier verandering in komen. Op de rest van de de route waren voldoende bankjes.

 50. Vanochtend de alternatieve route van 8 km gelopen en we hebben ervan genoten. Oerhollandse wolkenpartijen boven een mooi weidelandschap met grazende koeien, dat verveelt nooit. Ook een stuk over een slingerende dijk gelopen, dus al met al een afwisselende wandeling die ook nog eens prima onderhouden wordt. Hier en daar wel even de app bij de hand gehouden, omdat we de verkorte versie liepen. We komen zeker nog een keer terug om de gehele route te lopen.

 51. Afgelopen zaterdag heb ik dit pad voor de 2e keer gelopen. En het was weer een heerlijke ervaring. Slechts een klein gedeelte was wat moeilijker begaanbaar door de hoge en natte begroeiing, maar dat mocht de pret niet drukken. Met dank aan iedereen die dit mooie pad bijhoudt. Een echte aanrader.

 52. Goedemiddag,

  Ben net terug van deze prachtige wandeling. Hierbij mijn complimenten voor de bewegwijzering en dank voor alle landeigenaren die toestemming hebben gegeven. Tevens dankjewel voor alle vrijwilligers.

 53. Geweldig mooi pad.
  Dit pad hebben we in oktober 2020 gelopen. Prachtig. Zoveel paddestoelen…
  En vandaag 12 juni 2021 weer.
  Hetzelfde pad maar dan met een andere natuur. Maar beide keren verschrikkelijk mooi. De mooi gemaaide velden, de opkomende maïs, de ooievaars…
  Vandaag waren ze bezig met het onderhouden van het pad. De paden werden met man en macht gemaaid zodat ze weer beter te lopen waren. Het eerste stuk was inderdaad erg dicht gegroeid, máár dat had ook zijn charmes. Mannen en mevrouw, nog maals hartelijk dank voor het onderhouden van dit mooie klompenpad.
  Groetjes Ton en Rienie

 54. Beste wandelaars,

  Wij maken u er graag op attent dat sommige paadjes door de groei van bloemen, kruiden en grassen soms nauw zijn, zoals hier al eerder is genoemd. We zijn blij met deze bloei, dat is goed voor de biodiversiteit, maar wees alert dat het mogelijk is dat er teken zijn. Dus controleer u zelf na een wandeling.

  En alle vorige mailers: dank voor de complimenten voor ons pad. We doen ons best om het zo mooi mogelijk te laten houden.

  Vriendelijke groet, José Blom (lid werkgroep)

 55. Een grote vette pluim voor de groep vrijwilligers die deze route onderhoudt (Zeker ook voor jou José) en af en toe aanpast aan de laatste ontwikkelingen en moppersmurfen. De route is goed aangegeven en bestudeer de kaart tevoren om te bepalen hoe je de lussen wil lopen. En in welke volgorde.
  M. en ik hebben de totale route in twee verschillende etappes gewandeld. De Westelijke lus op maandag 24 mei ’21. De Zuid- en Oost lus op zondag 6 juni ’21. Ik vind het mooi dat je door zoveel verschillende landschappen komt. Er is één gemeenschappelijke noemer: de Voorster / IJssel klei. Als het zo nat is als in mei hou daar met je wandelschoenen rekening mee want de klei wordt glad en de andere bodem zompig.
  Leuk om de “wilde” dieren te zien die in de grazige weiden ronddartelen. Zie de statige ooievaars thermieken en hoe de hazen lopen door het grasfalt. Hun gepluimde oren verraden waar ze schuilen. Of de kruidige weiden van De Pol en de nijvere bijtjes van de imker .
  Echt een aanrader.

 56. Vanmorgen de 16 km van het Beekweidenpad gelopen.
  Een heerlijke wandeling.
  Dit klompenpad bestaat uit 3 lussen die nogal van elkaar verschillen.
  Begonnen met de zuidelijke lus. Met name langs en door weilanden, een leuke route. Wel heel nat van de ochtenddauw – ’s morgens rond 09:00 uur begonnen – en op sommige stukken heel smalle paden tussen gewassen van rond anderhalve meter hoog, waaronder veel brandnetels. Met mijn korte broek aan was dit niet heel plezierig lopen, maar ik was wel meteen goed wakker.
  Vervolgens de oostelijke lus. Voornamelijk asfalt dus voor de puristische klompenpadenloper niet leuk neem ik aan. Door de prachtige uitzichten, de zwarte populier met een stamdoorsnee van 5 meter en de oorverdovende stilte vond ik het toch een mooi stuk. Al was het alleen maar om even op te drogen in de zon …
  Tenslotte de westelijke lus. Echt top! Alles wat een klompenpad mooi maakt. Prachtig! Al werd ik hier lek gestoken door muggen in het stuk door het bos vlak voordat ik bij de beek uitkwam.
  Alles bij elkaar vind ik het Beekweidenpad een heerlijk klompenpad.
  Wat “avontuurlijker” dan de meeste andere klompenpaden, ik vond dat erg leuk maar niet iedereen zal dat kunnen waarderen denk ik.
  De ‘echte’ klompenpadloper kan de oostelijke lus negeren en heeft dan met de andere twee lussen een geweldige wandeling.
  Mijn complimenten voor de makers en de onderhouders van dit klompenpad!

 57. Vanwege de vele regen van de afgelopen periode was een deel van het klompenpad best pittig, modder en zeer smalle doorgangen. Bij landgoed Beekzicht, was het voor ons niet duidelijk, hierdoor een klein gedeelte van de route gemist.
  De omgeving is prachtig, echt een mooi klompenpad.
  In een drogere periode vinden wij het de moeite waard om dit pad nog een keer te lopen.

 58. Mooi pad met alles wat een rivierlandschap te bieden heeft. Als het veel geregend heeft is het zuidelijk deel erg modderig, maar daardoor ook avontuurlijk.

 59. Beste wandelaars,

  Voorheen was er een aanlooproute vanaf bakker Bril. Dit is een paar maanden geleden gewijzigd ivm de parkeerdruk. We hebben moeten constateren dat hierdoor een ongewenste situatie ontstond waardoor het besluit is genomen om deze aanlooproute te laten vervallen. Kijk op de app voor alternatieven om op de route te komen: bijvoorbeeld bij het Dorpshuis of bij de andere aanlooproute bij het station.

  Vr groet José Blom

 60. Apart dat meerdere mensen bij Bakkerij Bril fout lopen. Heeft men dan niet in de gaten dat het klompenpad een paar honderd meter achter de bakkerij langs loopt? (Appenseweg / Appense Enkweg)
  Of gaat het fout op landgoed Beekzicht, waar je op de “heenweg” schuin doorheen moet en op de “terugweg” vlak langs de Voorsterbeek moet lopen richting de grote weg, en na het oversteken daarvan schuin links moet?

 61. Op een gure dag in maart genoten van dit mooie pad. Raakte ter hoogte van Bakkerij Bril de weg kwijt, kon het pad niet meer terugvinden, ondanks routekaartje en beschrijving. Ben toen over de dijk naar Zutphen teruggelopen. Ook mooi.

 62. Vorige maand het Beekweidenpad gelopen. Erg mooi pad en goed aangegeven. Alleen na bakker Bril was het een beetje zoeken.

 63. Vandaag is het Beekweidenpad weer nagelopen door de leden van de werkgroep. We waren blij verrast dat er weinig afval lag. Compliment aan alle wandelaars!

 64. ERG mooi pad. lekker gevarieerd. bos, weiland, bospad, asfalt (maar dan kom je ook langs die prachtige solitaire boom :), cultuur en natuur. echte aanrader. Thxs.

 65. Prachtig klompenpad. Heel divers. De noordoostelijke lus veel asfalt, maar wel prachtige uitzichten. Zelfs nog twee reeën gezien.

 66. Gisteren onder ideale omstandigheden dit mooie pad gelopen.
  Het was nu goed droog, dus prima te lopen.
  Een zeer gevarieerd en mooi afwisselend pad. Een ECHTE aanrader.
  Tegenover de kerk bij Voorts op een boerderij koffie to go gehaald met HEERLIJK gebak.
  Ook een aanrader.

 67. Op 31 maart 2021 hebben we het Beekweidenpad gelopen (18,3 km volgens Strava). Het is een absolute aanrader, vooral nu in het voorjaar. Prachtige uitzichten over het vlakke boerenland met af en toe een plukje bos. Veel voorjaarsbloemen, bloeiende bomen, ooievaars en parende kikkers in de beken. Neem wel voldoende water mee (vandaag liep de temperatuur op tot 25 gr). Bij bakker Bril is voldoende lekkers voorhanden voor onderweg en bij boerderijwinkel De Kolke aan het eind van de wandeling kun je genieten van heerlijke vruchtensappen en boerenijs. We hebben de route met onze hond Wiep gelopen. Met uitzondering van het verbindingsstuk is een hond op het gehele klompenpad toegestaan. Top.
  De route is heel goed bewegwijzerd en met de app zonder missers te lopen. Hulde aan de werkgroep en de coördinator van dit klompenpad. Het is één van de mooiste in Gelderland.

 68. Gisteren, 21 maart 2021, dit mooie klompenpad gelopen. Wat een afwisseling en ja klompen zouden op sommige plekken geen overbodige luxe zijn geweest vanwege de modder en de nattigheid. Maar wij vinden dat gewoon een extra uitdaging. Wij hadden wel het geluk dat we ervoor gekozen hadden om eerst het meest zuidelijke gedeelte gelopen te hebben en als allerlaatst het oostelijk gelegen gedeelte dat over beton en asfalt gaat. Onze schoenen waren toen we bij de auto terugkwamen wel redelijk ‘schoon’ gelopen namelijk.
  Het zuidelijkste stukje is wel echt heel mooi en ook de stukken langs het water zijn leuk om te lopen. Het bos en de weilanden zijn ook top.

  Het is gewoon een super mooi en afwisselend pad waar we ook nog eens 4 mooie ooievaars gespot hebben.

 69. Zonet het pad gelopen. Het begin van de laatste lus (meteen ten zuidoosten van de kerk) is heel drassig en heel smal, dus je kunt de blubber niet ontlopen helaas. Wel twee ooievaars in het veld gezien daar. Ik heb de wandeling daar afgebroken en kom nog wel eens terug na een hittegolf…

 70. Prachtig gewandeld vandaag. Diverse omgeving met Ijssellandschap aan de ene kant en de Veluwe aan de andere kant. We hebben het pad iets uitgebreid naar de Ruïne de Nijenbeek en daar kun je ook net een stukje Ijssel zien liggen. In totaal werd onze route daardoor 18 km. De moeite waard.

 71. Een pareltje! Op een zonnige dag was het puur genieten van deze prachtige omgeving. Er waren zeker nog meer wandelaars onderweg, maar toch heel weinig mensen tegen gekomen. Veel afwisseling, mooie boerderijtjes, sneeuwklokjes, crocussen en kleppende ooievaars. De bewegwijzering is heel goed. Dus…Go!

 72. Wij hebben vandaag de noordwestelijke lus gelopen. Prachtig!! Veel afwisseling en prima bewegwijzerd. Veel stukken onverhard. Echt een aanrader. We vonden helaas geen coffee to go in Voorst maar misschien hadden we beter moeten zoeken. Het heeft de pret niet bedorven op deze schitterende voorjaarszondag.

 73. Beste Bert,

  Fijn om te lezen dat u het Beekweidenpad als een prachtig pad ervaart. Met de toestemming van vele eigenaren hebben we dit pad kunnen maken en er zijn daarbij mooie nieuwe stukken pad ontwikkelt. Maar helaas kan daarin niet alles en zijn we afhankelijk of eigenaren toestemming geven dat er een pad over hun erf/land komt. Dat is bij de Voorsterklei niet anders.
  We hebben ervoor gekozen om het stuk over de Voorsterklei richting de Nijenbeek wel in de route op te nemen omdat het landschap daar zo de moeite waard is, ons realiserend dat het dan wandelen wordt over verharde weg.

  We blijven echter als werkgroep in gesprek met de eigenaren en wat nu nog niet kan, lukt misschien in de toekomst wel.

  Vriendelijke groet,

  José Blom (lid werkgroep)

 74. Vandaag 31 januari hebben we bij schitterend weer de 2 noordelijke lussen van het Beekweiderpad gelopen. Een prachtig pad door een oud landschap met weiden, hagen, geriefbosjes, fraaie boerderijen en bossen. De tweede lus is ook heel mooi tot je op de Halmen de bandijk kruist. Het landschap blijft richting Nijebeek en terug over de Voorsterklei even prachtig maar je loopt helaas over beton en asfalt. Uitstekend voor op de fiets maar voor wandelen niet echt leuk. Het zou perfect zijn als er een pad vanaf de Halmen door de landerijen gecreëerd zou kunnen worden richting de kerk van Voorst. Dan zou het een van de mooiste klompenpaden worden.

 75. Beste Esther,

  Ik begrijp dat jullie zijn gestart bij het Dorpshuis, dat is ook het startpunt van de route. Het station van Voorst is uiteraard ook een startpunt maar geen onderdeel van de route. Er zijn daarvoor ook verschillende routeaanduidingen. De route van en naar het station is bewijzerd met ‘aanloop’route. Ik vermoed dan ook dat het hierbij is mis gegaan.

  Ik hoop dat jullie de route nog eens gaan lopen en terug gaan komen naar ons mooie dorp Voorst.

 76. Zondag 24 januari dit pad gelopen. We zijn gestart bij het dorpshuis in voorst. Op het moment dat we bij station in Voorst aan kwamen gaf de route aan linksaf, een lange weg maar zijn daarna geen klompje meer tegen gekomen. Uiteindelijk zagen we in de verte aan onze rechterhand Zutphen liggen, daar maar heen gelopen en koffie te go gehaald en maar terug gelopen naar het station Voorst en toen de route opgepakt en terug gelopen naar het start punt. Erg jammer, wat hebben we over het hoofd gezien?

 77. Genoten van de mooie afwisselende route. Veel onverhard. Een deel inderdaad erg modderig: een echt klompenpad. Je ziet dat het veel gebruikt wordt, maar ook dat een alternatief pad ontstaat in het weiland: ik ben bang dat de boer daar niet blij mee is.
  Het was relatief druk: nog nooit zoveel wandelaars op een gewone door-de-weekse donderdag op een klompenpad gezien.

 78. Hele mooie route, alleen in het begin bij voetbalvelden ontbraken er een paar bordjes.
  Maar verder stond het heel goed aangegeven. Zeer de moeite waard. Voor herhaling vatbaar

 79. Vandaag, 8 januari 2021 dit pad gelopen. Complimenten, een klompenpad zoals het moet zijn, afwisselend, relatief weinig asfalt, door de weilanden en de bossen rond Voorst, prachtig!

  1 serieuze tip: als het een dag of wat geregend heeft, zou ik het eerste stuk achter de kerk/dorpshuis richting weilanden beslist overslaan. Tenzij je laarzen aan hebt en ook geen hekel hebt aan eventueel in de modder vallen natuurlijk. De natte klei is heel glad en op sommige delen is het pad dan eerlijk gezegd niet/nauwelijks begaanbaar. Ergens halverwege het eerste deel had iemand houten planken neergelegd, dat was heerlijk! Ik ben er gekomen, maar vraag niet hoe…..

 80. 7januari 2021 gelopen prachtig pad eerste lid erg glibberig. Maar verder allerlei verschillende landschappen gehad. Wel misten we het beeld op het gemaal klopt dat of hebben we niet goed gekeken ( dat kan bijna niet denk ik).

 81. Vanmiddag deel gelopen. Parkeren bij het dorpshuis was perfect. Daar pad opgepakt. Begin heel duidelijk aangegeven. Was glibberen maar heel erg mooi. Boer zwaaide vriendelijk naar me. Stukje door weiland met koeien. Fantastisch dat dit mogelijk is. Vrijwilligers en landeigenaren bedankt ! Ik kom graag terug.

 82. Wat een heerlijke wandeling, veel variatie, nagenoeg geen asfalt, we gaan ‘m zeker snel nog eens doen!

 83. Beste Sylvie,

  Het parkeren bij Bakker Bril heeft onze aandacht. Door de grote aandacht voor ons pad, is de drukte op de parkeerplaats veel groter dan van te voren is voorzien. Dit proberen we zo snel mogelijk op te lossen, want het levert nu voor alle partijen frustraties op.Het advies is om door te rijden naar het Dorpshuis of naar het station Empe- Voorst, waar genoeg parkeerruimte is.

  Vriendelijke groet,

  José Blom

 84. Beste mensen, kijk vooraf altijd even naar de reacties en lees even de do’s en dont’s. Dat parkeren bij de bakker loopt al een tijdje niet soepel. Even doorrijden en bij de kerk is genoeg plaats. Ik begrijp die bakker volkomen!

 85. We waren van plan de lus van deze route die wat meer door het bos gaat (met punt 3 t/m 6) te lopen, en parkeerden de auto bij het opstappunt bij bakkerij Bril. Daar werden we op een bijzonder onvriendelijke manier weggestuurd door de bakker: “dit is mijn eigen terrein, hiet parkeren kost me klandizie”. Toen we meneer wezen op het klompenpaden bordje van het opstappunt dat op het parkeerterrein hangt was zijn reactie “ik haal het nu nog uit de grond”.
  Helaas moesten we meneer ook nog verzoeken om 1,5 meter afstand te houden.
  Echt geen reclame voor dit klompenpad!!
  Uiteindelijk hebben we de auto geparkeerd bij het dorphuis van Voorst, en vanaf daar de andere lus van het pad (met punt 7 en 8) gelopen. Vooral het eerste deel tussen de weilanden door (richting punt 2) vonden we niet bijzonder.

 86. Zeker een mooi pad om te lopen !!
  En op een grijze, koele, maar droge door-de-weekse middag erg rustig.
  Afwisselend en goed bewijzerd pad.
  Alleen, onze ervaring is wel dat, als het de nacht ervoor wat meer geregend heeft, de zuidelijke lus (ten zuiden van de school) echt te modderig, glibberig en drassig is om lekker te lopen. Het was dat stuk vooral zorgen om overeind te blijven.

 87. Pad gelopen zaterdag 7 november. Prachtig weer. Om 11 uur gestart bij de kerk in Voorst waar ik nog net een parkeerplaats vond. Overigens is er aan het begin van het dorp ook nog ruime parkeergelegenheid.
  Ben begonnen bij het informatiebord en dan het laantje linksaf, in tegengestelde richting dus. Mooi ochtendherfstlicht over de velden. Het is het oude kerkepad dat, omzoomd door knotwilgen, slingert en weer bij de kerk uitkomt. Hier ben ik de weg overgestoken en langs de boerderij (‘Wij houden ook van u’) naar De Adelaar gelopen en de provinciale weg overgestoken. Het landgoed Beekzicht bekeken en de kolken daar. Teruggelopen naar het bruggetje over de Voorstsebeek en de beek een stuk gevolgd. De oude bruggetjes deden me denken aan Chritiaan Kuitwaards geschilderde. Dezelfde ochtendlijke sfeer over het water. Kunst inspireert me sowieso als ik in de natuur ben. Door kunst leer ik beter kijken. Het bos in, aan de overkant. Bos percelen horen bij het landgoed Beekzicht. Grasdijken, mooie laantjes met goudgele larixen. Schoonheid in het ochtendlicht. Uiteindelijk, vlak voor het verlaten van het bos, bij een boerderij op een klaargezet bankje mijn thee gedronken en de walnoten gekocht die men aanbood daar. Dan door het buitengebied naar Appen. De Apperenkweg lag daar zeer schoon. En, dan langs de varkens terug in het parkje waar eens het landhuis stond.
  Bij latere bestudering van het kaartje blijkt dus dat ik de route naar punt 8, waar het nog Middelbeek heet, oversloeg. Iets voor een volgende keer, want een geweldig mooie omgeving. Op deze zaterdag was het pad druk belopen. Ik kwam steeds dezelfde mensen tegen. Dat was nog wel gezellig ook. Kan me voorstellen dat het bos op een druilerige dag een beetje duister, eenzaam wordt, maar nu, op deze zonnige zaterdag, was het een en al schoonheid!

 88. Vandaag dit mooie pad gelopen, in een woord geweldig! Goed bewegwijzerd. Leuke gesprekken gehad onderweg. Staat in onze top 3!

 89. Beste D en J,

  Helder, we gaan er naar kijken.

  Mvg José

 90. Jose, We hebben de aanlooproute langs de Juffer gelopen zoals het hoort. Maar ik bedoelde dat wanneer je aan het eind van de aanlooproute rechtsaf gaat de hoofdroute op je een bepaald moment de route linksom kunt lopen en rechtsom en dat is het punt waar je aan de rechterhand de kerk van Voorst hebt vlakbij de Start. Als je dan komt aanlopen moet je dus of rechtdoor of rechtsaf en nog niet links de verharde weg op .

 91. Beste D en J,

  Dank voor uw reactie naar aanleiding van uw wandeling van het Beekweidenpad. Fijn dat u genoten hebt van uw 77e klompenpad wat u heeft gelopen.

  U maakt twee belangrijke opmerkingen waar we graag op in willen gaan:
  Allereerst de aanlooproute. Als u gestart bent bij Bakker Bril en er tegenover de Adelaar het landgoed Beekzicht bent opgegaan, dan denken wij dat u een stuk aanlooproute heeft gemist. Al eerder had u rechtsaf moeten slaan om het bos in te gaan. We hebben de aanlooproute nog even nagelopen, maar de bordjes zijn duidelijk zichtbaar.

  Dan uw opmerking over het parkeren. Onze bakker heeft met zeer veel enthousiasme aangegeven dat hij mee wilde werken aan het opstartpunt voor ons klompenpad. Wat niemand echter heeft voorzien en wat zeker ook gerelateerd is aan de corona-perikelen, is dat het pad zeer druk belopen wordt. Dit brengt mee dat er heel veel parkeerdruk ontstaat bij Bakker Bril, met als gevolg dat er soms door verkeerd parkeren nadelige gevolgen ontstaan voor de bedrijfsvoering van onze bakker. Wij zullen daarom samen met Bakker Bril opnieuw overwegen hoe dit probleem opgelost kan worden.

  Met vriendelijke groet,

  José Blom

 92. 24 oktober dit klompenpad gelopen. Wat een geweldige route. Complimenten voor iedereen. Door weilanden, bossen, park en langs water. Heel erg gevarieerd. Zeer duidelijk aangegeven ook. We gaan hem zeker nog eens een.keer doen
  In 1 woord…GENOTEN

 93. Vandaag hebben we het Beekweidenpad ( ons 77 ste pad) gelopen en zeker genoten, maar toch een opmerking over punt 1. We kwamen vanaf het opstappunt bij Bakker Bril en gingen daar rechtsaf aan het eind van de aanlooproute de hoofdroute op en kwamen dus vanaf de Adelaar richting nummer 1 op de kaart, en op het punt waar je de route zowel rechtsom als links om kunt volgen zijn we links gegaan wat dus niet had gemoeten want je hoort daar rechtdoor of rechtsaf te lopen om de lus langs 10 te kunnen maken, en we dat helaas gemist hebben. We hebben de route via de bordjes en de app gelopen en was niet duidelijk. Misschien dat jullie als organisatie daar nog eens naar kunnen kijken.

  Het is misschien ook verstandig op het opstappunt bij bakker Bril te verwijderen want dat is zijn prive parkeerplaats en na mijn vragen tijdens het kopen van brood voordat we gingen lopen of hij kon merken dat er meer klanten kwamen werd hij verbaal erg agressief en hij zou wel een keer met een heftruck de auto’s verwijderen die daar geparkeerd stonden. De man is het duidelijk zat al die parkeeroverlast en ja, zo gauw hij weer zijn terras open kan doen, loopt dat zeker compleet uit de hand. Wij hebben de auto maar snel weggehaald en verderop geparkeerd en ja, het was een chaos op zijn terrein.

 94. Vandaag 24-10 deze wandel route van 16 gelopen. Wat een schitterende route, en duidelijke bordjes.deze route staat in mijn top 5 en we hebben er al erg veel gelopen.
  Organisatie bedankt!????

 95. Afgelopen zondag maar een deel van dit prachtige pad gelopen. Je kunt zelf dit pad verdelen in diverse rondjes. Er waren nl. zoveel paddenstoelen te zien dat het wandelen niet erg opschoot. Een aanrader dus in herfsttijd om een rondje door het bos te lopen.

 96. Vorige week dit pad gelopen. Genoten. Mooie afwisseling tussen weilanden en bos. Prachtige paddenstoelen langs de route. Leuke paadjes, weinig asfalt. Een aanrader!

 97. 29.09.20
  Prachtig klompenpad, met veel variatie in landschap. Na de regen van de afgelopen dagen, waren sommige paden wel erg drassig (in het bos) en het deel kerkenpad erg glad.
  We hebben er inmiddels 70 gewandeld, maar deze behoort wel tot een van mooiste.

 98. Wat een prachtige wandeling, 1 van de mooiste klompenpaden die ik heb gelopen. De route is goed aangegeven en het pad is heel gevarieerd. Genoten van de prachtige omgeving.
  Complimenten aan de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en die het onderhouden.

 99. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Mijn 60ste. Erg afwisselend met bos en weides. Ik ben meerdere wandelaars tegen gekomen en iedereen was lovend over dit pad. Ik ben altijd gewend om de app op de achtergrond mee te hebben lopen. Ik kijk wel eens te veel om me heen en mis dan wel eens een bordje. Ook vind ik het fijn om te zien waar ik loop. Nu heb ik sommige splitsingen de download van de website moeten raadplegen. Maar wellicht dat morgen met de opening ook de app versie wordt geactiveerd. Dank jullie wel voor dit prachtige pad! Hij staat bij geschreven in mijn top 3

 100. Met een wandelgroepje vandaag 6 september gelopen. Wat een prachtig afwisselend route! Heerlijk genoten van 16 km. Na afloop ongeveer 450 m verder pannenkoeken restaurant Voorst waar wij kunnen kopje koffie/thee drinken met lekkers!
  Complimenten voor vrijwilligers!

 101. De warmte is weer weg en met 18 graden wat wolken en zon nu tijd voor een heerlijke wandeldag. We kozen voor t opstappunt bij Bakker Bril. Eerst koffie een speculaasje! Klein stukje langs de Rijksstraatweg en dan rechtsaf door een stukje beukenbos waarna je uitkomt op een prachtig boeren weggetje waar de hanen kraaien en gezellig een blij varken aan het wroeten is op zijn veldje. Veel mooie boerderijen, je blijft fotograferen! We kwamen wat wandelaars tegen maar iedereen geeft elkaar de ruimte. Iedereen die je tegenkomt is erg enthousiast over deze route. Duidelijke bewegwijzering, bij iedere kleine twijfel wel even de app bekijken een paar keer. Wat ons opviel was dat er weinig vogels en hazen waren te zien, zou dat komen door de saaie weilanden zonder een bloemetjes?? Bij camping de Adelaar loop je door een appel en peren boomgaard. Zo jammer dat niemand er wat mee doet, het ligt te rotten in het gras….de wespen en vlinders genieten er wel van…De bramen langs de route waren wel heerlijk en er was zoveel bessenpracht van sleedoornbessen, rozenbottels, Gelderse roos bottels, meidoornbessen, een prachtig gezicht. De prachtige 120 jarige zwarte populier verdiend aandacht. (Nr 9)
  De wandeling is reuze gevarieerd en heeft ons erg verrast! Met de aanlooproute van startpunt Bakker Bril kwamen we op 17 kilometer. Een heerlijke dag!

 102. Beste meneer van Lenthe,

  Bedankt voor uw bericht. De route van het klompenpad loopt voornamelijk over particulier terrein.
  Particulieren die ermee instemmen om hun grond open te stellen voor klompenpadwandelaars hebben een overeenkomst met de gemeente. Wandelaars kunnen niet zomaar over paden gaan die niet in de route zijn opgenomen (behalve als het openbaar terrein is) omdat er geen overeenkomsten zijn afgesloten met die mensen.
  Nog veel wandelplezier!

  M.v.g
  Team klompenpaden.

 103. 22 augustus 2020
  Vandaag dit schitterend pad gewandeld, afwisselende omgeving, Een paar opmerkingen; In het tweede deel van het Appense bos voor de duidelijkheid twee rechtdoor aanwijzingen plaatsen. De laatste lus over de dijk behoort volgens mij niet tot een klompen pad. Een suggestie: Neem de aanlooproute naar het opstappunt, bakker Bril, in de route op, daar oversteken de asfaltweg langs de service flat in, deze volgen tot eerste weg rechts( grind), deze volgen tot het hoogste punt, hier rechtsaf de bos singel in, deze volgen tot het eind, hier links af, de grind weg blijven volgen tot de doorgaande weg, hier links af, deze volgen over de rotonde , dan links af langs het speelparadijs op kruising naar startpunt ( wil je niet langs de doorgaande weg lopen neem dan de route over het erf van de Adelaar. De route over de dijk zou dan als route verlenging kunnen dienen. Ik begrijp ook wel dat een wijziging niet op korte termijn kan worden door gevoerd. Ik heb genoten

 104. Jl. zaterdag 15 augustus, dit nieuwe pad bewandeld . Ivm de warmte het Oostgedeelte laten vallen . Gestart met het zuidelijke gedeelte ( zgn. Kerkenpad ), blij verrast en achteraf het mooiste gedeelte van het pad . Een leuke doorsteek naar het Westelijke gedeelte met daar het gedeelte buurtschap Appen met al zijn bosgedeelten . Zeker prachtig, maar iets minder “echt” klompenpad . Na een lekker ijsje bij Haverkamp, de leuke doorsteek terug naar de kerk en het startpunt bij het dorpshuis . Al met al toch nog 13 kilometer. Welzeker een aanrader en op een mooie 7e plaats van onze nu 33 gevinckte klompenpaden binnengekomen.

 105. Een heel mooi afwisselend klompenpad. Aan het Kerkepad van de rijpe bramen gesnoept, er was gesnoeid, maar de brandnetels en uitlopers van de struiken gingen al weer hun eigen weg. Bij het sportcentrum Borgele lag een paal om, dus zaten we op de aanlooproute, na 100 meter hadden we het door, konden de paal zelf zonder schep niet de harde grond inkrijgen.
  Wat de routebewegwijzering verder betreft, het blijft goed opletten! Bij de “Adelaar” een kruispunt in de route, een park met veel informatieborden over het wel en wee van de streek.
  Omdat het de laatste dag was van de hittegolf, het Oostelijke stuk de Middelbeek en Voorsterklei laten liggen, de zon brandde er ongenadig op los, voor het fietspad rechts een leuk paadje ingeslagen met veel schaduw, je kwam dan wel weer iets voor de “Adelaar“ uit, dus ongeveer 2 km. het zelfde stuk terug gelopen, naar het startpunt, maar alles beter dan het laatste deel zonder beschutting over alleen maar asfalt. Maar al met al hebben we genoten van dit klompenpad en danken de vrijwilligers voor al hun inspanningen.

 106. Het klopt dat het oostelijke deel veel over fietspad en gewone weg gaat,maar landschappelijk gezien is het wel weer mooi daar.(was een route naar ruine nijenbeek misschien een betere optie geweest?).de route in de omgeving van beekzicht en de voorsterbeek is zeer klompenpadwaardig en natuurlijk het kerkenpad.

 107. Het is een nieuw pad maar toch moet ik even reageren op de vele zakdoekjes langs diverse plekken. Ik weet wel als man kan men handiger van de soms hoge nood af, maar toch : Als de nood hoog is en er is geen W.C. neem dan nadien uw zakdoekjes weer in een b.v. plastiek zakje weer mee…..Dank U ( dat geld voor alle klompenpaden. )

 108. Vandaag dit pad gelopen het Beekweidepad , helemaal ruim 17 km, het is een prachtig uitgezet pad, mooie vergezichten en gevarieerd landschap. Alleen het stuk pad vanaf De Beele, langs de sloot is wel erg slecht nu was het nog mooi weer je moet er niet aan denken als het geregend heeft, ik weet het….. het is een lastig stuk, maar toch zouden veel wandelaars het zeer waarderen als dit toch opgeknapt word. Verder alle lof voor de uitzetters Hartelijk Dank ( ben gestart bij station Voorst-Empe ) ,de routeverkorter heb ik niet bewandeld .

 109. Een aanwinst op de vele klompenpaden die er al zijn. Onderweg diverse gezellige mensen ontmoet die even enthousiast zijn. Idd zoals in andere commentaren is aangegeven is de lus Het Kerkepad echt toe aan een maaibeurt, hoge distels en veel brandnetels op dit smalle (wel leuke) pad. Deze gaan we zeker vaker lopen.

 110. Super mooi klompenpad, echt een aanrader.
  Met veel plezier door alle smalle paadjes gebanjerd. Dit is precies wat je van een klompenpad verwacht.

 111. Gisteren op de warmste dag van juli liepen wij ons wekelijkse klompenpad. Wat een mooie uitvinding! Mooi gevarieerd pad, lekkere bramen, verrassende uitzichten. Het kerkenpaadje wordt overwoekerd, daar is onderhoud wel erg gewenst.

 112. We zitten bij bakker Bril na te genieten van de prachtige wandeling.
  Vanmorgen om 9 uur zijn we vertrokken bij de bakker.
  De aanlooproute door her grillige bos is al prachtig.
  Daarna liepen we het mooie bosgedeelte.
  Een prachtig stuk.
  Ook het Voorsterklei gedeelte met zicht op de kerk was erg mooi.
  En toen kwam de kers op de taart!
  De lus van het kerkenpad. Schittterend!
  Je ziet zo de gezinnen achter elkaar ter kerke gaan over dit pad.
  Misschien zou het kerkenpad extra gemaaid moeten worden? We liepen met blote armen en benen tussen de braamstruiken en de brandnetels.
  Maar bovenal hebben erg genoten van deze prachtige route.
  Vrijwilligers je kunt trots zijn op het resultaat.

 113. Gisteren deze route mogen lopen. Mogen, omdat het bijna als een voorrecht voelde. Wát een geweldige wandeling. Een gevarieerd landschap met mooie vergezichten, bossen, beken, heggen en vol met ooievaars. Weinig asfalt, lekker ijs en heerlijke honing maakten het geheel compleet. Een ware aanwinst!

 114. Wat een geweldige pad was dit zo afwisseld prachtige natuur in de vroege ochtend begonnen wat een rust de bewegwijzering was goed alleen we miste een bordje het paaltje stond er wel maar met de app ging het prima wij zijn ervaren klompenpad lopers complimenten voor de makers

 115. Wij hebben vandaag de westelijke helft gelopen en waren gestart bij Bakker Bril. De route bracht ons op mooie plekken en was zeker de moeite waard. Op 2 plekjes leek het erop dat ze een bordje vergeten waren terwijl de paal er wel stond maar met hulp vd app was dit geen probleem.

 116. Ik vond dit geen bijzondere route. Het landschap wel maar verder niet Klompenpad waardig, veel bos en nog meer asfalt/verharde weg. Zeker de oostelijke lus. De zuidelijke lus heb ik niet gedaan.

 117. Vandaag deze mooie afwisselende route gelopen. Keurig bewegwijzerd. Fijn dat alle land(goed) eigenaren zich zo gastvrij opstellen. Een informatiebordje bij de grafheuvels is welkom.

 118. Afwisselende route! Heb zelf bij de oostlus een extra blokje (+3 km) naar ruïne Nijenbeek toegevoegd.
  Route is onderweg goed aangegeven. Waar lussen samenkomen is de app wel handig. Het Kerkenpad bij de zuidlus is prachtig!

 119. Ik heb deze route op 11 juli, ’s ochtends vroeg (hard) gelopen. Wat een heerlijke route, zeer afwisselend. Onderweg een stuk of 10 ooievaars in het weiland zien staan. En in het bos oog in oog gestaan met een reebokje. ’s Ochtends vroeg is het gras nog behoorlijk nat en ook je bovenlichaam kan flink nat worden door overhangend gewas (Teken !). Toch absoluut een aanrader!

 120. Vandaag liep ik dit nieuwe Klompenpad. Maar liefst 16 km vin een heel bijzondere vorm…. een achtje en een klein rondje bij de kerk.
  Hoe het pad er uitziet? Ik laat de beelden spreken. https://youtu.be/47vXOJfdMCs

  Trouwens…. de koffie bij natuurcamping de Haverkamp was prima, gezellige baas. Helaas kwam het er niet van mijn tentje daar op te zetten, maar dat ga ik goedmaken!

 121. Mooi klompenpad! Veel uitzicht en afwisseling. Vliegt zo mijn top 10 binnen (na 75 paden heb ik aardig wat vergelijkingsmateriaal). Wel goed oppassen bij het oversteken van de doorgaande weg.

 122. Ik sluit me aan bij de mening van Dick uit Amersfoort dat de bewegwijzering beter kan in het bijzonder het plaatsen van pijltjes. Enige pijltjes zijn onduidelijk en niet goed zichtbaar en dat geeft enige twijfel. Verder is het een mooi klompenpad.

 123. We zijn vanochtend lekker vroeg begonnen met lopen en hebben weinig medelopers gezien. De eerste lus ten zuiden van het dorp was er leuk en knus. Mooi uitzicht op de kerk. Daarna de lus in oostelijke richting over de dijken. Mooie wijdse uitzichten. Laatste lus was door het bos en door coulisselandschap. Zeker de moeite waard! We willen nog een keer op de natuurcamping de Haverkamp gaan staan en lopen dan vast nog wel een keer!

 124. Vandaag het nieuwe pad gelopen in Voorst. Dit pad bestaat uit 3 rondjes.
  Het westelijke deel, vanaf het dorpshuis is een zeer mooi en echt klompenpad met veel functionele boerderijen. Hard zo’n 11%, is te verwaarlozen. Heel dicht bij de grote kerk (bij de start) loop je al direct om een grote boerderij heen. Heel bijzonder, zo dicht bij de kerk.
  Het zuidelijke rondje van ongeveer 3 km is helemaal zacht, een prachtig ommetje met leuke paadjes. Het oostelijke rondje bestaat nagenoeg geheel uit beton en asfalt en alleen al daarom zal ik dat rondje nooit meer lopen. Wat een verschil in één klompenpad.
  Dus wat mij betreft: de volgende keer eerst het zuidelijke rondje en dan naar het oostelijke deel. Van dorpshuis naar Beekzicht loop je dan 2 keer, maar dat is absoluut geen straf.
  Veel lopers gezien, het valt mij op dat het -door corona?- drukker wordt op alle paden.
  De bewegwijzering kan beter, vaak o.a. twijfelachtige, onduidelijke pijltjes op de bordjes.

 125. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een mooi afwisselend pad. Ik heb mijn auto geparkeerd bij bakkerij bril. Een mooi stukje aanlooproute. Ik liep de de route tegen de klok in. Op een paar punten was de route niet helemaal duidelijk. Maar ik gebruik ook de app. Dan goed te doen. Is zeker een aanrader om te lopen. Ik heb foto’s geplaatst op Facebook op de pagina van klompenpaden.

 126. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen. Was mooi, maar let goed op de bewegwijzering. Een folder met routekaart is geen overbodige luxe.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.