Bekbergerpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Beekbergen. Wandelen door het beekdal, langs historische enken en oude Veluwse bossen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Bekbergerpad (13 km)

Startpunt: De Ruitersmolen, Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen

Opstappunt: Café-Restaurant De Smittenberg, Arnhemseweg 537 in Beekbergen

Openbaar vervoer: Bushalte de Smittenberg in Beekbergen

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Bekbergerpad combineren met het Albapad en het Ugchelermarkerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste wandelaars,

  Door onderhoudswerkzaamheden zijn op het stuk De Els, Kruisweg en Amerikaweg (noordelijke deel van de route bij snelweg A1 en N788) momenteel de routebewegwijzeringen in het veld verdwenen.
  Wij adviseren u om hier gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de gratis mobiele app, of een uitgeprinte kaart van deze website. De routebewegwijzering wordt binnekort opnieuw aangebracht door de vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 2. Dit pad is niet geslaagd voor de hoofdprijs, eerder voor de poedelprijs. Lijkt op een Jigsawpuzzel, losse stukjes aan mekaar gesmeed, maar eenheid ontbreekt. Te vaak wordt de wandeling verstoord door asfalt en wat daar overheen dendert. Klompen hebben daar niks te zoeken. Kortom, maak van het Bekbergerpad een nieuwe variant en vergeet d3 stickers voor de bewegwijzering niet. Dat is op het huidige pad niet helemaal goed gegaan. Opletten wandelaars: houd je gps in de buurt!

 3. We hadden een wandelarrangement bij De Koffietuin en startten daar vanmorgen met koffie en een heerlijk warm-uit-de-oven appelrondje. Hoewel we het niet geheel droog hielden vandaag, kozen we er toch voor om het hele klompenpad te lopen. Beide lussen waren zeer de moeite waard. Afwisselend bos, weiland, maisvelden, sprengen, een kasteel en een watermolen. Goed te volgen middels de app en de routebordjes. Pruimenjam gekocht bij het stalletje van De boerderij van Bertus en Riek. Terug in de huiselijke Koffietuin van Erik genoten van een kwalitatieve borrelplank. Het was een fijne wandeldag!

 4. Vandaag (za 15/8) het Ugchelermarkerpad en het Bekbergenpad gecombineerd. Twee hele mooie paden door mooi bos- en heide gebied.
  Netjes verzorgd, goede bewegwijzering en zeker een aanrader.

  Onderweg ook nog een lekker ijsje gehaald bij de boederij van bertus en riek, zeker een leuk plekje onderweg tijdens het Bekbergerpad. Met deze twee paden brengen wij ons totaal aantal gelopen klompenpaden op 32.

 5. Hele mooie route,een echte aanrader,de klompenpaden die ik gelopen heb,waren allemaal de moeite waard om te lopen!!!

 6. Vandaag, zondag 26.07.2020 dit pad gelopen. ( 1e keer ) Mooie omgeving. Behoorlijk afwisseling in landschap. Enkele stukjes drukke weg maar we weten dat dit soms niet anders kan. Mooi pad dus en we hadden mooi weer dus………

 7. De verkorte route gelopen vanaf het Herenhul bij Ugchelen. Mooie corona-proof brede paden door een heel gevarieerd landschap. Dank aan de vrijwilligers voor het beheer van het pad.

 8. Het is een schitterend gebied, waarom moet er dan langs een tennisveld, hekwerken of over een drukke weg worden gelopen?! Heb de route onderweg her en der aangepast om alsnog te kunnen genieten van al het moois.

 9. Prachtige wandeling, vooral in de avond, het licht is dan zo mooi. We waren verrast door de afwisseling van deze route, ondanks dat ik mijn hele leven al in Apeldoorn woon heeft deze route mij veel nieuwe weggetjes leren kennen. Tip! Neem kleingeld mee voor de verkopen die je onderweg tegenkomt.

 10. Vandaag met man dit pad op verkorte route gelopen. Mooi afwisselende route en met het warme weer ook lekker een eind door het bos.
  Onderweg bij de IJstijd een lekker ijsje gegeten. Route staat zeer goed aangegeven en compliment aan de vrijwilligers voor het uitzetten. Aan begin en toevallig ook weer aan het eind een meneer gesproken die al 43 jaar vrijwilliger is bij de Rietersmolen. Wij hebben van de route genoten.

 11. Jammer genoeg ben ik niet zo enthousiast over deze route. Het was meer een boswandeling. De omleiding stond wel heel duidelijk aangegeven.

 12. Woensdag 27 mei 2020 hebben wij dit prachtige pad gelopen. Genoten van alle bloemen in de weilanden waar je doorheen liep. Zeer goede aanduiding van de route. Complimenten voor de vrijwilligers. Het is zeker de moeite waard om deze route nog een keer te lopen! Dank voor alles!

 13. Een mooi pad, we hebben lekker gelopen. Gaan we nog een keer doen. Wat mij erg op viel was dat buiten de bebouwde kom alle routestickers geplakt leken op palen, speciaal alleen voor de klompenpadroute. Daardoor hoef je de stickers bijna nooit te zoeken. De app kwam bijna niet uit mijn broekzak. Al die palen de grond in slaan, langs de hele route, ga er maar eens aan staan. Ik heb dit nooit eerder gezien. Vrijwilligers van dit pad: ik maak een diepe buiging en betuig respect !

 14. Door de enthousiaste recensies had ik echt zin in dit pad. Mijn 33ste en gek genoeg ben ik niet heel enthousiast. Er zaten zeker mooie stukken tussen hoor. De zorginstelling was zeker prachtig gelegen maar omdat ik zelf in een instelling werk moest ik meteen op mijn vakantiedag aan mijn werk denken😂. De vergezichten over de akkers, de papiermolen, zeker mooi. Het Engelanderholt is een prachtig bos maar helaas hoor je de snelweg. Daar in tegen was het Spelderholt weer heerlijk stil. Ik vond het ook wel veel woonwijk waar ik langs liep. Misschien was het mijn dag niet maar ik heb niet zo’n Klompenpad gevoel gehad wat ik normaal heb.

 15. Vandaag het Bekbergerpad gelopen met mijn zus.
  Wat een mooie route, heel afwisselend.
  We hebben genoten van het begin tot het eind.

 16. Heb hier niet veel aan mijn voorgangers toe te voegen. Een PLAATJE ! Ga dat maar eens rap bekijken. En tippelen natuurlijk.

 17. Net terug van de wandeling Bekbergsepad. Prachtige wandeling, heel afwisselend en veel natuur. Markering is prima, wellicht op de juiste plekken wel aangeven als het om een verkorte route gaat. We hebben 2 x even de app erbij gehaald om te kijken wat nu de hoofdroute was.
  Maar geen kritiek, chapeau voor de vrijwilligers!!

 18. vandaag het klompenpad gelopen , vanwege Corona een omleiding dus 1 km meer.
  Is niks mis mee, ook een prachtig uitzicht.
  Een hele mooie route met heel veel afwisselingen : bos ,akkers , stukje door dorpscentrum maar ook langs boerderijen en uiteraard de beek !
  Geen problemen ondervonden met de routeaanwijzingen ,alles duidelijk uit gepaald!
  Een echte aanrader voor een dagje Beekbergen!

 19. Wij hebben zondag dezelfde route in omgekeerde richting gelopen. Prachtig route en geweldig hoe snel er een nieuwe sticker is aangebracht op de Kuiltjesweg !

 20. vandaag deze tocht gelopen……..we hebben genoten
  prachtige route en afwisselend
  bedankt vrijwilligers voor de onderhoud van het pad

 21. Op de Kuiltjesweg linksaf naar Atlant ontbreekt de sticker op de lantaarnpaal met linksaf naar Atlant.

 22. Een prachtig pad met veel wisselend landschap. Mooie omgeving. Goed aangegeven, ook nu met de CORONA omleiding. Niet overal verkeersvrij.

 23. Ja dat klopt ,
  Een grapjurk heeft de route in plastic map ruw van de paal gescheurd . Sorry.
  Het staat wel hier in het gastenboek vermeld en op de site van de klompenpaden. Ik denk als ik het weer plaats het morgen weer vernield wordt.
  Heb je het uiteindelijk wel gevonden dmv de palen etc. ?

 24. De route aan begin en einde van en naar de Ruitersmolen om het terrein van het Hogeland te vermijden is iets anders,!!
  Niet via de v.Limburg Stirum weg maar:

  De oorspronkelijke Route vanaf de Ruitersmolen volgen naar de Stichtingsweg. ( zie Aanwijzing)

  Naar de Ruitersmolen toe:
  Blijf rechtdoor lopen tot u weer op de oorspronkelijke route bent.

  Mooie wandeling en blijf op afstand .

 25. Geachte wandelaars,
  Ivm het Coronavirus mogen we niet over het terrein van het Hogeland. Dit wordt zaterdag duidelijk aangegeven.
  Hoe is nu de route :

  Vanaf de Ruitersmolen:
  Loop de v. Limburg Stirum weg in en ga rechts de Stichtingsweg op , aan het einde links op de Ruitersmolenweg.
  Op de kruising links (Papenberg) en dan de Hogelandseweg Inslaan. U bent weer op de route.

  Vanaf de andere kant dus lopend in de richting van de Ruitersmolen:

  Aan het einde van de Hogelandseweg niet door het weiland, maar linksaf ( Papenberg).Op de kruising rechtsaf slaan de Ruitersmolenweg op , bijna aan het einde rechtsaf de Stichtingsweg in en aan het einde daarvan linksaf de v. Limburg Stirum weg in . Aan het einde daarvan rechts. U ziet dan al gauw de Ruitersmolen , waar het officiele startpunt van de wandeling is.

  U loopt dus om het weiland en het Hogeland
  Prettige wandeling.

 26. Vandaag met staalblauwe lucht en heerlijke zon en temperatuur dit prachtige, verrassende en gevarieerde Klompenpad gelopen. Vorig jaar begonnen met lopen van de Klompenpad maar zeker in deze tijd zijn deze ommetjes van gemiddeld 13 km een uitkomst. Lekker in je eentje wandelen vlakbij huis maar je bent er toch even uit. Complimenten aan de mensen die deze routes (en dus ook dit Klompenpad) hebben gecreëerd, aangelegd en onderhouden!

 27. Vandaag dit klompenpad gelopen. Het was er een prachtige dag voor. Afwisselend, goede bewegwijzering en een aanrader. Een kleine ontdekkingsreis met schitterende plekjes.

 28. Op 23 maart het Bekbergerpad gelopen. Heel goede bewegwijzering, waardoor je de app nauwelijks nodig hebt. Prachtige route. Ik heb al veel klompenpaden gelopen en deze komt bij de favorieten.

 29. 1 maart dit prachtig, afwisselende pad gelopen. Na de vele regendagen was het een heerlijk dagje om te wandelen. Genoeg bankjes onderweg en ook voor een bakje koffie of een lekkere lunch komt er genoeg voorbij. Het Spelderholt, de Smittenberg, het Hoogeland of gewoon door Beekbergen slenteren.
  We hebben genoten!

 30. Op 18 februari het Bekbergerpad gelopen. Een mooi afwisselend pad met beekjes, bos en weiland. Wel wat regen onderweg maar in ruil een prachtige regenboog. Het 3 tredes hoge overstapte was erg leuk en goed stevig 👍 Goed bewegwijzerd 👌 Een erg mooi pad, genoten van het prachtige gebied om Beekbergen.

 31. Dit is een aanwinst. Op 6 februari de verkorte versie gelopen om er weer in te komen na al dat regenachtige weer. 9 km is dan een leuke start. Natuurlijk komen we snel terug om het andere deel andersom te lopen of bij mooi weer de gehele route.

 32. Gister deze route voor de tweede keer gelopen. Nu andersom voor ons, dwz: het Hooge Land op het einde. Een paar minuten voor het Hooge Land was er een mooie aanpassing ten opzichte van de vorige keer: een stuk over een akker ipv over het asfalt. Prima aangegeven. Ook de kritiekpuntjes die we hadden zijn opgelost (het pad was bij onze eerste ronde net een week oud).

 33. Wat een mooi klompenpad, afwisselend en goed aangegeven. 1 keertje verkeerd gelopen, zelf niet goed opgelet, liepen we een paar bouwkavels op. App erbij en we zaten zo weer op het goede spoor.

 34. Leuk en afwisselend pad. Dit keer verkorte route gelopen, maar ga zeker nog een keer voor de volledige versie. Bovenstaande suggesties in acht genomen. De app helpt zeker om af en toe je neus weer de goede richting op te helpen.

 35. Afgelopen zondag ( 7 december 2019 ) samen met vrienden uit Putten, dit mooie gevarieerde gelopen.
  Wij als vrijwilliger / coordinator van het Oldenallerpad, let je ongemerkt toch op kleine puntjes.

  Enkele kleine verbeterpunten zijn al eerder aangereikt, en uitgevoerd .
  Dit kregen wij te horen, van een de vrijwilligers van het pad.
  Op veel bordjes ontbreken pijltjes, en luisterend naar andere wandelaars die wij tegen kwamen, gaf dit nog wel eens twijfel, van “welke kant ” moeten wij nu op.

  Ik zelf, had een zetje pijltjes bij mij, en heb daarvan dan ook enkele op de bordjes aan gebracht waarvan wij dachten, dit gaan geen kwaad en geeft meer duidelijkheid.

  Ook een punt van aandacht is, komende van de Malderij, lopend richting Beekbergen.
  Net voorbij de oude Malderij, moet je rechtsaf naar een mooie overstap.
  Ons advies aan de coordinator is dan ook, zet hier nog een extra paal neer met verwijzing naar de overstap.
  Nu hebt je gauw de neiging om recht door te lopen.

  Wij vieren , gaan de route zeker dit mooi pad nog een keer wandelen, maar dan in een ander jaar getijde.
  Groet.

 36. Vandaag, in de regen, hebben we met een groepje vrijwilligers van het Horsthoekerpad in Heerde, jullie prachtige Bekbergenpad gelopen. Een schitterende, afwisselende route.
  Vanwege de constante regen liepen we 9 km.
  We komen zeker nog een keer om het hele pad te lopen!
  En welkom bij ons in Heerde.

 37. Gisteren met veel plezier dit pad gelopen. Prachtige route maar wij vonden de bewegwijzering af en toe wat te wensen over laten waardoor wij een paar keer fout liepen. Bijvoorbeeld waar je vanaf de Arnhemseweg net voor het viaduct links af moet slaan, ontbreken de pijlen op de markering. Wij starten vanaf de Ruitersbeek en liepen tegen de klok in.
  De routekaart via de app bood gelukkig snel uitkomst! Opletten dus mensen.

 38. Ook in de late herfst een heel mooi klompenpad. Op sommige gedeelten zie je het pad bijna niet meer, zo dik is het bladerdek. Ik heb er een extra lus aan geknoopt, namelijk bij Spelderholt naar het noordwesten langs het Salamandergat en dan weer terug naar Spelderholt om het klompenpad weer te volgen.
  Al met al veel afwisseling.
  Mijn startpunt was de parkeerplaats bij De Smittenberg.

 39. Leuke afwisselende route met goede paden en vooral in de herfst is het hier prachtig.
  Met de app is deze route wandelen geen probleem, alles is duidelijk aangegeven.

 40. Mooie herfstdag. Erg leuke route. Zeer goed bewegwijzerd. Gaan we nog een keertje herhalen. Dank!

 41. Voor de tweede keer dit mooie pad gelopen, nu met mijn vader. Leuk dat er nu ook allerlei weetjes te lezen zijn op de app. Ook wij spraken iemand van het onderhoudsteam, die regelmatig alles controleren. Petje af voor deze vrijwilligers die hun uiterste best doen om een ander een mooie wandeling te bezorgen. En mocht er eens een paaltje, kaartje of pijltje ontbreken of niet handig staan, dan heb je altijd nog de app om te zien of je nog op de route zit. Geen probleem dus! Het pad is een echte aanrader met een afwisselend landschap.

 42. 29 Oktober deze route gelopen, zeer afwisselende wandeling, inderdaad enkele borden stonden niet handig of waren afwezig. Op mijn tocht was iemand van de onderhoudsploeg een leuning aan het herstellen bij de oversteek van de Ruggeweg of het bouwland in of de Hendrik Vulinkweg in ( de route links of rechtsom ). ook heb ik hem van de bordjes verteld en hij wist er ook van, hij zou dit met het team overleggen en er dan werk van maken, dus ga ik het pad nog een keer lopen. maar zoals met de meeste paden blijft het opletten , er sneuvelen nog wel eens paaltjes met het verzorgen van weilanden of bermen. Verder alle lof voor de uitzetters. Ik help samen met onze kleinzoon het Albapad onderhouden, dus meld u aan bij een pad in uw buurt, en dan blijkt het onderhouden niet altijd eenvoudig te zijn. Alvast Dank.

 43. Woensdag 30 oktober dit pad gelopen. Een leuk en afwisselend pad, zeker een aanrader!
  Bij Spelderholt was geen versperring meer.
  Lekkere cappuccino genuttigd bij punt 7,

 44. De route gaat wel over het terrein van Spelderholt, door het bos achter het kasteel. Bij vergissing richting restaurant, de wegwijzing volgen.

 45. Vanmiddag het pad gelopen, counterclockwise. Situatie bij Spelderholt is inderdaad onduidelijk, geen bordjes gezien, heb hierdoor een stuk omgelopen (voorbij de westelijke punt van de route, tot het einde van het hek en dan links-links). Had ik waar de reclamespandoeken hangen het terrein op moeten lopen?
  Qua horeca is ook Het Hoogeland (nr.12 op de kaart) een optie. Koffie + appelgebak voor maar 2,50.

 46. Bekbergerpad, helemaal top. Landschappelijk afwisselend met mooie in- en doorkijkjes. Verrassend, ook voor Apeldoornse inwoners, die meestal met de fiets deze gebieden bezoeken. Wandelen is andere beleving. dan een fietstochtje. Wij hebben zoveel meer gezien ! De route is goed bewegwijzerd. Niks mis mee, een kwestie van opletten en je niet laten afleiden door de fraaie omgeving, de kleurrijke bossen, de paddestoelen, de koeien in de wei en het stromende water van de beekjes. Een wandeling waar je energie van krijgt.
  Carel van der Meer

 47. Vandaag samen met mijn man en ouders deze route gelopen, we hadden de verkorte route gedaan maar aan het eind hadden we toch bijna 11 km gelopen. 1x een bordje gemist maar de bewegwijzering was best redelijk. Beetje opletten moet je natuurlijk wel. De hekjes om over heen te stappen zitten inderdaad een beetje los. Verder was het een prachtige afwisselende route met veel bankjes en restaurants onderweg. Ondanks dat dit voor ons vrij bekent terrein is zijn we op plekken geweest waar we nog nooit eerder waren. Leuke beekjes, mooie bosgebieden. Wij vonden dit klompenpad erg mooi.

 48. Mooie boswandeling! Maar geen klompenpad. Slechts 5% van de route gaat over boerenland (maisakker en weiland). Zoals ook anderen constateren laat de markering op meerdere punten te wensen over. Het is soms flink zoeken naar markeringen. Ze staan soms op onlogische plaatsen. De overstappen bij het weiland nabij het Hoogeland staan los en zijn daardoor gevaarlijk.

 49. Prachtige gevarieerde wandeling, ook al komen we uit de buurt we hebben toch weer nieuwe plekjes ontdekt. Vooral jet laatste stukje achterlangs bij de Ruitersmolen vonden we erg verrassend. Dank aan de vrijwilligers.
  Tip: het is fijn om te weten waar je horeca tegenkom op de route. Dit vonden wij niet terug op de app. Wij hebben heerlijke koffie gedronken bij IJstijd, maar ook Spelderholt, of de andere horecagelegenheden in Beekbergen zijn het vermelden waard.

 50. Mooi nieuw klompenpad, weer een aanwinst.
  Een warme herfstdag, mooie verkleurde bladeren aan de bomen, veel vliegenzwammen gezien.
  Een hele gevarieerde route, door weilanden met koeien, bospaadjes en af en toe een stukje asfalt.
  Veel te zien onderweg, waardoor we af en toe wat te weinig op de bewegwijzering letten, daardoor 1x wat lopen dwalen. Wij liepen met de klok mee, kwamen veel medewandelaars tegen die tegen de klok in liepen.
  We hebben genoten van dit nieuwe klompenpad, dank vrijwillerigers.

 51. Op een prachtig mooie herfstdag deze mooie nieuwe route gelopen. Veel afwisseling in het landschap: bos, weiland, beekje, privé-terreinen. Leuk om op het terrein van Spelderholt te lopen. Helaas hebben wij vandaag niet de tijd genomen om er iets te drinken, maar dat gaan we de volgende keer zeker wel doen. Want we gaan de route absoluut nog een keer andersom lopen. Een echte aanrader deze route!

 52. Best een mooie route maar gaat net iets te weinig langs/door weiland en teveel door bos.Bij de overstaproute op de ruggeweg staat een bruggetje richting akker maar de route gaat hier niet overheen,misschien wou de boer niet meewerken?rond de ruitersmolen is de route het mooist,daarbuiten een redelijk klompenpad.

 53. Gisteren (maandag 8 oktober 2019) dit prachtig mooie pad gelopen.
  Zoals in eerdere reviews al vermeld, laat de bewegwijzering nogal te wensen over.
  Was blij dat ik de app ook ter beschikking had.
  Minpuntje vond ik dat de route een klein stukje over de Engelanderholt liep.
  Best wel een gevaarlijke weg om langs te wandelen. Volgens mij had dit ook anders gekund.
  Samenvattend een ontzettend mooie wandeling (ook) in mijn achtertuin.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 54. Hallo,wij hebben gisteren 5oktober dit klompenpad gelopen.
  We begonnen bij het startpunt ruitersmolen en dan tegen de klok in.
  Wij vonden de route prachtig gevarieerd.
  Landelijk! Door de bossen,langs water van álles dus.
  De wegwijzering was soms erg onduidelijk…vanaf spelderholt was het nog goed maar toen kwam je op een stuk waar nieuwe kavels voor huizen komen toen zagen we geen bordjes meer.
  Toen kwamen wij bij de Arnhemseweg en nu??? We hebben gegokt richting smitteberg en daar zagen we weer bordjes.
  Dit is opbouwende kritiek..aandachtspunten hopelijk doen jullie er wat mee.
  Verder dikke voldoende en complimenten voor de vrijwilligers👍!!

 55. Gister deze route gelopen. We zijn begonnen vanaf het startpunt en dan richting Het Hoge Land. De bewegwijzering kan m.i. soms wat beter. Bv bij Het Hoge Land steek je de weg over, de sticker zegt naar link, maar eigenlijk moet je rechtdoor, maar dan met een knik naar links. Het eerste trappetje van de route is defect. Een heel eind verder loop je langs een dag activiteiten centrum en daarna ‘echt’ over een zorginstelling (Hietveld vermoed ik) en zie je aan de linkerkant een lantarenpaal met een sticker: rechts af. Je ziet rechts een dik, laag hek en een paadje naar rechts. Je gaat een stukje langs een hek, maar dat blijkt niet goed. Je moet bij de lantarenpaal gewoon nog een 100 (?) meter rechtdoor en dan naar rechts. Daar staat gewoon weer een sticker die naar links gaat. Het is op de kruising met de Koningsweg. Bij Parc Spelderholt loop je aan de rechterhand langs het kasteeltje. Daarna is er links een laag bordje met een sticker. Dat zit zowat op enkelhoogte.

  Gevarieerde route in zowat onze achtertuin.

 56. Gisteren geopend (regen), vandaag gelopen (mooi weer). Eerst met de klok mee gelopen vanaf Ruitermolen en daarna een 8 gelopen, dus 2 x het middenstuk van de verkorte route.
  Een zeer afwisselende route, na de Loenenseweg een heel mooi bos, daarna via een woonwijk door het centrum van Beekbergen (1 km). Straatnamen die ik liever niet zie bij een klompenpad, zoals Dorpsstraat, Arnhemseweg en Kerkstraat (niet gezien, maar wel een kerk). Wellicht goed voor de horeca, maar dan moet je niet zo vroeg gaan lopen als ik.
  Even wat verkeerslawaai van de Loenenseweg en later wat geruis van de A1, maar het mag nauwelijks naam hebben.
  Verder alleen maar lof voor dit pad. Het buitengebied is zeer mooi en stil, veel verbouwde oude boerderijtjes. Ga het middenstuk van de verkorte route ook lopen, die is erg mooi.
  Hoofdroute hard 40%, maar dat valt niet op, het korte stukjes betreft.
  Van het mooie tussenstuk van de verkorte route (2 km) is 53% hard, maar dus erg mooi. Hier op de Veluwe wel -zoals vaker- meer een boswandeling dan een klompenpad, maar toch kreeg ik wel vaak het klompenpadgevoel. (door de mais en de paarden?)
  Bij dit pad moet je wel steeds extra goed op de bordjes letten, anders ga je de mist in.
  Dit is één van de zes prachtige paden in Apeldoorn, de overige 3 zijn minder (vind ik).
  Ga dit pad zeker vaker lopen. Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.