Bekbergerpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Beekbergen. Wandelen door het beekdal, langs historische enken en oude Veluwse bossen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Bekbergerpad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: De Ruitersmolen, Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen

Opstappunt: Parkeerplaats aan kruising Arnhemseweg en Engelanderweg in Beekbergen

Openbaar vervoer: Bushalte de Smittenberg in Beekbergen

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Bekbergerpad combineren met het Albapad en het Ugcheler Markepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Verrassend mooie route met heel veel bos, gloeiend landschap en vergezichten. Ook meer horeca onderweg dan staat aangegeven, dus prima te combineren met een lunch of een bak koffie. Inderdaad bij de plas bij de molen wat stankoverlast, maar het was maar een miniem gedeelte van de route. Al met al genoten van deze prachtige route!

 2. Wij hebben dit mooie klompenpad gelopen op zaterdag 01 juni 2024. Het pad is goed duidelijk aangeven. Veel afwisseling, zo loopt u door de weilanden en zo weer in een bos. Jammer dat wij geen reeen of herten gezien hebben.
  Wel veel vogels gehoord in het bos, maar ook deze lieten zich niet zien behalve een Vlaamse gaai. Af en toe wel een beetje door de blubber gelopen, maar dat kan ook niet anders met al die regenval van de afgelopen dagen. Wij zijn er tijdens het wandelen achter gekomen dat de aanlooproutes echt tegen het klompenpad liggen en daar kunt u de auto ook beter parkeren.

 3. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht van Piet over de “vieze bende” vlakbij het startpunt van het Bekbergerpad. Door de vele regenval is er verstopping van het riool. Dit is al doorgegeven aan de gemeente. Eind juli/augustus wordt dit aangepakt. Tot die tijd kunt u hier stankoverlast ervaren.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 4. Een mooie route, behalve het deel langs de ruitersmolen richting beekbergen. Tjongejonge wat een vieze bende.

  Een en al rioolafval, geur van ontlasting en vele billendoekjes, condooms en damesverbanden.

 5. Donderdag dit pad gelopen, we hadden een paar druppels onderweg maar verder troffen we het met het weer. Een mooi afwisselend klompenpad met zeer goede bewegwijzering. Veel leuke tussendoor paadjes. We hebben de korte versie gelopen en ook die is zeker de moeite waard.

 6. Vanwege andere afspraken liepen we vrijdag 22 maart de 9K editie van dit prachtige pad.
  Wat een leuk en afwisselend pad is dit zeg. Door bos, weilanden, leuke paadjes en watertjes. Het was jammer dat we de lange editie niet hebben kunnen lopen, maar dit gaan we zeker nog een keer doen in de zomer.
  We liepen op de App met de klok mee, maar bordjes waren goed aangegeven. Kan me niet herinneren dat we een bordje gemist hebben. Er waren genoeg bankjes onderweg om even te rusten. De 9K waren eigenlijk zo voorbij, omdat er genoeg te zien was. Ook een dikke aanrader van ons! Vrijwilligers erg bedankt voor dit mooie pad, dat in de zomer waarschijnlijk nog mooier zal zijn!

 7. Het Bekbergerpad gelopen op zaterdag 16 maart 2024. Startpunt was al een mooie plek bij de watermolen. Het werd daarna even wat minder omdat er een stukje richting de drukke weg gelopen moest worden. Maar daarna werd de tocht alleen maar mooier,met prachtige kronkelpaadjes door ’t bos,en langs velden. Zelfs het stuk door Beekbergen zelf was geen straf. Al met al een afwisselende wandeling. Echt een aanrader…!!

 8. Vandaag dit pad gelopen, schitterend! Absoluut bovenaan wat betreft afwisseling: bossen, landgoed, polder enz. Goede bewegwijzering! Enige minpuntje was dat ik erg schrok van 2 blaffende honden die op me afkwamen toen ik het infobord aan de Kruisweg (bij de boerderij waar vlees te koop is) aan het bestuderen was. Deze honden liep los op het erf en er was geen afrastering dus ik ben snel verdergelopen.
  Verder niet heel veel horeca geopend maar ik had zelf eten en drinken bij en er waren voldoende bankjes 🙂

 9. Vandaag de hele route gelopen, of dat was in ieder geval de bedoeling, maar twee keer in de fout doordat de bordjes (voor mij) niet duidelijk waren. Route gelopen vanuit Ugchelen, dus een paar extra meters, maar eerste probleem had ik bij de verbindingsroute naar het Ugcheler Markepad. Ik was al een eindje onderweg voor ik me realiseerde dat ik wel erg uit de richting liep en heb toen de kaart geraadpleegd… ff terug. Tweede foutje was bij de mogelijkheid om de route in te korten vanaf Engelanderholt. Hier alleen een pijl naar links gezien, terwijl ik naar rechts had gemoeten. Later gewoon doorgelopen naar de route, maar nu een stuk langs een asfaltweg terwijl het ook onverhard had gekund… Verder een leuke, afwisselende route met hier en daar nog wat ijs en last van opdooi. Komende zomer nog maar eens lopen en dat koffie drinken bij de watermolen, want dat is echt een mooi plekje.

 10. Zondagochtend 21-01-24 de 9 km route gelopen. De route is afwisselend en is goed beschut tegen koude wind (die er namelijk was!). Ook was het pad goed begaanbaar ondanks de vele regen en vorst van de afgelopen weken. Een succes en als het weer iets aangenamer wordt komen we terug voor de 13 km.

 11. 1e kerstdag; goed begaanbaar ondanks de zeer natte periode! af en toe een plas maar genoeg mogelijkheden om eromheen te lopen. Zeer goed bewegwijzerd! Top!

 12. Vanmorgen dit pad gelopen! Vooral het begin is erg mooi! Meer dan genoeg bordjes, zonder de app te lopen.

 13. Woensdag 11 oktober: een heerlijke wandeling door een licht glooiend landschap. Afwisselend door open stukken, door park en door het bos gelopen. Veel zorginstellingen gezien, soms in prachtige gebouwen.
  Route is duidelijk aangegeven.

 14. Vandaag met prachtig weer dit schitterende en afwisselende klompenpad gewandeld. Bij het startpunt, dat er overigens keurig verzorgd uitzag dankzij inzet van vrijwilligerswerk, uitleg ontvangen over de Ruitersmolen. Hebben deze wandeling aan de hand van de app gelopen. Deze gaf op ca. 20 punten een melding op de telefoon met een foto met informatie over het landschap of gebouwen. O.a. kwamen we langs het voormalig sanatorium Immendaal en kasteel Spelderholt.
  Wij vonden dit een van de mooiste klompenpad wandelingen, en dat je bijna aan het einde wat geluid hoorde van de A1 vonden wij niet erg.

 15. We hebben vandaag met erg mooi najaarsweer dit zeer afwisselende pad gelopen. Met de klok mee en een goede bewijzering zijn we veel moois tegen gekomen. Er waren vandaag veel wandelaars op dit mooie pad. Ook een zwevende buizerd aan het begin van onze tocht. Blijft voor mij ook bijzonder. Op naar het volgende pad.

 16. Prettige wandeling door afwisselend gebied. Soms mooie doorkijkjes over glooiende akkers, soms door dicht bos. Het deel langs de A1 is wat eentoniger en ook het geluid doet eraan herinneren dat we in een klein land vol wegen wandelen. Beekbergen zelf is een leuk dorp met tal vaan gelegenheden om wat te eten en te drinken.

 17. wat een heerlijke wandeling door een zeer gevarieerde omgeving!
  Na afloop smaakte de pannenkoek bij Restaurant De Pannekoek in Beekbergen extra lekker!

 18. Echt heerlijk gewandeld vandaag! We pad was makkelijk te volgen. Jammer van 1 goede bui, daardoor veel plassen en natte voeten. Heel leuk om zo te wandelen!

 19. Op 23 juli, een regenachtige dag, deze gelopen. Gelukkig zijn mijn nieuwe wandelschoenen waterdicht. Mooie test vandaag. Wederom een prachtig afwisselende route. Met de klok mee gelopen. Leuke wetenswaardigheden poppen regelmatig op in de app. Interessante details. Aansluitend naar Loenen voor een verkorte klompenpad.

 20. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht van Marloes van Brink over het verloren rijbewijs, dat is inmiddels gevonden.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 21. Goedemiddag,
  Heeft er iemand vandaag, zaterdag 13 mei een rijbewijs gevonden op het steile grindpad net voor parcours Spelderholt??

 22. Aanvulling: waarschijnlijk nóg mooier als de veldbloemen bloeien en maisvelden het glooiende landschap aanvullen.

 23. Vanmiddag vanaf ongeveer 15:00 dit pad gelopen. 16 graden, bewolkt met af en toe zon en later donkere wolken en net op tijd voor de regen terug in de auto. Het is volop lente dus hoe dan ook genieten geblazen. Gestart bij Spelderholt en met de klok mee. Gelijk mooi kasteeltje en dito bos. Daarna het leukste gedeelte nabij Beekbergen; prachtig dat beekje en bij de watermolen! Vanaf Het Immendaal (beetje troosteloze blik met veel lege gebouwen) prima vermaakt maar was ik het bos gauw weer zat. De open, heuvelige velden zijn meer mijn ding. Heb er vaker gefietst maar 90% was voor mij nieuw. Leuke route, zeker een aanrader. 7,5/10. op mijn IG “mattcurlew” staan foto’s.

 24. Vandaag gelopen, met de klok mee. Mooie route en inderdaad uitstekend bewegwijzerd. De route is mooi afwisselend en het weer hielp ook mee. Bij ijssalon genoten van een lekkere capuccino.

 25. Maandag 2e paasdag deze route gelopen. We zijn begonnen bij Restaurant Spelderholt. Vandaar tegen de klok in gelopen. Op een of andere manier per ongeluk op de routeverkorter gekomen. Toch maar doorgelopen en vanaf het opstappunt Restaurant De Smittenberg weer op de route gekomen. Net op het juiste moment aangekomen bij ‘BijMark’ (Loenenseweg 51). Hier hebben we een heerlijke aspergesoep genomen. Zeer aan te bevelen.
  Misschien eerst even op de website kijken of en wanneer het geopend is.
  Al met al een prachtige wandeling. Veel afwisseling en fijn dat het nog droog was.

 26. Mooie route en zeer goed aangeven.
  Leuke zaterdagmiddag met gelukkig onderweg heerlijke koffie bij Stientje ijssalon

 27. Mooie route. Zeer duidelijk aangegeven. Nieuwe bordjes zijn uitstekend. Goede afwisseling tussen bos, velden en dorp.
  Zeker de moeite waard.

 28. Vandaag de grote route gelopen(13km),mooie nieuwe paaltjes met duidelijke routepijlen,ons inziens was alles goed aangegeven (misschien al aangepast?),Wij hadden geen moeite de goede route te volgen.Het was een mooie afwisselende route,gestart bij de ruitersmolen,langs kasteel Spelderhot en het koetshuis,mooie wandelingen door t bos,stukje langs weilanden en door Beekbergen zelf.

 29. Wij hebben 23 september de verkorte route van het Bekbergerpad gelopen (plus van vakantie-adres naar route en terug). Prima route met fijne afwisseling van bos, veld en rustige dorpstraatjes. Op veel plekken zo lopen te genieten, dat we vergaten foto’s te maken.

 30. Mooie afwisselende route door het achtergebied van Beekbergen,zo nu en dan even goed kijken waar de bordjes staan maar over het algemeen positief

 31. Beste Jan van Oostrum en andere wandelaars,

  Ik reageer op de opmerking over de bierblikjes op het terrein van de zorginstelling. De vrijwilligers die het Bekbergerpad onderhouden en controleren, doen ontzettend hun best om het gehele pad afvalvrij te houden. Ze zij hier wekelijks mee in de weer. Op de terreinen van de zorginstellingen is het soms echter vanwege de hoeveelheden en vele dumpingen, een hele klus geworden en niet altijd bij te houden. Hierdoor komt het dat er toch soms (veel)bierblikjes liggen.

  Dat wilde ik even meegeven.
  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 32. Dit klompenpad heeft veel mooie stukken. Maar ook minder mooie. Een groot gedeelte loopt over de terreinen van Atlant. Als je lege bierblikjes verzameld, kun je hier tassen vol vullen. Erg jammer. Gelukkig maken de uitzichten op de enken het weer goed. In het dorp Beekbergen is het even goed opletten omdat er op de dorpsstraat geen bordjes staan (of ik heb het niet gezien).

 33. Ik sluit me helmaal aan bij Han Haan. Het is inderdaad verwarrend met dubbele palen. Gaarne aandacht, overigens een mooie route.

 34. Op koningsdag gelopen met prachtig weer. Gestart bij Spelderholt omdat we bij Ugchelen vandaan kwamen. Met de klok mee gelopen (dus eerst naar de Engelanderenk, op het kaartje van 4 naar 3 etc). Mooie afwisselende tocht, het geluid van de A1 in het begin van route weinig storend. De ene enk nog mooier dan de andere enk, maar ook door bos en langs water, molens. Top klompenpad. Dank voor het uitzetten en onderhouden.

  Nog wel een tip/vraag: één van ons gezelschap kwam van Ugcheler Markepad (en moest daar ook weer naar terug). Fijn dat de overstapplaatsen goed zijn aangegeven. Wellicht kan in de toekomst ook worden aangegeven (op site of app) hoeveel kilometer de overstap is (weliswaar kun je dit een beetje schatten adhv kilometerverdeling op het kaartje maar helpt als dit ergens staat aangegeven)

 35. Prachtig klompenpad maar inderdaad hier en daar dubbele palen met klompenbordjes erop, wat toch verwarrend is.
  Sommige klompenpaaltjes niet direct in zicht, ’t was soms echt even zoeken.

 36. Gisteren woensdag 13 april deze wandeling met onze wandelgroep gemaakt.
  Bij Hotel Fletcher het Veluwse Bos de route begonnen.
  Het was een mooie dag en bij de Ruitersmolen onze lunch genomen.
  Een prachtige route!

 37. Op een prachtige zonnige dag dit mooie pad gelopen. Wij waren aangenaam verrast, duidelijk aangegeven (de bordjes lijken allemaal nieuw), afwisselend landschap, mooie doorkijkjes, voldoende bankjes en horeca in het centrum van Beekbergen.

 38. Vandaag met prachtig weer Bekbergerpad gelopen. Prachtig startpunt bij de ruitersmolen.Daarna tot de smittenberg perfect bewegwijzerd maar op de arnhemseweg bij de smittenberg zijn de bordjes verdwenen helaas. De app werkt ook niet nog bij. Mij niog bij mijn vriendin dus gelukkig stond er een klein route bordje bij het restaurant en hebben we via de dorpsstraat onze weg gevonden . Bij de kerk beginnen de bordjes weer. Op het tweede deel van de route stonden overal dubbele palen wat we erg jammer vonden. Misschien kunnen de oude(re) paaltjes gebruikt worden voor een andere route want dit was erg dubbelop.
  Prima pad om te lopen maar stond echt niet in onze top tien.

 39. 11 februari deze route bewandeld voor tweede keer, gestart bij tullekensmolen. Tegen de klok in. Mooie route en goed bewegwijzerd. Alleen bij konijnenkamp links af Arnhemseweg staat rechts af voor de route en links voor opstaproute. Dit lijkt mij niet correct. Ook de App zegt linksaf. Verder een mooie route, welke ik zeker nogmaals ga wandelen of delen ervan, tijdens zelf samen gestelde routes. . Top en bedankt routemakers.

 40. Vanmiddag ons 9e klompenpad gelopen en we vonden de 9km van dit klompenpad zeker de moeite waard. Wij kwamen met de gps trouwens op 10,6 km uit. We hebben de app niet nodig gehad, want alles stond duidelijk aangegeven. Een kopje thee en koffie bij de Smittenberg ging niet lukken, want dat restaurant blijkt gesloten te zijn en staat te huur (misschien beter die locatie onder het kopje Horeca onderweg weg te halen).

 41. Vandaag hebben we genoten van het prachtige Bekbergerpad. Een schitterende afwisselende route!
  We komen nog eens terug.

 42. Dank voor uw reaktie wat zwerfafval betreft. Vandaag het in betreffende gedeelte van het klompenpad (inderdaad) aanwezig afval verwijderd. Helaas hebben wij als onderhoudsploeg geen invloed op het gedrag van de cliënten van genoemde zorginstellingen.

 43. Het oudejaar lekker sportief uitluiden en 2 paden gelopen vandaag. Het Bekbergerpad en het Ugcheler markenpad.
  We hebben genoten. Een heerlijke dag met heel veel afwisseling in beide paden. In Beekbergen hadden we bij een kraam een paar oliebollen gekocht en die op een superplekje veroberd; het prieeltje bij kasteel Spelderholt; Wat kan het leven toch eenvoudig en mooi zijn 🙂 Het prachtige Ugcheler bos met de afgegraven grindgaten… we hebben een prachtige oudejaarsdag gehad.

  Kleine noot: op en rond de terreinenen van Pluryn en Iriszorg liggen best het eea aan zwerfafval (veel lege bierblikken) Jammer.

 44. Mooie, afwisselende route. Wel redelijk wat verharde wegen.
  Op enkele plaatsen is de bewegwijzering vrij onduidelijk en heb je echt de kaart van het pad nodig.

 45. Op 29 oktober 2021 dit pad gelopen met vriend. Prachtig afwisselend pad op de grens van Veluwe en IJsselvallei. Dus loop je door dorp, enk, loofbos, naaldbos en de (bebouwde) polder. Nooit saai, misschien iets te veel bos bij de Loenenseweg, maar je kan makkelijk afsnijden.
  We geven cijfer 8

 46. Gisteren dit prachtige klompenpad gelopen. Erg afwisselend met veel mooie slingerpaadjes en weinig asfalt. Onderweg heerlijke koffie gedronken op het terras bij Mark Popt Up. Super vriendelijk personeel; zeker de moeite waard om eens te proberen. Al met al hebben we erg genoten van deze dag en bijzonder mooie wandeling. We gaan hem zeker nog eens lopen!

 47. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooi pad! Afwisselend. Sommige bordjes loop je makkelijk voorbij, dus een paar keer even verkeerd gelopen, maar de app is dan handig.

 48. Vandaag dit prachtige pad gelopen door de prachtige omgeving van Beekbergen . Zeer afwisselend en maar beperkt asfalt waar het niet anders kon. Alles goed voorzien van bordjes . Toch een opmerking voor het pad tussen de aardappel velden om hier wat onderhoud te plegen .

 49. Vandaag hebben wij het Bekbergerpad gelopen. Prachtige route, met veel plezier gelopen.
  Wel wil ik melding maken van één ontbrekend aanwijsbordje.
  Na het oversteken van de Arnhemseweg (ook wel een dingetje met die drukte) kom je via een stukje over privé-terrein op de Amerikaweg. iets verderop moet je dan rechtsaf de kruisweg op. Dat is niet (meer) aangegeven. Wij liepen door tot de oude Apeldoornseweg, en daarna weer terug naar het laatste bordje bij de privé-overgang. Gelukkig had ik een kopietje van de route bij me en kon ik zo bepalen dat we de kruisweg moesten hebben. De enige keer dat we op de route moesten kijken, voor de rest was de route te lopen via de bordjes. Zou voor toekomstige wandelaars fijn zijn, als iemand even zou kijken of op deze plek een bordje moet worden geplaatst.

 50. 13 aug.2021 Deze wandeling gelopen.
  Wij vonden dit meer een ommetje Beekbergen.
  Veel oversteken ,stukken met ruis van wegen.
  Paaltjes met aanduiding soms onlogisch geplaatst.
  Het stuk na de route verkorting lijkt meer op een klompenpad.
  Dit was mooi ,helaas laatste stuk weer met “snelwegruis”.
  Horeca bij Markpopt up is prima,wel langs de drukke N weg.
  Al met al een toch redelijke wandeling

 51. Gisteren met 6 dames dit prachtige pad gelopen, gestart bij de Smittenberg en met de klok mee gelopen. Helaas ging de horeca pas om 11 uur open. Maar gelukkig troffen we een hele vriendelijke ober die ons koffie met warm appelgebak kon aanbieden. Wat hebben we genoten met z’n allen van de mooie afwisseling, in deze omgeving. 13 km gelopen, onderweg bij Mark popt up, een hele mooie locatie aan de Loenenseweg een drankje gedaan en aan ’t eind bij manege Riant heerlijk gegeten, ook een prachtige plek.
  Onze dag kon niet meer stuk. Een echte aanrader!

 52. Vandaag het Bekbergerpad gelopen. We hebben pad met de klok meegelopen en na een km of 3 kwamen we aan bij restaurant “Mark Popt Up”. Hier moesten we de Loenenseweg oversteken, maar aangezien het koffietijd was en wij wel trek hadden in een bakkie, vroegen we aan een personeelslid (die later de eigenaar bleek te zijn) of hij al open was. Dat bleek pas om 12.00 uur te zijn, maar we mochten wel plaatsnemen op het terras. Aangezien we trek hadden in koffie, vertelden we hem dat we gingen doorlopen. Echter het was ook geen probleem om ons een kopje koffie en thee te serveren. 20 minuten later vervolgden we onze weg en bedankten de eigenaar voor de koffie en thee. Op naar de volgende 11 km. Het werd een mooie tocht, afwisselend en goed aangegeven. Toen we omstreeks 13.30 uur weer aankwamen bij de watermolen en we nog niet hadden geluncht, kregen we het idee om nogmaals naar “Mark Popt Up” te gaan (dit is maar 2 km verderop) en daar onze lunch te nuttigen. De eigenaar was verrast om ons zo snel weer terug te zien. Na een heerlijke lunch en een goed gesprek met de eigenaar gingen we weer naar huis. Dus mocht u een keer dit pad gaan lopen, Mark ontvangt u graag. Op naar het volgende Klompenpad.

 53. Gister het Bekbergerpad gelopen. Afwisselend pad door bos, akkers, straatjes en paadjes. Veel vingerhoedskruid in het bos, eekhoorntjes gespot. Geluid snelweg viel reuze mee.
  Liepen ‘m tegen de klok in. Achteraf waren we daar blij mee. Mooiste stuk als eerst. De lus over smalle bospaadjes om Het Immendaal (9 op kaartje) vonden wij niets extra’s geven door het vele afval en illegale vuurresten.

 54. Vandaag dit klompenpad gelopen met eerst de trein vanuit Amersfoort naar Apeldoorn en de bus naar Beekbergen
  uitgestapt bij halte Smittenberg dat tevens opstappunt is. Eerst stukje door het rustieke dorp gelopen om vervolgens
  het bos in te duiken met meestal wel brede boslanen en wat heuvelachtig.Ook gelukkig wel open vlaktes als
  afwisseling doorlopen zoals Het Hoogeland en in de lus om Beekbergen toch ook nog wel verrassend smalle
  doorsteekjes met een enkele spreng .Vrij goed gemarkeerd ook al had ik de app soms erbij genomen en ook de
  de verharde gedeeltes vond ik miniem.Al met al een mooi en ook afwisselend klompenpad.

 55. Ook het stuk langs en over het totaal verwaarloosde recreatieterrein annex hotel was eerder deprimerend dan mooi.

  Bedoelt u Spelderholt?
  Bent u wel over het bossige wandelpad gelopen ?

 56. Inmiddels heb ik meer dan 50 klompenpaden gelopen, vaak samen met mijn partner.
  Vanmorgen was ik al vroeg op pad om het Bekbergerpad te gaan lopen.
  Veel variatie, mooie stukken ertussen en prima bewegwijzerd.
  Het geluid van de beruchte snelweg vind ik echter wel heel nadrukkelijk aanwezig (en dat ondanks het vroege tijdstip op een zondagochtend, toch niet bepaald spitstijd). Ook het stuk langs en over het totaal verwaarloosde recreatieterrein annex hotel was eerder deprimerend dan mooi.
  Best een lekkere wandeling gehad maar er zijn veel mooiere klompenpaden.

 57. Mooie, afwisselende route. Ongeveer halverwege de route, dichtbij Immendaal, is volgens ons een paaltje met routeaanwijzing uit de grond getrokken en niet meer vindbaar. Hierdoor wat onduidelijk maar app bracht ons weer op het goede en mooie spoor.

 58. Op 30/03 dit pad gelopen met heerlijk wandelweer. Route met de klok mee gelopen. Hebben genoten van deze route met zijn vele afwisselingen en doorkijkjes. Route was zonder kaart of app. zeer goed te bewandelen
  Hulde aan de vele vrijwilligers die dit pad zo houden en de eigenaren van de grond die ze ter beschikking stellen voor deze mooie route.

 59. Wat een ontzettende leuke route! Het is inderdaad van alles anders te zien en te belopen. Wat heeft Beekbergen veel mooie plekjes. Ik zelf probeerde de route met de klok mee maar bij hooglande strande ik al snel. De route zelf weer opgepakt en tot de conclusie gekomen dat ik de route ineens tegen de klok in nam. Niet minder leuk, echt een aanrader!

 60. Vandaag met schitterend weer het Bekbergerpad gewandeld. Een mooie en afwisselende wandeling met duidelijke aanwijzingen onderweg.
  Helaas is in Hoogeland een sticker vernield bij een hekje waar je het weiland kunt verlaten.

 61. Vandaag het Bekbergerpad gelopen.
  We hebben ervan genoten! Mooie vergezichten en heuvelachtig. We waanden ons soms in Limburg?.
  Een afwisselend pad. Mooie ontluikende natuur, cultuur.
  Dankje wel voor het uitzetten!

 62. Afgelopen maandag het Ugcheler Markepad/Bekbergerpad gecombineerd gelopen (ca 26,5 km). Gestart bij hotel “De Cantharel. Beide paden met de klok mee gelopen. Ugcheler Markepad veruit het mooiste van de twee (prachtige natuur), terwijl het Bekbergerpad juist heel veel contrasten heeft. Hier en daar was het even zoeken, maar de app is goud waard. Wel een van de mooiere paden die ik gelopen heb.

 63. onverwacht prachtig…. leuke mix van kleine bospaden, stukje “stad”, weidse weilanden… Het houten kleedhuisje bij de ’tennisbaan’ van Spelderholt is DE plek om even een zelfgemaakt kopje koffie te drinken… de hele setting neemt je mee terug naar de jaren 30… al ben ik daar zelf nooit geweest 🙂 . Absolute aanrader dit rondje.

 64. Vandaag deze mooie afwisselende route gelopen. Langs een beekje, door bossen, door weilanden en akkers en een stukje Beekbergen centrum. Van alles wat. We hebben tegen de klok in gelopen en vonden dat zelf wel een goede looprichting omdat je dan ruim over de helft in het centrum van Beekbergen bent en een koffie to go kunt scoren. Daarnaast eindig je de route erg leuk door verschillende akkers en weilanden. We hebben genoten van het zwakke zonnetje vandaag en we hebben het regenbuitje voor lief genomen.

 65. Mijn allereerste klompenpad ooit, maar zeer zeker niet het laatste. Wat een avontuur! Soms even zoeken want ‘oh mag ik hier wel lopen?’. Grappig, nou ja grappig… detail was dat ik met Arbeidsvitaminen (NPO5) op mijn oortjes aan de tocht begon. Toeval of niet… Roger Wittaker met New World in the Morning… En dat op een donderdag waarop ik altijd werk maar vanwege Corona al vanaf 15 dec. niet meer. Ondanks alles was ik blij!

 66. Vandaag deze prachtige route (de 13 km) gelopen. Echt in één woord “geweldig”. Heel afwisselend: langs water, door bos, door het centrum, glooiend landschap, door weiland, enz
  Een leuke bijkomstigheid voor ons waren de snack/koffie-to-go mogelijkheden op de route. (oa Frietwagen Het Viaduct, hotel Spelderholt, ijssalon IJstijd)
  Deze route gaan we zeker nog een keer doen, maar dan in de andere richting.

  Verder is de route echt heel goed aangegeven, bedankt vrijwilligers!!

 67. Vanmiddag voor de tweede keer het noordelijk gedeelte vanaf het startpunt gelopen. Via de routeverkorter weer naar startpunt. Erg mooie en goed aangegeven route.

 68. Gisteren dit pad gelopen. Prachtig. Douze points. We waren vroeg en zagen de mistflarden boven de weilanden zweven. Heel bijzonder. Een uurtje later scheen de zon. Vooral het 3-treden trapje was fijn. Daardoor kon ik gemakkelijk over het hek stappen. Graag meer van zulke trapjes! En wat goed aangegeven. Ook de routeverkorter.
  Zandpaden, akkers, bossen en een glooiend landschap. Bijna on-Nederlands. Doen we van de zomer nog een keer.
  En……………. maar een enkeling tegen gekomen op dit pad.

 69. Vandaag de 13 kilometer gelopen, een mooi en gevarieerd klompenpad. De route is prima aangegeven. Bedankt vrijwilligers en grondeigenaren voor deze mooie route.

 70. Prachtige route! Eerste keer voor ons. 2x bordje gemist doordat het niet duidelijk was aangegeven maar dat kan ook aan ons liggen. Stickers waren niet altijd goed te zien.

 71. Prachtig pad. Mooie afwisseling van een mooi door, weilanden, sprengen, bos etc.
  Markering klopte volledig en zag er prima uit. Compliment aan de vrijwilligers ?

 72. Vrijdag 12 februari dit mooie pad gelopen in de sneeuw. Heel bijzonder!
  Dank aan de vrijwilligers voor dit mooie afwisselende pad!

 73. Vandaag dit prachtige, prima bewegwijzerde, pad gelopen. We hebben genoten van de mooie omgeving en de leuke wandelpaden. Het was weer een topper!

 74. Het is een mooi klompen pad in een mooie omgeving
  We hebben het 29 januari gelopen
  Was ook goed van bordjes en stikkers voorzien supper allemaal

  GR Gert en Aaltje uut voorthuuzen

 75. Prachtige & afwisselende route. Goed aangegeven en op de meest verrassende plekken kwamen we klompen tegen. Deze route is 1 van mijn favorieten!

 76. Leuke wandeling,, de 13km, veel variatie. En zeker met dit natte januariweer is het heerlijk lopen omdat de grond grotendeels droog is. Veel bos, langs boerderijen en door het dorp Beekbergen. Genoeg te zien en te beleven. Leuke klompendetails onderweg.

 77. Vandaag de 13 km route van dit afwisselende pad gelopen. In dit natte jaargetijde zijn de paden goed en makkelijk te belopen. Er is veel moeite gedaan door de vrijwilligers om het pad gevarieerd te maken en dat is goed gelukt. Wel is ons advies aan wandelaars om de 9 km route te lopen, die is het mooiste. De uitbreidingskilometers voegen niets moois toe en lopen, zoals al eerder is gezegd, dicht bij de snelweg. Maar al met al vandaag een heerlijke wandeling met dit grijze weer type gehad, Henk en Ilonka.

 78. Vandaag dit mooie klompenpad met diverse glooiende vergezichten in en rondom Beekbergen gelopen. Het ene moment loop je over akkers en door bos en nog geen kilometer verder wandel je door de bebouwde kom. Wij hebben dit als een leuke afwisselende en leuke bijkomstigheid ervaren. De bewegwijzering was prima in orde, dus een compliment aan de vrijwillgers is wel op z’n plek!

 79. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een prachtige afwisselende route. Wij hebben er volop van genoten!

 80. Zoals altijd maak ik een persoonlijk verslag van een klompenpad, geen beschrijving want die is wel op de App te vinden. Gewoon mijn eigen ’think of the day’. https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2020/11/11/polonaise-op-het-bekbergerpad/

  Voor meer foto’s ga naar Instagramaccount titiissprakeloos

  Nu het pad zelf, ik begrijp onderstaande tegenstelling in de commentaren niet zo goed. Ik heb een hele fijne afwisselende wandeling gemaakt vandaag. Relatief veel bos- en zandpaden, ik geniet altijd van een kleine stukje ‘coleur local’ door een beetje bebouwde kom mee te nemen. Kortom, als ik de overige 92 paden ook gehad heb, kom ik met plezier terug.

 81. Vandaag de verkorte versie (9 km) gelopen. Wij vonden het een prachtige wandeling met veel afwisseling. Een deel gaat langs akkers, een deel door het bos en een stukje door het gezellige Beekbergen. Wij raden deze route zeker aan. Dank aan de vrijwilligers die het pad onderhouden.

 82. In juli dit pad gelopen maar helaas niet zo mooi. Vond het wat aan elkaar geplakt. Sommige bordjes waren niet zichtbaar waardoor we verkeerd liepen en dus veel meer km hadden gelopen. Jammer .

 83. Vandaag, 15 oktober de route van 13 km gelopen. Staat overal goed aangegeven. Mooie route om te lopen. Je ziet stukje van Beekbergen en de omgeving met leuke paadjes door de bossen. Je hoort altijd het geluid van de snelwegen maar daar prikken we gewoon door heen en genieten van het wandelen en de natuur.

 84. Beste wandelaars,

  Door onderhoudswerkzaamheden zijn op het stuk De Els, Kruisweg en Amerikaweg (noordelijke deel van de route bij snelweg A1 en N788) momenteel de routebewegwijzeringen in het veld verdwenen.
  Wij adviseren u om hier gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de gratis mobiele app, of een uitgeprinte kaart van deze website. De routebewegwijzering wordt binnekort opnieuw aangebracht door de vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 85. Dit pad is niet geslaagd voor de hoofdprijs, eerder voor de poedelprijs. Lijkt op een Jigsawpuzzel, losse stukjes aan mekaar gesmeed, maar eenheid ontbreekt. Te vaak wordt de wandeling verstoord door asfalt en wat daar overheen dendert. Klompen hebben daar niks te zoeken. Kortom, maak van het Bekbergerpad een nieuwe variant en vergeet d3 stickers voor de bewegwijzering niet. Dat is op het huidige pad niet helemaal goed gegaan. Opletten wandelaars: houd je gps in de buurt!

 86. We hadden een wandelarrangement bij De Koffietuin en startten daar vanmorgen met koffie en een heerlijk warm-uit-de-oven appelrondje. Hoewel we het niet geheel droog hielden vandaag, kozen we er toch voor om het hele klompenpad te lopen. Beide lussen waren zeer de moeite waard. Afwisselend bos, weiland, maisvelden, sprengen, een kasteel en een watermolen. Goed te volgen middels de app en de routebordjes. Pruimenjam gekocht bij het stalletje van De boerderij van Bertus en Riek. Terug in de huiselijke Koffietuin van Erik genoten van een kwalitatieve borrelplank. Het was een fijne wandeldag!

 87. Vandaag (za 15/8) het Ugchelermarkerpad en het Bekbergenpad gecombineerd. Twee hele mooie paden door mooi bos- en heide gebied.
  Netjes verzorgd, goede bewegwijzering en zeker een aanrader.

  Onderweg ook nog een lekker ijsje gehaald bij de boederij van bertus en riek, zeker een leuk plekje onderweg tijdens het Bekbergerpad. Met deze twee paden brengen wij ons totaal aantal gelopen klompenpaden op 32.

 88. Hele mooie route,een echte aanrader,de klompenpaden die ik gelopen heb,waren allemaal de moeite waard om te lopen!!!

 89. Vandaag, zondag 26.07.2020 dit pad gelopen. ( 1e keer ) Mooie omgeving. Behoorlijk afwisseling in landschap. Enkele stukjes drukke weg maar we weten dat dit soms niet anders kan. Mooi pad dus en we hadden mooi weer dus………

 90. De verkorte route gelopen vanaf het Herenhul bij Ugchelen. Mooie corona-proof brede paden door een heel gevarieerd landschap. Dank aan de vrijwilligers voor het beheer van het pad.

 91. Het is een schitterend gebied, waarom moet er dan langs een tennisveld, hekwerken of over een drukke weg worden gelopen?! Heb de route onderweg her en der aangepast om alsnog te kunnen genieten van al het moois.

 92. Prachtige wandeling, vooral in de avond, het licht is dan zo mooi. We waren verrast door de afwisseling van deze route, ondanks dat ik mijn hele leven al in Apeldoorn woon heeft deze route mij veel nieuwe weggetjes leren kennen. Tip! Neem kleingeld mee voor de verkopen die je onderweg tegenkomt.

 93. Vandaag met man dit pad op verkorte route gelopen. Mooi afwisselende route en met het warme weer ook lekker een eind door het bos.
  Onderweg bij de IJstijd een lekker ijsje gegeten. Route staat zeer goed aangegeven en compliment aan de vrijwilligers voor het uitzetten. Aan begin en toevallig ook weer aan het eind een meneer gesproken die al 43 jaar vrijwilliger is bij de Rietersmolen. Wij hebben van de route genoten.

 94. Jammer genoeg ben ik niet zo enthousiast over deze route. Het was meer een boswandeling. De omleiding stond wel heel duidelijk aangegeven.

 95. Woensdag 27 mei 2020 hebben wij dit prachtige pad gelopen. Genoten van alle bloemen in de weilanden waar je doorheen liep. Zeer goede aanduiding van de route. Complimenten voor de vrijwilligers. Het is zeker de moeite waard om deze route nog een keer te lopen! Dank voor alles!

 96. Een mooi pad, we hebben lekker gelopen. Gaan we nog een keer doen. Wat mij erg op viel was dat buiten de bebouwde kom alle routestickers geplakt leken op palen, speciaal alleen voor de klompenpadroute. Daardoor hoef je de stickers bijna nooit te zoeken. De app kwam bijna niet uit mijn broekzak. Al die palen de grond in slaan, langs de hele route, ga er maar eens aan staan. Ik heb dit nooit eerder gezien. Vrijwilligers van dit pad: ik maak een diepe buiging en betuig respect !

 97. Door de enthousiaste recensies had ik echt zin in dit pad. Mijn 33ste en gek genoeg ben ik niet heel enthousiast. Er zaten zeker mooie stukken tussen hoor. De zorginstelling was zeker prachtig gelegen maar omdat ik zelf in een instelling werk moest ik meteen op mijn vakantiedag aan mijn werk denken?. De vergezichten over de akkers, de papiermolen, zeker mooi. Het Engelanderholt is een prachtig bos maar helaas hoor je de snelweg. Daar in tegen was het Spelderholt weer heerlijk stil. Ik vond het ook wel veel woonwijk waar ik langs liep. Misschien was het mijn dag niet maar ik heb niet zo’n Klompenpad gevoel gehad wat ik normaal heb.

 98. Vandaag het Bekbergerpad gelopen met mijn zus.
  Wat een mooie route, heel afwisselend.
  We hebben genoten van het begin tot het eind.

 99. Heb hier niet veel aan mijn voorgangers toe te voegen. Een PLAATJE ! Ga dat maar eens rap bekijken. En tippelen natuurlijk.

 100. Net terug van de wandeling Bekbergsepad. Prachtige wandeling, heel afwisselend en veel natuur. Markering is prima, wellicht op de juiste plekken wel aangeven als het om een verkorte route gaat. We hebben 2 x even de app erbij gehaald om te kijken wat nu de hoofdroute was.
  Maar geen kritiek, chapeau voor de vrijwilligers!!

 101. vandaag het klompenpad gelopen , vanwege Corona een omleiding dus 1 km meer.
  Is niks mis mee, ook een prachtig uitzicht.
  Een hele mooie route met heel veel afwisselingen : bos ,akkers , stukje door dorpscentrum maar ook langs boerderijen en uiteraard de beek !
  Geen problemen ondervonden met de routeaanwijzingen ,alles duidelijk uit gepaald!
  Een echte aanrader voor een dagje Beekbergen!

 102. Wij hebben zondag dezelfde route in omgekeerde richting gelopen. Prachtig route en geweldig hoe snel er een nieuwe sticker is aangebracht op de Kuiltjesweg !

 103. vandaag deze tocht gelopen……..we hebben genoten
  prachtige route en afwisselend
  bedankt vrijwilligers voor de onderhoud van het pad

 104. Ik zal morgen kijken naar de kuiltjesweg. Dankuwel voor het bericht .

 105. Op de Kuiltjesweg linksaf naar Atlant ontbreekt de sticker op de lantaarnpaal met linksaf naar Atlant.

 106. Een prachtig pad met veel wisselend landschap. Mooie omgeving. Goed aangegeven, ook nu met de CORONA omleiding. Niet overal verkeersvrij.

 107. Ja dat klopt ,
  Een grapjurk heeft de route in plastic map ruw van de paal gescheurd . Sorry.
  Het staat wel hier in het gastenboek vermeld en op de site van de klompenpaden. Ik denk als ik het weer plaats het morgen weer vernield wordt.
  Heb je het uiteindelijk wel gevonden dmv de palen etc. ?

 108. Kan het zijn dat ik een kaart/plattegrond mis? Ik kan het nl niet vinden.

 109. De route aan begin en einde van en naar de Ruitersmolen om het terrein van het Hogeland te vermijden is iets anders,!!
  Niet via de v.Limburg Stirum weg maar:

  De oorspronkelijke Route vanaf de Ruitersmolen volgen naar de Stichtingsweg. ( zie Aanwijzing)

  Naar de Ruitersmolen toe:
  Blijf rechtdoor lopen tot u weer op de oorspronkelijke route bent.

  Mooie wandeling en blijf op afstand .

 110. Geachte wandelaars,
  Ivm het Coronavirus mogen we niet over het terrein van het Hogeland. Dit wordt zaterdag duidelijk aangegeven.
  Hoe is nu de route :

  Vanaf de Ruitersmolen:
  Loop de v. Limburg Stirum weg in en ga rechts de Stichtingsweg op , aan het einde links op de Ruitersmolenweg.
  Op de kruising links (Papenberg) en dan de Hogelandseweg Inslaan. U bent weer op de route.

  Vanaf de andere kant dus lopend in de richting van de Ruitersmolen:

  Aan het einde van de Hogelandseweg niet door het weiland, maar linksaf ( Papenberg).Op de kruising rechtsaf slaan de Ruitersmolenweg op , bijna aan het einde rechtsaf de Stichtingsweg in en aan het einde daarvan linksaf de v. Limburg Stirum weg in . Aan het einde daarvan rechts. U ziet dan al gauw de Ruitersmolen , waar het officiele startpunt van de wandeling is.

  U loopt dus om het weiland en het Hogeland
  Prettige wandeling.

 111. Vandaag met staalblauwe lucht en heerlijke zon en temperatuur dit prachtige, verrassende en gevarieerde Klompenpad gelopen. Vorig jaar begonnen met lopen van de Klompenpad maar zeker in deze tijd zijn deze ommetjes van gemiddeld 13 km een uitkomst. Lekker in je eentje wandelen vlakbij huis maar je bent er toch even uit. Complimenten aan de mensen die deze routes (en dus ook dit Klompenpad) hebben gecreëerd, aangelegd en onderhouden!

 112. Vandaag dit klompenpad gelopen. Het was er een prachtige dag voor. Afwisselend, goede bewegwijzering en een aanrader. Een kleine ontdekkingsreis met schitterende plekjes.

 113. Op 23 maart het Bekbergerpad gelopen. Heel goede bewegwijzering, waardoor je de app nauwelijks nodig hebt. Prachtige route. Ik heb al veel klompenpaden gelopen en deze komt bij de favorieten.

 114. 1 maart dit prachtig, afwisselende pad gelopen. Na de vele regendagen was het een heerlijk dagje om te wandelen. Genoeg bankjes onderweg en ook voor een bakje koffie of een lekkere lunch komt er genoeg voorbij. Het Spelderholt, de Smittenberg, het Hoogeland of gewoon door Beekbergen slenteren.
  We hebben genoten!

 115. Op 18 februari het Bekbergerpad gelopen. Een mooi afwisselend pad met beekjes, bos en weiland. Wel wat regen onderweg maar in ruil een prachtige regenboog. Het 3 tredes hoge overstapte was erg leuk en goed stevig ? Goed bewegwijzerd ? Een erg mooi pad, genoten van het prachtige gebied om Beekbergen.

 116. Dit is een aanwinst. Op 6 februari de verkorte versie gelopen om er weer in te komen na al dat regenachtige weer. 9 km is dan een leuke start. Natuurlijk komen we snel terug om het andere deel andersom te lopen of bij mooi weer de gehele route.

 117. Gister deze route voor de tweede keer gelopen. Nu andersom voor ons, dwz: het Hooge Land op het einde. Een paar minuten voor het Hooge Land was er een mooie aanpassing ten opzichte van de vorige keer: een stuk over een akker ipv over het asfalt. Prima aangegeven. Ook de kritiekpuntjes die we hadden zijn opgelost (het pad was bij onze eerste ronde net een week oud).

 118. Wat een mooi klompenpad, afwisselend en goed aangegeven. 1 keertje verkeerd gelopen, zelf niet goed opgelet, liepen we een paar bouwkavels op. App erbij en we zaten zo weer op het goede spoor.

 119. Leuk en afwisselend pad. Dit keer verkorte route gelopen, maar ga zeker nog een keer voor de volledige versie. Bovenstaande suggesties in acht genomen. De app helpt zeker om af en toe je neus weer de goede richting op te helpen.

 120. Afgelopen zondag ( 7 december 2019 ) samen met vrienden uit Putten, dit mooie gevarieerde gelopen.
  Wij als vrijwilliger / coordinator van het Oldenallerpad, let je ongemerkt toch op kleine puntjes.

  Enkele kleine verbeterpunten zijn al eerder aangereikt, en uitgevoerd .
  Dit kregen wij te horen, van een de vrijwilligers van het pad.
  Op veel bordjes ontbreken pijltjes, en luisterend naar andere wandelaars die wij tegen kwamen, gaf dit nog wel eens twijfel, van “welke kant ” moeten wij nu op.

  Ik zelf, had een zetje pijltjes bij mij, en heb daarvan dan ook enkele op de bordjes aan gebracht waarvan wij dachten, dit gaan geen kwaad en geeft meer duidelijkheid.

  Ook een punt van aandacht is, komende van de Malderij, lopend richting Beekbergen.
  Net voorbij de oude Malderij, moet je rechtsaf naar een mooie overstap.
  Ons advies aan de coordinator is dan ook, zet hier nog een extra paal neer met verwijzing naar de overstap.
  Nu hebt je gauw de neiging om recht door te lopen.

  Wij vieren , gaan de route zeker dit mooi pad nog een keer wandelen, maar dan in een ander jaar getijde.
  Groet.

 121. Vandaag, in de regen, hebben we met een groepje vrijwilligers van het Horsthoekerpad in Heerde, jullie prachtige Bekbergenpad gelopen. Een schitterende, afwisselende route.
  Vanwege de constante regen liepen we 9 km.
  We komen zeker nog een keer om het hele pad te lopen!
  En welkom bij ons in Heerde.

 122. Gisteren met veel plezier dit pad gelopen. Prachtige route maar wij vonden de bewegwijzering af en toe wat te wensen over laten waardoor wij een paar keer fout liepen. Bijvoorbeeld waar je vanaf de Arnhemseweg net voor het viaduct links af moet slaan, ontbreken de pijlen op de markering. Wij starten vanaf de Ruitersbeek en liepen tegen de klok in.
  De routekaart via de app bood gelukkig snel uitkomst! Opletten dus mensen.

 123. Ook in de late herfst een heel mooi klompenpad. Op sommige gedeelten zie je het pad bijna niet meer, zo dik is het bladerdek. Ik heb er een extra lus aan geknoopt, namelijk bij Spelderholt naar het noordwesten langs het Salamandergat en dan weer terug naar Spelderholt om het klompenpad weer te volgen.
  Al met al veel afwisseling.
  Mijn startpunt was de parkeerplaats bij De Smittenberg.

 124. Leuke afwisselende route met goede paden en vooral in de herfst is het hier prachtig.
  Met de app is deze route wandelen geen probleem, alles is duidelijk aangegeven.

 125. Mooie herfstdag. Erg leuke route. Zeer goed bewegwijzerd. Gaan we nog een keertje herhalen. Dank!

 126. Voor de tweede keer dit mooie pad gelopen, nu met mijn vader. Leuk dat er nu ook allerlei weetjes te lezen zijn op de app. Ook wij spraken iemand van het onderhoudsteam, die regelmatig alles controleren. Petje af voor deze vrijwilligers die hun uiterste best doen om een ander een mooie wandeling te bezorgen. En mocht er eens een paaltje, kaartje of pijltje ontbreken of niet handig staan, dan heb je altijd nog de app om te zien of je nog op de route zit. Geen probleem dus! Het pad is een echte aanrader met een afwisselend landschap.

 127. 29 Oktober deze route gelopen, zeer afwisselende wandeling, inderdaad enkele borden stonden niet handig of waren afwezig. Op mijn tocht was iemand van de onderhoudsploeg een leuning aan het herstellen bij de oversteek van de Ruggeweg of het bouwland in of de Hendrik Vulinkweg in ( de route links of rechtsom ). ook heb ik hem van de bordjes verteld en hij wist er ook van, hij zou dit met het team overleggen en er dan werk van maken, dus ga ik het pad nog een keer lopen. maar zoals met de meeste paden blijft het opletten , er sneuvelen nog wel eens paaltjes met het verzorgen van weilanden of bermen. Verder alle lof voor de uitzetters. Ik help samen met onze kleinzoon het Albapad onderhouden, dus meld u aan bij een pad in uw buurt, en dan blijkt het onderhouden niet altijd eenvoudig te zijn. Alvast Dank.

 128. Woensdag 30 oktober dit pad gelopen. Een leuk en afwisselend pad, zeker een aanrader!
  Bij Spelderholt was geen versperring meer.
  Lekkere cappuccino genuttigd bij punt 7,

 129. De route gaat wel over het terrein van Spelderholt, door het bos achter het kasteel. Bij vergissing richting restaurant, de wegwijzing volgen.

 130. Vanmiddag het pad gelopen, counterclockwise. Situatie bij Spelderholt is inderdaad onduidelijk, geen bordjes gezien, heb hierdoor een stuk omgelopen (voorbij de westelijke punt van de route, tot het einde van het hek en dan links-links). Had ik waar de reclamespandoeken hangen het terrein op moeten lopen?
  Qua horeca is ook Het Hoogeland (nr.12 op de kaart) een optie. Koffie + appelgebak voor maar 2,50.

 131. Bekbergerpad, helemaal top. Landschappelijk afwisselend met mooie in- en doorkijkjes. Verrassend, ook voor Apeldoornse inwoners, die meestal met de fiets deze gebieden bezoeken. Wandelen is andere beleving. dan een fietstochtje. Wij hebben zoveel meer gezien ! De route is goed bewegwijzerd. Niks mis mee, een kwestie van opletten en je niet laten afleiden door de fraaie omgeving, de kleurrijke bossen, de paddestoelen, de koeien in de wei en het stromende water van de beekjes. Een wandeling waar je energie van krijgt.
  Carel van der Meer

 132. Vandaag samen met mijn man en ouders deze route gelopen, we hadden de verkorte route gedaan maar aan het eind hadden we toch bijna 11 km gelopen. 1x een bordje gemist maar de bewegwijzering was best redelijk. Beetje opletten moet je natuurlijk wel. De hekjes om over heen te stappen zitten inderdaad een beetje los. Verder was het een prachtige afwisselende route met veel bankjes en restaurants onderweg. Ondanks dat dit voor ons vrij bekent terrein is zijn we op plekken geweest waar we nog nooit eerder waren. Leuke beekjes, mooie bosgebieden. Wij vonden dit klompenpad erg mooi.

 133. Mooie boswandeling! Maar geen klompenpad. Slechts 5% van de route gaat over boerenland (maisakker en weiland). Zoals ook anderen constateren laat de markering op meerdere punten te wensen over. Het is soms flink zoeken naar markeringen. Ze staan soms op onlogische plaatsen. De overstappen bij het weiland nabij het Hoogeland staan los en zijn daardoor gevaarlijk.

 134. Prachtige gevarieerde wandeling, ook al komen we uit de buurt we hebben toch weer nieuwe plekjes ontdekt. Vooral jet laatste stukje achterlangs bij de Ruitersmolen vonden we erg verrassend. Dank aan de vrijwilligers.
  Tip: het is fijn om te weten waar je horeca tegenkom op de route. Dit vonden wij niet terug op de app. Wij hebben heerlijke koffie gedronken bij IJstijd, maar ook Spelderholt, of de andere horecagelegenheden in Beekbergen zijn het vermelden waard.

 135. Mooi nieuw klompenpad, weer een aanwinst.
  Een warme herfstdag, mooie verkleurde bladeren aan de bomen, veel vliegenzwammen gezien.
  Een hele gevarieerde route, door weilanden met koeien, bospaadjes en af en toe een stukje asfalt.
  Veel te zien onderweg, waardoor we af en toe wat te weinig op de bewegwijzering letten, daardoor 1x wat lopen dwalen. Wij liepen met de klok mee, kwamen veel medewandelaars tegen die tegen de klok in liepen.
  We hebben genoten van dit nieuwe klompenpad, dank vrijwillerigers.

 136. Op een prachtig mooie herfstdag deze mooie nieuwe route gelopen. Veel afwisseling in het landschap: bos, weiland, beekje, privé-terreinen. Leuk om op het terrein van Spelderholt te lopen. Helaas hebben wij vandaag niet de tijd genomen om er iets te drinken, maar dat gaan we de volgende keer zeker wel doen. Want we gaan de route absoluut nog een keer andersom lopen. Een echte aanrader deze route!

 137. Best een mooie route maar gaat net iets te weinig langs/door weiland en teveel door bos.Bij de overstaproute op de ruggeweg staat een bruggetje richting akker maar de route gaat hier niet overheen,misschien wou de boer niet meewerken?rond de ruitersmolen is de route het mooist,daarbuiten een redelijk klompenpad.

 138. Gisteren (maandag 8 oktober 2019) dit prachtig mooie pad gelopen.
  Zoals in eerdere reviews al vermeld, laat de bewegwijzering nogal te wensen over.
  Was blij dat ik de app ook ter beschikking had.
  Minpuntje vond ik dat de route een klein stukje over de Engelanderholt liep.
  Best wel een gevaarlijke weg om langs te wandelen. Volgens mij had dit ook anders gekund.
  Samenvattend een ontzettend mooie wandeling (ook) in mijn achtertuin.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 139. Hallo,wij hebben gisteren 5oktober dit klompenpad gelopen.
  We begonnen bij het startpunt ruitersmolen en dan tegen de klok in.
  Wij vonden de route prachtig gevarieerd.
  Landelijk! Door de bossen,langs water van álles dus.
  De wegwijzering was soms erg onduidelijk…vanaf spelderholt was het nog goed maar toen kwam je op een stuk waar nieuwe kavels voor huizen komen toen zagen we geen bordjes meer.
  Toen kwamen wij bij de Arnhemseweg en nu??? We hebben gegokt richting smitteberg en daar zagen we weer bordjes.
  Dit is opbouwende kritiek..aandachtspunten hopelijk doen jullie er wat mee.
  Verder dikke voldoende en complimenten voor de vrijwilligers?!!

 140. Gister deze route gelopen. We zijn begonnen vanaf het startpunt en dan richting Het Hoge Land. De bewegwijzering kan m.i. soms wat beter. Bv bij Het Hoge Land steek je de weg over, de sticker zegt naar link, maar eigenlijk moet je rechtdoor, maar dan met een knik naar links. Het eerste trappetje van de route is defect. Een heel eind verder loop je langs een dag activiteiten centrum en daarna ‘echt’ over een zorginstelling (Hietveld vermoed ik) en zie je aan de linkerkant een lantarenpaal met een sticker: rechts af. Je ziet rechts een dik, laag hek en een paadje naar rechts. Je gaat een stukje langs een hek, maar dat blijkt niet goed. Je moet bij de lantarenpaal gewoon nog een 100 (?) meter rechtdoor en dan naar rechts. Daar staat gewoon weer een sticker die naar links gaat. Het is op de kruising met de Koningsweg. Bij Parc Spelderholt loop je aan de rechterhand langs het kasteeltje. Daarna is er links een laag bordje met een sticker. Dat zit zowat op enkelhoogte.

  Gevarieerde route in zowat onze achtertuin.

 141. Gisteren geopend (regen), vandaag gelopen (mooi weer). Eerst met de klok mee gelopen vanaf Ruitermolen en daarna een 8 gelopen, dus 2 x het middenstuk van de verkorte route.
  Een zeer afwisselende route, na de Loenenseweg een heel mooi bos, daarna via een woonwijk door het centrum van Beekbergen (1 km). Straatnamen die ik liever niet zie bij een klompenpad, zoals Dorpsstraat, Arnhemseweg en Kerkstraat (niet gezien, maar wel een kerk). Wellicht goed voor de horeca, maar dan moet je niet zo vroeg gaan lopen als ik.
  Even wat verkeerslawaai van de Loenenseweg en later wat geruis van de A1, maar het mag nauwelijks naam hebben.
  Verder alleen maar lof voor dit pad. Het buitengebied is zeer mooi en stil, veel verbouwde oude boerderijtjes. Ga het middenstuk van de verkorte route ook lopen, die is erg mooi.
  Hoofdroute hard 40%, maar dat valt niet op, het korte stukjes betreft.
  Van het mooie tussenstuk van de verkorte route (2 km) is 53% hard, maar dus erg mooi. Hier op de Veluwe wel -zoals vaker- meer een boswandeling dan een klompenpad, maar toch kreeg ik wel vaak het klompenpadgevoel. (door de mais en de paarden?)
  Bij dit pad moet je wel steeds extra goed op de bordjes letten, anders ga je de mist in.
  Dit is één van de zes prachtige paden in Apeldoorn, de overige 3 zijn minder (vind ik).
  Ga dit pad zeker vaker lopen. Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.