Bekbergerpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Beekbergen. Wandelen door het beekdal, langs historische enken en oude Veluwse bossen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Bekbergerpad (13 km)

Startpunt: De Ruitersmolen, Tullekensmolenweg 47 in Beekbergen

Opstappunt: Café-Restaurant De Smittenberg, Arnhemseweg 537 in Beekbergen

Openbaar vervoer: Bushalte de Smittenberg in Beekbergen

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Bekbergerpad combineren met het Albapad en het Ugchelermarkerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Mooi nieuw klompenpad, weer een aanwinst.
  Een warme herfstdag, mooie verkleurde bladeren aan de bomen, veel vliegenzwammen gezien.
  Een hele gevarieerde route, door weilanden met koeien, bospaadjes en af en toe een stukje asfalt.
  Veel te zien onderweg, waardoor we af en toe wat te weinig op de bewegwijzering letten, daardoor 1x wat lopen dwalen. Wij liepen met de klok mee, kwamen veel medewandelaars tegen die tegen de klok in liepen.
  We hebben genoten van dit nieuwe klompenpad, dank vrijwillerigers.

 2. Op een prachtig mooie herfstdag deze mooie nieuwe route gelopen. Veel afwisseling in het landschap: bos, weiland, beekje, privé-terreinen. Leuk om op het terrein van Spelderholt te lopen. Helaas hebben wij vandaag niet de tijd genomen om er iets te drinken, maar dat gaan we de volgende keer zeker wel doen. Want we gaan de route absoluut nog een keer andersom lopen. Een echte aanrader deze route!

 3. Best een mooie route maar gaat net iets te weinig langs/door weiland en teveel door bos.Bij de overstaproute op de ruggeweg staat een bruggetje richting akker maar de route gaat hier niet overheen,misschien wou de boer niet meewerken?rond de ruitersmolen is de route het mooist,daarbuiten een redelijk klompenpad.

 4. Gisteren (maandag 8 oktober 2019) dit prachtig mooie pad gelopen.
  Zoals in eerdere reviews al vermeld, laat de bewegwijzering nogal te wensen over.
  Was blij dat ik de app ook ter beschikking had.
  Minpuntje vond ik dat de route een klein stukje over de Engelanderholt liep.
  Best wel een gevaarlijke weg om langs te wandelen. Volgens mij had dit ook anders gekund.
  Samenvattend een ontzettend mooie wandeling (ook) in mijn achtertuin.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 5. Hallo,wij hebben gisteren 5oktober dit klompenpad gelopen.
  We begonnen bij het startpunt ruitersmolen en dan tegen de klok in.
  Wij vonden de route prachtig gevarieerd.
  Landelijk! Door de bossen,langs water van álles dus.
  De wegwijzering was soms erg onduidelijk…vanaf spelderholt was het nog goed maar toen kwam je op een stuk waar nieuwe kavels voor huizen komen toen zagen we geen bordjes meer.
  Toen kwamen wij bij de Arnhemseweg en nu??? We hebben gegokt richting smitteberg en daar zagen we weer bordjes.
  Dit is opbouwende kritiek..aandachtspunten hopelijk doen jullie er wat mee.
  Verder dikke voldoende en complimenten voor de vrijwilligers👍!!

 6. Gister deze route gelopen. We zijn begonnen vanaf het startpunt en dan richting Het Hoge Land. De bewegwijzering kan m.i. soms wat beter. Bv bij Het Hoge Land steek je de weg over, de sticker zegt naar link, maar eigenlijk moet je rechtdoor, maar dan met een knik naar links. Het eerste trappetje van de route is defect. Een heel eind verder loop je langs een dag activiteiten centrum en daarna ‘echt’ over een zorginstelling (Hietveld vermoed ik) en zie je aan de linkerkant een lantarenpaal met een sticker: rechts af. Je ziet rechts een dik, laag hek en een paadje naar rechts. Je gaat een stukje langs een hek, maar dat blijkt niet goed. Je moet bij de lantarenpaal gewoon nog een 100 (?) meter rechtdoor en dan naar rechts. Daar staat gewoon weer een sticker die naar links gaat. Het is op de kruising met de Koningsweg. Bij Parc Spelderholt loop je aan de rechterhand langs het kasteeltje. Daarna is er links een laag bordje met een sticker. Dat zit zowat op enkelhoogte.

  Gevarieerde route in zowat onze achtertuin.

 7. Gisteren geopend (regen), vandaag gelopen (mooi weer). Eerst met de klok mee gelopen vanaf Ruitermolen en daarna een 8 gelopen, dus 2 x het middenstuk van de verkorte route.
  Een zeer afwisselende route, na de Loenenseweg een heel mooi bos, daarna via een woonwijk door het centrum van Beekbergen (1 km). Straatnamen die ik liever niet zie bij een klompenpad, zoals Dorpsstraat, Arnhemseweg en Kerkstraat (niet gezien, maar wel een kerk). Wellicht goed voor de horeca, maar dan moet je niet zo vroeg gaan lopen als ik.
  Even wat verkeerslawaai van de Loenenseweg en later wat geruis van de A1, maar het mag nauwelijks naam hebben.
  Verder alleen maar lof voor dit pad. Het buitengebied is zeer mooi en stil, veel verbouwde oude boerderijtjes. Ga het middenstuk van de verkorte route ook lopen, die is erg mooi.
  Hoofdroute hard 40%, maar dat valt niet op, het korte stukjes betreft.
  Van het mooie tussenstuk van de verkorte route (2 km) is 53% hard, maar dus erg mooi. Hier op de Veluwe wel -zoals vaker- meer een boswandeling dan een klompenpad, maar toch kreeg ik wel vaak het klompenpadgevoel. (door de mais en de paarden?)
  Bij dit pad moet je wel steeds extra goed op de bordjes letten, anders ga je de mist in.
  Dit is één van de zes prachtige paden in Apeldoorn, de overige 3 zijn minder (vind ik).
  Ga dit pad zeker vaker lopen. Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.