Benedeneindsepad

Ontdek het mooie buitengebied in het grensgebied van Lopik, Montfoort en Oudewater in het Groene Hart. Wandelen door een waterrijk natuurgebied en een cultuurhistorisch agrarisch landschap. Geniet van verschillende vogels, vergezichten en dorpsverhalen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Benedeneindsepad (9 km)

Startpunt: Pannenkoekenhuis Midden Op ‘t Landt, Benedeneind Noordzijde 430a, Benschop

Openbaar vervoer: Bushalte Jacobabrug, Benschop

Markering: donkerblauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Benedeneindsepad combineren met het Eendenkooienpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Klompenpad Kids: Dit pad is tevens een Klompenpad KIDS waar kinderen van alles kunnen doen, ontdekken en beleven tijdens de wandeling. Er is een trekpontje, een uitkijktoren en in de Kidsfolder staan allerlei leuke opdrachten. Bekijk hier de speciale kids folder.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Dit pad is wat een klompenpad moet zijn. Wat een prachtige- en heerlijke wandeling. Alleen maar onverharde paden, door weilanden en over dijkjes. Tja wat kan ik nog meer zeggen….grandioos!

 2. Prachtige wandeling door de weilanden en rond het water. Nog net kunnen lopen voor het broedseizoen begint. Veel vogels en prachtige vergezichten. Door de vele regen van de afgelopen weken wel wat zwaarder lopen. De weilanden zijn behoorlijk nat en modderige paden, maar het is allemaal nog goed te doen.

 3. Zaterdag 25-01 dit pad gelopen. Wat mij betreft een écht klompenpad, met veel weiland en natuur, een trekpontje en een smalle lange looopplank over een brede sloot. Mooi! Als je koffie wilt drinken bij het pannenkoekenhuis aan de start van de route, check dan even de openingstijden want op deze januari-zaterdag waren ze gesloten.

  Zorg – bij vochtig weer – wel echt voor goede schoenen met profiel, die tegen vocht kunnen: een stevig deel van de route was drassig of modderig en daardoor ook hier en daar glad, vooral op de smalle dijken door het natuurgebied.

  Een visuele impressie: https://photos.app.goo.gl/s51FT687EbQKNJmS7

 4. Dank allemaal voor de leuke en positieve reacties. Fijn dat iedereen geniet van ons klompenpad. Voor 2020 wensen wij iedereen veel wandelplezier op het Benedeneindsepad, het is de moeite waard.

 5. In het begin even drassig (december) maar daarna zie je zoveel verschillende vogels bij de vogelmagneet, dat je het drassige snel vergeet. Supermooi, het Benedeneindsepad loopt door weiland en een pad langs het water. Dank aan iedereen dier dit mogelijk heeft gemaakt.

 6. Op 26 november het Benedeneindsepad gelopen. We dachten dat we bij opstap punt boerderij “de Haan” verkeerd zaten maar tijdens de wandeling kom je ook daar langs 😬 dus maakt het niet zoveel uit waar je start. Heerlijk door het weiland banjeren, heel veel vogels en prachtige door kijkjes. Ondanks de grijze dag hebben wij enorm genoten van deze bijzondere route. Een drupje regen ☔ tijdens het eten maar zelfs dat kon ons enthousiasme niet verminderen. Een toppertje 👍

 7. Een klompenpad zoals het bedoeld is: grote delen door weilanden en ander deel over onverharde paden en dijkjes. Mooi vogelrijk gebied, mooie vergezichten en erg rustig: een aanrader!

 8. Vandaag het nieuwe klompenpad gelopen- gestart op de parkeerplaats op de hoek van de Damweg
  De zon kwam ook af en toe nog om de hoek kijken-
  Hele leuke afwisselende wandeling een echt klompenpad
  Bij het Pannekoekenhuis Midden op t Land waren we te vroeg voor de koffie- deze gaat om sommige dagen pas om 16.00 uur open. Misschien een aandachtspuntje voor de wandelaars
  Toch even op het terras gezeten om wat van de zon te genieten
  Toch genoten van deze geslaagde wandeling

 9. Vandaag met 2 kinderen (4 en 7 jaar) de ‘kids versie’ van het klompenpad gelopen. Ontzettend mooie en diverse route met tal van educatieve elementen! Leuke ‘beloning’ na afloop met een pannenkoek en leuke speelmogelijkheden.
  Echt genoten!

 10. Gisteren, 18 september, met 2 kinderen het prachtige klompenpad Benedeneindsepad gelopen. Zeer educatief voor de kinderen.
  Helaas onze verrekijker, merk Bynolyt verloren. In de omgeving van de uitkijktoren. Als u het vind graag een telefoontje naar 0348-552882.

 11. vandaag dit prachtige klompenpad gelopen.
  erg mooi, leuk de kruiwagen waar in kan zitten, ook genoeg bankjes onderweg.
  Misschien een idee om bij die grote plas een vogel kijkhut te plaatsen of anders wat bomen weg te halen.
  zodat je wat beter over de plas naar de vogels kan kijken.

 12. wauw wat een mooie pad dit was onze 97ste pad
  wat hebben onze kleinkinderen van 6 en 3 jaar genoten
  we hebben de hele pad van 9 km gelopen
  we hebben heel veel diertjes gezien en wat leuk dat de kinderen met de emmer in het water dieren kunnen vangen en kijken en weer los laten geweldig
  en niet te vergeten het trekpontje en de uitkijktoren en het grote nest met het ei
  geweldig dank je wel voor de makers van dit pad

 13. Vandaag dit nieuwe pad gelopen. Gestart bij boerderij De Haan. 7% hard bij begin of einde, te verwaarlozen. 100% Groene Hart. Prachtig, Willeskop, uitkijktoren, pontje, paadje door houtwallen en alles groener dan groen. Echt schitterend. Omdat de lengte wat kort is, ben ik daarna naar Kamerik gereden om nog meer Groene Hart op te snuiven. Volgende keer misschien bij Damweg starten en naar het Eendenkooienpad lopen.

 14. Vandaag de wandeling gelopen, ziet er nog nieuw uit. Vertrek vanaf de camping, direct het veld in tot aan Willeskop. Daar een mooie rondwandeling over kaatjes langs het water met veel vogels, met een pondje en een uitkijktoren. Tot slot een welverdiende heerlijke pannenkoek! Een mooie, rustige klompenpad-wandeling dichtbij, bijzonder genieten weer.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.