Beukenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Groenekan en de Bilt. Wandelen vlakbij de stad Utrecht, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied. Geniet van het slagenlandschap, historische landgoederen, lanen en fort Voordorp. Wandel langs weilanden en door lanen. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Beukenburgerpad (13 km)
De aanlooproute vanaf het opstappunt Voordorp is 1,2 km. De route is dan dus langer. 

Startpunt: Parkeerplaats Groenekanseweg bij het viaduct onder de A27 (ter hoogte van Groenekanseweg 40).

Openbaar vervoer: Bushalte Groenekan Centrum

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Dit klompenpad is niet echt aan te raden. Erg veel asfalt en gewoon langs auto en fietspaden lopen. Erg veel recht toe recht aan; niet veel spannends. Dankzij een spannende crime-podcast was het zeker te doen maar toch erg jammer. Het stukje door de bossen is wel erg leuk en het paadje langs het fietspad door het riet maakt het ook wel grappig.

 2. Op vrijdag 10 juli ‘s middags gelopen tegen de klok in. Ondanks de positieve reacties vonden wij dit pad heel erg tegenvallen. Het grootste deel van de route bestaat uit druk asfalt en daardoor loop je het grootste deel van de route achter, in plaats van, naast elkaar. Het stuk over en langs de erg drukke Groenekanseweg. is gewoon vervelend. Ook het vervolg over de Weltevreden is niet leuk. Een wandeling door een woonwijk/industrieterrein. Het stukje langs de Hooge Kampse plas is wel okay (veel vogels), maar hier loop je op een druk fietspad en ook hier is er geen mogelijkheid om ernaast te lopen. Nadat je aan de andere kant van de Groenekanseweg bent aangeland kom je eigenlijk op het leukste stukje van de route. De Beukenburgerlaan en daarna het stukje bos zijn okay. Daarna weer een stuk langs de N234 en weer linksaf terug over opnieuw een druk fietspad en later een stukje bos.
  We hadden ons er meer van voorgesteld. De route is trouwens wel prima aangegeven.

 3. Deze route samen met vrienden gelopen die niet bekend waren met deze omgeving, ikzelf woon op loopafstand van het startpunt. Een leuke en afwisselende route, met weliswaar een kort stukje langs de provenciale weg ,die onze vrienden heeft warm gemaakt voor andere klompenpaden. Pad is goed aangegeven en onderhouden, dank

 4. Hi erg leuke en verassende route die in het begin erg afwisselend is met veel bos, het tweede stuk als je volledige route loopt vond ik persoonlijk minder leuk omdat je veel langs wegen loopt waar het druk was op het moment dat wij er liepen , dat is erg hinderlijk

 5. Prachtige, afwisselende wandeling!
  Ik heb hem al meerdere keren in in verschillende richtingen gelopen.
  Goed aangegeven. Aanrader!

 6. 5 mei deze mooie route gelopen.de route is slecht en onlogisch aangeven.we liepen 3 keer verkeerd .
  goed opletten dus .

 7. Kijk je op de kaart en zie je Groenekan dan denk je ‘polders en weilanden’. Dat was ook mijn idee, tot ik in het begin van de herfst deze route liep. Wat een prachtige tocht zeg, ik had het ook wel getroffen met de zon en de herfstkleuren. Aanrader!
  Kijk voor de video hier: https://youtu.be/_HWsr5pmpm4

 8. Vandaag deze route gelopen. De drukte op de route was verklaarbaar door een mooie, zonnige Koningsdag. Veel meer dan ik gewend ben van Klompenpaden gaat deze route over verharde weg; voor mij absoluut geen aanrader. Hadden gelukkig gekozen de route vanaf start “rechtdoor” te lopen, zodat we afsloten met het stuk door het bos. Geen weilanden, geen boerenerf, geen overklim-acties over hekken….. wél een mooie omgeving, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

 9. Vandaag deze klompenpad gelopen. Gestart vanaf station Overvecht. Dan is de lente ongeveer 17 km. Er zitten mooie stukjes bij, leuke onverharde paadjes. De omgeving is mooi, maar ik vind grotendeels verharde wegen, jammer. En het wordt weer druk op de weg. Veel wandelaars en fietsers. Ik heb altijd geleerd om aan de linkerkant van de weg of pad te lopen, voor eigen veiligheid. Maar het merendeel van de wandelaars doen maar wat, vaak aan de rechterzijde.

 10. Gisteren vanuit mijn huis in Utrecht de wandeling gelopen via het voordorpse dijkje, zo’n 17 km. Heerlijk genoten. Stralende dag, ontluikend groen en paadjes ontdekt die ik nog niet kende, terwijl ik hier al 20 jaar woon. Dankjulliewel. Prima te doen op anderhalve meter afstand. De wandeling gaat ook prima op bergschoenen i.p.v. klompen ;).

 11. Vandaag dit klompenpad gelopen. Er zaten mooie stukjes in, maar ik vond het toch ook wel heel veel naast een (drukke) weg lopen. Langs de Groenekanseweg was het vanwege de drukte met voetgangers en fietsers lastig om anderhalve meter afstand te houden.Bij de start miste ik wat aanwijzingen.

 12. 31 december
  Heerlijk drie en een half uur gewandeld! Een leuk gevarieerde route naast de deur voor mij. De stukken door het bos zijn uiteraard het prettigst qua rust en natuur, maar ook langs het water en Hollandse landschappen en huisjes geniet ik zeer. Ik heb de wandeling nog iets verlengd door fort Blauwkapel er in mee te nemen. Alles bij elkaar schat ik 17 km.
  Fijn dat er mensen zijn die dit soort routes maken! Zeer gewaardeerd!

 13. Vandaag dit pad gelopen. Goed onderhouden pad. Het eerste gedeelte van de wandeling is het mooiste gedeelte. De gehele wandeling gelopen, we kwamen alleen niet aan de 14,5 kilometer. Wij komen aan iets meer dan 13 km.

 14. Op deze route kun je (in tegenstelling tot het verbod dat hier op de site staat genoemd) je hond gewoon meenemen. Je loopt over landgoed Beukenburg en De Leyen, hier mogen aangelijnde honden ook wandelen (check evt de site van Utrechts Landschap).

  Hoe aantrekkelijk het water er ook uit kan zien op een warme dag: laat je hond niet in contact komen met het water van de Hooge Kampse Plas. Het heeft niet voor niets als bijnaam “het stinkgat van Groenekan”. Er is jarenlang bedrijfsafval van o.a. ziekenhuizen in gedumpt.

 15. Het is een zonnige februaridag en hebt afgesproken met je zus. Wat is het handig dat er dan klompenpaden zijn tussen beide woonadressen. Je rijdt allebei een stukje en parkeert de auto (in dit geval op de carpoolplaats bij tankstation Haan aan de Nieuwe Weteringseweg) om al wandelend een gezellige tijd met elkaar te hebben.
  Vanaf het tankstation hebben we het fietstunneltje genomen en dan linksaf waar je zo het klompenpad te pakken hebt. We liepen met de klok mee.
  Dit pad is niet een hele bijzondere of mooie, maar met oog voor de natuur en allerlei andere dingen, zie je genoeg.
  In de stukken bos hebben we genoten van allerlei vogels(geluiden): specht, vlaamse gaai, duiven, merels, allerlei soorten vinken.
  In de weilanden liepen allerlei dieren: schapen, eenden, ganzen, paarden.
  De route is goed aangegeven. Vooraf hadden we al besloten dat we de verkorter zouden doen. Daarom is de app zo handig. Alleen misten we bij aankomst op de Groenekanseweg wel het bordje met routeverkorter erop.
  Vandaag weer iemand laten kennismaken met de klompenpaden. De volgende afspraak is al weer gemaakt!
  Dank vrijwilligers, dat wij kunnen genieten.

 16. Aardige route.we liepen de verkorte route op 18 november 2018.
  Erg mooie bosgedeeltes. Ook een stuk langs een N-weg dat is wat minder, maar duurt maar kort.

 17. Veel asfalt en rechte paden, niet echt een klompenpad zoals ik ze heb leren waarderen. Gelukkig wel wat mooie stukjes ertussen, met Blauw Kapel en het bos. En het weer zit nog steeds mee, dus toch heerlijk genoten.

 18. op de routefolder en op het kaartje staat vermeld bij groenekan: café bij de buren
  dat moet zijn: NAAST DE BUREN
  hoe moet ik een foto sturen ?

 19. Vandaag het Beukenburgerpad gelopen. We vonden het verrassend. We hadden veel open velden verwacht maar kregen mooie bospaden. Jammer alleen dat er in de app niet aangegeven wordt dat de hond eventueel gewoon mee kan. Wij zijn nergens over privé terrein gekomen en hebben ook nergens bordjes “verboden voor honden” gezien. Onze hond had het heel gezellig gevonden om mee te lopen.

 20. Vandaag de verkorte route gelopen. Toch nog 9 km. Goed bewegwijzerd, rustige route

 21. Wij hebben op 29 November het Beukenburgerpad gelopen. We hadden ons tevoren ingesteld op een mindere route vanwege de recensies. maar wij hebben een prachtige dag gehad. Het was ten eerste al een stralend zonnige dag met lichte Vorst waardoor er rijp op de weilanden lag. De snelweg hebben we maar 2x gezien en nog in de verte dus wij vonden het totaal niet storend. Er waren wel een paar stukjes bij die wat minder waren maar die heb je in alle klompenpaden wel. Over de hele route kunnen wij alleen maar zeggen dat het weer een mooie en leuke wandeling was.

 22. Vandaag dit palmet een collega/vriendin gelopen. De eerste zeven kilometer genoten van het herfstbos. Helaas bleek toen de spoorwegovergang afgesloten en konden we niet verder. We konden er voor kiezen om rechtsaf te gaan, de routeverkorter terug naar het startpunt, maar daarmee was de wandeling al haast gelijk afgelopen en dat vonden we zonde. Toen maar de zelfde weg terug genomen. Was jammer maar niet te voorzien. Op het laatst ontdekten we nog een boekenkastje langs de weg. We hebben beiden een boek gekozen en na uitwisseling gaan we gewoon terug om de boeken terug te brengen en de rest van de route te lopen! Dit deel was in ieder geval prachtig.

 23. Vandaag dit pad gelopen, eerst de lus van 8 km met de klok mee en de andere lus tegen de klok in.
  Als dit pad geen klompenpad zou heten maar een boswandeling kreeg de eerste 8 km een 9 (zonder stuk ventweg langs provinciale weg na benzinestation zou ik zelfs een 10 geven).
  De eerste helft van het tweede stuk is heel mooi, dan is het afgelopen. Dit stuk kan voor 99% met de fiets worden gedaan, Ongeveer 95% is verhard. Niets met klompenpaden te maken. Tweede helft veel verkeer.
  Van het geruis van snelwegen had ik weinig last.
  De omgeving is geweldig mooi in deze streek (kende ik al). Maar dit pad is absoluut klompenpad-onwaardig.
  Dit was pad nr 84, vanaf december 2015.

 24. Wat dit pad interessant maakt is het feit dat je hier net naast de rand van de heuvelrug loopt en je de vroege ontginning ervan kunt zien. Je hebt mooie doorkijkjes over de weilanden,een paar erg mooie beukenlanen en op verschillende plekken leuke cafeetjes.
  De wandeling vind plaats onder de rook van Utrecht en dicht bij de A27 maar ik vond het tijdens mijn wandeling niet hinderljik. Wel vond ik de zuidelijke loop niet de moeite van het lopen waard: vrijwel geheel over asfalt, gedeeltelijk door een woonwijk en een groot deel langs een doorgaande weg.

 25. Op 8 juli 2016 liepen we alleen de noordlus van dit pad (8 km).
  Het was niet het mooiste pad dat we gelopen hebben. Nogal veel verkeersgeluiden (snelweg en later een stuk langs een provinciale weg). Nadat we van de provinciale weg rechtsaf gingen om het laatste stuk vd wandeling te vervolgen, werd het beter.
  Zelf zou ik hem niet snel opnieuw lopen.
  Het tankstation bied uitkomst precies op het moment dat er een fikse regenbui viel. Lekkere koffie met heerlijke gevulde koek en appelflap.

 26. Gisteren heb ik op een mooie winterdag dit pad gelopen. Het stuk rondom Groenekan en ten noorden daar van is zeer mooi en leuk om te lopen. Het natuurgebied Beukenburg van het Utrechts Landschap ligt er mooi bij en heeft leuke paden om over te wandelen. De zuidelijke ring langs de Bilt is niet een aanrader om te wandelen. Als je wel die kant op loopt is het misschien leuker om heen en weer naar het fort te lopen.

 27. Vandaag dit klompenpad gelopen. Op basis van eerdere reactie er voor gekozen om eerst de zuidelijke lus te maken. Je loopt langs een gebied wat nog in ontwikkeling is en daarna even langs een wat minder boeiend stuk. Wel loop je langs een oud fort; altijd aardig.
  Het tweede deel, de noordelijke lus over de landgoederen, is (ook in de winter) erg mooi. Prachtige lanan, leuke paadjes. Al met al een leuke wandeling, vlak onder de rook van Utrecht. Dus ja, de drukte is niet ver weg maar er valt gelukkig genoeg te genieten. Zeker het tweede deel is de moeite waard.
  Horeca is er onderweg eigenlijk niet dus je eigen boterham mee is wel zo verstandigd. Volgens mijn meting was de route 13,25 km lang.

 28. Vandaag op deze haast lente-achtige decemberdag deze route grlopen. Het eerste deel is beste mooi en afwisselend, maar het tweede deel gaat hoofdzakelijk over asfalt en langs drukke binnenwegen. De herrie van de nabijgelegen snelweg is bijna voortdurend te hore. Een kindonvriendelijke route, waarvan de titel Klompenpad niet passend is. Er zijn veel mooiere.

 29. Zondag 25 oktober was een goede dag voor het pad. Natuurlijk veel beuken, maar ook nog paddenstoelen in diverse kleuren en formaten. Prima!

 30. Op vrijdag 19 juni jl. dit klompenpad gelopen. Wel afwisselend maar…. ingeklemd tussen drukke verkeers- en spoorwegen. En dat is gedurende de hele wandeling te merken. Ook grotendeels verharde wegen en paden en daarmee zeker niet ons favoriete pad.

 31. Woensdag 27 Augustus 2014 de ingekorte route gewandeld is ruim 8 km wij vonden het een mooie route en goed aangegeven. Behoudens op de hoek van punt 8 staat geen aanduiding om de verkorting naar punt 1 te gaan lopen.

 32. Vandaag heb ik een deel van het Beuken-burgerpa d gelopen en er is 1 teken onjuist geplaatst. Vanaf de Voordorpsedijk wordt je geleid over een graspad dat naar een hospice voert en vlak daarvoor is een brug naar Weltevreden. Maar vóór die brug staat een klomp met een teken naar links i.p.v. naar rechts en dat betekent het moeras in. Nu ben ik wel wat gewend maar na 2x het moeras in gedoken te zijn en op een water gestuit ben ik toch maar omgekeerd. S.v.p. corrigeren dus.

 33. Wij hebben het pad 2e pinksterdag gelopen, zijn om 9.45 uur gestart vanaf het viaduct.
  Wij vonden dit een hele mooie route, grotendeels onder grote bomen van landgoederen met zicht om weilanden, slootjes en oude boerderijen.
  Natuurlijk zijn er ook fieters, maar wij hebben deaar helemaal geen last van gehad!
  We hebben echt genoten van alles wat we te zien kregen en de paden waren prima. Slechts een klein stukje langs een grotere weg, maar daar was genoeg om ons heen te zien.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.