Beukenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Groenekan en de Bilt. Wandelen vlakbij de stad Utrecht, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied. Geniet van het slagenlandschap, historische landgoederen, lanen en fort Voordorp. Wandel langs weilanden en door lanen. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Wandeling: Beukenburgerpad (13 km)

Startpunt: Parkeerplaats Groenekanseweg bij het viaduct onder de A27. Let op: het is niet toegestaan om te parkeren aan de overkant van de parkeerplaats in de doodlopende steeg! Er is genoeg parkeergelegenheid op de parkeerplaats onder het viaduct.

Openbaar vervoer: Bushalte Groenekan Centrum

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. 27 maart deze route gelopen. Inderdaad veel langs de weg. Het is ook moeilijk lijkt me om in zo’n besloten gebied een geheel mooie rondwandeling uit te zetten. Groenekan ligt ingesloten tussen snelwegen, dus aan verkeerslawaai ontkom je niet. Lopen langs de drukke Groenekanse weg vond ik niet prettig. Wel een aantal mooie boerderijen gezien. Het stuk door het bos is wel mooi. Een klein fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 2. Mooi pad! De noordelijke lus is veel mooier dan de zuidelijke. Bij de zuidelijke lus is het deel door de bebouwde kom echt wel wat minder. Maar in zijn algemeenheid is het een mooi en goed bewegwijzerd pad. Onderweg hebben we nog een lekker kopje koffie gedronken bij landwinkel de Groenekan. In deze winkel kun je ook mooie producten kopen.

 3. Vandaag dit pad gelopen. Het noordelijk deel is een heel mooi stuk. Je kan lekker koffiedrinken in de landgoedwinkel. Het zuidelijk deel langs de Bilt is niet de moeite waard. Dan zitten er nog twee kleine lusjes op de route, die hebben geen meerwaarde. Verder is het mooie route die goed is bewegwijzerd. Compliment aan de vrijwilligers.

 4. Op zaterdag 17 februari dit pad gelopen. Ik heb deze route gekozen ivm met de vele regenval van de afgelopen maanden. Dit pad was heel goed te doen, er waren slechts een paar modderpoeltjes onderweg.
  De route langs de Bilt is echt niet de moeite waard. Terwijl er achter de sportvelden wel een pad lijkt te lopen. De rest van de route was echter wel de moeite waard.

 5. Vandaag dit pad gelopen en dat was prima te doen ondanks hoog water in Nederland. Onderweg hier helmaal niets van gemerkt en dat is top! Wij hebben vandaag de korte route van 8 km afgelegd.
  Je begint en eindigt inderdaad met asfalt, maar er is onderweg genoeg te zien. Wat een prachtige oude huizen staan er zeg. Nooit geweten en we wonen er ongeveer 20 minuten vandaan. Ook stonden langs de route mooie oude dikke bomen. We vroegen ons af hoe oud die wel niet zijn. Schitterend!
  Verder hebben we ons prima vermaakt, zeker rond landgoed Beukenburg. De bordjes waren goed te vinden en zo hadden we een heerlijke wandeling. Vrijwilligers bedankt!

 6. Elk pad heeft zijn eigen tijd. Aangespoord door de zure reacties over het vele asfalt was het een mooie timing om dit pad te lopen nu veel andere klompenpaden onbegaanbaar zijn door het vele water. Fraai pad in een gebied tussen veel bebouwing in. En het vele asfalt? Nou dat viel me reuze mee. Her en der toch best nog wat modder maar daar viel prima omheen te lopen.
  Dank weer voor een fijne ochtend.

 7. Vandaag dit pad uitgekozen, met prima wandelweer,geparkeerd onder het viaduct, plaats genoeg.Met de klok mee gelopen,het stuk tot aan de nieuwe weteringseweg is erg mooi,daarna stuk over asfaltweg,om vervolgens weer in een mooi stuk te belanden, het beukenburgsebos met mooie watertjes.Het bos is nu zowieso mooi met z,n herfstkleuren!Daarna gewandeld ri de Hooge Kampse Plas,ook dit stuk was de moeite waard om rondje om de plas te maken.Leuke huisjes onderweg gezien ,voor ons was dit een heel nieuw gebied om een klompenpad te lopen,en wij hebben erg genoten,het is een mooi pad!

 8. Het begin van het Beukenburgerpad loopt langs een drukke weg maar daarna is het zeker de moeite waard. Dit was ons 83e Klompenpad en dan is het mooi om te zien hoe divers Nederland toch is. Wat is er mis mee dat sommige paden wat meer asfalt hebben? Klompen lopen ook prima op verharde wegen! Wij vonden het een mooi pad en we zijn nu ook eens in De Bilt geweest. Oh ja, het stuk bij de Hooge Kampse plas is een plaatje1

 9. Prachtig bos en onverwacht mooi, zo dichtbij de stad. Verder veel teveel asfalt! Een van de mindere klompenpaden.
  Kijk eens bij De Mooiste Routes voor mooie routes die grotendeels over onverharde paden gaan.

 10. Prachtig bos en onverwacht mooi, zo dichtbij de stad. Verder veel teveel asfalt!

 11. Wij wonen in de buurt en hadden veel gehoord over dit pad. Geen positieve verhalen. Maar als je de Klompenpaden wil lopen, dan wil je toch ook deze lopen.
  Dus vandaag onze ‘klompen’ aan en gaan. Omdat ik had gelezen dat de bewegwijzering niet goed zou zijn, hebben we hier zeker op gelet. Ik moet zeggen, wij hebben geen bordje gemist. Ook niet aan het begin, wij zijn begonnen bij het viaduct onder de A27.
  Wij hebben de route linksom gelopen, dus als eerste door het dorp Groenekan. Verrassend stukte groen, wat we niet verwacht hadden. Het eerste ‘rondje’ was best veel groen. Tuurlijk heb je een stukje weg nodig om van de ene kant naar de andere kant te komen. Na het eerste rondje moet je weer langs de weg om bij het tweede ‘rondje’ te komen. Inderdaad loop je daar over asfalt, ook langs de plas. Maar het is wel een apart stukje natuur wat daar is gecreëerd. De Hooge Kampse plas is een mooi stuk geworden. Na het fort moet je wel langs asfaltwegen terug, maar ook dan kom je steeds verrassende stukjes tegen. Een extra rondje in het groen aan de kant van Weltevreden, had ik nog nooit gezien. Er zaten daar veel vogels.
  Ondanks het asfalt, waar iedereen wat van zegt, vond ik het toch de moeite waard. Geniet van wat je wel ziet en dan is het toch goed. We hebben al aardig wat paden gelopen en deze is zeker niet in onze top 10, maar ik had hem ook niet willen missen.
  Wil je in deze omgeving toch de mooie stukken aan de mensen laten zien, vind ik dat ze het prima gedaan hebben. Alleen de afstand, wij hadden maar 12,3 km op de teller en hebben ook echt ieder rondje gedaan.
  Dank aan de vrijwilligers voor jullie werk.

 12. Ik vond het een mooie route. En juist knap dat je zo dicht bij de stad nog zo veel in het groen loopt.
  Wel waren de bordjes aan het begin van de route niet te vinden maar hebben we op goed geluk en richtingsgevoel de bordjes weer kunnen vinden.

 13. Dit pad voor de tweede maal gelopen.
  Nooit meer! Geen klompenpad waardig, helaas te veel asfalt en onduidelijke aanwijzigingen.
  Eerste stuk prachtig, daarna alleen maar asfalt.

 14. Het eerste deel is nog te doen, daarna alleen maar asfalt en saaie stukken, inderdaad, dit is geen klompenpad

 15. 28 juni dit pad gewandeld, zitten mooie stukjes in maar niet duidelijk gestikkerd, en de vernieuwde app werkt ook niet echt fijn. Pad viel erg tegen

 16. Vandaag dit Klompenpad gelopen, ik vind het niet een echt Klompenpad, heel veel langs de gewone weg moeten lopen, je loopt van de 13km. 1/3 deel in bos en de rest klein stukje fietspad en de rest gewoon op openbare weg waar nauwelijks voetpad is.

 17. Op 17 januari dit pad gelopen. In Groenekan kom je langs een pottenbakatelier met fraaie schalen. Het eerste stuk, langs de Hooge Kampse Plas is erg mooi. Na fort Voordorp gaat het ‘pad’ langs een verkeersweg, en moet je in de berm of op het asfalt lopen. Bij Weltevreden zit er een omega-slinger in het pad. Daarna loop je langs de Biltse Rading en andere asfaltwegen. Alles bij elkaar verdient maar een klein stuk echt de naam klompenpad.

 18. 6 januari 2022 dit pad gelopen (#18). Geen top 10 notering. Helemaal niet erg. Leuke verrassingen in een streek die je denkt te kennen (en ondertussen dus niet). En dat alleen al maakt elk klompenpad leuk en uniek om te lopen. Op naar #19.

 19. Wij als fervent “Klompenpadlopers” zagen ineens dat er een heus klompenpad bestond in Groenekan het kleine plaatsje waar ik als kleine jongen ben opgegroeid, de combinatie tussen de mooie bossen en jeugdsentimenten zoals mijn oude basisschool de nijepoort die inmiddels anti kraak is maakte de dag onvergetelijk, erg leuke herinneringen opgedaan met mijn vrouw aan mn zijde!

 20. Op donderdag 3 juni dit klompen pad gelopen. We zijn vanuit Zeist naar Voordorp gelopen en daar de route opgepakt. Wat een mooi klompen pad is dit zo verrassend. Water. landerijen en bos. Zeker de moeite waard om dit pad te lopen. Perfect alle aangegeven. De landwinkel in Groenekan een aan aanrader, heerlijke koffie.

 21. Zondag 11 april 2021 dit pad gelopen. Het zou een hoop lawaai opgeleverd hebben als we dit pad op klompen hadden gelopen, want het merendeel was wel asfalt. ? Dat is niet erg als je maar genoeg te zien hebt. We waren vanuit de eerdere recensies ‘gewaarschuwd’ voor de vele bestrating. Dus daarop ingesteld zijn we aan de wandeling begonnen. En dan is het prima. We vonden de wandeling zeker mooie stukken hebben. De twee stukken door het ‘bos’ waren mooi en de verrassend mooie huizen en (beelden)tuinen in het meest zuidelijke stuk van de wandeling waren om te genieten. We hebben weer lekker een paar kilometers in de benen en we hebben genoten van een zwak voorjaarszonnetje. Laat de lente maar komen. De twee zwaluwen die we zagen, kondigden hopelijk lekker weer aan.

 22. Omdat ik in Utrecht woon is dit pad voor mij makkelijk bereikbaar. Voor wandelen net buiten de stad, in plaats van in de stad zoals ik ook vaak doe, is het aardig, maar echt veel natuur zit er niet bij. Het Beukenburgerlandgoed is mooi, het gedeelte wat door de Bilt voert niet.
  Alle voorgaande reacties kloppen dus wat mij betreft.

 23. Omdat ik in Utrecht woon is dit pad voor mij makkelijk bereikbaar. Voor wandelen net buiten de stad is het aardig, maar echt veel natuur zit er niet bij. Het Beukenburgerlandgoed is mooi, het gedeelte wat door de Bilt voert niet.
  Alle voorgaande reacties kloppen dus wat mij betreft.

 24. Tja want zal ik van dit klompenpad zeggen. Het is geen 14,5 km zoals het bord bij het begin aangeeft maar 12,8 km zoals hier ook op de site staat vermeld. Misschien maar goed ook. Want niet echt spectaculair, die lange rechte stukken. Het stuk over landgoed Beukenburg is nog wel leuk maar voor de rest valt het pad tegen en is er weinig afwisseling. De zuidelijk lus is volledig op verharde weg behalve het rondje door het “park” waar ik het nut niet van in zag. In de noordelijke lus zat ook zo’n vreemd rondje door het niks. Sommige stukken zijn gevaarlijk omdat je zonder stoep oid op de drukke weg (bv Groenekanseweg) moet lopen. Dat geldt ook voor het drukke fietspad langs het meer in de zuidelijke lus. Ik vraag mij nu dus af wanneer je een lange wandeling een klompenpad mag noemen. Overigens doet al het voorgaande niets af aan de bewondering die ik heb voor de vrijwilligers die ons het wandelen mogelijk maken!

 25. Al vele Klompenpaden gelopen maar deze vonden wij niets. Veel rechte stukken, veel verharde wegen. Veel auto’s en geen wandelpaden.

 26. Vrijdag 5 maart het Beukenburgerpad gelopen, mooi wandelweer. Pad is prima en duidelijk aangegeven/beklompt. Route viel ons eerlijk gezegd tegen, veel rechte stukken en veel verhard. Het laatste rechte stuk terug langs de Beukenburgerlaan is aan het eind van de wandeling wel jammer.

 27. Allereerst hulde aan alle vrijwilligers die de klompenpadden mogelijk maken.
  Vandaag 25 januari deze route gelopen. Het gedeelte rond Beukenburg is prachtig. Niets op aan te merken.
  Ook het dorp op zich met alle mooie huizen en oude bomen is ondanks dat je langs de weg loopt het bekijken waard.
  De andere lus rond de Hooge Kampse plas vind ik niet klompenpad waardig. Ik heb er toch al vele bewandeld en eigenlijk nooit echt een mening over gehad, want iedereen doet zijn best om er iets van te maken.
  Het smalle pad langs de plas was behoorlijk druk met fietser en wielrenners. Steeds weer bellen en soms ook gewoon zonder een belletje langs je heen schieten. Aan het einde weer even een mooi stukje tot je bij de grote kruising aan komt tegen de Bilt aan. Wanneer je de Weltevreden oploopt is het alleen maar druk, asfalt en industrie. Even door een smoezelig parkje en aan het einde linksaf weer op een fietspad waar je steeds achterom moet kijken en het verkeer langs je heen raast. Bij de spoorwegovergang is geen rekening gehouden met voetgangers. Voor wie wat minder snel is en denkt best een uitdaging om een plek te veroveren tussen de rest van het drukke verkeer. Ik sluit mij aan bij een eerdere reactie. Sluit dit gedeelte maar af.

 28. Op deze zondag tijdens de Corona lockdown waren wij niet de enige wandelaars die bedacht hadden dat het leuk zou zijn het Beukenburgerpad te gaan lopen. We besloten alleen het bovenste rechthoek, waar je met wat fantasie een kan in kan zien, van 8 km te lopen. Dit rechthoek bestaat uit twee lange groene stroken aan de korte zijdes verbonden door wegen waar de gemiddelde klompenpadwandelaar op moppert, maar hoe verbind je anders twee zulke mooie stukken met elkaar? We hebben genoten van de hoge, grote en dikke bomen en dat het pad nergens drassig was, waardoor we lekker door konden stappen. Voor de Groenkanners hopen we dat de twee stroken groen in de toekomst verbonden kunnen worden waardoor je een prachtig natuurgebied krijgt.

 29. Ik ben regelmatig in De Leijen en het maakt mij niet uit hoe het pad heet waar ik op loop. Ik ben niet zo van de bordjes en vaste looproutes, om te volgen. Verdwalen in de Leijen vind ik leuker, nog steeds vind ik er verrassende stukjes.

  Het is groot, heeft vele diverse sfeertjes in hoeken en gaten, hoge oude bomen, meertjes, open veld, en ja, verkeerswegen ook in de buurt, met verkeersgeluid. Dat is tegenwoordig iets wat je op internet kunt nagaan, voordat je aan een wandeling begint, vind ik.

  Als wandelaars de verwachting hebben dat er stilte is en afwezigheid van verkeer of andere wandelaars, in dit heel dicht bevolkte landje Nederland, dan vind ik dat eerlijk gezegd een onredelijke houding. Hoe heet dat ook al weer in het Engels? Entitlement?

  Voor diegenen die echt stilte verlangen en bij wijze van spreken een hele dag willen wandelen zonder menselijk teken, raad ik de Boschplaat van Terschelling aan of een land als Engeland vooral het Z. Westen, waar ik veel heb verbleven de laatste jaren. Dartmoor is een prachtig Nationaal Park om de “Silence of the Moors” te ervaren.
  Verder is Engeland 6 x groter dan Nederland, wat het dichtst bevolkte landje van Europa is. Echt waar? Echt waar!
  En Ierland is ook niet te versmaden, naast Engeland. Beide eilanden bieden kustpaden die eindeloos zijn met een grote variatie aan kustlijn: kliffen, strandjes, valleien, niet vlak zoals Nederland grotendeels is aan de kust.

  Ook een (bijna) onbewoond eiland, is een goede locatie, waar een visser zo aardig is om de wandelaars heen te brengen voor een habbekrats. Die zijn er nog. Er zijn zoveel plekken op Aarde waar je nog de wildernis kan ervaren, Alaska, Rusland, Afrika, de woestijnen, noem maar op. Prioriteit is leuk en aardig, als de keuze “klompepaden” is, maar de naam verwijst toch wel naar een tijd waar klompen werden gedragen en een auto nog een vreemd ding was waar mensen in paniek voor weg vluchtten de eerste tijd.

  Kortom, realistisch zijn is wel zo gezond voor hart en voeten, met of zonder klompen eraan ? Weten wat je kiest is wel zo prettig, want anders beland je wellicht in je neus stoten tegen dat wat je heimelijk wilt dat dat gebeurt, zodat je iets te klagen en zeuren hebt. Dit laatste zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Plagerijtje hoor, kan het niet laten.

 30. Vandaag benieuwd, vol verwachting en nietsvermoedend de zuidelijke lus van dit pad gelopen. Het fraaie noordelijk deel van deze route kende ik al. Helaas kan ik het zuidelijk traject met de beste wil van de wereld geen klompenpad noemen, op een piepklein onverhard lusje nabij de Weltevreden na. Ik heb dan ook niets toe te voegen aan de bovengenoemde kritische reacties. Zoveel drukte en asfalt doet afbreuk aan de aantrekkelijke Klompenpad-formule. Het is dan ook beter om dit gedeelte te schrappen.

 31. Op eerste kerstdag dit pad gelopen. Helaas viel dit pad ons erg tegen. Veel asfalt en met name het stuk langs de N234 vonden we erg onrustig.
  De stukken door het bos zijn vooral reguliere wandelpaden die (begrijpelijk op eerste kerstdag tijdens de lockdown) ook erg druk waren.
  We misten echt de charme van het klompenpad.

  Positieve noot: route staat erg goed aangegeven.

 32. Op basis van eerdere reacties waren mijn verwachtingen laag.
  Ik vond de route toch zeer de moeite waard.
  Het was een mooi bosgebied om door te lopen. Ook het stuk langs het water was mooi om langs te lopen.
  Van de totale route was misschien 20 a 25% minder; dit waren de stukken langs de provinciale weg.
  De bewegwijzering was prima; verkeerd lopen kan eigenlijk niet.
  De route heet geen verrassende, typisch klompenpad achtige, paden maar toch heb ik van de route genoten.

  Frank

 33. Bij dit klompenpad draag je beter geen klompen. Het harde geklepper op al dat asfalt zou de omwonenden erg storen.
  Dit is GEEN klompenpad!

 34. Dit klompenpad is niet echt aan te raden. Erg veel asfalt en gewoon langs auto en fietspaden lopen. Erg veel recht toe recht aan; niet veel spannends. Dankzij een spannende crime-podcast was het zeker te doen maar toch erg jammer. Het stukje door de bossen is wel erg leuk en het paadje langs het fietspad door het riet maakt het ook wel grappig.

 35. Op vrijdag 10 juli ’s middags gelopen tegen de klok in. Ondanks de positieve reacties vonden wij dit pad heel erg tegenvallen. Het grootste deel van de route bestaat uit druk asfalt en daardoor loop je het grootste deel van de route achter, in plaats van, naast elkaar. Het stuk over en langs de erg drukke Groenekanseweg. is gewoon vervelend. Ook het vervolg over de Weltevreden is niet leuk. Een wandeling door een woonwijk/industrieterrein. Het stukje langs de Hooge Kampse plas is wel okay (veel vogels), maar hier loop je op een druk fietspad en ook hier is er geen mogelijkheid om ernaast te lopen. Nadat je aan de andere kant van de Groenekanseweg bent aangeland kom je eigenlijk op het leukste stukje van de route. De Beukenburgerlaan en daarna het stukje bos zijn okay. Daarna weer een stuk langs de N234 en weer linksaf terug over opnieuw een druk fietspad en later een stukje bos.
  We hadden ons er meer van voorgesteld. De route is trouwens wel prima aangegeven.

 36. Deze route samen met vrienden gelopen die niet bekend waren met deze omgeving, ikzelf woon op loopafstand van het startpunt. Een leuke en afwisselende route, met weliswaar een kort stukje langs de provenciale weg ,die onze vrienden heeft warm gemaakt voor andere klompenpaden. Pad is goed aangegeven en onderhouden, dank

 37. Hi erg leuke en verassende route die in het begin erg afwisselend is met veel bos, het tweede stuk als je volledige route loopt vond ik persoonlijk minder leuk omdat je veel langs wegen loopt waar het druk was op het moment dat wij er liepen , dat is erg hinderlijk

 38. Prachtige, afwisselende wandeling!
  Ik heb hem al meerdere keren in in verschillende richtingen gelopen.
  Goed aangegeven. Aanrader!

 39. 5 mei deze mooie route gelopen.de route is slecht en onlogisch aangeven.we liepen 3 keer verkeerd .
  goed opletten dus .

 40. Kijk je op de kaart en zie je Groenekan dan denk je ‘polders en weilanden’. Dat was ook mijn idee, tot ik in het begin van de herfst deze route liep. Wat een prachtige tocht zeg, ik had het ook wel getroffen met de zon en de herfstkleuren. Aanrader!
  Kijk voor de video hier: https://youtu.be/_HWsr5pmpm4

 41. Vandaag deze route gelopen. De drukte op de route was verklaarbaar door een mooie, zonnige Koningsdag. Veel meer dan ik gewend ben van Klompenpaden gaat deze route over verharde weg; voor mij absoluut geen aanrader. Hadden gelukkig gekozen de route vanaf start “rechtdoor” te lopen, zodat we afsloten met het stuk door het bos. Geen weilanden, geen boerenerf, geen overklim-acties over hekken….. wél een mooie omgeving, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

 42. Vandaag deze klompenpad gelopen. Gestart vanaf station Overvecht. Dan is de lente ongeveer 17 km. Er zitten mooie stukjes bij, leuke onverharde paadjes. De omgeving is mooi, maar ik vind grotendeels verharde wegen, jammer. En het wordt weer druk op de weg. Veel wandelaars en fietsers. Ik heb altijd geleerd om aan de linkerkant van de weg of pad te lopen, voor eigen veiligheid. Maar het merendeel van de wandelaars doen maar wat, vaak aan de rechterzijde.

 43. Gisteren vanuit mijn huis in Utrecht de wandeling gelopen via het voordorpse dijkje, zo’n 17 km. Heerlijk genoten. Stralende dag, ontluikend groen en paadjes ontdekt die ik nog niet kende, terwijl ik hier al 20 jaar woon. Dankjulliewel. Prima te doen op anderhalve meter afstand. De wandeling gaat ook prima op bergschoenen i.p.v. klompen ;).

 44. Vandaag dit klompenpad gelopen. Er zaten mooie stukjes in, maar ik vond het toch ook wel heel veel naast een (drukke) weg lopen. Langs de Groenekanseweg was het vanwege de drukte met voetgangers en fietsers lastig om anderhalve meter afstand te houden.Bij de start miste ik wat aanwijzingen.

 45. 31 december
  Heerlijk drie en een half uur gewandeld! Een leuk gevarieerde route naast de deur voor mij. De stukken door het bos zijn uiteraard het prettigst qua rust en natuur, maar ook langs het water en Hollandse landschappen en huisjes geniet ik zeer. Ik heb de wandeling nog iets verlengd door fort Blauwkapel er in mee te nemen. Alles bij elkaar schat ik 17 km.
  Fijn dat er mensen zijn die dit soort routes maken! Zeer gewaardeerd!

 46. Vandaag dit pad gelopen. Goed onderhouden pad. Het eerste gedeelte van de wandeling is het mooiste gedeelte. De gehele wandeling gelopen, we kwamen alleen niet aan de 14,5 kilometer. Wij komen aan iets meer dan 13 km.

 47. Op deze route kun je (in tegenstelling tot het verbod dat hier op de site staat genoemd) je hond gewoon meenemen. Je loopt over landgoed Beukenburg en De Leyen, hier mogen aangelijnde honden ook wandelen (check evt de site van Utrechts Landschap).

  Hoe aantrekkelijk het water er ook uit kan zien op een warme dag: laat je hond niet in contact komen met het water van de Hooge Kampse Plas. Het heeft niet voor niets als bijnaam “het stinkgat van Groenekan”. Er is jarenlang bedrijfsafval van o.a. ziekenhuizen in gedumpt.

 48. Het is een zonnige februaridag en hebt afgesproken met je zus. Wat is het handig dat er dan klompenpaden zijn tussen beide woonadressen. Je rijdt allebei een stukje en parkeert de auto (in dit geval op de carpoolplaats bij tankstation Haan aan de Nieuwe Weteringseweg) om al wandelend een gezellige tijd met elkaar te hebben.
  Vanaf het tankstation hebben we het fietstunneltje genomen en dan linksaf waar je zo het klompenpad te pakken hebt. We liepen met de klok mee.
  Dit pad is niet een hele bijzondere of mooie, maar met oog voor de natuur en allerlei andere dingen, zie je genoeg.
  In de stukken bos hebben we genoten van allerlei vogels(geluiden): specht, vlaamse gaai, duiven, merels, allerlei soorten vinken.
  In de weilanden liepen allerlei dieren: schapen, eenden, ganzen, paarden.
  De route is goed aangegeven. Vooraf hadden we al besloten dat we de verkorter zouden doen. Daarom is de app zo handig. Alleen misten we bij aankomst op de Groenekanseweg wel het bordje met routeverkorter erop.
  Vandaag weer iemand laten kennismaken met de klompenpaden. De volgende afspraak is al weer gemaakt!
  Dank vrijwilligers, dat wij kunnen genieten.

 49. Aardige route.we liepen de verkorte route op 18 november 2018.
  Erg mooie bosgedeeltes. Ook een stuk langs een N-weg dat is wat minder, maar duurt maar kort.

 50. Veel asfalt en rechte paden, niet echt een klompenpad zoals ik ze heb leren waarderen. Gelukkig wel wat mooie stukjes ertussen, met Blauw Kapel en het bos. En het weer zit nog steeds mee, dus toch heerlijk genoten.

 51. op de routefolder en op het kaartje staat vermeld bij groenekan: café bij de buren
  dat moet zijn: NAAST DE BUREN
  hoe moet ik een foto sturen ?

 52. Vandaag het Beukenburgerpad gelopen. We vonden het verrassend. We hadden veel open velden verwacht maar kregen mooie bospaden. Jammer alleen dat er in de app niet aangegeven wordt dat de hond eventueel gewoon mee kan. Wij zijn nergens over privé terrein gekomen en hebben ook nergens bordjes “verboden voor honden” gezien. Onze hond had het heel gezellig gevonden om mee te lopen.

 53. Vandaag de verkorte route gelopen. Toch nog 9 km. Goed bewegwijzerd, rustige route

 54. Wij hebben op 29 November het Beukenburgerpad gelopen. We hadden ons tevoren ingesteld op een mindere route vanwege de recensies. maar wij hebben een prachtige dag gehad. Het was ten eerste al een stralend zonnige dag met lichte Vorst waardoor er rijp op de weilanden lag. De snelweg hebben we maar 2x gezien en nog in de verte dus wij vonden het totaal niet storend. Er waren wel een paar stukjes bij die wat minder waren maar die heb je in alle klompenpaden wel. Over de hele route kunnen wij alleen maar zeggen dat het weer een mooie en leuke wandeling was.

 55. Vandaag dit palmet een collega/vriendin gelopen. De eerste zeven kilometer genoten van het herfstbos. Helaas bleek toen de spoorwegovergang afgesloten en konden we niet verder. We konden er voor kiezen om rechtsaf te gaan, de routeverkorter terug naar het startpunt, maar daarmee was de wandeling al haast gelijk afgelopen en dat vonden we zonde. Toen maar de zelfde weg terug genomen. Was jammer maar niet te voorzien. Op het laatst ontdekten we nog een boekenkastje langs de weg. We hebben beiden een boek gekozen en na uitwisseling gaan we gewoon terug om de boeken terug te brengen en de rest van de route te lopen! Dit deel was in ieder geval prachtig.

 56. Vandaag dit pad gelopen, eerst de lus van 8 km met de klok mee en de andere lus tegen de klok in.
  Als dit pad geen klompenpad zou heten maar een boswandeling kreeg de eerste 8 km een 9 (zonder stuk ventweg langs provinciale weg na benzinestation zou ik zelfs een 10 geven).
  De eerste helft van het tweede stuk is heel mooi, dan is het afgelopen. Dit stuk kan voor 99% met de fiets worden gedaan, Ongeveer 95% is verhard. Niets met klompenpaden te maken. Tweede helft veel verkeer.
  Van het geruis van snelwegen had ik weinig last.
  De omgeving is geweldig mooi in deze streek (kende ik al). Maar dit pad is absoluut klompenpad-onwaardig.
  Dit was pad nr 84, vanaf december 2015.

 57. Wat dit pad interessant maakt is het feit dat je hier net naast de rand van de heuvelrug loopt en je de vroege ontginning ervan kunt zien. Je hebt mooie doorkijkjes over de weilanden,een paar erg mooie beukenlanen en op verschillende plekken leuke cafeetjes.
  De wandeling vind plaats onder de rook van Utrecht en dicht bij de A27 maar ik vond het tijdens mijn wandeling niet hinderljik. Wel vond ik de zuidelijke loop niet de moeite van het lopen waard: vrijwel geheel over asfalt, gedeeltelijk door een woonwijk en een groot deel langs een doorgaande weg.

 58. Op 8 juli 2016 liepen we alleen de noordlus van dit pad (8 km).
  Het was niet het mooiste pad dat we gelopen hebben. Nogal veel verkeersgeluiden (snelweg en later een stuk langs een provinciale weg). Nadat we van de provinciale weg rechtsaf gingen om het laatste stuk vd wandeling te vervolgen, werd het beter.
  Zelf zou ik hem niet snel opnieuw lopen.
  Het tankstation bied uitkomst precies op het moment dat er een fikse regenbui viel. Lekkere koffie met heerlijke gevulde koek en appelflap.

 59. Gisteren heb ik op een mooie winterdag dit pad gelopen. Het stuk rondom Groenekan en ten noorden daar van is zeer mooi en leuk om te lopen. Het natuurgebied Beukenburg van het Utrechts Landschap ligt er mooi bij en heeft leuke paden om over te wandelen. De zuidelijke ring langs de Bilt is niet een aanrader om te wandelen. Als je wel die kant op loopt is het misschien leuker om heen en weer naar het fort te lopen.

 60. Vandaag dit klompenpad gelopen. Op basis van eerdere reactie er voor gekozen om eerst de zuidelijke lus te maken. Je loopt langs een gebied wat nog in ontwikkeling is en daarna even langs een wat minder boeiend stuk. Wel loop je langs een oud fort; altijd aardig.
  Het tweede deel, de noordelijke lus over de landgoederen, is (ook in de winter) erg mooi. Prachtige lanan, leuke paadjes. Al met al een leuke wandeling, vlak onder de rook van Utrecht. Dus ja, de drukte is niet ver weg maar er valt gelukkig genoeg te genieten. Zeker het tweede deel is de moeite waard.
  Horeca is er onderweg eigenlijk niet dus je eigen boterham mee is wel zo verstandigd. Volgens mijn meting was de route 13,25 km lang.

 61. Vandaag op deze haast lente-achtige decemberdag deze route grlopen. Het eerste deel is beste mooi en afwisselend, maar het tweede deel gaat hoofdzakelijk over asfalt en langs drukke binnenwegen. De herrie van de nabijgelegen snelweg is bijna voortdurend te hore. Een kindonvriendelijke route, waarvan de titel Klompenpad niet passend is. Er zijn veel mooiere.

 62. Zondag 25 oktober was een goede dag voor het pad. Natuurlijk veel beuken, maar ook nog paddenstoelen in diverse kleuren en formaten. Prima!

 63. Op vrijdag 19 juni jl. dit klompenpad gelopen. Wel afwisselend maar…. ingeklemd tussen drukke verkeers- en spoorwegen. En dat is gedurende de hele wandeling te merken. Ook grotendeels verharde wegen en paden en daarmee zeker niet ons favoriete pad.

 64. Woensdag 27 Augustus 2014 de ingekorte route gewandeld is ruim 8 km wij vonden het een mooie route en goed aangegeven. Behoudens op de hoek van punt 8 staat geen aanduiding om de verkorting naar punt 1 te gaan lopen.

 65. Vandaag heb ik een deel van het Beuken-burgerpa d gelopen en er is 1 teken onjuist geplaatst. Vanaf de Voordorpsedijk wordt je geleid over een graspad dat naar een hospice voert en vlak daarvoor is een brug naar Weltevreden. Maar vóór die brug staat een klomp met een teken naar links i.p.v. naar rechts en dat betekent het moeras in. Nu ben ik wel wat gewend maar na 2x het moeras in gedoken te zijn en op een water gestuit ben ik toch maar omgekeerd. S.v.p. corrigeren dus.

 66. Wij hebben het pad 2e pinksterdag gelopen, zijn om 9.45 uur gestart vanaf het viaduct.
  Wij vonden dit een hele mooie route, grotendeels onder grote bomen van landgoederen met zicht om weilanden, slootjes en oude boerderijen.
  Natuurlijk zijn er ook fieters, maar wij hebben deaar helemaal geen last van gehad!
  We hebben echt genoten van alles wat we te zien kregen en de paden waren prima. Slechts een klein stukje langs een grotere weg, maar daar was genoeg om ons heen te zien.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.