Bevermeersepad

Ontdek het mooie buitengebied van Angerlo. Wandelen langs weteringen, over broekgronden en door het coulissenlandschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Bevermeersepad (10 km)

Startpunt: Zalencentrum de Meent, Prinses Margrietlaan 3A in Angerlo

Openbaar vervoer: Bushalte Doesburg, tunnel Angerlo

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag lekker gewandeld samen met een vriendin. Mooie route door de natuur.
  Ook wij hebben een rustplaats (bankje of boomstam ) gemist onderweg.

 2. Gisteren (13/9/20) dit klompenpad tegen de wijzers van de klok in gelopen. Met name de eerste 6-7 km vonden we nogal saai, rechttoe rechtaan langs wegen, paden en watergangen. Het laatste stuk was een stuk afwisselender en dat maakte veel goed. Alle vrijwilligers bedankt voor het aanleggen van weer een prima gemarkeerd klompenpad. Verder nog een verzoek: een bankje hier en daar zou zeer welkom zijn!

 3. Vandaag dit nieuwste klompenpad gelopen en natuurlijk weer een filmpje gemaakt.
  Wat ik van het pad vind? Ik laat graag de beelden voor zich spreken en ben benieuwd naar jullie mening! Mijn mening komt later wel een keer.
  https://youtu.be/D7riPI7I_BY

 4. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen, ik was zeer tevreden. Het is een mooi pad, afwisselend en heel fijn voor een zondagmiddagwandeling of het nu met de klok mee of tegen is. Mijn ervaringen heb ik weggeblogd en zijn na te lezen https://bit.ly/2Zyfl0s
  Bedanks vrijwilligers van het Bevermeersepad.

 5. Ik sluit me aan bij de vorige reacties, het lijkt mij ook leuker om het tegen de klok in te lopen.
  Nog 2 opmerkingen: de markering s sticker op het blauwe hek bij het bevermeer gemaal is al erg beschadigd.
  Als je na nummer5 langs het water loopt is het volgens de kaart de bedoeling dat je langs het water verder gaat dus rechtsaf slaat. Op het paaltje staat als markering een pijl voor rechtdoor.
  Gelopen zaterdagmiddag 12 september.

 6. Veel rust en ruimte op deze route. Het is prettig lopen langs de vele watergangen. De oostelijke helft van het traject is minder open doordat weilanden en akkers afgewisseld worden door stukken bos. Wij vonden deze helft aantrekkelijker dan de eerste helft die door een nogal kaal gebied gaat. Wij raden daarom iedereen die het mooiste stuk graag voor het laatst wil bewaren, aan om de route tegen de klok in te lopen.

 7. Vanmorgen heb ik dit pad gelopen. Ik vond het wat saai; veel lange rechte stukken langs sloot of vaart. De richting van de pijltjes was niet overal duidelijk, maar met de app erbij lukte het goed. Het was lekker rustig .
  De hele route is weinig beschut dus met de komende hete dagen voor de boeg, kan het wel erg warm worden.

 8. Op deze mooie zonnige zaterdagochtend hebben we dit nieuwe klompenpad gelopen. We hebben genoten van het mooie weidse uitzicht over de landerijen. Het lopen over de schouwpaden langs de wateringen is mooi en heel rustig. We hebben koeien en paarden in het weiland gezien, geiten op de geitenboerderij, waterlelies en dotters in het water. Echt de moeite waard.

 9. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, met de klok mee. Eerst ruim 2 km harde ondergrond en geen mooie omgeving. Dan het heel stille buitengebied in. Grote percelen weilanden (helaas zonder koeien, die wonen tegenwoordig in hun villa’s, maar daar schijnt verandering in te komen), heel veel lopen langs het water, nogal veel rechttoe rechtaan stukken, weer genoten van de maisvelden (nog even) en de bieten. Laatste stuk ook mooie (oude) grote boerderijen gezien. Vanmorgen vroeg begonnen, toen veel zon. Ik kom op 49 % hard.
  Dit korte pad is voor bewoners in de buurt een mooi ommetje denk ik. Voor fanatieke wandelaars van klompenpaden (zij die dus veel vergelijkingsmateriaal hebben) is dit een matig pad, weinig afwisseling. Na deze wandeling ben ik naar Loenen gereden en daar het Loenense Enkenpad weer eens gelopen. Al met al bedankt voor de prettige wandeling.

 10. Op een grijze dag deze route gelopen. Meerdere wandelaars gezien. We hebben tegen de klok in gelopen. Goede keus, want de omgeving werd steeds mooier. Een heus klompenpad: weilanden, akkers, maisvelden. Voor ongeveer tweederde onverhard.

 11. Zomaar weer een nieuwe route. Voor ons dichtbij huis, maar toch over paden gelopen waar we nog nooit waren geweest. Zeker de moeite waard om te lopen. Hoofdzakelijk onverhard (++).
  En ja, ik sluit me aan bij de opmerking van René, er zijn inderdaad weinig bankjes.

 12. Het is een prachtige route om te lopen. We hebben er erg van genoten. Wat we wel misten waren wat bankjes langs de route waar je even kunt zitten om wat te eten of drinken en van het landschap te genieten. Op de hele route zijn we er maar eentje tegen gekomen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.