Bevermeersepad

Ontdek het mooie buitengebied van Angerlo. Wandelen langs weteringen, over broekgronden en door het coulissenlandschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Bevermeersepad (10 km)

Startpunt: Zalencentrum de Meent, Prinses Margrietlaan 3A in Angerlo

Openbaar vervoer: Bushalte Doesburg, tunnel Angerlo

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit klompenpad gelopen. Het was winderig maar ondanks dat goed te doen. Lopen langs de wetering heeft wat bijzonders. Verrassend soms en leuk is de beschrijving van de verschillende boerderijen en bezienswaardigheden. Er zijn een paar stukjes verharde weg en de bewegwijzering is prima op een punt na,bij de twee bruggetjes.

 2. Mooi landelijk klompenpad. Het was vandaag prachtig zonnig herfstweer met weinig wind, dan is het heerlijk om dit pad te lopen. Steeds mooi uitzicht, ver kijken, bomenrijen in mooie kleuren, langs sloten, lekker in de zon. Wij hadden geen problemen met de bewegwijzering, prima aangegeven. Wel weinig bankjes. Af en toe een stuk verharde weg. Als je een grijze dag hebt met veel wind, is het denk ik, minder leuk. Bedankt vrijwilligers voor dit nieuwe pad!

 3. Ik heb vandaag met buurvrouw Hermien het klompenpad gelopen. We hebben heerlijk gelopen en we vonden het super leuk. Bedankt 👍 Wilma Berends.

 4. Vandaag het klompenpad gelopen in Angerlo. Als je van wandelen houdt op recht toe recht aan paden tussen de weilanden dan is dit een aanrader.
  Wij vonden het een saaie wandeltocht met weinig tot géén variatie. Alleen weilanden en slootjes en het laatste stuk van 3 kilometer langs een redelijk drukke weg. Ook is de bewegwijzering niet altijd duidelijk. Op lange rechte stukken staat halverwege een paal, terwijl je daar maar één kant op kunt en op andere plekken moet je door logisch denken de juiste richting op lopen. Bewegwijzering kan m.i. duidelijker aangegeven worden door deze te plaatsen rechts van de weg die je in moet gaan.
  De route is grotendeels, los van de wandelaars die je tegemoet komen op de smalle paden, wel rustig.
  Voor de liefhebbers veel wandelplezier gewenstin Angerlo.

 5. Wij hebben vandaag de route gelopen en geen enkel probleem gehad.
  Ook hadden wij liever wat meer banken gezien.
  Bedankt voor dit mooie klompenpad.
  Toos en Gerard

 6. Lieve/Beste Werkgroep van het Bevermeersepad,

  Geweldig bedankt voor het leveren van een prachtige herfstwandeling.
  Op en top verzorgt veel natuur en veel rust.
  Met een score van 7 reeën, 6 torenvalken een aantal buizerds en enorme aantallen ganzen, weer een topmorgen gehad.
  Dank voor jullie inzet en tot in de lente.

  grt Richard

 7. We hebben vanmorgen dit pad gewandeld. Prima aangegeven, geen momenten getwijfeld over waar we heen moesten. Leuke route.. Ik wist niet dat hier zoveel water was…

 8. Vandaag het Bevermeersepad gelopen. Mooi nieuw klompenpad in de buurt. Ik vond dat de route goed was aangegeven, bij het gemaal lette ik even niet op, en liep een klein stukje verkeerd. Alle vrijwilligers bedankt!

 9. Beste Mathijs, bedankt voor de review met meer duidelijkheid over de verwarring bij nummer 9. Ik ben er heen gegaan, trof daar toevallig 2 klompenpad wandelaars. Zij hadden geen moeite met de bewegwijzering op dat stuk. Voor alle zekerheid heb ik de door jou genoemde pijltjes iets bijgesteld. Hopelijk is hiermee de verwarring verholpen.
  Marian

 10. Beste Marian,

  Vandaag hebben wij het pad ook belopen en ik kan je wel een antwoord geven op een locatie wat wij verwarrend vonden. Op de kaart bij nummer 9, dat kruispunt, kan je het interpreteren als rechtsaf naar het korte straatje, terwijl het eigenlijk rechtdoor/linksaf buigend had moeten zijn. Gelukkig waren daar mensen die het ons konden aanwijzen.

  Verder hebben we een heerlijke wandeling gehad, mooi afwisselend en met veel plezier gewandeld. We delen de mening voor meer bankjes. De twee bankjes die we tegenkwamen waren allebei bezet. Gelukkig hebben we wel op een paal tussendoor even kunnen rusten met wat drinken.

 11. Beste Diny,
  Hartelijk bedankt voor de review! Wat betreft de bankjes verwijs ik naar mijn reactie van 27 september, er wordt hard gewerkt aan mogelijkheden creëren voor zitplaatsen.
  Wat betreft de onduidelijke aanwijzingen: de werkgroep hoort graag via het gastenboek waar de onduidelijkheden zijn, dit lossen we dan zo snel mogelijk op.
  Marian

 12. Mooie route.
  En een enkele aanwijzing is onduidelijk.
  Wij komen uit Angerlo dus dan is het makkelijk om te weten hoe de route ongeveer loopt.
  Wel enkele wandelaars tegen gekomen die er moeite mee hadden.
  En ook aan gaven dat er geen bankjes staan om uit te rusten.

 13. Beste Hugo,
  Bedankt voor jouw review en
  de tip:
  *Wellicht is het een optie om het pad een keer kritisch te laten nalopen door iemand die de route nog niet kent.
  Dit is ook gedaan: die first time wandelaar had alleen een probleem bij het gemaal, vanwege weggekrabde sticker. Deze is destijds direct vervangen.

  Jouw verdere opmerkingen in de review heb ik vandaag bekeken:
  – Ik heb een pijl op de sticker op de paal bij het gemaal aangebracht.
  De sticker links op de blauwe stang is niet door de werkgroep aangebracht, deze is verkreukeld en heeft duidelijk ergens anders gezeten. Iemand is kennelijk aan het fröbelen geweest. Om de een of andere reden is er steeds een probleem met bewegwijzering bij het gemaal, om reden die niet kenbaar wordt gemaakt. De werkgroep zal het in de gaten houden.
  -Wat betreft het bordje in de bocht voor het gemaal, daar is nu een pijl op de sticker geplakt ter verduidelijking dat het fietspad vervolgd moet worden en niet het pad naar rechts ingeslagen moet worden.
  -Bij de rotonde buiten de bebouwde kom is nu ook een sticker aan de linkerkant geplaatst.

  Wat betreft de vele opmerkingen over de bankjes, we mogen niet zomaar als werkgroep bankjes plaatsen:
  1. Er staan inderdaad bankjes als je na het Bevermeer de weg opgaat, je moet wel even een klein stukje naar rechts gaan over de weg.
  2. De werkgroep staat met gereedschap in de startblokken om een bankje halverwege de route te plaatsen, maar dat mag niet maar zo, er is toestemming van de grondeigenaar nodig en daar is het wachten nu op.

  Nogmaals bedankt voor de review, reviews helpen ons om de routebewegwijzering te perfectioneren.
  Marian Hulscher, werkgroep lid Bevermeersepad.

 14. Vandaag (26 september) de route gelopen en het eerste punt wat Aad aangeeft is in tegenstelling tot wat Cor aangeeft NIET aangepast (wel het tweede, maar daar kom je dan eigenlijk al niet meer uit). Op de linkerkant van het hek bij het gemaal staat op het klomjesbordje nog steeds geen pijl. Dit is het eerste bordje wat je ter plekke ziet. Als je bij dat bordje aankomt is het niet duidelijk dat je aan de rechterkant het pad tussen meer en watergang moet pakken en niet het pad rechts van de watergang. Als je daar fout loopt is het inderdaad een heel lang stuk dat je niet meer op het juiste pad terug kunt komen

  Wellicht is het een optie om het pad een keer kritisch te laten nalopen door iemand die de route nog niet kent (iemand die zelf bij het ontwikkelen van de route betrokken is geweest, weet al waar hij/zij de aanwijzingen moet zoeken en kan dus niet meer als een first time wandelaar kijken). Een paar voorbeeldjes:
  – Bij de rotonde net buiten de bebouwde kom zit er alleen een sticker op de paal rechts van de weg. Echter het voetpad en de voetgangersoversteekplaats zit links van de rotonde. De kans is groot dat je deze aanwijzing dus mist.
  – Net voor het gemaal staat er een paal met aanduiding net voor een splitsing, maar hier staat geen pijl bij. Als een bordje net voor een splitsing staat, vermoed je dat het een richtingswijziging aangeeft. Maar je kunt dus niet zien of je schuin rechtersaf moet of met de bocht mee de dijk moet blijven volgeen (het laatste is het geval)
  – Het hierboven beschreven punt waar je moet kiezen aan welke kant je de watergang moet volgen net voorbij het gemaal.

  Na het Bevermeer is de route (met de klok mee) over het algemeen wel goed aangegeven. Het eerste stuk ben je iets meer afhankelijk van de app om de juiste keuzes te maken.

  Het is een rustige route, dus ook in corona-tijden goed te doen.

  Er zijn inderdaad niet heel veel bankjes. Je kunt ze wel vinden in het dorp net na vertrek / net voor het einde. Daarnaast is er één picnicktafel ongeveer halverwege de route.

 15. De bewegwijzering bij het gemaal Bevermeer (punt 5) is inmiddels verbeterd door een houten paal met de metalen “klompen bewegwijzering”.

 16. Las in de Regiobode dat er een klompenpad in Angerlo is geopend. Als inwoner van buurgemeente Doesburg was ik nieuwsgierig geworden en besloot deze ochtend dit Bevermeersepad te wandelen.
  De route heb ik met de klok mee gedaan en vond ik mooi en best wel afwisselend. Het lijkt mij dat het haast niet is te vermijden dat je hier en daar een stuk(je) over het asfalt moet lopen. Ik heb genoten van de soms mooie vergezichten en de zwanen in het water. De bewegwijzering was goed te volgen. Alleen bij punt 5 (gemaal Bevermeer) ontbreekt op het linker stickertje een pijl en het rechter stickertje lijkt bijna verdwenen te zijn.
  Op dit punt is het echt van belang de juiste route te volgen, anders beland je echt op de verkeerde plaats.
  Bedankt voor het maken van deze route zodat wij er met z’n allen van kunnen genieten!

 17. Vandaag (20-09-2020) dit pad gelopen. Was 10 minuten rijden bij ons vandaan. Mooi natuur om je heen maar helaas nergens geen bankje voor een eventuele rust. Ook loopt dit pad een deel samen met een fietsroute. Dit gaf soms onenigheden met fietsers die voor jouw als wandelaar geen meter aan de kant willen. De route was wel goed bepijld.

 18. Gisteren is bij ons een bosje sleutels afgegeven die aan het eind van fietspad gevonden zijn
  Wie zn sleutels kwijt is graag kontact met organisatie opnemen
  M.vr.gr,
  Fam Hesselink

 19. Vandaag lekker gewandeld samen met een vriendin. Mooie route door de natuur.
  Ook wij hebben een rustplaats (bankje of boomstam ) gemist onderweg.

 20. Gisteren (13/9/20) dit klompenpad tegen de wijzers van de klok in gelopen. Met name de eerste 6-7 km vonden we nogal saai, rechttoe rechtaan langs wegen, paden en watergangen. Het laatste stuk was een stuk afwisselender en dat maakte veel goed. Alle vrijwilligers bedankt voor het aanleggen van weer een prima gemarkeerd klompenpad. Verder nog een verzoek: een bankje hier en daar zou zeer welkom zijn!

 21. Vandaag dit nieuwste klompenpad gelopen en natuurlijk weer een filmpje gemaakt.
  Wat ik van het pad vind? Ik laat graag de beelden voor zich spreken en ben benieuwd naar jullie mening! Mijn mening komt later wel een keer.
  https://youtu.be/D7riPI7I_BY

 22. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen, ik was zeer tevreden. Het is een mooi pad, afwisselend en heel fijn voor een zondagmiddagwandeling of het nu met de klok mee of tegen is. Mijn ervaringen heb ik weggeblogd en zijn na te lezen https://bit.ly/2Zyfl0s
  Bedanks vrijwilligers van het Bevermeersepad.

 23. Ik sluit me aan bij de vorige reacties, het lijkt mij ook leuker om het tegen de klok in te lopen.
  Nog 2 opmerkingen: de markering s sticker op het blauwe hek bij het bevermeer gemaal is al erg beschadigd.
  Als je na nummer5 langs het water loopt is het volgens de kaart de bedoeling dat je langs het water verder gaat dus rechtsaf slaat. Op het paaltje staat als markering een pijl voor rechtdoor.
  Gelopen zaterdagmiddag 12 september.

 24. Veel rust en ruimte op deze route. Het is prettig lopen langs de vele watergangen. De oostelijke helft van het traject is minder open doordat weilanden en akkers afgewisseld worden door stukken bos. Wij vonden deze helft aantrekkelijker dan de eerste helft die door een nogal kaal gebied gaat. Wij raden daarom iedereen die het mooiste stuk graag voor het laatst wil bewaren, aan om de route tegen de klok in te lopen.

 25. Vanmorgen heb ik dit pad gelopen. Ik vond het wat saai; veel lange rechte stukken langs sloot of vaart. De richting van de pijltjes was niet overal duidelijk, maar met de app erbij lukte het goed. Het was lekker rustig .
  De hele route is weinig beschut dus met de komende hete dagen voor de boeg, kan het wel erg warm worden.

 26. Op deze mooie zonnige zaterdagochtend hebben we dit nieuwe klompenpad gelopen. We hebben genoten van het mooie weidse uitzicht over de landerijen. Het lopen over de schouwpaden langs de wateringen is mooi en heel rustig. We hebben koeien en paarden in het weiland gezien, geiten op de geitenboerderij, waterlelies en dotters in het water. Echt de moeite waard.

 27. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, met de klok mee. Eerst ruim 2 km harde ondergrond en geen mooie omgeving. Dan het heel stille buitengebied in. Grote percelen weilanden (helaas zonder koeien, die wonen tegenwoordig in hun villa’s, maar daar schijnt verandering in te komen), heel veel lopen langs het water, nogal veel rechttoe rechtaan stukken, weer genoten van de maisvelden (nog even) en de bieten. Laatste stuk ook mooie (oude) grote boerderijen gezien. Vanmorgen vroeg begonnen, toen veel zon. Ik kom op 49 % hard.
  Dit korte pad is voor bewoners in de buurt een mooi ommetje denk ik. Voor fanatieke wandelaars van klompenpaden (zij die dus veel vergelijkingsmateriaal hebben) is dit een matig pad, weinig afwisseling. Na deze wandeling ben ik naar Loenen gereden en daar het Loenense Enkenpad weer eens gelopen. Al met al bedankt voor de prettige wandeling.

 28. Op een grijze dag deze route gelopen. Meerdere wandelaars gezien. We hebben tegen de klok in gelopen. Goede keus, want de omgeving werd steeds mooier. Een heus klompenpad: weilanden, akkers, maisvelden. Voor ongeveer tweederde onverhard.

 29. Zomaar weer een nieuwe route. Voor ons dichtbij huis, maar toch over paden gelopen waar we nog nooit waren geweest. Zeker de moeite waard om te lopen. Hoofdzakelijk onverhard (++).
  En ja, ik sluit me aan bij de opmerking van René, er zijn inderdaad weinig bankjes.

 30. Het is een prachtige route om te lopen. We hebben er erg van genoten. Wat we wel misten waren wat bankjes langs de route waar je even kunt zitten om wat te eten of drinken en van het landschap te genieten. Op de hele route zijn we er maar eentje tegen gekomen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.