Bevermeersepad

Ontdek het mooie buitengebied van Angerlo. Wandelen langs weteringen, over broekgronden en door het coulissenlandschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Bevermeersepad (10 km)

Startpunt: Zalencentrum de Meent, Prinses Margrietlaan 3A in Angerlo

Openbaar vervoer: Bushalte Doesburg, tunnel Angerlo

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. 2 september dit pad gelopen. Een echt ouderwets klompen pad. Goed aangegeven ( wel app bij de hand houden) en het pad was tijdig gemaaid. Weinig asfalt, wat wij prettig vonden. Zou één bankje extra geplaatst kunnen worden. Schitterende omgeving en het advies is om dit pad zo snel mogelijk te lopen. Wij kwamen een vrijwilliger tegen, die een deel onderhoud voor rekening neemt, en meldde dat er binnenkort gestart wordt met het volplempen met zonnepanelen op een flink deel van de route. Eeuwig zonde en die operatie schijnt 4 jaar te duren zoals op een protestspandoek werd aangegeven.

 2. Pad goed gekortwiekt! Beetje rechttoe rechtaan langs heldere waterlopen met jumpende kikkers etc. Mooi verstild gebied tussen hardwerkende boeren om het gras voor de regens binnen te halen. Tip: Vet bij nat weer je schoenen goed in anders krijg je gewis kletsnatte poten ! (wandeling 13 augustus jl.)

 3. Vrijwilligers hebben afgelopen week het pad op grote delen geklepeld en gemaaid. Ook berenklauw direct aan het pad is waar mogelijk aangepakt of dit wordt nog gedaan op korte termijn. Het is altijd aan te bevelen klompenpaden te bewandelen met lange broek en stevige schoenen.

 4. Vanavond dit pad gelopen. Ik zou adviseren om zeker een lange broek te dragen, vanwege de vele brandnetels, maar ook reuzebereklauw. Ook levert het hoge gras gevaar op voor teken. Verder een mooi gebied om te wandelen.

 5. Vandaag met prachtig avondlicht weer het bevermeersepad gelopen. Elk jaargetijde is dit pad weer anders. Vandaag veel vogels gezien (kievit, sperwer, buizerd, zwaluwen), hazen, libellen, vlinders en ook reeen. Ook werd er gewerkt door de boeren; gras maaien, graan oogsten. Genoeg te zien dus en het was weer een lekkere wandeling! Het pad was ook super schoon, dus top van de naloopgroep. Zorg tijdens het lopen wel voor bedekte benen door hoog gras en/of brandnetels op sommige stukken.

 6. Vandaag gelopen. Mooie route! Laatste stukje beetje saai (vanaf windmolens terug naar het dorp). Vrijwilligers bedankt!
  Groeten, Huib

 7. Op een droge pinksterdag deze route gelopen door het hoge fluitenkruid. De vertraagde plantengroei van dit voorjaar was nu goed op gang gekomen en leverde mooie plaatjes op. De route zelf is niet bijzonder maar wel kenmerkend voor deze omgeving. Een enkel bankje op ongeveer de helft van de route zal wel gewaardeerd worden!

 8. Vandaag deze route gelopen en dat is goed bevallen.
  Leuke paadjes door een mooie omgeving.

 9. Ik ben dol op door/langs weilanden struinen. Dus met dit klompenpad zat ik helemaal goed. Heerlijk om van je af te kijken naar wat er allemaal te zien is in de omgeving. Langs het water, met de vlinders die om mij heen dwarrelen. Het was dan ook een prachtige dag op een mooi klompenpad.

 10. Vandaag een mooi rondje hardgelopen over het klompenpad! Mooi stukje Nederlandse natuur. Stukken langs water en veel platteland. Deels wel over asfalt, maar daar heb je ook mooie vergezichten.

 11. Vandaag was een mooie dag voor een klompenpad. We hebben genoten van de ontluikende natuur en de wijdse vergezichten, zo anders dan bij ons op de Veluwe waar je bij wijze van spreken niet verder dan 10 bomen kunt kijken.
  Het is maar waar je van houdt. Overigens zijn er bankjes genoeg onderweg en tweemaal wordt je er door bordjes op geattendeerd. Mooie plekjes gevonden en plaatjes geschoten. Zeker de moeite waard wanneer je oog hebt voor al het moois om je heen.

 12. Gelukkig was ik met een gezellige vriendin en was er veel te kletsen. De route was niet erg avontuurlijk. Je loopt in een vierkant blok langs waterwegen. Geen bankjes onderweg. Paar mooie punten maar vooral lange saaie stukken.

 13. Ik mag graag klompenpaden lopen ,en heb vele mooie paden gelopen.
  Men wil graag een reactie van jou hoe je het beleefd hebt.
  Nu dit pad vond ik erg saai ,kilometers langs de wetering gelopen over een land weg .
  Stukken over de gewone weg vond er weinig afwisseling in zitten.
  Dit vind ik geen aanrader.

 14. Mooi pad waarbij je ver van je af kan kijken. Rustig wandelgebied waarbij je weinig verkeer tegenkomt. Dus erg fijn. Bewegwijzering was perfect geregeld!

 15. Op woensdag 3 maart 2021 dit pad gelopen. Mooie rustige route en Angerlo is een mooi dorpje. We geven de route het cijfer 7, hartelijke groet Albert & Wim.

 16. Vrijdagochtend 26 februari, ben ik toevallig op de route gekomen midden op de weilanden bij Wehl.
  Ik heb 5 reeën voorbij zien springen, jammer dat ze altijd zo snel weg zijn. Daarna zag ik ze nog in de verte over het land gaan. Ook heb ik 2 ooievaars en sperwers gezien. Aanrader: loop deze route in de ochtend als je dieren wilt zien.

 17. Vandaag24 februari,
  Prachtig weer om te wandelen en een nieuw klompenpad ontdekken.
  We vonden het een saaie route na 6,5 kwamen we pas een bankje tegen om even te picknicken
  Dat was wel jammer
  Het was wel lekker rustig ook bijna geen vogels gezien.
  Dus viel n beetje tegen.
  Route is wel perfect aangegeven.
  Maar t weer was prachtig en dat maakt veel goed
  Buiten wAs t 18 graden en op t eind van de wandeling kwamen we nog sneeuw tegen in de sloot met ervoor heel veel sneeuw klokjes.
  Dorry

 18. Het is winter, dat maakt toch een verschil. Veel onverhard, maar ook wel wat verharde delen. Het is wel veel van het hetzelfde. Als het dan een onverhard deel was liep je langs langs water.
  Misschien is er meer te zien en doen in andere jaargetijden, maar het was nu toch wel wat saai. We hoorden de Groene Specht en zagen ‘m vliegen, maar verder zagen we niet echt veel wild.
  Een 7 geeft mijn partner dit pad. Ik ga erin mee, er was wel wat afwisseling (Angerlo zelf is ook grappig).

 19. Gisteren 5 februari het klompenpad gelopen. Erg genoten,prachtige route heel goed aangegeven! Alleen laatste stuk langs beekje erg modderig,hadden er beter links ervan kunnen lopen,maar wisten niet hoe we dan uitkwamen. Zeker voor herhaling vatbaar. Mooi stuk natuur!
  Marja

 20. Zondag 31 januari hebben wij het kloppenpad gelopen mooie omgeving was wel heel erg modderig, sommige stukken waren lang en saai, nog wat foto’s genomen o.a een skelet van een Ree/Hert zo zielig . Deze route gaan we zeker nog een keertje lopen als de grond droog is.
  Gr Gerrie Wieggers

 21. Gisteren dit prachtige pad gelopen, wat een vrijheid en rust ervaren. We hadden geluk dat het gevroren had en we vroeg waren want anders heb je laarzen nodig ipv klompen ? geen regenpad.

  Neem de verre kijker mee want wie weet spot je de Bever wel echt.

  Des al niet te min, goed aangegeven en ook al hebben we jaren in Angerlo gewoond vroeger, echt op plekke geweest die we niet kenden.

  Van de zomer nog een keer lopen !

 22. Prachtige landelijke route in een mooi polderlandschap. Goed te lopen daar het gevroren had, anders ws een glibber partij geworden.

  Een aanrader waar je op een zondagmorgen vroeg nauwelijks iemand tegen komt.

 23. Beste Willem, Hartelijk bedankt voor het melden van de ontbrekende paal. Ik ben ter plekke gaan kijken, de paal is inderdaad verdwenen, kennelijk recent, want het pad is onlangs gecontroleerd. Er komt een nieuwe paal, ik heb op het hek stickers geplakt voor de duidelijkheid.

 24. klompenpaden zijn vaak wat zompig maar deze was vandaag (22-1-21 wel een beetje overtreffende trap en met name ook erg glad over hele lange stukken. Ik denk dat je dit pad beter in de zomer kan doen. We hebben hem met de klok mee gelopen.
  Desalniettemin heeft het wel iets, zo langs al die weteringen.
  Bewegwijzering was prima in orde, maar mocht je ergens twijfelen dan biedt de app sowieso uitkomst. Alleen bij 51.98060470234556, 6.150768031222648 sta je ineens voor een hek met Verboden Toegang. Dan denk je dat je misschien iets gemist hebt, maar vanaf daar blijk je over het schouwpad verder te moeten. Op dat punt was volgens de terreineigenaar die daar toevallig ook liep, het paaltje verdwenen, met de sticker en het bordje dat (net als aan de andere kan van het prive-pad) daar expliciet melding van maakt.
  Verder vonden we de verwijzingsbordjes naar twee van de drie bankjes onderweg wel bijzondere service, nog nergens anders gezien!

 25. Parkeren in Angerlo, prima. Wandeling erg saai en fantasieloos, tenzij je een liefhebber bent van polderlandschap. 8 van de 10 kilometer is over glibberige en stukgelopen dijken en paden langs weteringen. Lang en recht. Misschien dat het op een zonnige dag, als de dijken en paden droog zijn, beter uit de verf komt, maar wij lopen hem niet nog een keer.

 26. Nieuwjaarsdag dat vraagt om een lekkere wandeling. Eindelijk droog weer en heerlijke temperatuur om te sjouwen.
  Ik heb er 2 uur over gelopen maar ojee wat is het glibberig op vele stukken. Ondanks dit enige min puntje heb ik heerlijk gewandeld en pas op het laatste stuk in de buurt van Angerlo een tegenligger tegengekomen.
  Deze route ga ik zeer zeker nogmaals lopen maar dan wanneer de paden “opgedroogd” zijn.?
  Onderhouders van dit klompenpad heel hartelijk bedankt!
  De beste wensen voor 2021

  Dorret

 27. Vandaag dit pad gelopen. Door de vele regen waren de paden modderig. Met wandelschoenen aan prima te doen. Voor de tijd van het jaar veel vogels gezien en ook nog 6 reeën. Bewegwijzering prima in orde. Mooi pad door een voor mij onbekend gebied. Aanbevolen !

 28. Gisteren dit pad gelopen, het was een mooie wandeling, goede parkeergelegenheid, duidelijk aangegeven route. Zelfs een verwijzing naar een bankje dat net naast de route stond. Dank aan de vrijwilligers ?

 29. Op 8 december het Bevermeersepad gelopen. We begonnen met nevelige vergezichten over de weilanden. Vele vogels ????? en mooie paadjes langs sloten en water (die overigens wel erg glad waren dus pas op) Weinig bankjes dus de verwijzing naar een bankje onderweg geen overbodigheid. Goed aangegeven en met een lekker zonnetje weer terug bij de kerk van Angerlo die overigens ook de moeite waard is om te bekijken. Een mooie afstand en een mooi pad ?

 30. Gisteren dit klompenpad gelopen. Het was winderig maar ondanks dat goed te doen. Lopen langs de wetering heeft wat bijzonders. Verrassend soms en leuk is de beschrijving van de verschillende boerderijen en bezienswaardigheden. Er zijn een paar stukjes verharde weg en de bewegwijzering is prima op een punt na,bij de twee bruggetjes.

 31. Mooi landelijk klompenpad. Het was vandaag prachtig zonnig herfstweer met weinig wind, dan is het heerlijk om dit pad te lopen. Steeds mooi uitzicht, ver kijken, bomenrijen in mooie kleuren, langs sloten, lekker in de zon. Wij hadden geen problemen met de bewegwijzering, prima aangegeven. Wel weinig bankjes. Af en toe een stuk verharde weg. Als je een grijze dag hebt met veel wind, is het denk ik, minder leuk. Bedankt vrijwilligers voor dit nieuwe pad!

 32. Ik heb vandaag met buurvrouw Hermien het klompenpad gelopen. We hebben heerlijk gelopen en we vonden het super leuk. Bedankt ? Wilma Berends.

 33. Vandaag het klompenpad gelopen in Angerlo. Als je van wandelen houdt op recht toe recht aan paden tussen de weilanden dan is dit een aanrader.
  Wij vonden het een saaie wandeltocht met weinig tot géén variatie. Alleen weilanden en slootjes en het laatste stuk van 3 kilometer langs een redelijk drukke weg. Ook is de bewegwijzering niet altijd duidelijk. Op lange rechte stukken staat halverwege een paal, terwijl je daar maar één kant op kunt en op andere plekken moet je door logisch denken de juiste richting op lopen. Bewegwijzering kan m.i. duidelijker aangegeven worden door deze te plaatsen rechts van de weg die je in moet gaan.
  De route is grotendeels, los van de wandelaars die je tegemoet komen op de smalle paden, wel rustig.
  Voor de liefhebbers veel wandelplezier gewenstin Angerlo.

 34. Wij hebben vandaag de route gelopen en geen enkel probleem gehad.
  Ook hadden wij liever wat meer banken gezien.
  Bedankt voor dit mooie klompenpad.
  Toos en Gerard

 35. Lieve/Beste Werkgroep van het Bevermeersepad,

  Geweldig bedankt voor het leveren van een prachtige herfstwandeling.
  Op en top verzorgt veel natuur en veel rust.
  Met een score van 7 reeën, 6 torenvalken een aantal buizerds en enorme aantallen ganzen, weer een topmorgen gehad.
  Dank voor jullie inzet en tot in de lente.

  grt Richard

 36. We hebben vanmorgen dit pad gewandeld. Prima aangegeven, geen momenten getwijfeld over waar we heen moesten. Leuke route.. Ik wist niet dat hier zoveel water was…

 37. Vandaag het Bevermeersepad gelopen. Mooi nieuw klompenpad in de buurt. Ik vond dat de route goed was aangegeven, bij het gemaal lette ik even niet op, en liep een klein stukje verkeerd. Alle vrijwilligers bedankt!

 38. Beste Mathijs, bedankt voor de review met meer duidelijkheid over de verwarring bij nummer 9. Ik ben er heen gegaan, trof daar toevallig 2 klompenpad wandelaars. Zij hadden geen moeite met de bewegwijzering op dat stuk. Voor alle zekerheid heb ik de door jou genoemde pijltjes iets bijgesteld. Hopelijk is hiermee de verwarring verholpen.
  Marian

 39. Beste Marian,

  Vandaag hebben wij het pad ook belopen en ik kan je wel een antwoord geven op een locatie wat wij verwarrend vonden. Op de kaart bij nummer 9, dat kruispunt, kan je het interpreteren als rechtsaf naar het korte straatje, terwijl het eigenlijk rechtdoor/linksaf buigend had moeten zijn. Gelukkig waren daar mensen die het ons konden aanwijzen.

  Verder hebben we een heerlijke wandeling gehad, mooi afwisselend en met veel plezier gewandeld. We delen de mening voor meer bankjes. De twee bankjes die we tegenkwamen waren allebei bezet. Gelukkig hebben we wel op een paal tussendoor even kunnen rusten met wat drinken.

 40. Beste Diny,
  Hartelijk bedankt voor de review! Wat betreft de bankjes verwijs ik naar mijn reactie van 27 september, er wordt hard gewerkt aan mogelijkheden creëren voor zitplaatsen.
  Wat betreft de onduidelijke aanwijzingen: de werkgroep hoort graag via het gastenboek waar de onduidelijkheden zijn, dit lossen we dan zo snel mogelijk op.
  Marian

 41. Mooie route.
  En een enkele aanwijzing is onduidelijk.
  Wij komen uit Angerlo dus dan is het makkelijk om te weten hoe de route ongeveer loopt.
  Wel enkele wandelaars tegen gekomen die er moeite mee hadden.
  En ook aan gaven dat er geen bankjes staan om uit te rusten.

 42. Beste Hugo,
  Bedankt voor jouw review en
  de tip:
  *Wellicht is het een optie om het pad een keer kritisch te laten nalopen door iemand die de route nog niet kent.
  Dit is ook gedaan: die first time wandelaar had alleen een probleem bij het gemaal, vanwege weggekrabde sticker. Deze is destijds direct vervangen.

  Jouw verdere opmerkingen in de review heb ik vandaag bekeken:
  – Ik heb een pijl op de sticker op de paal bij het gemaal aangebracht.
  De sticker links op de blauwe stang is niet door de werkgroep aangebracht, deze is verkreukeld en heeft duidelijk ergens anders gezeten. Iemand is kennelijk aan het fröbelen geweest. Om de een of andere reden is er steeds een probleem met bewegwijzering bij het gemaal, om reden die niet kenbaar wordt gemaakt. De werkgroep zal het in de gaten houden.
  -Wat betreft het bordje in de bocht voor het gemaal, daar is nu een pijl op de sticker geplakt ter verduidelijking dat het fietspad vervolgd moet worden en niet het pad naar rechts ingeslagen moet worden.
  -Bij de rotonde buiten de bebouwde kom is nu ook een sticker aan de linkerkant geplaatst.

  Wat betreft de vele opmerkingen over de bankjes, we mogen niet zomaar als werkgroep bankjes plaatsen:
  1. Er staan inderdaad bankjes als je na het Bevermeer de weg opgaat, je moet wel even een klein stukje naar rechts gaan over de weg.
  2. De werkgroep staat met gereedschap in de startblokken om een bankje halverwege de route te plaatsen, maar dat mag niet maar zo, er is toestemming van de grondeigenaar nodig en daar is het wachten nu op.

  Nogmaals bedankt voor de review, reviews helpen ons om de routebewegwijzering te perfectioneren.
  Marian Hulscher, werkgroep lid Bevermeersepad.

 43. Vandaag (26 september) de route gelopen en het eerste punt wat Aad aangeeft is in tegenstelling tot wat Cor aangeeft NIET aangepast (wel het tweede, maar daar kom je dan eigenlijk al niet meer uit). Op de linkerkant van het hek bij het gemaal staat op het klomjesbordje nog steeds geen pijl. Dit is het eerste bordje wat je ter plekke ziet. Als je bij dat bordje aankomt is het niet duidelijk dat je aan de rechterkant het pad tussen meer en watergang moet pakken en niet het pad rechts van de watergang. Als je daar fout loopt is het inderdaad een heel lang stuk dat je niet meer op het juiste pad terug kunt komen

  Wellicht is het een optie om het pad een keer kritisch te laten nalopen door iemand die de route nog niet kent (iemand die zelf bij het ontwikkelen van de route betrokken is geweest, weet al waar hij/zij de aanwijzingen moet zoeken en kan dus niet meer als een first time wandelaar kijken). Een paar voorbeeldjes:
  – Bij de rotonde net buiten de bebouwde kom zit er alleen een sticker op de paal rechts van de weg. Echter het voetpad en de voetgangersoversteekplaats zit links van de rotonde. De kans is groot dat je deze aanwijzing dus mist.
  – Net voor het gemaal staat er een paal met aanduiding net voor een splitsing, maar hier staat geen pijl bij. Als een bordje net voor een splitsing staat, vermoed je dat het een richtingswijziging aangeeft. Maar je kunt dus niet zien of je schuin rechtersaf moet of met de bocht mee de dijk moet blijven volgeen (het laatste is het geval)
  – Het hierboven beschreven punt waar je moet kiezen aan welke kant je de watergang moet volgen net voorbij het gemaal.

  Na het Bevermeer is de route (met de klok mee) over het algemeen wel goed aangegeven. Het eerste stuk ben je iets meer afhankelijk van de app om de juiste keuzes te maken.

  Het is een rustige route, dus ook in corona-tijden goed te doen.

  Er zijn inderdaad niet heel veel bankjes. Je kunt ze wel vinden in het dorp net na vertrek / net voor het einde. Daarnaast is er één picnicktafel ongeveer halverwege de route.

 44. De bewegwijzering bij het gemaal Bevermeer (punt 5) is inmiddels verbeterd door een houten paal met de metalen “klompen bewegwijzering”.

 45. Las in de Regiobode dat er een klompenpad in Angerlo is geopend. Als inwoner van buurgemeente Doesburg was ik nieuwsgierig geworden en besloot deze ochtend dit Bevermeersepad te wandelen.
  De route heb ik met de klok mee gedaan en vond ik mooi en best wel afwisselend. Het lijkt mij dat het haast niet is te vermijden dat je hier en daar een stuk(je) over het asfalt moet lopen. Ik heb genoten van de soms mooie vergezichten en de zwanen in het water. De bewegwijzering was goed te volgen. Alleen bij punt 5 (gemaal Bevermeer) ontbreekt op het linker stickertje een pijl en het rechter stickertje lijkt bijna verdwenen te zijn.
  Op dit punt is het echt van belang de juiste route te volgen, anders beland je echt op de verkeerde plaats.
  Bedankt voor het maken van deze route zodat wij er met z’n allen van kunnen genieten!

 46. Vandaag (20-09-2020) dit pad gelopen. Was 10 minuten rijden bij ons vandaan. Mooi natuur om je heen maar helaas nergens geen bankje voor een eventuele rust. Ook loopt dit pad een deel samen met een fietsroute. Dit gaf soms onenigheden met fietsers die voor jouw als wandelaar geen meter aan de kant willen. De route was wel goed bepijld.

 47. Gisteren is bij ons een bosje sleutels afgegeven die aan het eind van fietspad gevonden zijn
  Wie zn sleutels kwijt is graag kontact met organisatie opnemen
  M.vr.gr,
  Fam Hesselink

 48. Vandaag lekker gewandeld samen met een vriendin. Mooie route door de natuur.
  Ook wij hebben een rustplaats (bankje of boomstam ) gemist onderweg.

 49. Gisteren (13/9/20) dit klompenpad tegen de wijzers van de klok in gelopen. Met name de eerste 6-7 km vonden we nogal saai, rechttoe rechtaan langs wegen, paden en watergangen. Het laatste stuk was een stuk afwisselender en dat maakte veel goed. Alle vrijwilligers bedankt voor het aanleggen van weer een prima gemarkeerd klompenpad. Verder nog een verzoek: een bankje hier en daar zou zeer welkom zijn!

 50. Vandaag dit nieuwste klompenpad gelopen en natuurlijk weer een filmpje gemaakt.
  Wat ik van het pad vind? Ik laat graag de beelden voor zich spreken en ben benieuwd naar jullie mening! Mijn mening komt later wel een keer.
  https://youtu.be/D7riPI7I_BY

 51. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen, ik was zeer tevreden. Het is een mooi pad, afwisselend en heel fijn voor een zondagmiddagwandeling of het nu met de klok mee of tegen is. Mijn ervaringen heb ik weggeblogd en zijn na te lezen https://bit.ly/2Zyfl0s
  Bedanks vrijwilligers van het Bevermeersepad.

 52. Ik sluit me aan bij de vorige reacties, het lijkt mij ook leuker om het tegen de klok in te lopen.
  Nog 2 opmerkingen: de markering s sticker op het blauwe hek bij het bevermeer gemaal is al erg beschadigd.
  Als je na nummer5 langs het water loopt is het volgens de kaart de bedoeling dat je langs het water verder gaat dus rechtsaf slaat. Op het paaltje staat als markering een pijl voor rechtdoor.
  Gelopen zaterdagmiddag 12 september.

 53. Veel rust en ruimte op deze route. Het is prettig lopen langs de vele watergangen. De oostelijke helft van het traject is minder open doordat weilanden en akkers afgewisseld worden door stukken bos. Wij vonden deze helft aantrekkelijker dan de eerste helft die door een nogal kaal gebied gaat. Wij raden daarom iedereen die het mooiste stuk graag voor het laatst wil bewaren, aan om de route tegen de klok in te lopen.

 54. Vanmorgen heb ik dit pad gelopen. Ik vond het wat saai; veel lange rechte stukken langs sloot of vaart. De richting van de pijltjes was niet overal duidelijk, maar met de app erbij lukte het goed. Het was lekker rustig .
  De hele route is weinig beschut dus met de komende hete dagen voor de boeg, kan het wel erg warm worden.

 55. Op deze mooie zonnige zaterdagochtend hebben we dit nieuwe klompenpad gelopen. We hebben genoten van het mooie weidse uitzicht over de landerijen. Het lopen over de schouwpaden langs de wateringen is mooi en heel rustig. We hebben koeien en paarden in het weiland gezien, geiten op de geitenboerderij, waterlelies en dotters in het water. Echt de moeite waard.

 56. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, met de klok mee. Eerst ruim 2 km harde ondergrond en geen mooie omgeving. Dan het heel stille buitengebied in. Grote percelen weilanden (helaas zonder koeien, die wonen tegenwoordig in hun villa’s, maar daar schijnt verandering in te komen), heel veel lopen langs het water, nogal veel rechttoe rechtaan stukken, weer genoten van de maisvelden (nog even) en de bieten. Laatste stuk ook mooie (oude) grote boerderijen gezien. Vanmorgen vroeg begonnen, toen veel zon. Ik kom op 49 % hard.
  Dit korte pad is voor bewoners in de buurt een mooi ommetje denk ik. Voor fanatieke wandelaars van klompenpaden (zij die dus veel vergelijkingsmateriaal hebben) is dit een matig pad, weinig afwisseling. Na deze wandeling ben ik naar Loenen gereden en daar het Loenense Enkenpad weer eens gelopen. Al met al bedankt voor de prettige wandeling.

 57. Op een grijze dag deze route gelopen. Meerdere wandelaars gezien. We hebben tegen de klok in gelopen. Goede keus, want de omgeving werd steeds mooier. Een heus klompenpad: weilanden, akkers, maisvelden. Voor ongeveer tweederde onverhard.

 58. Zomaar weer een nieuwe route. Voor ons dichtbij huis, maar toch over paden gelopen waar we nog nooit waren geweest. Zeker de moeite waard om te lopen. Hoofdzakelijk onverhard (++).
  En ja, ik sluit me aan bij de opmerking van René, er zijn inderdaad weinig bankjes.

 59. Het is een prachtige route om te lopen. We hebben er erg van genoten. Wat we wel misten waren wat bankjes langs de route waar je even kunt zitten om wat te eten of drinken en van het landschap te genieten. Op de hele route zijn we er maar eentje tegen gekomen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.