Boereneschpad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Noordijk, Geesteren en Gelselaar. Over de eeuwenoude es, nieuwe landgoederen, langs beken en door de herstelde natuur op het Noordijkerveld. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Boereneschpad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 of 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 14, 17 of 21 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunten: Pannenkoekenboerderij Erve Brooks, Broekhuisdijk 5 in Gelselaar

Opstappunt: Café Restaurant Zalencentrum Baan, Dorpsstraat 6 in Geesteren

Openbaar vervoer: Bushalte Hondorp in Gelselaar en bushalte Baan in Geesteren

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Ook wij waren 30 december op dit klompenpad aan het wandelen. Bij vertrek uit Geesteren hadden we een andere route in ons hoofd. Maar we belandden al gauw op het Boereneschpad en besloten dat een tijdje te volgen. Het was zoals Marielle het ook beschreef: nat maar met wat improviseren goed te doen.
  Het Boereneschpad is een echte all saison route. Kijk vantevoren wel hoelang je wilt lopen. Doordat er meerdere verleng- en afkortroutes zijn komen de bordjes soms verwarrend over. Aan de andere kant is de kans op verdwalen klein. De kerktorens van Gelselaar en Geesteren raken nergens echt uit het zicht.

 2. Ik sluit me aan bij mij voorgangers: leuk en afwisselend! 12 km gelopen. Het pad langs de beek is nu onderdeel van de beek, en ook is een weiland in een soort meer veranderd, en een stukje door een bosje waar de paden nu ook beekjes zijn, maar allemaal goed te omzeilen via wat alternatieve routes.
  Heerlijk in het winterzonnetje gelopen en meer dan de moeite waard om nog eens terug te komen voor de verlenging. Ook erg leuke info en filmpjes via de app.

 3. Leuk afwisselend pad. Route langs de beek was bijna onbegaanbaar vanwege het water. Via het dijkje gelopen er langs loopt. En bij Gelselaar achter het kerkhof staat het weiland onder water. Het pad vervolgen via de Beumerweg. Goed bewijzerd.

 4. Dit pad gewandeld op 23 augustus. Een mooie wandeling veel afwisseling, vrijwel geen asvalt en goed aangegeven. Dit wordt automatisch zo aangenomen, maar weer veel waardering voor alle vrijwilligers. Ik heb 14 km gelopen vanaf Erven Brooks i.v.m. vakantie (denk ik) dar veel te druk, helaas onderweg geen andere horeca.
  Dit pad zit (met ca. 30 andere) in mijn top 10!

 5. Vandaag gelopen vanaf het startpunt via Geesteren en weer terug. Totaal 16,85 kilometer geklokt. Route is echte aanrader. Fraai landschap en pittoreske dorpen. Hoeveelheid verharding valt reuze mee. Na de wandeling nog even Borculo aangedaan. Ook daar enkele fraaie panden en de Berkel natuurlijk. Kortom, een fijne dag. Dank aan alle vrijwilligers.

 6. Vandaag de 22km gelopen prachtig en goed uitgepeild
  mooi landelijk pad
  Met dank aan de beheerders Vrijwilliggers en landeigenaren

 7. Het gastenboek bij ieder Klompenpad is bedoeld voor recensies over hoe het pad beleefd werd. De inhoud wordt op de website gepubliceerd. Feitelijk onjuiste en/of kwetsende bijdrages worden verwijderd. Dit gebeurt op het totaal van alle Klompenpaden gelukkig minder dan 5 keer per jaar.

  Bij ieder Klompenpad kan met de knop Opmerking of tip over dit Klompenpad contact worden opgenomen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) of voor Utrecht Landschap Erfgoed Utrecht (LEU).

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 8. Vanmorgen deze prachtige route gelopen. We hebben genoten van dit Klompenpad, komt bij ons zeker in de top 5. We hebben de 12 km gelopen en zelfs de asfaltstukjes waren afwisselend. Complimenten voor de bewegwijzering en het onderhoud van dit pad.

 9. Vanochtend gelopen, de lange versie. Prachtig pad, een klompenpad uit het boekje!
  Maar één andere wandelaar gezien. Wel veel dieren gezien onderweg. tientallen hazen, een vos, fazanten etc. De opmerkingen over het ‘vele asfalt’ kan ik niet anders dan als lachwekkend bestempelen.

  Pad heeft door de verlengingen één nadeel, van het originele pad heb ik dus veel stukken gemist. Ik ‘moet’ dus nog een keer terug. Zal niet met tegenzin zijn!

 10. Misschien is het (toch) handig om bij Geesteren voor de volledigheid “Gld” erbij te zetten. (of Achterhoek…)
  Er is ook een Geesteren bij Tubbergen, Overijssel. (Twente dus). Hoewel er geen Klompenpaden zijn in Ov, gaat Google Maps er bij de invoer Geesteren meteen vanuit dat het in Ov is….
  (en zo zijn er nog wat plaatsnamen die ‘dubbel’ zijn in dit land; zoals bv Laren, Hengelo…)

 11. 12 november 2022, heerlijk zonder jas over dit klompenpad,slaperige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan, kerkpaadjes,en weidse uitzichten,en met die laagstaande zon erop en die herfstkleuren had het iets magisch….

 12. Vandaag de 12 km route gelopen. Met fantastisch weer (helpt altijd mee) genoten van een mooie wandeling. Afwisselend landschap, leuke paadjes op duidelijk uitgezette route. Een enkele keer bijna de sticker of plaatje gemist vanwege wat overgroeiing van een struik of I.d. Een opmerking. Op verharde wegen met autoverkeer lopen we aan de linkerkant van de weg. Het tegemoetkomend verkeer aan zien komen. De plaatjes van klompenpad treoofen we altijd aan de rechterkant, dat betekent oversteken om het plaatje te bekijken. Misschien een idee om op die plekken ook aan de linkerkant een plaatje of sticker te plaatsen.

 13. We hebben dit klompenpad gisteren gelopen, het is een keurig uitgezet pad.
  Bovendien goed bewijzerd, en verzorgd.
  Vooral het verlengde stuk, omgeving Geesteren is prachtig.
  Complement voor de uitzetters.
  We gaan deze in een ander seizoen nog een keer lopen.
  Van de 75 klompenpaden die we gelopen hebben, staat deze in de top tien.

 14. Gisteren de 12 km met de klok mee gelopen. De eerste 6 km vond ik erg mooi. Na landgoed Hilhorst bestond de route hoofdzakelijk uit klinkers en asfalt. Teveel voor de 12 km, maar mogelijk als je de langere route loopt dat het meevalt. Als je de 12 km wil lopen dan zou ik adviseren hem tegen de klok in te lopen, dan heb je het mooiste op het laatst. Bij het startbord niet de wei in maar er tegenover langs het pannenkoekenrestaurant. De graspaden waren mooi gemaaid en er stonden voldoende bankjes. Nog een tip: loop bij de wateroversteekplaats even 20 meter door naar de boomtuin. Boven in de boom staat een bankje. Voor een klein fotoverlsag : http://www.arievanhensbergen.nl

 15. Vandaag de lange route gelopen; wat een verrassende Klompenpadwandeling. Wij liepen met de klok mee, de lange route, prima aangegeven!

 16. Wij hebben vandaag het klompenpad gelopen, we zijn begonnen bij de parkeerplaats van de begraafplaats in gelselaar. Onderweg hadden we veel problemen met de route, soms moest je bordjes zoeken.
  We hadden geen boekje en we hebben de 21 km gelopen .
  Maar onderweg hadden we veel zoek werk.
  Begrijp me niet verkeerd, het was een hele mooie route , maar de bewijzering kan beter tussen de afstanden die je wilt lopen.
  Dank u
  Benno

 17. Een echte aanrader!

  Zeer afwisselend pad. Veel over private gronden, boerenerven, weilanden, bosgebieden etc … Je verveeld geen seconde. En wat is de Achterhoek toch mooi. Boerderijen en dorpen zijn hier prachtig in balans met de natuur. Zo loop je door beschermende dorpsgezichten met oude kerkjes (uit 1500) en romantische boerderijen verstopt in het groen.

  Ik heb gekozen voor de 21km omdat ik niets van deze route wilde missen. Door de “kraamkamers” (zoals beschreven) door de natuur. Het was het dubbel en dwars waard. Veel rustpunten trouwens. Loop deze route met mooi zonnig weer en neem je fotocamera mee.

  Vrijwilligers heel hartelijk dank voor jullie harde werk. Door jullie heb ik genoten vandaag 🙂

 18. Drie jaar geleden liep ik het Boereneschpad bij Lochem in de Achterhoek al eens, ik koos toen voor de korte route. Deze keer besloot ik de volle 20+km te gaan. Een klein stukje door het veld was volgens de app afgesloten, dus ik moest een beetje improviseren.
  Het Boereneschpad is zo’n pad waarbij kleine stukjes asfalt je weer bij een prachtig stuk door het bos of door de velden leidt. Hoogstens tegen het eind valt een stuk asfalt wat tegen met bijna 20 km in de benen.
  Verder niets dan lof, veel afwisseling, bos, velden, langs beken, door schattige dorpjes, alles biedt deze route.
  video: https://youtu.be/4In0h3px2VM

 19. Vandaag dit pad gelopen: eerst prachtig weer, later wolkenvelden en dreigende luchten. Mooi klompenpad, goed onderhouden, veel afwisseling, veelal onverhard, gezellige plaatsjes. De lange route genomen en deze nog iets verlengd door in Geesteren nog even naar de molen te lopen. Met de klok meegelopen dwz bij Erve Brooks direct het weiland in en pas aan het eind van de route door Gelselaar. Ook de lus naar Noordijk vond ik de moeite waard. Plaatsje minder fraai dan Geesteren en Gelselaar, maar ook charmant en vanuit Noordijk richting Geesteren bijna alleen maar over onverharde paden (dank aan alle boeren die toestemming hebben gegeven om aan de rand van hun weiland te mogen lopen). Top klompenpad. Dank voor het uitzetten en het onderhouden.

 20. Na gisteren het Reckense Markenpad , vandaag de verlengde route ( 21 km) van het Boereneschpad gelopen. En net als gisteren was het weer een sprookjesachtig mooie dag. Alles wit aangevroren….ook vandaag leek het wel of alle plaatjes uit een boek van Anton ieck kwamen. PRACHTIG. De route was mooi, heerlijk lopen langs weilanden en water, wat geweldig die boomtuin aan de Schipbeek! Her waterwingebied is prachtig en leek vandaag wel een sprookje. Geesteren loop je binnen via de achterzijde van de oude kerk…wat een mooi gezicht en wat een leuk paadje ernaar toe. In de verte de korenmolen, dan landgoed Wanninkhof, langs de wijnhoeve ( jammer jammer jammer dat alles gesloten is nu) en het dorpje Gelselaar…zo leuk 🙂
  En inderdaad, hier en daar en vlgs ons meestal onvermijdelijk, loop je over stukken asfalt. Ons heeft dat totaal niet gestoord; het was er rustig, het waser stil en het bood mooie verre uitzichten.
  Kortom,
  koning winter bedankt voor 2 sprookjesdagen,
  vrijwilligers super bedankt voor dit mooie pad.
  We hebben genoten ( van vandaag ons 42e pad)

  Wij

 21. Vandaag (2-10-2021) de route van 12 km gelopen. We liepen de route tegen de klok in en kwamen al snel in het leuke dorp Gelselaar. Daarna is het veel wandelen over verharde wegen met enkele stukjes over graspaden. De tweede helft loopt meer over onverharde zandwegen, maar wel veel lange rechte stukken. De laatste kilometer loop je over mooie, zeer goed onderhouden graspaden. De afwisseling in natuur is groot en mooi.

 22. Ik heb vandaag dit pad gelopen. In totaal 18,7 km doordat ik de route-verlenger naar Noordijk heb ingekort (= heel mooi rondje om punt “9”). Volgens mij heb ik hierdoor de “perfecte” ronde gemaakt. Voor mij is dit een top 10 pad. Heel weinig asfalt gezien, en waar dat het geval was, was de omgeving prachtig of liep ik langs een bezienswaardigheid. Tot zo’n 16km welgeteld 1 auto tegengekomen. Toegegeven: het was nog vroeg op een zondagochtend, maar toch. Een echte aanrader. Complimenten aan degenen die het pad bijhouden, vrijwel overal was het pad goed onderhouden/gemaaid.

 23. De keuze-aspecten qua kilometers schept wat verwarring maar met de App kun je prima je afstand kiezen en zelfs aanpassen afhankelijk van je conditie op dat moment. Maar 4 of 21 kilometer, het is een hele fijne wandeling, veel afwisseling in landschap en onderweg is er genoeg te zien aan mooie boerderijen en twee prachtige plaatsjes. En zal ik eens een geheimpje vertellen, rust en ruimte op een ondergrond van asfalt (beperkt) is ook rust en ruimte.
  Mijn ervaringen, foto’s en verbazingsmomenten heb ik in een blog gevat.
  https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/08/30/after-party-op-het-boereneschpad/

  Voor extra foto’s zie ook Instagram titiisprakeloos

  Allen die deze wandeling mogelijk hebben gemaakt, bedankt.

 24. Anderhalf jaar geleden deze route gelopen, het was toen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Ditmaal op een zonnige dag, veel wolken, maar de zon leek zich er niet achter te kunnen verstoppen. Wat ik niet helemaal snap is dat online er gesproken wordt over vier afstanden: 4, 12, 17 en 21km. Maar op het informatiebord staat ook de 8 als optie. Echter zie ik offline, maar ook online nou niet echt een routebelijning die 8km zou moeten behelsen. De hoofdroute is 12, dan 1x een verkorter en twee keer een verlengende lus. Maar waar zit die 8 dan?

 25. Zondag 6 juni het Boereneschpad gelopen. Bij Geesteren begonnen. (Lus naar Noordijk niet gedaan). Afwisselend pad langs/ door akkers, langs bos, langs water, door weilanden en verborgen paadjes. Veel wilde bloemen. Hoorden regelmatig de koekoek, en uiteindelijk zagen we ‘m wegvliegen. Onderweg niet veel mogelijkheden om te zitten.

 26. Zondag 30 mei het pad gelopen met mooi zonnig weer.
  Startplek Gelselaar, verkort routedeel richting routepunt 1, veelal graspad.
  Daarna zandpaden en -wegen, en verder klinker en asfalt.
  Langs geurend koolzaad, bermen met fluitenkruid en kwakende kikkers.
  En dan bij de lus Bollertsweg, (zie reactie Erik van 5 mei)
  Vanaf de Oude Rengersweg is een smal pad dat over particuliere grond gaat (zoals heel veel stukken) en
  dan kom je zonder over de es te lopen op de Scholtenesweg uit.
  Helaas wil de eigenaar geen wandelaars over dit pad hebben.
  Wij hebben het pad wel genomen, bordje verboden toegang was n iet te zien, maar op het geblaf van honden
  kwam de eigenaar eraan om te kijken wie er over zijn pad liepen.
  Aardige man overigens, maar goed geen doorgang.
  Het wordt dus het laatste stuk wandelen over asfalt.

 27. Mooi goed aangegeven klompen pad afwisselend, dank aan alle die hier hebben aan meegewerkt.

 28. Als je met de klok mee loopt is het vanaf Erve Brooks een erg leuke wandeling – de eerste helft. We hebben er 17 km. van gemaakt omdat in het tweede deel veel asfalt zit. Dat is jammer. De lus Bollertsweg – Geesterseweg – Scholtenseweg snappen we niet. Allemaal asfalt, saai en gevaarlijk op de Geesterseweg. Waarom niet rechtdoor steken na de Oude Rengersweg?
  Verder duidelijke aangegeven route.

 29. Vandaag de lange route gelopen, heerlijk weer, en een grote variatie van landschappen en leuke dorpjes. Prachtig, met vele verrassende weggetjes langs akkers, weilanden en beken. Een jaar of 12 geleden hebben we hier ook wel eens gelopen (geen klompenpad), en doet het me deugd dat de oude knoteiken bij Geesteren nog steeds goed onderhouden worden! Chapeau voor alle vrijwilligers en grondeigenaren!

 30. Vandaag de langste route van bijna 22 km gelopen onder ideale omstandigheden. Na de auto geparkeerd te hebben bij Erve Brooks zijn we met de klok meegelopen. Onderweg veel leuke dingen gezien. Route was goed uitgezet en gemakkelijk te volgen. Aan het eind van de route nog een kop koffie gedronken bij Erve Brooks en toen weer op weg naar huis. Onderweg nog iemand gesproken die van de organisatie was, hem een compliment gegeven voor de mooie route die ze hadden uitgezet.

 31. Prima wandeling over natuurpaden en voldoende bankjes onderweg om te genieten van het uitzicht.
  Verlengde route was goed te lopen. Uiterste vriendelijke bediening bij de start (pannenkoekenboerderij)
  Goed onderhouden en bewegwijzering was top, dank hiervoor. Het was een heerlijke dag.

 32. Na een overnachting in B&B in Neede hebben we dit klompenpad gelopen. We hebben de 12 km route gelopen. Prima aangegeven en schitterende omgeving, afgewisseld met prachtige gele bloemenvelden, waterpoelen, weilanden en een klein stukje een wat grotere weg.
  Onderweg werden we blij verrast door het zien van een ree in de bosrand. Ook genoeg bankjes onderweg om even gebruik te maken van de meegenomen lunch.
  Zeker een aanrader!

 33. Vandaag met heerlijk wandelweer genoten van deze prachtige tocht. Zeer afwisselend, goed aangegeven. We waren van plan de 17km te lopen maar door gezellige gesprekjes met de locals werd het de 12km route. Complimenten voor de vrijwilligers.
  Groeten Fred en Hetty

 34. Picknicken in het bos van Wanninkhof. U krijgt een picknickmand met een heerlijke picknick mee.
  zie foto op facebookpagina theehuis de Busker

 35. Vandaag de lange route gelopen. Het weinige asfalt stoorde mij totaal niet. Ik vond het een leuke afwisselende route door de wei, langs de beek, door het bos en door een paar leuke kleine dorpjes.

 36. Even een rustpuntje tijdens de wandeling?

  Bij theehuis de Busker vanaf vandaag tea and coffee to go. Met natuurlijk ook lekkere taart.

 37. Vandaag gestart in Gelselaar bij Erve Brooks. We moesten een beetje lachen over de opmerkingen over asfalt. We kwamen in modderige weilanden terecht. Met alle verkortingen en verlengingen was het maar goed dat ik de app had geïnstalleerd, daardoor konden we goed bijhouden waar we waren. We namen de verlenging naar Noordwijk. Prachtig door bosjes en langs grote poelen waar de zon die de hele dag scheen op schitterde. Na Noordwijk kwamen we weer door weilanden. Deze verlenging viel ons qua tijd tegen, maar dat lag ook aan ons zelf. We namen de tijd om van al het moois te genieten en om af en toe – op afstand – een praatje te maken met een van de weinige andere wandelaars. Waar we weer op de reguliere route kwamen richting Gelselaar was er idd wel asfalt of klinkers, maar met alle rust en schoonheid van dit landschap en Gelselaar zelf, een sinecure. In Geesteren zijn we dus niet geweest.

 38. Mooie route door de achterhoek. Wij vonden er echt niet veel asfalt/verharde wegen in de route zitten. Weinig wandelaars tegen gekomen.
  Complimenten voor de vrijwilligers en de landeigenaren dat wij mochten genieten van deze mooie wandeling.
  Kleine opmerking de route aanduiding op de t – spliting met de slaapdijk hier wordt aangegeven linksaf de slaapdijk op. Na een dikke 500 meter beginnen we te twijfelen en hebben we de app opgestart. Foutje hier moet je niet linksaf maar rechtdoor. Misschien kunnen jullie dit een keertje checken ook op de achterkant van het verkeersbord (ongeveer 50 vanaf de t spliting op de slaapdijk) links in de berm zit een sticker.
  Maar echt top aangeven. Wij hebben de route met verlening gelopen.

 39. De achterhoek is veel lange en rechte weg langs matige rommelige (bio-industrie?) boerderijen. Vaak verharde wegen waar gelukkig wel weinig/geen verkeer is.
  Dit klompenpad (ik deed de 12 km) heeft voor de streek veel afwisseling, zoals het schattige kerkpleintje in een van de dorpjes die je passeert. Af en toe duikt er ook een wel-prachtige-authentieke boerderij op.

 40. Vandaag de basisroute gelopen (12 km). Over bewegwijzering, enz. niets dan goeds, maar… De achteruitgang van het Achterhoekse landschap, het verdwijnen van houtwallen en bosschages, de oneindige vlaktes met raaigras waar ook niets anders meer groeit, waar amper nog vogels zijn, dat beeld doet pijn. En voor een klompenpad m.i. teveel asfalt.

 41. vandaag de route van 17 km gelopen. Prachtige tocht met veel afwisseling van smalle dorpspaadjes, paden langs de oevers van de vele beken tot oneindige vergezichten over het Achterhoekse coulissenlandschap. Zoals gebruikelijk is de route goed aangegeven en zijn ook de verschillende verlengingsmogelijkheden duidelijk. In de herfst met al die mooie kleuren een prachtige tocht, maar zeker ook de moeite waard om de tocht eens in lente of zomer te lopen.

 42. Tjonge jongen jonge
  Wat een fantastische mooie wandeling vandaag met stip in de top 5.
  Alle mensen die hier voor verantwoordelijk zijn of hun steentje bijdragen geweldig bedankt.
  Wat een rust en wat een natuur.
  Helemaal top
  Ik ga deze wandeling nog zeker 3 andere seizoen tijden wandelen.
  Chapeau

 43. Vandaag hebben we de 12 km. wandeling gelopen. We startten bij Erve Brooks en liepen de 12 km. route met de klok mee. De omgeving is mooi en gevarieerd. De paden lopen wisselend door weilanden, voert langs water (we zagen er zelfs een ijsvogel!) en een klein deel door het bos. Alle paden en wegen waren goed begaanbaar. Het maïs was intussen van de akkers dus we hadden mooie vergezichten. Voor een pauze waren er onderweg enkele bankjes. (We zouden het handig vinden dat deze ook in de app/op de kaart terug te vinden zijn).
  Op het eindpunt, tevens startpunt, konden we vanwege corona een kop koffie in een wegwerpbeker kopen om hem buiten op te drinken.
  De route van het Boereneschpad is erg duidelijk aangegeven. De app op de telefoon heeft ons daarbij ondersteund.

 44. Vandaag het grootste deel van de 12km gelopen..
  Op 3 plaatsen onkruid/gras wat tot kniehoogte of hoger stond (met als gevolg erg natte schoenen/voeten/broek)

  – ter hoogte van Wijnhoeve Kunneman
  – ter hoogte van Venneman
  – ter hoogte van “het land van Kempers”

  Verder is het een erg mooie route, die ik geregeld deels loop..

 45. Vandaag de route van 21 km gelopen vanaf het Opstap punt in Geesteren. Wat een prachtige route. Veel afwisseling in landschap, natuur en cultuurgrond. Soms open en weids, dan weer een dicht bos. Velden met ontelbaar veel bloemen, vlinders en ander spul. En ja: ook de onvermijdelijke stukjes asfalt, maar kijk naar links en rechts en je ziet de mooiste dingen. Ik ga de route vast nog een keer lopen als de mais van het veld is, zie je vast nog veel meer. Toen ik bij het Startpunt langskwam was ik heel blij gekozen te hebben voor het Opstappunt: smaken verschillen, maar het was me daar veel te massaal en iets te “gezellig”.

 46. Wij vonden het een van de toppaden. Prachtige natuur, landschappen en agrarische cultuur. Wij hebben het pad clock-wise gelopen en kwamen in de slotfase in Gelselaar wat aan het dwalen. Voor ons was de bewegwijzering wat onduidelijk. Ongemak wordt overigens ruim gecompenseerd met een mooi karakteristiek dorp.

 47. Vandaag liepen we de 12 km versie van dit klompenpad. Veel wisseling is landschappen. Door de droogte van de afgelopen weken, was overal prima te lopen. De Corona is wel een spelbreker bij de route achter en over het terrein van Erve Brooks. De route van Erve Brooks Niehof naar het startpunt is AFGESLOTEN.
  Neem dus niet de Slaapdijk maar de Broekhuisdijk om weer bij de auto op het startpunt te komen.

 48. Wat een prachtige route. Met stip op 1 en ook wij hebben er al verschillende gelopen. De langste route gelopen: iedere km genoten. Onderweg reeën, patrijzen en een wulp gespot. Veel groene spechten en tureluurs gehoord. Mooie zandpaden, kerkenpaden en door weilanden.

 49. Fantastische route. Een van de mooiste klompenpaden tot nu toe die ik gelopen heb. En maar 20 minuten rijden van huis!
  Wel wat zompig na flinke regenval en hoog water. Goede schoenen aangeraden

 50. Vandaag de 12 km gelopen. Wat een mooie tocht. We hebben wel gemerkt dat het de laatste maanden veel heeft geregend. Het eerste stuk over het weiland (met de klok mee) was erg nat. De Schipbeek was buiten zijn oevers getreden waardoor we bovenop de dijk moesten lopen. Met onze nordic poles ging dat gelukkig een stuk makkelijker.
  Voor de rest van de tocht was het wel te doen. Het is goed opletten dat je niet een van de route verlengers pakt als je de 12 km wil lopen. Onderweg een straffe wind maar gelukkig wel veel zon. Erg lang zitten was er dan niet bij. Ook leuk dat je onderweg nog een paar reeën tegen komt.

 51. Op zaterdag 7 feb 2020 dit prachtig klompenpad gelopen, hier en daar had wel een routewijzertje extra gemogen. Wij geven dit pad het cijfer 9.

  Elly & Albert.

 52. Op 24 januari het Boereneschpad gelopen. De verlengde route dus 21 kilometer. Wat een mooi pad: afwisselend bos, weiland. Langs de Berkel en andere slootjes. Leuke boeren dorpjes en boerderijen. Kleine onverharde paadjes en dat verhard zo rustig qua verkeer dat we midden op de weg konden wandelen. Veel bankjes en gelegenheid om onderweg wat de drinken en/of eten (dat hebben we dan ook gedaan) Prima bewegwijzerd ondanks dat het op de kaart nogal ingewikkeld leek. Heel blij met deze heerlijke wandeldag ??

 53. Van de week deze route gelopen. We zijn begonnen aan de kant over het weiland. Na 6 km komen we uit een bossage en staan op de rand van een akker. Er staat geen routebordje was onze indruk. We zijn links afgegaan, omdat de App aangeeft richting het water te lopen wat aan de linkerzijde te zijn was. Dit bleek de juiste route. Of we hebben een markering over het hoofd gezien, of er is er één weg?

 54. Wij willen 15 november met 8 mensen activiteiten doen in jullie regio.
  Zijn er speciale bezigheden, trips of wandelingen t.z.t.?

 55. Vandaag het Klompenpad gelopen. Zitten hele mooie stukken in, zeker als je een stuk van de verlenging meeneemt. Vergeleken met de andere paden die we tot nu toe hebben gedaan wel veel stukken verhard/asfalt en dat heeft niet onze voorkeur.

 56. Wat een schitterend klompenpad. Het weer werkte ook geweldig mee maar zo,n mooie omgeving , onze complimenten voor de makers

 57. Gisteren dit pad gelopen met alle verlengers, 21 km dus. 21 mooie kilometers. Prachtig pad met veel afwisseling en mooie boerderijen. Veel boeren op het land bezig en ook nog langs een paar broedende zwanen gelopen.
  De app zei dat een gedeelte afgesloten was en gaf een alternatief. De afsluiting was er echter in de praktijk niet. Misschien de app even updaten?

 58. Gisteren dit pad voor 2e maal gelopen. (Op 27 februari 2019, met warmte record!)
  Het was een prachtige tocht. Mooi afwisselend landschap, en onderweg van alles gezien; aangevreten dode zwaan, een zwarte zwaan, grauwe ganzen, spelende eekhoorns, kuifeend, wilde eenden, 2 reeën, stuk of 10 buizerds, citroen vlinders, hommels en bijen. En daarnaast nog, iets buiten de route, een prachtige boomhut/vlonder beklommen.
  Al met al erg genoten van deze tocht die ik deze keer samen met mijn oudste zoon heb gelopen. (Dat is al mooi!)
  Enige minpunt is het laatste stuk. Dit is wat eentonig over verharde wegen. Maakt daar ook een wat nutteloze lus.
  “Start en finish” bij Erve Brooks, waar we nu heerlijk in de tuin, in het zonnetje, konden zitten, en nagenieten.
  Complimenten voor de beheerders. Bewegwijzering goed voor elkaar en op duidelijke plaatsen.
  Nb. Opvallend weinig wandelaars op zo’n mooie dag in de voorjaarsvakantie.

 59. Vandaag in prachtig zonnetje (16 gr.!) dit mooie klompenpad gelopen. Dit kun je met recht een klompenpad noemen.
  Mooie boerenweggetjes, prachtig Achterhoeks landschap. Heel rustig. Echt genoten. Wat een mooie dag en een mooie tocht. Aan het eind heerlijk op het terras bij Erve Brooks gezeten. Mooie plek met prachtig uitzicht op de weilanden.
  We komen zeker nog eens een keer de route Geesteren- Gelselaar lopen.

 60. Vandaag 19-09-2018 dit pad gelopen. Zijn gestart in Geesteren bij restaurant Baan.
  Echt een prachtige route met vele mooie doorkijkjes en door weilanden.
  Hebben heerlijke taart gegeten bij Theehuis Busker, prachtige locatie om even te zitten, een aanrader. De volgende keer pakken we Noordijk mee. Hadden nu fantastisch weer en de route was bijna geheel gemaaid dus prima te doen.
  Ik heb de klompenpaden ontdekt, hulde voor de vrijwilligers.

 61. wat een prachtige wandeling, wij hebben hem afgelopen zondag 26 augustus gelopen en dan gelijk maar de 21 km.
  wat ons opvalt is dat het niet veel gelopen wordt en daardoor sommige paadjes overwoekerd was met hoog gras en brandnetels die dan ook erg nat waren i.v.m. regen van vorige dag.
  maar buiten dat om complimenten voor deze prachtige wandeling

 62. Op 12 augustus dit Klompenpad gelopen met circa 28°. We hadden uit voorzorg onze lange broek aangetrokken, maar dat was niet nodig geweest omdat de paden daar waar nodig gemaaid waren. Het is een afwisselende route over ouderwetse boerenweggetjes, smalle paadjes en de randen van de weilanden. Door de aanhoudende droogte hebben we veel dorre graslanden gezien, maar we hebben ook te midden van graan en mais gelopen. Het is een echte omgeving die de Achterhoek de Achterhoek maakt.
  Door onze eigen onoplettendheid en ook omdat de bordjes af en toe niet op de meest logische plaats stonden hebben we enkele bordjes gemist. Een stukje teruglopen vonden we niet erg en met behulp van het routekaartje en onze eigen GPS konden we de weg makkelijk terugvinden. We hebben erg genoten en de verlenging via Geesteren (Gld) gevolgd. We komen zeker nog een keer terug om de verlenging via Noordijk te lopen.

 63. Heb vandaag het Boereneschpad gelopen van 21 km. samen met mijn dochter, die deze tocht ook gebruikte om te oefenen voor Nijmegen. Uiteraard is deze tocht niet te vergelijken met Nijmegen en qua ondergrond ook veel zwaarder te belopen. Vanaf Erve Brooks liepen we met de klok mee. De basisroute en alle routeverlengingen vormden samen een prachtig en afwisselend parcours in het buitengebied rond Gelselaar, Noordijk en Geesteren. En dit allemaal onder zomerse temperaturen. Eeuwenoude essen, vele landgoederen, wei- en bouwlanden, schitterende beken en vergezichten, de bekende overstappen in de weilanden over prikkeldraad. Het waren allemaal ingrediënten voor een echt boeren-klomppad. De bepijling was over het algemeen goed verzorgd. Een enkele keer moesten wij de app raadplegen. We hebben gepauzeerd op een bankje onder een schaduwrijke boom in Noordijk, in Geesteren bij restaurant Baan en uiteindelijk hebben we na afloop wat gedronken en genoten van een ijssorbet in de tuin van Erve Brooks in Gelselaar.
  In een weiland bij Noordijk werd mijn dochter aangevallen door een opstandige koe. Gelukkig liep alles net goed af. Dan besef je pas wat het bordje bij het betreden van het weiland betekent: “Je loopt hier op eigen risico”.
  Het grote minpunt van deze tocht was -en dat was ook de mening van enkele collega klompenpadlopers- het achterstallige onderhoud van een aantal paden. Bij die paden stond het gras tot heuphoogte en was van een natuurlijke doorgang geen sprake. Een deel hebben we met de handen omhoog gelopen om hoge brandnetels te ontwijken. Blij dat we -ondanks het tropische weer- toch een lange broek hadden aangehouden. Vooral als bescherming tegen teken. Bij dat gigantische hoge gras denk je steeds: Hier zullen we wel doorheen hoeven!! Maar achteraf bij controle op de app bleek dan altijd toch van wel. Verzoek: ga even met elektrische strimmer aan de slag, dit t.b.v. van de komende wandelaars. Wat overweegt was toch wel deze schitterende mooie groene natuurtocht, die het predikaat klompenpad meer dan waard is. Organisatie: hartelijk dank!!

 64. Op 11-5-2018 met veel plezier deze route gelopen. De routeverlenger via Geesteren is zonder meer de moeite waard, Het dorp heeft een mooie kerk en ligt erg idyllisch als je komt aangelopen. Daarna stukken door mooie natuur (lange broek is daar wel handig), over akkers en verder alleen maar rustige weggetjes. De theetuin is beslist een leuke tussenstop. Over het algemeen prima bewegwijzerd maar het is verstandig om de routekaart voor de zekerheid op je telefoon te zetten.

 65. Vandaag heb ik met zonnig weer het Boereneschpad van 12 km gelopen. Het is een klompenpad op zijn best. De wandeltocht gaat dus voornamelijk door boerenland met authentieke boerderijen en veel weidse uitzichten. Zo nu en dan zorgt een fraai stukje bos voor de nodige afwisseling. In Gelselaar kreeg ik (op zondag) een stukje van de plaatselijke voetbalwedstrijd mee, en op het begin- en eindpunt (Erve Brooks) was er live Achterhoekse muziek. Deze wandeling biedt dus meer dan voldoende ‘couleur locale’. Wat mij betreft verdient dit klompenpad daarom het maximaal aantal punten: douze points !

 66. Deze week heb ik het Boereneschpad gelopen in een winterwitte sfeer. Prachtig en heerlijk rustig, wel modderig hier en daar. We hebben genoten van de boomhut met de boomtuin, van alle vergezichten en de karakteristieke landschappen en dorpen. De bewegwijzering was prima, alhoewel je bij de routeverlengers wel even in de gaten moet houden welke kant je oploopt. Dan is de app weer reuze handig. Je ziet heel snel waar je loopt.
  Dank alle vrijwilligers van de drie dorpen Gelselaar, Geesteren en Noordijk!

 67. Komend uit de drukkere randstad valt de stilte enorm op. Op een gegeven moment stond ik stil en werd door de stilte overvallen. Zelfs de enkele vogel, zoals de luidruchtige kraai, hield zijn mond ehhhh snavel dicht. Ik heb het pad vandaag gelopen vanuit Gelselaar en geen gebruik gemaakt van routeverkorting of -verlenging. Door de veelvuldige regenval van de laatste tijd waren er paden en weilanden ondergelopen en moest ik af en toe door de zwaardere kleigrond. Maar het bleef de moeite waard. Bij grote wateroverlast is het pad ook goed te belopen al zou je hier en daar beter af zijn met laarzen. Maar mijn waterdichte wandelschoenen zorgde voor perfect droge voeten. En de ontberingen. Te verwaarlozen door de pracht van dit pad. Tot slot een compliment aan de vrijwilligers. Niet alleen de markering was perfect, maar ook van zwerfafval hebben ze hier nog nooit van gehoord. Klasse!!

 68. Twee weken geleden genoten van de gewone route, vandaag de verlengde route verkend vanuit het prachtige dorp Geesteren. Wist niet dat er in Nederland nog zulke mooie en authentieke enclaves bestaan. Gelselaar en Geesteren zijn fijne pleisterplaatsen langs de afwisselende en goed gemarkeerde route. Heerlijk vooruitzicht dat we nog een tweede verlengde route te gaan hebben (via Noordijk). De initiatiefnemers hebben met veel creativiteit en kennis van de streek een fraai pad uitgezet. Hulde!

 69. Als naobers met Naörker wortels hebben we het “boereneschpad” in drie etappes gelopen. Etappe 1 vanaf CR Baan in Geesteren. Etappe 2 vanaf De Olde Schole in Noordijk en etappe 3 vanaf Erve Brooks in Gelselaar.
  Hoewel we de omgeving goed dachten te kennen worden we toch langs boereneschpaden geleid waarvan we het bestaan niet kenden, of die voor deze wandelroutes speciaal zijn gecreëerd.
  Aangenaam verrast worden we door de vele binnendoortjes. Een openbaring is het dorpje Gelselaar. Tientallen malen doorheen gefietst. Wandelend zie je pas de karakteristieke plekjes.
  Een echte aanrader!

 70. Inderdaad een uitgelezen dag om deze wandeling te doen. Ik heb de verlengde route genomen aan de kant van Geesteren. Volgende keer neem ik de verlenging aan de kant van Noordijk. Het is een prachtige omgeving, veel afwisseling van het landschap. Theehuis De Busker is een echte aanrader!

 71. Dé uitgelezen dag voor een wandeling was dit weekend! Zon, 20 gr, geen wind…..Dus 95 km gereden voor dit pad wat al vanaf de opening op onze verlanglijst stond! Startpunt Erve Brooks heeft verschillende parkeerterreinen dus het was even zoeken naar het bekende klompenpad overzichtsbord, met startpunt en het vriendelijke personeel van de pannenkoekenboerderij wees ons naar de juiste plek! Door andere berichten op deze pagina waren we voorbereid op wat verwarring met de bordjes en verkorte route, maar dit gaf voor onze 12 km wandeling geen probleem. Het is allemaal heel duidelijk, zeker met het route kaartje op de app! We zagen een houtsnip opvliegen meteen in t begin in het weiland tussen de twee houten klaphekjes. Later bij t kleine meertje nog twee reeën 10 meter vóór ons. Onderweg nog getuige van een grote paardenmanifestatie in een weiland en in het bos, wat een leuke sfeer gaf. Het stukje door Gelselaar is ook leuk, zeker de huizen die rond het kerkje staan zijn stuk voor stuk prachtig. Bij terugkomst koffie met krentenwegge zoals het hoort in deze streek en daarna weer 95 km naar huis. We hadden het er graag voor over, geweldig pad! ??

 72. Wij zijn vrij in het begin van de route rechtsaf geslagen ( verkorte route ) Hadden = verkorte route = niet gezien op het bordje. Waren daar ook nog niet op bedacht zo snel in het begin! Het bordje linksaf ( wat je dus moet nemen als je 12 km. loopt ) is ook wel slecht te zien .
  Zou het iets duidelijker ophangen .
  Verder is de route goed aangegeven.
  Jammer dat er geen rustpunt is voor een kopje koffie of thee onderweg.
  In het begin van de route redelijk veel bankjes. Daarna nog 1 bankje……..tot Gelselaar
  Het is een prachtige route, hoofdzakelijk over zandwegen.
  Het was genieten !

 73. Op 17-6-17 genoten van die mooie pad. De 21 km route gelopen, zeer mooi aangelegd, dank jullie wel!
  Overnacht op Minicamping de Hooiberg, ook echt een aanrader, en je stapt zo het klompenpad op.

 74. leuke route niet verwacht dat je daar zo rustig kan wandelen bijn a niemand tegen gekomen, een bordje was verkeerd er staat routeverkorting op bij brug m,aar deze moet je wel nemen . helaas zijn we op een landweg bijna aangereden auto,s rijden er heel hard we moesten in de berm springen. maar ondanks alles toch genoten voor herhaling vatbaar

 75. En Theehuis de Busker, als startpunt – en dus ook vertrekpunt na de wandeling, het was een tip van Richard – hierboven.
  De wandeling kon ons zeer bekoren, zelfs met het wat waterige weer van paasmaandag. De route is uitstekend bewegwijzerd, dat kun je met eigen ogen gaan zien, maar wij, al pratend, slagen we er toch in om wel eens een bordje te missen, bijvoorbeeld als de bloesem in de tuinen langs de route onze aandacht opeisen.
  Tja, als Gerselaar en Geesteren voetballen, zoals maandag, dan is de kantine van de vereniging ook nog open!
  veel plezier!

 76. Met het prachtige weer eind maart vertrokken naar de Achterhoek op zoek naar het Boereneschpad. Als opstappunt zijn we naar Theehuis de Busker gegaan. Wat een rust en wat een prachtige omgeving. We konden nog een high tea bestellen voor als we terugkwamen van onze wandeling over het Boereneschpad. Onderweg nog wat gedronken bij erve Brooks ( iets te druk voor ons) , maar wat een prachtige route. Overal velden vol bloemen, prachtige dorpjes en veel afwisseling van landschap. Met de routekaart , gekregen bij Theehuis de Busker, geen enkele keer fout gelopen. Na afloop nog een paar uur aan de high tea en daarna moesten we helaas weer op weg naar het drukke westen.
  Complimenten aan de vele vrijwilligers die deze prachtige route gemaakt hebben en een bedankje aan de landeigenaren voor het openstellen van hun grondgebied. Wat we wel misten waren wat meer dieren in de weides.

 77. Gisteren heel wat collega wandelaars gezien op dit mooie klompenpad. Het was dan ook een stralende dag.
  Het is wel verstandig de plattegrond bij de hand te hebben. Als je aan het kletsen bent, zie je zo een bordje over het hoofd en raak je de weg kwijt.
  Leuke wandeling en wat een rust !!
  Bedankt !

 78. Vandaag de routeverlenging bij Geesteren gelopen. Ook hier is een mooi gedeelte ontstaan van het boereneschpad.
  Mooie doorsteek tussen de altena’sdijk en de horstweg.
  Echt een aanrader om deze verlenging te lopen.
  Zeker de moeite waard.

 79. Vandaag onder een stralend blauwe hemel en bij bijna zomerse temperaturen met ons ‘wandelclubje’
  deze mooie wandeling rond Gelselaar gelopen. Bloeiende bomen, velden vol paardenbloemen, pinksterbloemen en speenkruid langs de sloten zorgden voor een schilderachtig landschap. Zo mooi en toch zo dicht bij huis. Met de bewegwijzering hebben we geen problemen gehad.
  We kunnen deze wandeling zeker aanbevelen.

 80. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, tegen de klok in, inclusief de twee zuidelijke verlengingen.
  Wat een rust hier, ongelooflijk. Heel veel boerderijen met heel veel binnenweggetjes (vaak wel asfalt, vooral van Gelselaar naar Geesteren). Beetje veel van hetzelfde, maar ja, anders kom je ook niet aan 22 km.
  Wat mij opviel waren de prachtige (verbouwde) boerderijen in de dorpscentra in zowel Gerselaar, Geesteren als Noordijk, Jammer dat er een omleiding was in Noordijk, weer meer asfalt. Diverse mooie meertjes gezien.
  De bewegbewijzering vond ik matig, diverse keren fout gelopen. Dan bleek vaak dat er toch wel een bordje stond, maar niet handig geplaatst, wat verdekt opgesteld, laag bij de grond. De stickers aan de verkeersborden zijn goed geplaatst. Aan het eind ben ik de weg een paar keer kwijtgeraakt, daar heb je ook nog een kleine verlenging.
  Bij de Driessenweg in Gelselaar staat m.i. helemaal geen bordje, moet wel rechtsaf. Of ook over het hoofd gezien?
  Al met al werd het voor mij een hele lange rit, maar ik ben hier helemaal tot rust gekomen (en moe geworden)!
  De rit naar Berkelland was ook lang, 91 km. Je moet er wel wat voor over hebben. Maar ik heb geen spijt.
  Bedankt iedereen.

 81. Mooie aanwinst dit nieuwe pad. Door weiden, bosjes en langs waterpartijen. En last but not least het beschermde dorpsgezicht van Gelselaar. Prachtig. De start en finish bij erve Brooks is onovertroffen. Goede parkeermogelijkheden en volop gelegenheid voor een natje en een droogje. De route gebruikt tegen het eind wellicht wat veel asfalt maar de weggetjes zijn stil en er zijn schitterende boerderijen te zien. Organisatie let op: uitsluitend verlengings- en verkortingsbordjes plaatsen bij de daadwerkelijke afslagen. Ze staan thans te pas en te onpas langs de (hoofd)route en dat wekt verwarring. Voor de goede orde; het eerste bordje van de wandeling dat u tegenkomt op het hek van het weiland voor erve Brooks is al meteen fout. U moet er overigens wel in ! Fijne wandeling.

 82. Vandaag 26 maart op een mooie zonnige lente dag. Deze prachtige klompenroute gelopen. Met de klok mee. Bij Erva Brooks eerste bordje “route verkorten” maar dat klopt niet. Daarna langs de beek bordje naar rechts het zelfde verhaal. Maar dat klopte ook niet. En bij de laatste verlenging bijna op het eind 2 bordjes met geen verlenging erop. Terwijl je nog op de verlenging zit. Maar wij vonden het helemaal niet erg. Maar het is ontzettend mooie route en ontzettend mooie verlengingen. Wij hebben geconstateerd dat de route 22km minimaal is met de verlengingen. Top route uit gezet!! Hoop dat er nog meer zulke routes volgen.

 83. Afgelopen zondag heb ik het basispad (dus zonder verkortingen / verlengingen !) gelopen. Het begin is prachtig en helemaal Klompenpadwaardig. Als je dus Erve Brooks in de rug hebt en dwars door de weilanden, langs water & door bos en via boerenweggetjes gaat lopen.

  Maar waar ik eerst aan een pad met misschien wel een 80% aan onverharde delen dacht viel het pad mij naar het einde toe weer wat tegen. Er is dan nog een kleine doorsteek en je loopt via een sportveld met nog een onverhard stukje. De voetbalfans keken mij verbaasd aan en na, er was net een wedstrijd aan de gang …
  Een aardig deel van het laatste deel gaat over gewone asfaltwegen met gematigd verkeer, dat is jammer. Maar het zal wel niet anders hebben gekund, helaas.

  Het Molenbeeksepad blijft toch één van de favorieten.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.