Braakhekke Bultenpad

Wandelen door nat broekland en over oude enken in het prachtige buitengebied van Harfsen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Braakhekke Bultenpad (11 km)

Startpunt: Ons Gebouw, Sporkehout 4, Harfsen

Opstappunt: De Haarbroekse Vijvertuin, Harfensesteeg 40, Harfsen. Landwinkel & Bloembinderij De Winde, Braakhekkeweg 9, Harfsen

Openbaar vervoer: Lochemseweg 130 (voor Spar supermarkt) Harfsen

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Braakhekke Bultenpad combineren met het Laorns Enkenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag het klompenpad gelopen (zeker een aanrader) het is in mijn achtertuin, maar toch veel paadjes gelopen die ik niet kende.

 2. Vandaag dit prachtige en ons 79e klompenpad gelopen. Bij het bord aan het begin van de route kwamen we 1 van de uitzetters van het pad tegen. Op zijn aanraden zijn we met de klok meegelopen . Wat een prachtig pad. Dit is, in onze ogen, wat een klompenpad moet zijn. Deze komt zeker in onze top 3 te staan.
  Wat betreft de bankjes sluiten we ons aan bij een eerdere reactie. Op de helft van het pad zou het fijn zijn, maar je kunt ook altijd ergens gewoon neerploffen natuurlijk.
  De landwinkel is een echt must. Koffie, thee, ijs, wc en een klompenpadsnack…..Het is er allemaal.
  Blij dat er mensen zijn die het mogelijk maken dat we zulke mooie wandelingen kunnen maken.
  Veel dank

 3. Hallo wandelaars, vanaf dinsdag, 4 juni, worden er voorbereidingen getroffen voor de jaarlijkse kermis in Harfsen. Het parkeerterrein zal dan weinig of niet te gebruiken zijn. Ook het startpunt is dan slecht bereikbaar.
  De kermis is t/m zaterdagavond 8 juni. Op zondag wordt dan het geheel weer afgebroken en opgeruimd. Houdt hier dus rekening mee!
  Alvast bedankt, namens de werkgroep,
  Hans

 4. Vandaag dit leuke pad van 11km voltooid. Wij zijn met de klok meegelopen. Je begint dan eerst met een stuk asfalt en krijgt de mooie paadjes aan het einde. Wij vonden het een prachtig pad, waarbij je voor een groot gedeelte langs beken en andere watertjes loopt, afgewisseld met paadjes door bos. Een lange broek is ondanks het prima weer wel aan te raden, want het gras staat aardig hoog. We hebben nog veel bloemen in bloei gezien en veel juffers en libellen langs het water. Na afloop nog even langs de landwinkel geweest. Helemaal leuk. Dit pad is een aanrader.
  Misschien een tip. Een bankje op ongeveer de helft van de route zou leuk zijn. Nu kwamen we deze pas tegen bij km 7, maar misschien dat we iets over het hoofd hebben gezien. Vrijwilligers bedankt voor dit mooie pad.

 5. Vandaag de 11 km route gelopen. Dit pad is echt een aanrader. Heel afwisselend landschap en heel weinig asfalt. Bewegwijzering is heel duidelijk en de koffie en gastvrijheid bij Landwinkel Braakhekke is ook top. Jammer dat het pad na 11 km eindigde …….

 6. Vandaag op koningsdag dit pad gelopen.
  Het is een prima pad dat goed is onderhouden, en er staan genoeg bordjes.
  Mooi afwisselende route door bossen en landerijen.
  Bedankt vrijwilligers voor het onderhouden van dit mooie pad

 7. Vandaag gewandeld.
  Mooie afwisselende route, 1 pijltje hadden ze van de sticker af gekrapt, dat was bij een waterstuw waar de bordjes stonden dat als er op de land was gespoten dat het niet toegankelijk is. Maar we zijn daardoor gelukkig niet verkeerd gelopen.
  We hebben iig genoten ondanks wat regen.

 8. Mooi afwisselend pad. Goed bewegwijzerd. Bij Landwinkel Braakhekke lekkere koffie gedronken. Mooie Landwinkel en zeer gastvrij.

 9. 3 maart 2024 gelopen en zeker niet alleen. Op deze prachtige voorjaarsdag werd pad echt druk bezocht. Veel open landschap waardoor extra genoten van de zon, veel vogel gezang, ooievaars, kieviten en vele citroenvlinders.
  Leuke route!

 10. Vandaag deze route gelopen. Een mix van asfalt, langs het water lopen en enkele stukken bos. Ondanks dat ‘heel Nederland’ verzadigd is wat betreft regenwater in de grond, was het redelijk goed begaanbaar wat mij betreft. Dwz: modderig op sommige stukken, maar niet dusdanig dat het water tot over je veters heen loopt. Een klein minpuntje, soms zijn de pijlen rood (de rest was zwart), persoonlijk vond ik de rode pijlen soms wat moeilijker te onderscheiden,

 11. Leuke route! Vandaag gelopen door weilanden, over boerenwegen, door stukjes bos, langs het water. Ook goed beloopbaar in de winter, zoals mijn voorgangers reeds melden. Dat is wat mij betreft een grote plus, zeker met het huidige hoogwater. Mooie boerderijen langs de route, leuke info via de app. De bijzondere koeien heb ik niet gezien, wel schapen, lama’s, paarden, en een specht. Geen gigantische hoogtepunten, maar een leuke route om te lopen en een lekkere winterwandeling gemaakt.

 12. Wat een mooi klompenpad, en nu vanwege het winterse weer en de vorst,goed te belopen.En complimenten voor de goede bewegwijzering!
  Met de klok meegelopen,de route was 11km, heerlijk rustig, weinig verhard ,leuke stukken,langs de Harfense Beek ,en t stuk na landwinkel de Winde, door t bos ook erg mooi, ook met wat hoogteverschilletjes! Genoeg bankjes overal,wij hebben genoten van deze prachtige omgeving!

 13. Hier nogmaals een bericht van de werkgroep; door alle regen van afgelopen dagen (en wat er nog komen gaat), is onze route plaatselijke erg nat en soms moeilijk te lopen. Vooral het deel door het “Broek”, dwz de laag gelegen delen, zijn erg drassig. Met de klok mee, is de verkorte versie nog wel te belopen; maar ook hier zou je pleksgewijs nattigheid tegen kunnen komen.

  namens de werkgroep,
  Hans

 14. Aanpassing van bericht 13 oktober, hieronder vermeld, van de Werkgroep. De Enduro cross van de Hamac Harfsen gaat komend weekend gaat NIET door.
  Er kan dus zonder problemen gewandeld worden dit weekend.

  namens de werkgroep, Hans

 15. Beste wandelaars, zaterdag 21 oktober a.s. organiseert de plaatselijke motorclub HAMAC een motorcross enduro rit rondom Harfsen. De route zal dan ook over een deel van de Klompenpad route Braakhekke bulten gaan, met name over de voormalig vuilstortplaats.
  Dus is het verstandig om deze zaterdag de route niet te lopen; tenzij U van motorcross houdt.
  Namens de werkgroep

 16. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Het was prima aangegeven en goed toegankelijk. Het had voor ons geen bijzondere hoogtepunten maar ook geen dieptepunten.
  Dank voor het aanleggen en onderhouden.

 17. Vandaag 6 oktober met mijn moeder het klompenpad vanuit Harfsen gelopen. We hebben het erg mooi gevonden, iedereen heeft z’n best gedaan om ons door een zo gevarieerd mogelijk landschap te laten lopen. Langs beekjes, stukjes bos en dwars door velden. Nog niet lang geleden was het alleen maar mogelijk langs de weg te lopen, terwijl het verkeer je voorbij raasde. Nu wandelen we op zulke rustige plekjes en genieten van alles wat we tegen komen. Wij vinden het een prachtige route, met dank aan iedereen (o.a. de boeren, st. Landschapsbeheer Gelderland en de vrijwilligers) die hier aan meegewerkt hebben.

 18. op 18/9 dit pad, mijn 134e Klompenpad gelopen en wij hebben, mede dankzij het weer en gezelschap, een goede dag genoten. Kenmerkend voor dit pad is het coulissenlandschap (de afwisseling) en ik deel positief geformuleerd het verlangen van een vorige “publicist” dat de noodzakelijke transitie naar natuurinclusieve landbouw ook duidelijker wordt doorgevoerd in dit gebied, dan valt er steeds meer te genieten. Nu waren er dankzij de vochtige omstandigheden mooie paddestoelen te vinden (o.a. recht koraalzwam), verder was het verrassend stil in het landschap en dat is zeker ook de moeite waard. Leuk bezoek aan de Landwinkel (waar de Braakhekke’s vandaan komen) en leuk om te zien dat een baggerbedrijf uit Friesland moet komen om de beek dieper te maken met een beweging die vooral aan de lepelaar doet denken. Bijzonder ook dat de “Vuullesbelt” nog een leuk stukje geaccidenteerde “natuur” heeft opgeleverd. Bedankt vrijwilligers, de route lag er goed bij.

 19. 8 september jl dit pad gelopen. Mijn 84e. Het is een landbouwgebied met kleine stukjes bos. Het pad laat zien wat deze omgeving te bieden heeft. Grootste pluspunt van dit pad is rust, rust en rust. De stukken langs de sloten en Harfense beek vond ik persoonlijk het mooist. De libellen, de vlinders op de wilde bloemen. Ik zag zelfs 2 keer een kolibrivlinder die zich helaas niet lieten vastleggen. Het oorlogsmonumentje. En zelfs de kabouters lieten zich zien.
  Een kleine fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 20. Veel welwillende reacties op deze site maar ik kan met de beste wil van de wereld niet veel positiefs melden over het Braakhekke Bultenpad. Niets ten nadele van de vrijwilligers die het pad hebben ontworpen maar het landschap in het buitengebied rondom Harfsen is zo grondig verruïneerd door de agro-industrie dat er qua wandelpad weinig van te bakken is. Het overheersende beeld is: links raaigras, rechts mais (2-3 m hoog). Ga je de hoek om: links mais, rechts raaigras. Niets te halen voor insecten en vogels. De Harfsense beek: een rechtgetrokken kanaaltje met praktisch stilstaand water, vol met mest die waarschijnlijk is uitgespoeld vanuit omliggende percelen. Positieve punten: het stukje door het Harfsense bos is wel aardig, gevarieerd loof- en naaldbos met een mooie ondergroei. En het gebied is vrij stil, weinig doorgaande wegen.
  Tja, de Klompenpaden willen graag het buitengebied beleefbaar en bewandelbaar maken. Een nobel streven, maar dan moet je het wel doen met de (op veel plaatsen zeer gebrekkige) kwaliteit van ons agrarisch landschap anno 2023.

 21. Eergisteren hebben we dit Klompenpad gelopen. Heb genoten van o.a. de afwisseling en nu nog hoge mais. Naast de mais was gemaaid, dus de paadjes goed begaanbaar. We hadden geen last van brandnetels etc. Trek een lange broek aan, dan heb je sowieso minder last van netels en teken. Bij Ons Gebouw gestart en met de klok meegelopen, zodat we de Landwinkel op het einde van onze route hadden. Helaas bleek deze dicht, maar niet getreurd even terug gelopen (door de stromende regen) naar theeschenkerij Watertanden, wat een zeer welkome verrassing was!

 22. Weer een mooie aanwinst dit Klompenpad! Je ziet steeds weer mooie vergezichten als je langs de beken / weilanden en over de zandpaden loopt, de bospaden geven een mooie afwisseling. En zoals bij meerdere recensies aangegeven is landwinkel Braakhekke een echte aanrader. De gastvrijheid in het buitengebied na een onhandige val was zeer welkom!

 23. Vandaag in Harfsen dit klompenpad gelopen. Een echt boerenklompenpad, zoals ze m.i. moeten zijn en zoals het is begonnen met de paden.
  Vanuit het dorpje zo het bos ingelopen, een paar klompen wijzen de weg. Leuk.
  Overal de geur van te drogen gras en boerderijgeuren, van paarden bijvoorbeeld. Hier geen geuren van bio industrie zoals op de Veluwe en in de Gelderse Vallei.
  Vandaag gelopen zonder zon en geen 20 graden, dus geen mug gezien.
  De bewegwijzering was uitstekend. Dat kan ook niet anders, want de uitzetter van dit pad is familie van de fotograaf van de klompenpaden uit Soest, zo heb ik al eens begrepen.
  Tal van boerderijen gezien, het kleine koeien ras had zich verstopt, maar ik ken deze wel.
  Veel mooie stukjes bos, bijvoorbeeld bij de Hazewinkelsedijk en tegenover de Landwinkel.
  Hier nog veel zandwegen. Ook veel bospaadjes en paadjes langs beken.
  De hoge mais in combinatie met de landelijke sfeer vind ik super mooi.
  De 11 km kan verlengd worden door een 8 te lopen en/of bij de Vijvertuin aan te gaan.
  Het percerntage hard is ongeveer 40%, dat zou je niet zeggen. Maar geen drukke wegen, allemaal smalle weggetjes, dus niet erg.
  De achterhoek is heel apart mooi. Het Reckensche Markepad vind ik de allermooiste in deze streek, maar wel een eind weg. Het Laorns Enkenpad is een goede 2e.
  Je zult begrijpen dat ik vandaag heb genoten.

 24. Nadat we gisteren het Bruilschepad in Ruurlo hadden gelopen zijn wij vandaag dit pad gaan verkennen want deze twee nieuwe paden moesten we direct uitproberen. Omdat we uit Amersfoort komen hebben we een overnachting er aan gekoppeld bij hotel Bakker in Vorden. Op deze manier zat je dichtbij deze twee paden. En gaf dat een speciaal vakantiegevoel! Je begint bij de grote parkeerplaats bij het startpunt in Harfsen. En dan kom je in mooie stille gebieden. We kwamen maar 3x een wandelaar tegen. Er werd veel gemaaid in de weilanden, dat rook heerlijk. Ook langs sloten en bermen is alles keurig onderhouden. Complimenten!!. Je blijft om je heen kijken naar mooie boerderijen met veel paarden en bijzondere koeien. (Oa een heel klein koeienras) Mooie afwisseling in wei/bos een tijd langs de beek en wat bebouwing. De mais stond erg hoog, jammer die monocultuur die je het uitzicht nu beneemt. Uitstekend bewegwijzerd, geen moment van twijfel en interessante informatie via de app over de cultuurhistorische elementen oa over het neergestorte vliegtuig met zijn bemanning.
  De landwinkel Braakhekke beslist bezoeken, gastvrije medewerkers en goede koffie en veel producten in de mooie winkel.
  Vergeet je anti muggenspul niet want door de regen van de afgelopen tijd en de broeierige temperatuur weten ze je te vinden.
  Een heerlijk pad, erg de moeite waard!

 25. Na een natte periode hebben we vandaag het Braakhekke Bultenpad gelopen.
  En de modderige delen zijn weer goed te belopen.
  Wandelend Nederland is weer een prachtige veelzijdige nieuwe klompenpad rijker.
  Wij denken als de mais er af is dat tie nog mooier is, dit is een echt gevarieerd landelijk klompenpad.
  Goed uitgezet, ook wat betreft veiligheid.
  We hoefden nagenoeg niet bij drukke delen op de openbare weg te lopen.
  Ook de landwinkel de Braakhekke is zeer de moeite waard om even wat te nuttigen.
  We hebben het tegen de klok gelopen, en alleen op de bordjes.
  Vrijwilligers! Dank!!

 26. 20 juli het klompenpad gelopen. Erg mooie wandeling met veel afwisseling, tussen weilanden en beken. Twee leuke stops ingelast, bij de Vijvertuin en Braakhekke.
  Het was op sommige plekken ploeteren, tussen het riet en de brandnetels door, maar dat had ook wel wat!
  Las dat de paden nu gemaaid zijn!
  De wandeling is al met al een aanrader. We hebben genoten!

 27. Hallo Mariëlle,
  Bedankt voor je bericht (en compliment); betreft de overstap naar Laorns Enkenpad: ons pad kruist het Laornse pad aan de Koelerweg; hier gaan beide routes overheen en kun je desgewenst overstappen. Dit zijn de blauwe klompenpadbordjes. Die van de Braakhekke Bulten zijn rood. Verder kun je bij de Vijvertuin beide routes starten.
  Je opmerking over bordje van de Zeedijk; gaan we meenemen. Bedankt voor de tip.
  Groeten, Hans (van de werkgroep)

 28. 29-07-2023 dit pad gewandeld, tegen de klok in. Echt een mooi pad. In de korte broek over de gemaaide paden gewandeld. Afwisselend en soms verassende paadjes, mooie rustpunten op de route. Echt een aanrader. Ik vond het Loarns enkenpad in deze regio ook al mooi maar deze is zeker ook de moeite waard. Vrijwilligers hartelijk dank.

 29. Beste vrijwilligers,

  Vandaag dit mooie nieuwe klompenpad gewandeld. Ik heb hem met de klok mee gelopen, 2 opmerkingen:
  – Ik heb de bordjes voor overstappen op Laorns Enkenpad vanaf die kant niet gezien. Maar kan aan mij liggen…?
  – Bij de Zeedijk, ter hoogte van nmr 3, gaat het pad rechtdoor (het fietspad op). Vanaf deze kant staat daar echter geen bordje op de houten paal, vanaf de andere kant wel.

  Verder vond ik het een mooi & afwisselend pad, de stukken asfalt (met de klok mee in begin vd route) vond ik niet storend, je loopt immers in prachtig buitengebied.
  Groet, Mariëlle

 30. We hebben inmiddels een snoei- en maaironde met onze werkgroep voltooid! Hopelijk voorlopig geen last meer van distels en brandnetels (en riet).

  met vriendelijke groeten,
  de werkgroep Braakhekke Bulten

 31. Vandaag dit pad gelopen. Leuk klompenpad over gevarieerde paden. Wel moeten er diverse stukken worden gesnoeid, het was wel veel brandnetels en distels ontwijken

 32. Hallo Annet,

  Dank voor deze melding. Ik meld dit aan de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep. Zij lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid. Zij zullen hiermee aan de slag!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 33. Prima klompenpad met mooie paden langs beekjes, weilanden en door het bos. Toch nog behoorlijk veel over (rustige) asfaltwegen.
  Het is wel nodig om de paden te snoeien en maaien. We zijn nu thuis met behoorlijk wat schrammen op armen en benen. Op sommige paden was er bijna geen doorkomen aan langs brandnetels en andere prikkelstruiken.

 34. Op 4 juli het Braakhekke Bultenpad gelopen. Een mooi pad, afwisselend bos en weiland. Smalle paadjes met hoge rietkragen. Netjes gewijzigd en leuke weetjes onderweg. Weer een prachtig klompenpad 👍

 35. Wat een mooi gevarieerd pad met heel duidelijke bewegwijzering. Aanwinst weer voor de Klompenpaden!

 36. We hebben vandaag met 6 personen het Braakhekke bultenpad gelopen.
  Wat een prachtige wandeling!!!
  Bijna aan het eind troffen we de Landgoedwinkel met heerlijk ijs!
  Onze dag kon niet meer stuk.
  Bedankt landgoedeigenaren en vrijwilligers!

 37. We hebben vandaag dit pad met heel veel plezier gelopen. Het begon al heel gezellig met de ontdekking van de prachtige landwinkel de Braakhekke vrij snel na het startpunt. Een gastvrije eigenaresse liet ons veel van de vele producten zien en vertelde daar enthousiast de herkomst bij. Het goed aangegeven pad liet ons veel zien van de fraaie omgeving van Harfsen, haar beken en omgeving. Als we toch een kleine opmerking mogen plaatsen: een paar extra zitplekjes langs de beken zouden we fijn vinden.
  Annegreeth en DinantA.G

 38. Voor mij is nummer 113 nu een feit. Een hele prettige en rustige wandeling. Voor wat foto’s verwijs ik naar mijn instagramaccount titiissprakeloos.
  Hoe ik het pad ervaren heb is te lezen op mijn blog https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2023/06/28/fladderende-baldadigheid-op-het-braakhekkebultenpad/
  En een tip voor de strenge anti-asfalt-gelovige als het gaat om klompenpaden, ik denk dat voor het hen het Braakhekkebultenpad voldoet aan de zeer scherpe standaard van sommige. Ik vond het een prettige wandeling zoals ik al zei en dank daarvoor aan de vrijwilligers.
  In mijn stukje ook nog een klein tipje voor die vrijwilligers……..

 39. Heel mooi klompenpad, zal wel wat onderhoud vragen omdat de paadjes smal zijn.we hebben er van genoten.

 40. Prachtig pad.. mooi afwisselend en goed onderhouden… top👍.

  Dank aan SLG en de beheer vrijwilligers..

 41. 24 juni dit mooie nieuwe klompenpad gelopen. Dit was ons 75e klompenpad en het is onze hobby er zoveel mogelijk te wandelen. De route is afwisselend door bos en buitengebied. We geven het pad een cijfer 7 en dat had hoger kunnen zijn als hier en daar het lange gras gemaaid was. Bij thuiskomst bleek dat mijn vrouw en ik beiden een teek hadden opgelopen ( we controleren altijd!) .
  We roepen alle beheerders van klompenpaden op regelmatig te maaien want niemand wil met de ziekte van Lyme geconfronteerd worden zoals ik uit ervaring weet.
  Ten slotte nogmaals complimenten voor het pad, het is een aanwinst!

 42. Vandaag een heerlijke wandeling gelopen, het Braakhekke Bultenpad is echt een aanwinst. Dit klompenpad is gevarieerd met mooie vergezichten, landerijen, beken, smalle paadjes en stukjes bos. Prima aangegeven en onderhouden. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken van dit pad.

 43. We hebben genoten van deze mooie wandeling, die ons inziens heel divers was. Op de route hebben we een stop gemaakt bij Theeschenkerij Watertanden (op de Braakhekkeweg de eerste verharde afslag naar rechts – er staat een bord met een theepot waaraan je het kunt herkennen). Dit is echt een aanrader, we werden hartelijk ontvangen en de gastvrouw Caroline vertelde dat er zoveel mogelijk wordt gekookt en gebakken met eigen oogst en biologische producten, erg lekker! Ook van de natuurlijke omgeving en unieke uitstraling waren wij onder de indruk.

 44. Het was een prachtige wandeling in de mooie omgeving van Harfsen. Natuurlijk was het pad goed te vinden en zag het er mooi onderhouden uit. Hij was immers net open (wisten we niet toen we gingen lopen). Onderweg is nog meer horeca, wij hebben een stop gemaakt bij theeschenkerij Watertanden. Even 200 meter van de route af als je op de Kapeldijk aankomt. Zeker ook een aanrader!

 45. Het is mijns inziens vooral een mooiweerroute. Aan het begin en aan het eind heb je wat bos, maar verder loop je hoofdzakelijk op de rand van akkers of weilanden. Als het zonnetje schijnt en de vogels vrolijk fluiten, is het daar goed toeven, maar heel speciale dingen die een wandeling ook bij minder fraai weer aantrekkelijk maken, die zijn er niet. Okee, je kunt na afloop zeggen dat je op de Zeedijk hebt gelopen zonder dat je in Amsterdam bent geweest. In vergelijking met bijvoorbeeld het Hartensepad, dat ik vorige week liep, is dit een weinig spectaculair rondje. Tja, het kunnen niet altijd negens en tienen zijn: dit is een zeventje. Maar nogmaals: bij mooi weer prima te doen. Loop je het pad met de klok mee, dan heb je in ’t begin een behoorlijk stuk verharde weg en bewaar je de mooie bospaadjes voor ’t laatst.
  Omwonenden moeten nog een beetje wennen aan dat klompenpad in hun achtertuin. “Is det dat nieje kloompnpad, wat a’j doot?” Joa, dat is ’t krek. “Oo, nôh dan”.

  foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226602871110499&type=3

 46. Mooi nieuw klompenpad. Vandaag met de klok meegelopen en dan heb je inderdaad het asfalt in het begin. Smalle stroken gras uitgespaard om te belopen. Hier en daar we

  l krap maar te doen. Zeker een aanrader en net geen 12 km op de teller.

 47. Erg mooi pad, het aantal asfaltkilometers is absoluut te verwaarlozen, vooral bijzonder waren de boomstammen waar bankjes van waren gemaakt.

 48. Vandaag dit mooie pad gelopen,wat een pareltje!
  Nu wandelen we wel vaker routes rond Harfsen,die soms ook o.a beginnen in het dorp,maar deze is helemaal anders. We kwamen nu op plekken waar we het bestaan niet vanaf wisten. Wat een ontzettend mooi pad is dit,ook leuk langs al die beekjes en schitterende bosjes. Echt heel verschillende stukken in een prachtige natuur.
  We hadden er ook nog heel mooi weer bij.

 49. Beste Martien,

  Op de website http://www.voetstappen.nl staan van bijna alle Klompenpaden GPS tracks die u gratis mag downloaden. Handig is die te gebruiken in combinatie met de routekaart en de markeringen. Uiteraard kan ik over de kwaliteit van deze GPX-tracks niets vertellen.

  Als landschapsbeheerorganisaties beperken we ons tot folder, website en app om de route onder de aandacht te brengen. Vooral het bijbehorende verhaal over landschap, ecologie en cultuurhistorie is voor ons belangrijk.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden,

  met vriendelijke groet,

  Andrea Pijnappels
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 50. Ee mooie aanwinst! Loop klok mee, dan heb je een stukje asfalt gehad. Dat is een rustige autoluwe weg overigens en zeker de moeite waard.

 51. Heerlijk gewandeld vanochtend en lekkere koffie met koek bij De Landwinkel. Wat een heerlijk rustpunt en een uitgebreide sortering streek- en biologische produkten.
  Tip: loop de route met de klok mee, dan bewaar je het mooiste deel voor het laatst.
  In aanvang redelijk veel asfalt helaas. Verder een mooie, landelijke route.

 52. Vanmiddag met veel plezier dit nieuwe klompenpad gelopen. Veel variatie en een mooie afstand. Het klompenpad in Laren kenden we al. Dit is een mooie aanvulling voor deze omgeving.

 53. Vandaag dir mooie nieuwe pad gelopen. Heerlijk, afwisselend en grotendeels goed begaanbaar. Sommige stukjes waren wat “tricky” om hardlopend te volgen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dank aan de organisatoren, vrijwilligers en landeigenaren voor dit leuke pad. Het viel mij op dat ik op deze mooie zaterdagochtend geen 1 andere klompenpad wandelaar ben tegengekomen.

 54. Dit schreef ik twee weken geleden onder mijn video:
  Het pad dat pas over een kleine twee weken geopend wordt, maar nu al uitnodigend ligt te wachten op wandelaars. Van één van de initiatiefnemers begreep ik al dat er al wandelaars over het pad gegaan zijn, daarom durf ik de video ruim voor de opening wel te plaatsen.
  ‘We wilden eigenlijk geen asfalt in dit pad hebben’ zei de mevrouw van de camping. Ambitieus, en meestal niet mogelijk. Zo ook bij het Braakhekke Bultenpad. Vanuit Harfsen, gemeente Lochem in de Achterhoek liep ik met de klok mee. In het begin liep ik zeker over wat asfalt, maar die stukjes heb je soms nodig om de mooie delen aan elkaar te verbinden.
  Ik vond het een prachtig pad. Midden in het dorp, dichtbij de Spar, een kroeg naast het plein en veel parkeerplaatsen. Het dorp uit werd ik keer op keer verrast. Mooie smalle paadjes, brede bospaden, door de berm langs de weg, een avontuurlijk stuk langs de Molenbeek. Iedere keer was het weer verrassend wat er zou komen. Bij camping Braakhekke is een Landwinkel, met ijs en vele andere dingen te koop. Buiten de Landwinkel is er een rustpunt met koffie en ander lekkers.
  Blijft één vraag over: waarom maar 12 kilometer?? Tip: doe jezelf niet tekort door de verkorte route te kiezen!
  video: https://youtu.be/TfPpiXm3DxI

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.