Braakhekke Bultenpad

Wandelen door nat broekland en over oude enken in het prachtige buitengebied van Harfsen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Braakhekke Bultenpad (11 km)

Startpunt: Ons Gebouw, Sporkehout 4, Harfsen

Opstappunt: De Haarbroekse Vijvertuin, Harfensesteeg 40, Harfsen. Landwinkel & Bloembinderij De Winde, Braakhekkeweg 9, Harfsen

Openbaar vervoer: Lochemseweg 130 (voor Spar supermarkt) Harfsen

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Braakhekke Bultenpad combineren met het Laorns Enkenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Het was een prachtige wandeling in de mooie omgeving van Harfsen. Natuurlijk was het pad goed te vinden en zag het er mooi onderhouden uit. Hij was immers net open (wisten we niet toen we gingen lopen). Onderweg is nog meer horeca, wij hebben een stop gemaakt bij theeschenkerij Watertanden. Even 200 meter van de route af als je op de Kapeldijk aankomt. Zeker ook een aanrader!

 2. Het is mijns inziens vooral een mooiweerroute. Aan het begin en aan het eind heb je wat bos, maar verder loop je hoofdzakelijk op de rand van akkers of weilanden. Als het zonnetje schijnt en de vogels vrolijk fluiten, is het daar goed toeven, maar heel speciale dingen die een wandeling ook bij minder fraai weer aantrekkelijk maken, die zijn er niet. Okee, je kunt na afloop zeggen dat je op de Zeedijk hebt gelopen zonder dat je in Amsterdam bent geweest. In vergelijking met bijvoorbeeld het Hartensepad, dat ik vorige week liep, is dit een weinig spectaculair rondje. Tja, het kunnen niet altijd negens en tienen zijn: dit is een zeventje. Maar nogmaals: bij mooi weer prima te doen. Loop je het pad met de klok mee, dan heb je in ’t begin een behoorlijk stuk verharde weg en bewaar je de mooie bospaadjes voor ’t laatst.
  Omwonenden moeten nog een beetje wennen aan dat klompenpad in hun achtertuin. “Is det dat nieje kloompnpad, wat a’j doot?” Joa, dat is ’t krek. “Oo, nôh dan”.

  foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226602871110499&type=3

 3. Mooi nieuw klompenpad. Vandaag met de klok meegelopen en dan heb je inderdaad het asfalt in het begin. Smalle stroken gras uitgespaard om te belopen. Hier en daar we

  l krap maar te doen. Zeker een aanrader en net geen 12 km op de teller.

 4. Erg mooi pad, het aantal asfaltkilometers is absoluut te verwaarlozen, vooral bijzonder waren de boomstammen waar bankjes van waren gemaakt.

 5. Vandaag dit mooie pad gelopen,wat een pareltje!
  Nu wandelen we wel vaker routes rond Harfsen,die soms ook o.a beginnen in het dorp,maar deze is helemaal anders. We kwamen nu op plekken waar we het bestaan niet vanaf wisten. Wat een ontzettend mooi pad is dit,ook leuk langs al die beekjes en schitterende bosjes. Echt heel verschillende stukken in een prachtige natuur.
  We hadden er ook nog heel mooi weer bij.

 6. Beste Martien,

  Op de website http://www.voetstappen.nl staan van bijna alle Klompenpaden GPS tracks die u gratis mag downloaden. Handig is die te gebruiken in combinatie met de routekaart en de markeringen. Uiteraard kan ik over de kwaliteit van deze GPX-tracks niets vertellen.

  Als landschapsbeheerorganisaties beperken we ons tot folder, website en app om de route onder de aandacht te brengen. Vooral het bijbehorende verhaal over landschap, ecologie en cultuurhistorie is voor ons belangrijk.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden,

  met vriendelijke groet,

  Andrea Pijnappels
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 7. Ee mooie aanwinst! Loop klok mee, dan heb je een stukje asfalt gehad. Dat is een rustige autoluwe weg overigens en zeker de moeite waard.

 8. Heerlijk gewandeld vanochtend en lekkere koffie met koek bij De Landwinkel. Wat een heerlijk rustpunt en een uitgebreide sortering streek- en biologische produkten.
  Tip: loop de route met de klok mee, dan bewaar je het mooiste deel voor het laatst.
  In aanvang redelijk veel asfalt helaas. Verder een mooie, landelijke route.

 9. Vanmiddag met veel plezier dit nieuwe klompenpad gelopen. Veel variatie en een mooie afstand. Het klompenpad in Laren kenden we al. Dit is een mooie aanvulling voor deze omgeving.

 10. Vandaag dir mooie nieuwe pad gelopen. Heerlijk, afwisselend en grotendeels goed begaanbaar. Sommige stukjes waren wat “tricky” om hardlopend te volgen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dank aan de organisatoren, vrijwilligers en landeigenaren voor dit leuke pad. Het viel mij op dat ik op deze mooie zaterdagochtend geen 1 andere klompenpad wandelaar ben tegengekomen.

 11. Dit schreef ik twee weken geleden onder mijn video:
  Het pad dat pas over een kleine twee weken geopend wordt, maar nu al uitnodigend ligt te wachten op wandelaars. Van één van de initiatiefnemers begreep ik al dat er al wandelaars over het pad gegaan zijn, daarom durf ik de video ruim voor de opening wel te plaatsen.
  ‘We wilden eigenlijk geen asfalt in dit pad hebben’ zei de mevrouw van de camping. Ambitieus, en meestal niet mogelijk. Zo ook bij het Braakhekke Bultenpad. Vanuit Harfsen, gemeente Lochem in de Achterhoek liep ik met de klok mee. In het begin liep ik zeker over wat asfalt, maar die stukjes heb je soms nodig om de mooie delen aan elkaar te verbinden.
  Ik vond het een prachtig pad. Midden in het dorp, dichtbij de Spar, een kroeg naast het plein en veel parkeerplaatsen. Het dorp uit werd ik keer op keer verrast. Mooie smalle paadjes, brede bospaden, door de berm langs de weg, een avontuurlijk stuk langs de Molenbeek. Iedere keer was het weer verrassend wat er zou komen. Bij camping Braakhekke is een Landwinkel, met ijs en vele andere dingen te koop. Buiten de Landwinkel is er een rustpunt met koffie en ander lekkers.
  Blijft één vraag over: waarom maar 12 kilometer?? Tip: doe jezelf niet tekort door de verkorte route te kiezen!
  video: https://youtu.be/TfPpiXm3DxI

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.