Breedlersepad

Ontdek Park Lingezegen en het oude boerenland, over akkers met oude heggen en hagen, boomgaarden, herinneringen aan het oorlogsverleden en met ruimte voor natuur en recreatie! Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Breedlersepad (12 km)

Startpunt: De Grote Bredelaar, Breedlersestraat 7 in Elst.

Openbaar vervoer: Bushalte Parksingel, Verlengde Herckenrathweg in Bemmel.

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Route combineren: U kunt het Breedlersepad combineren met ’t Percksepad en het Zeegsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Het klompenpad is door de modder en regenwater niet te doen.
  De weilanden zijn blubberig en het water stond bijna in onze toch wel hoge wandelschoenen.Al snel teruggekeerd om
  Pelscherpad te proberen. Daar werden wij ook niet zo blij van. Hoofdzakelijk op het fietspad gelopen maar soms moesten we toch door modderige weilanden om niet te veel van de route af te wijken.
  Wij doen uiteraard een nieuwe poging als de paden weer beter begaan zijn.

 2. Op een waterige zondag ochtend in november hebben een aantal enthousiaste hardlopers van loopgroep Huissen ( http://www.loopgroephuissen.nl ) het klompenpad uit getest. De naam klompenpad (Breedlersepad) doet zijn naam eer aan. Het was bijna niet te doen om door de weilanden en paden te hardlopen daar heb je in dit seizoen toch echt een paar stevige laarzen voor nodig.
  Maar de lopers van loopgroep Huissen laten zich niet kennen en we hebben lekker door de modder gestampt.
  De omgeving was prima en weer een keer iets anders dan bos, mooi gebied voor vogelspotters en wandelen, maar niet geschikt voor een hardloop parcours in de herfstmaanden. In de zomer nog maar eens proberen.

 3. Helaas veel verkeerslawaai een veel verharde stukken. Het zou mooi zijn als er meer paden van het waterschap gebruikt zouden kunnen worden ipv stukken langs de verharde weg.

 4. Saai klompenpad. Het westelijke stuk van de route is alleen interessant als verbinding tussen Zeegsepad en Percksepad, waarbij ik via boerderij Bredelaar naar Waterrijk Oost zou lopen ipv nog een stuk langs de toch al overaanwezige A325.

 5. Het nieuwste klompenpad, het Breedlersepad, is gisteren officieel geopend. Het pad ligt tussen Bemmel en Elst in de Betuwe.
  Ontdek Park Lingezegen en het oude boerenland, over akkers met oude heggen en hagen, boomgaarden, herinneringen aan het oorlogsverleden en met ruimte voor natuur en recreatie! Aldus de beschrijving in de klompenpaden app.
  Het was regelmatig glibberen en glijden door kletsnatte weilanden en modderige akkers.
  Nieuwsgierig naar de route?
  video: https://youtu.be/T0lzQqmVL2g

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.