Breeschoterpad

Ontdek het mooie buitengebied van Renswoude en Scherpenzeel. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Breeschoterpad (6 km)

Startpunt: Restaurant De Dennen, Renswoude.

Openbaar vervoer: Bushalte De Dennen.

Markering: Gele markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Routes combineren: Het is mogelijk het Breeschoterpad met het Daatselaarsepad te combineren. Zowel in de brochuretekst als in het veld vindt u aanwijzingen waar de routes op elkaar aansluiten.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag 8 maart deze hele mooie route gelopen.
  Leuk en mooi afwisselend pad. Zeker voor zo’n korte route is hij echt heel leuk om te lopen.
  Bordjes zijn goed te volgen.
  De erfhonden niet gezien,wel gehoord.
  En het voorjaar is echt weer begonnen, het was heerlijk weer en de vogels waren duidelijk aanwezig.
  Het pad is goed begaanbaar,eigenlijk geen natte plekken meer.
  Vrijwilligers bedankt voor het onderhoud van dit pad

 2. De ‘erfhonden’ bleek een golden retriever. Goed te doen dus. Leuk pad. Beetje zompig vanwege de regenval de laatste dagen. Onderweg een pannenkoekje gepakt.

 3. Vanmorgen gelopen! Mooie en heel goed aangegeven route! Laatste stukje best nat, maar dat is het overal. De honden niet gezien

 4. Dit pad gelopen met een heerlijke winterzonnetje. Alles goed gemarkeerd. Prachtig pad. Ik was blij dat de erfhonden gemeld werden, want die kwamen vrolijk blaffend op ons af. Het zijn er inmiddels drie.
  Nora en Ingrid

 5. Vandaag dit pad gecombineerd met het Daatselaarsepad,die eerst gelopen,ronde van 11km.Daarna nog genoeg puf over om deze erachteraan te plakken,geen spijt van,t zonnetje kwam erbij en het was dan ook een genoegen om verder te wandelen.En wat een leuk pad! Afwisselend en verrassend ,we hebben weer genoten vandaag!

 6. Leuk rondje als je wat korter wilt lopen, over landgoederen en langs boerderijen over brede paden en wegen. Goed aangegeven en leuke info via de app.

 7. Op 13 mei hebben we deze lus nog even extra meegenomen. We hebben eerst het Daatselaarsepad gelopen en koffie gedronken en besluiten dat we beter nog een uurtje extra kunnen lopen ipv thuis ons zitten te vervelen. Hahaha… Onze benen zijn lekker opgewarmd en we genieten van dit extra stukje wandelen. Eerst door het bos met al zijn muggen. Dus we lopen snel door zodat we niet gestoken worden. Het heeft de dagen daarvoor ook geregend waardoor er veel modder is waar de muggen uiteraard heel blij mee zijn.

  Vervolgens komen we langs een boerderij en we zien een houtduif raar zitten op de grond. We willen kijken wat er aan de hand is, want het diertje heeft zijn hoofd helemaal naar beneden gedraaid en het lijkt niet te kunnen bewegen. Net voordat we hem in handen hebben vliegt hij met moeite toch omhoog en botst daardoor met de boom. Hij heeft echt problemen met zijn nek. Helaas vliegt het daarna in de wei bij de koeien en kunnen we hem niet meer redden. Het is de natuur waar we soms geen invloed op hebben, helaas.

  Daarna lopen we door en aangezien het al wat schemerig wordt staat er ineens een ree naast ons. Hij kijkt ons met zijn grote ogen aan. We blijven heel stil staan zodat we hem een tijdje kunnen observeren. Wat een geluk om dit mee te mogen maken!

  Hartelijk dank voor weer een mooi stukje natuur dat we ontdekt hebben.

 8. Eén van mijn favoriete Klompenpaden. Vlak om de hoek en niet te lang. Gewoon een leuk rondje!

 9. onverwacht middagje + vrij, mooi weer tijd voor een keer een korter pad.
  6 km wat kun je daar nu van verwachten, niet veel dacht ik.

  Heb me vergist, een alleraardigst pad. Aangenaam verrast!

  Enige kritiek: Het is te kort en er mist een verlengoptie. Aardige mogelijkheid is een rondje om de eendenplas die ook in de app wordt genoemd, prachtig stukje natuur.

  Vanboven ziet het de klompenpadenkluwen rondom Renswoude er erg ingewikkeld uit. Onderweg echter nooit problemen gehad. De mensen die dit bijhouden, snappen het!

 10. LS
  Ik ga binnenkort een feestje geven in De Dennen met mijn familie uit heel Nederland.
  Is het mogelijk dat een gids (evt tegen betaling) met een groep van het gezelschap het Breeschoterpad loopt of gedeeltelijk
  Graag een reactie
  Met dank en groet
  Jaap Stuivenberg

 11. Gisteren was het Breeschoterpad aan de beurt. Redelijk mooi pad met over het algemeen vrij brede paden. Alles goed aangegeven. Je krijgt alleen niet het echte ‘klompenpadgevoel’ door het ontbreken van de smalle paadjes, hekjes, weilanden e.d. Dit pad is wel prima om te doen bij nat weer.

 12. Wij hebben gisteren 2 klompenpaden met elkaar gecombineerd; het Daatselaarsepad (blauw) en het Breeschoterpad (geel). In totaal loop je dan ongeveer 15km. Beide paden zijn heel mooi en afwisselend. Je loopt dan weer in het bos, even langs de weg en dan weer langs de weilanden. Het Breeschoterpad is een wat kortere route, maar daarom niet minder mooi. Ik vond vooral de onverwachte oude verdedigingswallen op de Grebbelinie heel mooi en verassend.
  Route staat goed aangegeven, hoewel je soms wel even goed moet zoeken naar de bordjes en niet op alle bordjes staan pijlen. Samen met de route-app is de route heel goed te volgen. Ik vond het een aanrader!

 13. Wat bijzonder dat een ieder zo zijn eigen ervaring heeft met een wandeling. Ik heb eerder met mijn zus het Daatselaarsepad gelopen (zelfde startpunt). Deze vond ik erg leuk, mooi en afwisselend. Met goede moed begonnen mijn dochter (10 jaar) en ik dan ook aan deze wandeling. We hadden er een mooi zonnetje bij. Het was een prima wandeling, maar voor een Klompenpad vond ik het erg tegenvallen. Relatief veel verhard en de paden door het bos waren overwegend over erg brede paden. Niks van het gevoel van ‘kruip-door-sluip-door-paadjes’. Misschien ben ik verwend door de vele andere paden die ik al heb gelopen, maar deze zou ik niet perse aanbevelen.

 14. In de rechterbalk staat dat dat niet mag:

  Honden verboden
  Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. We vragen hiervoor uw begrip

 15. Even een frisse neus halen niet ver van ons huis, (Amersfoort) dan is dit een heerlijke wandeling. We zijn er aangenaam door verrast. Afwisseling in dennenbos en loofbos, een stukje heide gezien met wat schapen, langs een eierautomaat 🐔 en prachtige boerderijen. Een vriendelijke erfhond bij boerderij Breeschoten liet zich gewillig achter de oren krabbelen. Een heus meertje in het bos met wat wilde eenden. De paden meest onverhard en droog. De bewegwijzering was uitstekend, Ja, een fijne wandeling en volgende keer koppelen we het Daatselaarpad er aan vast en dan is de horeca (de Dennen) ook weer geopend om daar van de dan lange wandeling na te genieten met een hapje en een drankje.

 16. Dit pad is geschikt voor diegenen die niet zover willen lopen en toch van de omgeving willen genieten. Wij hadden geen last van verkeersdrukte op de weg naar het bungalowpark. Een leuke korte wandeling.

 17. Gezien verdere afspraken, bleef er gisteren maar weinig tijd over om te wandelen. Daarom deze korte route voor de tweede keer gelopen. Gestart bij parkeerplaats Ruwinkel en dan linksaf om direct het minst mooie stuk over asfalt en met druk verkeer maar gehad te hebben. Eigenlijk moet je deze route gewoon niet lopen op wisseldagen van het bungalowpark. Veel te druk en onveilig. Zelfs als je al in de berm loopt, moet je regelmatig nog verder de berm inspringen vanwege automobilisten die hun snelheid en stuurmanskunst overschatten.
  Verdere route is, zeker voor zo’n korte route, mooi. De weilanden met koeien, de kippen die zich ook buiten de omheining wagen, het mooie bos en heideveld. Allemaal de moeite waard.

 18. Deze week dit pad en het Derde Erfpad maar weer eens gelopen. Een groter contrast kan haast niet! Beiden even mooi en bijzonder. Fijn dat er zo nu en dan een bankje staat. Kan mijn partner even uitrusten en weer door. Mooi bosachtig gebied en alles uitstekend aangegeven. Dank daar voor.

 19. Vandaag Het Daatselaar- én het Breeschoterpad gelopen. De tip van Dick ( zie recensie Daatselaarpad) opgevolgd en tegen de klok in gelopen. ( goeie tip Dick ? )
  Een heerlijke tocht gehad. Prachtige omgeving, genoten van de Grebbelinie, de mooie bossen, beekjes en schitterende kastelen en landgoederen.
  Nergens hoeven zoeken, alles was perfect onderhouden. Dikke pluim voor de vrijwilligers. De volgende keer als we vanuit Nijmegen deze kant op gaan, pakken we het Jufferpad en gaan dan op de koffie op het landje bij oud collega Jan

 20. Vandaag het Daatselaarsepad gecombineerd met het Breeschoterpad (ca 15 km) tegen de klok in gelopen . Gestart bij restaurant de Dennen. De vorige keer heb ik het Jufferpad gelopen en deze 3 paden overlappen elkaar op sommige stukken, vandaar. Het was een mooie afwisselende route. Hier en daar verharde weg, maar genoeg om te zien. Soms was het even zoeken naar de juiste route, maar de app bracht uitkomst. Vrijwilligers wederom bedankt.

 21. Vanmiddag deze wandeling met mijn moeder mogen lopen. Het weer zat mee wat de wandeling nog mooier maakt. Bij restaurant De Dennen nog even plassen en dan op pad, de gele route gelijk achter het restaurant. 6 km op mooie en makkelijke paden die goed gemarkeerd zijn. Bij terugkomst nog een lekkere koffie to go en dan weer terug naar huis.
  De volgende keer gaan wij vanaf hier de blauwe route lopen: Daatselaarsepad 11 km.

 22. Gisteravond na het werk dit mooie pad gelopen. We hebben onze ogen uitgekeken naar de mooie landhuizen die langs deze route staan. Heerlijk het contrast tussen een oude traktor en een Porsche 911.
  We werden aan de rand van het bos ook nog getrakteerd op drie reetjes en een paar hazen. Prachtig, we hebben erg genoten. Bedankt!

 23. Vandaag het Breeschoterpad gelopen, gecombineerd met het Daatselaarsepad. Beiden prachtig!
  Koffie to go bij Ruwinkel was heerlijk.
  Dank vrijwilligers en landeigenaren.

 24. Beste wandelaars en vrijwilligers,
  Gisteren heb ik dit leuke pad gewandeld. Als je start bij de Dennen, met de klok meeloopt en de eerste keer de Barneveldsestraat oversteekt staat er aan de overkant een paaltje met 2 routebordjes van het Oudenhorsterpad. Deze bordjes hebben dezelfde kleur als die van het Breeschoterpad (per ongeluk verwisseld bij het ophangen?) en de pijltjes staan in de juiste wandelrichting om het Breeschoterpad te lopen. Maar voor de oplettende wandelaar kan het even voor verwarring zorgen. De app laat zien dat je gewoon op de juiste route zit.

  Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren die hun land openstellen. Ik heb sinds kort de klompenpaden ontdekt en vind het in deze Coronatijd een mooi alternatief voor mijn buitenlandreizen. 🙂

 25. Beste wandelaars en vrijwilligers,
  Gisteren heb ik dit leuke pad gewandeld. Als je start bij de Dennen, met de klok meeloopt en de eerste keer de Barneveldsestraat oversteekt staat er aan de overkant een paaltje met 2 routebordjes van het Oudenhorsterpad. Deze bordjes hebben dezelfde kleur als die van het Breeschoterpad (pr ongeluk verwisseld bij het ophangen?) en de pijltjes staan in de juiste wandelrichting om het Breeschoterpad te lopen. Maar voor de oplettende wandelaar kan het even voor verwarring zorgen. De app laat zien dat je gewoon op de juiste route zit.

  Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren die hun land openstellen. Ik heb sinds kort de klompenpaden ontdekt en vind het in deze Coronatijd een mooi alternatief voor mijn buitenlandreizen. 🙂

 26. Zondag 29 Maart 2021, Vandaag hebben wij dit klompenpad gelopen. Het is een mooie, korte route om te lopen.
  De route is goed aangegeven, dus je kan niet verkeerd lopen. Je loopt door bos en langs weilanden heen.
  Leuke af wisselde route dus.

 27. Vandaag samen met mijn dochter Monique dit pad gelopen.
  Het is een erg, leuk afwisselend pad. De route is mooi uitgezet en was prima te volgen.
  Omdat wij ongeveer 70 kilometer moeten rijden om hier te wandelen is een route van zes kilometer te kort.
  Daarom hebben wij na deze route nog het Broekerpad gelopen, een route van ruim zes kilometer. De start van deze route ligt 3 kilometer van de start van het Breeschoterpad vandaag.
  De combinatie was een mooie wandelroute van ruim 12 kilometer.

  Frank

 28. Verrassend!
  Op deze wat grijze februari vrijdag, nog net voor de sneeuw, tref ik bij De Dennen een lege parkeerplaats aan. Het anders zo gezellige restaurant De Dennen ziet er nu vanwege de corona lockdown leeg en troosteloos uit. Er starten meer klompenroutes bij dit punt en ditmaal kies ik voor het kleine rondje van het Breeschoterpad. Het blijkt een leuk afwissend tochtje te worden veelal op de rand van bos en boerenland. Ik loop de route met de klok mee en een aantal paden zijn wat modderig vanwege de vele regenval maar wel begaanbaar. Bij Landgoed Klein Ruwinkel is de ‘take-away’ voor koffie open. Na een klein stukje asfalt vervolg ik het tochtje via Landgoed Scherpenzeel en het prachtige en volledig verlaten Buurtschap Breeschoten. Ik geniet ervan.
  Eenmaal terug bij De Dennen sponsor ik het restaurant met koffie-to-go en nog een aantal versnaperingen. De horeca heeft het zo zwaar.
  Een aan te raden korte wandeling dit korte maar verrassende klompenpad!

  Voor wat impressies klik hier:

  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/breeschoterpad-daatselaarsepad/8002/

 29. Dankjulliewel vrijwilligers, voor het verzorgen van dit (al alle) klompenpaden. Wat een genoegen om daarlangs te wandelen, juist nu we de frisse lucht zo hard nodig hebben. Ook in de stromende regen wandel ik dit pad met plezier. En heel goed aangegeven!

 30. Mooi rondje gelopen voor een beginnend klompenpad loper erg leuk die afwisseling tussen bos en weilanden .
  Paden zijn goed te lopen met droge schoenen thuisgekomen hier en daar modder waar goed omheen te wandelen is .
  echte aanrader voor beginners

 31. Vandaag heerlijk gewandeld. Mooie omgeving. Ruime paden en goed begaanbaar in deze tijd van het jaar. Hier en daar wat verkeersgeluid maar nooit storend. De andere twee wandelingen vanaf hetzelfde startpunt gaan we zeker ook nog doen. Een aanrader.

 32. Vandaag tijdens onze eigen winter4Daagse het Jufferpad en Breeschoterpad gecombineerd. Mooie omgeving, lekker zonnetje, 23 kilometer op de teller, ja een stukje verkeerd gelopen, kortom heerlijk gewandeld! Helaas wel mijn 4Daagse-baton (oranje-groen) verloren, dus mocht je m vinden…. graag een berichtje!

 33. Geen hoogtepunten tijdens deze wandeling maar zeker een Leuk pad. De wandeling doet wat het moet doen. Geen asfaltwegen, mooie boeren weggetjes, lanen en gewandeld door stukken bos.

 34. 5 September dit afwisselende pad gelopen met mijn man samen. Toen vermeld we zeker nog eens zouden doen. Vandaag was het zover:-) Beetje donkerachtig weertje maar weer heerlijk gelopen. Het is een leuk pad.

 35. Lekker toegankelijk klompenpad, goed te volgen en makkelijk te lopen, nergens drek. Bij restaurant De Dennen kon je vandaag drankjes en soep kopen om mee te nemen. Ook vragen ze 2 euro voor het parkeren. Het was op deze warme november zondag heerlijk wandelweer en het parkeerterrein stond dan ook propvol.

 36. De blauwe bolletjes op de kaart deden on bij abuis de blauwe bordjes volgen. Gelukkig hielden de zonen de moed er in tien de wandeling niet 6 maar 11 km bleek.

 37. Ik heb gisteren met twee vriendinnen voor de tweede keer het Breeschoterpad gelopen. Het is een leuke wandeling. Ik ben helaas onderweg een gehoorapparaatje verloren. Als iemand het vindt, stuur mij dan alstublieft een bericht op n.kwekkeboom@tele2.nl. Het kan ook worden afgegeven bij het pannenkoekenhuis De Bijenmarkt in Veenendaal (Nieuweweg-Noord 267A, 3905LW). Daar hebben ze mijn telefoonnummer (020-6935494). Ik zou het heel fijn vinden om het apparaatje terug te krijgen.
  Nelie Kwekkeboom.

 38. Fijn pad voor mij als beginnende wandelaar. Aanwijzingen super duidelijk maar app er bij is leuk voor extra informatie.

 39. 289-2020
  Mooi aanbod, echter ik mis de fietsroute, daar ik niet kan wnadelen
  bij voorbaat dank, waar ik deze route kan vinden, vanaf Scherpenzeel

 40. Wij begonnen het Breeschoterpad bij vakantiepark Ruwinkel. We volgden de paaltjes met gele klompjes tot restaurant De Dennen. Daar raakten we het spoor bijster. Er was nergens meer een gele aanwijzing voor het Breeschoterpad te vinden. Jammer!

 41. 5 September hebben we dit pad gelopen. Afwisselend leuk pad. Gaan deze vast nog wel een keer lopen.

 42. Leuke route. Gezien het slechte weer vandaag, vond ik de route best druk. Stukken door bos, langs akkers, kleine stukje heide e.d. Allemaal even mooi.
  Het werd al eerder genoemd: het laatste stukje van de route (oversteken 80 km-weg en asfaltweg naar vakantiepark, zijn te verkeersintensief en daardoor onveilig. Zou de moeite waard zijn om te kijken of hier andere paden voor mogelijk zijn. Verder zijn verschillende routebordjes aan nieuwe stickers toe. Juist op kruispunten waar je meerdere richtingen uit kunt, zijn halve stickers weg (ook delen waar tekst op staat; dat is vrij onhandig).
  Verder zou het mij als algemene tip leuk lijken als er in de app een mogelijkheid komt om aan te vinken welke klompenpaden je al gelopen hebt.

 43. Mooie,afwisselende wandelroute. Bos, houtsingels,open delen en zelfs een klein deel met heide. Deze landelijke route heeft voor het grootste deel zandpaden en half verharde paden en wordt goed aangegeven.Zelf gestart vanaf Landgoed Park Klein Ruwinkel.Combineren met Daatselaarpad en Jufferpad via Restaurant de Dennen of het overstappunt is zeer goed te doen.In dat geval lijkt me een uitgeprint kaartje, bv de aangeboden download, erg zinvol om mee te nemen.

 44. Sinds april hoort bij het klompenpad, mijn impressie. Niet zo zeer van het pad, maar van mijn beleving ervan. Vandaag was dat voor het eerst in Utrecht.
  Pad samen gelopen met een collega. Een prima wandeling.
  Voor een sfeerimpressie zie: https://bit.ly/33s7F2E
  voor meer foto’s ga naar Instagram account titiissprakeloos.

 45. Pad nr 51. Vanmorgen eerst het Grift en Graftenpad gelopen in Rhenen en doorgereden om dit pad te lopen. Ik had al eerder het Daatselaarsepad gelopen en zag bij de finish pas dit pad maar had toen geen tijd meer om het te lopen. Eerste kilometer is hetzelfde als het Daatselaarsepad. Tegen de klok ingelopen. Al snel kwam ik bij een weiland met een pasgeboren pony. Liet zich gewillig aaien. Verder vond ik het een wel afwisselend pad. Bos en weides. Het was een mooi tussendoortje.

 46. 31mei 2020 onverwachts dit pad gelopen samen met mijn man. We wonen in Renswoude en lopen sinds kort klompenpaden, toen we het dijkje op liepen bij de Denen, zagen we dezerote en dachten laten we die eens lopen. We zijn zelfs op voor ons onbekende plekken geweest, dus dit was wel héél erg leuk. Route loopt over dijkje, bos, langs weilanden heel gevarieerd….leuk was het!

 47. Afgelopen zaterdag, 16 mei, deze wandeling gemaakt. In combinatie met de Daatselaarsepad. Dan heb je een mooie afstand, ca 18km. Aan het begin nog een klein stukje Jufferpad meegenomen. Dat is vanaf de Groeperkade rechtsaf, het weiland op. Mooi stukje grasland. Het is een wandeling lekker tussen de bomen. Dan weer een stukje weiland, dan weer bos. Als je vroeg begint met wandelen heb je niet veel verkeer. Je loopt wel wat over asfaltwegen, maar dat doet niets af aan de mooie omgeving.

 48. Gelopen op zondag 3 mei. Bosrijke wandeling vanaf restaurant de Dennen in Renswoude.. Weinig asfalt. Wel redelijk druk op de route. Met een “lokale gids“ nog een extra lusje gemaakt. Route is niet al te lang en de bewegwijzering is uitstekend.

 49. Gisteren op 17 mei 2020 dit pad gelopen samen met mijn vrouw. Het was een prima wandeling door de mooie natuur rond Renswoude. Het enige nadeel het was toch wel behoorlijk druk en dat is natuurlijk nu niet zo’n pretje met het Corona virus. Gelukkig waren de paden over het algemeen wel breed genoeg om elkaar te passeren als je achter elkaar ging lopen. De bewegwijzering was zeer goed te noemen. Vrijwilligers bedankt

 50. Leuk pad. Geschikt om met kinderen vanaf drie jaar te lopen. Beetje ruig soms voor de kids, maar daardoor juist leuk. Eieren halen was een dikke plus. Weinig tegenliggers, wel fijn nu met corona.

 51. Ik heb dit pad zo half maart gelopen. Het pad voert soms langs verrassende paadjes, stukje bos, langs weilanden en akkers. Helaas gaat een flink deel over verharde weg.
  Video volgt

 52. We hebben vanmorgen erg genoten van dit afwisselende klompenpad. Het was helemaal geweldig om 2x oog in oog met een ree te staan. De bewegwijzering was prima en de hond bij de boerderij was een lieve lobbes.
  Tip: neem muntgeld mee voor de eierautomaat onderweg.
  Bij het restaurant bij het startpunt kun je coffee to go en flesjes water krijgen. Mooie service in deze coronatijd.
  Complimenten voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en onderhouden.

 53. Vandaag eerst het Daatselaarsepad gelopen en omdat ik tijd over had en nog wel wat verder wilde wandelen meteen aansluitend het Breeschotenpad gelopen wat hetzelfde startpunt heeft. Het paste prima als verlenging. Mooi pad, wel wat meer verhard ook maar op zich nog steeds een mooie omgeving. Ik heb ervan genoten.

 54. Ik heb geen hond gezien. Lekker gewandeld en mooi afstand voor een ommetje. Het waren grotendeels brede paden. Dat viel me wat tegen. De omgeving leent zich wel voor kronkelpaadjes door het bos of weilanden. Dat zou het klompenpad nog meer kunnen opwaarderen. Verder rustig en veelal weg van grote wegen.

 55. Mooi pad,mooie afwisseling bos/boerderij paden, area,goede markering op 1 plekje na,dat is als je het stukje op het fietspad loopt en links richting juffrouw tok de weg over moet lopen, het is dat ik dat wist en de tegenovergestelde richting wel werd aangegeven!maar wat ik al schreef zeer de moeite waard.

 56. Vandaag het pad gelopen. Erg afwisselend met boerenland en stukjes bos. Mooie boerderijtjes die je in de verte ziet staan of er pal langs loopt. In de zomer loop je hele delen onder een bladerdak die de bomen je geven.

 57. Hoi ,
  Ik liep vandaag rustig over het klompe pad samen met mijn kinderen en mijn hond , de hond was erg rustig en de kinderen konden de hond gewoon aaien . Ook kon onze hond rustig met de hond spelen . Wat een lieve hond !

  Met vriendelijke groet ,

  Elga vd Brink

 58. Super leuke route! Ik heb genoten van de prachtige omgeving! Ik was met mijn kinderen en die eerder genoemde hond was een schat van een beest, hij heeft met mijn kinderen gespeeld en was heel vriendelijk. Ik heb echter gehoord dat de hond op eigen terrein liep, dus klagen hier over zou natuurlijk echt niet kunnen!

 59. Super leuke route! Ik heb genoten van de prachtige omgeving! Ik was met mijn kinderen en die eerder genoemde hond was een schat van een beest, hij heeft met mijn kinderen gespeeld en was heel vriendelijk. Ik heb echter gehoort dat de hond op eigen terrein liep, dus klagen hier over zou natuurlijk echt niet kunnen!

 60. Prachtige afwisselende wandeling van een dik uur. Ook de hond tegengekomen, vriendelijk beestje….

 61. De route vond ik een beetje saai, veel lange rechte stukken. De eerder genoemde hond overigens, bleef heel rustig liggen, geen blafje of wat dan ook. Zo vind ik honden best leuk.

  Ik heb deze route gecombineerd met het Daatselaarpad, dat is wel een aantrekkelijke route.

 62. Er is op dit pad soms een loslopende hond bij een boerderij op Breeschoten , onderdeel van landgoed Scherpenzeel.
  Als controleurs komen we hier regelmatig langs .( pad wordt 2x p maand nagelopen)
  Maar de hond is niet vervelend en zeker niet bedreigend. We ondervinden hier geen probleem.
  Ook van andere controleurs geen berichten van nare ervaringen hier vernomen.
  Mocht u het toch niet aandurven , kunt u de hoek bij de boerderij overslaan door eerder een bospad te nemen , hier staan geen bordjes , maar met een folder of kaart op de app, is het eenvoudig om weer op de route uit te komen.
  Fijne wandeling, Harm Fledderus

 63. Vandaag samen met de kids deze route gelopen. Prachtig, goed aangegeven.

  We zijn als afsluiting bij pannekoekenboerderij Grietje wezen eten, erg lekker en vriendelijke bediening.

 64. Ik heb ooit een erg vervelende ervaring gehad met een hond die los liep op een erf (Turfvelderpad). Sinds die tijd kijk ik, voordat ik een pad loop, altijd even bij de berichtjes. En als ik hier lees dat er een vervelende ervaring was met een hond, durf ik het Breeschoterpad niet meer te lopen.
  Mogelijk ben ik niet de enige…?

 65. Vandaag met wandelmaatje deze wandeling gelopen. Helaas in een miezerig regentje maar
  dat haalt de schoonheid van het gebied en de wandeling niet naar beneden. Integendeel, bij betere
  omstandigheden gaan we dit pad ongetwijfeld nog eens lopen.
  Aanrader, fijn veel plaats voor de auto,
  bushalte ook mooi pal bij het beginpunt en een lekkere kop koffie in “de Dennen”.

 66. Vandaag in mijn eentje gelopen. afwisselende route en goed gemarkeerd! Vond het heerlijk voor 1 keer niet zelf de weg te moeten bepalen 🙂 onderweg even nog wat eieren gekocht bij een pluimvee bedrijf – als souveniertje!

 67. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooie route en ik kom zeker terug om de twee aangrenzende paden te lopen! Je kon zien dat het weer lente is, het was gezellig druk op het pad?
  Vrijwilligers bedankt!

 68. En na een onderbreking van een paar maanden was het eergisteren dan zover, number 60, het Breeschoterpad.
  Warm aangekleed, fototoestel mee en genieten van een zonovergoten route. Genoten van het begin tot het
  eind. Heel even onprettig bij het passeren van de eerder gememoreerde hond. Die hoort toch echt thuis op eigen grondgebied!
  Heerlijke wandeling en gaan we zeker overdoen. Voor vertrek nog even heerlijk met een cappuccino opwarmen bij
  De Dennen. Wederom een echte aanrader. Allen weer van harte bedankt!

 69. Vandaag met man en dochter van 8 gewandeld en genoten van de route. Pannenkoeken gegeten bij restaurant Grietje en toen nog 1 km naar auto. Aanrader, alleen stukje over weg bij het park wat veel autoverkeer.

 70. Bedankt voor het uitzetten van de klompenpaden! Dit was mijn eerste pad een maand geleden, ik kwam het bij toeval tegen. Sinds dien verslingerd aan deze paden.

  Wat ik mij herinner is dat het sowieso duidelijk was qua route. Verder (net zoals de andere) erg afwisselend. Ook mooie stukken bos erbij.

 71. Op 2 april gelopen met een vriendengroepje. Opvallend rustige omgeving met een zeer gevarieerd boerenlandschap. Op het eind nog een fraai vennetje als kers op de taart. Beslist de moeite waard. Kees van Ginkel

 72. Tegen de avond dit pad gelopen. Ik vond het afwisselend en mooi. Veel te zien en interessante omgeving. Oa Grebbelinie.

 73. Beste Landschappen, Utrechts als wel Geldersch, vrijwilligers, mensen die u eigendom openstellen, sponsors en uiteraard iedereen die vergeten ben, ENORM BEDANKT.
  Mede door jullie inspanningen heb ik vandaag een fantastische wandeling gemaakt, de eerste na mijn hersenoperatie.
  Wat ben ik blij dat ik het kunnen en mogen lopen,
  Hulde aan jullie allen.

  (dit is zeker ook voor alle vrijwilliger op alle 94 klompenpaden)

 74. Met heerlijk zonnig herfstweer deze leuke route gelopen.
  Vlak voor het einde een klein stukje van de route af naar het vennetje gelopen en daar een ijsvogel gezien.

 75. Mooie route, maar door gebruik van standaard wandel- en fietspaden voelt het niet heel avontuurlijk en “klomperig” aan. Onderweg lekkere pannenkoek gegeten bij Hans&Grietje, en afgesloten met kop koffie bij Restaurant de Dennen.

 76. Vandaag Daatselaarpad gelopen,, daarna koffie en cake bij De Dennen en toen Breeschoterpad gelopen. Totaal zo’n 20 km. Beide paden zijn prachtig. Maar ook hier: niet echt klompenpaden, maar die zijn er blijkbaar niet zo veel.
  Dat neemt niet weg dat ik zeer genoten heb van beide paden.
  De volgende keer doe ik het toch nog anders: Beginnen op de dijk naast De Dennen en dan na een paar honderd meter linksaf het Breeschoterpad op en bij Wittenoord Daatselaarpad vervolgen. De camping Kleine Weide en de lus Grote Fliert overslaan. Dan zo’n 17 of 18 km zeer mooie route.
  Voor mij was het ook erg nostalgisch, ik ben ik Renswoude opgegroeid, in 1968 al uitgevlogen.
  De opmerking over de hond (m.i. was hij/zij zwart) is echt overdreven. Hij zat mij ook op te wachten, ik liep langs hem heen, haalde hem iets aan en liep een stukje met me mee. Heeft zelfs niet geblaft. Een echte sul.
  De markering was uitstekend.

 77. Wij op 20-8-2015 het Daatselaarsepad gelopen , start bij opstapplek bij het kasteel Renswoude en meteen om het mooie kasteel heen gelopen en even daarna kwamen wij de vrijwilligers tegen die het pad aan het controleren waren en schoon maken , alleen na de Groeperkade aan het eind bij de Groeperweg daar moet je rechtsaf maar daar staat een ronde paal met 2 bordjes en deze was verdraaid en dan staan de bordjes met pijl verkeerd maar een man die daar woon gaf ons de aanwijzing van inderdaad rechts af en dat deze paal vaker is verdraaid , dus even een andere oplossing voor zoeken een zwaardere vierkante paal of ergens anders de bordjes op plaatsen verder een hele mooi klompenpad hoor voor ons bij een van de mooiste paden tot nu toe met voldoende rust met koffie of iets dergelijks mogelijk heden een compliment voor de vrijwilligers daar

 78. Beste mevrouw/meneer Van der Pol,

  Wij vinden het spijtig dat u moest besluiten uw wandeling af te breken. Klompenpaden lopen door het agrarische landschap en daarbij kan u te maken krijgen met boerderijhonden . Vrijwel alle honden zullen niet van het erf af komen, daar zijn ze op getraind. Het Breeschoterpad loopt op het genoemde punt ook niet over een erf, maar erlangs. Wij begrijpen dat het een onprettige situatie is wanneer u angst heeft voor honden. Echter wandelaars kunnen hier wel ongehinderd langs lopen.

  Evelien Kenbeek
  Team Klompenpaden Utrecht

 79. Een aardige wandeling, totdat we bij punt 4 van het kaartje kwamen. Daar lag een hond te wachten totdat we langskwamen. Nu weet ik niet wat voor hond het was: gemeen, achterdochtig, agressief of aardig, maar juist om die reden hebben we rechtsomkeer moeten maken. Het was een grote, bruine hond met een korte vacht die NIET was aangelijnd.
  Ik snap niet dat als je toestemming geeft om een klompenpad over je erf te laten lopen je dan vervolgens je grote hond doodleuk onaangelijnd laat. Mensen die bang zijn voor honden (zoals ik) hoeven dit klompenpad dus niet te gaan lopen.

 80. Vandaag met goed weer dit pad gelopen.
  Even goed opletten want vandaag was het pijltje op een bordje omgedraaid. Niet zo’n leuke grap want zo liepen wij en met ons nog een paar andere wandelaars die wij tegenkwamen verkeerd.
  Al met al 4 km omgelopen maar wel in goed gezelschap inmiddels van 2 dames.
  Tip om geen plakpijltjes te gebruiken op de routepaaltjes.

 81. Vanochtend heerlijk Breeschoterpad gelopen, erg mooie route, genoten van de rust en een lekker zonnetje. Wij zijn echte klompenpad wandelaars en deze scoort een 9. Alles ook goed aangegeven, kan iet verkkerd lopen.

 82. Vandaag heerlijk door de regen en de wind het Breeschoterpad gelopen. Hier en daar wat blubber, maar blijft mooi. Ik ben bang dat Gerard per ongeluk de Daatsuelaar heeft gelopen, die is wel 14 kilometer. Zelfde begin punt alleen een ander kleurtje op de markeringen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.